Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tietotekniikan huoltoa saa poikkeusoloissa, vaikka myymälät menisivät kiinni – Aloita ratkominen käynnistämällä puhelin ja modeemi uudelleen

Kokosimme käytännön vinkkejä etätyöläisten ja -koululaisten kansoittamiin koteihin ja tietoja laitehuolloista karanteenien keskellä.

Ukkosmyräkkä katkoi kaapeli-tv -yhteyksiä Vaasan seudulla – vikojen korjaaminen kestänyt pitkään

Elisalta arvioidaan, että kaikki viat saadaan kuntoon huomisen keskiviikon kuluessa.

Telialla verkkovika pohjoisessa Keski-Suomessa

Verkkovika ei vaikuta puhelimiin.

DNA haali lisäasiakkaita ja kasvatti kannattavuuttaan

Yhtiö kertoo myyneensä alkuvuoden aikana lisää matkapuhelin-, laajakaista- ja kaapelitelevisioliittymiä.

Vaikka nettiyhteys ei toimi, valokuidusta ei haluta maksaa – metsästäjät ja mökkiläiset jumittavat verkkoa maaseudulla

Esimerkiksi Kainuun maaseudulla vain harvat kotitaloudet ovat valmiita maksamaan valokuitulaajakaistasta.

Paheelliset pikselit

Internet mullisti myös pornon kuluttamisen ja jakelun

Valopiuhan kalleus hämmästyttää Rääkkylässä – verkkoyhteys uudelle omakotitontille 2 000 euroa + kk-kulut

Rasivaarassa asuva Leena Härkänen jätti valokuituyhteyden avaamisen sikseen ja päätyi mobiililaajakaistaan.

Eikö nettiyhteys toimi? 6 yleisintä syytä ja muutama ratkaisu hidasteluun

Olet juuri hankkinut mielestäsi huippunopean laajakaistan ja asettunut katsomaan lempisarjaasi suoratoistopalvelusta, kun kuva hyytyy. Mitä tapahtui ja miksi? Otimme selvää.

Videoiden suosio kasvattaa internetin päästöjä – Miten surffailla energiaa säästäen?

Ranskan kantaverkkoyhtiö neuvoi pakkasilla tuhoamaan turhia sähköposteja sähkön säästämiseksi. Internetin käytöstä syntyvää sähkön kulutusta selittää kuitenkin enemmän se, että videoita katsotaan netissä koko ajan suuremmissa määrin, arvioi suomalaistutkija.

20 vuotta siitä, kun Suomi internetiin hurahti – ”Marttojen palsta oli mukava”

Vuoden 1996 lopulla yhdellä kotitaloudella kymmenestä oli nettiyhteys. Vuoden 2016 lopulla vähemmän kuin yhdellä kymmenestä ei ole.

Sananen – Maailman nopeimmat urpot

Olympialaisten jälkeen olisi helppo ajatella, että me suomalaiset olemme hitaita - ja muutenkin jälkeen jääneitä. Tämähän ei pidä paikkaansa. Olemme monessa maailman nopeimpia. Traagista on vain se, että nopeus pilaa kaiken.

Tökkiikö netti sisätiloissa? Lisäantennista voi olla apua

Puhelut eivät kuulu ja netti tökkii. Pulma voi johtua ympäristöstäsi – tiiviit eristeet ja uudet ikkunat eivät välttämättä läpäise radiosignaalia kovin hyvin. Ongelmaan on ratkaisu.

Yt-neuvottelut jäivät väliin näiltä insinööreiltä tänä kesänä

Ouluun rantautunut taiwanilaisyhtiö jatkaa rekrytointeja ja kehitystyötä paikkakunnalla pitkäjänteisesti. Mikropiirien kehittämiseen erikoistunut MediaTek on kymmenen ensi kuukauden aikana palkannut Ouluun jo 115 työtenkijää, ja jatkoa on luvassa.

Kännykkää voi käyttää ukkosella huoletta – töpselit kannattaa edelleen vetäistä irti

Turkulaisessa kerrostaloyhtiössä huomattiin ukkosen voima. Salama iski pihapuuhun ja televisiokanavat sekosivat. Television ja modeemin töpselit kannattaa edelleen irrottaa ukkosella.

Jos sammuttaisit turhaan päällä olevat laitteet, säästäisit jopa satasia eikä meille tarvittaisi niin paljon voimaloita

Tarkkaa tietoa sähkön turhasta kulutuksesta ei ole. Sähköä kuitenkin menee hukkaan niin kotona kuin työpaikoilla ja yhteisissä tiloissa – ja paljon.

Mikä on sinun lempiäänesi? Miksi?

Äänimaisemia on kaikkialla. Arkiset äänet toistuvat samanlaisina, yllättävät erilaisuudellaan ja synnyttävät muistoja. Kerro meille, mikä on sinun lempiäänesi? Missä se kuuluu? Mitä se merkitsee ja mihin se liittyy? Tai kerro, minkä äänen olet jo melkein unohtanut ja miksi sen muistaminen olisi tärkeää?

Aasialaishakkerit sotkevat pietarsaarelaisten nettiyhteyksiä kolmatta päivää

Todennäköisesti Aasiasta lähtenyt palvelunestohyökkäys on häirinnyt tuhansien Pietarsaaren Seudun Puhelimen asiakkaiden nettiyhteyksiä tiistaista lähtien. Hyökkäyksiä on tehty vielä keskiviikkona ja torstainakin. Puhelinyhtiöstä uskotaan. että vastatoimet tehoavat vähitellen. Hyökkäyksen vuoksi internetyhteydet eivät ole toimineet.

Ericsson irtisanoo 117 palkollista

Verkkoyhtiö Ericsson on saanut yt-neuvottelunsa päätökseen. Vähennysten jälkeen työntekijöitä jää Suomeen tuhatkunta.

Ericsson uhkaa irtisanoa Suomesta 122 työntekijää

Viestintäteknologiayritys Ericssonin päätös luopua modeemiliiketoiminnasta merkitsee kaikkiaan noin tuhannen työntekijän vähentämistä.

Tv-katsoja ihmeissään – MM-lentiksessä pilli viheltää liian aikaisin

Tarkka lentopallon MM-kisakatsoja on huomannut, että tuomarin pillin vihellys tuntuu tulevan televisosta ennen kuin kentällä tapahtuu mitään vihellyksen arvoista. Katsoja on ihmeissään, kun ensin kuuluu vislaus ja vasta sitten pallo ehtii rajan yli ja maahan. Vastausta etsittiin Ylen Tuotannosta.

Valokuitu ei tavoita lappilaisia

Langaton yhteys ei riitä, kun liikenne verkoissa kasvaa. Tilanteen paranemista ei ole näkyvissä, koska suuria verkon rakentamishankkeita ei ole alkamassa.

Broadcomin yt:t päätökseen, tuloksesta kerrotaan myöhemmin

Langattomia modeemituotteita kehittävän Broadcomin odotetaan ilmoittavan neuvottelujen tuloksesta lähipäivinä. Oulusta on määrä irtisanoa 430 ihmistä.

Ukkosen aiheuttama hävitys ja pelko muistetaan pitkään

Yle Tampere pyysi ihmisten kokemuksia ukkosesta. Lukijat kertoivat tarinoita muun muassa tuhoutuneista sähkölaitteista ja ukkosen pelkäämisestä. Joillekin ukkonen oli tehnyt ulkomaanmatkasta ikimuistoisen.

Salossa kurjien talousuutisten päivä

Broadcomin modeemiliiketoiminnan lakkautuspäätös lopettaa työt yhtiön kaikilta työntekijöiltä Suomessa. Salossa heitä on 70.

Broadcom irtisanoo 600 Suomesta - Oulun ICT-alan alamäki jyrkkenee

Langattomia modeemituotteita Suomessa kehittävä Broadcom lopettaa koko liiketoimintansa. Suomessa työt loppuvat lähes 600:lta entiseltä nokialaiselta, esimerkiksi Oulussa 430:ltä.

SSS: Broadcomin Salon-yksikkö myydään tai suljetaan – yli 70 työpaikkaa vaarassa

Työntekijät kokivat saman viime kesänä, kun silloinen työnantaja Renesas Mobiles uhkasi lopettaa toiminnan.

Peltipoliisin käräyttämä kuljettaja saa ylinopeussakon entistä nopeammin

Langaton kuvansiirto valvontatolpista suoraan poliisin käsittelyyn on jo toiminnassa pääkaupunkiseudulla, ja modeemit asennetaan kesän aikana myös muualla Suomessa sijaitseviin pönttöihin. Helsingin Malmilla avattiin tänään uusi Poliisin Liikenneturvallisuuskeskus, jonne keskitetään koko maan automaattinen liikenteenvalvonta.

Harvinainen talvisalama posautti paimenpojat ja tietokoneet Lopella

Kuin tykillä olisi ammuttu, kuvailivat tiistai-illan salaman tehoa todistajiksi joutuneet asukkaat Etelä-Hämeessä Lopella. Salama tunkeutui sisään puhelinjohtoja pitkin ja rikkoi tietotekniikkaa ja posautti eläinaitauksen paimenpojat. Launosten kartanolla salama on aiemmin tappanut lehmän ja halkaissut ison kuusen.

Riittääkö mokkula maaseudulla?

Syrjäseutujen tietoliikenne on usein mokkulan varassa. Mutta riittääkö langaton verkko tänä päivänä, kun yhä useampi asia riippuu luotettavasta ja nopeasta nettiyhteydestä. Viestintävirasto vauhdittaa Laajakaista 2015 -hankkeella kuituverkkojen rakentamista kaikille, sillä joka kuudes kunta on jättänyt asukkaat ja yrittäjät vain langattoman verkon varaan.

Renesasin työntekijät toiveikkaita työpaikkojensa säilymisestä

Renesasin siirtyminen yhdysvaltalaisen Broadcomin omistukseen merkinnee töiden jatkumista Salossa, arvioi Salon toimipisteen luottamusmies Kalle Tuulos.

Renesas löysi ostajan Yhdysvalloista

Yhdysvaltalainen viestintäteknologian suuryritys Broadcom ostaa Oulussa lopetettavaksi aiotun Renesasin toimintoja ja tuotteita. Kauppahinnaksi on ilmoitettu 164 miljoonaa dollaria, jolla Broadcom saa haltuunsa muun muassa sarjatuotantoon valmiin modeemiratkaisun.

Opiskelijoiden kontti tuottaa virtaa festarikansan älypuhelimiin

Festareiden kylkeen on syntynyt uusi palvelu, joka auttaa pitämään älykännykät latingissa. Vuokrattava akkumokkula takaa, että virtaa puhelimessa riittää koko viikonlopun ajan. Festarikansa on ottanut kolmen opiskelijan toteuttaman palvelun hyvin vastaan.

Kuningaskuluttaja selvitti laajakaistanopeuksia: Mokkuloissa pahimmat ongelmat

Laajakaistayhteyksien nopeuksissa on vaihteluja eri operaattoreiden välillä. Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelman selvityksen mukaan kiinteät laajakaistayhteydet toimivat varsin hyvin, mutta mobiililaajakaistoissa on ongelmia.

Taistelulajitrikkaaja ilmaisee itseään ilmassa

Mahdollisimman vähän maassa ja mahdollisimman paljon ilmassa. Näin tiivistää lajin Heikki Järvinen, joka taitaa erilaiset temput, potkut, kierteet ja voltit. Laji yhdistää taistelulaji- ja telinevoimistelutaustaisia harrastajia, mutta eniten kyse on itseilmaisusta - viihteestäkin, mutta myös taiteesta.

Sähkölaitteet entistä herkempiä vaurioille

Ukonilmalla kaikkein herkimmin vaurioittuvat tietokoneet ja modeemit, mutta myös taulutelevisiot ja digiboksit. Paras keino suojata sähkölaitteet ukkoselta, on vetäistä töpseli irti seinästä riittävän ajoissa.

Ylijännitesuoja on halpa suoja kodin sähkölaitteille

Mokkulalla toimivaa tietokonetta voi huolettaa käyttää ukonilmalla, kunhan laite on irti varsinaisesta sähköverkosta. Operaattorit eivät pidä ukkosrintamien aiheuttamia häiriöitä kovin laajana ongelmana Suomessa.

Internetyhteydet pimeänä Sotkamossa

Kaisanetin verkkoon tuli vika uuden kaapelin aurauksen yhteydessä perjantaina keskipäivällä. Vikojen odotetaan korjaantuvan puoleenyöhön mennessä.

Supermokkula vilahti kuviin Oulussa

Halpoja nettiyhteyksiä ulkomailla liikkuville tarjoava langaton mokkula julkistetaan alkusyksystä. Satojen eurojen yllätyslaskujen sijaan se lupaa nettisurffailua kiintein kotimaisin hinnoin.

Laajakaista ulottuu nyt Lapinlahdelle

Upotustyöt aloitettiin eilen. Uusia verkkoja rakennetaan myös Ylä- ja Sisä-Savossa.

Sonera kauppaa jo satelliittilaajakaistaa

Sonera on aloittanut harvaan asutuille alueille tarkoitetun satelliittilaajakaistan myynnin. Satelliittiyhteys on ollut testikäytössä noin sadalla asiakkaalla eri puolilla Suomea viime kesäkuusta lähtien.

DNA:n mobiilidataliikenne toimii taas virheettömästi

DNA:n mobiilidataliikenteessä on tänään esiintynyt häiriöitä. Käytännössä vika vaikeutti niin sanottujen mokkulaliittymien käyttöä.

Sonera alkoi kaupata satelliittinettiään

Sonera on aloittanut harvaan asutuille alueille tarkoitetun satelliittilaajakaistan myynnin. Satelliitin välittämän laajakaistayhteyden suurin latausnopeus on 10 megabittiä ja lähetysnopeus kaksi megabittiä sekunnissa.

Antenniverkon häiriöt kiusaavat ylivieskalaisia

DNA:n antenniverkon teräväpiirtolähteykset ovat aiheuttaneet runsaasti häiriöitä tv-lähetyksissä Ylivieskassa. Teräväpiirtolähetysten oli määrä alkaa marraskuun alussa, mutta ongelmien vuoksi aloituspäivämäärää on siirretty.

Ex-johtaja uskoo Nokian nykymenoon

Nokian entinen oululaisjohtaja Pekka Sarlund uskoo Nokia-kommentoinnin kääntyvän myönteisempään suuntaan. Hän uskoo tämä vaikuttavan positiivisesti kuluttajien mielikuvaan Nokian tuotteista.

Simojokivarren laajakaistalle on kysyntää

Simojokivarteen rakennettavan sadan megan laajakaistan kysyntä on viriämässä. Laajakaistahankkeessa yhteyshenkilönä toimivan Minna Simoskan mukaan ensimmäisenä kyselemään ovat ehtineet mökkiläiset, mutta myös paikalliset ovat nyt heränneet.

Kuvaruutu tuo vanhuksille hyötyä ja huvia

Laukaa on käynnistänyt kokeilun, jossa vanhusten ja kunnan yhteydenpidossa hyödynnetään kaksisuuntaista kuvayhteyspalvelua. Näköpuhelinta muistuttava palvelu on saanut nimekseen hyvinvointi-tv. Vanhukset voivat tietokoneruudun kautta saada tietoa ja pitää yhteyttä muun muassa omaisiinsa.

Digimuistot ovat korvaamattomia

Jos salama iskee, ovat tietokoneet, modeemit ja digiboksit herkkiä rikkoutumaan. Koti- tai yritysvakuutus korvaa tavallisesti laitteet, mutta niiden sisältämät valokuvat, väitöskirjat ja muut tärkeät asiakirjat eivät kuulu vakuutusten piiriin. Luovalle työlle olisi vaikea edes määrittää korvaussummaa.

ADSL-verkon purkaminen huolettaa perholaisia

Perholaiset ovat huolissaan nettiyhteyksiensä tulevaisuudesta. Kylillä liikkuu huhuja ADSL-yhteyksien heikentymisestä, ja esimerkiksi Sonera on jo purkanut vanhoja kuparikaapeleita muun muassa Perhon Mökälästä. Perholaisten kokemusten mukaan mokkulan varassa kylällä ei pärjää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle