Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kesä- vai talvirengaskeli? Tästä lähtien autoilija saa päättää – vältä kuitenkin nämä sudenkuopat, sillä valta tuo myös entistä suuremman vastuun

Kaskovakuutus ei välttämättä korvaa vahinkoja, jos autoilija arvioi talvirenkaiden tarpeen väärin ja jotakin sattuu.

Juhannus tuo tungoksen kauppojen parkkipaikoille – vakuutusyhtiö: peltivauriot ovat vaarattomia, mutta joskus kolhitaan myös ihmisiä

Kolhuja tulee, kun parkkipaikat ovat ahtaita ja näkyvyys autosta ulos on hyvin huono varsinkin takaviistoon.

Vakuutuksesi hinnan voi pian päättää tekoäly, joka ennustaa terveyttäsi ja seuraa ajotapaasi – algoritmikin oppii syrjimään, eikä anna vakuutusta kaikille

Suomessa myydään jo asiakkaan jatkuvaan seurantaan perustuvia vakuutuksia. Datan käyttö voi kuitenkin lisätä eriarvoisuutta.

Jopa 100 000 suomalaista on poistanut ajoneuvonsa liikennekäytöstä koronan keskellä: Poistolla voi säästää selvää rahaa

Monilla autolla liikkumisen tarve saattaa vähentyä koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Voit laskea Traficomin sivuilla, kannattaako auto pistää väliaikaisesti pois liikennekäytöstä

Pelti rytisee nykyään aiempaa useammin – yleisimmin vahinko käy peruutettaessa parkkipaikalla

Liikennevahinkojen määrä nousi lähes viisi prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Moottoripyöräilijöitä on kahdenlaisia: heitä, jotka ovat kaatuneet – ja heitä, jotka eivät vielä ole

Moottoripyöräilijä tietää, että prätkällä ajo on vaarallista. Moni moottoripyörällä kuollut ei olekaan moottoripyöräilijä.

Vaaditaanko sähköpotkulaudoille pian Suomessakin pakollista liikennevakuutusta? Keväällä selviää, muutetaanko EU-direktiiviä

Suomessa on mahdollista päätyä ratkaisuun, jonka jälkeen sähköpotkulautaonnettomuuksien kulut menevät muiden vakuutuksenottajien piikkiin.

Parkkipaikoilla törmäillään yli 100 kertaa päivässä – perjantai on päivistä pahin

Harva autoilija tietää, että marketin parkkipaikkatörmäilyssä korvattavaa voi tulla molemmille osapuolille.

Yrityksillä on enemmän valinnanvaraa liikennevakuutuksissa – kuluttajamarkkinoilla haastajia vain vähän

Marraskuussa Liikennevakuutuskeskuksen jäseniksi hyväksyttiin kaksi uutta vakuutusyhtiötä.

Kiireinen lounastunti on varmin aika rutata auto – suomalaisten kolariherkkyys kasvaa etenkin parkkihallissa peruuttaessa

Aamu- tai iltapäiväruuhkat eivät olekaan kolariherkimpiä, vaan eniten lommoja syntyy, kun kiirehtii lounastunnilla hoitamaan asioitaan. Voit kertoa parkkeeraamiskokemuksiasi jutun kommenttikentässä.

Sähköstä vauhtia ja hupia pyöräbaanalle - Hurjimmilla peleillä ei asiaa liikenteeseen

Sähköavusteinen polkupyörä on totinen työjuhta. Muissa akkukäyttöisissä kulkupeleissä pääsee ilo irti. Vähäisellä teholla voi huvitella ilman vakuutuksia. Kun vauhti kasvaa, lisääntyvät velvoitteetkin.

Analyysi: Valtio aikoo kannustaa mopon tai moottoripyörän käyttöön ympäristösyistä

Kuulosta vitsiltä, mutta on totisinta totta. Uusia prätkiä ja mopoja tarvitaan liikenteeseen vuoden 2030 ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Syyttäjä ei nosta syytettä Lohjan kuolonkolarista

Syyttäjän mukaan oikeudenkäynti ja rangaistus olisivat kohtuuttomia koettelemuksia autonkuljettajalle.

Nuori kuoli moottorikelkkaonnettomuudessa Savukoskella

Sunnuntaina illalla kaksi nuorta moottorikelkkaili Savukoskella surullisin seurauksin.

Poliisin Mikkelissä ampumasta laukauksesta on aloitettu esiselvitys

Esiselvityksen jälkeen selviää, aloitetaanko asiassa esitutkinta. Poliisi ampui miestä jalkaan kaupan pihalla Mikkelissä keskiviikkona.

Tiedätkö, miten säästät helposti jopa satoja euroja – moni jättää autovakuutuksen selvät hyödyt käyttämättä

Isot yhtiöt lupaavat, että kilpailu autovakuutusasiakkaista koituu kuluttajan eduksi. Oman vakuutuksen muutos yllätti, kertoo uutistuottaja Jarno Virtanen.

Porokolarien määrä kasvoi sadoilla viime vuonna – "Ilman Porokello-sovellusta vuosi olisi tilastohistorian pahimpia"

Kolarien määrä kasvoi vuonna 2017 yli 600:lla edellisvuodesta. Porot viihtyivät teiden varsilla esimerkiksi siksi, ettei metsästä löytynyt sieniä. Myös alkutalven runsas lumipeite hankaloitti metsässä liikkumista.

Satojen eurojen säästöt – liikennevakuutuksen vaihtaminen kannattaa etenkin, jos perheessä on useita autoja

Liikennevakuutuksia on vaihdettu uusiin vuoden alun lakiuudistuksen jälkeen. Myös vakuutusyhtiöiden markkinaosuudet menivät uusiksi.

Maksatko liikaa liikennevakuutusta? Vuoden alussa voimaan tullut lakimuutos on jäänyt osalta autoilijoista huomaamatta

Liikennevakuutus menee nykyään kuskin, ei ajoneuvon mukaan. Puolisoiden välisiä bonuksien siirtoa ei voi enää tehdä ensi vuoden alusta lähtien.

Hiprakassa ei saa ajella ruohonleikkurilla tai lennättää dronea, mutta soutaa ja suppailla saa

Päältäajettavan ruohonleikkurin tai mönkijän ajaminen sekä kuvauskopterin lennättäminen on rangaistavaa humalassa, mutta vaikkapa soutajalle promillerajaa ei ole.

Sähköpyörissä on eroja – osa tarvitsee vakuutuksen, rekisterikilvet ja raittiimman kuskin

Markkinoilla on monenlaisia sähköpyöriä, joissa tietyn moottoritehokkuuden kohdalla esimerkiksi liikennevakuutus muuttuu pakolliseksi.

Autolle vakuutus jopa satoja euroja halvemmalla – lakiuudistus kirittää kilpailua liikennevakuutuksissa

Lakiuudistuksen jälkeen useat vakuutusyhtiöt ovat luopuneet kiinteistä bonustaulukoista. Liikennevakuutusmaksu määräytyy nyt henkilökohtaisen ajohistorian mukaan.

Liikennevakuutus pienemmäksi vaikka mopoilukokemuksella? Lakimuutos uudistaa hinnoittelua vuodenvaihteessa

Lähi-Tapiola avasi bonustaulukkopelin jo loppuvuodesta. Osa vakuutusyhtiöistä aikoo seurata perästä vuodenvaihteen jälkeen. Jatkossa bonuskertymä ei ole auto- vaan kuskikohtainen.

Tieliikenne vaatinut Kymenlaaksossa paljon kuolonuhreja

Marraskuussa tieliikenteessä oli hieman edellistä marraskuuta turvallisempaa Kymenlaaksossa. Koko vuosi on kuitenkin ollut synkkä, sillä liikenne on vaatinut kaksi kertaa vuodentakaista enemmän kuolonuhreja.

Liikennevakuutuksen laiminlyönnistä kovemmat seuraamukset ensi vuonna

Jatkossa vakuuttamaton ajoneuvo on käyttökiellossa ja poliisi voi ottaa kilvet pois.

Sunnuntai 23.10.2016 (radio)

Suomi vie nyt aseita enemmän Lähi-itään kuin muille alueille. Liikennevakuutus muuttuu ensi vuonna. Välimerellä on pelastettu ihmisiä, jotka yrittivät päästä Eurooppaan. Alkoholi on kielletty Irakissa kokonaan. Timo Kaartinen haluaa pelastaa bandan kielen.

Liikennevakuutuksen kiinteä bonustaulukko poistuu: Mitä riskaabelimpi kuski, sitä kalliimpi vakuutus

Bonuksia ei enää autokohtaisesti siirrellä, kun liikennevakuutusta säätelevä laki muuttuu vuodenvaihteessa. Hyvä uutinen on, että bonusta voi saada jatkossa kaskon tavoin kaikkiin autoihin ilman vuosien kerryttämistä. Jos et ole toheloinut!

Mitä mopot edellä, sitä sähköpyörät perässä – virittäjät pitävät poliisia pilkkanaan

Lainsäätäjä ei ole vielä keksinyt, mikä laki purisi jatkuvasti lisääntyvään sähköpyörien virittämiseen.

Harva Uber-kuski ilmoittaa toiminnasta vakuutusyhtiöönsä – "Selvää sääntöjen laiminlyöntiä"

Ajoneuvon käyttötarkoituksen muuttumisesta pitäisi ilmoittaa, koska myös riskit kasvavat sitä myötä kun kuljettaminen ammattimaistuu.

Asuntomurtajat kyttäävät autoja lentokenttien ja satamien parkissa – Trafi: Osoitetietojen luovutuksen voi helposti estää

Ajoneuvorekisterissä on yli 2,8 miljoonan ihmisen osoitetiedot. Vain harva on kieltänyt tietojensa luovuttamisen.

Sähköisten liikkumisvälineiden vakuuttamistarve voi tulla yllätyksenä

Tasapainoskoottereiden ja sähköavusteisten polkupyörien käyttäjille voi tulla ikävä yllätys onnettomuuden jälkeen. Jos henkilökohtaiset vapaaehtoiset vakuutukset eivät ole kunnossa vahingonaiheuttaja joutuu helposti kaivamaan omaa lompakkoaan.

Porokolareita sattui aiempaa enemmän

Porokolareita on sattunut aiempaa enemmän viime vuonna. Viime vuonna auton alle jäi 4321 poroa, mikä on yli 500 poroa enemmän kuin edellisvuonna.

Autovakuutus kilometrihinnoitteluun – uusi trendikö?

Suomessa on otettu käyttöön ajettuihin kilometreihin perustuva autovakuutus. Muissa Pohjoismaissa malli on jo arkipäivää. Vakuutusyhtiöt etsivät parhaillaan uusia tapoja autovakuutusten hinnoitteluun.

"Menetin parhaat vuoteni taistelussa vakuutusyhtiötä vastaan" – päähän vammautunut ekonomi jaksaa töissä muutaman tunnin viikossa

Kauppatieteen opiskelija Anna Norrgårdin elämä muuttui autokolarissa Turussa huhtikuussa 2006. Kolmen vuoden kuluttua hänellä todettiin kolarista johtuva vaikea aivovamma, mutta vakuutusyhtiöt kiistivät sen. Alkoi vuosien mittainen oikeustaistelu.

KSML: Tuhat lasta ulosotossa – nuorin velallinen sylivauva

Viime vuonna alle 18-vuotiailta karhuttiin ulosotossa yli 600 000 euroa.

Rovaniemi ja Sodankylä kolaritilastojen kärjessä

Suomen kolarialttein kunta on Maarianhamina. Sodankylä on toisena ja Rovaniemi neljäntenä Liikennevakuutuskeskuksen vuoden 2014 kolaritilastossa. Rovaniemellä kolaroivat rovaniemeläiset, ulkopaikkakuntalaisten osuus on poikkeuksellisen pieni.

Liukas keli yllättää yhtä lailla kotimaiset ja ulkomaiset kuskit - ulkomaalaiset eivät erotu onnettomuustilastoissa

Kolmen keskieurooppalaisen opiskelijan kuolemaan johtanut kolari Ivalossa oli hyvin poikkeuksellinen. Talviolosuhteisiin tottumattomien ulkomaalaisturistien ulosajot ovat Lapissa tuttuja, mutta kuolonkolareita tapahtuu korkeintaan kerran vuodessa. Koko Suomen kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa ulkomaalaiskuskien osuus on 7 prosenttia, mikä suurin piirtein vastaa heidän osuuttaan liikenteessä.

Autoa kolhittiin ja tekijä pakeni – vahinko voi mennä omistajan piikkiin

Liikennevakuutuskeskuksen mukaan tyypillinen tilanne on, että autoja kolhitaan kaupan parkkipaikalla, eikä kolaroijaa löydy mistään. Liikennevakuutus ei korvaa ilkivaltaa, jossa tekijää ei saada kiinni.

Katsastusasema rokottaa rekisteröijiä lisämaksulla – Trafi torjuu ylimääräiset palvelumaksut

A-katsastus otti helmikuun alussa käyttöön uuden toimistopalvelumaksun sellaisissa rekisteröintiasioissa, jotka on mahdollista tehdä sähköisesti internetissä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttaa, ettei rekisteröinteihin saa liittää omia lisämaksuja.

Kuolonkolarien määrä kasvoi toissa vuodesta

Asiasta kertoo Liikennevakuutuskeskus. Kevyessä liikenteessä heikoimmassa asemassa ovat lapset ja vanhukset, keskus toteaa tiedotteessaan.

Joulun menoliikenne on alkanut rauhallisesti

Tieliikennekeskuksen mukaan aamu on sujunut maanteillä rauhallisesti ilman isompia ongelmia. Liikennemäärien ennustetaan kuitenkin kasvavan puolen päivän jälkeen.

Asiantuntija: "Kaikki eivät vieläkään usko, miten tärkeää turvavyön käyttö on"

Vuonna 2013 liikenneonnettomuuksissa kuolleista 62 ei käyttänyt turvavyötä. Tutkijalautakuntien arvioi, että vyön käyttö olisi pelastanut heistä puolet. Liikenneopettajan mukaan aikuiset käyttävät turvavyötä säntillisesti, mutta lasten matkustusturvallisuudessa on yhä parantamisen varaa.

Moottorikelkat ja mönkijät synkistävät Lapin onnettomuustilastoja

Lapissa riskinä ovat myös porot, sää ja huonokuntoiset tiet. Rattijuoppoja Lapissa ei ole enempää kuin muuallakaan.

Yle korjaa juttua liikennekuolemista: Merkittävä osa uusien autojen omistajien liikennekuolemista on sairauskohtauksia

Yle julkaisi maanantaina uutisanalyysin Onko uudella autolla ajavan riski kuolla liikenteessä jo lähes olematon? Uutista varten Yle pyysi Liikennevakuutuskeskukselta tiedot vuoden 2014 henkilö- ja pakettiautoissa kuolleista poissulkien sairauskohtauksien vuoksi menehtyneet. Tietokonehaussa tapahtuneen virheen vuoksi tiedot sisälsivät kuitenkin myös sairauskohtaukset. Ero on sen verran suuri, että juttu korjataan uusia tietoja vastaavaksi.

Mönkijäonnettomuuksia aiempaa enemmän – usein kännissä ja ilman kypärää

Mönkijäonnettomuuksien määrä on kasvanut Suomessa. Loukkaantumiseen johtaneita mönkijäonnettomuuksia tapahtuu jo enemmän kuin moottorikelkkaturmia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle