Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jarno Saarinen kör i Hockenheim, 1973.

Ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisesta tehdään kuusiosainen draamasarja – legendan elämästä kertovat kuvaukset alkavat heinäkuussa

Ratamoottoripyöräilijälegenda Jarno Saarisen elämästä kertova draamasarja kuvataan sekä Suomessa että muissa Euroopan maissa.

Myynnissä olevia moottoripyöriä näkyy peilin kautta.

Komponenttipula jarruttaa kasvavaa moottoripyörämyyntiä – pienen osan puute voi seisottaa tuhansia pyöriä tehtaiden pihoissa

Viime vuosien aikana uusia moottoripyöriä on myyty Suomessa tasaisen kasvavalla tahdilla. Tämän vuoden tammi-toukokuussa uusia moottoripyöriä myytiin viidenneksen enemmän kuin viisi vuotta sitten.

Giancomo Agostini ajaa kilpaa ratamoottoripyörällään

Maailman voitollisin ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini tulee tervehtimään 60 vuotta täyttävää Imatranajoa

Legendaarinen italialaiskuljettaja Giacomo Agostini on ilmoittanut tulevansa kunniavieraaksi heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävään Imatranajoon.

Niki Tuuli profiilikuvassa

Niki Tuuli dramaattisessa onnettomuudessa – kolme varvasta amputoitu

Niki Tuuli on kertonut vakavista vammoistaan jouduttuaan onnettomuuteen Portugalin MM-osakilpailussa.

Droonikuva KymiRingin moottoriradan ja varikkoalueen yläpuolelta.

MotoGP-kisa Kymiringillä on peruttu turvallisuuspuutteiden vuoksi – toimitusjohtajan mukaan rengasvallien rakentaminen viivästyi

Suomen ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn MotoGP-kisa piti ajaa heinäkuussa Iitissä. Rata ei läpäissyt Kansainvälisen moottoripyöräliiton tarkastusta viime viikolla.

Poltettua kumia asfaltissa.

Viikonloppujen kokoontumisajoissa poltetaan kumia isolla porukalla

Kokoontumisajoja järjestetään joka viikonvaihde jossakin päin Hämettä. Kruisingit tosin järjestetään usein jopa yöaikaan.

Niki Tuuli profiilikuvassa

Imatralaisen ratamoottoripyöräilijä Niki Tuulen tämän kauden kolmas MM-kisa päättyi loukkaantumiseen

Imatralainen ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli kaatui lämmittelykierroksella sateen kastelemalla Portugalin Estorilin radalla ja hänen kisansa jäi ajamatta.

Ari Santaharju Motoristit koulukiusaamista vastaan yhdistyksestä puhuu oppilaille Luhtikylän koulun juhlasalissa.

Motoristit palasivat koronatauon jälkeen kouluille pistämään kampoihin kiusaamiselle

Korona lopetti ulkopuolisten ihmisten vierailut kouluilla. Motoristit koulukiusaamista vastaan ovat jälleen tien päällä, nyt prätkäletka karautti Orimattilassa Luhtikylän koululle.

Seppo Viljakainen auton ratin takana tuimailmeisenä.

Kesäkuskin ajotaito voi olla hukassa talven jäljiltä – ajokyvyn arvioitsija suosittelee "ruosteenpoistoa" myös kuljettajalle

Viralliseen ajokyvyn arviointiin joutuu lääkärin määräyksestä, mutta arviointia on hyvä tehdä myös itse.

Motoristit kokoontuivat Liedon kirkkopihalle motoristikirkkoon.

Liedossa juhlitaan 40–vuotiasta motoristikirkkoa

Tällä kertaa paraatiajoa ei ole. Tapahtumassa on ollut jopa 3 000 motoristia.

En moped kör förbi vid ett trafikljus.

Nuoria kuolee Suomen liikenteessä enemmän kuin muissa maissa – poliisi lisää valvontaa viikonloppuöihin

Poliisi yrittää estää nuorten liikenneonnettomuuksia muun muassa tehokkaammalla valistuksella ja valvonnalla.

Droonikuva KymiRingin moottoriradan ja varikkoalueen yläpuolelta.

Kouvola ostaa 70 000 eurolla näkyvyyttä Kymiringin MotoGP-osakilpailussa – seudun kohteita halutaan nostaa esiin

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee tapahtumajärjestäjä Lahti Eventsin ja Kouvolan kaupungin välistä kumppanuussopimusta maanantaina.

-

Mänttäläinen metallityömies Peetu Juupaluoma, 21, ajoi perinteisen Päijänne-ajon voittoon – saapui kilpailemaan suoraan Espanjasta: "Maanantaina tekemään kouria metsäkoneisiin"

Enduropyörillä ajettava perinteinen Päijänne-ajo ajettiin jo 86. kerran. Voittajaksi ajoi Kytönen Motorsport -tiimin Juupaluoma, toiseksi SsMK:n Antti Hänninen ja kolmanneksi TMK:n Markus Michelsson.

Päijänteen ympäriajon yleisöerikoiskoe pellolla Vääksyssä.

Endurokuskien kovin koitos on tänä vuonna tavallistakin raskaampi – Eemil Pohjola tavoittelee kolmatta Päijänteen Ympäriajon voittoa

Rankka ja vaativa enduromoottoripyöräilykisa Päijänteen Ympäriajo tuo 170 kuljettajaa päijäthämäläisiin maisemiin. Reittien tekeminen on tänä vuonna ollut vaikeaa runsaan lumen takia.

Porilainen Valtteri Segerroos katsoo mopon etupeiliin.

Lahden moottoripyörämuseolle mopopaja nuorille – mukana mäkihyppääjälegenda Janne Ahonen

Moottoripyörämuseon puuhamies Riku Routo kertoo haluavansa tarjota lahtelaisnuorille hauskaa ja mielekästä tekemistä.

Tallipäällikkö Aki Ajo keskustelee Moto2-ajaja Remy Gardnerin kanssa.

Lajilegenda vertaa suomalaistallipäällikköä Jumalaan – Aki Ajon työ arvostetaan MotoGP-varikolla korkealle

Ajo Motorsport on 20 vuodessa vakiinnuttanut paikkansa Moto3- ja Moto2-luokkien tehdastallina ja tallipäällikkö Aki Ajo on mestari tunnistamaan lahjakkuudet sekä jalostamaan hiomattomat timantit huippukuljettajiksi.

Enduron 5-kertainen maailmanmestari Samuli Aro on lupautunut kokeilemaan sähköenduropyörää kilpailuoloissa.

Maailmanmestari Samuli Aro testasi sähköenduropyörää kilpailussa – akku loppui yllättäen kesken ja kisaa jouduttiin lyhentämään

Enduron viisinkertainen maailmanmestari Samuli Aro testasi, miten sähköenduropyörä käyttäytyi kilpailuolosuhteissa. Teoria ja käytäntö eivät kulkeneet täysin käsi kädessä, mutta Aro uskoo sähköpyörien olevan tulevaisuutta.

Niklas Ajo opastaa nuorta kuljettajaa.

Ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaritalli aloittaa valmennustoiminnan Suomessa – Aki Ajo: "Yritämme kilpailla muiden harrastusten kanssa"

Suomessa on tarkoitus ensi vuonna polkaista uudelleen käyntiin ratamoottoripyöräilyn kuljettaja-akatemiatoiminta. Aki Ajo kokee, että hänellä on suorastaan velvollisuus ohjata, auttaa ja kannustaaa nuoria ratamoottoripyöräilyn pariin.

Pedro Acosta kuvassa

Aki Ajon tallin 17-vuotias tulokaskuljettaja maailmanmestariksi

Espanjalainen Pedro Acosta on voittanut ensimmäisenä tulokaskuljettajana Moto3:n maailmanmestaruuden.

Muistotilaisuudessa nuoret ajoivat onnettomuus paikan ohi.

Poliisi haluaa mopomiiteistä virallisia tapahtumia, vetoaa hengenvaarallisiin tilanteisiin – Mopoilevien nuorten pj: Ei tule koskaan onnistumaan

Poliisin ja Tukesin mukaan tilaisuuden järjestäjä on vastuussa viranomaisille ilmoittamisesta sekä turvallisuudesta. Spontaanisti ja puutteellisesti järjestetystä tilaisuudesta voi joutua vahingonkorvaus- ja jopa rikosvastuuseen. 

Fabio Quartararo voitti MotoGP:n maailmanmestaruuden kaudella 2021.

MotoGP:n historiallinen maailmanmestaruus Ranskaan, Aki Ajon espanjalaistähti lipsautti vauhdilla kärkipaikalta ulos

Yamahan Fabio Quartararo kruunattiin MotoGP-luokan maailmanmestariksi, kun Ducatin italialainen Francesco Bagnaia kaatui Italian osakilpailussa Misanon radalla. Aki Ajon suojatti Raul Fernander ajoi Moto2-luokassa rajusti ulos.

Mopeder som står parkerade.

Poliisi: Lohjalle kerääntyi satoja nuoria mopomiittiin − osallistujat keulivat väkijoukon keskellä ja sylkivät poliisiauton päälle

Mopomiiteissä vaarallisen ajokäyttäytymisen rinnalle on uutena ilmiönä tullut poliisin toiminnan vakava ja tahallinen häirintä, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo.

Lasse Kurvinen uusi flat trackin maailmanmestaruuden!

Lasse Kurvinen, 42, uusi flat trackin maailmanmestaruuden

Lasse Kurvinen varmisti Italiassa toisella sijallaan toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa moottoripyöräilyn flat trackissa.

Droonikuva KymiRingin moottoriradan ja varikkoalueen yläpuolelta.

Ratamoottoripyöräilyn kansainvälinen MotoGP -osakilpailu ajetaan Iitissä heinäkuussa 2022 – ensi vuoden alustava kilpailukalenteri julki

MM-sarjan järjestämisoikeudet omistava Dorna Sports on julkistanut ensi vuoden alustavan kilpailukalenterin. Lopullinen kilpailukalenteri vahvistetaan loppuvuodesta.

JuhisRacing-vaikuttaja moottoripyörällään.

Mellakkapoliisit hajottivat Tampereella luvattoman mopomiitin – suosittu tubettaja kertoo, miten mopon ei välttämättä tarvitse lähteä käsistä

Viikonloppuna järjestettyyn mopomiittiin osallistui 300–400 mopoa tai autoa. Missä mopo ja nuori, siellä helposti aikuisten paheksunta, vaikka virallisissa tapahtumissa nuoret ovat käyttäytyneet usein paremmin kuin aikuiset.

Niki Tuuli oli tyytyväinen kolmostilaansa Jerezin radalla.

Niki Tuuli kolmas Jerezin radalla

Niki Tuuli taisteli toisen kerran peräkkäin palkintopallille Supersportin MM-osakilpailussa.

Lähikuva poliisimoottoripyörän etuvisiiristä

Moottoripyörä ajoi auton kylkeen Laitilassa – poliisi pyytää havaintoja

Laitilassa tapahtui maanantaina iltapäivällä auton ja moottoripyörän välinen liikenneonnettomuus Ukitien ja Kodjalantien risteyksessä. Poliisi kaipaa nyt havaintoja moottoripyöräilijän liikennekäyttäytymisestä ennen kolaria.

40km/h nopeusrajoituskyltti

Forssan keskustassa kaahanneiden kuskien kortit kuivumaan

Poliisipartio mittasi kolmen nuoren moottoripyöräilijän vauhdiksi 92 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus alueella on 40 kilometriä tunnissa.

Lasse Kurvinen

Veteraani-ikäinen Lasse Kurvinen puolustaa flat trackin maailmanmestaruuttaan – tällaisesta moottoripyörälajista on kyse

Moottoripyöräilylaji flat trackin ensimmäinen maailmanmestaruus jaettiin vasta viime syksynä. Sen voitti suomalainen Lasse Kurvinen ja nyt hän puolustaa mestaruuttaan.

Länsi-Uudenmaan poliisin valvonnassa jäi kiinni mopoilijoita, joiden ajopeleissä ei ollut toimivia jarruja.

Oulun poliisi joutui huomauttamaan lauantain mopomiittiin kokoontuneita viritetyistä ajoneuvoista – myös ajokieltoja tuli, ja kaksi moottoripyörää otettiin takavarikkoon

Kaikkiaan nuorten jo aiemmin tiedossa ollut mopomiitti sujui poliisin mukaan kohtalaisen rauhallisesti. Nuorisoa oli paljon liikkeellä etenkin Kempeleessä, jossa poliisi havaitsi myös häiritsevää meteliä.

mies ja moottoripyörä

Moottoripyöräilijät helpottuneita, kun motskareille ei tulekaan pakollista katsastusta – "Vanhat ukot kyllä pitävät huolta pyöristään"

Suomalaiset moottoripyöräilijät ovat tyytyväisiä, että pyöriä ei tarvitse määräaikaiskatsastaa jatkossakaan. Suomi aikoo huolehtia moottoripyörien ja mopojen turvallisuudesta muilla keinoin kuin katsastamalla.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Vimpelissä

Traktori ja moottoripyöräilijä törmäsivät kantatie 68:lla.

Nuoret keulivat mopoilla parkkipaikalla Imatralla.

Nuorison uhitteleva käytös mopomiiteissä huolestuttaa Oulun poliisia – viime viikonloppuna kohdistettiin ilkivaltaa poliisiautoihin

Poliisi luonnehtii viime viikonlopun tapahtumia joukkohurmoksen kaltaiseksi tilanteeksi, jossa nuoret suurella porukalla uhittelivat poliisia vastaan. Poliisiautoa kivitettiin ja yhdestä poliisiautosta irrotettiin rekisterikilpi.

Neo Kopakkala vetää leukoja

Neosta tuli nettihitti jo kolmevuotiaana motocross-kuskina – nyt hän haluaa olla maailman paras trikkauksessa

8-vuotias Neo Kopakkala on hypännyt mäkeä, ajanut motocrossia ja rikkonut ihan vahingossa leuanvedon Suomen ennätyksen. Nyt hän trikkaa aina kun se on mahdollista. Aloittaessaan hän ei tiennyt lajista mitään.

Vertti Takala poseeraa moottoripyörän selässä.

Leijonalegenda Timo Jutila on mukana tukemassa lahjakasta ratamoottoripyöräilijää Vertti Takalaa – ensimmäinen SM-kulta tuntui sukukalleuksissa asti

Tulevaisuuden haaveekseen Vertti Takala sanoo kansainvälisen menestyksen lisäksi ammattilaisuuden. Supersport600 -luokassa kuljettajat joutuvat käytännössä maksamaan tallipaikoistaan 100 000–300 000 euroa kaudessa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kuortaneen Ruonassa on tapahtunut vakava liikenneonnettomuus

Moottoripyöräilijä ja pakettiauto ovat törmänneet kantatie 66:lla Alajärventien risteyksessä.

Valentino Rossi lehdistötilaisuudessa

Moottoripyörälegenda Valentino Rossi lopettaa huikean uransa tämän kauden jälkeen

Valentino Rossi hallitsi ratoja 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

Harley-Davidson -merkki moottoripyörän tankissa.

Run to 60's -tapahtuma järjestetään viikonloppuna Kemissä

Viime vuonna tapahtumaa ei voitu järjestää koronapandemian vuoksi.

Motocross

Motocrossin Suomen MM-osakilpailu siirtyy ensi vuoteen

Motocrossin MM-sarjassa piti ajaa KymiRingin radalla 21.–-22. elokuuta. Koronatilanteen vuoksi tapahtuma joudutaan siirtämään ensi vuoteen.

Kuvassa mopo sudittaa rengasta

Mopo- ja automiitit yleistyvät, ja nyt niistä huolestui Rovaniemen poliisi – "Joka kaupunkiin pitäisi saada moposuora", sanoo osallistuja

Jopa satoja osallistujia keräävät mopo- ja automiitit ovat työllistäneet poliisia eri puolilla Suomea. Poliisi on huolissaan tapahtumien turvallisuudesta. Miittejä kiertänyt Oskari Paakki, 20, näkee tapahtumissa hyvääkin.

Trailblazers

Imatranajon virtuaalinen ajotapahtuma järjestetään elokuun lopussa – mukana myös kansainvälisiä kilpailijoita

Kilpailijoiden lisäksi myös yleisöllä on vapaa pääsy Imatranajon virtuaaliseen ajotapahtumaan, jossa koko perhe pääsee kokeilemaan ajotaitojaan.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Moottoripyöräilijä kuoli onnettomuudessa Paraisilla

Onnettomuuden syy ei ole tiedossa. Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta selvittävät tapahtumia.

Moottoripyöriä.

Moottoripyöräkauppa käy kiivaana, mutta romutuspalkkion piiriin menopeli ei kelpaa sitkeästä lobbauksesta huolimatta

Moottoripyörien kovaa kysyntää rajoittaa tällä hetkellä saatavuus. Maahantuojilla on varastot käytännössä tyhjinä, kun Suomeen saatavat moottoripyörät ja mopot menevät suoraan ostajalle. Syynä on koronakriisistä johtuva maailmanlaajuinen komponenttipula.

Moottoripyörän nopeusmittari.

Sissibaari, apinakiikku ja Harleyn pusu – testaa, sujuuko sinulta motoristislangi

Korona-aika on tuonut liikenteeseen melkoisen määrän uusia moottoripyöräilijöitä. Riittävätkö katu-uskottavuuteen pelkät ajotaidot? Testaa, onko ajohanskassa myös motoristislangi.

Satoja autoilijoita kokoontui viikonloppuna Kotkaan - poliisi keskeytti tapahtuman

Yli 200 autoa kokoontui kuolleen moottoripyöräilijän muistoksi Kotkaan – näin kumi paloi ostoskeskuksen pihalla, kunnes paikalle saapui poliisi

Sadat autoilijat kokoontuivat viikonloppuna Kotkassa keskellä yötä ostoskeskusten pihoille. Poliisi sai tapahtumasta useita ilmoituksia ja keskeytti tapahtuman. Kahdelle määrättiin väliaikainen ajokielto.

Kajaanilainen Rasmus Svensk harjoittelee jarrutusta moottoripyörällä.

Moottoripyöräkorttien suosio on räjähtänyt käsiin: osasyynä korona ja vapauden tunteen saaminen

Moottoripyöräilyn suosio kasvaa kovaa vauhtia. Vapauden tunne, halu ajaa isommalla ja tehokkaammalla pyörällä ruokkivat harrastajia eteenpäin. Traficomin mukaan parhaimmillaan kasvu on jopa yli 60 prosenttia verrattuna aikaan ennen koronaa.

Poliisin hihamerkki

Liikenneonnettomuus Juvalla johti kuolemaan – poliisi pyytää nyt tapahtuman silminnäkijää ilmoittautumaan

Liikenneonnettomuus tapahtui Juvalla toukokuun 11. päivä tiistaina.

Jason Dupasquier

Mika Kallio kertoo, miksi 19-vuotiaan ratamoottoripyöräilijän kuolemaan johtanutta tilannetta ei voida estää – "Ei kannata syytellä ketään"

19-vuotias ratamoottoripyöräilijä Jason Dupasquier kuoli sunnuntaina vammoihinsa. Mika Kallion mukaan ratamoottoripyöräilyn turvallisuus on mennyt vuosien saatossa eteenpäin, mutta kuolemaan johtanutta tilannetta ei voi estää.

Jason Dupasquier kuvassa

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan aika-ajoissa loukkaantunut Jason Dupasquier, 19, on kuollut

Jason Dupasquier oli osallisena usean ajajan kolarissa Italian Mugellossa ajetussa Moto3-luokan aika-ajossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle