Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies ruiskuttaa vettä luistelukentällä

Luistelukenttiä jäädytetään joskus jopa keskellä yötä – lasten mahdollisuus luistella lepää monessa kunnassa talkooväen harteilla

Kyläyhdistykset ja urheiluseurat hoitavat ison osan Lounais-Suomen luistelukentistä. Ilman vapaaehtoisia ja talkoohenkeä moni kenttä jäisi talvella jäädyttämättä.

Vapaaehtoisia jakamassa avustuskasseja Lielahden kirkolla Tampereella.

Tampereella ruoka-avun tarve jatkuu korkeana, seurakuntien hätäapukeräys toi 110 000 euroa

Keräys haluttiin järjestää, koska EU lopettaa ruoka-apunsa toistaiseksi. Hätäapukeräyksen ansiosta ruoka-avun asiakkaille voidaan taata monipuolinen ruokakassi koko loppuvuoden ajaksi.

Joululahjoja.

Savonlinnalaiset ilahduttivat ikäihmisiä sadoin paketein ja tuhansin joulukortein – vastaava: "Kuinka iloiseksi joku voi tulla, kun yllättäen saa tuntemattomalta lahjan"

Savonlinnassa on ollut ilmassa reilusti joulumieltä, kun tuntemattomat ihmiset ovat ilahduttaneet kaupungin palvelutaloissa ja kotihoidossa asuvia ikäihmisiä paketein ja joulukortein.

Galaxin juontaja Ada pohtii. Puhekuplassa lukee "Mistä apua läksyihin?".

Läksyhelpistä apua läksyjen tekoon!

Suomen Punaisen Ristin Läksyhelpistä apua kotitehtäviin.

Perheiden joululahjatoiveita ripustettuna joulukuuseen.

Vain osa vähävaraisista lapsiperheistä saa Keski-Pohjanmaalla tänä jouluna apua joululahjojen hankintaan – avunpyyntöjä satelee, mutta lahjoja ei

Vähävaraisten lasten ja nuorten joululahjatoiveita toteuttaa tällä kertaa Kokkolassa ja Keski-Pohjanmaalla vain Hope-yhdistys toivepuineen. Yhdistys onkin saanut tavallista enemmän avunpyyntöjä.

Vuoden vapaaehtoinen Ilkhom Khalimzoda seisoo rakennuksen edessä.

Ilkhom "Ilkka" Khalimzoda Jyväskylästä on Suomen vuoden vapaaehtoinen: "Vapaaehtoistyö antaa monin tavoin takaisin ja tuo paljon iloa"

Ilkhom Khalimzoda on ollut aktiivinen toimija: koronakriisin aikana hän kokosi monikielisen 30 vapaaehtoisen joukon avuksi kunnille, jotka tarvitsivat vapaaehtoisia infopuhelimiin.

Mies ja nainen aivoterveys-julisteen vieressä.

Aivoinfarktin kokenut Viki Vänttinen rohkaisee kohtalotovereita: "Yksi mahdollisuus on ehkä käytetty, nyt on toinen menossa"

Kuluvalla viikolla vietetään kansallista vapaaehtoisten viikkoa. Viki Vänttinen sai aivoinfarktin kotonaan kolme vuotta sitten ja opastaa, neuvoo ja tukee nyt samaan tilanteeseen vasta joutuneita.

Juuka jakaa ilmaista jouluruokaa kaikille asukkailleen: tarjolla on lähes 500 kiloa lihaa – seurasimme ruokailua paikan päällä

Pohjois-Karjalan Juuassa järjestettiin perjantaina kaikille kuntalaisille avoin jouluruokailu. Vuosittainen talkootapahtuma kerää yhteen jopa kolmasosan kunnan väestöstä.

Vuokatinrinteet alkutalvi 2021.

Kykyjenetsijöitä ja tulevaisuuden urheilulupauksia: tällaiset ovat Vuokatin isännöimät EYOF-kisat, jotka järjestetään isompana kuin koskaan

Tänä vuonna kaikkiin lajeihin osallistuvat myös tytöt. Joulukuun jääkiekko-otteluita on tulossa seuraamaan satakunta kykyjenetsijää.

Vaasan ruoka-avun toiminta on turvattu kesään saakka – “päättyminen olisi katastrofi”

Vaasan ruoka-avun toiminta on turvattu kesään saakka – lahjoitukset pelastivat

Rahaongelmien kanssa painineen Vaasan Ruoka-apu ry:n toiminta on turvattu ensi kesään saakka yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä saatujen lahjoitusten turvin. Yhdistyksen kautta saa viikottain apua noin 900 henkilöä.

Kotkassa asuvat ystävykset Ieva Eksts ja Sisko Eskelinen viettävät aikaa yhdessä esimerkiksi kahvipöydän ääressä.

Englantilaisnainen muutti talviseen Suomeen eikä tuntenut ketään – näin hän löysi itselleen ystävän

Englantilaisen Ieva Ekstsin ja suomalaisen Sisko Eskelisen ystävyys on kestänyt läpi koronapandemian. Monella muulla maahanmuuttajanaisella ja vapaaehtoisella ystävyys on poikkeuksellisena aikana kariutunut.

Koripallon kuvituskuva

Lahti Basketballin junioritoiminta sai palkinnon Suomen Olympiakomitealta

Suomen Olympiakomitea palkitsi kuudennen kerran lasten ja nuorten urheiluseuroja Tähtiseura-laatupalkinnoilla. Lahti Basketball kuittaa voitosta 5 000 euroa.

Händer som slår in ett paket i julpapper.

Joululahjakeräykset ovat alkamassa – Meri-Lapissa tehdään yhteistyötä valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen kanssa

Monet yksittäiset toimijat ovat yhdistäneet voimiaan ja myös valtakunnalliset keräykset ovat saaneet maakunnista paikallisia yhteistyökumppaneita.

Muska-koira koirapuistossa.

Joutsenoon valmistuu koirapuisto vielä tänä vuonna – kaupunki ja talkooväki rakentavat puistoa yhdessä

Joutsenossa koirapuistoa rakennetaan parhaillaan Hongistontien ja Ahvenlammen väliselle metsäalueelle eli kohtaan, jonka yleisö äänesti parhaaksi keväällä.

Kaksi hiihtokisojen talkoolaista.

Piskuinen Muonio on maailman maastohiihtäjille alkutalven helmi - ilman talkoolaisia FIS-kilpailut eivät onnistu

Muonion maastohiihdon Tykkikisoilla on pitkät perinteet. Tällä hetkellä kisoissa talkoolaisia on mukana noin 100 henkilöä, mutta lisää nuoria tarvittaisiin mukaan.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kajaanilainen Tuula Kärnä eteni Vuoden vapaaehtoinen -kilpailun finaaliin

Vapaaehtoistyöhön Kärnän on vetänyt uteliaisuus ja halu tutustua uusiin ihmisiin. Voittaja julkistetaan joulukuun alkupuolella.

"Tiesin vain, että minun on lähdettävä"- Vapaaehtoiset auttavat siirtolaisia Puolassa

Yhtenä päivänä Annan mitta täyttyi: “Tiesin vain, että minun on lähdettävä” – siirtolaisia Puolassa auttava vapaaehtoinen kertoo kokemuksistaan

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki syyttää Venäjää siirtolaiskriisin lietsomisesta. Hänen mukaansa Valko-Venäjä pani operaation toimeen, mutta sen takana on presidentti Vladimir Putin.

Heidi Jaari.

Vapaaehtoiset paikkaavat tukijärjestelmän aukkoja – ahdinko ajaa vähävaraiset perheet anomaan apua Facebookissa

Vapaaehtoisten pyörittämistä hyväntekeväisyysjärjestöistä on tullut tuhansien ihmisten ainoa turva Suomessakin. Apuna ry -hyväntekeväisyysjärjestön mielestä Kelan tukijärjestelmä on pikaisen remontin tarpeessa.

Sari Mikkola tutkii Luonnonvarakeskuksen ohjeita.

Sari Mikkolaa arvostellaan somessa ja hänelle huudellaan kaupassa – kiivaassa susikeskustelussa vapaaehtoisetkin joutuvat ryöpytyksen kohteeksi

Kuumentunut keskustelu susitilanteesta tuntuu vapaaehtoisten näytteenkerääjien arjessa. Siikalatvalainen Sari Mikkola pohtii, mikä susissa on sellaista, joka saa ihmiset jakaantumaan niin rajusti eri leireihin.

Kaksi ihmistä sytyttävät nuotiota vasta rakenteilla olevan laavun edessä.

Seinäjoen Järvilaavun palon tutkinnassa ei läpimurtoa – vapaaehtoiset rakentavat jo uutta laavua

Seinäjoen Kyrkösjärven rannassa paloi kuukausi sitten suosittu laavu. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona ja yleisövihjeitä on tullut paljon. Takaiskuista huolimatta uusi laavu nousee taas.

Mummon Kammari julkisivu

Ennenkokematon tarve: 120 vanhusta odottaa vapaaehtoista ystävää Tampereella

Näin suurta määrää vanhuksia ei ole ikinä ennen joutunut odottamaan omaa kotivapaaehtoista Mummon Kammarissa.

Rovaniemi

Rovaniemen kävelykadun joulukuuset talkoillaan tänä vuonna paikoilleen ennätysaikaisin

Kävelykadulle pystytetään tänä vuonna noin 200 joulukuusta. Tempauksen takana on joukko yrityksiä sekä yksityishenkilöitä.

Kari Summanen henkilökuvassa ambulanssissa.

Kuusi eteläsavolaista ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi – Kari Summanen: "Kaikkea ei voi mitata rahassa"

Kansalaisareena ry:n järjestämä Vuoden vapaaehtoinen-äänestyksessä on mukana yhteensä 89 suomalaista, joista kuusi on eteläsavolaista. Äänestys päättyy lokakuun lopulla.

Vuokatin Euroopan nuorten talviolympiapäivien järjestelyorganisaatio.

Kaksi kertaa siirrettyjen Euroopan nuorten talviolympiapäivien järjestelyt hyvässä vauhdissa: talkoolaisia ilmoittautunut kisoihin 800

Maaliskuun EYOF-kisojen päätapahtuma käydään Vuokatissa, mäkihyppy ja yhdistetty järjestetään Lahdessa.

Pitkähiuksinen nainen seisoo käytävässä ja katsoo kohti.

Vapaaehtoiset parisuhdetyöntekijät odottavat pareja "rakkaustalkoisiin" Kajaanissa – ennaltaehkäisevää keskusteluapua ei ole vielä löydetty

Kajaanin seurakunnan perheneuvonnasta haetaan usein apua parisuhteen vaikeuksiin. Jonot ovat pitkät, joten seurakunta koulutti vapaaehtoisia parisuhdetyöntekijöitä tekemään ennaltaehkäisevää työtä.

Noora ja Joel Mykkänen

Kun yksinhuoltajaäiti ja 3-vuotias poika kaipasivat apua arkeen, ovesta astui Piret Turbel – nyt hyväsydämisiä aikuisia tarvitaan lisää

Perhekummitoiminta tuo hengähdystauon lapsiperheiden vanhemmille ja antaa paljon myös vapaaehtoisille. Toimintaan kaivataan kuitenkin kipeästi lisää vapaaehtoisia. 

Harmaata ja palanutta maastoa Seinäjoen Kyrkösjärven järvilaavulla, mustuneita puita

Poliisi tutkii laavun paloa Seinäjoella – vapaaehtoiset aikovat aloittaa uuden laavun rakentamisen vielä ennen lumentuloa

Kyrkösvuoren esteettömän liikuntareitin varrella ollut suosittu järvilaavu paloi kokonaan lauantaita vasten yöllä. Pohjanmaan poliisille on tehty asiasta rikosilmoitus.

Kirkon Palvelevan puhelimen mainostaulu

Kirkon Palvelevassa puhelimessa halutaan puhua muusta kuin koronasta: "Moni mielenterveyskuntoutuja kokee tämän matalan kynnyksen paikaksi"

Korona on vaikuttanut vain vähän kirkon Palvelevan puhelimen toimintaan. Soittajat ovat halunneet jopa vältellä puheluissaan koronaa. Puheluiden määrä on pysynyt samana kuin aiempina vuosina.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Leipäjonosta miljoonaluokan ruoka-avuksi: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Taimi.

Puun päivää juhlistetaan Savonlinnassa jakamalla puun taimia

Taimien jakaminen on osa Miljoonan puun talkoot-projektia.

Keikyän riippusiltatyömaan talkoolaisia, Markku Torpo hieman piilossa huomioväreissä.

Suomen pisimmän puurakenteisen riippusillan korjaus toi talkoolaisille Reisuköppi-matkailupalkinnon

Kunnostetusta sillasta on tullut matkailunähtävyys. Monelle keikyäläiselle riippusilta on tärkeä arkinen kulkureitti.

P. E. Svinhufvudin talomuseo sijaitsee vehreän puutarhan keskellä.

Kotkaniemen museo etsii uusia oppaita – vapaaehtoiset opastavat museokierroksia ja osallistuvat talkoisiin

Kotkaniemen museon vapaaehtoisesta opastoiminnasta kiinnostuneille järjestetään torstaina tapaaminen, jossa kerrotaan lisää oppaana toimimisesta.

Mopoa nostetaan Aurajoesta.

Vapaaehtoiset sukeltajat nostivat moposkootterin Aurajoesta – sukeltaja: "Ehkä voisi jättää heittämättä"

Perinteisesti sukeltajat saavat nostaa joesta polkupyöriä ja sähköpotkulautoja. Skootteri oli ensimmäinen raskaampi kulkupeli, joka vedettiin rannalle. 30 vuotta jokea siivonneet sukeltajat toivovat, että tavaroiden heittely jokeen loppuisi.

Siiliä ruokitaan

Siileistä pitää Englannissa meteliä Queen-tähti, Suomessa ei juuri kukaan – aktiivien mielestä nyt pitää herätä, tai siilejä ei enää ole

Loukkaantuneita tai aliravitsemuksesta kärsiviä siilejä hoitavat vapaaehtoiset toivoisivat, että Suomessa kiinnitettäisiin enemmän huomiota siihen, mitä rauhoitetulle eläimelle on tapahtumassa.

Paratiisisaarten vapaaehtoiset pakkaavat tavaraa peräkärryyn.

Paratiisisaarten yllätysten perjantai – vielä aamulla Jyväskylän seurakunta oli irtisanomassa yhdistyksen vuokrarästien vuoksi, iltapäivällä irtisanominen peruttiin

Jyväskylän Säynätsalossa toimiva Paratiisisaaret ry ajautui talousvaikeuksiin jouduttuaan talousrikoksen kohteeksi. Poliisi tutkii tapausta törkeänä kavalluksena. Yhdistyksen mukaan rahaa on kadonnut 30 000 euroa.

Juvan Urheilijoiden Topi Huttunen testijuoksee Juvan SM-sprinttien reittiä Juvan keskustassa.

Huiput tuovat hurjan lajin Juvan raitille – Ratamestari: “Rastivälit mennään Topi Raitasen vauhteja”

Lähes 2 000 kilpailijaa ratkoo suunnistuksen SM-mitaleiden kohtalot viikonloppuna Etelä-Savon maisemissa. Lauantaina sprinttisuunnistuksessa laji tuodaan keskelle Juvan kirkonkylän hulinaa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vapaaehtoistoiminnan avustushakemusten tekeminen koetaan hankalaksi tehtäväksi, joka vaikeutuu vuosi vuodelta

13 vuoden ajan ikäihmisille tarkoitetun päiväkeskus Turinatuvan toiminnassa vapaaehtoistyöntekijänä mukana ollut Tuula Rossi-Määttä kokee, että avustushakemuksen vaikeutuu vuosi vuodelta.

Kemiläinen Sari Ekorre oli yksi talkoolaisista, jotka keräsivät jätteitä Elijärveltä.

Kuntalaiset suivaantuivat laittomaan kaatopaikkaan ja siivosivat sen talkoilla – metsässä makasi jopa vaarallista rakennusjätettä: "Pöyristyttävää"

Sohvia, elektroniikkaa, pesukoneita ja jopa asbestia löytyi, kun kaupunkilaiset siivosivat talkoilla virkistysalueen rojuista Kemissä. Joukko haastaa muitakin suomalaisia siivoamaan lähiympäristöään.

Jouko lasioven ulkopuolella

Teini-iän teot sotkivat Joukon elämän vuosiksi – nyt 22-vuotias opiskelee ammattiin, mutta ilman tukea hän ei olisi päässyt jaloilleen

Nuorten syrjäytyminen saattaa lähteä liikkeelle harkitsemattomista teoista tai kiusaamisesta. Pahimmillaan osa nuorista ei pääse enää ulos asunnostaan. Tuorein hanke maaseudun nuorten auttamiseksi on lähtenyt liikkeelle Pohjois-Savossa.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Otsalamput kellistivät pimeyden Napapiirin Jukolassa – Näin kisaajat, yleisö ja talkoolaiset nauttivat suunnistuksen juhlayöstä

Seurasimme hämärästä aamunkoittoon, kuinka pimeys antoi Rovaniemen suunnistustapahtumalle ikimuistoiset kehykset. Tapahtumaa ei oltu aiemmin järjestetty syyspimeillä.

Säynätsalon entinen pappilarakennus, jonka kuistilla Paratiisisaaret ry:n kyltti.

Uusi toiminnanjohtaja vei yhdistyksen rahat – "En jaksa ymmärtää sellaista röyhkeyttä", sanoo 87-vuotias entinen rahastonhoitaja

Säynätsalossa toimiva Paratiisisaaret ry on tänä kesänä kokenut, mitä voi tapahtua, jos yhdistyksen raha-asiat ovat vain yhden ihmisen hallussa. Rikoskomisario Toni Peuha kertoo, että monessa yhdistyksessä muhii ainekset vastaavaan.

Vaaran perhe juoksee suunnnistusvarusteissa lehtimetsässä, kuvassa näkyy myös rastin merkki.

Suunnistavalle Vaaran perheelle Jukolan viesti on vuoden kohokohta: lähes koko perhe starttaa kisaan ja jää vielä sen jälkeen talkoilemaan

Sodankyläläinen Vaaran perhe on hulluna suunnistukseen. Äiti Annika, isä Keijo ja tytär Iina osallistuvat Napapiiri-Jukolaan, nuorimmaisen ikä ei vielä riitä. Vanhemmilla on takana jo parikymmentä Jukolan ja Venlojen viestiä.

Läheltä

Savonlinnan nuorisotoimen liikkuvaan työhön kaivataan lisää vapaaehtoisia – koulutusta järjestetään vielä tässä kuussa

Savonlinnan kaupungin nuorisotoimi kertoo järjestävänsä uusille vapaaehtoisille koulutusta elokuussa. W-autot ovat matkailuautoja, jotka on muokattu liikkuviksi nuorisotiloiksi. Ideana on yhteistyössä nuorisotyön ammattilaisten kanssa kohdata nuoria siellä, missä he ovat.

Kallioiden puhdistusta Orimattilan Kalliojärvellä, talkoolaisia toimissaan.

Erikoiset talkoot: järvestä kohoavalta kalliolta siivottiin vuosikymmenten sotkut

Epäsiistiin kuntoon päässeen ulkoilualueen tila innosti mittavan talkoojoukon siivoamaan ympäristöä Orimattilan Kalliojärvellä. Töhryjen poisto jyrkiltä kallioilta oli haaste puhdistajilleen. Tempauksesta saatu tieto aiotaan välittää muillekin.

Hopen vapaaehtoistyöntekijä Anja Salmi tutkimassa avustuslaatikon sisältöä.

Yli 300 lasta saanut apua Hope-yhdistykseltä Kajaanissa

Neljä vuotta sitten Kajaanin rantautunut avustusjärjestö on joutunut sulkemaan avoimet ovet. Asiakkaat otetaan sisään pienissä ryhmissä koronaturvallisesti.

Napapiiri-Jukolan perusta, yötön yö jää toteutumatta

Maailman suurin suunnistustapahtuma kärsii vapaaehtoispulasta – Jukolan viestiin Rovaniemelle kaivataan lisää talkooväkeä

Napapiiri-Jukolan kaltaisten suurtapahtumien järjestäminen korona-aikana on haasteellista: yllä leijuu koko ajan pelko uusista rajoituksista ja talkooporukan saaminen on hankalaa. Osallistujamäärän lasku vaikuttaa myös suoraan tapahtuman talouteen.

Kalajoen maastopaloalue kuvattuna 1.8.2021

Kalajoella päästiin sammuttamaan nyt paloalueen sisäpuolellekin – sammutustöistä palannut vapaaehtoinen Hans-Peter Holm: "Menen takaisin, jos tarvitaan"

Palon leviäminen on saatu sunnuntaina pysähtymään, eikä välitöntä tarvetta asukkaiden evakuointiin ole. Sammutustyöt jatkuvat silti edelleen. Vapaapalokuntalaisten rooli sammutustyössä on ollut merkittävä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle