Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ensin etuperin eteenpäin ja sitten peruuttaen takaisin – museorautatien vanha höyryveturi jyskyttää mennyttä aikaa matkailijoiden iloksi

Uudenkaarlepyyn museorautatien raiteiden leveys on vain reilun puoli metriä. Muutaman kerran kesässä museorautatieyhdistys järjestää junaretken, jolla parin kilometrin rataosuus ajellaan ees-taas, kun kääntymään ei pääse.

Yksi ihminen menehtyi Härmän asemalla raideliikenneonnettomuudessa

Junaliikenne oli poikki tunteja Seinäjoen ja Pännäisten välillä aamupäivällä.

VR lisää yöjunaliikennettä Lappiin

Vuoroja on lisätty heinäkuun lopusta lokakuun alkuun torstain ja sunnuntain välille.

Helle rikkoi aikataulunäytöt Helsingin päärautatieasemalla – varaosia pitää odottaa jopa kuukausia

Aikataulunäyttöjen automaattinen ylikuumenemissuoja on katkaissut näyttöjä pimeäksi ja osa on mennyt kokonaan rikki. Korjaus venyy maailmanlaajuisen elektroniikkaputteen vuoksi.

Sunnuntainen rajuilma vei sähköt tuhansilta ja keskeytti junaliikenteen

Liperin Tuiskavanluodolla tuulen nopeus nousi kovimmissa puuskissa yli 24 metriin sekunnissa.

Turun ja Uudenkaupungin väliselle junaradalle kytketään sähkö ensi maanantaina – radan sähköistys loppusuoralla

Radan sähköistystyöt aloitettiin vuonna 2019 keväällä. Liikenteelle sähköistetty junarata avataan loppuvuonna.

Suunnittelurahaa Tampereen-Oulun ratavälille, parannuksiin tarvittaisiin lisää pian

Viidellä miljoonalla eurolla päästään vasta suunnittelun alkuun. Tampereen-Seinäjoen välinen 160 kilometrin osuus on lähes kokonaan yksiraiteinen.

Turun junaraiteille muhkea EU-rahoitus – Ratapiha ja Turku–Kupittaa-kaksoisraiteelle miljoonia euroja

Turun ratapihan ja Kupittaa–Turku -kaksoisraiteen rakentamissuunnitelmalle myönnettiin lähes 6,3 miljoona euroa EU:n Verkkojen Eurooppa -ohjelmasta.

Lähijunia peruttu runsaasti, syynä VR:n henkilöstön sairaus- ja kesälomat

VR:n viestinnästä kerrotaan, että sairauslomille joudutaan jäämään pienestäkin koronavirustartuntaan viittaavasta oireesta.

Lahti ja Hollola selvittävät tavarajunaliikenteen lisäraiteiden tarpeen

Rambollin tekemä selvitys tuottaa perustietoa muun muassa vaihtoehdoista ja kustannuksista. Selvitys valmistuu syksyllä. Yksi selvitettävä väli on Lahden ratapihalta Nostavaan.

Tampereen Tesomalle voi jo ostaa junalippuja elokuulle – tältä näyttää uudella seisakkeella

Yli neljä miljoonaa maksavan hankkeen kustannukset menevät puoliksi valtion ja Tampereen kaupungin pussista. Uusi seisake monipuolistaa joukkoliikennettä ja sen tavoite on myös vahvistaa Tesoman seutua yleisemminkin.

VR:n lomalippua hankittu toistaiseksi niukasti

VR:n uutta lomalippua on hankittu vasta joitakin satoja. Lomalippua on markkinoitu kotimaisena Interrailinä, jolla voi matkustaa VR:n lähi- ja kaukojunissa rajattomasti pisimmillään yhdeksän päivän ajan.

Junamatkustajien määrät jäljessä koronaa edeltävää aikaa Itä-Suomessa, mutta piristymisen merkkejä näkyvissä

Kesäkuussa VR:n kaukojunissa kulki Itä-Suomen ja Helsingin välisillä reiteillä matkustajia jopa 35 prosenttia vähemmän kuin kesäkuussa 2019. Junalla matkustamisen odotetaan piristyvän kesän kuluessa.

VR aikoo hankkia uusia yöjunia Lapin junaliikenteeseen

Uusilla hankinnoilla tultaisiin mahdollisesti korvaamaan vanhat siniset yövaunut.

Yksi kuollut moottoripyörän ja junan yhteentörmäyksessä Porissa

Poliisi sai ilmoituksen moottoripyörän ja tavarajunan yhteentörmäykestä ilmoituksen sunnuntaina hieman puoli kuuden jälkeen. Junaliikenne on palautunut normaaliksi.

Väylävirastolta tuloillaan rahoitusta liikennehankkeille myös Pohjois-Savoon

Väyläviraston investointiohjelman luonnos on tuomassa rahoitusta esimerkiksi Kouvola–Kuopio-radan matka-aikojen lyhentämiseen sekä eritasoliittymän rakentamiseen Siilinjärvelle Lentokentäntien liittymään. Väyläviraston luonnos lähtee nyt lausuntokierrokselle.

Konduktöörien yt:t päättyivät Kouvolassa – työvuoro voi tulevaisuudessa alkaa Helsingistä tai Kouvolasta

Neuvottelut koskivat yhteensä 27:ää VR:n työntekijää, jotka työskentelevät Kouvolasta käsin.

Akaan raakapuuterminaali on valmis – puukuljetukset alkavat heinäkuun alussa

Uusi raakapuuterminaali vahvistaa valtakunnallista raakapuun kuormauspaikkaverkostoa. Samalla se vähentää Toijalan keskustan kuorma-autoliikennettä.

Suomalaiset raivostuivat Huuhkajat-faneille, kannattajayhdistyksen puheenjohtajalle satanut uhkaavia viestejä

Pietarissa käyneiden jalkapallofanien tuomasta koronavirusryppäästä on paljastunut jo lähes 300 tartuntaa. SMJK:n puheenjohtaja Marko Karvinen kertoo saaneensa törkeää palautetta. Palloliitossa harmitellaan, ettei Venäjälle saatu junayhteyksiä pyynnöistä huolimatta.

Turun Kupittaalle uusi pysäköintilaitos – parkkipaikkoja jopa tuhannelle autolle

Uuden pysäköintilaitoksen rakentaminen aloitetaan jo tänä kesänä ja se valmistuu arvion mukaan vuoden 2023 keväällä.

Junat Kajaanin ja Oulun välillä kulkevat taas normaalisti

Paltamon Kontiomäessä ollut sähköratavaurio saatiin korjattua keskiviikkona. Sähkörata vioittui tiistaina jyllänneessä rajuilmassa, ja junavuoroja jouduttiin korvaamaan busseilla.

Aatu-myrsky on häirinnyt Parikkalan ja Joensuun välistä junaliikennettä – sähköjä on katkeillut esimerkiksi Savitaipaleella

Myrskypuuskat osuivat keskiviikkoiltana jonkin verran myös Etelä-Karjalaan, mutta suuremmilta tuhoilta vältyttiin.

Myrsky kaatoi puita radalle – junaliikenne korvataan toistaiseksi busseilla Kajaanin ja Oulun välillä

Myrskyn kaatamat puut aiheuttivat sähköratavaurion Kontiomäki-Oulu välille tiistaina kello 16 jälkeen. Vaurioiden korjaukset aloitettiin keskiviikkona aamulla, ja tämän hetken arvion mukaan vika saataisiin korjattua kello 18 mennessä.

Lappeenrannan kaupunki osallistuu Itäradan hankeyhtiöön 3,6 miljoonalla eurolla

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto on päättänyt, että kaupunki osallistuu Itärata Oy:n omistamiseen ja rahoittamiseen 3,6 miljoonalla eurolla.. Uusi raideyhteys sujuvoittaisi matkustamista Helsingistä paitsi Kouvolaan, myös Joensuuhun ja Kuopioon.

Ratahankkeen työmaat sulkevat sekä raide- että autoliikennettä Kouvolan ja Kotkan välillä – juhannusviikonloppuna on varauduttava matkan hidastumiseen

Siltoja ja ratarakenteita uusitaan tällä ja ensi viikolla Kouvolan, Kotkan ja Haminan välisillä radoilla. Juhannuksena Kouvolan ja Kotkan välillä matkustavien kannattaa varautua muutoksiin ja siihen, että matkanteko kestää pidempään.

VR myy kansainvälisen maantieliikenteen haminalaiselle yritykselle – Avind: "Tähtäämme 25 prosentin vuosikasvuun"

Avind International kasvattaa varasto- ja huolintapalveluitaan Haminan satama-alueella. Yritys aikoo palkata lisää työntekijöitä sitä mukaa, kun yritys laajenee.

Onnettomuustutkintakeskus haluaa keskustella matkustajien kanssa, jotka olivat Joroisissa tuleen syttyneessä kiskobussissa

Keskuksen mukaan tutkinnan kannalta olisi tärkeää päästä keskustelemaan matkustajien kanssa. Taajamajuna vaurioutui palossa pahoin 5. kesäkuuta.

Juhannuksen suosituimmat junavuorot Helsingistä pohjoiseen täyttyvät hyvää vauhtia – lippuja on silti saatavilla

Juhannuksen junaliikenteen suosituimpia vuoroja ovat lähdöt Helsingistä Kajaaniin, Joensuuhun ja Ouluun – myös paluusuunnan osalta sunnuntaipäivänä. Lapin yöjunat ovat jo melko täynnä, yhdestä torstain junasta löytyy vielä autojunapaikkoja.

16-vuotiasta poikaa syytetään taposta Helsingin päärautatieasemalla – puukotti 24-vuotiasta tappelun päätteeksi

24-vuotias puukotettiin kuoliaaksi Helsingin päärautatieasemalla huhtikuussa. 16-vuotiasta poikaa syytetään miehen taposta. Tekoa edelsi kahden porukan välinen riita.

Otkes ei aloita varsinaista tutkintaa Paltamon tavarajunan ja rekan törmäyksestä

Onnettomuus tapahtui perjantaina 4. kesäkuuta Puikkokoskentien risteyksessä. Alustavassa tutkinnassa todettiin, että kyseessä oli normaali tasoristeysonnettomuus.

Selvitys: Kouvolan ja Kotkan välillä alkaa kulkea entistä painavampia tavarajunia, mutta tärinä radanvarren kodeissa ei lisäänny

Kouvolasta Kotkaan ja Haminaan kulkevien ratojen korjaus- ja parannussuunnitelmaa varten teetetty tärinäselvitys kertoo, että yhdeksässä paikassa ratojen varrella on oltava tarkkana.

VR palauttaa kaukojunavuorojaan kesän ajaksi – Kouvolan kautta kulkee taas kahdeksan vuoroa enemmän

VR:n kaukoliikenne vilkastuu koko Suomessa kesän ajaksi. Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa kulkevien junien vuoroja lisätään myös. Vuorot alkavat kulkea kesäkuun lopulla.

Joensuu rahoittaa Itäradan suunnittelua 2,4 miljoonalla eurolla

Kitee, Lieksa ja Nurmes ovat aiemmin tehneet alustavan myönteisen päätöksen. Lopulliset rahoituspäätökset ovat tiedossa ennen kesäkuun loppua.

Vieno-myrsky on vienyt sähköt tuhansilta Pirkanmaalla – ratavauriot on korjattu ja M-junat kulkevat taas normaalisti

Myrskytuulen aiheuttama sähköratavaurio Lielahdessa on korjattu. Lähiliikenteen junat Nokialta Tampereelle jouduttiin aamulla perumaan ja henkilöjunat Porin ja Tampereen välillä korvattiin busseilla. Vieno-myrsky on vienyt sähköt jo tuhansilta kotitalouksita Pirkanmaalla.

Skogbyn onnettomuuden tasoristeys jää lopullisesti tarpeettomaksi

Paikalle rakennettava uusi silta korvaa kolme alueella olevaa tasoristeystä.

Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt varsinaisen tutkinnan Joroisten kiskobussipalosta

Palo oli sen verran vakava ja vastaavia onnettomuuksia on tapahtunut aiemminkin, joten tutkinta päätettiin käynnistää. Kahden kiskobussin muodostaman taajamajunan ensimmäinen yksikkö syttyi palamaan Huutokoskelta lähdön jälkeen viime lauantaina.

Kaakon kansanedustajat: tieverkon kunnostaminen menee rataverkon ylläpidon edelle

Enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista Kaakkois-Suomen kansanedustajista kunnostaisi alueen tieverkkoa, vaikka se olisi pois rataverkon ylläpidosta. Perusteluiksi kerrotaan muun muassa autoilijoiden turvallisuus.

Mies ilmeisesti makasi kiskojen välissä ja jäi junan yliajamaksi – ja kuin ihmeen kaupalla selvisi hengissä

Seinäjoella tapahtui erikoinen onnettomuus torstain vastaisena yönä. Yöjuna oli ajanut ilmeisesti miehen yli, mutta mies jäi henkiin. Poliisi on tutkinut tapausta.

Haluatko valtatien Alajokimaisemaan? Kantatie 67:n linjaukseen saa nyt vaikuttaa

Seinäjoen ja Ilmajoen välisen noin 16 kilometrin pituisen tieosuuden parantamisen suunnittelu on käynnissä. Suunnitelmissa on osittain nelikaistainen tie nykyisen kahden kaistan sijaan. Vaihtoehtoja tielinjauksiin on useita. Yksi kulkee Alajokimaiseman peltoa pitkin ja yksi siirtäisi rautatietä.

Vika liikenteenohjausjärjestelmässä Turku-Toijala rataosalla on korjattu

Häiriösta johtuen kaksi Turku–Tampere-välin junavuoroa korvattiin linja-autolla.

Tampere–Turku-välin junat korvataan aamupäivän ajan busseilla

Syynä on rataosalla oleva liikennejärjestelmän vika. VR:n arvion mukaan vikaa korjataan.

Juna ajoi mahdollisesti miehen yli Seinäjoella – mies loukkaantui, mutta selvisi "yhtenä kappaleena"

On mahdollista, että mies olisi maannut raiteilla ennen törmäystä. Loukkaantunut pystyi puhumaan ja liikkumaan törmäyksen jälkeen. Vielä on epäselvää, miksi mies oli rata-alueella. Poliisi tutkii tapahtumia.

Tampereen ratapihaan toivotaan valtion rahoituspäätöstä – liikenneministeri pitää hanketta valtakunnallisesti merkittävänä

Tampereen asemakeskuksen rakentaminen edellyttää ensin henkilöratapihan korjaamista ja uudistamista. Valtion rahoitusosuus olisi kokonaisuudessaan 110 miljoonaa euroa. Rakentaminen kestää noin viisi vuotta.

Veneenlaskupaikka vai epäonnistunut katutyö? Vantaanjoen tulviminen alikulussa aiheuttanut hämmennystä Riihimäellä

Vantaanjoen rautatiesillan kunnostaminen oli Väyläviraston vetämä hanke, ja heidän työjärjestyksensä vaati sillan kunnostamisen ensin. Riihimäelle olisi ollut edullisempaa kunnostaa ensin alajuoksun siltarummut.

Seinäjoen rautatieasemalla ammuskellut mies vangittiin

Aseen kanssa liikkunut mies ampui laukauksia poliiseja kohden viikonloppuna Seinäjoen rautatieasemalla. Poliisi otti miehen kiinni ja nyt käräjäoikeus on määrännyt hänet vangittavaksi. Miestä epäillään murhan yrityksestä. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Junaliikenteen Helsingissä lähes täysin pysäyttänyt vika on korjattu – Rataliikennekeskus: myöhästymiset ja vuorojen perumiset ovat nyt ohitse

Jo puolen tunnin aikana jonoja on kertynyt runsaasti. Pasilan ja Helsingin rautatieaseman välillä on pysähdyksissä puolikymmentä junaa, joista matkustajat eivät pääse ulos. Vikaa korjataan, mutta arvioita kestosta ei kuitenkaan ole.

Kiskobussi Tampereen ja Keuruun välillä vaihtuu linja-autoon – kaikki kiskobussit tarkistetaan lauantaisen tulipalon takia

Kiskobussien vuorot Tampere-Keuruu -välillä vaihtuvat noin viikon ajaksi linja-autokyytiin. Syynä on lauantaina kiskobussissa syttynyt tulipalo, jonka syytä tutkitaan. VR on varotoimenpiteenä päättänyt tarkistaa kaikki liikenteessä olevat kiskobussit.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle