Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomeen kaavailtu uusi ydinvoimala joutui huonoon valoon Venäjän voimapolitiikan tähden – tutkijasta hanke on Venäjälle keino sitoa Suomea itseensä

Fennovoiman omistajina on lukuisia suomalaisyhtiöitä ja -kuntia, mutta voimalaitoksen toimittaa ja paljolti rahoittaa Venäjä. Tutkijan mielestä Venäjällä on taloudellisia mutta myös poliittisia tavoitteita energiahankkeilleen.

Heikolla jäällä – pohjoismainen jännityssarja arktisissa maisemissa

Pohjoismainen jännityssarja tarttuu ilmastokysymyksiin.

Mistä maailma puhuu -podcast: Ilmastoaktivistit ihmettelevät, miksi Saksa luopuu ydinvoimasta mutta jatkaa hiilen polttamista 2030-luvulle

Saksan luonnonsuojelijat onnistuivat kuitenkin pelastamaan metsän, joka oli tarkoitus kaataa ruskohiilikaivoksen tieltä.

Chile mielii aurinkosähkön suurvallaksi ja näyttää suuntaa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa kunnianhimoisella energiapolitiikallaan

YK:n seuraavan ilmastokokouksen järjestäjämaa Chile voi tuottaa 70 prosenttia energiastaan uusiutuvilla energiamuodoilla jo vuoteen 2030 mennessä.

Nord Stream 2 törmäsi vaikeuksiin Tanskassa

Tanskan viranomaisten vaatimukset maakaasuputken reitin muuttamisesta saattavat viivästyttää hanketta vuosilla.

Ilmastopolitiikalla on pienennetty energiantuotannon päästöjä

Torniossa kaukolämmön tuottaja on luopunut raskaan polttoöljyn käytöstä.

Eduskuntavaalien läheisyys kiihdyttää keskustelua energiapolitiikasta ja ilmastonmuutoksesta

Osa kokee ydinvoiman ratkaisuna ilmastonmuutoshaasteen ratkaisemisessa, osa taas ei.

Runosmäen Lämpö valitti kaavakiistassa

Turun kaupunginhallitus päätti asettaa tontin rakennuskieltoon.

Tutkimus: Kiina on saamassa saasteet kuriin – "Hämmästyttävä saavutus"

Kiina voimistaa tuntuvasti ympäristöministeriönsä toimivaltaa.

Venäläinen sähköisku: käsikirjoitus

Venäläinen sähköisku -ohjelman käsikirjoitus.

Venäläinen sähköisku

Voiko energiapolitiikkaa erottaa muusta politiikasta?

Hallituksella ilmiriita tuulivoiman tuesta – 300 miljoonan euron energiapaketti menossa uusiksi

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (sin.) sanoo Ylen haastattelussa, että hallitusohjelmaan kuuluva uusiutuvan energian tukipaketti ei tule etenemään talousvaliokunnassa.

Nettistudio: Poukkoileva energiapolitiikka vaikuttanut metsähakkeen kysyntään

Kansanedustajat Petri Honkonen (kesk.) ja Sinuhe Wallinheimo (kok.) pohtivat Yle Jyväskylän Nettistudiossa syitä metsähakkeen kysynnän putoamiseen.

PM: "Confidence in Yle quite OK"

The Finnish premier has denied that he tried to influence Yle's news coverage of a possible conflict of interest story after sending 20 emails to the journalist responsible. Late Wednesday evening Yle published a summary and excerpts of the emails between the prime minister and an Yle reporter on Friday.

Mitä haluat kysyä Olli Rehniltä?

Hallitus haluaa autojen tankkeihin entistä enemmän biopolttoainetta ja vuoteen 2030 mennessä teille jo neljännesmiljoona sähkö- ja 50 00 kaasuautoa. Kivihiilestäkin pitäisi luopua. Mitä tästä seuraa? TV1:n Ykkösaamun vieraana on elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.).

Equine college eager to access local biofuel: horse manure

The government is just releasing a new climate and energy policy aimed at boosting renewable energy – yet using horse manure as fuel remains illegal in Finland, unlike many other countries.

Koskiensuojelulakia ei avata, Keskustan Kärnä iloitsee

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) iloitsee siitä, ettei hallitus avaa koskiensuojelulakia. Kärnän mielestä hallituksen päätös on hyvä linjaus vaelluskalakantojen elpymisen ja ympäristön vuoksi.

Report: Russia now a greater threat to Finland

Russia represents a greater threat to Finland, according to a new report out on Tuesday. The Finnish Institute of Foreign Affairs says that Finnish decision-makers have to be alert to Russia's use of energy policy in geo-politics, and the lack of western-style market mechanisms in Russia.

Ruotsin energiasopu parantaa ydinvoiman asemaa – "Emme voi passittaa ruotsalaista ydinvoimaa varhaiseläkkeelle"

Ydinvoimasähkön lisäverosta luovutaan asteittain ja nykyisten ydinreaktorien tilalle voidaan rakentaa kymmenen uutta. Hallituksen sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen lisäksi energiapolitiikan linjausten takana on opposition porvaripuolueita.

Jos Trumpista tulisi Yhdysvaltain presidentti: "Pois ilmastosopimuksesta ja öljyputkihanke käyntiin"

Liikemies Donald Trump on kertonut ensimmäistä kertaa tarkemmin energiapoliittisista tavoitteistaan, jotka hän aikoo saavuttaa mahdollisella presidenttikaudellaan.

Supo: Foreign intel tried to influence Finnish energy policy

Finland’s security and intelligence police Supo have disclosed that in 2015 a foreign state attempted to influence Finnish decision making with respect to energy policy. Supo made the revelation in a new yearbook, however it did not specify which country was behind the effort.

Supo: Ulkomainen tiedustelu pyrki vaikuttamaan Suomen energiapolitiikkaan

STT:n mukaan suojelupoliisi ei halua tarkentaa, minkä maan tiedustelu oli vaikutusyritysten takana. Supo arvioi ulkomaisen tiedustelun keskeisiä päämääriä uudentyyppisessä vuosikirjassa.

Puolan EU-tutkinta ei innosta Eurooppa-neuvoston johtajaa

Puolan presidentin Brysselin-vierailun varsinaisella asialistalla ovat Naton tuleva huippukokous, Britannian ja EU:n suhteet sekä energiapolitiikka.

Energiapolitiikan tausta-aineistoja vaaditaan julki

Rehn lupaa julkaista kattavampia energia-aineistoja.

IEA vastaa kritiikkiin: Uusiutuvan energian käyttöä mahdotonta ennustaa

Suomalaisprofessorit ovat kritisoineet IEA:ta liiasta pessimismistä uusiutuvan energian skenaarioissa. IEA:n mukaan valtioiden tuet ovat lisänneet uusiutuvaa energiaa niin paljon, että ennusteet ovat menneet pieleen varsinkin aurinkoenergian osalta.

Professorit: Suomen energiapäätökset tehdään suljettujen ovien takana väärillä laskelmilla

Suomessa käytetään IEA:n kritisoituja malleja energiapolitiikassa. Energiapolitiikan laskelmat ovat salaisia, ja vaihtoehtoisia malleja ei oteta huomioon. Laskentamallien salaisuus voi johtaa väärien energiamuotojen valintaan.

Professor: Renewable energy consistently under-estimated by IEA

A professor at a Finnish University says that the International Energy Agency has consistently under-estimated the potential and future growth of renewable energy sources in its annual World Energy Outlook report. The report is used by global policy-makers to help shape decisions that mould the future of energy policy.

Energia-alan akateeminen keskustelu voimistuu

MOT vauhditti Suomen energiakeskustelua.

Väärää voimapolitiikkaa: käsikirjoitus

Suomesta uhkaa tulla energiavallankumouksen sivustakatsoja

Kokenut teollisuusjohtaja: Omavaraisuus energiapolitiikan ykköstavoitteeksi

Suomen on syytä turvata energiaomavaraisuus. Raumalaisen BMH-Technologyn toimitusjohtaja Timo Suistio nimeää tämän Suomen energiapolitiikan keskeisimmäksi tavoitteeksi.

A-studion uusi kasvo fanittaa Vickania

Painavan asian vastapainoksi Johanna Vesikallio seuraa myös kevyempiä aiheita, kuten kuninkaallisia.

Professori: Fennovoima syö ihmisten uskoa politiikkaan

Valtio-opin professori Ilkka Ruostetsaaren mukaan etenkin ydinvoiman vastustajien poliittinen usko on koetuksella. Monen mielestä peli olisi pitänyt viheltää poikki torstaina, kun ministeriö puuttui venäjäkytkösten takia kroatialaisyhtiön Fennovoima-omistukseen.

Asiantuntija: Migrit saattoi olla Putinin hallinnon poliittinen täky

Energiapolitiikon professori Veli-Pekka Tynkkynen ei muista yhtä tökeröä esimerkkiä bulvaanin käyttämisestä.

Professori: Suomen olisi vihellettävä peli poikki ja keskityttävä uusiutuvaan energiaan

Fennovoima on reaktorifyysikon ja Aalto-yliopiston professorin mielestä unohtanut yhteiskuntavastuunsa. Hän ihmettelee, ettei Suomi itse hyödynnä huippuosaamistaan uusiutuvan energian alalla. Koko energiapolitiikka pitäisi pistää Lundin näkemyksen mukaan Suomessa uusiksi.

Nyt tulee karua puhetta – Talousprofessori: Ydinvoima ei enää kannata ilman syöttötariffia

Ydinvoimaa pidettiin vielä muutama vuosi sitten satumaisena rahasampona. Nyt Fennovoimalla on ollut äärimmäisiä vaikeuksia löytää uskottavia osakkaita Hanhikiven laitoksen taakse. Taloustieteen professorin Matti Liskin mukaan yksityinen raha ei näytä enää luottavan ydinvoimarakentamiseen.

Oulun kaupunginjohtaja: Oulu ei lisää omistustaan Fennovoimasta

Oulun kaupunginjohtajan mukaan Oulun osallistuminen Fennovoimaan on alue- eikä energiapoliittinen toimi. Hänen mukaansa Oulu tuskin lisää omistustaan Fennovoimassa, vaikka tarve olisi.

Rehn: 60 prosentin kotimaisuusastevaatimuksesta ei ydinvoimapäätöksessä tingitä

Elinkeinoministeri Rehnin mukaan 60 prosentin kotimaisuusaste on Suomen energiatalouden huoltovarmuuden ja energiapolitiikan ohjattavuuden kannalta asetettu edellytys eduskunnan taholta ja sitä tullaan kunnioittamaan.

Professori Tynkkynen: Onko Loviisan ydinvoimala syy Moskovan-tapaamiselle?

Venäjän energiapolitiikan professorin Veli-Pekka Tynkkysen mukaan voidaan vain arvailla, toivooko Venäjä Suomelta sotilaallista liittoutumattomuutta vastineeksi huokeammasta energiasta.

TEM: Energiajärjestelmä muutettava lähes päästöttömäksi – Vaikein rasti on siirtymän hallittu toteutus

Suomen energiapolitiikan valmistelusta vastaava työ- ja elinkeinoministeriö vahvistaa, että Suomen energiajärjestelmä pitäisi muuttaa lähes päästöttömäksi 2050 mennessä. Kyse onkin nyt siitä, miten temppu tehdään käytännössä ja miten se rahoitetaan.

Huippuprofessorit näkevät energiateknologian lääkkeenä Suomen kasvuun – "ja samalla pelastetaan se maailma"

Murros energiateknologiaan on tulossa mutta onko Suomi valmis? Maamme energia -kirjan toimittanut Oskari Nokso-Koivisto on kahden vuoden aikana huomannut muutoksen keskustelukulttuurissa. Nyt kymmenen energia-alaa tutkivan huippuprofessorin tavoitteena on nostaa energiateknologia jokaisen huulille.

Vihreiden Emma Kari Olkiluodosta: "Siinä paloi 30 miljoonaa helsinkiläisten veronmaksajien rahaa"

TVO:n hallitus esittää, että yhtiö ei hae rakentamislupaa Olkiluodon neljännelle ydinreaktorille. Vihreiden Emma Karin mukaan veronmaksajien rahat valuvat nyt hukkaan.

Fortum vaitonainen mahdollisesta ydinvoimahakemuksesta: "Katsomme minkälainen hallitus tulee"

Energiayhtiö Fortum pysyy vaitonaisena mahdollisen periaatelupapäätöksen hakemisesta uudelle ydinvoimallalle. Fortumin Loviisan reaktoreiden toimiluvat umpeutuvat 2020-luvun lopulla. Fortumin väliaikainen toimitusjohtaja Timo Karttunen ei pidä ydinvoiman puuttumista Sipilän hallitustunnustelukysymysten listalta huolestuttavana.

Vihreiden Halmeenpää: Fennovoimasta tuskin enää päätetään, energiapolitiikasta kyllä

Hanna Halmeenpää on nousemassa eduskuntaan. Hänet tunnetaan Pro Hanhikivi -liikkeestä.

Vihreiden varapuheenjohtaja haastettiin energiapolitiikasta – video

Keskustan eduskuntavaaliehdokas Paula Lehtomäki haastoi Ylen aamu-tv:ssä vihreiden Krista Mikkosen muun muassa turpeen käytöstä.

Tärkeät 19 kysymystä – näihin haemme puolueilta vastauksia

Yle julkaisee kysymykset, joihin etsitään vastauksia puolueilta ennen vaaleja puoluepäivien aikana. Tarkoitus on helpottaa vaalikeskustelujen seuraamista.

Venäjän sotilasoperaatiot antavat potkua Euroopan energiayhteistyölle

EU-maiden johtajat pohtivat torstaina, miten unionin energiamarkkinoita voisi yhdistää ja riippuvuutta Venäjän kaasusta vähentää. Ukrainan tapahtumat ovat antaneet vanhalle idealle uutta vauhtia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle