Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Salaattia ja kiusausta, take-away-annos.

Kotiateriapalveluihin ollaan tyytyväisiä Kajaanissa – keittoannoksista tosin halutaan nykyistä suurempia

Kainuun sote toimittaa aterian kotiin päivittäin noin 300 asiakkaalle Kajaanissa. Noin puolet asiakkaista osallistui ateriapalveluita koskevaan palautekyselyyn. Kotiateriat valmistetaan ravintokeskus Tähkässä Satamakadulla.

Sju flaskor srirachasås som står på golvet i smugglarhärva i Australien.

Suosittu sriracha-kastike katosi kaupoista, mutta syy ei ole hamstraamisessa

Kastikkeessa on havaittu sulfiitteja. Tullin mukaan ei ole tietoa, ovatko ne aina kuuluneet reseptiin vai tulleet vasta hiljan.

Kolme työntekijää tuotantolaitoksen laitteiden äärellä.

Liperiläinen liemivalmistaja moninkertaistamassa tuotantonsa

Sooci Oy keitti ensimmäiset kastikkeet ja liemet Liperissä tammikuussa.

Sooci Oy valmistaa 4000 litran kattiloissa kastikepohjia ja liemiä Liperin Ylämyllyllä

Sooci Oy haluaa olla mukana monessa liemessä

Yhtiö valmistaa Liperin Ylämyllä liemiä ja kastikepohjia ravintoloille ja suurkeittiöille.

Korealaista ruokaa lautasella.

Kyllästyttävätkö jouluruoat? Kevennä ähkyä näillä kymmenellä korealaisella reseptillä

Supersuosittu korealainen ruoka on julistettu maailman terveellisimmäksi.

Yrittäjä Raino Kukkonen tehtaallaan.

Sarjayrittäjä iskee jälleen – meijerialan konkari palasi eläkkeeltä 67-vuotiaana, sillä hän halusi pelastaa kastikkeet

Raino Kukkosen uusi elintarviketehdas on miehen vuosikymmeniä kestäneen työuran kuudes.

Kastikkeiden pakkaamista

Uusi tehdas nappaa kastiketuotannon Kouvolassa – sai julkista tukirahaa 350 000 euroa

Kouvolan Herkun uuden tehtaan käynnistäminen on kaikkiaan 2 miljoonan euron investointi.

maitotölkkejä kaslinkin tehtaalla kouvolassa

Kouvolan Sanomat: Kaslinkin perustaja aloittaa uuden yrityksen

Uusi kastiketehdas aloittaa toimintansa joulukuussa.

parta

Parrakkaat miehet joutuvat kestämään ikävää piikittelyä töissä: "Tervehdys oli joka kerta ISIS-tyyliin allahu akbar"

Syöminen parran kanssa on usein sotkuista, se jää paikkoihin kiinni ja työkavereilta tulee rajua kuittailua. Silti moni mies luopuisi parrasta vain pakon edessä.

Ari Kiiskonen ottaa läskisoosia

Salaattia ei nyt tarvita – täällä syödään läskisoosia niin paljon kuin maha vetää

Ruokolahdella läskisoosikerho kokoontuu säännöllisesti syömään tuhtia perinneruokaa.

kananuggettipakkaus

Pirkan pakastekananugeteissa salmonellaa, kaikki erät vedetään pois myynnistä

Elokuussa vedettiin myynnistä salmonellalöydösten vuoksi kaksi erää nugetteja, myöhemmin paljastui, että kaikista eristä löytyi salmonellaa.

Tuula Autio kokoaa kebabannosta raahelaisen Take Away-katukeittiön ravintolassa 28.6.2017.

Supisuomalainen kebab-perinne jatkunut raahelaisessa katukuvassa katkeamatta jo vuosikymmeniä

Suomeen 1980-luvun alussa rantautunut kebab valloitti maan muutamassa vuodessa. Tänään moni kebab-paikka on joko ketjuravintola tai ulkomaalaisten omistuksessa. Raahessa luotetaan paikallisiin perinteisiin.

Lidl takaisinveto Crusti Croc Tsatsiki valkosipuli dippi.

Takaisinveto: Lidlin kaksi dippimausteseosta poistettu myynnistä virheellisten pakkausmerkintöjen vuoksi

Tuotteet on virheellisesti pakattu toistensa pakkauksiin. Pakkausvirheen vuoksi allergeeneja ei ole merkitty oikein.

Jenni Tuominen

Valmista joulupöydän kastike ranskalaisopein

Ranskassa kastike tekee ruuan. Kokki Jenni Tuominen kertoo vinkkinsä joulupöytään.

Kastikkeiden pakkaamista

Perhemeijeri tuplaa kastiketuotantonsa – raaka-aine uhkaa loppua Suomesta

Suomalaisille kastikkeille on kova kysyntä Euroopassa.

Lipstikkaa kaupan yrttihyllyllä.

Sieniruokaa ilman voita ja kermaa? Yrtit voivat tehdä ruuasta elämyksen

Suomessa läträtään mielellään sieniruokiin voita ja kermaa, mutta voiko sienistä syntyä maukasta evästä ilman valtavaa rasva-annosta? Kyllä voi, sanovat kokki ja kirjailija.

Poppamiehen toimitusjohtaja Marko Suksi seisoo myyntiteltan edessä Tampereen Tullintorilla Chilifest -tapahtumassa.

Chiliyrittäjä: Nokian hyväpalkkainen työ vaihtui kastikkeiden maahantuontiin

Tädin maailmalta tuomat mausteet sytyttivät Marko Suksen kokkailemaan. Lapsuuden kokeilut johtivat tulisiin makuihin ja taloudelliseen menestykseen.

Washington Post

Trump saa toimittajan syömään sanansa – kolumnista ehkä smoothie tai pekonipaistos

Politiikassa ei lupauksia aina pidetä, mutta Washington Postin tunnettu kolumnisti Dana Milbank toimii toisin.

Valokuvaaja Ari Mäkelä ei käytä kuvaamissaan annoksissa juurikaan vippaskonsteja, jotta ruoka näyttäisi paremmalta.

Hyväkin ruoka voi olla kuvissa karmeaa – oikein otettu kuva tekee ruoasta houkuttelevan

Ruokaa kuvataan nykyään enemmän kuin koskaan. Blogit ja some-tilit ovat täynnä ruokakuvia. Myös ravintolat mainostavat ruokiaan usein kuvin, mutta kuvien taso vaihtelee. Ammattilaisen mielestä hyvässä ruokakuvassa on hyvä valo, ruokaa ei ole liikaa ja asetteluun on panostettu.

Lasagnea haarukassa.

Ruokayhtiö kuluttajille: Syökää lasagneamme vain kerran viikossa

Muun muassa Dolmio- ja Uncle Ben's -kastikkeita myyvä elintarvikeyhtiö Mars aikoo merkitä joitakin ruokiaan suosituksin, joissa kuluttajia kehotetaan syömään niitä vain erikoisherkkuna kerran viikossa. Suklaapatukoihin vastaavia suosituksia ei tule.

Laitteita Coctio Oy:n tehdashallissa.

Keittiömestari rakentaa koneita, jotka muuttavat teurasjätteet kastikkeiksi

Ylämyllä vanhan leipomon tiloissa rakennetaan koneita, jotka valmistavat esimerkiksi luista ja kalanruodoista liemiä. Tiettävästi maailmalla ainutlaatuisia linjastoja kaupataan muun muassa teurastamoille, joiden tähteet menevät nykyisin pääosin haaskuuseen.

Maalaismaisemaa Italiasta.

Italian isoäidillä ja Kymenlaakson Almalla on samat elkeet kauhan varressa

Kymenlaaksolaisella ja italialaisella ruokakulttuurilla on eroja, mutta myös yhtäläisyyksiä. Kymenlaakson ruokaperinteestä kirjoittaneen Hanna Maria Laakson mukaan samankaltaisuutta löytyy esimerkiksi pelkistetyn ruuan arvostamisesta.

Ihmiset kylpevät Gagnesissa, Varanasin kaupungissa.  Ihmisiä on myös taustalla näkyvilla portailla.

Matkaopas Emmi: En ole koskaan ollut niin onnellinen kuin Intiassa

Kun Emmi Tiala muutamia vuosia sitten astui ensimmäisen kerran Intian maaperälle, vilinä, hulina ja kostea ilma suorastaan tyrmäsivät. Matkaoppaana hän on tullut tuntemaan paikallisten ystävällisyyden ja uteliaisuuden. Liikkumisessa hän korostaa järjen käyttöä, kuten muuallakin maailmassa.

Mikko Maasola

Sananen – Halpuuttaminen

Ennen saattoi kaupassa todeta: aika arvokasta. Nyt kun kaikkea halpuutetaan, tilanne hämmentää. Mikä olikaan Oikea hinta?

Arabia-näyttelyn kastikeastioita.

Torniossa näytillä yli 100 Arabian kastikeastiaa – "Kaikkihan me keräilemme jotain"

Tornionlaakson maakuntamuseossa on tammi-maaliskuun aikana esillä laaja Arabian kastikeastiakokoelma. Suositun ja tunnetun brändin toivotaan houkuttelevan museokävijöitä niin Suomesta kuin Ruotsin puoleltakin.

Läskisoosia kattilassa ja lautasilla

Läskisoosi vastaa nostalgian kaipuuseen – "Hyvät jutut on keksitty aikoja sitten"

Läskisoosi eli perinteinen sianlihakastike elää uutta tulemistaan. Tuttu arkiruoka muutaman vuosikymmenen takaa ei ole enää kotikeittiön perusruoka, mutta ruoanlaittoa innokkaasti harrastavat ovat kaivaneet läskisoosin naftaliinista.

Punaviinipullo

Jos terästetty glögi kestää kiehauttamisen, onko punaviinikastikkeessakin prosentteja?

Turun yliopiston Tiedepaukku-tiimin testi selvitti hiljattain, ettei glögin kiehauttaminen vaikuta sen alkoholipitoisuuteen. Jos alkoholi ei haihdu glögistä keittäessä, niin miten se haihtuu ruuasta valmistusprosessin aikana?

Kuoriperunoita ja kuorittuja perunoita astioissa

Koulut saivat luvan luopua "kumiperunoista" Kuopiossa – vain muutama tarttui mahdollisuuteen

Kuoriperuna on yleistynyt hitaasti Kuopion kouluissa. Koulut voivat halutessaan siirtyä kuoriperunoihin, mutta toistaiseksi lähes kaikki koulut tarjoavat lounaaksi jo valmiiksi kuorittuja perunoita.

Chilejä

Chilin maku tasapainottuu muilla mausteilla: "Machot hakevat tulisuutta"

Chili pistää suun polttelemaan, mutta tarjoaa myös monivivahteisia makuelämyksiä. Moni hakee makua ruokiinsa lisäämällä joukkoon säännöllisesti chiliä tai chilikastiketta. Keittiömestari Jani Lehtinen ohjeistaa, että chilin tulisuutta kannattaisi tasoittaa myös muilla mausteilla. Pelkällä chilillä mässäily menee hänen mielestään helposti machoilun puolelle.

läskisoosi

Läskisoosia töölöläisessä kulttuuriravintola Elitessä

Perinteikästä läskisoosia ei ole pidetty soveliaana ravintolaruokana. Soosi on ikävän näköistä ja sillä on ruma nimi. Nyt kulttuuriravintola Elite on päättänyt kokeilla tunnustetun arkiherkun vetovoimaa.

purkitettuja silakoita

Silakka piiloutuu usein marinadiin: ”Kastikkeen seassa kalaan on helpompi tutustua”

Kalalla on yleensä oma selkeä makunsa, jota ei tarvitse mausteilla peitellä. Ripaus suolaa riittää monen mielestä tuomaan maun entistä paremmin esiin. Toiset puolestaan syövät kalansa mitä erikoisimmissa marinadeissa. Kalajalostaja uskoo sen helpottavan kalan makuun tottumista.

Mustikoita.

Nopeus on valttia marjatahrojenkin poistossa

Marjakausi on pilannut monta hyvää vaatetta vain kotikäyttöön. Erityisen tiukassa tuntuu kankaissa istuvan mustikka, mutta eivät punamarjat siitä paljon jää.

Kesäruokaa Libanonissa.

Maailman kesäkeittiö: Libanonissa kesäruoka kypsyy grillissä ja puutarhassa

Libanonissa syödään usein grilliruokaa ja salaattia kesäsunnuntaisin perhelounaalla. Maailman kesäkeittiö vierailee paikallisella kesäasunnolla katsomassa, miten kanavartaat maustetaan Libanonissa.

sienet kantarelli keltavahvero

Pihaan pullahti tuhansia kantarelleja: "Iso soossi niistä tulee ainakin"

Lappeenrannan Vilkjärvellä asuvan Juha Pohjosen ei tarvitse lähteä kauas sienestämään. Hänen kotipihallaan kasvaa nimittäin tuhansia keltavahveroita eli kantarelleja. Sama sienirypäs on noussut maasta jo 20 vuoden ajan.

Yle Areena logo.

Grilliribsit ovat helppo tehdä kokonaan itse – Marttojen ohjeella onnistut varmasti

Grilliribsit ovat olleet pari viime vuotta grillaamisen hittituote. Usein turvaudutaan kaupan valmiiksi marinoituun ja puolikypsään versioon. Martat neuvovat, kuinka grilliribsit voi tehdä alusta pitäen itse.

Titanicin ensimmäisen luokan menu 14. huhtikuuta 1912.

Tuhansien ruokalistojen mies: Grillattu ei ole aina grillillä valmistettua

Ruokalistan pitää vastata sitä, mitä asiakas saa lautaselleen. Valitettavasti näin ei aina ole, sanoo pitkän linjan keittiömestari ja kokkien kouluttaja Reijo Äijälä, joka keräilee ruokalistoja.

massiivista pizzaa mitataan mittanauhalla

Italiassa leivottiin maailman pisin pizza – mittaa yli puolitoista kilometriä

Margherita-pizzaan käytettiin kaksi tonnia tomaattikastiketta ja 1,5 tonnia mozzarellajuustoa.

Syysretken kohokohta: nuotiolla paistettu makkara

Lihaisa makkara, sinappi ja nuotio – siinä on suomalaisen suosikkiresepti

Verkkokyselyssä jauhomakkaran kannattajiksi ilmoittautui joka neljäs. Muille maistuu paremmin lihaisa makkara. Yli 2000 vastaajan joukossa oli satakunta, joille makkara on kaikkiaan ällö ajatus.

Jan Haaranen ja Hans Välimäki

Huippukokki torilla grillatusta hampurilaisesta: "Sun kastike on överihyvää"

Jan Haaranen pyysi kavereita kylään viikon ajan maistelemaan hänen tekemiään ruokia. Vasta sitten hän uskaltautui ensimmäistä kertaa ottamaan mittaa muista grillin taitajista. Nyhtökanahampurilaisella irtosi grillauksen SM-osakilpailun voitto. Annos sai tuomarina toimineen keittiömestari Hans Välimäen huokailemaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle