Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Evo-työryhmän puheenjohtaja vastaa metsästäjien kritiikkiin: tiedekansallispuistoa ei voi suunnitella yhden prosentin ehdoilla

Hämeenlinnan Lammin Evolle suunniteltu tiedekansallispuistohanke on edennyt yhden etapin. Työryhmä on pohtinut, miten kansallispuiston käyttäjien tarpeet, toiveet ja huolet huomioidaan. Ehdotus ei miellytä osaa alueen maanomistajista ja metsästäjistä.

Venäjällä tuomioistuin totesi Aleksei Navalnyin järjestöt äärijärjestöiksi – Navalnyi: "Emme hylkää tavoitteitamme ja aatettamme"

Venäjän parlamentti päätti jo viime viikolla, että "äärijärjestöiltä" ja niiden tukijoilta evätään vaalikelpoisuus.

Venäjällä oikeus käsittelee Navalnyin järjestöjen luokittelua äärijärjestöiksi

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin järjestöjen luokittelemista äärijärjestöiksi aletaan käsitellä tänään Venäläisessä tuomioistuimessa. Asiantuntijan mukaan maassa on käynnissä ennennäkemättömän kova opposition vaino.

Pohjanmaan kauppakamarin uusi toimitusjohtaja on Paula Erkkilä

Paula Erkkilä on työskennellyt Pohjanmaan kauppakamarissa vuodesta 2016. Erkkilä aloittaa toimitusjohtajana 1.10.2021.

Asenne ry tekee vauhdikkaasti hyväntekeväisyystyötä

Asenne ry on keväästä asti remontoinut tyhjilleen jäänyttä huoltoasemaa Forssassa nuorten kokoontumispaikaksi. Yhdistys on myös esimerkiksi palkannut paikallisia muusikoita antamaan nuorille musiikkitunteja.

Onko sähköauton hiilijalanjälki suurempi kuin polttomoottoriauton? Lue faktantarkistajien vastaukset viiteen pienpuolueiden väitteeseen

Teimme faktantarkistusta Ylen Pienpuoluetentissä esitetyille väitteille niin ilmastonmuutoksesta, sähköautojen hiilijalanjäljestä kuin oppivelvollisuusiän pidentämisestä. Voit testata jutussa itse, osaatko arvioida väitteiden totuusarvoa oikein.

Yle selvitti: Isännöitsijöillä on kaksoisrooli palvelumyyjänä ja ostajan edunvalvojana, ja nyt se kaihertaa taloyhtiöissä eri puolilla Suomea

Miltei joka kolmannella edustajalla Kiinteistöliiton hallituksissa on työpaikka tai muu kytkös isännöintitoimistoissa. Useissa paikallisyhdistyksissä isännöintitaustaisia on puolet tai enemmän. Kiinteistöliiton mukaan eturistiriitaa ei ole.

Valamon Ystävät alkaa julkaista kirjoja ja ortodoksista lehteä

Yhdistys keskittyy julkaisemaan uusintapainoksia loppuunmyydyistä, mutta yhä kysytyistä teoksista.

Venäläisen demokratiasäätiön ex-johtaja poistettiin lennolta ja pidätettiin – Venäjän tempaus muistuttaa Valko-Venäjän toimia

Andrei Pivovarov johti Avoin Venäjä -säätiötä, joka ilmoitti muutama päivä sitten lopettavansa toimintansa suojellakseen työntekijöitään. Säätiön on perustanut öljy-yhtiö Jukosin entinen johtaja, oppositiohahmo Mihail Hodorkovski.

Alajärven nuorisoseura välttyi konkurssilta – Alvar Aallon seurantalossa puhkuu jälleen tekemisen into

Koronan kiusaama nuorisoseura sai kerättyä rahat muun muassa myymällä irtaimistoaan ja kansallispukujaan. Monen muunkin seuran ja yhdistyksen tili on tyhjä koronavuoden jäljiltä. Seurantaloja on ollut jopa kylmillään talvella.

Martti Leinonen loikkasi öljytankkerilta Greenpeace-laivaan – isku porauslautalle vei rokkilegendan kanssa jääkarhujen vartioimaan vankilaan

Martti Leinonen ahdistui 100 000 tonnin öljylasti kyydissään, teki uramuutoksen ja muutti syrjäiseen mökkiin Inariin. Työ ympäristöjärjestössä vie hänet eri puolille maailmaa. Leinonen piti Ylelle videopäiväkirjaa Englannista.

Tuore tutkimus kumoaa yleisen käsityksen: urheiluseurassa harrastaminen ei paranna nuoren ruokailutottumuksia

Tutkijan mukaan ruokailutottumuksiin vaikutti enemmän liikunnan määrä kuin se, liikkuiko urheiluseurassa vai ei. Tutkijan mukaan nuorten ravitsemusta pitäisi edistää valtakunnallisesti koko perhe huomioiden.

Hodorkovskin säätiö lopettaa toimintansa Venäjällä

Avoin Venäjä -säätiö lopettaa toimintansa eri alueilla, jotta työntekijöiden turvallisuus ei vaarantuisi.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja luopuu tehtävästään – taustalla epäonnistunut viestintä Naantalin kohutalliin liittyen

Turun eläinsuojeluyhdistys oli rikosepäilyihin liitetyn hevostallin yhteistyötaho. Yhdistys lopetti yhteistyön tallin kanssa rikosepäiltyjen tultua julki. Ensin yhdistys kutsui kuitenkin Turun Sanomissa julkaistua uutista valheelliseksi.

Kuntavaalipaikoilla järjestettävillä Pieni ele -vaalikeräyksillä on suuri merkitys vammaisten ja pitkäaikaissairaiden yhdistyksille

Puolet keräyksen tuotoista jää keräyspaikkakunnalle. Loput jaetaan suomalaiseen vammais- ja terveystyöhön.

Texasin osavaltio hyväksyi entistä löysemmän aselain – Käsiaseeseen ei pian tarvita lupaa eikä taustoja enää tarkisteta

Lakia vastustavat järjestöt muistuttavat ampumavälikohtauksista viime vuosikymmenen lopulla, joissa kuoli lähes 60 ihmistä. Joukkoampumisia on tapahtunut viime vuosina kaupassa, kirkossa ja lukiossa Texasin osavaltiossa.

Mopoilijoille etsitään yhteistä harrastustilaa Imatralla

Nuorten toimintaolosuhteiden parantamista ja varainkeruuta varten on perustettu Imatran Mopotalli -yhdistys. Tavoitteena on saada Imatralle myös moposuora tai muu kokoontumisalue.

Suurin osa Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajista kannattaa yliopiston toimimista entisellä paikallaan

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto kommentoi yliopiston Raksilan kampusta vastustavaa adressia. Pro Linnanmaa -liike luovutti adressinsa eilen. Vain valtuuston 1. puheenjohtaja, kokoomuksen Juha Hänninen ei varsinaisesti ota kantaa Oulun yliopiston suunnitelmiin.

Salossa halutaan tukea koronasta kärsineitä yhdistyksiä – avustussumma on 150 000 euroa

Yhdistykset ovat toivoneet kaupungilta avustusta esimerkiksi vuokran maksamisessa.

Juvalla teiden varret siivotaan yhdistysten voimin – kunnalta 200 euron talkoopalkka

Juvan kunnassa yhdistykset saavat talkookorvausta ympäristön siivoamisesta. Tempaus oli niin suosittu, että tästä tulee todennäköisesti toistuva perinne.

SAK: Syksyn työmarkkinakierros vaikuttaa kireältä ja alttiilta työtaisteluille

SAK:n puheenjohtajan mukaan työnantajat ovat esittämässä useita heikennyksiä työehtoihin ja neuvottelujen hajautuminen tekee syksyn kierroksesta vaikean. Järjestö vaatii luottamushenkilöiden tunnustamista kaikissa yrityksissä vaikka lakia muuttamalla.

Kaivosyhtiön malminetsintävarauksen peruminen Kalkkisissa sai paikalliset uskomaan joukkovoimaan: "Tämä on riemuvoitto!"

Malminetsintäyhtiö Pallagen on perunut varausilmoitushakemuksensa malminetsinnästä. Hankkeen pelättiin tuhoavan kauniin seudun ja sen vesistön. Uutinen sai kyläläiset huokaisemaan helpotuksesta. Moni huomasi nykyisessä kaivoslaissa epäkohtia.

Rahaa paloi matkusteluun ja ravintoloihin – ex-toiminnanjohtaja joutuu korvaamaan kavaltamalleen yhdistykselle lähes 170 000 euroa Kouvolassa

Käräjäoikeus on tuominnut Kouvolan ydinkeskusta ry:n entisen toiminnanjohtajan törkeästä kavalluksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta ehdolliseen vankeuteen ja isoihin korvauksiin. Entinen toiminnanjohtaja oli käyttänyt yhdistyksen varoja omiin tarkoituksiinsa.

Krista Kaarelainen, 20, haluaa auttaa, sillä hänenkin perheensä sai apua – lähes joka toinen suomalainen teki koronavuonna vapaaehtoistyötä

Neljä vapaaehtoistyöntekijää kertoo, mikä heitä motivoi ja millaista vapaaehtoistoiminta on ollut korona-aikana. Vapaaehtoistyö Suomessa -kyselyn vastaajista kaksi kolmasosaa aikoo jatkossa tehdä vapaaehtoistyötä vähintään yhtä paljon kuin nyt.

Etelä-Savoon Museoviraston avustuksia – 40-luvun junavaunu ja 50-luvun Mersu kunnostetaan vanhaan loistoon

Museoviraston avustuksilla katetaan kahden kunnostushankkeen budjeteista puolet. Kunnostetut ajokit tullaan näkemään tapahtumissa, kun ne on saatu takaisin kuntoon.

Meri-Lapissa pilotoidaan työntekijöitä ja yrityksiä rakennemuutoksessa tukevaa mallia

Työelämän rakennemuutos koettelee Meri-Lappia teollisuustyöpaikkojen vähentyessä.

Kokkola selvittää kaupunginteatterin hallintomallia: pöydällä kolme vaihtoehtoa

Nykyinen kannatusyhdistyspohja on ollut käytössä vuodesta 1992. Tarkoituksena on pohtia plussia ja miinuksia yhdistyksen, osakeyhtiön ja kaupunkiorganisaatioon sulattamisen välillä.

Kannuksen isolle lahjoituspotille ilmestynyt jo ottajia – Kannuksen Kuntoliikkujat toteuttaa kaupunkiin pumptrack-radan

Kannuksen lahjoitus- ja testamenttipotti on kerännyt aiempia vuosia enemmän hakijoita. Tukia yhdistyksille ja yhteisöille on myönnetty jo lähes 200 000 euron edestä.

Puolustusministeriö pani jäihin MPK:n avustuksen toukokuulta – yhdistys ihmettelee päätöstä: "Lyödään kärpästä lekalla"

Valtionavustuksen keskeyttäminen liittyy epäselvyyksiin ja puutteisiin, joita ministeriö havaitsi Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen (MPK) tehdyssä laillisuusvalvontatarkastuksessa.

Ylen kysely: Ay-pomot ennustavat työtaistelujen täyteistä syksyä ja kevättä – "Nyt ollaan ytimessä, mihin työntekijät ovat liittonsa perustaneet"

Ammattiyhdistysjohtajat uskovat, että ensi keväänä ja syksynä nähdään viime vuosia enemmän lakkoja. Ay-johtajat perustelevat näkemystään työnantajien irtaantumisella valtakunnallisista työehtosopimuksista. Iso osa työnantajista ei taas ymmärrä, miksi työtaistelumäärät kasvaisivat.

Paltamossa kaksi teatteriryhmää yhdisti voimansa – syntyi musiikkikomedia Heila hakusessa ensi kesälle

Heinäkuussa ensi-iltaan tulee esitys, jossa on yhdistetty kahden teatteriyhdistyksen ryhmät. Musiikkiteatteri Kapareen ja Paltamon harrastajateatterin yhteistyöhön päädyttiin viime kesän kokemusten innoittamana.

Matti Heikkinen ei näe urheilun kutistuvassa rahapotissa mitään uutta: "Haluammeko tosissamme arvokisamitaleja?"

Urheiluväki ei halua asettaa liikuntaa ja huippu-urheilua vastakkain, kun rahapotti hupenee miljoonilla euroilla. Hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen ja SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ovat yhtä mieltä siitä, että julkisia varoja tulisi antaa urheilulle merkittävästi enemmän.

Iisalmen Sanomat: Vieremän kunnanhallituksen puheenjohtaja Eveliina Vidgrén kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi

Vidgréniä on syytetty epäasiallisesta käytöksestä. Asian käsittely kunnassa on vielä kesken.

Kokkolan Työttömät saa kaupungilta 30 000 euron avustuksen

Yhdistys on suunnitellut elvyttävänsä toimintaansa. Huonon taloustilanteen ja vapaaehtoisten vähyyden vuoksi yhdistys lopetti työttömien lounasruokailun huhtikuussa.

AC Oulu sai vuoden urheiluteko -palkinnon, mutta ei Veikkausliigaan paluustaan vaan korona-ajan toimistaan

Oulun seudun urheilutoimittajien yhdistys korosti valinnassaan urheilutahojen toimintaa koronapandemian keskellä. Valinta kohdistui AC Ouluun, joka ei irtisanonut tai lomauttanut työntekijöitään, vaan etsi heille uusi työmahdollisuuksia.

Keskustan kaksikielisen piirin pitkäaikainen puheenjohtaja Peter Albäck on eronnut puolueesta

Kruunupyyläinen Peter Albäck on eronnut keskustapuolueesta, kertoo Suomenmaa-lehti. Albäck on keskustan ruotsinkielisen piirijärjestön perustajajäseniä ja entinen pitkäaikainen puheenjohtaja. Piirillä on ollut huonot välit emopuolueen kanssa.

Oulussa talkoillaan roskat pois – kaupunki tarjoaa jätesäkkejä ja lainaa keruupihtejä

Talkooilmoituksia on tähän mennessä tullut noin kymmenen kappaletta. Roskia kerätään sekä parin henkilön ryhmissä että isolla porukalla.

Pyöräilyn suosio voimakkaassa kasvussa – kainuulainen pyöräilyseura elvytettiin koronaepidemian ansiosta

Koronapandemia on lisännyt ihmisten kiinnostusta pyöräilyyn. Kainuussa on polkaistu käyntiin lähes 10 vuoden tauon jälkeen Kainuun pyöräilijät ry, joka on saanut lyhyessä ajassa lähes sata jäsentä. Joukossa on myös junioreita.

Kurikan metsästysseura on valittu vuoden metsästysseuraksi

Kurikassa metsästysseuran jäsenten keski-ikä on laskenut viime vuosina, kun seura on innostanut nuoria ja naisia riveihinsä.

Liminganlahden luontokeskuksen esittelyalue laajenee – uuden luontopolun lisäksi alueelle tulee laaja oppimisympäristö

Ajoittain ruuhkista kärsivän Liminganlahden luontokeskuksen ulkoaluetta laajennetaan.

Ministeriö myönsi 408 hankkeelle yhteensä 4,5 miljoonan euron seuratuen

Seuratuella kehitetään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia ja tuetaan seurojen elinvoimaisuutta.

Antti Toivanen on Pohjois-Karjalan kauppakamarin uusi toimitusjohtaja

Toivanen aloittaa kauppakamarin toimitusjohtajana syyskuun alussa, kun Matti Vuojärvi jää eläkkeelle.

Pippon moottoriurheilukeskuksen kehittämiseksi käynnistetään uusi joukkorahoituskampanja

Viime vuoden joukkorahoituskampanja meni mönkään. Nyt markkinoitiin aiotaan panostaa enemmän.

Sillan kunnostaneen Keikyän kyläyhdistyksen seuraava hanke on Pehulan vanha koulu

Sastamalan kaupunki myy käytöstä poistetun koulurakennuksen 1000 eurolla. Siihen on tulossa seurojen ja yhdistysten toimintaa, mutta myös asumiskäyttöä.

Kolme pohjoiskarjalaista kirjaa ehdolla Vuoden kotiseututeokseksi

Teokset kertovat elämästä Koitereella, Kunnasniemellä sekä Tohmajärvellä ja Värtsilässä.

Kaleva: Vihiluodon kyläyhdistys saa ely-keskukselta huomautuksen vitikon raivaamisesta luonnonsuojelualueella

Kyläyhdistys järjesti talkoot, joissa raivattiin näkymää Lentokentäntieltä merelle päin.

Areena-suora kello 15.10: Sastamalassa jännitetään Kaalisaaren hyppytornin kohtaloa

Nykyinen hyppytorni ei kaupungin mukaan täytä tiukentuneita viranomaismääräyksiä.

Pyhäjärvi aikoo luopua opettajien ja koko henkilöstönsä lomautuksista, mutta syynä ei ole OAJ:n vankka vastustus

Pyhäjärvi saa varhaiskasvatukseen ja opetukseen uutta valtion tukea, joka käytännössä kattaa lomautusten säästöt.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle