Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ida Hulkko jatkaa tutussa joukkueessa ISL-uintiliigassa

International Swimming Leaguessa joukkueet kootaan nyt ensimmäistä kertaa varaustilaisuudessa. Liigassa on mukana kymmenen joukkuetta.

Lahden torin yleisövessat ovat jatkuvan ilkivallan kohteena: kaikki vessat odottavat suljettuna entistä kestävämpiä rahastusautomaatteja

Koronatilanne hiljensi keskustan, mikä on antanut aikaisempaa enemmän mahdollisuuksia ilkivallan tekoon.

Katri Saarikiven kolumni: Ongelmanratkaisu politiikassa tyssää jengimentaliteettiin

Pitäisikö monimutkaista tiedonkäsittelyä ja ongelmanratkaisua edellyttävät kysymykset suojata politisoitumiselta, pohtii aivotutkija Katri Saarikivi.

Nettivihan ydin kumpuaa sosiaalisen median ryhmädynamiikasta

Sosiaalinen media on suotuisa alusta vihamateriaalille.

Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

Vasta kolmen poliisin puuttuminen pysäytti liian kovan vauhdin – työuupumus varjostaa näyttelijää

Kesä voi tarkoittaa näyttelijälle tauotonta puurtamista kuvauksissa ja teatterissa tai stressaamista siitä, onko töitä jatkossa tarjolla lainkaan. Näyttelijöiden keskuudessa työuupumus on yleistä.

Roikkua 100-metrisessä mastossa tai istua lähestyvän junan edessä – Some yllyttää toinen toistaan rajumpiin tempauksiin

Vaarallinen ja kielletty kiehtoo erityisesti rajojaan kokeilevia nuoria. Mikkelissä mastossa roikkuneet nuoret eivät välittäneet kieltokylteistä tai aidoista, vaan vaaran viehätys vei mukanaan, mielessä tietenkin tilanteen tallentaminen myös muiden nähtäväksi. Sosiaalinen media lisää sosiaalista painetta, jonka myötä uhkarohkeus saattaa kasvaa hyvinkin vaarallisiin mittasuhteisiin.

Jyri Korsman EräViikinkien peräsimeen - "Hemmetin iso haaste"

Helsinkiläinen salibandyn fuusioseura EräViikingit on tehnyt sopimukset miesten ja naisten liigajoukkueiden valmennustiimien kanssa. Miesten joukkueen päävalmentaja on Jyri Korsman, naisten joukkueen ruoriin astuu Janne Nissinen.

Futari oopperassa: Täällähän on paljon stadionilta tuttuja naamoja

Jyväskylän oopperan tämän talven esitys on ollut yleisömenestys. Don Giovannin näytäntöjen täyttöaste on ollut yli 95 prosenttia. Ooppera on tehnyt yhteistyötä jalkapalloseura JJK:n kanssa.

Suomalaisjoukkueiden ratkaiseva CHL-puolivälierä - "Kauden tärkein peli tähän mennessä"

Lukko ja TPS pelaavat tiistaina Raumalla pääsystä CHL-välieriin.

Mestaruuskrapula on luultua kovempi tauti – "Kolmasosa ei palaa koskaan", arvioi urheilupsykologi

Ainoastaan harvat urheilijat pystyvät pitämään tasonsa mestaruuden jälkeen. Osa potee mestaruuskrapulaa koko loppu-uransa.

Räikkönen lyttää spekulaatiot tiimihengen rakoilemisesta: "Kaikki vetävät samaan suuntaan"

Ferrarin yhteishenki on Kimi Räikkösen mukaan parasta, mitä hän on F1-urallaan kokenut.

Tyttöjen välinen ystävyys on raakaa vallankäyttöä, joka voi jatkua aikuisiälläkin

Tyttöjen toisilleen tekemä kiusa on ilmeitä ja eleitä käyttämällä yhden jättämistä pois porukasta. Niin sanonut kolmen tytön koplat on ladattu ryhmädynamiikalla, joka voi olla pahimmillaan armoton.

Ikuisuuskysymys askarruttaa – hokkarit vai taitoluistimet?

Pienille tytöille luistimia ostaessa valinta tehdään hokkarien ja taitoluistimien välillä. Liikunnanopettajan mukaan hokkarit ovat parempi vaihtoehto oppimisen kannalta.

Tutkija: kiusaamista ehkäisee hyvinvoinnin edistäminen – ongelmien hoito tulee jo myöhässä

Kiusaamisen estämisessä koulujen oppilashuolto keskittyy vääriin asioihin, sanoo erikoispsykologi Annarilla Ahtola Turun yliopistosta. Koulu keskittyy ongelmiin, oireisiin ja niiden hoitoon, kun pääpaino pitäisi olla pitkäaikaisessa hyvinvoinnin edistämisessä – eli niin kaukaisessa ennaltaehkäisyssä, että ongelmia ei synny.

Uudet koulukaverit tulevat tutuiksi seiskapäivillä Porvoossa

Muualla kuin koululuokassa tapahtuva yhdessäolo auttaa oppilaita tutustumaan toisiinsa. Porvoossa seiskaluokkalaisten ryhmäyttämisellä on jo pitkät perinteet.

Haglund arvostelee EU:n nimityspolitiikkaa

– Toivoisin, että ajateltaisiin Euroopan etua ensin eikä ryhmädynamiikkaa, Carl Haglund (r.) arvostelee. Euroopan sosiaalidemokraattien leiri puskee ulkopoliittiseksi edustajaksi Federica Mogherinia, joka ei ole Haglundille tarpeeksi kokenut.

Icehearts opettaa elämää urheilun kautta: "Täällä kukaan ei hauku"

Iloisia ilmeitä, yhdessä tekemistä ja liikunnan hurmaa. Ulvilan Icehearts-joukkueessa pojat tukevat toisiaan ja oppivat käsittelemään niin tappion kuin voitonkin tunteita. Icehearts-yhdistys sai tänään Suomen Messusäätiön Lapsen rinnalla -palkinnon tekämästään työstä lasten ja nuorten parissa.

Sinuhe Wallinheimo pyytää anteeksi

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on julkaissut tiedotteen, jossa hän pyytää anteeksi sanavalintojaan Radio Novan haastattelussa aiemmin keskiviikkona.

Peliongelma paljastuu läheisille usein vasta viime hetkellä

Raumalle halutaan ensi vuonna perustaa Pelirajat'on -vertaistukiryhmä peliongelmaisille.

Nettipoliisi ei usko kiihottamislain tukahduttavan keskustelua

Nettipoliisi Marko Forssin mukaan nettikeskusteluista nousee esille vain muutamia viharikosepäilyjä. Enemmän kirjoittelua rajoittaa sosiaalinen paine.

Dieettiohjeet ovat sekoittaneet painonhallinnan

Painonhallinta on yksinkertaista, mutta silti vaikeaa. Osa ihmistä ajattelee, että banaani on niin lihottavaa, ettei sitä kannata syödä.

Westerlund: Sotshissa kolmen sukupolven joukkue

Erkka Westerlund korostaa pelaajavalintojen, roolituksen ja ryhmädynamiikan merkitystä Sotshin olympialaisissa.

Lomamatka 70-luvulle – reality-reissulla 2010-luvun Suomessa 1970-luvun varustein

Kolme erilaista porukkaa reissaa 2010-luvulta 1970-luvulle.

Asenteet muuttuvat – onko asevelvollisuudessa enää mitään järkeä?

Mielenkiinto armeijaa kohtaan on hiipunut nuorten keskuudessa ja sosiaalinen paine asepalveluksen viemiseksi väkisin läpi on hellittänyt.

Vuorovaikutusleiri

Vuorovaikutusleiri

Ihminen on itsekäs jopa rakkaudessa

Kuvataiteilija Katariina Katla väittää kolumnissaan, että ihminen perustaa kaiken toimintansa oman mielihyvän tavoittelulle.

Naisten ja miesten ammatit tiukassa

Nuorten tasa-arvokäsityksiä leimaa edelleen konservatiivinen jako naisten ja miesten ammatteihin. Asia selviää kyselystä, jossa selvitettiin yläasteikäisten ajatuksia eri ammateista.

Vauvakuume ei ole vain sosiaalisen paineen tulos

Tuoreimpien tutkimusten mukaan vauvakuume on todellinen tila, eikä pelkästään sosiaalisen paineen tulos, kuten aiemmin on luultu. Monet naiset kertovat vauvakuumeestaan nykyään blogissa. Internetistä löytyy runsaasti vauvakuumeen ympärille perustettuja blogeja.

Yksinäisyys on yhä yleisempää

Vaikka yksinäisyyttä koetaan kaikissa ikäryhmissä, sen myöntäminen on usein sosiaalisten paineiden vuoksi vaikeaa. Yksinäisyyden yleistyminen kertoo yhteiskunnan muuttumisesta

Opettajia koulutetaan hallitsemaan entistä suurempia luokkia

Suurissa luokissa pärjääminen on iso haaste sekä opettajille että oppilaille. Monissa kunnissa luokkakokoja on kasvatettu säästöjen nimissä. Esimerkiksi Hämeenlinnassa luokat ovat jälleen kasvamassa. Luokka voisi pysyä hallinnassa, jos opettajat pelaisivat enemmän yhteen.

Koulurauhan julistus

Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi.

Nopeusnäyttötaulu alentaa kaupunkinopeuksia

Kajaanissa kokeillaan nopeusnäyttötaulun vaikutusta autoilijoiden ajokäyttäytymiseen. Ajatuksena on luoda autoilijoille sosiaalista painetta rajoitusten noudattamiseen.

Elämän aakkoset osaksi koulujen opetusta

Jyväskyläläinen sosiaalialan opiskelija Hanna Talonen on huolissaan siitä, että lapset opetetaan kyllä ratkaisemaan yhtälöitä ja nimeämään taivaankappaleita mutta elämää, ihmissuhteita ja itsetuntoa ei kouluissa opetella.

Tulipysäkki pysäyttää sytyttelyä

Maahan ollaan luomassa palo- ja pelastusviranomaisten sekä sosiaaliviranomaisten välistä yhteistyöverkostoa, jolla yritetään esimerkiksi pienentää Suomen korkeita palokuolemalukuja.

Poppamies Curt Lindström

Curt Lindströmistä tuli kulta-Curre.

Aikapommi oli reippaasti edellä aikaansa

Yli 40 tunnin nauhoituksesta syntyi uraauurtava ohjelmasarja

Joukkuedynamiikka säätelee pelaajien ja valmentajan suhdetta

Koko joukkuetta ei voi vaihtaa, joten valmentaja saa potkut. Jääkiekon SM-liigassa näin on käynyt tänä syksynä kahdesti. Väistyä ovat saaneet Lahden Pelicansin Jami Kauppi ja Helsingin Jokereiden Waltteri Immonen, kumpikin samasta syystä, eli joukkueen odotettua heikomman menestyksen takia.