Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Prisma: Lihantuotanto, uhka maapallolle?

Mitä seurauksia maailmanlaajuisella lihantuotannolla on?

Yle tutki: yllättäen lihansyöntiä ovat vähentäneet eniten yksinasuvat keskisuomalaiset – katso, millaiset ovat kaltaistesi ruokatottumukset

Olivia Toivanen, 35, Jyväskylästä suosii kasvisruokaa. Saara Patama, 29, Helsingistä syö lihaa, mutta vain kotimaista.

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Turvallista isyyttä surun keskellä, suomalaisliha punaiselle listalle Ruotsissa ja noita nimeltä Pekkala

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Juha Hurmeen kolumni: Nauta

Juha Hurme ottaa kantaa nautakysymykseen.

Joensuun opiskelijaravintoloissa tarjoillaan yhä naudanlihaa

Itä-Suomen yliopiston ravintoloissa ei seurata Helsingin yliopiston ruokaloiden esimerkkiä luopua naudanlihasta.

Emmi Nuorgamin kolumni: Keskustelu ruokavalioista on liian tunnepitoista

Julkisessa keskustelussa korostuvat liikaa maakuntien lihaa syövät heteromiehet ja kaupunkien tiedostavat nuoret naiset, kirjoittaa Emmi Nuorgam. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Lihansyönnistä syttymässä jälleen iso riita Helsingin kaupunginvaltuustossa – ”Idealismi ei toimi tässäkään”

Aloite liha- ja maitotuotteiden käytön puolittamisesta Helsingin kaupungin yksiköissä käsitellään uudelleen tänään illalla.

”Sika kuuluu lautaselle siinä kuin vihannekset ja hedelmät” – sikafarmari Arvo Marttilan mielestä kotimaisen lihan syömistä ei pidä hävetä

Lihansyönnin vastustus ei näy suomalaisen ruokalautasella. Lihaa syödään entiseen malliin eli 81 kiloa vuodessa.

Voiko koulu pakottaa kasvissyöjän valmistamaan liharuokia? Kotitalousopettajat pelkäävät perustaitojen rapistuvan

Yläkoululainen Minttu Laine hämmentyi kotitalousopettajansa suhtautumisesta kasvisruokavalioon. Vanhempien yhteydenotto muutti äänen kellossa.

Entä jos maapallo chättäisi sinulle? Katso viestiketju!

"Oon sairastanut tosi paljon. Koko ajan pientä lämpöä"

Opiskelukämppää hakemassa? "Siisteyskäsityksen pitää olla samassa jamassa" plus 4 muuta vinkkiä kimppa-asujalle

Mitä kannattaa ottaa huomioon kämppäkaverin hakemisessa? Kysyimme asiaa "kokemusasiantuntijalta" ja opiskelija-asuntosäätiön toimitusjohtajalta.

Keskustele täällä lihansyönnistä!

Onko lihansyöntimme kestävällä tasolla?

Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen heittäytyivät vegaanihaasteeseen: "Aamupalalla itkin prinssinakkien perään"

Näyttelijä Eero Ritala haastoi maanantain suorassa lähetyksessä Susanna Laineen ja Mikko Kekäläisen syömään viikon vegaanisesti. Pienistä harha-askelista huolimatta juontajien viikko on sujunut mallikkaasti ja saanut molemmat innostumaan kasvisruoasta.

Maryan Abdulkarimin kolumni: Teollinen eläintuotanto – ihmiskunnan historian suurin rikos?

Vetoamalla lihansyönnin terveysriskeihin, kieltäydymme uskomasta ihmisen kykyyn olla moraalisesti vastuullinen valinnoistaan, kirjoittaa Maryan Abdulkarim.

Ravitsemustieteilijä uskoo kasvisruokavalion olevan tulevaisuuden megatrendi – mutta pärjääkö ihminen kokonaan ilman lihaa?

Vegebuumista tutkimusta tehneen professorin mukaan viime vuosien kasvissyöntibuumi on ollut paljolti sosiaalisen median välittämä ja vahvistama.

Maailmankuulu ruokakriitikko Andrea Petrini: "Lihasta nauttiminen ei tee minusta paskiaista!"

Yle tapasi huippuravintoloiden parhaimmistoa tuomaroineen kulinaristin Helsingissä.

Prisma: Kyllä lääkäri tietää – totuus terveysväittämien takana

Lääkäri Michael Mosley tutkii terveyden muoti-ilmiöitä.

Teuraslehmän hätääntynyt katse sai Janica Karastin luopumaan lihansyönnistä – "Tajusin, että kohta se kuolee"

Suomalaiset syövät lihaa vuosi vuodelta enemmän, vaikka kasvissyönti on trendikästä. Ihmiset ovat kuitenkin aikaisempaa tarkempia syömänsä lihan suhteen.

Sikafarmari puolustaa työtään vegaanille Kuplat-sarjassa: "Se on hyvin hiljainen toimitus se hengenpäästö"

Lahtelainen vegaani Teemu Almén tutustuu Kuplat-juttusarjan tuoreessa jaksossa karkkilalaiseen sikatalousyrittäjään Reetta Kiveen ja tämän luomusikalaan, josta possut kävelevät omin jaloin teurastettavaksi naapurirakennukseen.

Mitä tulevaisuudessa syödään?

Meillä on käsissämme kuusi isoa ruokahaastetta.

Joka viides vähentänyt lihankulutustaan – Tutkimus: Kasvisruoka valitaan nyt maun takia

Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvisruokapäiviä viettää jo kolmasosa suomalaisista. Syyt valita kasvisruoka lihan sijaan ovat aiempaa moninaisemmat.

Sunnuntai 6.8.2017 (radio)

Liha maistuu suomalaisille. Professorit ehdottavat palveluseteleitä terveydenhoitoon. Suomessa on hyvä matkailusää.

Ravitsemussuositukset toteutuvat käytännössä vain osin – lihansyöntiään suomalaiset eivät ole vähentäneet

Päivittäin lihaa syövien suomalaisten määrä on kasvanut. Myös kasvisten käyttö on lisääntynyt, mutta niiden käyttöä pitäisi lisätä entisestään.

Eeva Kilven Animalia on ollut ajankohtainen 30 vuotta

Kurjimman köyhälistön alapuolella ovat vielä nämä ei-ihmiset

Hei Antti Nylén, ovatko kaikki lihansyöjät fasisteja?

Haarukka ja veitsi ovat hirveitä joukkotuhoaseita

WWF julkaisi Lihaoppaan: Kotimainen tehotuotettu sianliha ja broileri vältettävien listalla, luomua voi syödä kohtuudella

Ruokavalion ympäristövaikutuksia voi vähentää myös vaihtamalla lihasta toiseen, neuvoo WWF.

Luuletko, että pitää syödä lihaa, jotta hauis kasvaa? – Olet väärässä

Punaisen lihan hyvästellyt näyttelijä Antti Launonen kertoi Ylen aamu-tv:ssä, miten puhti riittää salitreeneihin kasvisruokavaliolla.

Elikö joulukinkku hyvän elämän? Tutkijat tietävät, kuluttaja ei

Luomumerkki ei takaa onnellista joulukinkkua.

Liha- vai kasvisproteiini - kummallakin samaan lopputulokseen!

Kasvis-ja liharuokavalio yhtä terveellisiä

Nuoret pitäisi saada syömään enemmän kasviksia – "Ajattelin että voi ei"

Kajaanilaiset nuoret osallistuvat projektiin, jossa suunnitellaan kasvisten käyttöä aterioilla. Ennakkoluulot näkyvät – joitakin projekti on innostanut, toisia taas ei.

Tekeekö hyvä ruoka onnelliseksi?

#lähiökokki tekee onnelliseksi hyvällä ruualla.

Näkökulma: Ukin kuolema opetti, että vain rakkaiden kanssa jaettu ilo on kaksinkertainen

Kuvasin Perjantai-dokkarin mummini ja ukkini viimeisistä yhteisistä hetkistä. Samalla ymmärsin, miksi sanonta ”jaettu ilo on kaksinkertainen ilo” syntyi jo kauan ennen Facebookia.

Battlen väittelijä: Mai Kivelä

Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

Battlen väittelijä: Susanna Koski

Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

Dear Laura & Dear Aki: Laura Gustafssonin ja A.W. Yrjänän kirjeenvaihto lihansyönnistä

Kirjailija Laura Gustafsson haastoi idolinsa A.W. Yrjänän.

Pitääkö liha poistaa lautaselta?

Ilmastonmuutosnäkökulmasta lihansyöntiä on syytä vähentää.

Kissantappovideon ruumiinavaus

Kissantappovideon historia

Rasvasota suli pois – Suomi riitelee nyt lihasta

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm toivoo, että ylilyönnit lihakeskustelussa saataisiin vähenemään. Hän ihmettelee myös sitä, että lihasta on tehty eräänlainen demoni. Samaan aikaan suomalaiset syövät lihaa tuplasti suosituksiin nähden.

Sekasyöjän tie vegaaniksi käy helpommin tuutorin kanssa

Haluaisitko kokeilla kasvissyöntiä, mutta emmit oikeaa tapaa tehdä muutoksia ruokavalioosi? Mitäpä, jos pyytäisit avuksi vegaanituutorin? Niin ovat tehneet Suomessa jo monet.

Kariniemen kuolleet pojat

Lihan alkuperästä on tulossa ruokatabu.

Tanskassa syntyi kohu radiojuontajan tapettua kanin suorassa lähetyksessä

Tanskassa on syntynyt kohu, kun Radio24syv-kanavan radiojuontaja ilmeisesti tappoi kaninpoikasen suorassa radiolähetyksessä. Kanavan mukaan sen tarkoitus oli alleviivata ihmisten tekopyhää suhdetta eläimiä kohtaan.

Tutkimus: Lihansyöjät esineellistävät eläimiä vähäisin tunnontuskin

Eettiset perustelut eivät paljon paina, kun lihansyöjät lappavat elintarvikkeita ruokakoriinsa. Syyllisyyttä he torjuvat tehokkaasti neljällä konstilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle