Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Outi Korkiamäki kulki syöpähoitojensa ajan ilman peruukkia – nyt hän toivoo, että hiusten menettämisestä puhuttaisiin enemmän

Vielä 15 vuotta sitten oletus oli, että syöpähoitojen takia kaljuuntunut nainen käyttää peruukkia. Nyt yhteiskunta sekä suhtautuminen syöpään ja hiuksettomuuteen on muuttunut.

"Ihminen, joka ei pidä Kummelista, on ankea" – 30-vuotias Kummeli villitsee edelleen

10-osainen audiodokkari juhlii 30-vuotiasta sketsisarjaa

Ronja, 7, on kahdesti lahjoittanut pitkät hiuksensa peruukkien raaka-aineeksi – “Musta tuntuu hyvälle, kun muilla on hauskaa ja hyvä mieli”

Suomalaiset voivat lahjoittaa hiuksia Britanniassa toimivalle järjestölle, joka tekee peruukkeja lapsille. Kiinnostus hyväntekeväisyyteen alkoi lisääntyä muutama vuosi sitten, mutta koronapandemia katkaisi lahjoitusten vastaanoton kuukausiksi.

Kalju nainen kokee yhä helposti häpeää, mutta miksi? Syövästä toipunut Sara Tenhunen: "Ikinä en ole pitänyt niin paljon omista hiuksistani"

Kaljuihin naisiin kohdistuvia ennakkoluuloja ja heidän tuntemaansa häpeää kartoitetaan Turun yliopiston tutkimuksessa.

Mikkeliläinen Joonas Saranen lahjoittaa hiuksensa syöpälapsille

Saranen postittaa leikatut hiuksensa kirjekuoressa brittiläiselle peruukkiyritykselle.

Maailmanluokan drag-artistit villitsivät Finlandia-talossa – Nouseva tähti Aquaria: "Meissä kaikissa asuu pieni narttu"

Suosittu amerikkalainen tosi-tv-sarja RuPaul’s Drag Race on nostanut drag queenit marginaalista valtavirtaan.

Uretaanikerros tekee metallipatista luodon ja paperipyyhe auttaa peruukin tekemisessä – teatterissa lavasteet ja puvut valmistetaan alusta asti itse

Kun suurin osa ihmisistä panee aurinkolasit nenälleen ja valmistautuu kesään, teatterin kulisseissa ajatukset suuntautuvat jo seuraavaan syksyyn.

Syöpään sairastunut Anne Kallio-Lehtimäki sai omista suortuvistaan tehdyn hiuspäähineen - "Sain näin osittain pitää omat hiukseni."

Helmikuussa sytostaattihoidot aloittanut Anne Kallio-Lehtimäki tiesi, että hän menettää paksun tukkansa. Peruukin sijaan hän valitsi myssyn, johon punottiin otsatukka omista hiuksista.

Ikänsä pitkätukkaisena elänyt Sanni Nieminen leikkasi kutrinsa syöpäsairaille – hiuslahjoitukset räjähtivät kasvuun

Suomalaislettejä on lähetetty Englantiin jo yli 100 kiloa. Moni lahjoittaja harmittelee, etteivät hiukset päädy peruukeiksi kotimaahan.

Tasatuntipunnerruksia ja työajalla harjoitteleva keilajoukkue – mitä virkistystä ja hengennostatusta sinun työpaikallasi on? Keskustele

Suomalaisfirmoissa työssä jaksamiseen keksitään toinen toistaan hauskempia ideoita. Usein pienissä firmoissa ei keksitä, kun ei ehditä.

Suomen suurin hiustenkeräysoperaatio kerää hiuksia syöpäsairaille lapsille: "Tästä tulee hyvä mieli"

Tukkaoperaatio 2017 on hyväntekeväisyyskampanja, jossa mukaan ilmoittautuneet kampaamot leikkaavat ilmaiseksi lahjoitettavat hiukset.

Katso miten mies muuttuu Cats-musikaalin kissaksi – Kampaaja-maskeeraajan työ on osa teatterin taikaa

Jonna Lindströmin päivä täyttyy karvojen puljaamisesta ja hikoavien kasvojen huollosta. Tekoverta ja irto-osia näyttämöllä käytetään vain harvoin.

Lelukitara ei saa soida liian kovaa, tutin täytyy kestää valtava venytysvoima – Tätä kaikkea Tullilaboratoriossa testataan

Viime vuonna Tullilaboratoriossa tutkittiin yli 5 500 erilaista tuotetta. Tutkituista tuote-eristä noin 17 prosenttia oli määräysten vastaisia.

Näinkin voi näköjään käydä - pituushyppääjän peruukki putosi Timanttiliigassa!

Blessing Okagbaren peruukki putosi alastulovaiheessa Timanttiliigan kilpailussa Oslossa.

Omien hiusten lahjoittamiseen kannustava someilmiö leviää – myös nuoret tytöt haluavat osallistua

Salon Perttelissä asuva 5.-luokkalainen Neria Oranta lahjoitti 40 sentin mitalta hiuksiaan Englantiin.

Koulukiusattu tyttö lahjoitti pitkät hiuksensa syöpää sairastaville lapsille: "Tiedän, miten raadollisia lapset voivat olla toisilleen"

17-vuotiaan Heidi Suur-Näkin mielestä ajatus siitä, että pieni lapsi menettää hiuksensa, on kamala.

Vääntyneet sormet, turvonnut vartalo, ihosta tunkevat kasvaimet – vakava sairaus kolhii itsetuntoa

Kehon fyysiset muutokset ovat henkisesti raskaita ja voivat johtaa eristäytymiseen.

Tyylin takana: Näin luotiin Veden Vangit -musikaalin hahmot

Musikaali poikkesi paljon tavallisen jakson tekemisestä.

Kleopatrasta kuntosalinaiseen - kauneusihanteita eri aikoina

Kauneusihanteet ovat vaihdelleet paljonkin eri aikoina

Korkokenkiä ja värjättyjä kulmakarvoja – katso kuvat japanilaismuodista suomalaiseen tyyliin

Japanilaisen muodin saloja avaava Aicon-tapahtuma järjestettiin Hämeenlinnassa. Ennen japanilaismuoti tarkoitti esimerkiksi isoa peruukkia, mutta nyt muoti arkipäiväistyy suomalaiseenkiin tyyliin, sanoo tapahtuman järjestäjä.

Fanit innostuivat – Vimpelistä kehkeytyi Suomen sinivalkoisin kunta

Vimpelissä jännitys tiivistyy. Superpesiksen loppuottelua varten kunnan keskusta ja urheilukenttä on koristeltu sinivalkoisin rusetein ja ilmapalloin. Homman takana on Vimpelin Vedon tosifanit.

Kun kuolemattomuus vaihtuu sairauteen – syöpä pysäyttää nuoren elämän pahimmalla hetkellä

Nuoret aikuiset ovat muihin verrattuna varsin pieni ryhmä syöpään sairastuvissa. Diagnoosi iskee nuoreen kuitenkin kovassa iässä, sanoo sen kokenut. Sylva ry nostaa nyt esiin nuoria sairastuneita.

Mämmikouran käsissä ei synny peruukkia

Peruukkeja valmistetaan edelleen käsin.

Kummeli-koomikko: "Mauno Ahosen rooli on työurani neljä ja lisänumero"

Heikki Silvennoinen uskoo, että elämässä on suurempia voimia kuin sattumus tai tuuri, jotka leipovat tietämättämme asioitamme yhteen. Suomalaisen viihteen suositut hahmot eivät synny hänen mielestään onneen luottamalla.

Afroja ja futuristisia lettejä – afrikkalaiset hiustrendit ovat muotia Suomessakin

Afrikkalaiset hiustyylit näkyvät suomalaisessakin katukuvassa. Tämän hetken trendeihin kuuluvat värikkyys, letit, irtohiukset ja auki oleva afro. Afrikkalaiskampauksilla halutaan peilata myös omaa identiteettiä.

Game of Thronesin suurin tähti Ylen haastattelussa: ”Minua ei tunnisteta kadulla” – video

Fantasiasarja Game of Thronesin tunnetuksi tekemä Emilia Clarke ottaa uusia askelia elokuvaurallaan uudessa Terminator Genisys -elokuvassa. Toimintarooleja tehnyt näyttelijä haluaa olla vahva esikuva nuorille tytöille.

Fetissigalleria tarjoaa seksuaalineuvontaa Salossa

Fetisseihin erikoistunut taiteilija Qumma pitää näyttelyn salolaisessa Galleria Kapeessa. Näyttely ei ole mikään seksiesittely, vaan se tarjoaa seksuaalineuvontaa.

Peruukkimestari: Tuulen mukaan lähtevä peruukki on historiaa

Hiuslisäkkeiden yleistyminen on madaltanut kynnystä peruukkien käyttöön, arvioi peruukkimestari. Silti peruukkeihin liittyy monenlaisia epäilyksiä. "Monella on yhä mielessään pilakuvien nainen, joka juoksee tuulen riepotteleman peruukin perässä kadulla", peruukkimestari Pekka Helynen sanoo aamu-tv:n haastattelussa.

Yllätys Kittilä-jupakassa - kunnanhallituksen puheenjohtaja perui eroanomuksensa

Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula (kesk.) ei eroakaan tehtävästään. Kurula perui eroanomuksensa maanantaina.

Ammattiopisto tuskastui tupakantumppeihin – röökin tilalle tarjotaan vappupillejä

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu yrittää huumorin keinoin vähentää opiskelijoiden tupakanpolttoa. Tällä viikolla sauhuttelijoiden suosimilla paikoilla voi törmätä tumppiagentteihin, jotka ojentavat vappupillejä ja kertovat oppilaitoksen savuttomuuteen tähtäävästä kampanjasta.

Peruukin valinta on intiimi asia – "Tätä voi verrata alusvaatteiden valintaan sen jälkeen, kun on tehty rinnan poisto"

Hiukset ovat tärkeä osa ihmisen identiteettiä, ja hiusten lähteminen saattaa järkyttää. Silti kynnys peruukin hankkimiseen ja käyttämiseen voi olla korkea.

Naamioteatterissa voi kuulla mykän puhuvan

Naamioteatterissa jokaisella liikkeellä on tarkoitus ja naamion yhden ilmeen takana on monta tarinaa. Pitkän linjan teatterimiehen mukaan ihmiset, jotka kuvittelevat tietävänsä, mitä naamioteatteri on, eivät sitä tiedä.

Seinäjoen Amadeus säteilee kuin rokokoopunkkari

Seinäjoen kaupunginteatterin Amadeus on tämän kevään suurtapaus. Esitys kertoo nuoren neron Amadeus Mozartin ja kateellisen hovisäveltäjä Antonio Salierin elämästä. Näytelmässä loistavat niin päätähdet, peruukit kuin puvustuskin. Ohjaajana on virolainen Ain Mäeots.

Mitä ihmettä pelaajan päästä putosi kesken Liverpoolin ottelun - katso video!

Bournemouthin Baily Cargillin peruukki tai hiuslisäke putosi päästä kesken liigacupin ottelun.

Kadoksissa ollut merenneito löytyi radion suorassa lähetyksessä – Sirkka Mäkinen kiersi Suomea läpinäkyvissä bikineissä

Etsimme radiolähetyksessä lappeenrantalaista merenneitoa. Muutaman minuutin kuluttua merenneito löytyi. Hän on 67-vuotias Sirkka Mäkinen, joka kiersi Suomea tivolin mukana 60-luvun lopulla.

Jágr-faneja aina alasuojuksiaan myöten: "Vain KHL-Jags puuttuu"

Yle Urheilu tapasi tšekkitähden fanit, joiden uskollisuus ulottuu eläkesuunnitelmiin asti. Lisää jäsenhakemuksia ei voida enää vastaanottaa.

Näkökulma: Väärinymmärretty Britannia voi jättää unionin

Kiista Britannialle lätkäistystä 2,1 miljardin euron EU-lisälaskusta nosti jälleen pinnalle polttavan kysymyksen: voiko Britannia todella erota EU:sta? Kyllä voi, vaikka se ei olisi välttämättä viisasta, kirjoittaa Yle Uutisten Britannian-avustaja Pasi Myöhänen.

Punanenät loistivat Turussa Nenäpäivänä – kuvagalleria

Nenäpäivä laittoi turkulaiset liikkeelle. Katso kuvat päivän tunnelmista!

Tiikereitä, sisua, peruukkeja - Suomen kapteenit salamyhkäisinä

Rakkaat viholliset Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen yleisurheilumaaottelussa Helsingissä. TV2:n lauantain lähetys klo 19.00, Yle Puhe aloittaa jo klo 18.00.

Kummeli: Loisteputki neljä

Vuoden 1992 lupaavin bändi sittää koskettavan kappaleen.

Harrastajalle cosplay on vakava juttu – asua viilatessa menee vuosi

Länsimaisen sarjakuvan harrastajat sekä japanilaisen mangan ja animen ystävät kokoontuvat viikonloppuna Kokkolassa. Conissa eli kokoontumisessa nähdään paljon fantasiapukuja. Niillä jopa kilpaillaan. Vetonaulaksi on myös kutsuttu Suomen ainoa Aku Ankka -piirtäjä kertomaan työstään ja jakamaan nimikirjoituksia.

Morsiusparia rusikoitiin museon pihalla Riihimäellä

Museon hääkuvanäyttelyyn kuuluva morsiuspariveistos joutui kahden juhlivan miehen rusikoimaksi Riihimäellä.

Kiljukotka teki tiikerin ja säihkynärhi iski verkolla - Lahden kortteliliigan biitsiturnauksessa oli eläimellinen meno

Säihkynärhi on niin harvinainen laji, että sitä ei moni intohimoinenkaan bongari ole nähnyt. Messilän rantahietikolla lajin edustajia pyöri tänään kaksin kappalein ja vieläpä rantalentopalloa pelaamassa. Lahden kortteliliigan vuotuisen biitsiturnauksen mimmiliigalaiset olivat ottaneet hauskanpidon ja urheilun yhdistämisen tosissaan. Kentällä vilisi höyheniä, sateenkaaren värisiä peruukeja ja olipa joukkueita kannustamaan sävelletty oma linturäppikin. Kaulushaikara, kaulushaikara, Boom Kah Boom Boom Kah! Ensi vuonna biitsiturnaus täyttää neljännesvuosisadan ja meno lienee sen myötä entistä näyttävämpää. Tämän päiväiset tunnelmat näet videolta -ja samalla todistat linturäpin maailman ensi-iltaa.

Elämä ei lopu hiustenlähtöön

Kun hiukset alkavat putoilla päästä syöpähoitojen takia, saattaa kynnys peruukkiostoksille olla korkealla. Mielikuvat koomisen huonosti istuvista peruukeista voi kuitenkin unohtaa, sillä nykyajan peruukkeja voi muotoilla monipuolisesti oman mielensä mukaan.

Ovatko suomalaiset kiekkohulluja vai menestyshulluja? – Yliopisto tutkii netissä ja pubeissa

Mikä saa ihmiset pukeutumaan peruukkiin, maalaamaan kasvonsa tai kasautumaan sohvalle jääkiekkopelin alkaessa? Turun yliopiston Kiekkokansa-tutkimus paljastaa, mikä yhdistää suomalaiset, jääkiekosta kiinnostuneet ihmiset.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle