Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Heinää ja puunpurua hevosten tallissa lattialla.

Oikeudenkäynti naantalilaisen hevostallin seksuaalirikosepäilyistä määrättiin salaiseksi

Vastaajina ovat hevostallia pitäneet vuonna 1975 syntynyt mies ja vuonna 1979 syntynyt nainen. Molempia vastaan on nostettu syytteet kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Heinää ja puunpurua hevosten tallissa lattialla.

Naantalilaisen hevostallin pitäjille syytteitä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Seksuaalirikosepäilyt tulivat ilmi keväällä 2021. Tapauksessa epäillään naantalilaisen hevostallin omistajien syyllistyneen rikoksiin.

Nuori vaaleahiuksinen nainen seisoo hevosaitauksen edessä, maassa on lunta. Aitauksen kalterien yli kurottaa iso ruskea hevonen, joka haistelee naisen kämmentä.

Pelosta pillastuvista hevosista ei muisteta puhua vuodenvaihteessa tarpeeksi – ”Jos jotain tapahtuu, vahinko on yleensä aika iso”

Myös hevostalleilla toivotaan, että ilotulitteiden aikarajoista pidetään kiinni. Jos paukutteluun ei varauduta ajoissa, vaarassa voivat olla hevoset ja ihmiset.

Kuvassa on Satu Haukka, Varkauden ratsastuskeskuksen omistaja ja ratsastuksenopettaja.

Ratsastuskouluja joutunut lopettamaan toimintansa talousvaikeuksien vuoksi – 25 vuotta tallia pitänyt yrittäjä: “En muista tällaista aikaa”

Hevosten ylläpidon kustannusten raju nousu haastaa talliyrittäjien taloutta. Useita talleja on joutunut lopettamaan tänä syksynä toimintansa.

Hevonen näyttäisi "nauravan".

Hevosten vointi herättää kysymyksiä yhä useammin – hevosala vastaa tieteeseen perustuvalla hyvinvoinnin mittauksella

Uusi mittaristo keskittyy arvioimaan hevosen hyvinvointia sen lajityypillisen käyttäytymisen näkökulmasta esimerkiksi karsinoiden koon mittaamisen sijaan.

Silmälasipäinen mies esittelee hevosenlannan pikakompostoria.

Kallis lantaralli syö rahaa hevostalleilla – uusi keksintö voi ratkaista ongelman ja muuttaa hevosenlannan jopa rahanarvoiseksi

Hevosenlanta on ongelmajätettä isoilla talleilla. Tammelassa on kehitelty pikakompostori, joka voi ratkaista hevosyrittäjiä piinaavan ongelman parissa päivässä ilman kallista lannan hävittämistä.

Paloauto parkkipaikalla auringonpaisteessa.

Hevostallin ulkorakennus paloi Liedossa – karannut hevonen löytyi

Pelastuslaitos sai hälytyksen navettarakennuksen tulipalosta hieman ennen kahta keskiviikon ja torstain vastaisena yönä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Ruukin hevoskeskus sanoo hoito- ja valmennussopimukset irti – jatkossa opetuksessa käytetään vain keskuksen omia hevosia

Ruukin hevosurheilukeskus sanoo irti lokakuun aikana ulkopuolisten asiakkaiden kanssa tehdyt sopimukset hevosten täysihoitopaikoista ja valmennuksesta.

Outisen ratsastuskeskuksen yrittäjä Mia Lappalainen seisoo tallissa suomenhevosen edessä.

Suomenhevosella menee nyt hyvin – kanta on elinvoimainen ja käyttöä riittää

Tänä vuonna on syntynyt yli tuhat suomenhevosvarsaa, mikä pitää kannan elinvoimaisena. Mia Lappalainen kasvattaa Kemijärvellä koko perheen hevosia.

Tamma ja varsa tallin käytävällä seisomassa. Tunnistaja tarkistaa hevosen sirun kaulalta.

Suomenhevonen pitää pintansa ja varsoja syntyy taas – kustannusten nousun vaikutus tulevaisuuteen jää nähtäväksi

Suomessa syntyy tänä vuonna yli tuhat suomenhevosvarsaa. Keski-Pohjanmaalla varsoja on tilastoitu tänä vuonna jo 45.

Jukka-Pekka Kauhanen katselee hevosta ja auttaa sen varustamisessa.

Hevosen pitäminen käy yhä kalliimmaksi talliyrittäjille – ratsastustuntien hinnat ja ravihevosten valmennusmaksut ovat nousussa

Hevosalan ammattilaiset ovat huolissaan hevosten ylläpidon kustannusten noususta. Alan etujärjestöjen mukaan edessä on taloudellisesti vaikea talvi.

Suomenhevonen katsoo kameraan korvat hörössä.

Ciiran Tähti sijoittui Kuninkuusraveissa neljänneksi

Kuningatarkisan voitti Suven Sametti.

Hevonen aitauksessa.

Talkoolaiset paahtavat Pilvenmäen ravirataa juhlakuntoon Kuninkuusraveja varten – samaan aikaan Lily-tamma valmistautuu elämänsä koitokseen

Kymmenet talkoolaiset valmistelevat Kuninkuusraveja Forssassa. Kunkkariviikonloppuna ravikeskuksella ahkeroi viitisensataa ihmistä.

Hevonen tallissa

Eläinten väkivaltaisesta kohtelusta syytetty Ruukin hevoskeskus: Valvontaeläinlääkäri ei havainnut epäkohtia tuoreessa tarkastuksessa

Ruukin hevoskeskuksen eläimet levollisia ja asiallisesti hoidettuja, kerrotaan viimeisimmässä eläinlääkärin tarkastusraportissa.

Soile Lappalainen Sabina-hevosen kanssa.

Hevonen tuntee hyttysen ihollaan, mutta silti ihminen usein kouluttaa sitä voimakeinoin – väkivallan juuret ovat syvällä vanhoissa käsityksissä

Hevosiin kohdistuvat voimakeinot ovat edelleen yleisiä, vaikka koulutukseen on muitakin keinoja. Keskustelu voimankäytön ympärillä on kiivasta. Muutos tapahtuu hitaasti ja voi viedä vuosia.

Huippuravuri Ranch Kelly laitumella suomenhevostammavarsan kanssa.

Ravurin uralta eläköitynyt Ranch Kelly menetti varsansa – adoptiovarsa löytyi lopulta välityspalvelun kautta

Suomessa on tarjottu yli 20 vuotta ilmaista hevosten keinoemovälitystä orvoksi jääneelle varsalle tai varsansa menettäneelle. Palvelulle on vuosittain jatkuva kysyntä. Entisestä kilpahevosesta Ranch Kellystä tuli sijaisemo suomenhevosvarsalle.

Läheltä

Hevostallina toimiva entinen navetta palaa Joutsenossa – palosta ei aiheutunut henkilö- tai eläinvahinkoja

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan noin 200 neliön kokoinen rakennus tulee tuhoutumaan palossa kokonaan.

Hevosen silmä

Suomen Hippos tekee poliisille tutkintapyynnön Ruukin hevoskeskusta koskevista väitteistä

Hippos pyytää selvitystä myös oppilaitokselta ja valmentaja Mauri Jaaralta. Liiton mukaan yhdenkään hevosen ei tule kohdata väkivaltaa raviurheilun piirissä.

Hevonen tallissa

Opiskelijoiden mukaan hevosia on hakattu ja koulutettu väkivalloin Ruukin hevoskeskuksessa – lääkärillä tiedossa eläinsuojeluilmoitus kahdesta hevosesta

Koulutuskeskus Brahe on tiedottanut, että esiin tuodut asiat otetaan vakavasti ja selvitetään. Eläinlääkäri kehottaa tekemään rikosilmoituksen, jos todistaa eläinsuojelulain vastaista toimintaa.

Hevosenhoitaja Kirsi Simi katsoo hevosta ja pitää sen päästä kiinni. Hevonen katsoo kameraan.  Hevonen ja hoitaja ovat tallissa.

Hevostenhoitajan työ on raskasta ja alipalkattua, mutta Kirsi Simi rakastaa tallihommia: "Ei ole kahta samanlaista hevosta"

Hevosalalla ollaan huolestuneita työvoimapulasta. Alan palkkaus, työehdot ja uramahdollisuudet ajavat alan harrastajat muihin ammatteihin.

Eläinlääkäri Isa Hallman kuuntelee Vankka opetushevosen keuhkoja stetoskoopilla.

Korona on lisääntynyt myös hevosilla – se on eri virus kuin ihmisillä, mutta taudissa ja oireissa on myös jotain samaa

Helsingin yliopistolliseen eläinsairaalaan tuodaan vakavimmin sairastuneet hevoset koko maasta.

Hevonen tallissa

Pohjois-Savon hevostallien ilmastopäästöjä ryhdytään tutkimaan

Tarkastelussa ovat muun muassa energia- ja vesitalous mutta myös uudet tarttuvat taudit.

Hevonen tallissa

Hevosurheilu: Hevosten vakavaa virustautia liikkeellä Huittisissa

Tuorin tallin 16 hevosesta jo 13 on sairastunut. Sairastumisten syyksi epäillään hevosten koronavirustautia.

Milla Paloniemi seisoo hevostensa keskellä ja yksi eläimistä nuuhkii hänen poskeaan.

Poni kuistilla on osa unelmaa – sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi muutti elämänsä ja perusti farmin, jossa eläimetkin liikkuvat vapaasti pitkin pihoja

Kun korona alkoi ja parisuhde päättyi, Paloniemi kysyi itseltään, mikä tekee hänet kaikkein onnellisimmaksi. Vastaus oli hevoset.

Miia Sillman harjoituksissa Tampereella.

IS: Seitsenottelija Miia Sillman kertoi joutuneensa lapsena seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi – useat kärkiurheilijat osoittivat tukensa

Miia Sillman oli yksi seksuaalisista hyväksikäytöistä tuomitun tunnetun ravivalmentajan uhreista. Seitsenottelija kertoi vaikeasta asiasta Ilta-Sanomille, jotta voi auttaa muita saman kokeneita.

Riku M Lindgren ohjastaa hevosta.

Lukas L Svedlund taituroi kokelasohjastajien Euroopan mestariksi Vermossa – Suomen edustaja pronssilla ratkaisulähdön epäonnesta huolimatta

Riku M Lindgren oli ennen ratkaisulähtöä toisena, mutta hänen ajokkinsa menetti mahdollisuuden väsyneen kanssakilpailijan takana.

Närbild på en brun hästs mule

Virolahden lukio virittelee uutta yhteistyötä paikallisen ratsastustallin kanssa – lukioon tulossa kilparatsastuslinja

Virolahden lukion uudella opintolinjalla olisi mahdollista yhdistää lukio-opinnot ja tavoitteellinen kilparatsastus tai ratsastusharrastus. Lukion ja Liinakkotallin yhteistyösopimuksen hyväksymisestä päätetään ensi viikolla.

Suomenhevonen juoksee ravikilpailuissa

Elias Juonetar paransi sijoituksiaan koko kuningatarkisan ajan: kymmenvuotias tamma oli lopulta kahdeksas

Elias Juonetar on Kainuun ammattiopiston kasvatti ja sen kilpailuoikeuden on liisannut Talli Juonikkaat.

Hevonen juoksee raviradalla muiden hevosten rinnalla.

Kajaanilaiskasvatti Elias Juonetar pohjoisen toivona Kuninkuusravien pääkilpailussa

Kuninkuusravit juostaan Seinäjoella viikonvaihteessa. Pohjoisen ainoa hevonen tapahtuman pääkilpailussa on Kajaanissa syntynyt Elias Juonetar. Kymmenvuotias tamma tavoittelee kisassa kuningattaren kruunua.

H.V Tuurin seisoo tallin edustalla, ja on lähdössä ulos harjoittelemaan

Savolaisvalmentaja luotsasi liinaharjaisen orin Kuninkuusravien jokerikortiksi: “Minä vastaan kaikesta ja omistajat tulevat puku päällä raveihin”

Perinteinen ravitapahtuma Kuninkuusravit kilpaillaan viikonloppuna Seinäjoella. Yksi suosikki ravikuninkaaksi on kisojen ensikertalainen H.V. Tuuri.

Santtu Raitala Suur-Hollola-ajon finaalissa Jokimaan raviradalla Lahdessa 4. heinäkuuta 2021.

Santtu Raitala havittelee toista peräkkäistä ravikuninkuutta Evartin kanssa – "Viime vuoden saavutus vie paineita pois"

Pihtiputaalta Suomen ykkösohjastajaksi ponnistanut Santtu Raitala juhli vuosi sitten Kuninkuusravien voittoa. Tämän vuoden ravikuninkaalliset kruunataan viikonloppuna Seinäjoella.

Ruskea, läsipäinen pikkuvarsa tulee laitumella uteliaana kohti kameraa

Supermamma Erä-Eeva hoitaa jo viidettä orpovarsaa – äidillinen suomenhevonen sai kunniakirjan urastaan keinoemona

Tänä kesänä suomenhevostamma Erä-Eeva on pienen orivarsa Kevinin sijaisäitinä. Suomessa jää vuosittain orvoksi nelisenkymmentä varsaa. Varsansa menettäneiden tammojen ja emänsä menettäneiden varsojen yhteensaattaminen pelastaa usein varsan hengen.

Evartti

Kuninkuusraveissa vahva keskisuomalaisedustus – hallitseva ravikuningas Evartti puolustaa titteliään Seinäjoella

Hallitsevan ravikuninkaan lisäksi Kuninkuusravien pääkilpailuissa starttaa Keski-Suomesta Jokivarren Kunkku, Välkyn Tuisku, Hetviina, Liisan Tulilintu ja Tähtituula. Ravikuninkaalliset ratkaistaan heinä-elokuun vaihteessa.

Hevonen juoksee raviradalla muiden hevosten rinnalla.

Kainuulainen Elias Juonetar kilpailee ravikuningattaren kruunusta

Kainuulainen tamma Elias Juonetar on valittu Seinäjoen Kuninkuusravien kuningatarkilpailuun. Tammojen pääkilpailussa on mukana 12 hevosta. Kuninkuusravit juostaan heinä-elokuun vaihteessa.

Suomenhevosori Camri seisoo tallissa harjattavana.

Tänään selviävät Kuninkuusravien osallistujat – Kainuusta ehdolla yksi hevonen

Elias Juonetar kilpailee osallistumisoikeudesta 25 muun tamman kanssa. Hevosen on kasvattanut ja omistaa Kainuun Ammattiopisto-Liikelaitos. Kilpailuoikeutta vuokraa Talli Juonikkaat.

Hevonen syö heinää.

Kolme hevosta mielii Pohjois-Karjalasta Seinäjoen Kuninkuusraveihin

Valintatilaisuus pidetään keskiviikkona kello 14. Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella heinä- ja elokuun vaihteessa.

Lähikuva hevosenkengästä.

Naantalilaisen hevostallin rikostutkinta jatkuu pitkään – poliisi: "Menee pahimmillaan ensi vuoden puolelle, asianosallisia on niin monta"

Toukokuussa paljastuneen naantalilaisen hevostallin rikostutkinta on alkutekijöissään. Poliisi epäilee tallia pitänyttä pariskuntaa useista rikoksista, joista raskain on lapsen törkeä hyväksikäyttö. Poliisi on aloittamassa asianosallisten kuulemiset.

Olli Kinnunen suutelee hevostaan

Olli Kinnunen asui yksiössä Helsingissä – sitten kolme miestä löi hynttyyt yhteen ja muutti maalle: "Me elämme tällaista ällöttävää maalaisromantiikkaa"

Kun korona pysäytti elämän Helsingissä, Olli Kinnunen päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa maallemuutosta. Yhteisöasuminen teki unelmista totta. Nyt hän laukkaa auringonlaskuun maatilallaan Mäntsälässä.

Lounais-Suomen poliisiaseman seinä.

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvä rikostutkinta siirtyy Sisä-Suomen poliisilaitokselle – taustalla Turun Sanomien uutisointi

Naantalilaiseen hevostalliin liittyvää rikostutkintaa on tähän asti hoitanut Lounais-Suomen poliisilaitos, mutta poliisin mukaan Lounais-Suomen poliisin mukaan rikostutkinnan puolueettomuus on kyseenalaistettu.

Turun oikeustalon julkisivu.

Naantalilaisen kohutallin toinen epäilty vapautettiin – määrättiin tehostettuun valvontaan ja matkustuskieltoon

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi naantalilaistallin kaksi pitäjää toukokuun lopulla todennäköisin syin epäiltynä kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Meeri Huovila ja Aino Heinonen keppihevoskerhossa

Lukiolaistytöt perustivat kepparikerhon lapsille 350 eurolla – monet nuoret ryhtyvät nyt kesäyrittäjiksi: "Kirjanpito ja laskut ovat vähän tylsiä juttuja"

Korona-aika on saanut useat nuoret koettamaan kesäyrittäjyyttä. Kotka myönsi seitsemälle eri liikeidealle 350 euron kesäyrittäjyystuen. Kaupunkien lisäksi nuoret voivat saada yritystukea myös 4H-kerhoilta.

Wild Love ravasi voittoon ME-ajalla

Elitloppet-lauantaina ruotsalaistammi Wild Love kiri pisimmältä takamatkalta väkevästi maailmaennätysaikaan.

Egentliga Finlands tingsrätt.

Käräjäoikeus vangitsi Naantalissa hevostallia pitävän pariskunnan

Molempia epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisin virkamerkki tietokoneen näppäimistön päällä.

Poliisi esittää naantalilaisen hevostallin tapauksen kahta epäiltyä vangittavaksi perjantaina

Turun Sanomat kertoi alkuviikolla, että useita tyttöjä ja nuoria naisia on joutunut hevostallilla eriasteisten seksuaalitekojen kohteeksi, tekemään raskaita tallitöitä lähes pakotettuna ja kohtelemaan tallilla olleita hevosia kaltoin.

Raippoja pystyssä telineessä Hevostila Dianan ratsastuskentän vieressä.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja luopuu tehtävästään – taustalla epäonnistunut viestintä Naantalin kohutalliin liittyen

Turun eläinsuojeluyhdistys oli rikosepäilyihin liitetyn hevostallin yhteistyötaho. Yhdistys lopetti yhteistyön tallin kanssa rikosepäiltyjen tultua julki. Ensin yhdistys kutsui kuitenkin Turun Sanomissa julkaistua uutista valheelliseksi.

Lähikuva hevosenkengästä.

Turun eläinsuojeluyhdistys menettänyt jäseniä – syynä Naantalin hevostallikohu

Hevostallin ylläpitäjät on otettu kiinni epäiltynä törkeistä seksuaalirikoksista. Talli on toiminut eläinsuojeluyhdistyksen omistamalla maatilalla. Yhdistys on lopettanut yhteistyön tallin kanssa rikosepäilyjen tultua ilmi.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen toiminnanjohtaja Britt-Marie Jupp

TESY pelkää naantalilaistallin rikosepäilyjen vaikutusta eläinsuojelutyöhön – toiminnanjohtaja: "Meillä ei ole ollut tietoa tällaisesta"

Poliisi epäilee naantalilaisen tallin omistajapariskuntaa törkeistä seksuaalirikoksista. Pariskunta on ollut aktiivisesti mukana Turun eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa. TESY:n toiminnanjohtajan mukaan yhdistys ei liity tallin tapahtumiin.

lähikuva poliisin virka-asusta

Poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni naantalilaisen hevostallin tapauksessa

Poliisi teki tiistaina illalla kotietsinnän naantalilaiselle hevostallille, jossa Turun Sanomien julkaiseman jutun mukaan on kohdeltu kaltoin nuoria hevosharrastajia vuosien ajan. Poliisi epäilee kiinniotettua pariskuntaa törkeistä seksuaalirikoksista.

lähikuva poliisin virka-asusta

TS: Poliisilla tiistai-iltana operaatio naantalilaisella ratsastustilalla

Naantalilaisesta tallista on tehty poliisille muutama rikosilmoitus.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle