Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Siun sote aloittaa massarokotukset ja keskittää rokotuspisteitä

Laajoissa väestörokotuksissa ensimmäisenä ovat vuorossa 60–64-vuotiaat. Ajanvaraus avautuu huomenna tiistaina.

Osa koronapotilaita hoitavista kesätyöntekijöistä voi jäädä ilman rokotetta – ”Ei kestä päivänvaloa”

Vaikka nuorilla sijaisilla olisi oikeus rokotteeseen työtehtävänsä puolesta, he voivat jäädä ilman koronarokotetta työsuhteen lyhyen keston vuoksi.

Hämeenlinnassa on voinut altistua koronalle parturissa ja kahvila–ravintolassa

Parturiliike J&R:ssä käyneitä kehotetaan aloittamaan välittömästi omaehtoinen karanteeni ja ottamaan yhteyttä Hämeenlinnan kaupungin terveyspalveluihin.

Posiolla rokotetaan pian jo 40-vuotiaita

Joka toinen posiolainen on jo saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Kolme koronatartuntaa Essoten alueella – rokotusvauhti on hurjaa

Essoten laskujen mukaan 54,8 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Kolme uutta tautitapausta ovat ensimmäiset sitten viime torstain.

Keski-ikäiset rynnivät varaamaan aikoja koronarokotukseen – Jyväskylän seudulla nettiajanvaraus on ollut ajoittain jumissa

Koronarokotukset ovat edenneet Keski-Suomessa monella paikkakunnalla jo perusterveisiin työikäisiin. Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla rokotusaikoja voivat varata ensi viikosta alkaen nelikymppiset.

Sini Lindell ehti saada vakavan koronatartunnan juuri ennen rokotusvuoroaan ‒ MOT seurasi riskiryhmäläisten taistelua koronarokotteista

Eduskunnan oikeusasiamies on saanut poikkeuksellisen suuren valitusryöpyn koronarokotuksista. Myös sairaanhoitajaopiskelija pelkää tartuttavansa potilaita tietämättään ja on huolissaan siitä, rokotetaanko kesäsijaiset.

Soitessa työllistää nyt kakkosrokotteiden antaminen – Aiempaa nuorempiin ikäluokkiin koronarokotuksissa harpataan parin viikon välein

Tällä hetkellä iso osa koronarokotteista menee ensimmäisen rokotteen jo saaneiden kakkospiikkiin. Ykköspiikin saajina ovat nyt yli 55-vuotiaat. Toukokuun puolessavälissä vuorossa ovat yli 50-vuotiaat ja touko-kesäkuun vaihteessa yli 45-vuotiaat.

Ugandassa koronarokotteita on vihdoin saatu syrjäseuduillekin – hidasteena pitkät matkat ja rokotepelkoa lietsovat huhut

Kun Suomessa on rokotettu jo yli 2 miljoonaa annosta, väestöltään kymmenen kertaa suuremmassa Ugandassa ollaan vasta rokotuskampanjan alkumetreillä. Nyt Intian katastrofaalinen tilanne uhkaa pysäyttää rokottamisen kokonaan.

Kirjeenvaihtajalta: WHO:n rokotehyväksyntä on merkittävä voitto Kiinalle – Kiinalaisrokotteesta odotetaan pelastajaa köyhien maiden rokotepulaan

WHO julisti kiinalaisen Sinopharm-yhtiön koronavirusrokotteen turvalliseksi ja tehokkaaksi. Tämä oli merkittävä läpimurto Kiinan kehittämille rokotteille ja maan rokotediplomatialle, kirjoittaa Pekingistä Ylen kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Rokotteet esillä EU-kokouksessa: Macron vetoaa USA:han rokotteiden vientirajoitusten purkamiseksi, 1,8 miljardin annoksen rokotekaupalle sinetti

EU-johtajat ovat koolla Portugalin Portossa. Asialistalla on muun muassa koronarokotteiden patenteista luopuminen. Euroopan komissio ilmoitti tänään myös vahvistaneensa mittavan rokotekaupan Pfizerin ja Biontechin kanssa.

Astra Zenecan koronarokotetta epäillään yhteydestä ääreishermoston sairauteen – Fimean ylilääkärin mukaan mahdollinen haitta on hyvin harvinainen

EMA on vahvistanut myös, että Johnson&Johnson -yhtiön rokote saattaa aiheuttaa saman harvinaisen veren hyytymishäiriön kuin Astra Zenecan rokote.

Laukaa avaa koronarokotuksen ajanvarauksen perusterveille yli 50-vuotiaille – ylimääräisiä rokotteita voidaan antaa jatkossa myös lauantaisin ja sunnuntaisin

Yli 65-vuotiaat laukaalaiset on pääosin rokotettu. Laukaa aloittaa ensi viikolla koronarokotusten antamisen perusterveille yli 50-vuotiaille. Ylimääräisiä rokotteita voidaan antaa Laukaassa jatkossa myös lauantaisin ja sunnuntaisin.

Perjantai 7.5.2021 (tv)

Suomalainen koronarokote. Varissuo. Selkosanomat. Sääennuste.

Rokotustahti on Pohjois-Karjalassa maan keskiarvoa nopeampaa

Koko väestöstä on maakunnassa rokotettu lähes 35 prosenttia.

Koronaepidemia on Kainuussa rauhallinen ja rokotukset etenevät – rajoituksia höllennetään maanantaista alkaen

Koronaepidemia on Kainuussa perustasolla. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto lieventää koronarajoituksia ensi maanantaista alkaen. Epidemian perustasosta huolimatta Kainuun sote neuvoo välttämään lähikontakteja.

Suomen Sputnik-ostos voisi viedä yli vuoden – THL:n Nohynek: "Herää kysymys, miksi haluaisimme hankkia vakavan riskin koronarokotetta?"

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun pyyntö neuvottelujen aloittamisesta Sputnik-rokotteesta Venäjän kanssa tuli yllätyksenä sekä virkamiehille että rokoteasiantuntijoille. Sputnikia ei tarvita juuri nyt, mutta asiantuntijoiden mukaan myös tulevaan pitää varautua.

Tampereen toinen joukkorokotuspiste messu- ja urheilukeskukseen

Toiminta alkaa kesäkuussa ennen juhannusta.

Suomen korkein ilmaantuvuusluku on nyt Päijät-Hämeessä – koronan virusmuunnos kasvattaa lasten osuutta tartunnoissa, mutta kouluja ei suljeta

Valtaosa alueen tartunnoista on Lahdessa. Viime viikkoina erityisesti alle 10-vuotiaiden osuus koronatapauksista on kasvanut. Toinen suurin tartunnanlähde ovat yksityiset tapaamiset, joita asukkaiden pitäisi yhä rajoittaa.

Suomalaisen koronarokotteen kehitys vaarantui – hanke on jäämässä ilman toivomaansa avustusta Business Finlandilta

Suomalainen nenäsumutteena annettava koronarokote ei ole saamassa valtiolta erityiskohtelua. Business Finlandin käsittelyssä olevasta hakemuksesta voi tulla lainaa maksimissaan muutamia miljoonia. Nyt koko rokotehanke on vaarassa.

Yli 50-vuotiaiden koronarokotukset alkavat ensi viikolla Kymenlaaksossa – osa voi jo varata ajan

Kymsote avaa ajanvarauksen porrastetusti uudelle ikäryhmälle.

Opettaja piti koulussa salaliittoteorioita tihkuvan päivänavauksen – kertoi olevansa “maski-, korona-, hallitus- ja Bill Gates -kriittinen”

Pohjois-Karjalassa opettaja piti yläkoululaisille päivänavauksen, jossa oli runsaasti korona- ja rokotekriittisiä sävyjä. Rehtorin mukaan sisältö oli vastoin koulun periaatteita. Opetushallituksen mukaan koulussa ei saa jakaa tieteen vastaisuutta.

Olympiakomitea ei ole päättänyt, ottaako vastaan KOK:n tarjoamaa rokotetta – asiantuntija ei usko, että Suomen rokotustahti riittää täyteen suojaan

Olympiakomitea odottaa KOK:n tarjoamasta rokotuksesta vielä lisätietoa. THL:n ylilääkärin mukaan päätös KOK:n tarjoaman rokotteen käytöstä pitäisi tehdä nopeasti.

Meri-Lapissa väestöä on rokotettu muuta maata hitaammin – THL on luvannut tarkistaa toimitettavia rokotemääriä

Alkuvuodesta rokotteita suunnattiin Länsi-Pohjassa Tornioon hieman sairaanhoitopiirin muita kuntia enemmän kaupungin vaikean koronatilanteen vuoksi.

Saatuja koronarokotuksia hehkutetaan – ihmiset lykkäävät someen kuvia rokotuslapuistaan

Suomalaiset haluavat rokotuspostauksillaan olla osa isoa, maailmanlaajuista pelastumistarinaa ja luoda samalla hyvää kuvaa itsestään.

Analyysi: Koronarokotteiden patenteista luopuminen sai rytinällä vihreää valoa – Helpottuuko globaali rokotepula?

Yhdysvallat ja EU ovat viimein avanneet oven sille, että koronarokotteiden patentteihin tehdään höllennyksiä. Globaali rokotepula saattaa helpottua, mutta se tapahtuu valitettavalla viiveellä, kirjoittaa Ylen taloustoimittaja Elli-Alina Hiilamo.

Valehteleeko THL:n rokotustilasto? Pikkukunta laahaa hännänhuippuna, vaikka siellä rokotetaan jo nelikymppisiä

Kinnulassa on THL:n tilaston mukaan rokotettu vajaat 12 prosenttia väestöstä. Oikeasti rokotuksen on saanut jo yli 40 prosenttia kinnulalaisista. Helsingissä on jäänyt kirjautumatta kymmeniä tuhansia rokotuksia.

Hallitus luopuu vaikeatajuisista tasoista, kunnat ja avit päättävät jatkossa rajoitusten purusta – Kymenlaaksossa ja Itä-Savossa baarit ja ruokapaikat auki pidempään

Esimerkiksi kokoontumisrajoituksiin, uimahallien ja kirjastojen käyttöön sekä aikuisten ryhmäharrastuksiin voi tulla lievennyksiä jo ensi viikolla. STM ohjeistaa kuntia ja aluehallintovirastoja rajoitusten turvallisessa purkamisessa.

Rokotevalmistajat tarjoavat koronarokotteita Tokion olympiaurheilijoille jo toukokuuksi

Yhtiöiden tavoitteena on saada ensimmäiset rokoteannokset jaettua jo toukokuussa, jotta kisoihin osallistuvat ehtivät saada myös toisen rokoteannoksen ennen kisoja.

Kuopiossa siirrytään rokottamaan kaikkia yli 60-vuotiaita

Uudet rokotusajat varataan Kuopio-hallin rokotuspisteeseen, jossa rokotukset alkavat maanantaina. Sisäänkäynti rokotuspisteille on Hatsalan koulun puoleisista päätyovista.

Massarokotukset alkavat pian Siun soten alueella – myös mökkiläisiä rokotetaan

Työikäisten rokotukset alkavat Pohjois-Karjalassa viimeistään viikolla 20. Aikataulu riippuu rokotteiden menekistä riskiryhmissä. Toiseen riskiryhmään kuuluvat eivät ole varanneet aikoja yhtä innokkaasti kuin vanhempi väestö.

Kainuulaiset käyttävät terveyspalveluja etänä eniten koko maassa: keskimäärin neljä kertaa per asukas

Etäpalveluiden suosio Kainuussa on kasvanut tänä vuonna. Syynä voi olla koronarokotusaikojen sähköinen varaus.

USA kannattaa koronarokotepatenteista luopumista – WHO kiittelee

Yhdysvallat aikoo käynnistää neuvottelut asiasta Maailman kauppajärjestön WTO:n kanssa. Lääketeollisuus vastustaa ehdotusta sanoen, että sillä ei ratkaista tuotannon kasvattamiseen liittyviä ongelmia.

Suomessa lasten koronarokotukset saattavat käynnistyä koulujen alkaessa syksyllä – maailman ensimmäinen maa ilmotti jo sallivansa 12–15-vuotiaiden rokottamisen

Lapset sairastavat koronan pääsääntöisesti lievänä, mutta rokottamisesta voi olla silti heille hyötyä.

Keskiviikko 5.5.2021 (radio)

Koronarokotukset etenevät eri vauhtia.. Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee uutta mallia maahantuloon. EU:n elpymispaketti etenee eduskunnan äänestykseen. Ammattikoulut valmistautuvat maksuttomaan perusopetukseen. Jo lähes joka toinen suomalainen säästää rahaa eläkevuosia varten.

Vantaalla siirrytään jo rokottamaan nelikymppisiä

40–44 -vuotiaat vantaalaiset voivat nyt varata itselleen rokotusajan.

Keskiviikko 5.5.2021 (tv)

Koronarokotukset. Kuntavaalit. Koirat. Sää.

Minne käyttämättömät rokotteet päätyvät? Ruotsi antoi omiaan pois, Suomi pohtii vielä

Ruotsi ilmoitti maanantaina lähettävänsä miljoona yli jäänyttä Astra Zenecan rokotetta muualle. Suomen ylijäämä- ja Astra Zenecan rokotteiden kohtalo ratkeaa epidemiatilanteen ja rokotustahdin perusteella.

Intiasta palaavat matkustajat huolestuttavat Pohjanmaalla

Koronakoordinaatioryhmä pelkää, että Intiasta ja sen lähiseudulta matkustavien mukana alueelle leviää Intian virusmuunnosta. Ryhmä arvioi, että Suomeen saapuvien testausta on tiukennettava.

Oulu siirtää henkilöstöä koronatestauksesta rokotuksiin ja ostaa testauspalveluja Pihlajalinnalta

Rokotustahdin kiihtyminen tuo muutoksia Oulussa myös koronatestikäytäntöihin. Kaupungin omaa henkilökuntaa tarvitaan rokotuksiin, minkä takia Pihlajalinna alkaa hoitaa osan Oulun koronatesteistä, joita otetaan ensi viikosta alkaen kahdessa paikkaa.

Keski-Pohjanmaa saa toisen joukkorokotuskeskuksen – Perhonjokilaakson piste aukeaa tänään

Vetelissa avautuvassa keskuksessa on tilaa 400 neliötä. Syynä uuden, isomman rokotuskeskuksen avaamiseen oli tilanpuute pienemmissä maakunnan rokotuspisteissä.

Eksote alkaa rokottaa yli 50-vuotiaita ja muistuttaa, että tartuntojen ja leviämisen riski on olemassa, vaikka koronarajoituksia puretaan

Rokotusvuorossa ovat nyt kaikki yli 50-vuotiaat sekä kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa ryhmien kokoonpano ei saa muuttua, kun rajoituksia hiljalleen puretaan.

Vapun aika toi lisää koronatartuntoja Ouluun – kaupunki epidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta perustasolla

Uusia tartuntoja raportoitiin Oulussa kuusi. Koronakarenteeniin on asetettu 39 ihmistä. Kaupunginsairaalassa tartunnat ovat helpottamassa, siellä ei todettu eilen uusia tartuntoja. Toistuvat testaukset ja muut poikkeusjärjestelyt sairaalassa jatkuvat.

Rokotettujen määrän kasvu hidastuu, koska kakkosannoksia ryhdytään pistämään – THL: pidempää rokotusväliä harkitaan myös muualla Euroopassa

Toukokuussa yhä suurempi joukko saa toisen, niin sanotun tehosteannoksen koronarokotetta. Tämä hidastaa ensimmäisten annosten rokotustahtia hieman, vaikka rokotteita saadaan maahan kiihtyvällä tahdilla. Asiantuntija pitää Suomen pitkää rokotusväliä hyvänä ratkaisuna.

Jos rokote uhkaa jäädä käyttämättä, kilautetaan vaikka kaverille – rokotehävikkiä pyritään kaikin keinoin välttämään

Osa rokoitusajoista jää käyttämättä. Rokoteannoksia ei kuitenkaan haluta heittää hukkaan, vaan tilalle pyritään löytämään nopeasti uusi rokotettava. Rokotteen saattaa silloin saada sattumalta paikalle osuva.

Rovaniemellä koronarokotuksiin pääsevät jo alle 60-vuotiaat

Nyt aletaan rokottaa myös kaikkia 55 vuotta täyttäneitä, jotka eivät kuulu riskiryhmiin.

Passinhaun ajanvaraukset ruuhkautuneet erityisesti Helsingin seudulla – kesää kohden jonot voivat venyä koko maassa

Poliisi toivoo ihmisten jättävän passihakemuksensa pikapuoliin, jos aikoo kesällä matkustaa. Esimerkiksi Helsingin poliisin ajanvaraukseen oli neljän viikon jono viime viikolla.

Oulu alkaa rokottaa alle 60-vuotiaita – tällä viikolla jaossa on yli 8000 rokotetta

Joka neljäs oululainen on saanut koronarokotteen. Tulevina viikkoina vuoron saavat myös alle 60-vuotiaat, lisäksi Oulussa jatketaan riskiryhmään kuuluvien rokotuksia. Uusista tartunnoista suurin osa liittyy OYS:n ja kaupunginsairaalan ketjuihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle