Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kun DNA oli listautumassa pörssiin, toimitusjohtaja Jukka Leinonen rakensi kotirantaansa savusaunan – "Se antoi työn tekemiseen virtaa"

Kaikenlainen käsillä tekeminen on hyvää vastapainoa tietotyölle. Se auttaa irrottautumaan työn kuormituksesta pelkkää joutenoloa paremmin.

Vuoden professori lyttää yliopistojen keskittämispolitiikan

Professori Karl-Erik Michelsenin mukaan tulevaisuudessa yliopistoja on luultavasti enemmän kuin nykyään.

Kahville jumpan kautta – kokkolalaisfirma otti tauotuksen tosissaan

Kaikille yhteiset jumppahetket eivät sovi, mutta taukoja tarvitsevat kaikki, sanoo asiantuntija. Sitä enemmän, mitä vähemmän varsinainen työ antaa mahdollisuuksia palautumiseen.

Stressaaja! – miten tunnistit loppuunpalamisen merkit?

Työhön liittyvä kiireen tunne ja stressi ovat lisääntyneet. Moni tekee vaativaa tietotyötä, joka kuormittaa nimenomaan henkisesti. Aivojen ja mielen kyky käsitellä stressiä ei kasva työn vaativuuden lisääntymisen mukana. Millaisia kokemuksia sinulla on uupumisesta? Millaista tukea olet saanut läheisiltäsi tai työyhteisöltäsi? Miten itse selviydyit ja millaisia neuvoja antaisit henkilölle, joka on stressaantunut?

Ylityöt lisääntyneet viime vuosina

Ylityöt ovat lisääntyneet kaikilla aloilla. Samalla miesten ja naisten väliset erot ylitöiden tekemisessä ovat vähenemässä. Yli puolella palkansaajista on mahdollisuus käyttää ylitöitä vapaapäivien pitämiseen.

Palkkatyö määrittelee ihmisiä ja yhteiskuntia

Miksi yhteiskuntamme pyörii työn varassa?