Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Wisconsinin tapahtumat tallentuivat useiden silminnäkijöiden kännyköihin

Wisconsinin joulukulkueeseen ajanut mies sai syytteet viidestä murhasta – Yliajossa loukkaantuneesta lapsesta kuudes kuolonuhri

39-vuotias Darrell Brooks Jr. esiintyi ensimmäistä kertaa oikeuden edessä sunnuntaina tapahtuneiden yliajojen jälkeen. Ensimmäisen asteen murhatuomiosta seuraa elinkautinen vankeusrangaistus.

Lapin käräjäoikeus Rovaniemellä

Simossa surmatyöstä syytetty mielentilatutkimukseen

Lapin käräjäoikeuden mukaan miestä on pidettävä todennäköisin syin epäiltynä tekoon.

Nuorta tyttöä rokotetaan.

Perjantai 5.11.2021 (radio)

80 prosentin rokotuskattavuus lähestyy. Yritykset eivät löydä tarpeeksi työntekijöitä. Oppilaat ovat poissa koulusta enemmän kuin ennen. Karhuja metsästettiin enemmän kuin viime vuonna.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti Hämeenlinnassa

Riihimäkeläismiehelle elinkautinen murhasta – puukotti uhriaan kymmeniä kertoja

Itsenäisyyspäivän aattona vuonna 2020 tehty henkirikos johti elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Jari Aarnio kuiskii avustajallee oikeussalissa.

Jari Aarnio haluaa jouluksi kotiin – hovioikeus päättää, pääseekö hän vai onko edessä elinkautinen vankeus 18 vuoden takaisesta murhasta

Jari Aarniolla on edessään joko pikainen vapautuminen tai elinkautinen vankeus. Murhaoikeudenkäynti Helsingin hovioikeudessa päättyi tänään.

Kuopion koulusurman vastaaja hovioikeudessa.

Appeal Court upholds life sentence for Kuopio sword attacker

Joel Marin was sentenced to life imprisonment last year after being found guilty on one charge of murder and 20 counts of attempted murder.

Kuopion koulusurman vastaaja hovioikeudessa.

Kuopion koulusurmasta hovioikeuden tuomio: Hyökkääjälle elinkautinen vankeusrangaistus – puolustus ei ole vielä päättänyt valitusluvan hakemisesta

Itä-Suomen hovioikeus on antanut tuomion Kuopiossa lokakuussa 2019 tapahtuneesta kouluhyökkäyksestä. Oikeus katsoo hyökkääjän olleen syyntakeinen teot tehdessään.

Kynttilöitä tuotuna tapahtumapaikalle tiistai iltana.

Hovioikeus antaa tuomion Kuopion kouluhyökkäyksestä – syytetyn mielentila ja uhrien pakomahdollisuudet keskeisiä kysymyksiä

Nuori ukrainalainen nainen kuoli ja useita ihmisiä haavoittui tai loukkaantui lokakuussa 2019, kun mies hyökkäsi miekan kanssa koululuokkaan Savon ammattiopistossa. Käräjäoikeus tuomitsi tekijän muun muassa murhasta ja 20:stä murhan yrityksestä.

Jari Aarnio ja Keijo Vilhunen näkyvät tietokoneen näytöllä hovioikeuden istuntosalissa

Syyttäjä: Jari Aarnio ja Keijo Vilhunen syyllisiä murhaan – puolustuksen mukaan Vilhunen oli rikollispomo, joka ei hyväksynyt väkivaltaa

Helsingin hovioikeudessa kuultiin keskiviikkona syyttäjien ja Keijo Vilhusen puolustuksen loppulausunnot asiassa, jossa Aarniota ja Vilhusta syytetään Volkan Ünsalin murhasta vuonna 2003.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti, lasiovet Lahdessa ulkoapäin kuvattuna

Lahden Keijupuiston murhasta elinkautinen tuomio

Lahtelaismies tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomion maanantaina.

Lapin käräjäoikeus edestäpäin kuvattuna

Syyttäjä vaatii Simon henkirikoksen tekijälle elinkautista murhasta – uhrina paikkakuntalainen mies

Viime kesäkuussa tapahtuneeseen surmatyöhön osallistui myös toinen mies. Syyttäjä vaatii miehelle puolentoista vuoden ehdollista tuomiota.

Åbo hovrätt

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Someron naisvarusmiehen murhajutussa – poikaystävän elinkautinen jää voimaan

KKO:ssa mies vaati, että syyte murhasta hylätään ja asia jätetään käräjäoikeuden ratkaisun varaan. Käräjäoikeus oli tuominnut miehen törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta hovioikeus kovensi rangaistusta elinkautiseen murhasta.

R. Kelly kuvattuna oikeustalon ulkopuolella vuonna 2019.

Laulaja R. Kelly todettiin syylliseksi useisiin seksirikoksiin – jopa elinkautinen vankeustuomio voi olla edessä

Kellyn lähipiiristä myös kahta muuta ihmistä vastaan on nostettu erilliset syytteet.

Jari Aarnio oikeudessa.

Palkkamurhasta valittanut huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio kiistää osuutensa murhaan: "Olin pojan jalkapallokisoissa"

Puolustus on esittänyt hovioikeudessa uusina todisteina Aarnion ja hänen vaimonsa kalenterimerkintöjä vuodelta 2003. Aarnion mukaan hän oli väitettyjen tapahtumien aikaan muun muassa lapsensa jalkapallokisoissa.

Turun oikeustalon julkisivu.

Syyttäjä vaatii elinkautista murhasta ja murhanyrityksestä – Turun Nummessa tapahtuneen henkirikoksen oikeuskäsittely alkoi

Syytetty surmasi puukolla toisen miehen ja vahingoitti vakavasti toista asunnolla ollutta ihmistä kesäkuussa. Syyttäjä vaatii epäillylle rangaistusta murhasta ja murhan yrityksestä.

Kuopion koulusurman vastaaja hovioikeudessa.

Kuopion koulusurman hovioikeuskäsittely päättyy: Puolustus vaatii määräaikaista vankeusrangaistusta, syyttäjät vaativat edelleen elinkautista

Kuopion kouluiskun hovioikeuskäsittelyssä on kuultu tänään loppulausunnot. Aiemmin aamulla tekijän syyntakeisuutta käsiteltiin suljetuin ovin. Pääkäsittely on kestänyt neljä päivää. Kuopion kouluisku tapahtui lokakuussa 2019.

Itä-Suomen hovioikeus Kuopiossa.

Hovioikeus puuttui Tervon surmatyöstä annettuihin rangaistuksiin – nyt myös pariskunnan nainen tuomittiin murhasta elinkautiseen

Hovioikeuden mukaan surmatyön tehneestä pariskunnasta molemmat osapuolet tulee tuomita murhasta elinkautiseen. Surmatyö tapahtui viime vuoden toukokuussa. Pariskunta oli houkutellut uhrinsa Tervoon ulkoilualueelle, missä uhria ammuttiin haulikolla.

Kuopion koulusurman vastaaja hovioikeudessa.

Kuopion koulusurman käsittely alkoi hovioikeudessa – ensimmäisenä päivänä kuultiin asianosaisia ja näytettiin valvontakameravideo

Itä-Suomen hovioikeudessa käydään läpi esimerkiksi sitä, oliko kouluiskun tekotapa erityisen julma tai raaka. Osa asianomistajista puolestaan vaatii lisää korvauksia.

Poliisin eristysnauha solmussa valotolpan ympärillä.

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen Jyväskylän Pupuhuhdassa tehdystä murhasta

Henkirikoksen uhrina menehtynyt nainen oli tuomitun avopuoliso. Uhriin oli kohdistettu pitkäkestoista ja vakavaa väkivaltaa.

Jari Aarnio Helsingin hovioikeudessa

Hovioikeus pui Jari Aarnion murhatuomiota – syyttäjän mukaan elinkautisen saanut ex-poliisipäällikkö hyötyi siitä, että ei estänyt murhaa

Käräjäoikeus tuomitsi huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion elinkautiseen vankeuteen liki 18 vuoden takaisessa murhassa. Ex-rikollispomo Keijo Vilhunen vapautui syytteistä. Aarnio haluaa syytteen nurin ja syyttäjä elinkautisen myös Vilhuselle.

Tampereen oikeustalo

Nokian jouluyön surmasta 11 vuotta vankeutta taposta

Syyttäjä vaatii syytetylle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, mutta oikeus päätyi rankaisemaan taposta. Oikeus pohti, onko ampuminen lähietäisyydeltä tehty erityisen raa'alla tavalla.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti Lahdessa

Äitinsä Lahdessa murhanneelle elinkautinen vankeustuomio

Mies murhasi äitinsä Ahtialassa syyskuussa 2020.

Tampereen oikeustalo

Nokian joulupäivän surmasta vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta

Nokialla Pirkanmaalla tapahtui jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä henkirikos. Uhri oli vuonna 1990 syntynyt mies.

Tulipalossa vaurioitunut rivitalo ilmakuvassa. Olohuone, josta palo sai alkunsa, merkitty punaisella kehyksellä

Syyttäjä vaatii elinkautista murhasta ja tuhotyöstä – miehen hengen vaatinut Hartolan rivitalopalo alkoi asunnon olohuoneesta

Syyttäjän mukaan syytetty valeli palavaa nestettä olohuoneeseen ja sytytti rivitaloasunnon tuleen. Todistajan hätäpuhelun mukaan mies kertoi "sytyttäneensä sen sohvan". 28-vuotias epäilty mies kiistää syytteet ja sanoo, että palo on voinut aiheutua esimerkiksi pontikkapannun räjähdyksestä.

Ruotsalaiset poliisit tutkivat puukotusta kadulla.

Etelä-Ruotsin puukottajalle elinkautinen vankeusrangaistus

Keskiviikkona tuomittu mies saapui Afganistanista Ruotsiin vuonna 2016. Omien sanojensa mukaan hän kärsi mielenterveyden ongelmista teon hetkellä.

Etelä-Savon käräjäoikeuden tieviitta.

Pieksämäellä tapahtuneesta henkirikoksesta elinkautiseen tuomittu valitti tuomiostaan hovioikeuteen

Käräjäoikeus katsoi tuomitun syyllistyneen murhaan Pieksämäellä vuoden 2020 lokakuussa.

lähikuva poliisin virka-asusta

Poliisi on ottanut kiinni etsintäkuulutetun Jyri Niemisen

Länsi-Uudenmaan poliisi etsintäkuulutti Someron naissurmasta elinkautiseen vankeuteen tuomitun, koska hän ei ollut ilmoittautunut oma-aloitteisesti suorittamaan rangaistustaan.

Åbo hovrätt

Poliisi etsintäkuulutti Someron murhasta elinkautiseen tuomitun miehen

Turun hovioikeus katsoi keskiviikkona 26-vuotiaan Jyri Niemisen syyllistyneen entisen naisystävänsä murhaan. Mies tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Mies ei ole ilmoittautunut oma-aloitteisesti rikosseuraamuslaitokselle.

Åbo hovrätt

Turun hovioikeus kovensi Someron naissurman tuomiota – entiselle miesystävälle elinkautinen vankeusrangaistus

Hovioikeus katsoi, että teko oli tehty suunnitelmallisesti taloudellisen hyödyn saamiseksi ja siten vakaasta harkinnasta. Teko oli hovioikeuden arvion mukaan myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. 

Lakikirjoja Korkeimmassa oikeudessa

Vanhuksen murhannut mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen: surmasi iäkkään naisen pelivelkojensa takia

Naisen henkilökohtaisena avustajana toiminut nuorukainen oli lyönyt vanhusta useita kertoja päähän vasaralla. Mielentilatutkimuksen mukaan tuomittu oli tekohetkellä syyntakeinen.

Vastaaja seisoo median ympäröimänä oikeussalin ovella

Viking Sallyn murhajutun syytteet hylättiin – syytteistä vapautettu tanskalaismies on huojentunut, omaiset aikovat valittaa tuomiosta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hylännyt 52-vuotiaan tanskalaismiehen syytteet murhasta ja murhan yrityksestä. Syytteistä vapautettu mies on huojentunut päätöksestä. Omaiset aikovat valittaa tuomiosta.

Itä-Suomen hovioikeus Kuopiossa.

Hovioikeus kovensi henkirikoksesta tuomitun miehen vankeusrangaistusta – murhasta määrätään elinkautinen

Itä-Suomen hovioikeus on tänään koventanut 1990-luvulla syntyneen miehen tuomion elinkautiseksi vankeusrangaistukseksi Varkaudessa viime vuonna tehdystä henkirikoksesta. Mies itse on kuvaillut tekoa intohimorikokseksi.

Keski-Suomen käräjäoikeus.

Nuorelle miehelle vaaditaan elinkautista tuomiota murhasta, syyttäjän mukaan teko oli erityisen raaka ja julma

20-vuotias mies syyllistyi henkirikokseen helmikuussa Viitasaarella. Puukotuksessa menehtyi keski-ikäinen nainen.

Turun oikeustalon julkisivu.

Turun Martin henkirikoksesta syytetylle vaaditaan elinkautista murhasta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloitti murhasyytteiden käsittelyn torstaina istunnossaan. Tapauksessa mies kuoli Turun Martin kaupunginosassa viime vuoden syyskuussa.

Emma Coronel Aispuro kävelemässä toimittajien ympäröimänä.

El Chapon vaimo aikoo tunnustaa syyllisyytensä huumekartellijutussa

Huumeparoni Joaquin "El Chapo" Guzmanin vaimo Emma Coronel Aispuro aikoo tunnustaa auttaneensa aviomiestään huumekartellin pyörittämisessä Meksikossa. Aispuron on määrä saapua oikeuden eteen Washingtonissa myöhemmin tällä viikolla.

Kyyneliään pyyhkivä nainen.

"Bosnian teurastajan" Ratko Mladićin tuomio on helpotus uhrien omaisille: Hän viettää loppuelämänsä ilman perhettään kuten Srebrenican äidit

Haagin vetoomustuomioistuin päätti pitää voimassa Bosnian sodan serbikomentajan Mladićin elinkautistuomion Srebrenican joukkomurhasta. Mladić on yksi viimeisistä tuomituista vuosina 1993–2017 toimineessa entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimessa.

Tampereen oikeustalo

Yli 90-vuotias mies sai surmansa Mänttä-Vilppulassa: Murhasta syytetylle vaaditaan elinkautista

Syytetty tunkeutui yksin asuneen vanhuksen kotiin Mänttä-Vilppulassa viime lokakuussa. Sen jälkeen hän syytteen mukaan surmasi vanhuksen. Syyttäjän mukaan teko oli erittäin raaka. Syytetylle vaaditaan murhasta elinkautista vankeusrangaistusta.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Murhasta asuntolassa Kalliossa syytetty mies määrättiin mielentilatutkimukseen – kertoi kuulleensa äänen "tapa se"

Helsingin Kalliossa maaliskuun alussa tapahtuneesta murhasta syytetty vuonna 1982 syntynyt mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Helsingin käräjäoikeuden välituomion mukaan mies myöntää surmanneensa toisen miehen useita eri teräaseita käyttäen.

Sotilas seisoo maastokuvioisessa univormussa maastokuvioiden jeepin vieressä. Takana näkyy kaksi betoninharmaata rakennusta.

Italian perustuslakituomioistuin: Mafiosojen kovat tuomiot ovat perustuslain vastaisia

Mafiarikoksista elinkautisen vankeustuomion saaneille ei ole ollut oikeutta hakea ehdonalaiseen tai saada muita myönnytyksiä hyvän käytöksen vuoksi, elleivät he anna viranomaisille tietoja mafiasta. Käytäntöä on perusteltu mafian vastaisella taistelulla.

Helsingin käräjäoikeus Ruoholahdessa 19. helmikuuta.

Syyttäjä vaatii 39-vuotiaalle miehelle elinkautista murhasta Kalliossa – paikalla ollut nainen väittää, ettei uskaltanut hälyttää apua

Syyttäjä vaatii 39-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta miehen murhasta maaliskuun alussa Helsingissä. Syyttäjän mukaan syytetty surmasi miehen poikkeuksellisen raa'alla tavalla Kalliossa sijaitsevassa asuntolassa. Asunnossa paikalla ollut nainen ei puolustuksen mukaan uskaltanut hälyttää apua.

Joensuun oikeus- ja poliisitalo.

Polvijärviläinen mies sai elinkautisen murhasta

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden mukaan mies puukotti naista tämän asunnossa elokuussa 2020. Uhri menehtyi sairaalassa. Tuomittu kertoo, ettei itse muista tapahtunutta.

Suomen lakikirja ja nuija

Turun hovioikeus piti murhatuomion ennallaan – kaarinalaismies löi isäpuoltaan kymmeniä kertoja kääntöveitsellä

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan tuomion murhasta ja muista rikoksista liittyen henkirikokseen Kaarinan Piikkiössä vuonna 2018. Syytetty oli vaatinut murhan alentamista tapoksi ja vaatinut myös vahingonkorvauksien laskemista. Hovioikeus sen sijaan korotti osaa vahingonkorvaustuomioista.

Gabriel Natale-Hjorth ja Finnegan Lee Elder kuvattuna oikeudenkäynnissä Roomassa maaliskuussa 2021.

Kahdelle amerikkalaisnuorukaiselle elinkautiset Italiaa kuohuttaneessa poliisisurmassa

Surmattu poliisi Cerciello Rega oli juuri palannut töihin oltuaan häämatkalla.

Läheltä

Syyttäjä vaatii polvijärveläiselle miehelle elinkautista murhasta

Syyttäjän mukaan mies puukotti kymmeniä kertoja puolustuskyvytöntä naista Polvijärvellä elokuussa 2020. Uhri toimitettiin hoitoon, mutta hän menehtyi saamiinsa vammoihin.

Turun Hovioikeus

Murhatuomio nurin hovioikeudessa: miesystävänsä murhasta Ylöjärvellä tuomittu nainen vapautuu elinkautisesta

Turun hovioikeus katsoo, että asiasta oli esitetty näyttönä ainoastaan aihetodistelua. Hovioikeuden mukaan naisen syyllisyydestä jää varteenotettava epäily. Syyte murhasta hylättiin.

Kuopion koulusurma syytetty

Kuopio school sword attack appeal set for September

The perpetrator has demanded a lesser sentence but six victims asked for more compensation for injuries they suffered.

Kuopion koulusurma syytetty

Kuopion koulusurman hovikäsittely alkaa syyskuussa

Tekijä on valittanut saamastaan tuomiosta, uhrit vaativat isompia korvauksia.

Syytetyt Etelä-Karjalan käräjäoikeuden istuntosalissa 9.8.2019.

Lappeenrannan takakonttimurhan käsittely jatkuu korkeimmassa oikeudessa: toinen tuomituista sai valitusluvan

Parikymppiset mies ja nainen surmasivat ikätoverinsa Lappeenrannassa keväällä 2018.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle