Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miia Sillman harjoituksissa Tampereella.

IS: Seitsenottelija Miia Sillman kertoi joutuneensa lapsena seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi – useat kärkiurheilijat osoittivat tukensa

Miia Sillman oli yksi seksuaalisista hyväksikäytöistä tuomitun tunnetun ravivalmentajan uhreista. Seitsenottelija kertoi vaikeasta asiasta Ilta-Sanomille, jotta voi auttaa muita saman kokeneita.

Riku M Lindgren ohjastaa hevosta.

Lukas L Svedlund taituroi kokelasohjastajien Euroopan mestariksi Vermossa – Suomen edustaja pronssilla ratkaisulähdön epäonnesta huolimatta

Riku M Lindgren oli ennen ratkaisulähtöä toisena, mutta hänen ajokkinsa menetti mahdollisuuden väsyneen kanssakilpailijan takana.

Närbild på en brun hästs mule

Virolahden lukio virittelee uutta yhteistyötä paikallisen ratsastustallin kanssa – lukioon tulossa kilparatsastuslinja

Virolahden lukion uudella opintolinjalla olisi mahdollista yhdistää lukio-opinnot ja tavoitteellinen kilparatsastus tai ratsastusharrastus. Lukion ja Liinakkotallin yhteistyösopimuksen hyväksymisestä päätetään ensi viikolla.

Suomenhevonen juoksee ravikilpailuissa

Elias Juonetar paransi sijoituksiaan koko kuningatarkisan ajan: kymmenvuotias tamma oli lopulta kahdeksas

Elias Juonetar on Kainuun ammattiopiston kasvatti ja sen kilpailuoikeuden on liisannut Talli Juonikkaat.

Hevonen juoksee raviradalla muiden hevosten rinnalla.

Kajaanilaiskasvatti Elias Juonetar pohjoisen toivona Kuninkuusravien pääkilpailussa

Kuninkuusravit juostaan Seinäjoella viikonvaihteessa. Pohjoisen ainoa hevonen tapahtuman pääkilpailussa on Kajaanissa syntynyt Elias Juonetar. Kymmenvuotias tamma tavoittelee kisassa kuningattaren kruunua.

H.V Tuurin seisoo tallin edustalla, ja on lähdössä ulos harjoittelemaan

Savolaisvalmentaja luotsasi liinaharjaisen orin Kuninkuusravien jokerikortiksi: “Minä vastaan kaikesta ja omistajat tulevat puku päällä raveihin”

Perinteinen ravitapahtuma Kuninkuusravit kilpaillaan viikonloppuna Seinäjoella. Yksi suosikki ravikuninkaaksi on kisojen ensikertalainen H.V. Tuuri.

Santtu Raitala Suur-Hollola-ajon finaalissa Jokimaan raviradalla Lahdessa 4. heinäkuuta 2021.

Santtu Raitala havittelee toista peräkkäistä ravikuninkuutta Evartin kanssa – "Viime vuoden saavutus vie paineita pois"

Pihtiputaalta Suomen ykkösohjastajaksi ponnistanut Santtu Raitala juhli vuosi sitten Kuninkuusravien voittoa. Tämän vuoden ravikuninkaalliset kruunataan viikonloppuna Seinäjoella.

Ruskea, läsipäinen pikkuvarsa tulee laitumella uteliaana kohti kameraa

Supermamma Erä-Eeva hoitaa jo viidettä orpovarsaa – äidillinen suomenhevonen sai kunniakirjan urastaan keinoemona

Tänä kesänä suomenhevostamma Erä-Eeva on pienen orivarsa Kevinin sijaisäitinä. Suomessa jää vuosittain orvoksi nelisenkymmentä varsaa. Varsansa menettäneiden tammojen ja emänsä menettäneiden varsojen yhteensaattaminen pelastaa usein varsan hengen.

Evartti

Kuninkuusraveissa vahva keskisuomalaisedustus – hallitseva ravikuningas Evartti puolustaa titteliään Seinäjoella

Hallitsevan ravikuninkaan lisäksi Kuninkuusravien pääkilpailuissa starttaa Keski-Suomesta Jokivarren Kunkku, Välkyn Tuisku, Hetviina, Liisan Tulilintu ja Tähtituula. Ravikuninkaalliset ratkaistaan heinä-elokuun vaihteessa.

Hevonen juoksee raviradalla muiden hevosten rinnalla.

Kainuulainen Elias Juonetar kilpailee ravikuningattaren kruunusta

Kainuulainen tamma Elias Juonetar on valittu Seinäjoen Kuninkuusravien kuningatarkilpailuun. Tammojen pääkilpailussa on mukana 12 hevosta. Kuninkuusravit juostaan heinä-elokuun vaihteessa.

Suomenhevosori Camri seisoo tallissa harjattavana.

Tänään selviävät Kuninkuusravien osallistujat – Kainuusta ehdolla yksi hevonen

Elias Juonetar kilpailee osallistumisoikeudesta 25 muun tamman kanssa. Hevosen on kasvattanut ja omistaa Kainuun Ammattiopisto-Liikelaitos. Kilpailuoikeutta vuokraa Talli Juonikkaat.

Hevonen syö heinää.

Kolme hevosta mielii Pohjois-Karjalasta Seinäjoen Kuninkuusraveihin

Valintatilaisuus pidetään keskiviikkona kello 14. Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella heinä- ja elokuun vaihteessa.

Lähikuva hevosenkengästä.

Naantalilaisen hevostallin rikostutkinta jatkuu pitkään – poliisi: "Menee pahimmillaan ensi vuoden puolelle, asianosallisia on niin monta"

Toukokuussa paljastuneen naantalilaisen hevostallin rikostutkinta on alkutekijöissään. Poliisi epäilee tallia pitänyttä pariskuntaa useista rikoksista, joista raskain on lapsen törkeä hyväksikäyttö. Poliisi on aloittamassa asianosallisten kuulemiset.

Olli Kinnunen suutelee hevostaan

Olli Kinnunen asui yksiössä Helsingissä – sitten kolme miestä löi hynttyyt yhteen ja muutti maalle: "Me elämme tällaista ällöttävää maalaisromantiikkaa"

Kun korona pysäytti elämän Helsingissä, Olli Kinnunen päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa maallemuutosta. Yhteisöasuminen teki unelmista totta. Nyt hän laukkaa auringonlaskuun maatilallaan Mäntsälässä.

Lounais-Suomen poliisiaseman seinä.

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvä rikostutkinta siirtyy Sisä-Suomen poliisilaitokselle – taustalla Turun Sanomien uutisointi

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvää rikostutkintaa on tähän asti hoitanut Lounais-Suomen poliisilaitos, mutta poliisin mukaan Lounais-Suomen poliisin mukaan rikostutkinnan puolueettomuus on kyseenalaistettu.

Turun oikeustalon julkisivu.

Naantalilaisen kohutallin toinen epäilty vapautettiin – määrättiin tehostettuun valvontaan ja matkustuskieltoon

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi naantalilaistallin kaksi pitäjää toukokuun lopulla todennäköisin syin epäiltynä kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Meeri Huovila ja Aino Heinonen keppihevoskerhossa

Lukiolaistytöt perustivat kepparikerhon lapsille 350 eurolla – monet nuoret ryhtyvät nyt kesäyrittäjiksi: "Kirjanpito ja laskut ovat vähän tylsiä juttuja"

Korona-aika on saanut useat nuoret koettamaan kesäyrittäjyyttä. Kotka myönsi seitsemälle eri liikeidealle 350 euron kesäyrittäjyystuen. Kaupunkien lisäksi nuoret voivat saada yritystukea myös 4H-kerhoilta.

Wild Love ravasi voittoon ME-ajalla

Elitloppet-lauantaina ruotsalaistammi Wild Love kiri pisimmältä takamatkalta väkevästi maailmaennätysaikaan.

Egentliga Finlands tingsrätt.

Käräjäoikeus vangitsi Naantalissa hevostallia pitävän pariskunnan

Molempia epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisin virkamerkki tietokoneen näppäimistön päällä.

Poliisi esittää naantalilaisen hevostallin tapauksen kahta epäiltyä vangittavaksi perjantaina

Turun Sanomat kertoi alkuviikolla, että useita tyttöjä ja nuoria naisia on joutunut hevostallilla eriasteisten seksuaalitekojen kohteeksi, tekemään raskaita tallitöitä lähes pakotettuna ja kohtelemaan tallilla olleita hevosia kaltoin.

Raippoja pystyssä telineessä Hevostila Dianan ratsastuskentän vieressä.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja luopuu tehtävästään – taustalla epäonnistunut viestintä Naantalin kohutalliin liittyen

Turun eläinsuojeluyhdistys oli rikosepäilyihin liitetyn hevostallin yhteistyötaho. Yhdistys lopetti yhteistyön tallin kanssa rikosepäiltyjen tultua julki. Ensin yhdistys kutsui kuitenkin Turun Sanomissa julkaistua uutista valheelliseksi.

Lähikuva hevosenkengästä.

Turun eläinsuojeluyhdistys menettänyt jäseniä – syynä Naantalin hevostallikohu

Hevostallin ylläpitäjät on otettu kiinni epäiltynä törkeistä seksuaalirikoksista. Talli on toiminut eläinsuojeluyhdistyksen omistamalla maatilalla. Yhdistys on lopettanut yhteistyön tallin kanssa rikosepäilyjen tultua ilmi.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen toiminnanjohtaja Britt-Marie Jupp

TESY pelkää naantalilaistallin rikosepäilyjen vaikutusta eläinsuojelutyöhön – toiminnanjohtaja: "Meillä ei ole ollut tietoa tällaisesta"

Poliisi epäilee naantalilaisen tallin omistajapariskuntaa törkeistä seksuaalirikoksista. Pariskunta on ollut aktiivisesti mukana Turun eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa. TESY:n toiminnanjohtajan mukaan yhdistys ei liity tallin tapahtumiin.

lähikuva poliisin virka-asusta

Poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni naantalilaisen hevostallin tapauksessa

Poliisi teki tiistaina illalla kotietsinnän naantalilaiselle hevostallille, jossa Turun Sanomien julkaiseman jutun mukaan on kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia vuosien ajan. Poliisi epäilee kiinniotettua pariskuntaa törkeistä seksuaalirikoksista.

lähikuva poliisin virka-asusta

TS: Poliisilla tiistai-iltana operaatio naantalilaisella ratsastustilalla

Naantalilaisesta tallista on tehty poliisille muutama rikosilmoitus.

Kavioista irrotetut hevosenkengät

Ratsastajainliitto naantalilaistallin rikosepäilyistä: "Palkkatyö on palkkatyötä, ja on asia erikseen, jos omaksi huvikseen haluaa autella"

Hevostenhoito talleilla on aina koulutetun henkilökunnan vastuulla, korostaa Minna Peltonen Suomen ratsastajainliitosta. Työn teettäminen vastikkeeksi esimerkiksi ratsastustunneista ei ole suotavaa.

Lähikuva hevosenkengästä.

Turun eläinsuojeluyhdistys kertoo lopettaneensa yhteistyön epäilyksien kohteeksi joutuneen hevostallin kanssa

Turun Sanomien mukaan naantalilaisella hevostallilla on useiden vuosien ajan kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia. Talli oli Turun eläinsuojeluyhdistyksen yhteistyötalli.

Turun poliisitalo

Poliisi saanut useita yhteydenottoja naantalilaistallin epäiltyihin kaltoinkohteluihin liittyen – poliisille tehty myös rikosilmoituksia

Turun Sanomien mukaan naantalilaisella hevostallilla on useiden vuosien ajan kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia. Lehden selvitysten mukaan esimerkiksi eriasteisten seksuaalitekojen kohteiksi on joutunut tallin toiminta-aikana vähintään kymmeniä 12–20-vuotiaita tyttöjä.

Kavioista irrotetut hevosenkengät

TS: Forced labour, sexual abuse at Naantali horse shelter

Turun Sanomat reports that girls aged between 12 and 20 were mistreated at a stable owned by the Turku Animal Shelter.

Kavioista irrotetut hevosenkengät

TS: Naantalilaisella hevostilalla kohdeltu nuoria hevosharrastajia kaltoin vuosien ajan

Turun eläinsuojeluyhdistyksen aktiivien ylläpitämällä hevostallilla on Turun Sanomien tietojen mukaan vaadittu harrastajilta lähes pakkotyön omaisia tallitöitä. Lisäksi hevosharrastajat ovat joutuneet seksuaalisten tekojen kohteeksi.

Ravivalmentaja Iida Lantto hevosen vieressä.

Nuori ravivalmentaja Iida Lantto onnistui yhdistämään kolmivuorotyön, ravikisat ja menestyksekkään valmennuksen

Vuonna 2018 Lantto ratsasti Pohjoismaiden mestariksi. Nykyään hän valmentaa useita hevosia kotiseudullaan Torniossa. Aikaavievä harrastus kolmivuorotyön ohessa on mahdollista perheen tuen ja työpaikan joustojen ansiosta.

Ruskea suomenhevonen syö heinää aitauksessa - lunta maassa

Hevosten koronatauti yleistyy – eläinlääkäri: "Jos se tulee talliin, se käy todennäköisesti kaikki hevoset läpi"

Suomessa pari vuotta sitten tunnistettu hevosten koronatauti on yleistynyt tänä talvena ja sen oireet ovat pahentuneet.

Eicca Toppinen nuoruudenharrastuksestaan: "Kyllä mua kiusattiin siitä"

Apocalyptican Eicca Toppinen palasi takaisin rakkaan harrastuksen pariin Puoli seitsemän -ohjelman ansiosta: "Kyllä mulle sellainen kipinä jäi"

Toppinen harrasti nuorena pitkään ratsastusta ja joutui myös kiusatuksi harrastuksensa vuoksi.

Hevosen lantakasa

Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Lääketeollisuus rahastaa rokotteilla, hiilijunan piinaava jytinä ja mitä ihmettä tehdä hevosenlannalle

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Hevosen lantakasa

Lantaongelma pahenee, hevosenlantaa joka paikka täynnä ja loppusijoitus teettää töitä

Suomen 75 000 hevosta tuottaa niin paljon lantaa vuodessa, että tallit ovat pulassa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Hevonen putosi mutaiseen ojaan Kouvolassa – irrottaminen kesti lähes kaksi tuntia

Eläinlääkäri tarkasti hevosen voinnin tapahtumapaikalla.

Bertta Laaksonen american bashkir curly -hevostensa kanssa.

Harva tietää, että Amerikan villihevosia kasvatetaan myös Lapissa – kiharan talvikarvansa ansiosta curlyt kestävät hyvin pakkasta

Suomen ensimmäinen curly-talli kasvattaa kiharakarvaisia hevosia Pallastunturin kupeessa.

Katja Ståhl fanittaa THL:n tutkimusprofessori Mika Salmista

Katja Ståhl paljasti suorassa lähetyksessä käsivartensa, jota koristi THL:n Mika Salmisen kuva: "Tulee turvallinen olo"

Katja Ståhl kertoi Puoli seitsemän -ohjelmassa myös uudesta kirjaprojektistaan.

Nainen harjaa shetlanninponia

Hevosen turvan silittäminen hoitaa mieltä ja parantaa toimintakykyä – talli on toimiva ympäristö sosiaaliseen kuntoutukseen

Kela ei korvaa esimerkiksi mielenterveystyössä käytettävää sosiaalipedagogista hevostoimintaa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Entinen hevostalli paloi Siikalatvalla

Siikalatvan Rantsilassa paloi varhain lauantaiaamuna vajaan 30 neliön ulkorakennus.

Relanderin ponitallin hevoset tarhoissaan

Mikkelin vuoden yritys on Relanderin ponitalli –Vuoden yksinyrittäjä puolestaan on sisustussuunnittelija Minna Häkkinen

Palkintoperusteluijen mukaan Relanderin Ponitalli on vuosien varrella saanut liikunnan ja hyvän harrastuksen pariin jopa tuhansia mikkeliläisiä lapsia ja aikuisia.

Willow_Pride_

Willow Pride edelleen tammojen valtiatar – voitto ratkesi niukalla erolla

Kokonaisaikoja tarkastellessa varmistui, että Willow Pride voitti 0,3 sekunnin erolla.

Ivrig-poni tulee viihtyy tilan koirien seurassa. Taluttajana Lotta Lehtonen.

Suomen vanhin poni on 42-vuotias Ivrig – 132 varsaa tehnyt eläkeläinen on vähän kankea, mutta voi hyvin

Börjes-Kotimäki -tilalla liikkuu päivittäin asiakkaita, näyttelyhevosia ja vahtikoiria. Ivrig-poni viihtyy nurmiaitauksessa omissa oloissaan. Tutustuimme Suomen vanhimman ponin tyypilliseen eläkepäivään.

Hästtransport på väg till Seinäjoki travbana.

Kuninkuusraveihin ehdolla kolme kainuulaishevosta

Kuninkuusravien päätoimikunta tekee lopullisen valinnan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle