Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ennätyspitkän lastauslaiturin rakentaminen alkoi – näin yli kilometrin pituisia junia jatkossa lastataan ja puretaan: "Ei tällaisia ole Euroopassa"

Kullasvaaran alueelle Kouvolaan valetaan parhaillaan pitkää lastauslaituria, jolla voidaan tulevaisuudessa käsitellä yli kilometrin mittaisia tavarajunia. Uuden rautatie- ja maantieterminaalin on tarkoitus nopeuttaa pitkien junien käsittelyä.

Savonlinnan päättäjät kaipaavat rahoitusta Porista Parikkalaan ulottuvalle poikittaisradalle

Väylävirastolle toimitetussa lausunnossa todetaan, että ratakokonaisuuden kunnostaminen ja sähköistäminen muun muassa poistaisi raideliikenteen pahimmat pullonkaulat nopeasti.

Kerrostaloja lisää Nokian aseman viereen

Kaupunki järjestää tontinluovutuskilpailun kahdesta uudesta kerrostalon paikasta radan pohjoispuolelle, Rounionkadun ja Nansonkadun risteykseen.

Hyrynsalmella mitataan rautatien melua – keskustan läheltä kulkevan radan kunnostaminen käynnistynee ensi vuonna

Melumittauksia tehdään ensi viikosta lähtien, jolloin radan läheisyyteen tuodaan mittauksiin liittyvää laitteistoa. Rataa perusparannetaan Paltamon Kontiomäestä Suomussalmen Pesiökylälle saakka.

Turku selvittää satamajunien tulevaisuutta – Historian ja tulevaisuuden museo saattaisi katkaista raiteet jo Linnankatuun, jatkoyhteys robottibusseilla?

Kaupunkiympäristölautakunta saa ensi tiistain käsittelyynsä Historian ja tulevaisuuden museon asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Suunnitelmassa todetaan, että kaavalla tutkitaan henkilöliikenneraiteen lyhentämistä Linnankatuun päättyväksi.

Helsinkiläisiä hämmästyttänyt pamaus sai myös Väyläviraston liikkeelle – selitystä ei löydy vieläkään

Väyläviraston näkökulmasta asia ei aiheuta enää jatkotoimia. Äänen syy on yhä arvoitus.

Ikä ei pelasta, jos lapsi tai nuori tekee ilkivaltaa rautateillä – alaikäinen on korvausvelvollinen vastaamaan tekemistään vahingoista

Ilkivalta ja aiheeton oleskelu lisääntyivät ratapihoilla ja raiteilla vuonna 2020. Tältä vuodelta ei vielä tilastoa ole, mutta ilmiö ei ota laantuakseen: rata ja junat houkuttelevat lapsia ja nuoria ilkivaltaan ja vaarallisiin somehaasteisiin.

Junissa ja HSL:n lähiliikenteessä yhä matkustajakato – VR kauppaa äkkilähtöjunia, jotka tulevat myyntiin viikkoa ennen lähtöä

Etätyön jatkuminen koronapandemian jälkeen voi vähentää pysyvästi joukkoliikenteen reittitarjontaa. VR ja HSL päättelevät älyteknologian avulla, milloin asiakkaat haluaisivat matkustaa. Osa junavuoroista tulee myyntiin vasta viikkoa ennen lähtöpäivää.

Ylivieska–Oulu-rataosuudella suunnitellaan isoja raidetöitä tuleville vuosille

Rataverkon liikennemäärien ennakoidaan nousevan kymmenillä prosenteilla tulevina vuosikymmeninä. Väyläviraston mukaan esimerkiksi Kokkola ̶ Oulu-rataosalla radan kapasiteetti on loppuun käytetty.

Yli 21 miljoonaa maksanut Logomon silta hämmentää Turussa: Miten sinne pääsee, miksi silta loppuu kesken? Saimme vastauksia kysymyksiin

Turussa kaupunkilaiset saavat yhä odottaa Logomon sillan valmistumista, vaikka se piti avata jo vuoden 2018 lopussa. Rakentaminen venyi, kustannukset kasvoivat. Nyt kaupungissa kohistaan, miten silta edes palvelee.

Nainen putosi ratakiskoille, kun mies löi häntä yllättäen Helsingin rautatieasemalla – Poliisi: Epäilty löydetty yleisöhavaintojen avulla

Sivullinen nainen sai vakavia vammoja pudottuaan tuntemattoman miehen iskun seurauksena laiturilta ratakiskoille. Poliisi kiittää yleisöä ja tiedotusvälineitä havainnoista, joilla oli ratkaiseva merkitys epäillyn tavoittamisessa.

Suomiradan suunnittelu on lähtenyt käyntiin – vaihtoehdot ovat täysin auki

Suomi-rata Oy:n toimitusjohtaja Timo Kohtamäki kertoo, että syksyn ja alkutalven aikana tehdään selvityksiä, joissa mukana on päärataa mukaileva vaihtoehto ja lisäksi useita uusia, vaihtoehtoisia maastokäytäviä.

Kouvolan ja Lappeenrannan välinen häiriö korjattu, junat myöhästelevät lauantaiaamuna

Kouvolan ja Lappeenrannan välisellä rataosalla oli lauantaiaamuna häiriö, joka on nyt korjattu.

Yli kilometrin pituisen lastauslaiturin rakentaminen on alkanut Kouvolassa – Suomen ainoa maantie- ja rautatiekuljetukset yhdistävä terminaali valmistuu ensi vuonna

Kouvolaan rakennetaan maantie- ja rautatiekuljetukset yhdistävä kansainvälisen tavaraliikenteen terminaali. Siellä voi tulevaisuudessa käsitellä yli kilometrin pituisia tavarajunia.

Odotettu kaksoisraide Limingan ja Oulun välille etenee – Väylävirasto aloittaa ratasuunnitelman laatimisen

Kaksoisraiteen puolesta on puhuttu pitkään. Pohjois-Pohjanmaan liitto ja alueen kansanedustajat ovat korostaneet kaksoisraiteen tärkeyttä pääradan tavara- ja henkilöliikenteelle sekä vientiteollisuudelle

Oulun radan varren Menopaluu-muraali julkistettiin – mittava työ valmistuu kahdessa osassa

Oulussa julkistettiin tänään radanvarteen maalattu taiteilija Veikko Törmäsen mittava Menopaluu-muraali.

Tavaramäärät Suupohjan radalla ovat lisääntyneet

Pitkän aikavälin haaveena on radan sähköistys. Ensin Suupohjan rata pitää kuitenkin saada kunnostettua.

Pohjanmaan rataosuuksille kuuluu hyvää: Suupohjan rata pääsemässä pois vähäliikenteisten luokasta, Haapamäen radalle valmisteilla pitkä ostoliikennesopimus

Suupohjan radan liikenne on kasvanut Teuvalle rakennetun puutavaran lastauslaiturin ansiosta. Haapamäen radalle toivotaan parempaa ostoliikennesopimusta.

Nuoret hengailevat Tesoman uudella laiturilla – VR:n matkustajaliikenteen turvallisuuspäällikkö: "Tämä on kuva mitä en haluaisi nähdä"

Laiturin reunalla istuskelu on kiellettyä. Juna voi yllättää, sillä se voi liikkua 50 metriä sekunnissa ja on usein hyvin äänetön. Juna ei myöskään pysähdy hetkessä: pysähtymismatka on useita satoja metrejä, jopa kilometri.

Sorkkarauta unohtui seinää vasten, kun koti jää junaradan alle – pääradan varrella asuvan lapsiperheen elämä pysähtyi tietoon purkutuomiosta

Väylävirastolta kesällä tulleen kirjeen mukaan perheen omistama kiinteistö lunastetaan rautatiealueeksi ja rakennukset puretaan pääradan levennyksen alta. Ratasuunnitelma viimeistellään syksyllä. Tietoa purkamisen aikataulusta ei ole.

Eura, Eurajoki ja Kokemäki teettävät oman selvityksen henkilöjunaliikenteen palauttamiseksi

Henkilöjunien toivotaan kulkevan Rauman ja Kokemäen välillä lähivuosina. Tämä edellyttää valtiolta myönteisiä päätöksiä. Jos yhteys alkaa, seisakkeet halutaan Euran Kiukaisiin ja Eurajoelle.

Nuori tyttö osallistui somehaasteeseen Tampereella ja sai junasta hengenvaarallisen sähköiskun – tämä vanhempien olisi hyvä tietää haasteista

Somehaasteissa kuvataan videolle tykkäysten toivossa suosittu temppu tai asia. Viimeksi perjantaina nuori loukkaantui vakavasti kuvausten takia. Somehaasteita tehdään tutkijan mukaan suosion tai aseman saamiseksi.

Poliisi: Yksi loukkaantunut hengenvaarallisesti Tampereen ratapihalla – some-kuvaukset ilmeisesti liittyneet asiaan

Poliisi muistuttaa, että esimerkiksi some-haasteisiin lähteminen voi vaarantaa ihmisen hengen ja terveyden.

Lempäälän rautatieaseman laituri sai lisää mittaa: nyt pysäkille mahtuu koko kaukojuna

Lempäälän rautatieasemalla on perjantaina otettu käyttöön uusittu matkustajalaituri. Se helpottaa junamatkustajien siirtymistä junien ja laiturien välillä. Laituria pidennettiin peräti 82 metrillä.

Vartioimattomia tasoristeyksiä vielä Itä-Suomessa yli 40, lähivuosina moni niistä korvataan muulla tieyhteydellä

Vartioimattomissa tasoristeyksissä tapahtuu joka vuosi kuolonkolareita, kun auto törmää junan kanssa. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon tasoristeykset ovat mukana Väyläviraston hankkeessa, jossa vähennetään lähivuosina satoja tasoristeyksiä.

VR laittoi joulun ja hiihtolomien yöjunavuorojen paikat myyntiin

Myyntiin tulivat torstaina yöjunavuorot joulukuun puolivälistä aina ensi vuoden elokuulle saakka.

Haukivuoren juna-asema halutaan avata uudelleen – VR lopetti liikennöinnin vuonna 2014

Mikkelin kaupunginhallitus antoi valtion liikennesuunnitelmista lausunnon, jossa vaaditaan Haukivuoren aseman uudelleen avaamisen mahdollistamista.

Paltamon kaksi ihmishenkeä vaatinut tasoristeys on kylmännyt kunnassa vuosia – poisto on viivästynyt jo parilla vuodella

Paltamossa Lepikon vartioimattomassa tasoristeyksessä sattui perjantaina kaksi ihmishenkeä vienyt onnettomuus. Tasoristeyksen poistoon ja kiertotien tekoon on jo vuosia ollut suunnitelma, mutta radan ylittävän yksityisen tiekunnan toiveetkaan eivät ole saaneet remonttia toteutumaan.

Lukuisia vaarallisia tasoristeyksiä poistuu Hangon ja Hyvinkään väliltä, kun rata sähköistyy – Näin muutos vaikuttaa asukkaiden arkeen

Vuosia rataosuudelle toivottu sähköistys pienentää junaliikenteen ympäristöpäästöjä ja laskee kustannuksia. Kunnissa odotetaan sähköistyksen tuovan radalle jopa uutta henkilöliikennettä.

Eliel Saarisen penkin tai oven voi nyt ostaa omaan kotiinsa – Huutokaupan meklari: "En usko, että enää ikinä tulee vastaavaa esineistöä myyntiin"

Launtaina Vallilan Konepajalla huutokaupataan Suomen merkittävimpiin arkkitehteihin kuuluvan Eliel Saarisen rautatieteollisuudelle suunnittelemaa esineistöä. Esineet löytyivät sattumalta rojuvuoren alta.

Kaksi kuollut Paltamossa tasoristeysonnettomuudessa: henkilöauto törmäsi pikajunan kanssa

Pikajuna törmäsi henkilöautoon tasoristeyksessä Paltamossa perjantaina noin klo 10. Onnettomuudessa on kuollut kaksi henkilöä.

Pyhäselänkadun alikulkusilta kiinni kuukaudeksi Joensuussa

Syyskuun loppuun saakka kestävien töiden aikana liikenne kulkee joko Mäntylän alikulkusillan tai Kuhasalontien ylikulkusillan kautta.

Maakuntahallitus vaatii lisää rahaa Karjalan radan kunnostamiseen – "Niin vähän euroja, että radan pitäminen edes nykykunnossa vaikeaa"

Imatra–Joensuu-osuuden matka-aikojen lyhentämiseen esitetään 30 miljoonan euron rahoitusta. Karjalan radalle olisi osoitettava rahoitusta vähintään 90 miljoonaa euroa. Joensuu–Imatra-osuuden korjaamisen hinnaksi arvioidaan lähes 250 miljoonaa euroa.

Junavuorot myöhässä useita tunteja, osa vuoroista peruttu – syynä pääradan sähköratavaurio

Vika vaikuttaa maanantaina 23.8. erityisesti kaukoliikenteeseen. Osa pohjoisen kaukojunista on useita tunteja myöhässä.

Pääkaupunkiseudun junaliikenne kulkee taas – myöhästymisiin kannattaa varautua

Liikenne palautuu täysin normaaliksi aamupäivän aikana.

Maanantaiaamun junavuoroja Oulusta peruttiin sähköratavian vuoksi – liikenne palautui ennalleen kahdeksan aikaan aamulla

Tampereen ja Parkanon välillä oleva ratajärjestelmävika saatiin kuntoon kahdeksaan mennessä. Sitä ennen maanantain aamujunavuoroja peruttiin Oulusta etelään ja myös Tampereelta pohjoisen suuntaan. Pitkään jatkunut vika aiheuttaa häiriötä liikenteeseen vielä loppupäivän ajan.

Sähköratavaurio Parkanon ja Seinäjoen välillä korjattu: junaliikenne pahasti myöhässä ja vuoroja peruttu

Vika ilmeni sunnuntaina iltapäivällä. Monet maanantaiaamun junat on peruttu, eikä VR lupaa korvauskyytejä.

Tasoristeyksen ohjauskeskus tuhoutui tulipalossa Lieksassa – ei vaikutuksia junaliikenteeseen

Lieksassa Lamminkyläntien tasoristeyksen puomien ja valojen ohjauskeskus syttyi tuleen torstain vastaisena yönä. Lasikuituinen, noin kahden neliömetrin kokoinen rakennus tuhoutui palossa. Risteyksen puomit olivat torstaiaamuna yhä osittain alhaalla.

Porissa uudenlaiset betonipölkyt Mäntyluodon radalle – elastisuus vaimentaa junien aiheuttamaa tärinää

Peruskorjauksessa uusitaan 16 kilometrin mittainen Porin ratapihan ja Mäntyluodon välinen rautatie. Ratapölkyissä on elastinen pohja, jolla vähennetään junien aiheuttamaa tärinää ja melua. Vastaavaa keinoa aiotaa käyttää tulevaisuudessa myös muualla Suomessa.

Ykspihlajan tasoristeyksen puomi jumittui alas ja synnytti autojonoja tänään iltapäivällä Kokkolassa

Väylävirasto sai ilmoituksen puomiviasta kello 13 jälkeen. Puomi oli alhaalla noin 20 minuuttia.

Maanantai 16.8.2021

Afganistan. Kasvihuonekaasupäästöt. Koronatartunnat. Junaliikenne. Sääennuste.

Junaan on taas lähtijöitä – VR palauttaa vuoroja Joensuun ja Helsingin välille

Koulujen ja töiden alkamisen vuoksi junaliikenteen kysyntä on jälleen kasvussa. VR:n mukaan uudet vuorot pysyvät liikenteessä myös myöhemmin, mikäli matkustajia riittää.

VR lisää junavuoroja: Lappeenrannan ja Helsingin välille kaksi vuoroa lisää

Aikatauluun tulee yksi uusi vuoro kumpaankin suuntaan.

Mikko Aineen, Sakari Kestisen ja monen muun tamperelaisen odotus päättyi, kun lähijuna pysähtyi viimein Tesomalle – katso video

Väyläviraston ja Tampereen kaupungin Tesoman seisakkeen yhteishanke huipentui maanantaiaamuna sen käyttöönottoon. Yle seurasi seisakkeen avajaisia.

Kulkeeko tulevaisuuden kiskobussi vedyllä, akkusähköllä vai ehkä biodieselöljyllä - Pirkanmaan liitto selvitti vaihtoehtoja

Tampereen-Keuruun reittiä kulkevat Dm12 -kiskobussit tulevat tiensä päähän arviolta 10-20 vuoden kuluttua. Jatkonäkymiä pitää vähitellen miettiä.

Väylärahat jaetaan entistä suunnitelmallisemmin: isoimmat summat päätynevät pääradan raiteille ja Turun kehätielle Raisiossa

Väylähankkeiden laittaminen kiireellisyysjärjestykseen on aiempaa vahvemmin virkamiesvetoista. Väylävirasto on koonnut poliitikkojen asettamien raamien pohjalta ehdotuksen tulevien vuosien tie- ja ratahankkeista.

Retrojunaa viritellään Sortavalan ja Joensuun välille

Höyryjunalla Sortavalasta Joensuuhun on uuden venäläis-suomalaisen matkailuhankkeen tavoite. Testijunasta ja kansainvälisistä matkailijoista haaveillaan jo keväällä 2022.

Veturinkuljettajien lakko aiheutti ruuhkan VR:n asiakaspalveluun – osa on odottanut korvauksia yli kaksi kuukautta

Lakon lisäksi ruuhkaa kasvatti kesäsesonki. Asiakaspalvelussa on vielä noin 500 käsittelemätöntä yhteydenottoa. VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä lupaa, että ne hoidetaan rivakasti.

Pakettiauto ajoi tasoristeystä ylittämässä olleen junan kylkeen Raisiossa

Kummallakaan osapuolella ei ollut suurta nopeutta ja vahingot jäivät vähäisiksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle