Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Avattuja ostereita ja sitruunaa tarjoilulautasella.

Helsingin osteriepidemia paisuu: ruokamyrkytyksiä nyt jo 150

Ravintoloiden ei ole mahdollista havaita ostereissa olevaa norovirusta. Virus leviää helposti ihmiskontakteissa.

Simpukoita rannalla.

Simpukoista muodostuvat riutat tuhon partaalla Australiassa

Nature Conservancy -ympäristöjärjestön tekemän tutkimuksen mukaan lähes kaikki simpukkaeläimistä muodostuvat riutat Australiassa ovat hävinneet reilun 200 vuoden aikana.

Mittalaitteitta osterien päällä.

Tutkimus: Osteri aistii meren melusaasteen ja sulkeutuu kuoreensa

Etenkin rahtialusten matalataajuinen melu erehdyttää osterit luulemaan, että niitä uhkaa jokin vaara.

Pasteijoiden leipomista.

Brexitin uhrit: Skottiviski ja Cornwallin pasteijat

Brittiläiset elintarviketuottajat pelkäävät, että skotlantilaisen viskin, Stilton-sinihomejuuston ja suosittujen Cornwallin pasteijoiden tuotesuoja häviää EU-eron myötä. Niitä voisi sen jälkeen valmistaa missä hyvänsä.

Ranskalainen lounasbuffet

Ruokakulttuuri

Videoita ja artikkeleita ranskalaisesta ruokakulttuurista.

Jätettä koralliriutalla.

Jätepyörre löytyi Välimereltäkin

Suurin osa Välimerellä pyörivästä muovijätteestä on kaikkein hankalimmassa muodossa, eli murskautuneena pieniin hiukkasiin, kertoo uusi espanjalainen tutkimus.

Mustikkainen raakapuuro.

Köyhän puurosta on tullut gourmetherkkua

Huippukokki Oula Hänninen on puuromiehiä. Vuoden 2014 keittiömestariksi valittu mies muistelee lämmöllä, miten oma mummo teki uunipuuroa. Nykyään Oula itse keittää lähes päivittäin kaurapuuroa tai valmistaa muodikkaasti raakapuuroa. – Kyllä mä voisilmän laitan. Kyllä, sanoo keittiömestari Oula Hänninen topakasti, kun häneltä kysytään hänen omista puuronsyöntitavoistaan.

Mannerheim, Kekkonen, Sibelius

Syö kuin suurmies – Sibeliukselle ostereita, Kekkoselle muikkuja

Yhteistä kolmelle suomalaiselle suurmiehelle olivat yksinkertaiset ruuat. Carl Gustaf Mannerheim herkutteli haudutetulla mateella, Urho Kekkonen himoitsi Konneveden muikkuja suolan ja voin kera. Jean Sibelius sen sijaan halusi osterinsa samppanjan saattelemana.

Osterinviljelijä ja ravintoloitsija Jean-Pierre Molina taustallaan osteriviljelmät, Bouzigues, Etelä-Ranska.

Paras tapa herkutella osteri on pureskella se kunnolla

Bouziguesin pikkukylä tunnetaan osteriviljelmistään.

Erik Forsman kaataa jäitä kuohuviiniastiaan Ravintola Puistolassa Oulussa.

Brunssissa tärkeintä on nauttia rauhassa ruoasta ja ystävistä

Brunssikulttuuri rantautuu pikku hiljaa myös pohjoisen keittiöihin. Michelin-tähtikokki Jouni Törmäsen brunssimenu houkutteli oululaisravintolan täyteen asiakkaita.

Ostereita maistellaan Hienostelua -ohjelmassa

Hienostelua -ohjelmassa maistellaan ostereita.

Yle Areena logo.

Suomalaisen nykyrunouden pitkä linja näkyy ja kuuluu Runoraadissa

Loppuvuonna 2002 käynnistynyt Runoraati-ohjelma on kymmenen vuoden aikana tuottanut noin sata runovideota, joissa runoilija itse lukee runonsa valitsemassaan paikassa. Tässä kuudentoista runovideon valikoimassa edetään 1940-luvun modernisteista viimeiseen suureen boheemiin.

Kengän korkoon on tarttunut vessapaperia.

Häpeästä voi saada yliotteen - häpeämällä

Tampereen ylioppilasteatterin kevätkauden avaa punkmusikaali Täällä haisee häpeä. Häpeän sisäistääkseen näyttelijät kävivät nolaamassa itsensä julkisilla paikoilla.

Osteriherpes uhkaa ranskalaisten jouluherkuttelua

Ostereita tappava herpesvirus uhkaa ranskalaisten perinteistä jouluherkuttelua. Vuonna 2008 alkanut tautiepidemia on vähentänyt osterintuotantoa tänä vuonna 50 000 tonnia. Samalla ostereiden hinta on noussut jopa 40 prosenttia.

Lipeäkala on joulun herkku.

Lipeäkala onkin hajuaan herkullisempi!

Ylen aikaisen studioon levisi tänään joulun suosikki- tai inhokkihaju. Joillekin vahvanhajuinen kalaruoka kuuluu välttämättömänä osana joulupöytään, toisille se on ikävä muisto lapsuudesta.

Yle Areena logo.

Elävältä syödyt

Röpelökuorista gourmet-eliö osteria ei purematta niellä. Vaikka osteri on suomalaisille vielä harvinainen herkku, sen kunniaksi järjestetään vuosittain Eläköön Osteri! -tapahtuma.

Mitä yhteistä on osterilla ja maidolla?

Vesien lämpötilat nyt parhaimmallaan osterien nostoon. Euroopassa lajikkeita on kaksi: valtameriosteri ja luonnonosteri, mutta kuinka moni tietää osterin terveysvaikutteista. Osterissa on hauskoja piirteitä, jotka eivät välttämättä ole suurelle yleisölle tuttuja.

Osterikeitto Strömsön ohjeella

Kupliva samppanjaruoka.

Useat K-kaupat pitävät huomenna ovensa avoinna

Palvelualan huominen lakko on aiheuttanut ryntäystä joihinkin Satakunnan kauppoihin. Kaikki kaupat eivät kuitenkaan sulje oviaan huomisen ajaksi. Esimerkiksi yrittäjävetoiset K-kaupat ovat pääosin auki.

Alus purki lastia mereen myrskyn vuoksi

Rajun merenkäynnin vuoksi kallistunut gibraltarilainen alus joutui purkamaan osan lastistaan mereen Hangon edustalla tapaninpäivän vastaisena yönä.

500 tarinaa lintujen nimistä. Pekka Käärin urakka oli iso.

Kehrääjä on aika kehno vuohenlypsäjä

Lintujen latinankielinen nimi kertoo otuksesta usein enemmän kuin tuttu suomalainen nimi. Nimissä heijastuvat myös nimenantajan arvot ja vanhat uskomukset. Kehrääjä ei ihan oikeasti osaa lypsää vuohta, vaikka vanha nimi niin väittää.

Ranskalaisten jouluherkuttelu johtaa tapaturmiin

Ranskassa joulu on herkkusuille tapaturma-altista aikaa. Joulun ja uudenvuoden tienoilla sadat ranskalaiset loukkaavat itsensä avatessaan ostereita ja pieniä metallisia hanhenmaksapurkkeja, kertoo brittiläinen The Times verkkosivullaan.

Kambodzhan punakhmerejä tukenut ruotsalaismies pahoillaan

Kambodzhan hirmuhallintoa 1970-luvulla tukenut ruotsalaismies on palannut Kambodzhaan esittääkseen pahoittelunsa kommunistihallinnon tukemisesta.

Ruotsalaissukeltaja taistelussa jättiliskoa vastaan

Syrjäiselle saarelle ajautunut ruotsalainen sukeltajanainen kertoo joutuneensa harvinaiseen taisteluun vihaisen jättiläisliskon kanssa sukellusretken muututtua selviytymiskamppailuksi Indonesiassa.

Etelä-Koreassa torjutaan öljypäästön tuhoja

Etelä-Koreassa tuhannet vapaaehtoiset ja sotilaat osallistuvat maan suurimman öljypäästön tuhojen torjuntaan. Operaatioon osallistuu noin sata alusta.

Floridan vesistä nousi helmiaarre

Floridan vesiltä Yhdysvaltain kaakkoisrannikolta on nostettu vanhasta laivanhylystä tuhansia helmiä.

Maailman merialueilla 200 saastunutta aluetta

YK:n tutkijoiden mukaan maailman merialueilla on 200 "kuollutta aluetta", joilla saasteet uhkaavat kaloja ja muuta vedenalaista elämää.

WWF: Britannian merialueet kriisissä

Ympäristöjärjestö WWF:n mukaan Britannian merialueet ovat kriisissä ja keskeisten lajien sekä elinympäristöjen tila on heikentynyt hälyttävästi.