Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hiihtäjä Johanna Matintalo sateen kastelemana rullahiihtolenkillä Vuokatinvaaralla.

Johanna Matintalon pyyntö yllätti Ville Nousiaisen täydellisesti – ”Viikon jouduin miettimään”

Kun Johanna Matintalon pitkä valmennussuhde ajautui viime keväänä umpikujaan, hiihtäjä kuunteli avopuolisoaan ja soitti Ville Nousiaiselle. Tämä yllättyi, mutta suostui.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg hymyilee ja katsoo kameraan.

FC Lahti lähtee pelaamaan liigassa säilymisestä

Uusi päävalmentaja Toni Lindberg käänsi tappiokurssin runkosarjan päätteeksi. Haastajasarja käynnistyy maaottelutauon jälkeen.

Mies seisoo nyrkkeilyringin sisällä käsivarsissaan potkutyynyt.

Valmentaja Pirkka Suksi teippasi nuoren viiltelyarvet, kun ensihoitaja kieltäytyi – nyt hän toivoo terveydenhuoltoon asennemuutosta

Pirkka Suksi uskoo, että julkisella sektorilla on vaikeuksia nähdä nuorten tilannetta kokonaisuutena. Mielenterveyspalveluihin pääsy on vaikeutunut kasvavien asiakasmäärien vuoksi ympäri Suomea.

Kommenttikuva urheilutoimittaja Pekka Holopaisesta.

Pekka Holopaisen kolumni: Ministeriö jakaa rahaa niille, jotka eivät sitä tarvitse – urheilun apurahajärjestelmä kohtelee nuoria epäreilusti

Ministeriön urheilija-apurahat pitää miettiä uusiksi. Rahaa pitäisi yhdelle urheilijalle jakaa enintään seitsemän kertaa. Systeemi on nuorille kovin epäreilu, kirjoittaa Pekka Holopainen.

Maastohiihtäjä Iivo Niskanen seisoo kypäräpäässä Kuopion Puijon urheilualueella.

Iivo Niskanen avaa vihdoin rajun maajoukkueratkaisunsa taustoja – Hiihtoliiton kova päätös oli viimeinen pisara

A-maajoukkueen leiritysohjelman karsiminen olemattomiin sinetöi Iivo Niskasen päätöksen jättää maajoukkue. Hiihtokuningas uskoo pohjustavansa omilla leireillään paremman menestyksen.

Narve Nordås haastaa Ingebrigtsenin vejekset, joiden Gjert-isän ohjelmilla harjoittelee.

Huippuvalmentajalla välirikko omiin poikiinsa, valmentaa Norjan uutta sensaatiojuoksijaa – ”Tästä kysytään minulta koko ajan”

Kun Oslon Bislettillä juostaan torstaina kovatasoinen 1 500 metriä, kovimmalla tilastoajalla starttaava norjalainen ei sensaatiomaisesti olekaan Jakob Ingebrigtsen.

Johanna Matintalo haukottelee Planican MM-areenalla.

Maajoukkuevalmentajan ja Johanna Matintalon yhteistyö on ohi

Ville Oksanen ei jatka Johanna Matintalon henkilökohtaisena valmentajana. Myös Vilma Nissinen vaihtaa valmentajaa.

Jani Halme

Jani Halmeen kolumni: Valmentajan ottaminen lajiin, jossa en aio koskaan kilpailla, oli aikuiselämäni paras päätös

Suomeen on hiljalleen rakentunut koulutusihme, josta ei juuri hiiskuta. Kansalaisopistojen kautta jokainen saa oman opettajan ja se jos mikä on ihanaa, pohtii Halme.

Annimari Korte Teneriffan leirillä, Playa de las Americasissa 2023.

Annimari Korte paljastaa, milloin lopettaa uransa – alkaa valmentaa kovaa suomalaislahjakkuutta

Annimari Korte aikoo juosta vielä kesällä 2024, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Korte on siirtynyt jo osin uudelle uralle, hän alkaa valmentaa Tanja Kokkosta.

Tommi Niemelä kiittää yleisöä.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä on ylpeä hopeajoukkueensa matkasta

Ensi kaudeksi joukkue uudistuu paljon, sillä moni runkopelaaja ei jatka Lahdessa.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä.

Nuorten leijonien päävalmentaja korostaa, että tie liigapelaajaksi vie vuosia – lahjakkaat lapset pitäisi saada jääkiekon pariin jo varhain

Päävalmentaja Tomi Lämsän mielestä jääkiekkoseurojen olisi tärkeää tarjota erilaisia vaihtoehtoja harrastaa lajia. Pelaajakehitys ei ole pikavoittojen hakemista, Lämsä muistuttaa.

-

Jalkapallon MM-kisojen yllättäjäjoukkue Etelä-Korea on tehnyt jo historiaa – data paljastaa, miten maaleja on tehty tehokkaammin kuin neljä vuotta sitten

Yle Urheilun asiantuntijat Miika Nuutinen ja Jonne Kunnas avaavat, kuinka MM-joukkueet ovat olleet tehokkaita keskityksissä. Etelä-Korea teki jo alkulohkossa historiaa omilla lukemillaan.

Los Angeles FC juhlii MLS:n mestaruutta 5.11.2022.

Millaista on valmentaa Gareth Balen kaltaisia supertähtiä? Anton Matinlauri, 33, kertoo poikkeuksellisesta työstään Los Angelesissa

Suomalainen fysiikkavalmennuksen spesialisti Anton Matinlauri oli auttamassa Gareth Balea ja kumppaneita MLS:n mestareiksi. Finaalimatsi, etenkin sen jatko-ottelu, oli täynnä äärimmäistä draamaa.

Cheyenne Järvinen katsoo itseään peilistä.

Cheyenne Järvinen, 28, nääntyi, kuihtui ja nosti fitness-kisaamisen vaarat esiin somessa, jolloin hän sai niskaansa viharyöpyn

Cheyenne Järvinen ajautui syömishäiriön partaalle valmistautuessaan bikini fitness -kilpailuun. Hän puhui kokemastaan avoimesti ja sai vastaansa rasismia, naisvihaa ja jopa uhkauksia.

hierojan kädet hierovat asiakkaan yläselkää

Terveystalo ostaa Lappeenrannassa ja Imatralla toimivan Saimaan Urheiluterapia -yhtiön

Saimaan Urheiluterapia oy tarjoaa Lappeenrannassa ja Imatralla muun muassa fysioterapia-, hieronta- ja valmennuspalveluja Sputnik Fysio -nimellä. Työntekijät siirtyvät Terveystalolle vanhoina työntekijöinä.

Sarina Wiegman.

Jalkapallon EM-finaalissa harvinainen kahden naisvalmentajan kohtaaminen – Marianne Miettinen avaa, millaisia esikuvia kentän laidalla nähdään

Jalkapallon naisten EM-kisojen finaalissa nähdään kahden naispäävalmentajan kohtaaminen, kun Sarina Wiegmanin Englanti ja Martina Voss-Tecklenburgin Saksa ratkaisevat sunnuntaina Euroopan mestaruuden.

Kaksi alle pikkupoikaa istuu vierekkäin tietokoneiden äärellä pelaamassa tietokonepelejä. Etummaisella on keltainen pipo päässä ja silmälasit

E-urheilussa vaadittavat taidot on hyvä opetella jo lapsena – lasten videopelikerho luo pohjaa terveelle uralle

Elektronisen urheilun huiput harjoittelevat päivittäin jopa 12 tuntia. Suositun lajin vaarat ovat tiedossa, mutta lasten osalta valmennus on silti aivan alkutekijöissään. Pelikerhossa lapset oppivat tiimityön lisäksi taukoliikunnan merkityksen – sekä sen, ettei aina voi voittaa.

Jukka Jalonen valmentamassa alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta MM-kisoissa 2016

Leijonakuningas Jukka Jalonen

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

Ystäväni Hevonen

Miten valita sopiva valmentaja?

Valmentaja auttaa kehittymään kilpaurheilijana.

Hiihto yleiskuva

"Urheilijan paratiisi" – koulun ja urheilun yhdistelmä vei Sotkamon omaan luokkaansa

40 vuotta täyttävä Sotkamon urheilulukio, Vuokatin olosuhteet ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia näyttävät tietä muille sen suhteen, kuinka urheilijan polku rakennetaan.

Urheilujuttuja: Matti Pulli vuoden valmentaja -haastattelussa vuonna 1982

Video: Millainen on ihannevalmennettava? – näin Matti Nykäsen menehtynyt valmentaja vastasi vuonna 1982

Lauantai-iltana menehtynyt mäkihyppysuuruus Matti Pulli palkittiin vuonna 1982 vuoden valmentajana. Muun muassa Matti Nykäsen valmentajana tunnettu Pulli kuvaili muun muassa hyvän valmennettavan ominaisuuksia Voitto Liukkosen haastattelussa.

Mustavalkoinen kuva Weldon Greenistä sohvalla.

Hyvä valmentaja auttaa menestymisessä

Weldon Green valmentaa maailman parhaita eUrheilujoukkueita.

Susanna Rahkamo ja Petri Kokko jäätanssin EM-kisoissa vuonna 1993

Rahkamon ja Kokon ensimmäisen mitalin takana oli kova työ ja huipputiimi

Dokumentti jäätanssiparin harjoittelusta 1993 EM-kisoihin

Testi ja valmennus

Mikä on rakkausarvio?

Tule mukaan: tee testi ja osallistu valmennukseen.

Testi ja valmennus

Rakkausarvio ja parisuhdevalmennus

Tule mukaan: tee testi ja osallistu valmennukseen.

Suomalaiset pelaamassa jääkiekkoa Neuvostoliiton joukkuetta vastaan

Kun Suomi kaatoi Punakoneen

Suomi voitto Neuvostoliitosta jääkiekossa 1971.

Poro taluttaa Päivikkiä

Kun poro talutti toimittajaa

Toimittaja Päivikki Koskinen kävi heittäytymässä Lapin lumoon Utsjoen Kaamasmukassa tutustuessaan kilpaporojen valmennukseen. Katso, mitä mieltä Elastinen on pohjoisesta kaimastaan. Pohjoisen karuissa oloissa huippu-urheilijalta vaaditaan aivan erityisiä ominaisuuksia. Kilpaporo Elastinen antoi esimakua kilpaporojen vauhdista.

Kaipaatko apua uravalinnoissa? Tutustu Abitreenien valmennuskouluun

Opinto-ohjaaja auttaa abiturientteja elämän käännekohdassa.

omena, kirja ja kesä

RMP-profiili paljastaa motiivit

RMP-profiili mittaa 16 elämän perusmotiivia.

Mervi Majoinen ja Velurs

Hankkisinko oman hevosen?

Yleensä ratsastus aloitetaan ratsastuskoulussa, mutta monen ratsastuskouluvuoden jälkeen voi alkaa tuntua siltä, että on aika mennä eteenpäin. Seuraava askel on usein vuokra- tai ylläpitohevonen tai mahdollisesti myös ihan oma hevonen. Ratsastuksenopettaja ja ammattivalmentaja Tiina Tarkkala kehottaa pohtimaan tarkkaan, mikä on paras ratkaisu juuri sinulle. Artikkeli on ensimmäinen osa sarjasta Haaveena oma hevonen. Kuusiosaisessa sarjassa käsitellään hevosen omistamisen ja ostamisen haasteita.

Muusa ja Hops

Tavoitteena paikka maajoukkueessa

Muusa Enjala tavoittelee Hops-ratsunsa kanssa paikkaa Suomen kenttäratsastuksen juniorijoukkueessa. Maajoukkuevalmennukseen hakeneet ratsukot ympäri Suomen kokoontuivat joulun alla viikonlopuksi Ypäjälle näyttämään taitonsa juniorien valmentajien Piia Pantsun ja Tuija Rosenqvistin edessä. Tämän viikonlopun katsastukset määrittelevät sen, ketkä otetaan seuraavan kauden maajoukkuevalmennusrenkaisiin.

Yle Areena logo.

Onko Raaka-Rolle-valmentajien aika ohi?

Urheilijan valmentaja on tyypillisesti mies, entinen lajin harrastaja ja usein myös oma vanhempi. Mediassa näkyviä valmentajia on nimetty kuvailevasti Raaka-Rolleiksi ja poppamiehiksi. Onko heidän aikansa jo ohi? Entä olisiko urheilumaailmassa sijaa näkyville naisvalmentajille?

Yle Areena logo.

Joona Puhakka toi Suomelle ensimmäisen uimahypyn MM-mitalin ja EM-kullan

Joona Puhakka teki historiaa voittaessaan ensimmäisenä suomalaisena uimahyppyjen MM-mitalin. Pronssi tuli vuoden 2003 Barcelonan MM-kisoista metrin ponnahduslaudalta. Seuraavana vuonna juhlittiin ensimmäistä EM-kultaa. Voitonnälkäinen Puhakka kertoi saaneensa lisää itseluottamusta valmennuksessa Yhdysvalloissa.

leuanvetohaaste, juttu 8

Näkökulma: Tarvitsenko personal trainerin? - Urheilutiedettä, osa 8

Kaiken maailman personal trainereitä tyrkytetään nykyisin joka suunnasta. Mutta tarvitsenko tosiaan sellaisen, jos haluan urheilla tavoitteellisesti tai edistää terveyttäni liikunnan avulla?

Yle Areena logo.

Kike ja Mietaa lasikuutiossa, ohikulkijoiden dopingsyynissä

”Mikä on luonnollista urheilussa? Mikä on moraalista urheilussa?” aloittaa puheenjohtaja Hannu Tapani Klami. Lasikuutiossa istuvat entiset huippu-urheilijat Juha Mieto ja Kike Elomaa, entinen juoksuvalmentaja Pertti Helin sekä kansleri Kaarlo Hartiala. Vuosi on 1991. Väittelyn aiheena on doping. Ohjelma on Kielletty kaupunki, jossa myös ohikulkijat saivat omat puheenvuoronsa.

Iivo Niskanen pitää kädessään suksia ja puhuu kameralle

Iivo Niskanen opetettiin voittamaan jo koulussa

Iivo Niskanen opiskeli Sotkamon urheilulukiossa.

Mäkihyppääjä Julia Kykkänen vuonna 2008

Julia Kykkänen avaa latua naismäkihyppääjille

Julia Kykkänen loisti mäkihyppymäessä jo 13 vuotiaana.

Yle Areena logo.

Doula tukee yksin synnyttäviä ja perheitä

Doula on synnyttävän naisen tukihenkilö, joka antaa tukea ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja sen jälkeenkin. Tutkimusten mukaan doulan läsnäolo vaikuttaa myönteisesti synnytyskokemukseen.

Juha Mieto, 1984.

Mietaan Jussin viimeinen ponnistus

Miedon persoonalliset harjoitusmetodit.

Yle Areena logo.

Yleisurheilijoiden leirillä 1976 tanssittiin ja puhuttiin alkoholista

Montrealin olympialaisiin valmistava yleisurheilijoiden yhteisleiri kokosi yhteen suomalaiset huippu-urheilijat. Leirillä tietenkin harjoiteltiin ja urheiltiin, mutta myös nostatettiin yhteishenkeä ja pidettin hauskaa. Lähde kuvausryhmän mukana tanssimaan Nina ja Rune Holménin kanssa tai filosofiselle baarikeskustelulle Reijo Ståhlbergin seuraan.

Mustia härkiä niityllä, puun ympärillä, Espanjan maaseudulla.

Taisteluhärkien kasvatus

Härkiä valmennetaan taisteluun huolella ja rakkaudella.

Yle Areena logo.

Punakoneen taituruuden taustalla oli voittamisen pakko

Neuvostoliiton jääkiekkojoukkueesta koulittiin voittamaton.

Yle Areena logo.

Jääkiekkoilija Emma Laaksonen

Emma Laaksonen on Suomen naisten jääkiekkojoukkueen kapteeni Vancouverin talvikisoissa 2010. Määrätietoisen jääkiekkoilijan ja olympiamitalistin motto on: "Ole se joku".

Yle Areena logo.

Miika Nousiainen: Maaninkavaara

Suomalaisen kestävyysjuoksun kulta-aikaa haikailee Miika Nousiaisen uusin romaani. Hän on valjastanut taitavasti urheilun kuvaamaan Suomen muuttumista. Teos kertoo myös isän yltiöpäisestä kunnianhimosta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle