Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

IL: Rippikoulun salakuvauksesta ilmoitus poliisille Jyväskylässä

Rippikoululainen oli asentanut pienen tallentavan videokameran leirin pukeutumistiloihin.

Kitsiputouksella on 118 metriä korkeutta

Suomen korkein vesiputousten sarja on saatu mitattua.

Moottoritien tunnelin kolhitut videokamerat yhä pimeinä Hämeenlinnassa – tulossa kallis lasku

Tunnelista vastaavat tieviranomaiset selvittävät, mistä rikottujen videokameroiden tilalle saadaan toimivat. Kippi ylhäällä moottoritunneliin ajanutta kuskia odottaa tuntuva lasku kolhuista.

Mies katsastaa dronella hyvät sienipaikat, ja se on vasta alkua: tähän kaikkeen hitiksi noussutta kuvauskopteria voi käyttää

Kuvauskopterien määrä on kasvanut valtavasti. Listasimme enemmän ja vähemmän vakavasti otettavat tavat, joihin droneja on käytetty.

Pörröinen pandapari saapuu Hollantiin

Kiina suostui Hollannin pyyntöön 16 vuoden suostuttelun jälkeen.

Kuusi kansanedustajaa: Tallentava videojärjestelmä hälytysajoneuvoihin ja vartalokamera poliiseille?

Tallentava videokamera helpottaisi muun muassa ambulansseille tapahtuvien liikenneonnettomuuksien tutkintaa, uskovat toimenpidealoitteen allekirjoittajat.

Maanantai 20.3.2017 (tv)

Brasiliasta on viety huonoa lihaa ulkomaille. Videokamerat parantavat autojen turvallisuutta. Tänään on kevätpäiväntasaus. Presidentin Lennu-koira sai oman leivoksen. Säätiedot.

Pohjanmaan poliisi valvoo kuntia etäyhteyden avulla – kamerat ovat auttaneet ratkomaan rikoksia

Videokamerat välittävät reaaliajassa kuvaa tilannekeskukseen, missä poliisi voi jopa käännellä kameroita ja zoomailla kuvaa.

Kaupan mainos voi päätellä mielialasi – kasvojentunnistus tekee tuloaan markkinoinnin apuvälineeksi

Netissä surffaillessamme olemme jo tottuneet siihen, että monilla sivustoilla näemme juuri itsellemme kohdennettua mainontaa, mutta miltä kuulostaisi, jos kauppaan mennessäsi tai kadulla kävellessäsi näkisit vain juuri sinulle räätälöityjä mainoksia?

Opettaja: näillä ohjeilla teet hyvän videon – katso Yle Uutisluokan opetusvideot

Videon tekeminen helpottuu, kun ottaa välineet ja ilmaisun haltuun. Katsoja on armoton – hän haluaa viihtyä hyvien kuvien parissa. Mielenkiinto herpaantuu, jos ääni ei kuulu. Sanoma menee perille, kun käyttää videossa tekstejä. Yle Uutisluokan Mikko Laine koosti tärkeimmät ohjeet viiteen videoon.

Savua luultiin usvaksi – Porin hotellipalon hälytys viivästyi

Ohikulkija kuvasi videon Porin keskustassa palaneesta hotellista jo tuntia ennen palohälytyksen tekemistä. Hän luuli kuvaavansa usvaa.

Kamerakopteri on taivaan uusi valtias

Koptereiden hinnat lähtevät noin sadasta eurosta ylöspäin.

Helsinki police testing body-mounted cameras

In a pilot programme, the uniforms of some 30 Helsinki police officers have been equipped with video cameras for the past few months. So far police have used footage taken as evidence in one criminal investigation.

"Seuranta vapauttaisi sairaalapotilaan vuoteesta liikkeelle"

Kymenlaakson keskussairaalaan asennetaan peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä seurantatekniikkaa. Esimerkiksi muistisairaan potilaan liikkeistä saataisiin nopeasti tieto hoitohenkilöstölle. Tekniikan yksi tavoite on vapauttaa potilaat liikkumaan sen sijaan, että he ovat pelkästään vuoteissa ja kiinni laitteissa.

Tutkimus: “Kevytkenkäisyys” ei kannata – ainakaan sirkoilla: lisääntymismahdollisuudet heikkenevät

Tuntuisi loogiselta ajatella, että useampi seksuaalinen kanssakäyminen johtaisi lukuisampiin jälkeläisiin, mutta tämä ei näytä pitävän paikkaansa – vaan voi olla jopa päinvastoin, kommentoi yksi tutkimuksen tekijöistä David Fisher.

Laulaja kuvaa Erämiehen päiväkirjaa ja menee metsään musiikkia karkuun

Mikä saa laulajan pakenemaan musiikkia metsään? Ainakin rauha. Yksin Antti Matikainen ei kuitenkaan luonnossa liiku, vaan mukana kulkee videokamera.

HPK:n valmentajan ulostulo auttoi: perheen häiriköinti loppui

HPK:n päävalmentajan Pasi Arvosen ja hänen perheensä häiriköinti on loppunut sen jälkeen, kun Arvonen uskaltautui tulla asian kanssa julkisuuteen. Kotirauhaa varmistavat nyt videokamerat ja hälytysjärjestelmä.

Chicagolaispoliisille syyte mustan nuoren murhasta – poliisiauton videokameran tallenne julkaistiin

17-vuotiaalla, pakoon juosseella nuorukaisella oli taskuveitsi. Poliisin asianajan mukaan poliisilla oli syytä pelätä henkensä puolesta. Poliisiväkivalta etenkin mustaa vähemmistöä vastaan on noussut Yhdysvalloissa yhä näkyvämmäksi kysymykseksi.

Breaking the waves kertoo erilaisen rakkaustarinan – julma pahoinpitelykohtaus vaatii tarkan harjoittelun

Oulun kaupunginteatterissa lauantaina ensi-iltansa saava Breaking the waves on voimakas ja traaginen kertomus siitä, mihin kaikkeen ihminen on valmis rakkauden takia. Tarina on monelle tuttu Lars Von Trierin parinkymmenen vuoden takaisesta elokuvasta. Myös näyttämöversiossa käytetään videokameraa.

Ilvesperheiden elämä tallentui videoille - isätkin tiedossa

Ainutlaatuista materiaalia länsirannikon ilveksistä

Näin tuomarin voi haastaa - videotarkastus viilentänyt tunteita

Kansainväliseen lentopalloon toissa vuonna tullut videotarkistus on otettu ilolla vastaan. Yle Urheilu esittelee säännön yksityiskohdat.

Suomalaissyntyistä japanilaisvaikuttajaa seurattu 13 vuotta – Marutei Tsurusesta tekeillä dokumentti

Joensuulainen lehtori Juha Wirekoski kiinnostui japanilaisesta kulttuurista jo lapsena. Kun hän aamun sanomalehdistä luki vuonna 2002, että lieksalaislähtöinen Marutei Tsurunen on päässyt Japanin parlamenttiin, hän tiesi heti mitä piti tehdä: dokumenttielokuva Marutei Tsurusesta.

Yksi maailman katsotuimmista kissavideoista kuvattiin Kuopiossa – "Lähti vähän lapasesta"

Kuopiolaisvalokuvaajan kissavideo on tällä hetkellä Amerikan hauskojen kotivideoiden katsotuimpia Facebookissa. Videota, jossa Neo-pentu matkii äitinsä pesuliikkeitä, on katsottu yli 27 miljoonaa kertaa.

Ideoita, vaikuttamista ja nuorta voimaa

Miltä näyttää musiikkivideoiden nykypäivä ja tulevaisuus?

Viime hetket tallentaa vanhat kaitafilmit – näin digitoit elävän kuvan kotikonstein

Elävän kuvan tallentaminen kaitafilmille oli suosittua etenkin 1960- ja 70-luvuilla. Aikaa myöten filmit kuitenkin hapertuvat ja haalistuvat. Nyt alkaa olla käsillä viimeiset ajat digitoida vanhat filmit talteen.

Koulupuiston työntekijöiden mitta täysi – Pietarsaaren aarre halutaan rauhoittaa

Pietarsaaren kaupungin sydämessä oleva Koulupuisto joutuu säännöllisesti ilkivallan kohteeksi. – Korjaustöihin menevää rahamäärää ei ole koskaan laskettu, mutta aikaa menee viikoittain tosi paljon, sanoo puutarhuri Päivi Olli.

Kansalaisjournalismi parantaa vähemmistöjen tilannetta Intiassa

VideoVolunteers-järjestö kouluttaa ja varustaa vähemmistöt kuvaamaan lyhytdokumentteja elämästään ja ongelmistaan.

Chelsea mätkäisi porttikieltoa - faneilta hävytöntä käytöstä Pariisissa

Chelsea on jakanut kolmelle kannattajalleen porttikiellon Stamford Bridgelle sen jälkeen kun kannattajien törkeää käytöstä kuvattiin videolle Pariisin metrossa.

Video: "Turakaisten" matka kohti Falunia – Marttakerho kokoontuu

Yhdistetyn maajoukkue sai Yle Urheilun kiertävän videokameran käyttöönsä ja kuvasi matkaansa kohti Falunin MM-kisoja. Katso millainen monilahjakkuus on Ilkka Herola ja miten häneltä sujuu ompeluhommat.

Video: Hiihtomaajoukkueen matka kohti Falunia – ”Iso massa tulee ja pieni massa lähtee liikkeelle”

Yle Urheilu antoi videokameran hiihdon maajoukkueelle, joka kuvasi matkaansa kohti Falunin MM-kisoja. Neljännessä ja samalla viimeisessä osassa ollaan joukkueen mukana Otepään maailmancupissa.

Video: Hiihtomaajoukkueen matka kohti Falunia – ”Mustia” odotti kahden tunnin ompeluhommat

Yle Urheilu antoi videokameran hiihdon maajoukkueelle, joka kuvasi matkaansa kohti Falunin MM-kisoja. Kolmannessa osassa kamera seurasi Sami Jauhojärven mukana valmistautumista Rukan maailmancupiin.

Video: Hiihtomaajoukkueen matka kohti Falunia – Miten maistuu Jylhälle ruisleipä?

Yle Urheilu antoi videokameran hiihdon maajoukkueelle, joka kuvasi matkaansa kohti Falunin MM-kisoja. Toisessa osassa vieraillaan Muonion viimeistelyleirillä.

Video: Hiihtomaajoukkueen matka kohti Falunia – ”Tässä on tällaista hallittua sekasortoa”

Yle Urheilu antoi videokameran hiihdon maajoukkueelle, joka kuvasi matkaansa kohti Falunin MM-kisoja. Ensimmäisessä osassa vieraillaan joukkueen Val Senalesin leirillä.

Video: "Turakaisten" matka kohti Falunia – Kuka on joukkueen "jeesus"?

Yhdistetyn maajoukkue sai Yle Urheilun kiertävän videokameran käyttöönsä ja kuvasi matkaansa kohti Falunin MM-kisoja. Katso kuka on joukkueen "jeesus" ja miten joukkue juhli Suomen itsenäisyyspäivää. Vai juhliko?

Wednesday’s papers: Battle for Debaltseve, SWAT team op, 4G frequencies, swim-hall worries and a secret video camera

No single story dominates the Finnish newspaper press on 28 January, with papers covering everything from fighting in Eastern Ukraine and falling milk prices to local police blotter reports.

Havainto tien vieressä jolkottavasta mahdollisesta sudesta sai autoilijat tarttumaan videokameraan 9-tiellä

Oletettavasti susi tai koirasusi yritti lauantaina aamupäivällä löytää ulospääsyä riista-aidasta Akaassa 9-tiellä. Eläimen hyppely umpihangessa tien laidassa sai katselijoita ja se taltioitiin myös forssalaismiesten toimesta videolle.

Suurnopeuskamera avaa silmälle näkymättömän maailman

Kun jokin toiminta tapahtuu niin nopeasti, ettei silmä ehdi nähdä sitä, apuun tulee suurnopeuskamera. Kun kamera ottaa kymmeniätuhansia tai jopa miljoonia kuvia sekunnissa, aika pilkkoutuu niin pieniin osiin, että tapahtumat pystyy näkemään. Yhdistämällä suurnopeuskamera mikroskooppiin ja tarvittaessa tähystimeen, yritykset voivat säätää tuotantoaan entistä tarkemmaksi, nopeammaksi ja siinä sivussa myös edullisemmaksi.

Juhlija aiheutti tahallaan turhan palohälytyksen Suomen suurimmissa pikkujouluissa

Kainuun pelastuslaitos sai perjantain ja lauantain välisenä yönä puoli kahden jälkeen tiedon palohälytyksestä Vuokatin Katinkullassa. Hälytys paljastui ilkivallan teoksi.

Lukiolainen teki häikäisevän videon kotimaakunnastaan – video

Kajaanilainen Riku Karjalainen kuvasi upean timelapse-videon Kainuun maisemista.

Uusi kameratekniikka vie lähemmäs luontoa

Pikkukameroilla lähelle luontoa

Vuoden ilmailukuva tallensi herkän hetken vapaapudotuksessa

Oululaisen Jussi Määtän ottamaan valokuvaan on tallentunut elintärkeä hetki, kun apuvarjo vetää pääkuvun ulos valjaista.

Kurkiennätys Söderfjärdenillä: 8174 lintua

Vaasan, Mustasaaren ja Maalahden rajamailla sijaitseva Söderfjärdenin suuri peltoaukea toimii kurkien syys- ja kevätmuuton levähdyspaikkana. Alueella laskettiin vastikään kurkiennätys, kun paikalle lennähti ruokailemaan yhtäaikaa 8174 lintua.

Erilainen kiekkodokumentti – "Hetkiä joita emme yleensä näe"

Uusi jääkiekkodokumentti seuraa Venäjän KHL-sarjassa vaikuttavien suomalaisten arkea. Verkossa voi nähdä myös pelaajien itse kuvaamaa materiaalia.

Elokuvateatteri Kino Dominon toiminta kummastuttaa Turussa – yleisölle näytetään valkokankaalta kopioituja elokuvia

Turkulainen elokuvateatteri Kino Domino on jälleen alkanut esittää klassikkoelokuvia, mutta asiakkaiden ja filmikoneenkäyttäjän mukaan osa esitettävistä elokuvista on taltioitu teatterin salissa videokameralla. Huonolaatuiset kopiot ja menettely ovat oudoksuttaneet elokuvateatterin asiakkaita.

Video: Tandemhyppy taivaalta - Katso huikea 3000 metrin pudotus

Toimittajamme hyppäsi tandemhypyn laskuvarjolla. Huikea hyppy tallentui tandemhyppymestarin kädessä olevalle videokameralle.

Australia valitsi hollantilaisfirman etsimään kadonnutta malesialaiskonetta

Yritys aikoo etsiä kadonnutta konetta merenpohjasta kahdella aluksella, jotka on varustettu erilaisilla kaikuluotaimilla ja videokameroilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle