Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Diabeteksen hoitotarvikkeita.

Kymenlaakson hyvinvointialueelle maan parhaat tulokset lasten diabeteshoidossa

Tänään tiistaina vietetään kansainvälistä diabetespäivää.

Ukrainan lippuja ja kukkia sotilaan haudalla.

Anne Berner suunnittelee lastensairaalaa Ukrainaan – tarkoitus hyödyntää Suomen sotaorpojen kokemuksia

Puhumattomuuden kulttuurin takia Suomen sotaorpojen traumat voivat näkyä vielä tämänkin päivän lapsissa. Anne Berner haluaa soveltaa tuoreen projektin tuloksia Ukrainan lastensairaalahankeessaan.

Sydänkirurgi Antti Huuskonen operoi Inkan, 3, sydäntä Uuden lastensairaalan leikkaussalissa. Kuvassa myös muuta leikkaussalihenkilökuntaa.

Sydänsairaiden lasten tilanne parani HUSissa: yli sadan potilaan leikkausjono puolittui

Lasten sydänleikkaustilanne oli viime vuoden lopussa kriittinen, mutta nyt jonoa on purettu useilla eri toimenpiteillä. Tällä hetkellä 54 lasta odottaa leikkausvuoroaan Uuteen lastensairaalaan.

Uusi lastensairaala Helsingissä ilmasta kuvattuna. On talvi, maassa on lunta ja aurinko paistaa kirkkaasti. Lastensairaalan seinän yläosassa näkyy paljon eri värejä.

HUS ennakoi lasten teho-osaston hoitajapulan ratkeavan rekrytointikampanjalla: "Meillä on korkeat odotukset"

Hoitajavajeesta huolimatta kriittistä tehohoitoa vaativat lapset on saatu hoidettua ongelmitta HUSissa. Siitä huolimatta sydänlapsille tarjotaan mahdollisuutta lähteä operoitavaksi Tanskaan.

Kuvassa näkyy Helsingin uusi lastensairaala.

Sydänsairaita lapsia saatetaan siirtää leikattavaksi Suomesta ulkomaille – viime käden ratkaisu Uuden lastensairaalan kriisiin

Sairaaloista Göteborgista ja Kööpenhaminasta on näytetty ”varovaisesti vihreää valoa” sille, että niissä voitaisiin hoitaa Suomesta saapuvia potilaita, kerrotaan HUSista.

Taapero Uuden lastensairaalan Vuori-osastolla sateisena päivänä.

Kun koskaan ei tiedä milloin leikkaus tehdään – Hanna Käyhkö kertoo, mitä jatkuva lähtövalmius Uuteen lastensairaalaan taaperon kanssa on

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on tehnyt itse ilmoituksen aluehallintovirastolle lasten tehohoidon kriittisestä tilasta. Taustalla on hoitajapula.

Vakavailmeinen Liz Truss.

Torstai 20.10.2022 (radio)

Britannian pääministeri. Olkiluoto 3. Lastensairaalan jonot. Ulkomaanmatkat. Sää.

Huoltomies vaihtaa liikennemerkin.

Torstai 20.10.2022 (tv)

Niinistö Islannissa. Lastensairaalan jonot. Talvinopeudet. Sää.

Virkattu turvalonkero vauvan sairaalasängyssä lasten ja nuorten klinikalla Tayksissa.

Yli 50 lasta on odottanut sydänleikkausta laittoman pitkään – tehohoidon tilanne Uudessa lastensairaalassa on kriittinen

Esimerkiksi lasten sydänleikkausjono on selvästi pidempi kuin tavallisesti, ja kymmenet lapset ovat joutuneet odottamaan leikkausta yli puoli vuotta.

Uusi Lastensairaala ilmakuva, Helsinki

Jopa kouluikäisiä joutunut sairaalahoitoon hengitysvaikeuksien takia – potilaita ollut Lastensairaalassa enemmän kuin koronan takia kertaakaan

Enterovirusta vastaavalla taudinkuvalla sairastuneita lapsipotilaita on ollut Uudessa lastensairaalassa hoidossa yhtäaikaisesti enemmän kuin koronapotilaita pandemian missään vaiheessa.

lastensairaalan infektio näytteen otto teltta

Soiten Lastensairaalan remontti alkaa ensi viikolla

Kaksivaiheinen remontti kestää syyskuun loppuun saakka.

Kaksi lasta katselee sairaalaklovneja ja klovnien välissä olevaa possuhahmoa, jonka rinnassa lukee "Särkänniemi".

Tampereelle avataan Suomen ensimmäinen sairaalahuvipuisto – nyt suunnitelmissa on tutkia, voiko leikki nopeuttaa paranemista

Uuden sairaalahuvipuiston tarkoituksena on tuoda iloa myös sellaisiin elämänvaiheisiin, joissa lapsella ei ole mahdollisuutta lähteä sairaalan ulkopuolelle. Leikillä ja yhdessäololla voi olla uskomaton vaikutus toipumisessa.

Venäjä teki tuhoisan iskun Mariupolin lastensairaalaan

Venäjä iski Mariupolin lastensairaalaan – siviilien tuska Ukrainassa pahenee koko ajan

Ukrainan mukaan Mariupolin synnytyssairaalaan tehdyssä iskussa on loukkaantunut 17 ihmistä. Venäjä pitää Ukrainaa itseään syyllisenä maan humanitaariseen katastrofiin.

Pikkukarhut ja emo.

Kainuulaiset lapset pääsevät tutustumaan leikkiviin karhuihin – luontokuvaaja Valtteri Mulkahainen on lahjoittanut uusia karhuaiheisia kirjoja Kainuun sotelle

Teoksen karhukuvat on otettu Suomussalmen Martinselkosella. Mulkahaisesta tuntuu hyvältä saada lahjoittaa kirjoja juuri kotimaakuntaan.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Lasten tehohoito äärirajoilla: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Uusi lastensairaala Helsingissä ilmasta kuvattuna. On talvi, maassa on lunta ja aurinko paistaa kirkkaasti. Lastensairaalan seinässä on paljon eri värejä.

Tiistai 25.1.2022 (tv)

Aluevaltuustojen arvot. Kesätyöt. Uusi lastensairaala. Sää.

Uusi lastensairaala Helsingissä ilmasta kuvattuna. On talvi, maassa on lunta ja aurinko paistaa kirkkaasti. Lastensairaalan seinässä on paljon eri värejä.

Maanantai 24.1.2022 (radio)

Aluevaltuustot. Lastensairaala. Päivi Räsänen. Merkkivaatteet. Sää.

Isä Vesa Luoma silittää Jaakko-vauvan päätä teho-osastolla.

Vauva elvytykseen, toisen nenämahaletku irtosi hoitajan ruokatauolla – uuden lastensairaalan teho-osasto kriisissä hoitajapulan takia

HUSin johto kiistää vaaratilanteet, mutta myöntää, että kolmasosa teho-osaston paikoista on jouduttu pitämään kiinni hoitajapulan takia.

Tea Nieminen, lasten infektiolääkäri keskustelussa Uuden Lastensairaalan edessä

STM:n mukaan pelkästään tällä viikolla jopa 300 lasta voi sairastua pitkäkestoiseen koronatautiin – uuden lastensairaalan infektioylilääkäri lyttää arvion

Infektioylilääkäri Tea Niemisen mukaan tutkimustieto lasten pitkäkestoisesta koronataudista eli long covidista on heikkoa, eikä sitä voida pitää tieteellisesti luotettavana. Nieminen kritisoikin STM:n esittämiä lukuja jälkitaudin tarttuvuudesta lapsiin.

Lastenlinna Helsinki.

200 arkkitehtia ja lääkäriä vaatii Lastenlinnaa käyttöön: "Rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen"

Rakennuksen käyttöönottoa penäävä vetoomus toivoo rakennukseen työsuhdeasuntoja ja tiloja lasten psykiatrialle. Tyhjilleen jäänyt sairaalarakennus vaatii mittavan remontin.

Uutistoimisto Reuters vieraili tiistaina Kabulin suurimmassa lastensairaalassa

YK: Yli puolta Afganistanin väestöstä uhkaa akuutti nälänhätä – Kabulissa lastensairaalassa on pulaa kaikesta, kolme vauvaa jakaa yhden keskoskaapin

Talven tulo tulee vaikeuttamaan avunsaantia suurilla alueilla ympäri Afganistania, kertoo YK:n alaisten elintarvike- ja maatalousjärjestön pääjohtaja.

Informationstavla utanför ÅUCS.

TYKSin kuormittuneella lasten ja nuorten klinikalla joudutaan siirtämään leikkauksia kiireellisen hoidon turvaamiseksi

Lasten ja nuorten klinikkaa rasittavat syksyn myötä palanneet hengitystieinfektiot. Myös RS-viruskaudesta odotetaan vaikeaa.

Kuvassa näkyy Helsingin uusi lastensairaala.

Uuden lastensairaalan teho-osastolta on siirretty potilaita muualle työntekijäpulan vuoksi – linjajohtaja: "Tilanne on tiukka"

Potilaita on jouduttu siirtämään siksi, että teho-osaston erityisosaamista vaativa hoito on pystytty takaamaan sitä tarvitseville. HUSin lastenkirurgian linjajohtaja Jukka Salmisen mukaan tilanne on poikkeuksellinen.

Lastenlinna Helsinki.

Tyhjillään rapistuvan Lastenlinnan omaleimaisesta julkisivusta on tullut ongelma, joka määrittää koko rakennuksen kohtalon – löytyykö ratkaisu vuokra-asumisesta?

Lastenlinna on historiallinen rakennus, jonka julkisivu kaipaa epätoivoisesti remonttia. Rakennukseen suunnitellaan vuokra-asuntoja, joiden tuotoilla korjaus rahoitettaisiin.

Vappuilmapalloja Kalevan Prismassa.

Suorana Areenassa kello 8.35: Katso, kuinka TAYSin lapsipotilaat yllätetään vappupalloilla

Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten ja nuorten osastot saavat lahjoituksena 150 vappupalloa.

sähköpotkulauta

Äiti ja vauva lensivät maahan, kun jalkakäytävällä ajanut lähetti törmäsi heihin – moni kokenut vaaratilanteita sähköpotkulautojen takia

Poliisi muistuttaa, että yli 12-vuotiaat eivät saa ajaa sähköpotkulaudalla jalkakäytävällä.

Sairaanhoitaja käytävällä, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

Selvitys Uuden lastensairaalan toiminnasta paljastaa puutteita hoitajamitoituksessa ja luottamuksessa – mutta vaaranpaikkoja rakennuksesta ei löytynyt

Ylen MOT-ohjelman esiin nostamat, hoitajien kertomat vakavat puutteet sairaalan potilasturvallisuudessa johtivat selvitykseen.

Helsingin seudun yliopistollinen keskussairaala

Tänään se tapahtuu: Apotti laajenee HUSin vaativimpiin sairaaloihin – Haartmanin päivystyksessä varauduttava jonoihin, syöpäpotilaiden ja lasten hoitoa supistetaan

Uudessa lastensairaalassa karsitaan kiireettömiä vastaanottoaikoja. Toiminta vähenee myös Syöpätautien klinikalla.

Uusi Lastensairaala HUS:n Meilahden sairaala-alueella Helsingissä.

HUS: Few children treated for Covid, infections in schools rare

The situation in Uusimaa schools is good and there is no need for remote learning, says a Children's Hospital physician.

Vaccinering

Infant vaccination rates drop during pandemic, regional authorities claim figures incorrect

Children's clinics say there was a decline in the number of health check-ups in the early stages of the pandemic.

Tampereen yliopistollinen sairaala

Varotoimia kiristetty Tampereella: Vanhemmat saavat nähdä tehohoidossa olevia nukutettuja lapsia 20 minuuttia päivässä koronariskin takia

"Toivon, että vanhemmat ymmärtävät, että parantunut lapsi on tärkein lahja", ylilääkäri sanoo mutta ymmärtää vanhempien tuskan.

Uusi Lastensairaala HUS:n Meilahden sairaala-alueella Helsingissä.

Seitsemän lasta altistunut koronalle HUSin lastensairaalan syöpäosastolla – Altistuneen äiti: “Näillä lapsilla vastustuskyky on nolla”

Uudessa lastensairaalassa todetut koronatartunnat ovat altistaneet useampia lapsipotilaita kuin aiemmin julkisuuteen on kerrottu.

Lääkäri lastensairaalan käytävällä.

Useita pieniä lapsia joutunut sairaalahoitoon RS-virusepidemian vuoksi – myös influenssatartuntojen määrä kasvussa

THL:n asiantuntijan mukaan kausi-influenssarokote kannattaa vielä ottaa. Se sisältää ne virustyypit, joiden tiedetään olevan nyt liikkeellä.

Kuopiolaisen Neulamäen koulun oppilaat Elsa Haatainen, Olivia Renkas, Saimi Tuhkanen pakkaavat piparkakkutaloa pakettiin.

Kuopiolaiskoulu leipoo joka vuosi piparkakkutaloja lastenosastolle – aiemmin potilaana ollut Olivia Renkas sai nyt itse lahjoittaa lapsille

Neulamäen koulun yläkoululaiset ovat tehneet lahjoituksen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan jo vuosien ajan.

Tutkija Sampsa Vanhatalo pitelee vauvojen unta tarkkailevia älypöksyjä.

Älypöksyista apua pikkuvauvojen vanhemmille – Lähes puolet äideistä uskoo, että hänen vauvansa nukkuu huonosti

Suomessa kehitetyt älypöksyt mittaavat lapsen unta tarkemmin kuin perinteinen tukkimiehen kirjanpito.

Nainen polttaa sähkötupakkaa

Nuoret saavat vakavia nikotiinimyrkytyksiä sähkötupakasta – Oireet voivat olla kuin tuholaismyrkylle altistuisi, sanoo amerikkalaislääkäri

Brittilehti The Guardian kirjoittaa Amerikkaa ravistelevan sähkötupakkakriisin uusimmasta murheesta.

Entinen Porkkatörmän lastensairaala Kuusamossa.

Kuusamossa nousi kiista jatkosodan aikaisesta Porkkatörmästä: kaupunki ei halua korjata rakennusta, jota kulttuuriväki pitää näyttelytilana

Rakennus on toiminut muun muassa lastensairaalana, lastenkotina, päiväkotina ja näyttelytilana.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen Supercellin tulevan toimiston mallitoimistossa Jätkäsaaressa Helsingissä maanantaina 29. lokakuuta

Tiistai 17.9.2019 (radio)

Hallitus sopi valtion talousarviosta. Tampereen uusi lastensairaala on avattu. Koodauskoulu Hive Helsingin opiskelijat saavat opintotukea. Storytel osti Gummeruksen. Lintujen syysmuutto on nyt vilkasta.

Uusi lastensairaala avasi ovensa Tampereella

Tampereen lastensairaalaan ensimmäisten joukossa muuttanut syöpäpotilas Mona Saarinen antaa huoneelle arvosanan 9 – katso, miltä tilat näyttävät

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ovat ensimmäiset potilaat päässeet muuttamaan uuteen lasten ja nuorten sairaalaan.

Uusi lastensairaala avaa ovensa Tampereella

Tampereen uusi lastensairaala avautuu – Yle vie sinut katsomaan, miltä siellä näyttää

Ensimmäiset potilaat ovat nyt päässeet uuteen Tampereen lasten ja nuorten sairaalaan. Katso Areenasta, kuinka muutto sujui.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Hätähuutoja Uudesta lastensairaalasta: käsikirjoitus

Hätähuutoja Uudesta lastensairaalasta -ohjelma käsikirjoitus

Uusi lastensairaala

Husin johto käynnistää lisäselvitykset Uudesta lastensairaalasta

Ylen MOT-ohjelma kertoi maanantaina sairaalan potilasturvallisuuteen liittyvistä ongelmista.

HUS:n toimitusjohtaja Juha Tuominen

“Tässä meillä on peiliinkatsomisen paikka” – HUS:n toimitusjohtaja Juha Tuominen harmittelee Uuden lastensairaalan hoitajien pelkoa puhua epäkohdista

Hoitajien riittämätön määrä on aiheuttanut muun muassa puutteita lääkejakelussa ja hoidettavien seurannassa.

Uusi lastensairaala vihittiin käyttöön syyskuun alkupuolella.

Maanantai 9.9.2019 (radio)

Lastensairaalan potilasturvallisuus huolestuttaa. Sovittelu vähentää oikeudenkäyntejä lasten huoltajuudesta. British Airwaysin lentäjät ovat lakossa. Jokia ja puroja avataan vaelluskaloille. Tiistaina on lämmintä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle