Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjastosta lainataan yhä äänilevyjä vaikka digitaalisiakin vaihtoehtoja olisi tarjolla

Myös videotallenteissa perinteisten formaattien lainamäärät ovat moninkertaisia digitaalisiin verrattuna.

Pirkanmaalaiset lainasivat viime vuonna aiempaa enemmän kirjoja

Erilaisten musiikkitallenteiden ja esimerkiksi DVD-elokuvien lainaaminen väheni.

Mieskuoro Kontioiset 50-vuotta

Kontiolahden Mieskuoro Kontioiset on muun muassa julkistanut 50-vuotisjuhlan kunniaksi uuden CD-levyn.

Jyväskylän pääkirjaston musiikkiosasto suljetaan muutostöiden vuoksi

Uusittu musiikkiosasto avataan ensi tammikuussa.

Pillit ja muovipussit joutuivat jo pannaan – heitetäänkö nyt hyvästit äänilevyjen suojamuoveille?

Uuden äänilevyn kuoriminen pakkauksestaan on kuin musiikkia monelle levyjä keräilevälle. Kääre muuttuu pakkauksen avaamisen jälkeen kierrätyskelvottamaksi roskaksi.

Kiinalainen rap-musiikki on nyt sensuurin kourissa: "Kiinalaisia räppäreitä ei tuosta vain hiljennetä"

Valtavirtaistunut kiinalainen rap-musiikki on joutunut tienhaaraan – sitä halutaan sensuroida ja toisaalta siitä halutaan kommunistisen puolueen propagandaväline.

Miten kannattaa säilyttää valokuvat? – museon asiantuntija antaa vinkkinsä

Hyvin säilyneistä valokuvista voi olla hyötyä tulevaisuuden sukututkijoille. Tässä seitsemän vinkkiä niin paperi- kuin digikuvienkin säilyttämiseen.

Kuka enää bändejä fanittaisi, kun tarjolla on luurin täydeltä hittibiisejä?

Musiikin fanittaminen on muuttunut yksittäisten kappaleiden fanitukseksi.

Radio Suomessa oli teknisiä ongelmia, rannikkokaupunkien lähetyksissä poikkeuskonstit

Muutamalla alueella jouduttiin lähettämään naapurialueen radiolähetystä parin tunnin ajan torstaiaamuna.

Vinyyli vaihtaa levymessuilla omistajaa – käytetty cd:kin menee kaupaksi

Musiikkiharrastajat etsivät täydennyksiä kokoelmiinsa levymessuilta.

CD:n romahtaminen muutti levytysdiilejä – "Levy-yhtiöt ottavat osansa artistin keikoista osallistumatta niiden myyntiin"

Levymyynnin laskettua artistien ja levy-yhtiöiden on pitänyt löytää uudet ansaitakeinot.

Library CD loans plummet – "Kids don't even know what they are"

Compact discs are officially old news, if you ask Finnish library staff at least. While CDs only seem to interest older folks nowadays, sheet music and music-related books have retained their popularity.

Kirjastojen levylainat romahtivat: "Lapset ja nuoret eivät edes tiedä, mikä on cd-levy"

Levyjä kirjastoista lainaa enää lähinnä iäkkäämpi väki. Sen sijaan nuottien ja musiikkikirjojen lainausmäärät ovat pysyneet ennallaan.

Kajaanilaiset lähettivät terveisiä tulevaisuuteen – aikakapseli aukaistaan 2066

Kajaanin Nuorkauppakamari juhlisti 50-vuotista taivaltaan laskemalla aikakapselin Suvantopuistoon. Kapseli aukaistaan 50 vuoden päästä.

Ylen vinyylit ja CD:t vaihtoivat ruuhkassa omistajaa – tuotto jo liki 3 300 euroa

Yle Lappeenrannan vanha levystö on jo kahteen otteeseen ollut myynnissä Linnoituksen Radiotalolla. Loput levyt myydään 24.11. klo 15–18.

150-vuotias Saarijärvi juhlii – saarijärveläinen Ville kisaa musiikkigaalassa New Yorkissa

Saarijärven kaupungin tämän iltaisen 150-vuotisjuhlan pääosaan nousee Ville Ojanen. Hänen säveltämä Saarijärvi-sarja kantaesitetään juhlassa. Ojasen tuorein cd-levy puolestaan kisaa parhaillaan maailmanlaajuisesta musiikkipalkinnosta.

Sähköinen koe helpotti ylioppilaskirjoituksia – kiitosta tullut korjaamisen helppoudesta

Ylioppilastutkintolautakunta odotti ennakkoon enemmän ongelmia, mutta palaute on ollut lähinnä hyvää.

Kuviteltu Nightwish-diskografia

Millainen bändin seuraava levy voisi olla? Fanit keksivät!

Palkittu tuottaja kritisoi keikkailevia artisteja: "Ei riitä, että ottaa CD:n kainaloon ja on esiintyvinään"

Mainetta niittäneen Saimaa-orkesterin Matti Mikkolan mielestä bändi on riittävän iso vain silloin, kun se mahtuu perinteiseen keikkabussiin. Taustanauhojen kanssa keikkaileva nykyaika ei Mikkolan ymmärrykseen mahdu.

Levykriitikko Ville Komppa: "Parasta on musiikki itse"

Uudet levyt -kriitikko esittelyssä.

Kierrätys on uuden tavaran alku – muovipulloista voi syntyä vaikka reppu

CD-levy kelpaa rouhittuna kynien materiaaliksi, keräyspaperi munakennoksi. Moni kodin arkipäiväinen esine saa kierrätettynä uuden elämän. Avainasemassa on kuluttaja, joka vie tavaran keräyspisteeseen tai heittää roskiin.

Näkökulma: Kävisin kirpputoreilla, jos ne olisivat netissä

Yle Tampereen toimitusharjoittelija Eerikki Pitkänen on käynyt kirpputorilla viimeksi 15 vuotta sitten. Nuori mies ostaa tavarat nettivertailujen perusteella, mutta teki silti kirppislöydön.

Äänitemyynnin alamäki taittui – digimusiikki peittosi cd-levyt ensimmäistä kertaa viime vuonna

Maailmanlaajuiset musiikkimarkkinat lähtivät viime vuonna nousuun ensimmäistä kertaa lähes 20 vuoteen. Musiikkituottajien kattojärjestön Ifpin mukaan syynä ovat erityisesti suoratoistopalvelut, joiden käytöstä ihmiset ovat valmiita maksamaan.

1 300 bändiä, 5 000 soittajaa – Keikalla.net kokosi musiikin tekijät vuosien varrelta

Keskipohjalaisen musiikkielämän historia on koottu yhteen paikkaan. Keikalla.net -sivustolta löytyy tietoa 1930-luvulta tähän päivään. Mukana on yli 1300 kokoonpanoa kansanmusiikista jazziin rockiin ja heavyyn. Soittajia on yli 5 000.

Cd käy traktorin renkaasta ja possu etsii ystävää, kun lapset keksivät leluja

Poskien punahehku ja innostus omaan keksintöön olivat silminnähtävää keskiviikkona Kokkolan yliopistokeskuksessa. Alakoululaiset olivat kokoontuneet esittelemään tämänvuotisen keksintökisan tuloksia.

Rovaniemi kelluttaa kirjoja

Rovaniemen kaupunginkirjasto aloitti tiistaina uuden kokoelmien kelluttamiseksi kutsutun järjestelyn. Aikaisemmin asiakkaan toiseen kirjastoon palautettu aineisto, esimerkiksi kirja, kuljetettiin takaisin kotikirjastoon. Jatkossa aineistolla ei ole kotikirjastoa vaan kirjat, elokuvat ja cd-levyt jäävät lainattavaksi siihen kirjastoon, mihin ne palautetaan.

Helsingin kirjastoissa kävijät vähenivät mutta lainausinto kasvoi

Helsingin kaupunginkirjastossa lainaus kääntyi hienoiseen nousuun vuonna 2015.

Levymessut sytyttävät keräilijän – löytämisen riemu palkintona

Levymessut saavat yhä musiikinharrastajia ja -keräilijöitä liikkeelle, vaikka nettikauppa on avannut myös harvinaisuuksien metsästäjille uusia mahdollisuuksia. Keräilybisneksen tunteva Pekka Nurminen sanoo, että halutuimmista levyistä ollaan valmiita maksamaan jopa nelinumeroisia summia.

Alaikäiset pojat tuomittiin nuuskakaupoista sakkoihin – mopoautosta löytyi 89 rasiaa

Kaksi alaikäistä poikaa tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa, kun he tekivät kauppoja laittomalla nuuskalla. Kovemman tuomion saanut joensuulaisnuorukainen kiisti kaiken, vaikka poliisi löysi hänen mopoautostaan lähes sata nuuskarasiaa.

Spotify pakotti kirjaston keksimään musiikkiosastolle uutta käyttöä

Yli kymmenen vuotta sitten kirjastoissa huomattiin, että cd-levyjen lainaukset kääntyivät laskuun. Lainaukset vähentyivät samaa tahtia kuin fyysisen cd-levyn merkitys musiikin taltiointivälineenä väheni. Riihimäellä musiikkiosaston tilan valtaavat nyt sarjakuvat ja dvd-levyt.

Lappeenrannan kirjasto sai uuden musiikkiosaston

Katutasolta kirjaston kolmanteen kerrokseen siirretty musiikkiosasto on nyt aiempaa suurempi. Tulevaisuudessa sinne on suunnitteilla jopa musiikkiesityksiä.

Räkäisyyys ja huono äänenlaatu saa kuulua – C-kaseteilla on yhä uskollinen kuluttajakunta

Se pyörii ja suhisee edelleen! C-kasettien kuolemaa on ennustettu vuosikymmenet, mutta formaatti porskuttaa edelleen vannoutuneimpien käyttäjien keskuudessa. Formaattia käytetään sen teknisistä vajaavaisuuksista huolimatta.

Cd-levyillä viimeinen joulu pukinkontissa

Suurimmat levy-yhtiöt arvelevat, että ensi jouluna musiikkia ostetaan vain hyvin vähän lahjaksi fyysisessä muodossa. Varsinaiset joululevyt käyvät kaupaksi, jos ne yhdistetään suosittuihin joulukonsertteihin.

Perinteinen jukeboxi raikaa yhä harvemman kuppilan nurkassa

Jukeboxi on yhä harvinaisempi ilmestys. Perinteisten levyboxien tilalle rynnivät nyt tietokonepohjaiset musiikkilaitteet ja Spotify. Alan suurin toimija myy edelleen myös cd-jukeboxeja, mutta määrä laskee koko ajan.

Lukijat ihmettelevät Postin mollaamista: Jos ei maksa lisäpalveluista, tavaran vahingoittuminen on oma moka

Tavarat saapuivat perille revittyinä, märkinä ja ilman pahvilaatikkoa, kuvailevat Ylen lukijat karuimpia kokemuksiaan Postin palveluista. Moni muistuttaa, että on lähettäjän omalla vastuulla, jos arvokasta lähetystä ei suojaa.

Gramofonin paluu: Tuoreet artistit rakentavat imagoa vinyylin varaan

Vanhojen vinyylien kauppa on jarruttanut puheita äänitekaupan kuolemasta. Myös uusi musiikki tekee kauppansa vinyyleinä. Niin tuoreet tulokkaat kuin konkaritkin suosivat vinyylejä. Monelle se on osa imagoa.

Kuuma kaffepannu etsii uutta päiväkahviseuraa – tulisiko se teille?

Yle Turku muuttaa keskustasta Logomoon. Kaikki tavara ei mahdu muuttokuormaan, mutta toivomme, että edes mainio iso kahvipannumme löytäisi hyvän uuden kodin.

Vinyyli on ihmisen tahtinen – musiikin streamauksen suosio ei tapa älppäriä

Vinyyli on ollut pois muodista, mutta ei koskaan poissa käytöstä. Hiljaisena aikana divarit ja keräilijät pitivät levyn hengissä. Nyt vinyyli elää uutta tulemistaan.

Kirjastoissa makaa arvokkaita levyharvinaisuuksia – tästä syystä niitä ei kannata varastaa

Monien kirjastojen levyhyllyissä lojuu aarteita, joista musiikkiosaston väki tuntee jopa hienoista mustasukkaisuutta. Syytä tunteeseen ei juuri enää ole, sillä musiikin lainaaminen kirjastoista vähenee yhä. Musiikkiosastojen olemassaoloa se ei uhkaa, sillä niiden rooli on muuttunut maailman mukana.

Värttinän voi valmistaa vaikka pensselistä ja cd-levystä

Käsityöohjaaja Anne Juselius innostui kehräämisestä muutama vuosi sitten. Se on hänen mukaansa hyvin koukuttavaa ja lankaa on syntynyt valtavat määrät sekä värttinällä että rukilla. Värttinän saa väsättyä kehruuvälineeksi helposti ihan kotikonstein.

Kasarista tuli tiedekelpoinen – suurtutkimus kerää ensin musiikkimuistot

Koko 1980-luvun suomalainen nuorisokulttuuri aiotaan tutkia perinpohjin laajassa ja monivuotisessa Niin kasaria -tutkimusohjelmassa. Tutkimus alkoi helmikuun alussa musiikkimuistojen keruulla - Dingosta Dire Straitsiin, Rockradiosta paikallisradioihin ja kaseteista cd-levyihin.

Lukudiplomin pakerrus auttaa – lasten ja nuorten kirjallisuutta lainataan yhä enemmän

Hämeenlinnan seudun lapset ja nuoret lainaavat kirjastokirjoja ahkerasti. Lasten ja nuorten kirjallisuuden lainaus on kasvanut selkeästi viimeiset kolme vuotta. Tietokirjojen menekki on suurin.

Top 40 Listan joulua juhlittiin 1994 sikin sokin keinolumisateessa

Kaks yötä jouluun ja Top40 on ihan sikin sokin.

"Aina artistit tulevat hyvin tienaamaan" – Spotify ei ole musiikkimanagerin mielestä uhka artistille

Levymyynnin lasku suoratoistopalveluiden yleistyttyä vaikuttaa koko alan kannattavuuteen, mutta köyhiä eivät menestyneet artistit ole. Radion merkitys uusien artistien esittelyssä on ehdoton ykkönen.

Jääraappaakin kannattaa välillä vaihtaa – pankkikortti on cd-koteloa parempi

Tuulilasiammattilainen kehottaa heittämään messinkiraapan roskiin ja puhdistamaan ja kääntelemään muovista raappaa.

Heikki kerää popmusiikkia – Beatles-juliste ja Hurriganes-levy rakkaimmat löydöt

Kokenut popmusiikkikulttuurin keräilijä ei innostu netin musiikkipalveluista. Heikki Tietäväinen toivoo, että nykynuoriso löytäisi cd- ja lp-levyjen maailman. Tietäväisellä on laaja kokoelma levyjä, kasetteja ja julisteita populaarimusiikista eri vuosikymmeniltä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle