Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Selvitys Uuden lastensairaalan toiminnasta paljastaa puutteita hoitajamitoituksessa ja luottamuksessa – mutta vaaranpaikkoja rakennuksesta ei löytynyt

Ylen MOT-ohjelman esiin nostamat, hoitajien kertomat vakavat puutteet sairaalan potilasturvallisuudessa johtivat selvitykseen.

Tänään se tapahtuu: Apotti laajenee HUSin vaativimpiin sairaaloihin – Haartmanin päivystyksessä varauduttava jonoihin, syöpäpotilaiden ja lasten hoitoa supistetaan

Uudessa lastensairaalassa karsitaan kiireettömiä vastaanottoaikoja. Toiminta vähenee myös Syöpätautien klinikalla.

Varotoimia kiristetty Tampereella: Vanhemmat saavat nähdä tehohoidossa olevia nukutettuja lapsia 20 minuuttia päivässä koronariskin takia

"Toivon, että vanhemmat ymmärtävät, että parantunut lapsi on tärkein lahja", ylilääkäri sanoo mutta ymmärtää vanhempien tuskan.

Seitsemän lasta altistunut koronalle HUSin lastensairaalan syöpäosastolla – Altistuneen äiti: “Näillä lapsilla vastustuskyky on nolla”

Uudessa lastensairaalassa todetut koronatartunnat ovat altistaneet useampia lapsipotilaita kuin aiemmin julkisuuteen on kerrottu.

Useita pieniä lapsia joutunut sairaalahoitoon RS-virusepidemian vuoksi – myös influenssatartuntojen määrä kasvussa

THL:n asiantuntijan mukaan kausi-influenssarokote kannattaa vielä ottaa. Se sisältää ne virustyypit, joiden tiedetään olevan nyt liikkeellä.

Kuopiolaiskoulu leipoo joka vuosi piparkakkutaloja lastenosastolle – aiemmin potilaana ollut Olivia Renkas sai nyt itse lahjoittaa lapsille

Neulamäen koulun yläkoululaiset ovat tehneet lahjoituksen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan jo vuosien ajan.

Älypöksyista apua pikkuvauvojen vanhemmille – Lähes puolet äideistä uskoo, että hänen vauvansa nukkuu huonosti

Suomessa kehitetyt älypöksyt mittaavat lapsen unta tarkemmin kuin perinteinen tukkimiehen kirjanpito.

Nuoret saavat vakavia nikotiinimyrkytyksiä sähkötupakasta – Oireet voivat olla kuin tuholaismyrkylle altistuisi, sanoo amerikkalaislääkäri

Brittilehti The Guardian kirjoittaa Amerikkaa ravistelevan sähkötupakkakriisin uusimmasta murheesta.

Kuusamossa nousi kiista jatkosodan aikaisesta Porkkatörmästä: kaupunki ei halua korjata rakennusta, jota kulttuuriväki pitää näyttelytilana

Rakennus on toiminut muun muassa lastensairaalana, lastenkotina, päiväkotina ja näyttelytilana.

Tiistai 17.9.2019 (radio)

Hallitus sopi valtion talousarviosta. Tampereen uusi lastensairaala on avattu. Koodauskoulu Hive Helsingin opiskelijat saavat opintotukea. Storytel osti Gummeruksen. Lintujen syysmuutto on nyt vilkasta.

Tampereen lastensairaalaan ensimmäisten joukossa muuttanut syöpäpotilas Mona Saarinen antaa huoneelle arvosanan 9 – katso, miltä tilat näyttävät

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ovat ensimmäiset potilaat päässeet muuttamaan uuteen lasten ja nuorten sairaalaan.

Tampereen uusi lastensairaala avautuu – Yle vie sinut katsomaan, miltä siellä näyttää

Ensimmäiset potilaat ovat nyt päässeet uuteen Tampereen lasten ja nuorten sairaalaan. Katso Areenasta, kuinka muutto sujui.

Hätähuutoja Uudesta lastensairaalasta: käsikirjoitus

Hätähuutoja Uudesta lastensairaalasta -ohjelma käsikirjoitus

Husin johto käynnistää lisäselvitykset Uudesta lastensairaalasta

Ylen MOT-ohjelma kertoi maanantaina sairaalan potilasturvallisuuteen liittyvistä ongelmista.

“Tässä meillä on peiliinkatsomisen paikka” – HUS:n toimitusjohtaja Juha Tuominen harmittelee Uuden lastensairaalan hoitajien pelkoa puhua epäkohdista

Hoitajien riittämätön määrä on aiheuttanut muun muassa puutteita lääkejakelussa ja hoidettavien seurannassa.

Maanantai 9.9.2019 (radio)

Lastensairaalan potilasturvallisuus huolestuttaa. Sovittelu vähentää oikeudenkäyntejä lasten huoltajuudesta. British Airwaysin lentäjät ovat lakossa. Jokia ja puroja avataan vaelluskaloille. Tiistaina on lämmintä.

Uudessa Tampereen lasten ja nuorten sairaalassa lähes kaikki saavat oman huoneen ja vanhemmillekin on sänky – enää kuukausi odotusta

Uusi Tampereen lasten ja nuorten sairaala on viittä vaille valmis. Ensimmäiset potilaat siirtyvät uusiin tiloihin 16. syyskuuta.

Helsingissä leikattiin robottien avulla viisi lasta onnistuneesti

Jatkossa robottiavusteisia leikkauksia tullaan tekemään lapsille toistakymmentä vuosittain.

CNN: Amerikkalaissairaala haastoi saudiprinssin oikeuteen – jätti maksamatta 3,5 miljoonan dollarin laskun kaksivuotiaan hoidosta

Prinssi lupasi maksaa kokonaisuudessaan harvinaisesta geneettisestä sairaudesta kärsivän lapsen hoidon, mutta sairaalalaskua ei ole lyhennetty lähes puoleentoista vuoteen.

Keskiviikko 30.1.2019 (tv)

Vanhusten hoitajat tekevät liikaa töitä. Uudessa lastensairaalassa on vesivahinkoja. Hiihtäminen on vähemmän suosittua. Kesätöitä on tarjolla tosi paljon. Säätiedot. Pahoittelemme tekstityksen puuttumista.

Alle puoli vuotta vanhassa lastensairaalassa on havaittu kosteusvahinkoja – johto: "Rakentamisessa on tapahtunut joitakin pieniä virheitä"

Lastensairaalan johdon mukaan mitään suuria ongelmia ei ole ilmennyt. Työntekijöiden mukaan huolto-, asennus- ja muutostarpeita on ollut monisivuisiksi listoiksi asti.

Mitä Jani-Petterille kuuluu, Iina Kuustonen? Uuden Lastensairaalan potilaat jututtivat suosikkinäyttelijää

Puoli seitsemän teki lähetyksen jouluun valmistautuvalta sairaalalta.

Jani Kaaron kolumni: Merkintöjä lasten syöpäosastolta

Näin saimme todistaa maailman kahdeksannen ihmeen, kirjoittaa Jani Kaaro.

Tiistai 2.10.2018 (tv)

Monen suomalaisen suu on huonossa kunnossa. Hallituksella on uusi suunnitelma siitä, miten työntekijöiden irtisanomista helpotetaan. Uusi lastensairaala on voittanut Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon. Selkouutisten uusi Asioilla-sarja tutkii, saako virastoissa palvelua selkokielellä. Säätiedot.

Tuesday's papers: Trial of top cops begins, Stubb hopes to be the next Juncker, and an award-winning hospital

Finland's papers analyse a possible dereliction of duty among Helsinki's police, Alexander Stubb's push to become the next European Commission president, and more.

Uusi lastensairaala nappasi Arkkitehtuurin Finlandian, Amos Rexin suunnittelijat jäivät nuolemaan näppejään – katso videolta, millainen on Uusi lastensairaala

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajan valitsi oikeushammaslääkäri Helena Ranta. Hän työskenteli aikoinaan lastenklinikalla.

Uuden lastensairaalan muutto loppusuoralla – päivystys alkaa tänään

Sisään muuttavat tänään myös leikkaus- ja anestesiaosasto sekä lasten teho-osasto.

Torstai 13.9.2018 (tv)

Uudella lastensairaalalla on hienot tilat. Voimakas myrsky lähestyy Pohjois-Amerikkaa. Monet koululaiset käyvät koulua väistötiloissa. Helsinki alkaa rakentaa Hernesaaren aluetta. Säätiedot.

New Children's Hospital celebrates official opening

Over a million Finns contributed funds to build a new start-of-the-art Children's Hospital in Helsinki, which will start welcoming its first patients this month.

Torstai 6.9.2018 (radio)

Suurten puolueiden kannatuksessa on nyt vain vähän eroja. Nuorten muslimien mielestä islam ei ole osa suomalaisuutta.Tupakansavu on vaarallista raskauden aikana. Uuden lastensairaalan avajaisia on vietetty Helsingin Meilahdessa.

Värikkäät kalat kääntävät Uuden lastensairaalan potilaiden huomion pois peloista – Upeaa riutta-akvaariota on tehty neljä vuotta

Lastensairaala avautuu vaiheittain 17. syyskuuta alkaen. Siihen mennessä vakioasukkaat ovat jo asettuneet taloksi. Vai pitäisikö sanoa mereksi?

Ranskan presidenttiparin vierailu kuvina: presidenttien kahvit Kauppatorilla, rouvat vierailivat lastensairaalassa ja Suomenlinnassa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja rouva Brigitte Macron vierailivat Helsingissä keskiviikon ja torstain ajan. Kokosimme vierailun kohokohdat kuvina.

Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoa tavoittelee viisi kohdetta eri puolilla Suomea – Vasta-avattu taidemuseo Amos Rex on ehdokkaiden joukossa

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää palkinnon nyt jo viidettä kertaa. Palkinto jaetaan 1. lokakuuta.

Video: Jenni Haukio ja Brigitte Macron Uudessa lastensairaalassa, kävivät myös Suomenlinnassa – tässä päivän kohokohdat

Rouva Jenni Haukio ja rouva Brigitte Macron tutustuivat torstaiaamuna Uuteen lastensairaalaan. Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun oppilaat ottivat presidenttien rouvat vastaan lipuin, lauluin ja lahjoin.

Ranskan presidentin Suomen vierailun ohjelma julki – Puoliso kiertää lastensairaalassa ja Suomenlinnassa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron saapuvat Helsinkiin keskiviikkona. Vastaanottoseremoniaa voi seurata Kauppatorilla, mikäli sää sallii.

Uusi lastensairaala antaa hoitajille enemmän valtaa – malli haettiin Yhdysvalloista, ja sen uskotaan hyödyttävän potilaita

Hoitotulokset paranevat, kun hoitajat saavat päättää enemmän omasta työstään, uskoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri. Syyskuussa avattava lastensairaala ottaa uuden hoitotyön mallin heti käyttöön.

BBC: Kiinan suosituimpiin kuuluvan näyttelijätähden katoaminen julkisuudesta herättää epäluuloa

X-Men-elokuvasarjan tähden rikostutkinnasta kertova lehtiartikkeli ja siihen viittaavat sosiaalisen median viestit hävisivät yllättäen netistä.

New Children’s Hospital officially handed over in Helsinki

Nearly a quarter of the 170-million-euro cost of Helsinki's new Children’s Hospital was raised through a public fund drive.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle