Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kanto hakkuuaukealla

LUT-yliopisto kehitti tehokkaan tavan tuottaa vähäpäästöistä polttoainetta jätepuusta – litrahinta olisi reilusti alle euron

Jätepuusta vedyn avulla valmistettava bioetanoli tuottaa jopa 75 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin tavallinen bensiini.

Matkailuauto parkissa.

SF-Caravanin toiminnanjohtaja arvioi, että polttoaineiden hinnat lisäävät suunniteltuja matkailuautoreissuja

Huimasti kohonnut polttoaineen hinta kurittaa matkailuajoneuvoharrastajia. Karavaanareiden etujärjestö SF-Caravan arvioi, että nousseet polttoaineen hinnat lyhentävät matkoja ja karavaanarit viipyvät tulevana kesänä pidempään yhdellä paikkakunnalla.

Ukrainaa pitää tukea, mutta hintojen nousu on saatava kuriin, sanoo John Hawkins bensatankilla Washingtonissa

Bensan hinta hiertää USA:ssa – virginialainen bussikuski kertoo, että tankillinen maksaa nyt jopa 300 dollaria enemmän kuin aiemmin

Yhdysvalloissa keskimääräinen bensan hinta on kaikkien aikojen huipussaan: bensa maksaa vajaan euron litralta.

Digitaalinen näyttö jossa kerrotaan bensan ja dieselin hinta huoltoasemalla

Hallitus linjasi polttoaineiden hintaan alennuksen – Kukaan ei silti tiedä tarkasti, miten ja milloin se näkyy tankkauspaikoilla

Jakeluvelvoitteen merkittävä pienentäminen alentaa dieselin hintaa, mutta tarkkaa vaikutusta on vaikea arvioida. Samalla liikenteen päästöt kasvavat tilapäisesti.

Valkoinen auto näytillä autoliikkeessä.

Sähköautot revitään nyt käsistä ja toimitusajat venyvät hurjiksi – näin paljon halvemmalla sähköautoilija selviää kallistuvasta energiasta

Sähköautojen rekisteröinnit ovat nousseet tänä vuonna 150 prosenttia. Uutta autoa saa odottaa jopa vuoden.

Huomiotakkiin ja työhanskoihin pukeutuneen ihmisen käsi, joka pitelee polttiainepistoolia isomman auton tankissa.

Lapin kuntajohtajat ja Lapin liitto vetoavat hallitukseen: korkeiden polttoainekustannusten seuraukset kirpaisevat erityisesti Lappia

Kannanotossaan Lapin kuntajohtajat sekä Lapin liitto kertovat, että moni lappilainen kuljetusalan yrittäjä on jo kertonut harkitsevansa yritystoiminnan alasajoa.

Maatalousyrittäjä Janne Puttonen vakavan näköisenä kuvattuna navetassa.

Maatalouden ahdinko syvenee sodan seurauksena – juvalainen maitotilallinen: "Varmasti jossain tulee nälkä, ja siksi nyt on syytä reagoida"

Maatilojen kustannukset ovat nousseet jo ennen Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainassa. Mutta sota on tehnyt tilanteen entistä raskaammaksi. Valtiolta kaivataan nyt apua, jotta suomalainen ruokatuotanto saadaan turvattua.

Kuvassa on taksi Helsingissä heinäkuussa 2020.

Suomen suurin taksifirma nostaa hintojaan tänään – kallis polttoaine näkyy pian myös muiden taksoissa

Taksi Helsingillä ajelu tulee torstaista lähtien entistä kalliimmaksi. Myös Lähitaksi on jo ilmoittanut nostavansa hintojaan. Yritykset janoavat nyt sähköautoja, mutta niiden toimitus on hidasta ja latausinfra vielä vaiheessa.

Digitaalinen näyttö jossa kerrotaan bensan ja dieselin hinta huoltoasemalla

Ovatko ennennäkemättömät polttoaineen hinnat tulleet jäädäkseen? Ekonomisti: Kovimmat hinnat on voitu jo nähdä, ainakin hetkeksi

Raakaöljyn hinta on laskenut nopeasti viime päivinä, kun talousnäkymät ovat synkentyneet. Ruotsi kertoi jo merkittävistä tukitoimista autoilijoille.

Huoltoasema Ruotsissa.

Ruotsi laskee polttoaineveroa tilapäisesti – jokaiselle autoilijalle luvassa myös vähintään tuhat kruunua käteen

Ruotsin hallitus esitteli maanantaina miljardiluokan talouspaketin, jolla se yrittää tasoittaa Ukrainan sodan aiheuttamia kustannusten nousuja liikenteessä ja asumisessa.

Pipopäinen ja huomiotakkiin pukeutunut mies polttoainepumpun luona tarttumassa polttoainepistooliin.

Polttoaineen hinnan huima nousu pistää kuljetusyritykset ahtaalle, koko laskua ei voida sälyttää asiakkaalle – SKAL ry: "Ilmaiseksi tässä ajetaan"

Kuljetus- ja logistiikka-alan etujärjestön SKAL ry:n tuoreen kyselyn mukaan yrittäjistä osa on laittanut kalustoa seisomaan. Lomautuksiakin on tehty. Kuljetusliikkeissä toivotaan nopeita ratkaisuja.

Käsi puristaa bensiinipistoolia.

Auton kustannuksista jo lähes neljännes polttoainekuluja, arvioi taksiautoilija

Polttoaineen kallistuminen on saanut niin yksityis- kuin ammattiautoilijat tuskailemaan. Taksiautoilija taivastelee polttoaineen olevan auton kustannuksista jo 20–25 prosenttia.

Polttoaineiden hintatolppa.

Diesel kipusi kaikkien aikojen ennätyshintaan Suomessa – asiantuntijalta karu ennuste

Venäläisen dieselin jyrkkä väheneminen Euroopan markkinoilta on johtanut dieselin kallistumiseeen bensiiniä enemmän. Bensiinien hinnoissakin on rikottu vanhat ennätykset

Polttoaineen hinnat.

Käänne tapahtui ympäri Suomea hetkessä: Diesel on nyt kalliimpaa kuin 95E-bensiini yli 20 paikkakunnalla

Perinteisesti diesel ollut selvästi edullisempaa kuin bensiini. Pian diesel voi maksaa yleisesti enemmän kuin 95E-bensiini. 98-oktaaninen edelleen kalleinta

Mies tankkaa autoa.

Venäjän hyökkäys luo lisäpainetta polttoaineiden hinnoille – Lounais-Suomen kansanedustajat valmiita tukemaan haja-asutusalueiden asukkaita

Yle kysyi Satakunnan ja Varsinais-Suomen kansanedustajilta, pitäisiko polttoaineiden hintoja alentavia toimia kohdentaa haja-asutusalueiden asukkaille tai yrittäjille.

Huoltoaseman torni, jossa näkyvät bensiinin ja dieselin hinnat.

Enemmistö Savo-Karjalan kansanedustajista keventäisi polttoaineverotusta

Kysely kansanedustajille paljastaa, että polttoaineveron laskemiselle löytyy kannatusta Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa myös hallituspuolueista.

Partaharjun Puutarhan perustaja ja osa-omistaja Erkki Savolainen.

Pörssisähköä käyttävän puutarhayrittäjän yllättävä kommentti sähkön kallistumiseen: “On eletty kuin porsaat pellossa sata vuotta”

Energian kallistuminen kirpaisee myös monia maaseudulla toimivia yrityksiä. Metsäkoneyritys maksaa tällä hetkellä polttoaineesta lähes 50 prosenttia viimevuotista enemmän. Pörssisähköä käyttävälle puutarhalle tulee satojen tuhansien eurojen lisälasku.

Minna Jaala seisoo huoltoaseman pihalla. Taustalla polttoaineiden hinnat.

Bensa on Suomessa kalliimpaa kuin muualla, koska olemme EU:n mallioppilas ympäristöasioissa – voisimme jopa puolittaa polttoaineveron

Polttoainevero ja biopolttoaineiden jakeluvelvoite ohjaavat kuluttajia vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Ville Tavio eduskunnassa.

Vuoden ensimmäinen välikysymys bensan ja sähkön hinnasta, perussuomalaisten Tavio: “Jos hinta laskisi pumpulla, se hyödyttäisi tasapuolisesti kaikkia”

Hallitukselle veroale ei käy, koska se aiheuttaisi valtiovarainministeriön mukaan jopa miljardin euron aukon verokirstuun.

Tuija Siltamäki, Helsinki, 01.02.2019

Tuija Siltamäen kolumni: Suomalainen vastustaa hyysäämistä, kunnes omat valinnat vaarantavat omat intressit

Miksei valtio kompensoi minun kalliita elämäntapojani vaan keskittyy syrjäseudun autoilijoiden holhoamiseen, kysyy Tuija Siltamäki.

Heikki Hiilamo, Helsinki, 18.9.2018

Heikki Hiilamon kolumni: Miksi bensakapina onnistui?

Vaatimukset bensan hinnan alentamisesta ovat sekava yhtälö, jossa näyttää olevan vain yksi vakio: mitä ikinä tehdäänkin, köyhimmät hyötyvät vähiten, Heikki Hiilamo kirjoittaa.

Bensapumppujen kahvoja.

Perjantai 18.2.2022 (radio)

Hallitus tukee suomalaisia bensiinin hinnannousun takia. Venäjä järjestää taas sotaharjoitukset. Ukrainanan tilanteesta keskustellaan Münchenin turvallisuuskokouksessa. Toimittajan häirinnästä anettiin ehdollinen vankeustuomio. Leijonat pääsee olympiafinaaliin. Sääennuste.

Nainen seisoo talvisella kadulla auton vieressä ja pitää käsissään lakanaa, jossa lukee stop autoilijoiden kuritukselle.

"Katsotaan, vedetäänkö 30 vai 50 kierrosta" – Seinäjoen keskustaan odotetaan illaksi jopa satojen autojen mielenosoitusta

Autoilijat ovat viikonloppuna moottorimarssilla ympäri maata. Pohjalaiskaupungeista tööttäillään perjantaina Seinäjoella ja lauantaina Pietarsaaressa.

Annika Saarikko

Hallitus kompensoi kallistuvaa bensan ja sähkön hintaa täsmätoimilla: Työmatkavähennys paranee, valmisteilla kevyemmin verotettu ammattidiesel

Työmatkavähennys nousee 30 senttiin kilometriltä aiemmasta 25 sentistä. Valtion verotuloihin voi tulla satojen miljoonien eurojen lovi.

Bensa-aseman täyttökahvoja.

Torstai 17.2.2022 (radio)

Ukraina. Suomen tuki Ukrainalle. Bensan hinta. Euroopan myrsky. USA:n kuivuus. Suomen sää.

Valmentaja Noora Kantola, Pauliina Oksman, Selma Heikkinen ja Piia Martikainen koukistavat polviaan harjoituksissa liikuntasalissa.

Torstai 17.2.2022 (tv)

Bensan hinta. Kehitysvammaisten liikkunta. Nurmijärven lumiukot. Sääennuste.

Minna Jaala seisoo autonsa edessä.

Maalla asuva Minna Jaala, 23, maksaa bensasta yhtä paljon kuin helsinkiläinen yksiöstään – kallis polttoaine uhkaa eristää nuoret koteihinsa

Bensiinin hinta on runsaassa vuodessa kivunnut lähes 30 prosenttia. Stop autoilijoiden kuritukselle -ryhmän mukaan hinnannousu rajoittaa liikkumisen vapautta.

Grafiikka näyttää, kuinka Brent-laadun öljyn hinta on noussut 92,2 dollariin barrelilta.

Moni haikailee nyt halvemman polttoaineen perään, mutta hinnanlaskua ei ole näkyvissä – raakaöljyn hinta noussut yhä korkeammalle

Edelleen nouseva raakaöljyn hinta ennakoi tuskaisia hetkiä tankkauspaikoilla asioiville. Polttoaineverotus on pysynyt vakaana, jos se suhteutetaan ansiotasoon.

Matias Henkola seisoo ralliautonsa vieressä.

Matias Henkola kisaa sähköbensiinillä ja tekee samalla rallihistoriaa Rovaniemellä: "Nyt ajetaan ilmalla, vedellä ja sähköllä"

Tunturirallissa ajetaan fossiilittomalla ja hiilineutraalilla polttoaineella ensimmäistä kertaa kilpailuolosuhteissa. Rallin MM-sarja seuraa pian perässä. Sähköbensiini voi olla tulevaisuutta myös maanteillä.

Autoilijoita tankkaamassa Kuopion ABC-asemalla

Bensapumppujen vika pudotti polttoaineen hinnan lähes nollaan Turun seudulla – sadat tankkasivat kanisterit täyteen

Paimiossa, Raisiossa ja Aurassa sijaitsevilla huoltoasemilla bensapumppuihin tuli tekninen vika, joka kesti useamman tunnin. Vian aikana 95-oktaanista bensiiniä sai tankattua käsittämättömän halvalla.

Nuori mies maksamassa bensiiniautomaatilla.

Bensiinin ja dieselin hinta pysytellyt kalliina jo tavallista pitempään

Bensiinin hinta on ollut nousujohteisessa suunnassa öljyn maailmanmarkkinahinnan takia jo alkuvuodesta lähtien. Isoin korotus tapahtui kesän jälkeen, kun bensiinilitran hinta kapusi monin paikoin kahden euron tuntumaan.

Energiaturvetta aumassa

Energiaturpeen tuottaminen lakkaa ensi vuonna – Neovan turvetuotantoalueiden määrä pudonnut muutamassa vuodessa lähes kymmenesosaan

Energiaturpeen kysyntä on laskenut nopeasti vuodesta 2019 lähtien. Jo tänä vuonna jyrsinpolttoturpeen tuotanto oli vähäistä.

Teboilin pihassa olevassa hintataulussa on polttoaineiden hintoja. 98-oktaanisen bensan litrahinta on sentin yli kaksi euroa.

Kouvolassa bensan litrahinta ylitti kahden euron kipurajan, kävimme tankilla: "Tuntuu kettumaisen ikävältä"

Polttoaineiden hinnat kipuavat nyt historiallisen korkealle. Syy on raakaöljyn kallistumisessa. Yli kaksi euroa litralta on hinta, joka pistää kuskin miettimään.

Polttoaineen hinta Nuorgamissa asemalla 7.10.2021.

LM: Bensan hinnan kallistuminen nostamassa kilometrikorvausta ensi vuonna

Verovapaita kilometrikorvauksia maksetaan runsaat miljardi euroa vuodessa ja niitä saa vuosittain yli 800 000 ihmistä, LM kertoo.

Lähikuva huoltoaseman bemsiinin hintatiedot kertovasta näyttötaulusta.

Bensa kallistui yli psykologisen rajan pääkaupunkiseudullakin – asiantuntija: "Kannattaa totutella, jos kaksi euroa tuntuu pahalta"

Raakaöljyn nopea kallistuminen nostaa polttoaineiden hintoja. Ensi keväänä bensa voi olla halvempaa kuin nyt, mutta tulevaisuudessa todennäköisesti ei, sanoo LähiTapiolan ekonomisti Hannu Nummiaro.

Räjähdyksen aihettama suuri reikä kerrostalon seinässä.

Höyrystynyt bensiini voi syttyä jopa kipinästä – asiantuntija neuvoo, miten polttoainetta voi säilyttää kotioloissa turvallisesti

Varkauden kaltainen onnettomuus voisi Pelastusopiston yliopettajan mukaan käydä kotioloissa bensiiniä säilyttäessä. Bensiini höyrystyy helposti avonaisen astian kautta.

Autoilijoita tankkaamassa Kuopion ABC-asemalla

Autoja tankataan entiseen malliin, vaikka polttoaineen hinta on ennätyskorkealla – yrittäjä: "Pakko tankata ja ajaa, vaikka kallista on"

Polttoaineen myynnissä ei ole tapahtunut suurta muutosta, vaikka moni tuskailee korkeita hintoja. 98-oktaanisen bensiinin myynti vähenee luonnostaan ja myös hybridien suosio vaikuttaa jo hieman menekkiin.

Aitolahden Teboilin yrittäjä Marjo Palander on kassan äärellä ja ojentaa laskua asiakkaalle

Huoltamoyrittäjä Marjo Palander joutui myymään vanhuuden turvaksi säästetyt sijoitukset selvitäkseen eläkekassan jälkipyykistä – "Ei oikeuslaitos voi toimia näin"

Kaikki huoltamoyrittäjät eivät selvinneet jaloilleen. Osa jatkaa yhä pitkää oikeustaistelua. Laskuja on tullut myös monelle jo eläkkeelle jääneelle ja huoltoasemansa myyneelle.

Kanalayrittäjä Janne Barsk seisoo pihassaan harmaassa takissa ja katsoo kameraan.

Bensalitran kahden euron kipuraja rikkoutuu pian muuallakin kuin Lapissa – analyytikko: "Hinnat voivat ihan hyvin kavuta vielä ylöspäin"

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on noussut nopeasti. Polttoainekauppiaat korjaavat melkein joka aamu mittarihintoja ylöspäin, jotta rahat riittäisivät seuraavaan polttoainekuormaan.

Pasi Myöhänen

Hei, me kävellään! Brexitin tuoma bensa- ja ruokapula voi tuoda Britanniaan tyytymättömyyden talven

Arkea maailmalta: Perustarpeisiin liittyvien ongelmien jatkuminen voi pian jäytää Boris Johnsonin suosiota, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

yleiskuva - hybridikäyttöisiä virka-autoja Valtioneuvoston sisäpihalla

Ministeriautoja suhaa vielä vuosia bensalla ja dieselillä, vuodenvaihteessa tulossa lisää lataushybridejä

Valtioneuvoston tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä. Ministeriautojen päästöpuolitus käynnistyi kolme vuotta sitten.

Lontoolaisella huoltamolla bensapula turhauttaa

Kuljettajapula uhkaa jo brittien joulukauppaa – Katso Ylen videoraportti lontoolaiselta huoltamolta

Britannian liikenneministeri vetoaa autoilijoihin, etteivät nämä hamstraisi bensiiniä tyhjiin vesipulloihin.

Fyra bensinpumpar i rad med texten "Sorry out of use".

"Ihmiset ovat ihan sekaisin", sanoo Briteissä asuva Mari Powney – pula polttoaineista ajoi saarivaltion hamstrauskaaokseen

Pula kuljettajista on saanut bensapumput kuivumaan monin paikoin Iso-Britanniassa. Hampshiressa asuva suomalaisnainen ihmettelee brittien hamstrausintoa. Suomessa ei vastaavasta polttoainepulasta ole huolta, vakuuttaa bensiinikauppiaiden edustaja.

Britanniassa jonotetaan nyt bensiiniä

Armeijan hälyttämistä apuun harkitaan – pelko polttoainepulasta ajoi britit hamstraamaan bensaa

Englannissa jopa 90 prosenttia suurimpien kaupunkien bensa-asemista on tyhjentynyt polttoaineista. Pelko polttoainepulasta on saanut ihmiset hamstraamaan polttoainetta jo useiden päivien ajan.

Violetiksi maalatun puuomakotitalo julkisivu.

Tilastokeskus: Inflaatio kiihtyi elokuussa 2,2 prosenttiin

Kiihtyminen oli seurausta muun muassa omakotitalojen korjauskustannusten noususta. Lisäksi inflaatiota kohottivat muun muassa bensiinin ja dieselin hintojen nousu.

Pysäköityjen autojen edessä on pylväs, jonka taulussa mainostetaan premiumlaatuista lyijytöntä bensiiniä ja dieseliä.

Maailman kaikki bensiini on nyt lyijytöntä – satoja miljoonia ihmisiä sairastuttaneen ja tappaneen lyijybensiinin viimeinen pisara tiristettiin tankkiin Algeriassa

Lyijy vaikuttaa ihmisiin jo hyvin pieninä määrinä, etenkin lasten aivojen kehitykseen. Vaikka bensiini on ollut suuressa osassa maailmaa lyijytöntä parikymmentä vuotta, tutkimukset osoittavat lyijybensiinin myrkyllisen perinnön elävän yhä.

Kristian Pulli hyppää.

Kalevan kisojen miesten pituushypyn lähtöasetelmat menivät uusiksi – olympiafinalisti Kristian Pulli vetäytyi kalkkiviivoilla

Kristian Pulli ei osallistu viikonloppuna Tampereen Ratinassa käytäviin Kalevan kisoihin.

Kännykkä, jonka ruudulla näkyy koronapassisovellus

Keskiviikko 28.7.2021

Koronapassi. Päivän koronaluvut. Bensan hinta. Itä-Suomen matkailukesä. Säätiedot.

tankkausta bensa-asemalla

Petrol prices increase over summer months

Drivers have been paying nearly two euros per litre in some parts of Finland.

Mika Hämäläinen Teboil huoltoasemalla

Monen huoltoasemayrittäjän talous ei kestä sähköautojen pikalatureiden hankintaa – hinta voi nousta 100 000 euroon, mahdollinen velvoite huolena

Liikenteen aiempaa nopeammin etenevä sähköistyminen muuttaa aikanaan myös huoltoasemien liiketoimintaa. Alalle on väläytelty erilaisia velvoitteita rakentaa pikalatauspisteitä sähköautoille. Osa yrittäjistä on huolissaan vaatimuksista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle