Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Koronatilanne on Kainuussa ollut toistaiseksi rauhallinen kesän aikana

Tartuntamäärät ovat pysytelleet koko kesän ajan lähes samalla tasolla. Mikäli sairaanhoito ruuhkautuisi koronan vuoksi, voitaisiin THL:n ja STM:n suosituksien mukaan rajoituksiakin nähdä.

Heidi Pyykkönen istuu keinussa.

Heidi Pyykkönen sai 25-vuotiaana kuulla sairastavansa loppuelämänsä – pian ensijärkytyksen jälkeen perhettä kohtasi uusi suru

Kun kajaanilaisella diagnosoitiin MS-tauti, hän ajatteli joutuvansa hylkäämään haaveen omasta lapsesta. Puolisolle hän antoi luvan lähteä.

Justin Bieber kertoo videolla, mistä hänen kasvohalvauksensa johtuu

Poptähti Justin Bieber sairastui kasvohalvaukseen – lue tästä, miten taudin voi saada

28-vuotias Bieber kertoi videolla, että hänellä on Ramsay Huntin oireyhtymä, minkä vuoksi toinen puoli hänen kasvoistaan on halvaantunut. Oireyhtymän aiheuttaa sama virus, joka saa aikaan vesirokon ja vyöruusun.

Nuori lyhythiuksinen nainen puistossa.

"Salonkikelpoisista" oireista puhutaan avoimesti, mutta sairaushäpeä on yleistä – lääkäri Anni Saukkola ei salaile omia sairauksiaankaan

Arkaluontoisiin ja noloilta tuntuviin terveysasioihin liittyy helposti vääriä käsityksiä, toteaa Instagramin Lääkäri Annina tunnettu, psykiatriaan erikoistuva Anni Saukkola.

Martin, Elli, Eino, Tinja ja Joona kertovat minkälaista on elää nuoruutta sairauden kanssa.

“Liikuntarajoitteisuus on vain ominaisuus mussa”

Millaista on elää nuoruutta sairauden kanssa?

Pataässässä laulettiin 15. lokakuuta.

Kysyimme HUSin Asko Järviseltä, joko baareissa voi juhlia vapaasti ja uskaltaako uutta tuttavuutta pussailla treffeillä ilman pelkoa koronasta

Yhä useampi on saanut täyden rokotussarjan, sairastanut koronan tai kokenut molemmat. Moni silti miettii, onko koronaa edelleen syytä pelätä. Kysyimme mieltä polttavat kysymykset HUSin infektiotautien ylilääkäriltä.

Potilas ja hoitaja.

Erittäin paljon koronaa Pohjanmaalla – myös hoitohenkilökunta kovilla

Hoitohenkilökuntaa on jouduttu siirtämään koronapotilaiden hoitoon. Viikon viisi tilastoitua koronakuolemaa ovat kolmen viikon ajalta.

Sosterin logo kyltissä Savonlinnan keskussairaalalla.

Koronaviruksen tautihuippu on mitä luultavimmin saavutettu Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella

Sosterissa tartuntamäärät pysyvät edelleen korkeana. Sairaalahoidon kuormitus on edelleenkin perusterveydenhuollon osastoilla.

Koronarokotuspiste Mikkelin keskussairaalassa (Essote)

Kuntayhtymä Essoten alueella luovutaan laajamittaisista karanteeneista – jatkossa aikuisten oma harkinta korostuu epidemian hillinnässä

Alueellisessa koronatorjunnassa käännytään kuntayhtymä Essoten alueella yksilönharkintaa korostavaan suuntaan.

Lyijykynä karanteenitekstin päällä

Kanta-Hämeen koronanyrkki: viranomaisen kirjoittamaa eristyspäätöstä ei enää tarvita ensisijaisena todisteena koronatartunnasta

Tartunnan saaneiden tulee eristäytyä omaehtoisesti ja ilmoittaa altistumisesta henkilöille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa. Koronavirustartunnan tai positiivisen testituloksen saaneille löytyy toimintaohjeita Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin verkkosivulta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

OYSissa koronapotilaiden hoitoon liittyvä kuormitus on helpottanut aiemmasta

Oulussa koronatartuntojen määrä kuitenkin jatkaa lievää kasvua, niitä todettiin viime viikolla 1 288 henkilöllä.

Mikkelin keksussairaalan ja Mikkelin hyvinvointikeskuksen julkisivu talvisessa maisemassa. Taustalla parkkipaikalla autoja.

Koronaviruksen viikkotartunnoissa rikottiin jälleen Etelä-Savossa ennätys – tartuntojen kasvu kuitenkin hidastuu

Essotesta kerrotaan, että joitakin alle 12-vuotiaita tartunnan saaneita on ollut, mutta ei läheskään enemmistönä. Koronavirus leviää nyt erityisesti juhlissa tai muissa kontakteissa. Koko Etelä-Savon maakunta on koronaviruksen leviämisen suhteen leviämisaluetta.

Savonlinnan keskussairaalan päivystyksen sisäänkäynti.

Savonlinnan seudulla epidemiatilanne hankaloituu – otetuista koronanäytteistä miltei viides positiivisia

Itä-Savon sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että alueella on runsaasti koronavirusta ja vain osa tartunnoista saadaan kiinni. Viikon aikana on karanteeneja määrätty useissa kouluissa ja päiväkodeissa.

Talvinen maisema Mikkelin keskussairaalan edustalla. Henkilö kävelee kauemmaksi kamerasta lumisateessa. Edustalla kuntayhtymä Essoten kyltti.

Etelä-Savossa tartunnanjäljityksestä ja koronakaranteeneista ei haluta luopua, sillä ne toimivat yhä – valtakunnasta tulevia ohjeistuksia ja linjauksia pidetään epäselvinä

Suomessa monilla alueilla koronalukemat hipovat päivittäin huippulukemia. Samalla tartunnanjäljitys sakkaa. Ainakin Pirkanmaa, Uusimaa ja Jyväskylä on nostanut kädet pystyyn karanteeneissa ja jäljityksissä. Kuntayhtymä Essotessa koronajäljityksen ja karanteenien katsotaan auttavan vielä koronaepidemian hillinnässä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Koronaviruksen tartunnat lisääntyvät nopeasti: maanantaina Kainuussa todettiin 136 tartuntaa

Sairastuneiden tai koronalle altistuneiden henkilöiden tavoittamisessa on useiden vuorokausien viive.

Oulun kaupunginsairaala

Oulussa koronatartuntojen viikkomäärä nousi yli tuhanteen – omikron-varianttia on liikkeellä

Uusia tartuntoja todettiin yli 1 100 henkilöllä. Omikron-virusmuunnosta on tavattu Oulussa kahdella henkilöllä joulua edeltävänä aikana. Todellinen määrä voi olla suurempi. Sairaalahoidon tarve on korkea.

Talvinen maisema Mikkelin keskussairaalan edustalla. Henkilö kävelee kauemmaksi kamerasta lumisateessa. Edustalla kuntayhtymä Essoten kyltti.

Kuntayhtymä Essoten alueella koronavirustartunnat edelleen jyrkässä kasvussa – 431 tartuntaa viime viikolla

Koko Etelä-Savon maakunta on koronaepidemiassa leviämisalue. Tartunnat jatkoivat kasvuaan Essoten alueella, Sosterin alueella tartuntamäärät eivät ole juuri kasvaneet edellisviikosta.

Kuntayhtymä Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä mökillään Puumalassa.

"On tapauksia, joissa viimeisiksi sanoiksi on jäänyt katumus ottamattomasta rokotteesta" – lääkäri Santeri Seppälällä jää koronavirusta vastaan taistellessa vapaat väliin

Etelä-Savon maakunnassa taistelu koronavirusepidemiaa vastaan on henkilöitynyt pitkälti lääkäri Santeri Seppälään. Taistelua hän on tiiminsä kanssa jatkanut lähes ympärivuorokautisesti epidemian alusta lähtien.

ilotulitus

Koronavirus leviää vauhdilla Etelä-Pohjanmaalla – uutena vuotena syytä välttää väkijoukkoja

Tartunnanjäljitys on erittäin kuormittunut ja sitä priorisoidaan. Sairaanhoitopiiri toivoo, että tartunnan saaneet olisivat myös itse yhteydessä mahdollisesti altistamiinsa henkilöihin.

Mikkelin keskussairaalan julkisivu. Edustalla keskussairaalasta ja hyvinvointikeskuksesta kyltti.

Koronavirustilanne heikentynyt joulun alla Etelä-Savossa – omikronvarianttia liikkunee jo alueella

Kuntayhtymä Essote tiukentaa suosituksiaan alueelle. Myös Aluehallintoviraston toivotaan tiukentavan yleisörajoituksia sekä Liikenne- ja viestintäviraston rajoittavan matkustajamääriä.

Keltatakkinen mies istuu kivellä koiransa kanssa.

Eetu Kemppanen, 28, menetti lapsensa vain kuukausi syntymän jälkeen – on avoin tuskastaan, ja se rikkoo käsitystämme surusta

Eetu Kemppanen ja Tanja Määttä kohtasivat suuren tragedian: esikoinen kuoli kuukauden iässä, ja tilalle tuli suru. Asiantuntijan mukaan julkisella suremisella voi olla yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Korona testausta Meilahden drive-in asemalla.

Koronatartuntoja edelleen Etelä-Savossa paljon – maakunnassa tällä viikolla todettu yhteensä 37 tartuntaa

Kuntayhtymä Essoten mukaan määrät kulkevat erittäin korkeata tahtia sen alueella jo neljättä viikkoa.

Lähikuva vanhuksesta pyörätuolissa.

Koronaepidemia kiihtyy Oulussa – jo toinen koronaan liittyvä kuolema vanhusten hoitoyksikössä Sanninkodissa

Joukkoaltistumisia on ollut Uittokoti-nimisessä palvelukodissa sekä yksityistilaisuudessa. Lisäksi yksityisen Caritaksen kahdessa yksikössä on todettu koronatartuntoja.

Oppilaat istuvat koululuokassa.

Etelä-Pohjanmaan koronanyrkki: Hyviä hygieniakäytäntöjä on syytä jatkaa kouluissa

Koska tartunnat painottuvat tällä hetkellä lapsiin ja koululaisiin, Etelä-Pohjanmaan koronanyrkki muistuttaa hyvien käytäntöjen jatkamisesta kouluissa.

Sairaanhoitaja pistää koronarokotteen potilaalle Helsingin Messukeskuksessa.

Korona ryöpsähti Ylä-Savossa: erityisesti Kiuruvedellä runsaasti uusia tartuntoja

Ylä-Savossa todettiin sunnuntaina 15 uutta koronatartuntaa, joista 12 on Kiuruvedellä. Jo lauantaina kerrottiin kuudesta tartunnasta, jotka liittyvät kotihoidon työntekijän koronavirustartuntaan.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Iissä vanhusten hoitokoti Kartanonväessä lisää koronatartuntoja

Hoitokodissa on todettu nyt yhteensä seitsemän koronatartuntaa asiakkailla ja viisi tartuntaa henkilökunnalla. Tiistaina tartuntoja oli yhteensä kuusi.

Koululuokka istuu pulpeteissa. Tunnistamattomia lapsia kuvattuna takaa.

7–12-vuotiaat saavat nyt koronatartuntoja Jyväskylässä, tartuntaudeista vastaava lääkäri: "Hyvin lievä infektio tyypillisesti"

Rokotuskattavuutta yritetään Keski-Suomessa puskea ylöspäin. Samaan aikaan koronatartuntojen määrä Jyväskylän seudulla on kasvussa.

ruokapöydällä on verenpainemittari, joka mittaa vanhuksen verenpainetta. Pöydällä on myös voileipälautanen ja kahvikuppi.

Kiuruveden kotihoidossa koronavirustartunta – altistuneet työntekijät karanteenissa, vanhuksia voinut altistua

Yhdellä Kiuruveden kotihoidon työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Asumispalvelujen päällikön mukaan kotihoidon asiakkaat pystytään hoitamaan suunnitellusti tilanteesta huolimatta.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päärakennus. Etualalla suojatie ja ajoluiska. Rakennuksen katolla hohtavat illan hämärässä nimet Kanta-Hämeen keskussairaala, Sydänsairaala ja Fimlab

Koronatilanne on huonontunut Kanta-Hämeessä: Ilmaantuvuusluku on noussut etenkin Hämeenlinnan seudulla

Kanta-Hämeessä on todettu viimeisen viikon aikana noin 100 uutta koronatartuntaa. Keskussairaalassa ja maakunnan terveyskeskuksissa on tällä hetkellä osastohoidossa kaikkiaan kuusi koronapotilasta.

Opastekyltti ohjaa koronatestiin Pohjois-Karjalan keskussairaalan alueella.

Tartunnanjäljitys ruuhkaantunut – koronakaranteeniin määrättäviin ei pystytä olemaan heti yhteydessä

Siun soten alueella koronavirustartuntoja todetaan etenkin koululaisten keskuudessa, minkä vuoksi altistuneita on paljon. Tartunnanjäljityksen lisäksi ruuhkaa on myös muun muassa koronatesteihin pääsyssä.

Länsi-Pohjan keskussairaalan ovi, kyltissä teksti Mehiläinen Länsi-Pohja

Länsi-Pohja siirtyy epidemian leviämisvaiheeseen, ravintoloihin esitetään rajoituksia – muualla Lapissa tilanne on rauhallinen

Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmä totesi keskiviikkona, että alueen epidemiatilanne on nyt leviämisvaiheessa. Tilanne halutaan saada kuriin, koska tartuntojen lisääntyessä riskinä on sairaanhoidon ylikuormittuminen. Riskiä lisää myös suuri rokottamattomien määrä.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuoven Länsi-Pohja -kyltti.

Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmä linjaa tänään, siirrytäänkö alueella leviämisvaiheeseen – myös ravintolarajoituksia ja koronapassia pohditaan

Länsi-Pohjan koronatilanne on pahentunut viikko viikolta. Virus leviää alueella tehokkaasti ja ilmaantuvuusluku on jo 220/100 000.

Mikkelin keskussairaala, Essoten lattiamatto

Koronatartuntojen määrä roimassa kasvussa Essoten alueella – viime viikolla yhteensä 41 koronavirustartuntaa

Koronatartuntojen määrä on jopa yli tuplaantunut syyslomien jälkeen, kerrotaan kuntayhtymä Essotesta.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuovi. Ihminen kävelee Ulos

Länsi-Pohjan koronatilanne huononee entisestään – tartuntoja viime viikolla 84

Tartunnan lähde on osassa tartunnoista epäselvä. Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että kouluun tai töihin ei tule mennä lievissäkään oireissa vaan hakeutua koronatestiin.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuoven Länsi-Pohja -kyltti.

Länsi-Pohjassa varoitetaan vanhempia keskeyttämästä lastensa koronakaranteenia omin luvin – "Karanteeni päättyy ainoastaan tartuntatautilääkärin päätöksellä"

Länsi-Pohjan alueen tartuntatautilääkärit ovat huolissaan koululaisten vanhempien levittämästä väärästä tiedosta, jonka mukaan korona-altistumisen takia määrätty karanteeni päättyisi, jos kuudentena karanteenipäivänä otettu koronatesti on negatiivinen. Länsi-Pohjassa on todettu kuluvalla viikolla kymmeniä uusia koronatartuntoja.

Oulun yliopistonsairaalassa tutkitaan vauvaa.

HUSissa varaudutaan tavallista rajumpaan RS-virusepidemiaan – pikkulapsiperheitä neuvotaan välttämään ihmisjoukkoja

Tällä hetkellä tilanne on Suomessa maltillinen. HUSin sairaaloissa on hoidossa alle viisi RS-viruspotilasta.

Lavastettu tilanne jossa nuori kopeloi koulun naulakossa olevia takkien taskuja

Pohjois-Karjalassa lähiaikoina useita joukkoaltistumisia – tartunnat leviävät rokottamattomilla

80 prosenttia koronatartunnoista todetaan rokottamattomilla henkilöillä ja 13,5 prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla. Noin 8 prosenttia tartunnoista on ollut molemmat rokoteannokset saaneilla.

Pfizer rokotus ruiskuja.

Pohjois-Pohjanmaalla koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa – ei aiheuta uusia suosituksia tai rajoituksia

Alkuviikon Pohjois-Pohjanmaalla on kerrottu yli 200 uudesta tartunnasta. Tartunnat leviävät rokottamattomassa väestössä.

Tornion terveystyöntekijät ottavat koronatestiä rajan ylittäjältä.

Koronaepidemian leviämisvaiheen uhka häälyy Kymenlaakson yllä – uusia tartuntoja on todettu tiistaina 24

Todettujen koronatartuntojen määrä Kymenlaaksossa on kasvanut. Tänään tartuntoja on todettu yhteensä 24.

Mieheltä otetaan koronavirustestiä.

Koronatartuntojen määrä nousussa Essoten alueella – monien tartuntojen lähdettä ei ole saatu selville

Varsinkin Mikkelissä ja Kangasniemellä on todettu tartuntoja, joiden alkulähteille ei ole päästy. Essotelta kannustetaan ihmisiä koronatestiin nyt matalalla kynnyksellä.

Ivermektiini-pilleri Sami Antinniemen kädessä

Sami Antinniemi luottaa koronarokotteen sijasta vanhaan loislääkkeeseen – miljoonat käyttävät ivermektiiniä, jonka teho on kyseenalainen

Koronapandemia on moninkertaistanut ivermektiinin kysynnän. Vaikka vakuuttavaa näyttöä lääkkeen tehosta koronavirusta vastaan ei ole, lääkettä on käytetty useissa valtioissa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulun Rajakylän Sanninkodin hoivayksikössä koronatartuntoja

Tartuntoja on todettu kolmella asukkaalla sekä yhdellä työntekijällä. Sanninkoti on nyt suljettu vierailta.

Sairaalan ulko-ovi, jonka vieressä on pyöriä parkissa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri suosittelee rokottamattomia välttämään suuria yleisötapahtuma

Myös riskiryhmiin kuuluville rokotetuille suositellaan varovaisuutta tilaisuuksissa, joissa paljon ihmisiä eikä lähikontaktia voida välttää. Tartuntojen ilmaantuvuusluku on maakunnassa lievässä laskussa, mutta testimäärä oli syyslomaviikolla edellisviikkoja pienempi.

Juhlijoita ravintolan terassilla kesäyössä

Professori: Tartunnanjäljityksen käytäntöjä pitää kehittää – rokotukset huomioon riskinarviossa ja jäljitys sinne, missä se toimii parhaiten

Viime syksynä koronavirustartuntojen jäljitys uhkasi sakata osassa maata. Nyt pakkaa sekoittavat tarttuvampi virusmuunnos, mutta toisaalta korkeampi rokotuskattavuus. Epidemiologian professori Pekka Nuorti kannattaa jäljityksen tarkempaa kohdentamista.

Koronanäytteenotto puikkoja ja putkiloita

Oulussa useissa vanhusten asumisyksiköissä tartuntoja ja korona-altistumisia

Korona-altistumisia on tapahtunut useissa vanhusten palveluyksiköissä. Asukkaita ja henkilökuntaa on testattu. Maanantaina yhden palvelukodin asukkaan kerrottiin kuolleen.

3d-illustration på flera coronavirus, mot en ljusblå bakgrund.

Kalajoella on tullut ilmi liki 20 uutta koronatartuntaa – tartuntarypäs on mitä ilmeisimmin peräisin jääkiekko-ottelusta

Koronatartunnat ovat levinneet myös täysin rokotettujen keskuudessa. Kalajoen kaupunki kehottaakin kaikkia 17. lokakuuta jäähallilla olleita henkilöitä seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin.

Pfizer rokotus ruiskuja.

Oulussa ikäihmisten palvelukodissa koronatartuntoja, yksi tartunnan saanut on kuollut – koronatilanne on heikentynyt Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla on todettu viikonvaihteen aikana 163 uutta tartuntaa. Tartunnat ja ilmaantuvuusluku ovat nyt nousussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle