Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opettaja söi terveellisesti päivät, ahmi pizzaa illat eikä lopulta mahtunut enää peilikuvaan – näin hän pudotti liki 40 kiloa lihomatta takaisin

Laihduttaminen onnistuu lähes kaikilta, mutta suurella osalla kilot tulevat salakavalasti takaisin.

Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Jasper Pääkkösen hauska sattuma, sakaali saapui Suomeen ja tuntemattomat auttoivat asunnotonta

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kebab on hyvää ruokaa, jolla on turhan huono maine – vasta lihan laittaminen leivän väliin teki kebabista pikaruokaa 50 vuotta sitten

Erään tarinan mukaan Saksaan muuttanut turkkilainen myi ensimmäistä kertaa ”döneriä” 1969. Suomessa kebabin suosion kasvulle ei näy loppua.

Kirotussa ravintolassa ei menestynyt kukaan – sitten tuli kebabkeisari, joka löysi kultasuonen ja sai ihmiset jonottamaan

Turkkilainen Fersent Yavuz tekee omassa huippusuositussa ravintolassaan Lappeenrannassa pitkää päivää, koska kokkeja ja tarjoilijoita on vaikea löytää töihin.

Iltasyönti lihotti opettajan reilusti ylipainoiseksi – Nyt 37 kiloa kevyempänä hän kertoo, ettei lopulta tehnyt mitään ihmeellistä

Antti Taipale painoi vielä kaksi vuotta sitten reilut 114 kiloa. Juttu on julkaistu syyskuussa 2018.

HKScan recalls mislabelled chicken product

Packages of chicken labelled as kebab meat actually include cheese, which may cause an allergic reaction to some.

Mönkijöitä taksikaistalla? – Kebab-ravintolan pizza-auto ja rautakaupan pakettiauto voivat toimia taksina heinäkuussa

Jos kaupunkien joukkoliikennekaistoilla alkaa kesällä näkyä kuorma-autoja taksikupu katolla, ei kannata hämmästyä. Taksi se siellä vain ajelee.

Suomalaisten pikaruoka on Turkissa yli sata vuotta vanha herkku – iskender-kebabin “kopiot” eivät vakuuta ruokalajin keksinyttä perhettä

Kebab-keksijän jälkeläisten mielestä salaatti tai riisi eivät kuulu herkun rinnalle. Kebabin maailmansuosio on ollut yllätys.

Finland's "food police" crack down on doughnut-chomping cops

Ditch the donuts and go for healthy treats or homemade snacks. Two police recruits claim to have rewritten the recipe for officers to get through demanding night shifts – and stay healthy in the bargain.

"Pelastimme kebabisi, ole hyvä" – Euroopan parlamentin fosfaattikielto ei mennyt läpi

Parlamentin ehdotus olisi kieltänyt fosfaatin käytön pakastetussa kebab-lihassa.

Vaasassa Palosaaren tori sai uuden maamerkin – kovimmat fanit jonottivat uuteen grilliin neljä tuntia

Palosaaren torille rakennettu uusi kebabgrilli avasi ovensa asiakkaille lauantaina puoliltapäivin. Pietarsaarelaisketjun kebabit houkuttelivat kymmeniä ihmisiä jonoon ennen ovien avautumista. Ensimmäiset jonottajat olivat pikkupakkasessa aamukahdeksalta.

Kebabia ja keramiikkaa – Paikalliset ja turvapaikanhakijat yhteiselle aterialle

Posiolla Pentikin keramiikkatehtaalla valmistaudutaan viikonlopun Syödään yhdessä -teemaan tekemällä lauantain juhla-aterialle yksilöllinen astiasto. Tekijöinä on kuusi irakilaista turvapaikanhakijaa ja kuusi posiolaista.

Lopettavia kebab-pizzerioita voi ostaa netin kirpputorilta – "Yhdelläkään ei ollut omaa pääomaa"

Maahanmuuttajat perustavat innolla ravintola-alan yrityksiä, enemmän kuin muut suomalaiset. Samaan aikaan alan vaihtuuvus on kovaa.

Nakkikioskit ovat yhä suomalaisomistuksessa – niiden sielu on vieläkin makkara

Suomalaiset pikaruokayrittäjät pyörittävät pääsääntöisesti nakkikioskeja. Nakkari, snägäri, grillikioski. Nakkikioskilla on monta nimeä, vaikka asiakkaat eivät nakkeja juurikaan enää kysele.

Supisuomalainen kebab-perinne jatkunut raahelaisessa katukuvassa katkeamatta jo vuosikymmeniä

Suomeen 1980-luvun alussa rantautunut kebab valloitti maan muutamassa vuodessa. Tänään moni kebab-paikka on joko ketjuravintola tai ulkomaalaisten omistuksessa. Raahessa luotetaan paikallisiin perinteisiin.

Venetsia kielsi uudet kebab-ravintolat ja muut pikaruokalat kulttuuriperinnön vastaisina

Käsin tehtyä jäätelöä myyviä ravintoloita saa yhä perustaa.

Suosikkiräppäri Gettomasa opettaa nuoria: "Kuka vaan voi etsiä biitin youtubesta ja tehdä riimin"

Rap-artisti Gettomasa elättää itsensä musiikillaan. Faneilleen hän lupaa palan itsestään.

Lihamuki kouraan ja sauvomaan! Teatteri Vanhan Jukon näytelmä etsii tietä lahtelaisuuteen

Kebab-lihalla täytetty pahvimuki ja kaupungin nurjaa puolta kuvaava Lahtiblogi ovat tehneet tutuksi Lahtea. Nyt Teatteri Vanha Juko pureutuu näytelmässään kaupunkiin, jota "joko vihataan tai rakastetaan".

Video: Surkea ryöstöyritys – ravintolan omistaja jatkoi asiakkaan palvelemista pyssymiehestä välittämättä

Rikos epäonnistui, kun kebabravintolan omistaja ei reagoinut naamioituneen rosvon vaatimuksiin Uudessa-Seelannissa.

Kolme koomikkoa kertoo, miksi keikalla saa nauraa mamu-vitseille: "Toivon, että nauraisimme vakavalle ja pelottavalle asialle yhdessä" – videot

Mitä tapahtuu, kun musta jätkä alkaa venyttää jyväskyläläisittäin vitsejä afrikkalaisista, jotka "vievät meidän naiset"? Tai kun turkkilaisen muslimi-isän tytär ilmestyy lavalle goottisotisopa päällään ja kertoo, ettei osaa valita, viiltäisikö ranteensa vai kebabia? Onko sopivaa nauraa pakolaiselle, joka imitoi lavalla kurdilaista pornoa? Stand up -koomikot kertovat, miksi heille saa nauraa.

Pizzerioiden ja etnisten ravintoloiden palkat surkeita – ylityöt ja yöt paiskitaan usein ilman korvausta

Eteläsuomalaisten etnisten ravintoloiden ja pizzerioiden työntekijöiden palkkauksesta löytyi viime vuonna selvästi muita ravintoloita enemmän ongelmia. Usein ylityötunnit, yövuorot ja sunnuntait jäivät korvaamatta. Näissä ravintoloissa työskenteli usein ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä. Myös työaikojen kirjauksessa ja työvuoroluetteloissa oli paljon ongelmia.

Emme tulisi toimeen ilman heitä: Maahanmuuttajat siivoavat sotkumme ja auttavat vessaan

Maahanmuuttajien on vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Erityisen vaikeaa työn saaminen on huonosti koulutetuille ja suomen kieltä taitamattomille. Ilman heitä emme kuitenkaan tulisi toimeen.

Kebab on noussut varuskuntien ruokalistalle, mutta hernekeittoa se ei syrjäytä

Varusmiehet arvostavat makaronilaatikkoa ja uunimakkaraa kausikeittiöhienouksia korkeammalle. Vaikka uusia makuja kokeillaan ja testataan, niitä nousee varsin hitaasti kahdesti vuodessa uusiutuvalle ruokalistalle.

Neuvosto-Lada kesti hurjan kebab-reissun: 17 päivää, 25 maata, 11 000 kilometriä

Kun lähtee kaveriporukalla Ladalla Porista Istanbuliin syömään aitoa kebabia, joutuu ehkä korjaamaan tuulilasinpyyhkimiä ja moottoria Latviassa sekä hankkimaan menopeliin uudet peltivanteet Ukrainassa. Noin 11 000 kilometriä Ladalla läpi Euroopan testasi oivasti neuvostoauton tekniikan kestävyyden ja matkalaisten huolto-osaamisen.

Kolmelle nuorelle annettiin budjetti ja ruokavastuu viikoksi – katso miten kävi

Kolme nuorta laitettiin vastuuseen omista lomasyömisistään ja koko perheen päivällisestä, kun vanhemmat ovat vielä töissä. Käyttöönsä sisarukset saivat 25 euroa päivässä.

Niko Kivelä ja nurkkakunnat: Raahe – yksisuuntaisia katuja, pesäpalloa

Raaheko epäsuosituin kunta? Höpö, höpö.

Pizza ei saa mennä kulttuurin edelle – kouluruokailu on osa opetusta

Kouluruokailulla on merkitystä koululaisten tapa- ja kulttuurikasvatuksessa. Oppilaita kuunnellaan yhä enemmän kouluruuan suunnittelussa, jopa liikaa. Näin arvioi Kajaanissa kouluruuasta vastaavan Mamsellin johtaja.

Säräpitäjän koululaiset valitsivat juhlaruoan – perinneherkkua ei lautaselta löydy

Koulut voivat hakea itselleen kouluruokadiplomia osoituksena laadukkaan kouluruoan tuottamisesta. Lemin koulukeskuksessa diplomin saamista juhlitaan oppilaiden toiveruoan kera. Seitsemänneksi ihmeeksi nimettyä särää ei oppilaiden lautasilta löydy.

Näkökulma: Revitellään marraskuisesta synkkyydestä – Lahdessa se osataan

Helsinki on kuulemma ihana marraskuussa. Miten niin? Marraskuussa kuuluu synkistellä ja Lahdessa se osataan. Marraskuu kuuluu lahtelaisille, kirjoittaa kolumnissaan toimittaja Tuija Veirto.

Tuesday’s papers: Finnish fascination with other people's earnings grows

One topic dominates the newspapers on Tuesday morning: Who Finland's biggest earners? This follows Finland's tax authorities publication of annual tax data on Monday.

Matka Turkin kulttuuriin, historiaan ja nykypäivään

Keskiössä ovat maan historia, kulttuuri käsityöt ja ruoka.

Softengine Euroviisuista: "Siellä sai leikkiä staraa"

Softenginen Topi Latukka ja Henri Oskár hehkuttivat Euroviisuja elämänsä parhaimpana kokemuksena.

Dortmundin luottomiestä syytetään kebabilla pahoinpitelystä

FC Kölnin kannattaja syyttää Borussia Dortmundin ja Saksan maajoukkueen keskikenttämiestä Kevin Grosskreutzia erikoisesta pahoinpitelystä.

Armeijan ruokalista muuttuu, mutta yhdestä ei luovuta

Puolustusvoimien ravitsemisesta huolehtiva Leijona Catering selkiyttää ja pelkistää ruokalistaansa varusmiehiltä saadun palautteen mukaan. Varusmiehet syövät samoilla ohjeilla tehtyä ruokaa koko Suomessa.

Terveysruokaan hurahtaneet: Raaka on keholle lempeä

Raakaruoka on hyvää, kun sen valmistaa oikein, vakuuttavat ravintoneuvojat Katja Kallinen ja Nitta Lusi. He uskovat raakaruokaan niin paljon, että perustivat Lahteen yhteisen yrityksen raakaravinnon ja ravintoneuvonnan ympärille.

Turkulainen kebab on pääosin hyvää

Viranomaisten ottamissa näytteissä laatuongelmia aiheuttivat lihassa luonnostaan esiintyvät bakteerit.

Afganistanin viimeinen juutalainen vaikeuksissa – kebab ei myy

Viisikymppinen Zabulon Simintov on tiettävästi Afganistanin viimeinen juutalainen. Hän yrittää huolehtia romahtamispisteessä olevasta synagogasta ja nuhjuisesta hautausmaasta, mutta on joutunut talousvaikeuksiin kansainvälisten joukkojen lähdettyä maasta.

Döner-kebabin keksijä kuollut

Berliiniläinen Kadir Nurman oli kuollessaan 80-vuotias.

Kebab-kioski tuhoutui palossa Turun Uittamolla

Hätäkeskukseen tuli soitto tulipalosta ennen kello kahta. 50-neliöinen kioski jouduttaneen purkamaan.

Pohjoiskarjalainen kebab on varsin hyvälaatuista

Kebab-ravintoloihin tehdyt tarkastukset osoittavat, että niissä tarjottava liha on suurelta osin syömäkelpoista. Myös salaatit olivat hyvälaatuisia.

Beofood joutuu vetämään kebablihaa markkinoilta

Evira on määrännyt kokkolalaisen liha-alan yritys Beofoodin vetämään kaupoista kebabtuotteita. Noin sadalle suomalaiselle valmistajalle lihaa välittäneen hollantilaisyrityksen epäselvyydet ovat aiheuttaneet takaisinvetoja jo aiemmin neljässä muussa yrityksessä. Lihan alkuperää ei tiedetä, minkä vuoksi terveysvaaraa ei voida sulkea pois.

Takaisinvedot lihan epäselvän alkuperän takia voivat laajeta

Pietarsaarelainen Korv-Görans veti pois kaupoista keskiviikkona viranomaisohjeistuksen mukaisesti naudanlihaa sisältäviä kebablastuja. Hollantilaisyrityksen välittämän lihan alkuperää ei tiedetä, Evira määräsi jo tiistaina seitsemän Jalostajan tuotteen takaisinvedosta. Tapauksia saattaa tulla vielä lisää, koska lihaa on päätynyt noin sadalle suomalaisvalmistajalle.

Luotatko ulkomaisen työn jälkeen palvelualoilla?

Kebab-ravintolat, remonttimiehet, siivousala, hoitohenkilökunta terveydenhuollossa. Nykyään ulkomaista työvoimaa tapaa lähes päivittäin eri palvelualoilla Suomessa. Luotatko ulkomaisen työn laatuun?

Kebabliha sai kiitettävän arvosanan Porin seudun ravintoloissa

Porin seudulla tutkittujen ravintoloiden kebab-liha on turvallista ja hygieenisesti hyvälaatuista. Porin seudun elintarvikevalvonta tarkasti reilu puolet alueen ravintoloista satunnaisotannalla.

RoPS-fanit tarjosivat Forsellille makkaraa ja kebabia

RoPS:n ja IFK Mariehamnin välisessä ottelussa kentän hahmoksi noussut Petteri Forsell murjaisi, että hän ottaa mielellään vastaan RoPS-fanien tarjoamat ruuat.

Hevosenlihasta alkanut sotku on purkautumassa

Liperiläinen Karelian Lihajaloste Oy on aloittanut jälleen pohjoiskarjalaisen lihan ostamisen. Yhtiö lopetti ostot boikotiksi pari viikkoa sitten yhtiön kebabista löytyneen hevosenlihan aiheuttaman kohun vuoksi.

Lihajaloste kieltäytyy ostamasta paikallista lihaa - tukkanuottasilla MTK:n kanssa

Karelian Lihajaloste lopettaa toistaiseksi lihan ostamisen Pohjois-Karjalasta. Yrityksen perustaja Martti Puustinen kertoo, että syynä on tuottajien etujärjestön MTK Pohjois-Karjalan viimeviikkoinen lausunto, jonka mukaan elintarvikkeille annettavan Makuja Pohjois-Karjalasta markkinointimerkinnän ehtoja pitäisi tiukentaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle