Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Pojat eivät tanssi" – Kiusaajat eivät saaneet Mikael Hagelstamia lopettamaan, nyt valmentaja huutaa hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja

13-vuotiaana ulkomaille muuttanut Mikael Hagelstam on kuullut ilkeitä kommentteja läpi nuoruutensa. Nyt hän elää unelmaansa kilpatanssijana Tallinnassa.

Tunnetun tanssikoulun ex-opettaja tuomittiin oppilaansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä – vei uhrit kotiinsa, kun omat lapset olivat koulussa

Oikeuden mukaan mies hyväksikäytti asemaansa ja antoi ymmärtää, että voi auttaa uhrin näyttelijänuraa seksiä vastaan.

Etelä-Karjala Tanssii -tanssitempauksessa nuoret kuvaavat tanssinsa – lopuksi kaikista tansseista koostetaan yhteinen video

Parhaille Etelä-Karjala tanssii -tanssitempaukseen osallistuville nuorille jaetaan stipendejä, mutta se ei ole pääasia. Kaikkein tärkeintä on rohkea heittäytyminen tanssiin.

Taidekoulujen etäopetus alkaa täydellä vauhdilla ensi viikolla – musiikkiopistoissa aletaan käydä virtuaalisilla soittotunneilla

Harrastusryhmien opettajat ovat lyhyessä ajassa koonneet materiaalia, joka sopii kotona opiskeluun. Moni lapsi tarvitsee etäharrastukseensa aikuisen apua.

Erilaiset harrastusryhmät ja joukkotapahtumat taukoavat Etelä-Karjalassa koronavirusriskin vuoksi – myös Lappeenrannan kaupunginteatteri perui kevään ensi-iltansa

Etelä-Karjalan kansalaisopiston lisäksi esimerkiksi lappeenrantalainen Taidekoulu Estradi ja imatralainen Tanssikoulu Jami ovat keskeyttäneet opetuksensa koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Tanssiharrastajien pää ei harhaile koulussa – "Keskittyminen tuo lapsille rauhaa ja on äärimmäisen tärkeää tämän hetkisessä maailmassa"

Tanssin sosiaalisuus ja vuorovaikutteisuus vaikuttavat positiivisesti lapsen kehitykseen. Jopa neljännes koululaisista harrastaa tanssia.

Isä veti lapsensa viikoiksi koulusta, ja nyt he tekevät yhdessä tanssiesityksen

Koreografi Jarkko Mandelin on tanssinut koiransa kanssa. Nyt lavalla on kolme omaa lasta.

Haluatko hetken hengähdystauon itsellesi? Heitä aivot narikkaan ja tanssi, kajaanilainen tanssiopettaja rohkaisee

Mielenterveyden edistäminen on ajankohtaista, sillä valtakunnassa vietetään mielenterveysviikkoa.

Kesämäen koulun väistötiloja kauppakeskuksessa yritetään saada hiljaisemmiksi akustiikkaa parantamalla

Henkilöstötilaan tulee akustiikkalevyt ja liikuntasalin päätyseinä rakennetaan umpinaiseksi.

Hämeessä tanssin opiskelua jatketaan pidempään ja aiempaa laajemmin

Kanta-Hämeessä Sibelius-opisto Hämeenlinnassa ja Etelä-Hämeen tanssiopisto tarjoavat laajan oppimäärän tanssiopetusta.

"Kiva, mutta meillä on vain koon 38 vaatteita" – Isolta tanssijalta menevät keikat sivu suun, sanoo 40 kiloa lihonut Evaleena Vuorenmaa

Vuorenmaa on raskauskilojen myötä saanut huomata, ettei hän isokokoisena tanssijana sovi enää kaikkien tanssikoulujen imagoon.

Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apurahaa voi hakea nyt

Apurahaa on hakenut vuosittain 4–13 nuorta taiteilijaa.

Savonlinnalainen Anni Saksman soitti Hopeisen Harmonikan voittoon

Saksman soitti viihdeharmonikansoiton suomenmestaruuskilpailun finaalissa kappaleen Lohikäärme Puff.

Mikkeliläinen Tero Tanttu kilpailee Kultaisen harmonikan voitosta

Lasten Hopeinen harmonikka -kilpailun finaalissa soittaa 9-vuotias Anni Saksman Savonlinnasta.

Paritanssin suosio laskussa – lisäintoa kaupunkitansseilla ja tietokonepeleillä?

Kajaanilainen tanssinopettaja haluaa vaihtoaskeleen kansalaistaidoksi.

Hyppy! loikkaa lavalle – kehitysvammaisten teatteritapahtumasta haluttaisiin kaksipäiväinen

Tänä vuonna illan esityksiä edeltää keskustelutilaisuus, jossa yhtenä aiheena on kulttuurin vaikutus erityisryhmien hyvinvointiin.

Kainuuseen ainutlaatuinen palkinto – Arto Petjalasta vuoden tanssinopettaja

Arto Petjala on tehnyt Kainuussa alueellisesti merkittävää ja pyyteetöntä työtä tanssin edistämiseksi.

Kun Pähkinänsärkijässä tanssii 300 harrastajaa, on harjoittelukin jo oma balettinsa

Suuret joukkokohtaukset eivät ole ihan yksinkertaisia järjestää, kun Pähkinänsärkijä-baletin nuorimmat esiintyjät ovat vasta nelivuotiaita.

Tanssijoista kasvaa Kajaanissa ammattilaisten alkuja

Useita tanssijoita on ponnistanut Kajaanista maailmalle, mutta heitä on myös palannut kaupunkiin opettamaan.

Ylen kysely: Tanssikoulut puuttuvat oppilaiden suosimiseen, itsetuhoisuuteen ja syömishäiriöihin – Opettajien epäasiallisesta käytöksestä ei ole valitettu

Tanssikoulut taistelevat epäoikeudenmukaisuuden kokemuksia vastaan esimerkiksi anonyymilla palautelaatikolla.

Tunnetun tanssikoulun opettaja yritti suudella oppilaitaan, kopeloi kännissä ja harrasti seksiä yhden kanssa – Miksi hän sai jatkaa vielä vuosia?

StepUpin johto kertoo, että koulu puuttui tilanteeseen heti, kun se tuli heidän tietoonsa. Opettaja ei enää opeta koulussa.

"Täällä saa olla semmoinen kuin on" – plusnaisten liikuntahitti iskee suomalaiseen liikkumattomuuteen

Ylipainoisille suunnatut liikuntaryhmät kasvattavat suosiotaan. Joka neljäs aikuinen suomalainen on lihava – eivätkä he liiku, ellei liikunta ole kivaa.

Wanha tango ei ole puristamista painiotteella, vaan vartaloiden pehmeää puhetta – "Siihen tulee intohimo, sellainen kiihkeä, ihana"

Jo lähes kadotettu tangon alkuperäistyyli herätettiin uudelleen henkiin 2000-luvulla. Nyt Wanhan tangon harrastajia löytyy ympäri Suomen Ivalosta Lohjalle.

Lukion vanhojen tanssit ovat välillä suurta draamaa – Joskus kysymys on koko elämästä

Kuka tanssii kenenkin kanssa? Kuka loukkaantuu? Mitä jos seurusteleva pari eroaa kesken kurssin? Vanhojen tanssit ovat välillä melkoista säätämistä ja tunteiden vuoristorataa.

Hulahula Suomi pistää veren kiertämään Napapiirilläkin

Lapin tanssiopiston ryhmä teki opettajansa kanssa oman koreografian Robinin lauluun.

Hulahula Suomi - Testaa millainen tanssija olet!

Oletko parkettien partaveitsi vai zumbakuningatar?

Tanssibuumin seuraus: Uusien opettajien työllisyys paikoin 100 prosenttia – "Töitä tarjolla enemmän kuin mitä olen voinut ottaa vastaan"

Tanssin suosion kasvu näkyy suotuisasti myös alan ammattilaisten työtilanteessa. Tanssinopettajat työskentelevät yleensä freelancer-työntekijöinä tai yrittäjäpohjalta.

Laihuus ei ole nykytanssijan arvoasteikon kärjessä: "Se on kuitenkin sinun elämä, jota elät"

Tanssijan ammatin ympärille kietoutuu myyttejä siitä, että tanssija elää salaatilla ja huoltaa kehoaan vain venyttelemällä.

Saara Aalto hurmasi kisakatsomon Oulussa – "Nyt hän on puhjennut kukkaan"

Saara Aallon esiintymistä seurattiin artistin kotiseudulla Oulussa, paikalla oli niin faneja kuin entinen tanssinopettajakin.

Kajaanin Aira Samulin? Tanssikoulun rehtori ei luovu opettamisesta

Minna Palokangas on opettanut tanssia 15-vuotiaasta lähtien. Tänä päivänä hän on tanssikoulun rehtori, mutta opettaminen on edelleen intohimo. 

Moskova hullaantui tanssiin – katso video karkeloista

Jos sää sallii, pääsee Moskovassa kesässä tanssimaan ulkona vaikka joka ilta.

Ammattikorkeakoulu päätti säästölinjastaan – koulutuksia aiotaan lopettaa ja niukentaa

Kirkkomusiikin sekä kirjasto- ja tietopalvelualan koulutukset ovat loppumassa kokonaan Oulun ammattikorkeakoulusta, ja myös baletti on poistumassa opetustarjonnasta. Lisäksi oppilaita aiotaan jatkossa opettaa nykyistä suuremmissa ryhmissä.

"Kukaan ei voi kieltää, etteikö twerkkaus olisi seksikkään näköistä" – Pepputanssista apu toimistotyöläisten selkävaivoihin?

Twerkkauksen Suomen mestari ei kiellä, etteikö pepputanssi olisi seksikästä. Alun perin Afkrikasta tullut tanssi on myös urheilulääkärin mukaan täyttä liikuntaa ja erinomainen apu istumatyöläisten vaivoihin. Kaikenikäisten tanssiharrastus onkin huimassa kasvussa.

Tanssitunnit pitävät kehitysvammaisen mielen virkeänä – video

Lappeenrannassa on tarjottu kehitysvammaisille mahdollisuus harrastaa samalla tavalla kuin muutkin ihmiset. Lisäksi vaikeavammaisille tuodaan tanssia ja kuvataidetta kotiin.

Mitä on karisma? – "Olen luottanut aina luonnollisuuteen – paitsi meikissä"

Ylen aamu-tv:ssä pohdittiin tänään torstaina, minkälaisista ominaisuuksista karisma koostuu. Suomen karismaattisimmaksi naiseksi valittu taiteilija Aira Samulin sanoo ottaneensa jo lapsesta saakka muut ihmiset aina huomioon.

Tornion eskarit pistävät tanssiksi kesken hoitopäivän

Tornion päiväkoti- ja eskarilaisten kevät on mennyt jammaillessa eri tanssilajien tahdissa. Jokivarren alueen lapset ovat tanssinopettajan opastuksella saaneet maistiaisia muun muassa showtanssista, kansantanssista ja baletista.

F. E. Sillanpää -oopperan ohjaava Marco Bjurström: "Voin lähteä puhtaalta pöydältä kokeilemaan asioita"

F. E. Sillanpäästä tekeillä oleva ooppera paljastaa tummia sävyjä Nobel-kirjailijan elämästä. Luvassa on moderni esitys vanhasta tarinasta. Oopperan johdossa debytoivat ohjaajana Marco Bjurström ja taiteellisena johtajana Waltteri Torikka.

Tankotanssi ei ole vain nuorten naisten harrastus – katso video "ikämiesten" harjoituksista

Tankotanssi houkuttelee yhä laajempaa harrastajakuntaa. Esimerkiksi lohjalaisen tanssikoulu ToeStarin tankotuntikävijöiden ikähaitari yltää kuudesta yli 60 vuoteen. Koulun oppilaat Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö ja Olavi Heino osallistuvat syksyllä lajin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin yli 40-vuotiaiden sarjassa.

Lentokoneesta mukaan kisaan – Tanssii tavisten kanssa -parit julki

Hyväntekeväisyystapahtuma Tanssii tavisten kanssa -kilpailijat löytyivät tänä vuonna helposti. Mukana on taviksia muun muassa urheilusta ja politiikasta.

Harrastajat ja ammattilaiset kohtaavat uudessa tanssilajissa – video säihkyvistä hikitreeneistä

Suomessa on vahva perinne kilpa- ja seuratansseissa. Kaikkein kunnianhimoisimmille harrastajille tavallinen treeni ei kuitenkaan enää – pariksi palkataan ammattilainen. Maailmalla suosittu Pro Am -tanssi on rantautunut Suomeen.

Jyväskylä jakaa kulttuurille avustusta – suurin potti Loiskikselle

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta on tehnyt avutussopimukset samojen kulttuuritoimijoiden kanssa kuin viime vuonna. Avustusten yhteissumma on lähes 200 0000 euroa.

Anja on kulkenut vuosikaupalla kahden kalenterin tahtiin – kiireitä piisaa eläkkeelläkin

Kokouksia, tapaamisia, tanssiharjoituksia, ohjaustöitä, järjestön muistamisen vienti. Kuka vielä väittää, että eläkkeellä on tyhjää, tylsää tai tekemisen puutetta? Menojen merkitsemisessä perinteinen kalenteri on luottokaveri.

Kajaani Tanssii sai hakijaryntäyksen – "Tapahtumasta on tullut niin arvostettu"

Kajaanin helmikuinen ylpeys, Kajaani Tanssii -tapahtuma, keräsi taas ennätysmäärän koreografiakatselmukseen haluavia teoksia. Kaukaisimmat osallistujat tulevat Unkarista, mutta suurin kiinnostuksen kasvu on kotimaassa.

Musiikkiluokkien jäähallispektaakkeli rahoitetaan ison esiintyjämassan avulla

Suomen toiseksi suurimmassa jäähallissa Turussa järjestetään joka toinen vuosi musiikkiluokkalaisten Valon Aika -konsertti. Jäähalliluokan kulut pyritään kattamaan lipputuloilla. Tämä onnistuu, kun katsomoon saadaan 600 esiintyjän perheet ja tutut.

Pia ja Matti Nykäsen Linnan juhlat olivat tyssätä eteiseen - video

Ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa olleet Matti ja Pia Nykänen olivat ennen Linnan juhlia käyneet Aira Samulinin tanssiopissa. Linnaan saapuminen oli kuitenkin olla kohtalokas, kun Pia kompastui mekkonsa helmaan.

Toistoa toiston perään – muodostelmaluistelu on pitkäpinnaisten laji

Muodostelmaluistelu on sitkeiden ja kärsivällisten harrastajien laji. Vaativuudesta huolimatta lajin suosio on noussut tasaisesti 90-luvulta lähtien.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle