Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapsi leikkimässä muovieläimillä Varpaisjärven päiväkodissa.

Hämeenlinnan Ukraina-keskus: Vaikka vapaaehtoisia riittää, niin lisää tarvitaan

Ukraina-keskus avattiin Hämeenlinnan lyseolla maaliskuun lopulla 2022.

Kainuun raviradan uusi toimitusjohtaja on ravipuodissa.

Vuodessa talkoolaisesta raviradan johtoon noussut Roosa Haataja, 21, on Suomen nuorin raviradan toimitusjohtaja

Raviurheilua on pidetty ukkoutuvana alana, mutta alan vastuullisiin tehtäviin on viime vuosina tullut yhä enemmän nuoria naisia.

Anna Shokopenko järjestelee vaatteita Muuramen Ukraina-avun avustuspisteellä.

Sotaa pakenevat ukrainalaiset arvostavat tavaralahjoitusten lisäksi suomalaisten antamaa aikaa ja ystävyyttä

Venäjän hyökkäyssodan pitkittyminen on hiljalleen kasvattanut Suomeen saapuvien ukrainalaispakolaisten määrää. Virallisen avun lisäksi myös vapaaehtoisten tuki on uusille tulijoille tärkeää.

Kaksi naista istuu keittiössä kutomassa villasukkia lahjoitettavaksi Ukrainaan

Liipasinlapanen on vapaaehtoisten uusi täsmäapu rintamalle – ”Talvisotaan kudottiin suomalaisille, nyt tämä sukupolvi tekee niitä Ukrainaan”

Liipasin- eli ampujan lapasessa on paikka peukalolle ja etusormelle. Eteläpohjalaiset kutovat niitä nyt pitkillä varsilla ja maanläheisillä väreillä ukrainalaisten lämmikkeeksi.

Henkilö heittää frisbeekiekkoa metsäisessä maastossa.

Äänekoskella vuosittainen määräraha innostaa kyliä kohentamaan uimarantoja ja rakentamaan laavuja – ”Iso merkitys”, sanoo kyläyhdistysaktiivi

Äänekoskella kylät ovat onnistuneet kohentamaan elinvoimaisuutta osallistuvan budjetoinnin avulla. Käytännössä kylät voivat itse päättää tiettyjen investointeihin suunnattujen määrärahojen käytöstä.

Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala istuu työpöytänsä ääressä ja selaa tietokonetta.

Janakkalan kunnanjohtaja pyysi anteeksi sala-auraajan kohtelua: ”Otan opiksi, jotta jatkossa olemme parempia”

Janakkalassa nousi keskustelu alkuviikolla, kun omatoiminen sala-auraaja sai kunnan työntekijältä kipakkaa palautetta. Kunnanjohtaja pyysi sosiaalisessa mediassa anteeksi kunnan puolesta.

Kaksi miestä tutkii autonosturilla ylös nostetun auton alustaa.

Kuntouttava työtoiminta ja tukityöllistäminen ovat monissa käsissä Kokkolan seudulla

Yksi toimintaan mukaan lähteneistä on kokkolalainen Hyvä teko -yhdistys.

Käsisaippuahylly kaupassa.

Paikalliset Lions Clubit jakoivat yli 1 000 avustuskassia ukrainalaisille Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa viime viikolla

Jokaisessa avustuskassissa oli aina 40 euron arvosta muun muassa hygienia- ja siivoustarvikkeita sekä pieniä kotitalouskoneita.

Kuvassa Oulun D-aseman asiakkaita ja vapaaehtoisia istumassa kahvipöydän ympärillä.

Oulun D-asema torjuu yksinäisyyttä ja tarjoaa mielekästä tekemistä

Kaikille avoin kohtaamispaikka on ollut toiminnassa lokakuun loppupuolelta lähtien. Ovet ovat käyneet tiuhaan.

Vapaaehtoinen arkun kantaja Hannu Väisänen istuu kotisohvalla.

Vapaaehtoinen arkunkantaja saattaa tuntemattomia viimeiselle matkalle – kuuntele, mitä kajaanilainen Hannu Väisänen kertoo vapaaehtoistyöstään

Kajaanin seurakunnassa vapaaehtoisia arkunkantajia on kymmenkunta. Vapaaehtoisille kantajille on yhä enemmän tarvetta, sillä perheet ja suvut ovat pienentyneet.

Mies kävelee kohti Keski-Suomen käräjäoikeuden ovia.

"Haluan antaa takaisin sitä hyvää, mitä itse olen saanut" – Marko on vapaaehtoinen, joka käyttää aikaansa rikoksen uhrien auttamiseen

Rikosuhripäivystyksen tukihenkilöt kulkevat tarvittaessa uhrin rinnalla koko rikosprosessin läpi poliisikuulusteluista oikeudenkäyntiin saakka. Uusien vapaaehtoisten koulutus on alkamassa.

Riikka Turunen laittaa popcornia lautaselle salibandykentällä.

”Lahjontaa ja kiristystä” – joensuulainen joukkueenjohtaja paljastaa, miten vanhemmat saadaan tukemaan nuorten harrastusta

Urheilua harrastavien lasten vanhempien työpanos on urheiluseuroille elintärkeä. Osa seuroista on toisia parempia innostamaan vanhempia.

Kultainen ilotulitusräjähdys,

Vaasa lahjoittaa ilotulitusrahat Vaasan Ruoka-avulle

Kaupunki haluaa raketeista luopumisella edistää ympäristöystävällisiä ratkaisuja sekä hiilineutraalia Vaasaa.

Oulun tuomiokirkon kellotorni iltavalaistuksessa.

Oulun Tuomiokirkkoon kaivataan vapaaehtoisia kirkonvartijoita valvomaan ja esittelemään sitä kävijöille

Kirkonvartijaksi sopii aikuinen ihminen, joka ymmärtää kirkon arvon ja haluaa auttaa siinä, että kirkon ovet voisivat olla mahdollisimman paljon auki.

Oravaa syötetään ruiskulla.

Sari Valtanen perheineen auttaa hädässä olevia villieläimiä – navettarakennuksessa toipuvat niin lumikot, hylkeet kuin lepakot

Rakkaudesta villieläimiin -dokumenttisarjassa sukelletaan luonnonvaraisten eläinten hoitajien kiehtovaan ja vaativaan vapaaehtoistyöhön. Eläin pyritään aina palauttamaan takaisin luontoon terveenä ja villinä.

Matinkylässä asuva Eira Laulajainen keräsi turkkeja ukrainalaisten hyväksi.

Espoolaisrouvan kellarissa lojui puolen tusinaa turkkeja – sitten hän sai idean: arvotakit lähtevät lämmittämään vanhuksia Ukrainaan

Kriisinhallintaveteraanien perustama organisaatio on vienyt Ukrainaan kymmeniä tonneja avustustavaraa. Perjantaina avustajien matkaan lähtee espoolaisia minkkiturkkeja.

Oulun Saaristonkadulla olevan liikehuoneiston ulkoseinä ja ikkunat. Ikkunoissa maalaukset ja ukrainankielisiä tekstejä.

Oulussa jaetaan joululahjoja ukrainalaislapsille – vapaaehtoistyöntekijä: ”Lahjoitusten määrä ei ole tyrehtynyt missään vaiheessa”

Joululahjoja on kerätty usean eri keräyksen ja lahjoittajan avulla. Lahjoituksia ovat tehneet yritykset ja yksityishenkilöt.

Leikkokukkia astiassa.

Myyntikelvottomien kukkien poisheittäminen särki Kati Mayfieldin sydämen – nyt vapaaehtoiset pelastavat hävikkikukkia vanhusten iloksi

Erityisesti joulun jälkeen moni käyttökelpoinen kukka on vaarassa joutua jätteeksi. Se tietää FloweRescuen vapaaehtoisille paljon työtä.

Kokkolan Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Anssi Räikkönen pitää kädessään palkintopokaalia ja vieressä seisoo seura-aktiivi Markus Silfvast.

Kokkolan Urheiluautoilijat palkittiin vuoden autourheiluseurana Suomessa – nyt tähtäin on rallin SM-sarjan päätöskisassa 2023

Kokkolan Urheiluautoilijat palkittiin vuosittaisessa mitaligaalassa Suomen parhaana autourheiluseurana. Valinnan teki autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport.

Viisi henkilöä vaaleanpunaisissa Arjen supersankari -paidoissa.

Anders Blomberg etsii kadonneita, Markku Alen auttaa naapuruston remonttihommissa – nämä ihmiset käyttävät vapaa-aikaansa muiden hyväksi

Suomessa tehdään paljon näkymätöntä vapaaehtoistyötä, jota Puoli seitsemän -ohjelma halusi nostaa esille Arjen supersankari -hankkeellaan. Teemaviikon aikana esiteltiin viisi aktiivista hyväntekijää ympäri Suomea.

Koululainen levittää voita leivälleen.

Elinkustannusten nousu kasvattaa lasten ja nuorten maksuttoman kesäruokailun merkitystä Porissa

Viime kesänä 7 - 18-vuotiaille porilaislapsille ja -nuorille valmistettiin noin 9 000 ruoka-annosta, jotka jaettiin kuudessa paikassa eri puolilla kaupunkia.

Kolmeen osaan jaettu kuva Joonasta, Jessestä ja Jarnosta, jotka tutustuvat armeijaan Intti tutuksi -leirillä.

Joona, Jesse ja Jarno tutustuvat armeijaan kehitysvammaisille suunnatulla leirillä, jonka suosio on joka vuosi taattu

Moni kehitysvammainen on kiinnostunut maanpuolustuksesta, vaikkei olisikaan palveluskelpoinen. Intti tutuksi -leirin osallistujat ovat motivoituneita harjoittelemaan armeijan toimintaan kuuluvia taitoja.

En leende kvinna ser in i kameran

Vuoden vapaaehtoiseksi valittiin vaasalainen Eva-Maria Strömsholm

Raati huomioi valinnassaan Strömsholmin ansiokkaan vapaaehtoistoiminnan syöpäpotilaiden parissa. Strömsholm on toiminut perustajajäsenenä sekä varapuheenjohtajana Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry:ssa.

Älypuhelimen numerovalintaruudulla valittuna rikosuhripäivystyksen numero 116006

Rikosuhripäivystys tarvitsee Hämeenlinnaan lisää vapaaehtoisia

Hämeenlinnan kaupunki jatkaa palvelun tukemista myös vuonna 2023.

Anonyymi lapsi vastaanottokeskuksen leikkihuoneessa.

Joutsan vastaanottokeskus aloitti toimintansa etujassa aktiivisten vapaaehtoisten ansiosta

Ensimmäiset asiakkaat tulivat viime viikolla, lisää odotetaan tämän viikon aikana.

Tee- ja kahvikuppi pöydällä.

Yksinäisyys kasvussa Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa: SPR:n vapaaehtoistyöntekijöistä eli ystävistä pulaa Kuopiossa

Ystäviä tarvitaan monenikäisille yksinäisyyden tunteiden kanssa painiville ihmisille Itä-Suomessa. Avuntarvitsijoissa on paljon ikäihmisiä.

Nainen asettelee kukkasia maljakkoon Kitinojan kirkon alttarilla.

Kitinoja hoitaa kyläkirkkonsa talkoilla – tarjolla on suntion, siivoojan, hautausmaanhoitajan ja kirjanpitäjän töitä

Kitinojan kyläkirkko Etelä-Pohjanmaalla on 70-vuotias. Kyläkirkko on ainutlaatuinen, sillä kyläläiset hoitavat kirkkoa ja hautausmaata vapaaehtoisvoimin.

Lahjapaketti.

Seurakuntayhtymän perinteisestä joululahjakeräyksestä uupuu vielä satoja lahjoittajia – 300 lasta jäämässä ilman pakettia

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Lahja lapselle -keräyksessä lahjoja kerätään kirkon diakoniatyön piirissä oleville vähävaraisille perheille.

Vitaliy Zabolotskyy -niminen mies seisoo varastossa pahvilaatikkokasan edessä. Päällään vaaleansininen t-paita, vaaleat hiukset ja viikset.

Ukrainalaisten auttajat etsivät edelleen uutta varastotilaa, nykyisestä lähdettävä pian: ”Toivomme parasta mutta pelkäämme pahinta”

Tilanne helpottaa hetkeksi, kun avustustavaraa lähtee Tampereen kaupungin lahjoittamien bussien mukana Ukrainaan. Ensimmäiset bussit lähtevät liikkeelle todennäköisesti jo sunnuntaina.

Jere Jokinen.

Vuoden isä Jere Jokinen: kenenkään ei tarvitse olla supermies paitsi supermiehen itse

Vuoden isä -palkinnon saanut keravalainen Jere Jokinen tekee vapaaehtoistyötä miesten erokriiseissä. Hänestä tuntuu, että puhuminen ei ole miehille helppoa.

Raija Oranen, 2016, Aino Ackté,

Keski-Pohjanmaan kirjamessut kokoaa Kokkolaan nimekkään kirjailijakaartin

Toista kertaa järjestettävän tapahtuman ovat pistäneet pystyyn paikalliset aktiivit vapaaehtoistyönä.

Talkolaiset tekevät polttopuita Juvan seurakunnan diakoniatyön hyväksi.

Seurakunta lahjoittaa Juvalla polttopuita talousvaikeuksien kurittamille: “Lämpö kuuluu perustarpeisiin”, sanoo diakoni

Hintojen nousu koettelee kansalaisia laidasta laitaan. Juvan seurakunnasta kerrotaan, että diakoniatyö saa jatkuvasti uusia asiakkaita.

Vanha nainen kävelee kainalosauvojen kanssa kadulla.

Ikääntyneille haetaan vapaaehtoisia ystäväksi – ulkoilukaveri ja juttuseura ovat tarpeen varsinkin pimeään vuodenaikaan

Oulussa ystävätoimintaa järjestää muun muassa Vuolle Setlementti, jonka mukaan vapaaehtoisia ystäviä tarvittaisiin ikääntyville kymmeniä lisää.

Ukraina-keräyksen tilat Joensuussa Lukkotiellä täyttyivät ihmisistä 29.10.2022.

Ukrainan auttajat lähtevät Lukkotieltä – vapaaehtoistyö Joensuussa jatkuu

Ukraina-keskuksen toiminta nykymuodossa päättyy Joensuussa vuodenvaihteessa. Avun tarve ja kävijät ovat vähentyneet, mutta alkava talvi tuo vielä uusia tarpeita vaatteille ja varusteille.

Esko Vepsäläinen pakkaamassa maitotuotteita kassiin ViaDia Mikkelin ruoka-avussa.

Ruokajono kasvaa, mutta tarjottavaa on entistä vähemmän: "Monesta keskituloisesta on tullut pienituloinen", sanoo auttaja

Korkojen, sähkön ja ruoan hintojen nousu tuo jatkuvasti uusia asiakkaita ruoka-avun piiriin eri puolella Suomea. Kauppojen hävikkiruoan väheneminen ja EU:n ruokakassien loppuminen näkyvät siinä, ettei ruokaa riitä kaikille tarvitsijoille.

Lahjoitustavaroita kasassa Seinäjoen Hopen pihalla.

Kokkolassa ukrainalaisten avuksi perustettu vapaaehtoisryhmä lopettaa toimintansa Niittykadulla

Vapaaehtoiset miettivät, voisiko yhteistyötä tehdä jatkossa esimerkiksi diakonian kanssa. Varastotilat ovat käytössä marraskuun loppuun asti.

Korvapuusteja pyöreässä korissa. Kuvattu kerrostalon rappukäytävässä. Oikealla näkyy porraskaiteen takorautainen koristeosa.

Asiantuntija suosittelee yksinäisyyteen talkoita ja pullaa – Ilmoita arjen supersankari Puoli seitsemän -ohjelmaan!

Vapaaehtoistyö lisää myös auttajan hyvinvointia ja ehkäisee mielenterveysongelmia. Puoli seitsemän etsii arjen supersankareita, jotka ovat aktiivisia vapaaehtoisia.

Hanna Nurmi poseeraa kameralle Kuusankoskitalon näyttelytilassa

Hanna Nurmi, 27, on ystävä vanhuksille, jotka eivät aina muista häntä – muistikaveruus tuo ajoittain suurta surua ja menetyksiä elämään

Hanna Nurmi tekee vapaaehtoistyötä muistisairaiden kanssa. Sairauden viedessä kaverin hän sytyttää kynttilän.

Tohlopin valopolku Tampereella.

Maaginen valometsä kerää ihmisiä jonoksi asti Tampereella – ”On tullut sellaisia vau-elämyksiä!”

Viikon kestävään tapahtumaan odotetaan yli 40 000 kävijää. Valopolun järjestävät vapaaehtoiset.

Etualalla puutarhapöytä, -tuoleja ja kiikku. Kermankosken tansiilavan rakennuksia. Tansseihin tulleita ihmisiä.

Kermankosken lavalla kelpaa pyörähdellä

Heinäveden Hyrske ja talkooväki ovat saaneet päätökseen tanssilavan laajat kunnostustyöt.

Nainen istuu rennosti kissakahvilassa.

Karo Hult lähtee auttamaan luonnonvaraisia eläimiä vaikka keskellä yötä: ”Olen täyttänyt elämäni tällä”

Luonnonvaraisten eläinten pelastajan autossa on aina pahvilaatikoita, pyyhkeitä, haavi ja vasara.

Kädet ojentavat maitopurkkia ruokajonossa oleville ihmisille.

Ukrainalaisten sulkeminen ruokajonoista ei johda esitutkintaan Kuopiossa – Poliisi: rikoksen tunnusmerkit eivät täyty

Itä-Suomen poliisi on päättänyt olla aloittamatta esitutkintaa Kuopion ruoka-apu ry:tä koskeneessa epäillyssä syrjintätapauksessa. Yhdistys sulki Ukrainan sotaa paenneita ruokajonoistaan kesällä.

moottoripyöräilijä ajaa ratavarikolle Imatran ajoissa.

Imatranajo pääsi plussalle – tarvitsee ensi kesäksi lisää vapaaehtoisia

Imatranajo teki 10 000 euron voitollisen tuloksen. Tapahtuma tavoitti maailmanlaajuisesti 1,5 miljoonaa ihmistä.

Pitkä kukkapenkki, jossa paljon erivärisiä pioneja.

Puistokummitoiminta vähensi roskien määrää Kotkan puistoissa – toiminta syvensi vapaaehtoisten kummien kotiseuturakkautta

Puistokummitoiminnasta saatiin hyviä kokemuksia Kotkassa. Yhteisestä alueesta huolehtiminen lisäsi yhteisöllisyyttä.

Vitaliy Zabolotskyy -niminen mies seisoo varastossa pahvilaatikkokasan edessä. Päällään vaaleansininen t-paita, vaaleat hiukset ja viikset.

Ukrainan auttajilta lähti vuokratila alta juuri pahimmalla hetkellä: ”He tarvitsevat siellä nyt kaikkea”

Tampereen ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry hakee pikahälytyksellä uutta halpaa tilaa.

Joukko Suomessa asuvia venäläisiä on ryhtynyt auttamaan vastaanottokeskuksiin saapuneita ukrainalaisia.

Venäläinen Anastasiia Diudina auttaa ukrainalaisia Suomessa – vastaanottokeskuksien määrä kasvaa vauhdilla, eikä ongelmilta ole vältytty

Vastaanottokeskusten määrä on yli nelinkertaistunut lyhyessä ajassa. Suomalaistutkijan mukaan viime aikoina esiin nousseet ongelmat ovat samantyyppisiä kuin syksyllä 2015, kun Suomeen tuli runsaasti pakolaisia Lähi-idästä.

Nada-Nords ordförande Gunilla Luther-Lindqvist

Pietarsaaresta lähtee kuorma talvivaatteita ja ruokaa Ukrainaan – tulossa on kylmä talvi ja rakennukset on pommitettu hajalle

Ukrainassa kaivataan talven tullen kipeästi lämpimiä vaatteita. Kirpputori Nada Nord pakkaa pian Pietarsaaressa kuorman, jolla sota-alueella asuvia halutaan auttaa.

Kuvassa on Kuopion seurakuntien nuorisotyöntekijöitä.

Kuopion seurakunnat aloittavat nuorten auttamiseen tarkoitetun Saapas-toiminnan – toimintaan etsitään parhaillaan vapaaehtoisia

Saapas-toiminta käynnistetään, koska seurakunta haluaa auttaa alueen nuoria ja olla nuorten tukena.

harmaahiuksinen mies istuu tietokoneen ääressä luurit korvilla.

Vapaaehtoistyöntekijä Reijo on rikosten uhrien tukihenkilö: "Haluan auttaa, mutta ystäväksi en jää"

Rikosuhripäivystys auttaa kaikkia rikoksen uhreiksi joutuneita tai heidän läheisiään. Tyypillisin soittaja on joutunut petoksen tai väkivallan uhriksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle