Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pienen lapsen käsi ottaa lautaselta minitomaatteja ja leipäpalasia.

Päijäthämäläisissä päiväkodeissa lisätään kasvisruokaa osana tutkimusta: tarkoituksena arvioida ruuan terveys- ja ilmastovaikutuksia

Lopullinen päämäärä on kehittää kasvissyöntiä lisäävä malli Suomen päiväkodeille.

Minttu Happo kiikaroimassa lintuja.

Latvalintuja saa nyt metsästää – Minttu Hapolle se tarkoittaa, että ruokapöytään voidaan saada lihaa

Kajaanilainen Minttu Happo metsästää, koska ei halua luopua lihasta. Nyt on käynnissä latvalinnustus.

Biologi Liz Bonnin tutkii lihantuotannon ympäristövaikutuksia.

Prisma: Lihantuotanto, uhka maapallolle?

Mitä seurauksia maailmanlaajuisella lihantuotannolla on?

Kasvisruokaa lautasella Olivia Toivasen kädessä.

Yle tutki: yllättäen lihansyöntiä ovat vähentäneet eniten yksinasuvat keskisuomalaiset – katso, millaiset ovat kaltaistesi ruokatottumukset

Olivia Toivanen, 35, Jyväskylästä suosii kasvisruokaa. Saara Patama, 29, Helsingistä syö lihaa, mutta vain kotimaista.

Mies katsoo taivaalle

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Turvallista isyyttä surun keskellä, suomalaisliha punaiselle listalle Ruotsissa ja noita nimeltä Pekkala

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva Juha Hurmeesta

Juha Hurmeen kolumni: Nauta

Juha Hurme ottaa kantaa nautakysymykseen.

kasvissalaatti jossa falafelpullia

Joensuun opiskelijaravintoloissa tarjoillaan yhä naudanlihaa

Itä-Suomen yliopiston ravintoloissa ei seurata Helsingin yliopiston ruokaloiden esimerkkiä luopua naudanlihasta.

Emmi Nuorgam

Emmi Nuorgamin kolumni: Keskustelu ruokavalioista on liian tunnepitoista

Julkisessa keskustelussa korostuvat liikaa maakuntien lihaa syövät heteromiehet ja kaupunkien tiedostavat nuoret naiset, kirjoittaa Emmi Nuorgam. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Ruokalinjasto Hauhon yhtenäiskoulussa

Lihansyönnistä syttymässä jälleen iso riita Helsingin kaupunginvaltuustossa – ”Idealismi ei toimi tässäkään”

Aloite liha- ja maitotuotteiden käytön puolittamisesta Helsingin kaupungin yksiköissä käsitellään uudelleen tänään illalla.

Sikafarmari Arvo Marttila työssään.

”Sika kuuluu lautaselle siinä kuin vihannekset ja hedelmät” – sikafarmari Arvo Marttilan mielestä kotimaisen lihan syömistä ei pidä hävetä

Lihansyönnin vastustus ei näy suomalaisen ruokalautasella. Lihaa syödään entiseen malliin eli 81 kiloa vuodessa.

Minttu Laine valmistaa kasvisruokaa isänsä Matias Laineen kanssa.

Voiko koulu pakottaa kasvissyöjän valmistamaan liharuokia? Kotitalousopettajat pelkäävät perustaitojen rapistuvan

Yläkoululainen Minttu Laine hämmentyi kotitalousopettajansa suhtautumisesta kasvisruokavalioon. Vanhempien yhteydenotto muutti äänen kellossa.

Puhelin, jonka ruudulla näkyy viestejä maapallolta

Entä jos maapallo chättäisi sinulle? Katso viestiketju!

"Oon sairastanut tosi paljon. Koko ajan pientä lämpöä"

Kimppakämppään löytyy tuskin koskaan kahta samanalaista ihmistä, mutta ainakin siisteyskäsityksen on hyvä olla samalla tasolla.

Opiskelukämppää hakemassa? "Siisteyskäsityksen pitää olla samassa jamassa" plus 4 muuta vinkkiä kimppa-asujalle

Mitä kannattaa ottaa huomioon kämppäkaverin hakemisessa? Kysyimme asiaa "kokemusasiantuntijalta" ja opiskelija-asuntosäätiön toimitusjohtajalta.

Sari Valton kasvot

Keskustele täällä lihansyönnistä!

Onko lihansyöntimme kestävällä tasolla?

Miten sujui Susannan ja Mikon viikko vegaanina?

Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen heittäytyivät vegaanihaasteeseen: "Aamupalalla itkin prinssinakkien perään"

Näyttelijä Eero Ritala haastoi maanantain suorassa lähetyksessä Susanna Laineen ja Mikko Kekäläisen syömään viikon vegaanisesti. Pienistä harha-askelista huolimatta juontajien viikko on sujunut mallikkaasti ja saanut molemmat innostumaan kasvisruoasta.

Maryan Abdulkarim henkilökuva studiossa.

Maryan Abdulkarimin kolumni: Teollinen eläintuotanto – ihmiskunnan historian suurin rikos?

Vetoamalla lihansyönnin terveysriskeihin, kieltäydymme uskomasta ihmisen kykyyn olla moraalisesti vastuullinen valinnoistaan, kirjoittaa Maryan Abdulkarim.

kasvisruokaa kulhossa

Ravitsemustieteilijä uskoo kasvisruokavalion olevan tulevaisuuden megatrendi – mutta pärjääkö ihminen kokonaan ilman lihaa?

Vegebuumista tutkimusta tehneen professorin mukaan viime vuosien kasvissyöntibuumi on ollut paljolti sosiaalisen median välittämä ja vahvistama.

Ranskalais-italialainen ruokakriitikko Andrea Petrini.

Maailmankuulu ruokakriitikko Andrea Petrini: "Lihasta nauttiminen ei tee minusta paskiaista!"

Yle tapasi huippuravintoloiden parhaimmistoa tuomaroineen kulinaristin Helsingissä.

Lääkäri ja toimittaja Michael Mosley tutkii terveyden muoti-ilmiöitä ja terveysväittämiä.

Prisma: Kyllä lääkäri tietää – totuus terveysväittämien takana

Lääkäri Michael Mosley tutkii terveyden muoti-ilmiöitä.

Lehmän silmä.

Teuraslehmän hätääntynyt katse sai Janica Karastin luopumaan lihansyönnistä – "Tajusin, että kohta se kuolee"

Suomalaiset syövät lihaa vuosi vuodelta enemmän, vaikka kasvissyönti on trendikästä. Ihmiset ovat kuitenkin aikaisempaa tarkempia syömänsä lihan suhteen.

Lahtelaisen The Clinic -tatuointiliikkeen omistaja, lävistäjä ja kuntosalitreenaaja Teemu Almén, Kuntosali Fressi, Lahti, 12.2.2018.

Sikafarmari puolustaa työtään vegaanille Kuplat-sarjassa: "Se on hyvin hiljainen toimitus se hengenpäästö"

Lahtelainen vegaani Teemu Almén tutustuu Kuplat-juttusarjan tuoreessa jaksossa karkkilalaiseen sikatalousyrittäjään Reetta Kiveen ja tämän luomusikalaan, josta possut kävelevät omin jaloin teurastettavaksi naapurirakennukseen.

hampurilaisaterioita syödään

Mitä tulevaisuudessa syödään?

Meillä on käsissämme kuusi isoa ruokahaastetta.

Kasvisvaihtoehdot seinäjokisen lounasravintolan buffetissa.

Joka viides vähentänyt lihankulutustaan – Tutkimus: Kasvisruoka valitaan nyt maun takia

Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvisruokapäiviä viettää jo kolmasosa suomalaisista. Syyt valita kasvisruoka lihan sijaan ovat aiempaa moninaisemmat.

Kajaanilainen Juha Kauppinen kesämökkinsä pihalla.

Sunnuntai 6.8.2017 (radio)

Liha maistuu suomalaisille. Professorit ehdottavat palveluseteleitä terveydenhoitoon. Suomessa on hyvä matkailusää.

Nainen kantaa kauppakoria ruokakaupassa.

Ravitsemussuositukset toteutuvat käytännössä vain osin – lihansyöntiään suomalaiset eivät ole vähentäneet

Päivittäin lihaa syövien suomalaisten määrä on kasvanut. Myös kasvisten käyttö on lisääntynyt, mutta niiden käyttöä pitäisi lisätä entisestään.

Kuvassa Tiina Raevaara, Niina Repo, Laura Gustafsson ja Antti Nylén.

Eeva Kilven Animalia on ollut ajankohtainen 30 vuotta

Kurjimman köyhälistön alapuolella ovat vielä nämä ei-ihmiset

Kirjailija, esseisti Antti Nylén

Hei Antti Nylén, ovatko kaikki lihansyöjät fasisteja?

Haarukka ja veitsi ovat hirveitä joukkotuhoaseita

Ruokalautasella erilaisia ruokia.

WWF julkaisi Lihaoppaan: Kotimainen tehotuotettu sianliha ja broileri vältettävien listalla, luomua voi syödä kohtuudella

Ruokavalion ympäristövaikutuksia voi vähentää myös vaihtamalla lihasta toiseen, neuvoo WWF.

Ylen aamu-tv: Miten vegaaniruokavalio sopii paljon kuntoilevalle?

Luuletko, että pitää syödä lihaa, jotta hauis kasvaa? – Olet väärässä

Punaisen lihan hyvästellyt näyttelijä Antti Launonen kertoi Ylen aamu-tv:ssä, miten puhti riittää salitreeneihin kasvisruokavaliolla.

kinkku osin leikattuna, taustalla tuli

Elikö joulukinkku hyvän elämän? Tutkijat tietävät, kuluttaja ei

Luomumerkki ei takaa onnellista joulukinkkua.

Kasvis-ja liharuoka-annokset. Kummassakin yhtä kattavasti proteiinia

Liha- vai kasvisproteiini - kummallakin samaan lopputulokseen!

Kasvis-ja liharuokavalio yhtä terveellisiä

Bataattikeitto on yksi opiskelijoiden lempiruuista.

Nuoret pitäisi saada syömään enemmän kasviksia – "Ajattelin että voi ei"

Kajaanilaiset nuoret osallistuvat projektiin, jossa suunnitellaan kasvisten käyttöä aterioilla. Ennakkoluulot näkyvät – joitakin projekti on innostanut, toisia taas ei.

Lähiökokki Veera Pirttilahti

Tekeekö hyvä ruoka onnelliseksi?

#lähiökokki tekee onnelliseksi hyvällä ruualla.

Riina Rinne

Näkökulma: Ukin kuolema opetti, että vain rakkaiden kanssa jaettu ilo on kaksinkertainen

Kuvasin Perjantai-dokkarin mummini ja ukkini viimeisistä yhteisistä hetkistä. Samalla ymmärsin, miksi sanonta ”jaettu ilo on kaksinkertainen ilo” syntyi jo kauan ennen Facebookia.

Mai Kivelän henkilökuva argumentilla: Kasvisruoan avulla voimme luoda kestävämmän ja inhimmillisemmän tulevaisuuden.

Battlen väittelijä: Mai Kivelä

Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

Susanna Koskin henkilökuva argumentilla: vapaassa maassa jokaisella on oikeus valita elinkeinonsa ja ravintonsa, jonka itse itselleen hankkii.

Battlen väittelijä: Susanna Koski

Battlen ruoantuotantoillan väittelijä!

Laura Kokkosen henkilökuva argumentilla: aki, miksi pidättäytyä väkivallasta muita ihmisiä kohtaan, jos se on sallittua muiden eläinten kohdalla?

Dear Laura & Dear Aki: Laura Gustafssonin ja A.W. Yrjänän kirjeenvaihto lihansyönnistä

Kirjailija Laura Gustafsson haastoi idolinsa A.W. Yrjänän.

Vasikka lumihangessa.

Pitääkö liha poistaa lautaselta?

Ilmastonmuutosnäkökulmasta lihansyöntiä on syytä vähentää.

Teemu Mäki teoksessa My way (a work in progress)

Kissantappovideon ruumiinavaus

Kissantappovideon historia

Lihaa kaupan lihatiskillä.

Rasvasota suli pois – Suomi riitelee nyt lihasta

Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm toivoo, että ylilyönnit lihakeskustelussa saataisiin vähenemään. Hän ihmettelee myös sitä, että lihasta on tehty eräänlainen demoni. Samaan aikaan suomalaiset syövät lihaa tuplasti suosituksiin nähden.

Vihanneksia torilla.

Sekasyöjän tie vegaaniksi käy helpommin tuutorin kanssa

Haluaisitko kokeilla kasvissyöntiä, mutta emmit oikeaa tapaa tehdä muutoksia ruokavalioosi? Mitäpä, jos pyytäisit avuksi vegaanituutorin? Niin ovat tehneet Suomessa jo monet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle