Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tytön kieli ja kielikoru.

Lävistykset ovat taas suosittuja alaikäisten keskuudessa – laki ei velvoita tarkistamaan asiakkaan ikää

Lävistysten ikävalvonta perustuu lähinnä kuluttajaviranomaisten suosituksiin. Hyvät lävistäjät silti varmistavat alaikäisten henkilöllisyyden ja vaativat tarvittaessa huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Hämärässä huoneessa on X:n muotoinen risti ja musta tantrapenkki.

”Kun tänne tulee, on tietyt asiat mielessä”, sanoo mies, joka vietti vaimonsa kanssa laatuaikaa yhdessä Suomen erikoisimmista vuokramökeistä

Moni majoittaja haluaa tarjota vieraille elämyksiä ja erikoisuuksia. Samalla myös tavalliset ja syrjäiset mökit ovat haluttuja majoituskohteita.

Uimari Laura Lahtinen selkäuinnissa

Halvemmat liput innostivat jämsäläiset uimahalliin, nyt huolena on allashygienia

Uimahalli Koskikaran alennuskampanja on lisännyt kävijämääriä reippaasti Jämsässä.

Hanhien karkottamisesta kertova kyltti Sammonlahden uimarannalla Lappeenrannassa 22. heinäkuuta 2022

Karkottaisivatko koirapartiot hanhet rannoilta? – Lappeenranta haluaisi kokeilla sitä ensi kesänä

Koirapartioiden käyttö rauhoitettujen lintujen häätämisessä onnistuu vain poikkeusluvalla. Lappeenranta saattaa hakea lupaa.

Nainen taputtelee saunassa toisen olkapäätä.

Sota näkyy jo ukrainalaisten kehoissa, mutta siitä ei Odessan julkisessa saunassa puhuta – sota muutti myös saunomisen säännöt

Julkinen sauna Odessan liepeillä on paikka, jossa sodan voi unohtaa edes hetkeksi. Toimittaja Suvi Turtiainen kysyi paikallisilta, mitä kuukausia jatkunut hyökkäys tekee ihmiskeholle.

Kädet ottamassa desinfiointiainetta laitteesta.

Käsidesin suosio kaupoissa romahti – asiakkaat kertovat, miksi: ”Vähän saa pöpöjä tullakin””

Käsidesin käyttö on paikoin jopa puolittunut. THL:n asiantuntija uskoo, että kyseessä on luonnollinen ilmiö: toimintatavat normalisoituvat ajan kuluessa.

Ortodoksinen ehtoolliskalusto.

Sadat saavat ehtoollisen samasta lusikasta, jota ei pestä välissä – arkkipiispa: On tuhat tapaa saada korona, lusikka ei voi olla ratkaiseva

Perinteiseen käytäntöön palaaminen nähtiin piispainkokouksessa oikeaksi, sillä koko muu ortodoksinen maailma noudattaa sitä. Koronapandemian aikana ehtoollisen jakamisessa käytettiin kertakäyttölusikoita hygieniasyistä.

Hymyilevä nainen osoittaa ilmoitustaulua uimarannalla.

Jyväskylän Köhniön uimaranta avautui noroviruslöydösten jälkeen – mutta miten ihmeessä uimaveden saastuttanut ihmisuloste pääsi veteen?

Norovirus on Suomessa yleisin uimavesistä tarttunut epidemianaiheuttaja. Ihmisulostetta voi päätyä uimaveteen monta reittiä.

Espresso Housen entiset työntekijät Ana-Maria Albastroiu ja Linh Tran kertovat videolla Pohjoismaiden suurimman kahvilaketjun sisäisistä ongelmista.

Yötöitä 190 tuntia kuussa, ruskeaa vettä hanasta, kuskaamista kesärenkailla pakkasilla – Espresso Housen keskuskeittiön työntekijät kertovat kokemuksistaan

Ylen MOT-toimituksen haastattelemat Espresso Housen keskuskeittiön entiset työntekijät pitävät työoloja pahimmillaan jopa hengenvaarallisina ja tuotteiden hygieniatasoa heikkona. Espresso House myöntää ongelmat, mutta kertoo ratkaisseensa niitä.

Sauna jossa vesikiulu ja -kauha

Lauantai 25.12.2021 (radio)

Joulunvietto. Lentojen peruutukset. Avaruusteleskooppi. Sauna. Sää.

3D-visualisointi höyryn liikkeestä saunassa.

Suomalainen sauna on kuumin paikka, jonne ihminen menee vapaaehtoisesti – uusi tutkimus kertoo, että ahkera saunominen voi laskea verenpainetta

Tutkimus tuo uutta näyttöä saunomisen terveysvaikutuksista. Löylyttely rentouttaa, laskee verenpainetta ja voi jopa hoitaa sydäntä. Syväsykellus saunan tieteeseen kertoo kansanperinteestä analyyttisesti.

Turun Impivaaran uimahalli.

Avi valmistelee uusia rajoituksia Varsinais-Suomeen – koronapassia voidaan pian kysyä myös uimahallissa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto valmistelee asiakas- ja toimitilojen käytön rajoittamista. Toiminta pitää mahdollisen päätöksen jälkeen eri tiloissa järjestää sen jälkeen siten, että asiakkaat voivat olla tiloissa turvavälein.

Frisbeegolfkiekkoyrittäjä Timo Nuutinen pakkaa vastavalmistuneita kiekkoja pahvilaatikkoon.

Perjantai 19.11.2021 (tv)

Koronatilanne. Vihannesten suoramyynti. Frisbeegolfin suosio. Sääennuste.

Käsidesi pullo koululuokassa.

Maskisuositus päättyy Hämeenlinnan kouluissa ja päiväkodeissa

Hämeenlinnan kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti asiasta viime viikolla. Maskisuosituksesta luovutaan myös kaupungin kulttuurikohteissa.

Ruukinkartanon nimikyltti, taustalla syksyisiä punertavia lehtipuita.

Palvelutalojen asukkaiden luona voi taas vierailla Vaasassa

Vaasan kaupungn palveluasumisen yksiköissä on palattu normaaliin vierailukäytäntöön. Vierailijat voivat käydä tapamaassa omaisiaan kunhan noudattavat terveysturvallisuuden määrittelemiä käytäntöjä.

Nainen hymyilee kameralle.

Kanta-Hämeessä siirrytään uuteen normaaliin: etätyösuositus päättyy lokakuun puolivälissä

Kanta-Hämeessä koronarajoitukset lievenevät selvästi, koska maakunnan koronatilanne on kääntynyt parempaan suuntaan. Maakunta jatkaa silti edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Autio ruokapaikka.

Kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset poistetaan – koskee myös Päijät-Hämettä

Kiihtymisvaiheen alueilla ei rajoiteta asiakasmääriä tai anniskelu- ja aukioloaikoja.

Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri palaa normaaliin ja täyttää katsomot

Elämä palautuu normaaliksi myös Seinäjoen kaupunginteatterissa. Rajoitukset poistuvat ja katsomopaikat saadaan täyttää kokonaan perjantaista lähtien.

Koronarokotuksiin johtava opaste Kainuun keskussairaalan pihalla

Kainuussa otetaan askelia kohti pandemian jälkeistä aikaa: marraskuussa oletetaan tilanteen olevan normaali

Kainuun sote ei enää tiedota koronasta päivittäin vaan tiedotteita julkaistaan lähinnä kaksi kertaa viikossa. Maski- ja hygieniakäytännöt jatkuvat edelleen Kainuussa.

Rovaniemen teatteri edestäpäin kuvattuna, ikkunassa lukee teatterin nimi isoin kirjaimin.

Kulttuuritapahtumiin saa nyt Rovaniemellä ottaa enemmän väkeä sisään – teatterinjohtaja: "Tämä on oikein tervetullut tieto!"

Rovaniemellä esitettävien konserttien ja teatteriesitysten katsomoista saa nyt täyttää kolme neljäsosaa. Maskisuositus sekä muut hygieniaohjeet pysyvät edelleen voimassa.

Metsä Boards huvudkontor i Esbo.

Metsä Boardin Joutsenon tehtaalla alkoi vuosihuoltoseisokki – 70 ulkopuolista työntekijää paikalle koronatestien kautta

Metsä Board Joutsenon tehtaan tuotanto pysäytettiin eilen sunnuntaina. Tehdasta aletaan käynnistää huoltoseisokin jälkeen uudelleen ylihuomenna keskiviikkona.

Teatersalong där varannan sits är bortplockad på grund av coronaepidemin.

Yleisötapahtumia koskevat kokoontumisrajoitukset kumotaan Kymenlaaksossa – päätös voimaan perjantaina

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa Kymenlaaksoa koskevat kokoontumisrajoitukset. Samalla vaatimus kahden metrin turvaväleistä sisätiloissa poistuu. Uusi päätös tulee voimaan perjantaina.

Lappeenrannan kaupunginteatterin Suuri näyttämö

Määräys kahden metrin turvavälistä poistuu Etelä-Karjalassa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää kokoontumisrajoituksia sisätiloissa perjantaista 3. syyskuuta alkaen. Sisätiloissa voidaan ottaa yleisöä 50 prosenttia istuma- tai seisomapaikkojen kokonaismäärästä.

Varjo festivaalien promoottori Roope Sulkala.

Oulussa useita yleisötapahtumia viikonloppuna – Varjo-festivaali kokoaa väkeä Kuusisaareen

Oulussa järjestetään loppuviikon aikana useita yleisötapahtumia. Viikonlopun aikana kaupungissa järjestetään Oulu Pride, Elojazz sekä Varjo-festivaalit ja siihen liittyvä sunnuntain piknik.

Rippikoulu nuorten laulukirja

Rippileiri on jouduttu keskeyttämään Loviisassa useiden Koronatartuntojen jälkeen

Kuggomissa järjestetyn leirin osallistujat olivat kaupungin mukaan toiselta paikkakunnalta.

Tokiossa asuvat suomalaiset Pyry ja Noora Kontio harrastavat saunomista ja kirjoittavat japaniksi ja suomeksi saunablogia.

Sauna oli Japanissa ennen hikisten setien juttu – saunabuumin myötä nuoret ja naiset ovat innostuneet löylyistä

“Suomalainen sekasauna on monille vaikea ymmärtää. Se, että naiset ja miehet voivat olla yhdessä alasti saunassa, tuntuu olevan suurimmalle osalle aivan mahdoton yhtälö”, kertovat suomalaiset saunabloggaajat. 

Asiakas ottaa käsihuuhdetta kaupan sisäänkäynnin automaatista

Korona teki käsienpesusta rutiinia – nyt halutaan selvittää, toisivatko tekoäly ja konenäkö hyötyjä käsihygieniaan etenkin terveydenhuollossa

Sairaalamaailman käsihygieniakäytäntöjä on seurattu Etelä-Pohjanmaalla ja Ruotsin Västerbottenissa helmikuusta lähtien. Nyt tavoite on saada terveydenhuollon ammattilaiset, insinöörit ja ohjelmistokehittäjät, laitetoimittajat ja yritykset samaan pöytään miettimään, miten hyvät hygieniaratkaisut monistettaisiin kaikkien käyttöön.

Näyteputkia Messukeskuksen drive-in-testauspisteessä heinäkuussa.

Pohjois-Savon koronatyöryhmä vetoaa nuoriin, jotta koronatilanne ei pahenisi

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on lisääntynyt koko Pohjois-Savossa, erityisesti Kuopiossa. Alueellinen koronatyöryhmä vetoaa nuoriin ja tapahtumanjärjestäjiin, että kesän tapahtumissa käyttäydyttäisiin vastuullisesti.

Tervolan kunnanvirasto.

Tervolan Ämpäripääpäivät järjestetään viikonloppuna – ohjelmaa entistä runsaammin

Tapahtuma oli tauolla viime kesänä koronapandemian vuoksi.

Käsi johon lasketaan käsidesiä

EM-kisoista palaavat aiheuttavat huolta myös Lapissa, vaikka koronatilanne onkin juuri nyt rauhallinen

Jotta koronatilanne pysyisi rauhallisena, koronaturvatoimia ei kannata vielä unohtaa, sanoo vastaava hygieniahoitaja Matias Ahlsved.

Ravintola Juttutupa. 15.4.2021.

Yökerhoravintolan yrittäjä iloitsee rajoitusten poistamisesta – "Johan se oli aikakin"

Kemiläisen yrittäjän Tommi Hälisen Corner Inn -yökerhoravintolan ovet olivat kiinni kahdeksan pitkää kuukautta. Koronarajoitusten poistaminen juhannuksen alla on enemmän kuin tervetullutta.

Käsidesi Kalevan Prismassa.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee: koronaturvatoimia on jatkettava läpi kesän

Pandemiatyöryhmän mukaan koronaturvakäytäntöjä on suositeltavaa jatkaa edelleen myös työpaikoilla.

Olutta kaadetaan lasiin ravintolassa.

Ravintoloiden loputkin rajoitukset poistuvat Kaakkois-Suomessa – yökerhot saavat olla auki, kuten ennen korona-aikaa

Vaatimus omasta istumapaikasta ravintolan sisätiloissa on ainoa voimaan jäävä rajoitus.

Kotiliikunta välineitä lattialla.

Aikuisten ryhmäliikunta alkaa koronatauon jälkeen Liperissä

Aikuisten sisäliikuntaryhmät sekä perhevuorot, aikuis-lapsiryhmät ja aikuisjoukkueiden harjoitukset voidaan jälleen järjestää sisätiloissa. Ryhmien toiminnan käynnistyessä koronaturvallisudesta on edelleen huolehdittava. Sisätiloissa on vältettävä lähikontakteja ja huolehdittava käsihygieniasta.

Näkymä Mikkelin torilta

Essoten koronatilanne on niin hyvä, että alueellinen koronanyrkki jää tauolle

Kolme neljäsosaa alueen väestöstä on saanut jo rokotteen ja tartunnatkin ovat vähentyneet. Silti ei kannata unphtaa hyvää hygieniaa ja testiin kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä.

Turvaväli-opastinkyltti Citymarketissa koronavisruspandemian aikaan 2020.

Pohjois-Pohjanmaalla on lievennetty maskeihin ja yksityistilaisuuksiin liittyviä suosituksia

Maskisuositus poistuu julkisista sisätiloista, linjasi alueellinen koordinaatiotyöryhmä. Esimerkiksi joukkoliikenteessä ja sairaaloissa suositus on edelleen voimassa. Yksityistilaisuuksiin liittyvät ohjeet poistetaan, mutta turvavälejä ja hygieniaohjeita kannattaa vielä noudattaa.

Pidä turvaväli!- tarra lentoaseman lattiassa.

Aluehallintovirasto keventää reippaasti Keski-Pohjanmaan kokoontumisrajoituksia

Jatkossa alueella saa järjestää yli 10 ihmisen yleisötilaisuuksia sisällä sekä yli 50 hengen tilaisuuksia ulkona. Avin päätös siirtää vastuuta yleisötapahtumista ja kokoontumisista toiminnanharjoittajille.

lapsi pesee käsiään

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä: Yksityistilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamääriä koskevat rajoitukset päättyvät

Hyvästä käsihygieniasta, kasvomaskien käytöstä ja 1–2 metrin turvaväleistä tulee huolehtia yksityistilaisuuksissa jatkossakin. 

Kädet vesihanan alla.

Oulussa koronatilanne rauhoittunut touko–kesäkuun vaihteessa: viime viikolla kaikkiaan vain kahdeksan tartuntaa

Tartuntojen määrä on puolittunut edellisestä viikosta. Nyt odotetaan, vaikuttaako viikonlopun päättäjäisjuhlinta kaupungin koronaepidemiatilanteeseen. Kaupungin mukaan edelleen kannattaa kiinnittää huomiota omaan tehostettuun hygieniaan ja riittäviin välimatkoihin muihin nähden.

Kirkkoveneitä Sulkavan Suursoudussa 2019.

Sulkavan Suursoudut järjestetään tänä kesänä turvallisuus edellä – puheenjohtaja: "Ei höntyillä niin kuin esimerkiksi kaksi vuotta sitten"

Sulkavan Suursoudut järjestetään, mutta tapahtumaan odotetaan tavallista vähemmän osallistujia. Koronan odotetaan vaikuttavan ihmisten liikkumiseen, vaikka kokoontumisrajoitukset eivät ole tällä hetkellä voimassa.

Yleisöä Sotkamon hiukan pesäpallostadionilla koronarajoitusten aikaan.

Kainuun kesätapahtumien järjestäjiltä tippui apina harteilta, kun kokoontumisrajoitukset poistuivat

Monet tapahtumajärjestäjät saivat helpottavaa tietoa Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta, sillä kokoontumisrajoitukset kumotaan. Hygienian ja turvavälien takaaminen ovat edelleen ehtoina tapahtumien järjestämiselle. Vapautuminen ei koske vielä ravintoloita.

Juha Tapio esiintyy Simerockin lavalla, yleisöä on lavan edessä.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan Lapin sairaanhoitopiirin alueelta

Avi päätti rajoitusten poistamisesta maanantaina. Samalla se siis myös perui aiemmin antamansa 50 hengen kokoontumisrajoituksen, jonka piti olla voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Lahden maauimala 1.6.2016

Lahden maauimala aukeaa 1.6. – myös uimakouluja saa järjestää

Kesän alun odotettu hetki on pian käsillä, kun maauimala avaa ovensa ensi tiistaina. Turvavälit ja hygienia on syytä pitää kunnossa myös maauimalassa asioidessa.

Lappeenrannan Joutsenossa sijaitsevilta Hinkan saunoilta on näköala Saimaalle.

Yleiset saunat avautuvat Etelä-Karjalassa koronatauon jälkeen – saunayrittäjän unelmien saunasää päättyy kauniiseen auringonlaskuun

Saunayrittäjä Petri Ikonen kertoo, että saunabuumi näkyy voimakkaasti Etelä-Karjalassa. Hän aloitti Jousenossa Hinkan saunojen yrittäjänä pari viikkoa sitten.

Kuohuviiniä laseissa.

Yleisötilaisuuksille vihreää valoa – kevään juhliin toivotaan porrastamista sekä turvavälejä riemun keskelle

Tilaisuuksia saa järjestää jatkossa vapaasti perus- ja kiihtymisvaiheiden alueilla. Esimerkiksi Sotkamon Jymy purkaa katsomolohkot ja ottaa otteluihin 1300 henkeä katsomoon.

Vuoden 2021 kunnallisvaalien ennakkoäänestyspaikka Valkeassa ensimmäisenä äänestyspäivänä 26.5.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi – Oulussakin hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota äänestyspaikoilla

Oulussa on aiempaa enemmän toimitsijoita valvomassa muun muassa turvavälien pitämistä. Kuntavaalien ennakkoäänestysaika on 26.5.–8.6. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle