Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikko Viinamäen, 29, opinnot takkusivat, kun yleinen sairaus vei voimat – migreeniä on lääkitty jopa botoxilla, mutta nyt siihen on saatu estolääke

Migreeni on merkittävästi elämää haittaava sairaus – erityisesti 15–49-vuotiaiden naisten ikäryhmässä. Vaikka siitä kärsii joka kymmenes työikäinen, vasta vuosikymmenen taitteessa migreeniin on saatu siihen tarkoitettu estolääke.

Koronaepidemia on Suomessa nyt vedenjakajalla – asiantuntija: "Seuraavat pari viikkoa varmaan ratkaisevat, kuinka rauhallinen kesä on"

HUSin diagnostiikkajohtajan mukaan suunta on oikea, vaikkakin sinne edetään hitaasti. Tutkijatohtorin mukaan seuraavat pari viikkoa voivat ratkaista kesän kohtalon, sillä edelleen on mahdollista, että tautitilanne pahenee.

Viisi uutta tartuntaa Essoten alueella – lähes sata ihmistä karanteeniin

Altistumispaikkoja on muun muassa Kalevankankaan koululla ja Sport Pub Jälkipelissä. Essotelta muistutetaan, ettei korona ole alueelta kadonnut ja pienienkin oireiden ilmaantuessa on syytä hakeutua koronatestiin.

Uusia koronatapauksia todettu kouluissa Kouvolassa ja Kotkassa – oppilaita karanteeniin

Urheilupuiston koulussa Kouvolassa karanteeniin on asetettu yksi koululuokka. Helilän koulussa Kotkassa niin ikään yksi koululuokka on voinut altistua koronatartunnalle.

Länsi-Pohjassa yksi uusi koronatartunta, muualla Lapissa ei tapauksia

Lapin sairaanhoitopiirin alueelta ei ole löytynyt tällä viikolla koronatapauksia.

Oulussa neljä uutta koronavirustartuntaa – altistumismahdollisuuksia kahdessa ravintolassa

Aiempaa herkemmin tarttuvat koronavirusmuunnokset ovat nyt valtavirtaa Oulussa, esimerkiksi kaupunginsairaalasta on varmistettu brittimuunnosta. Uusien tartuntojen lähteenä ovat sairaaloissa jylläävät ketjut sekä perhe.

Koronavirusta edelleen Oulun kaupunginsairaalassa – viime viikkojen ryppääseen liittyy jo toinen potilaskuolema, ja nyt tartuntoja on aivan uudesta lähteestä

OYSista Oulun kaupunginsairaalaan levinneessä tartuntaketjussa on osastolla B3 havaittu potilaskuoleman lisäksi työntekijällä oleva uusi tartunta. Lisäksi uusi tartuntapolku on lähtenyt päivystysosastolle A3 hoitoon tulleelta potilaalta.

Yksi uusi koronatartunta Länsi-Pohjan alueella – muualla Lapissa ei uusia tapauksia

Lapin sairaanhoitopiirissä ei ole todettu uusia tartuntoja tiistaina eikä maanantaina.

Oulun kahden sairaalan koronaryppäässä todettu ensimmäinen kuolemantapaus – ketjuun liittyy kaksi uutta tartuntaa

Oulun yliopistollisen sairaalan ja Oulun kaupunginsairaalan viimeaikainen koronaryväs on ollut jo laantumassa. Viime viikolla ketjuun liittyviä uusia tartuntoja oli noin 15 prosenttia kaikista Oulun tartunnoista, edellisellä viikolla osuus oli yli kaksi kolmasosaa.

Hämeenlinnassa on voinut altistua koronalle parturissa ja kahvila–ravintolassa

Parturiliike J&R:ssä käyneitä kehotetaan aloittamaan välittömästi omaehtoinen karanteeni ja ottamaan yhteyttä Hämeenlinnan kaupungin terveyspalveluihin.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne huononee – vappubrunssilta alkunsa saanut tartuntaketju on aiheuttanut jo 20 koronatapausta

Maanantaina Soiten alueella todettiin kuusi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät viimepäivien laajaan tartuntaketjuun. Koronatilanteen paheneminen on ruuhkauttanut myös sairaanhoitopiirin koronaneuvonta- ja ajanvarauspuhelimen.

Kainuun koronatilastoissa "kummittelee" viisi osumaa – Kainuussa tehdyissä testeissä on menty kaksi viikkoa nollilla

Kainuussa kummastuttavat THL:n tilastoissa näkyvät viisi tartuntaa. Yhdelle niistä on löytynyt selitys, mutta neljä muuta ovat vielä arvoituksia.

Nuoret kokoontuivat illanviettoihin kiellosta huolimatta – yksi kuva näyttää, miten tauti levisi ja 30 sairastui koronaan

Viime helmikuussa sattuneessa tapauksessa yhden ihmisen sairastuminen koronaan levitti taudin noin 30 henkilöön. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä Kymsote selvitti, miten tauti levisi.

Neljä uutta koronaa löytyi Lapissa – näistä kolme Länsi-Pohjassa

Lapissa on todettu tällä viikolla perjantaihin mennessä yhteensä 15 tartuntaa.

Pohjois-Pohjanmaan kokoontumisrajoituksia höllennetään vaiheittain – Oulussa tiukemmat rajoitukset pysyvät voimassa vielä toistaiseksi

Maakunnassa sallittu osallistujamäärä nousee ensin 20 henkilöön ja sitten 50 henkilöön. Oulussa täytyy noudattaa 16. toukokuuta asti 10 henkilön kokoontumisrajoitusta, sillä kaupunki on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Hallitus luopuu vaikeatajuisista tasoista, kunnat ja avit päättävät jatkossa rajoitusten purusta – Kymenlaaksossa ja Itä-Savossa baarit ja ruokapaikat auki pidempään

Esimerkiksi kokoontumisrajoituksiin, uimahallien ja kirjastojen käyttöön sekä aikuisten ryhmäharrastuksiin voi tulla lievennyksiä jo ensi viikolla. STM ohjeistaa kuntia ja aluehallintovirastoja rajoitusten turvallisessa purkamisessa.

Koronalta lähes täysin säästyneellä Pihtiputaalla tartunta ja altistumisia: kävitkö Mantassa kahvilla vappupäivänä? Tarkkaile oireitasi

Oireeton koronatartunnan saanut on asioinut kahvila–ravintola Mantassa 1. toukokuuta. Keskiviikkoon mennessä Pihtiputaalla oli todettu vasta yhdeksän tartuntaa koko koronapandemian aikana.

Sodankylässä yksi uusi koronavirustartunta – alkuperää ei vielä tiedetä

Sodankylässä on asetettu 30 altistunutta ihmistä karanteeniin.

Kanta-Hämeen uusista koronatartunnoista valtaosa perheensisäisiä jatkotartuntoja

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan kuusi potilasta oli ehditty määrätä karanteeniin ennen tartuttavuusajan alkua. Kotikaranteeniin on asetettu Hämeenlinnassa myös Kutalan päiväkodin lapsia ja aikuisia.

Punttikset suljettiin, mutta oliko se perusteltua? Nyt HUS kertoo, kuinka paljon tartuntoja kuntosaleilta tuli

Kuntosaliyrittäjät ovat epätietoisia siitä, millaiseen tietoon salien isot taloudelliset tappiot aiheuttanut sulkupäätös perustui. Ainakin seitsemän yrittäjää on valittanut avien päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Vapun aika toi lisää koronatartuntoja Ouluun – kaupunki epidemian kiihtymisvaiheessa, muu maakunta perustasolla

Uusia tartuntoja raportoitiin Oulussa kuusi. Koronakarenteeniin on asetettu 39 ihmistä. Kaupunginsairaalassa tartunnat ovat helpottamassa, siellä ei todettu eilen uusia tartuntoja. Toistuvat testaukset ja muut poikkeusjärjestelyt sairaalassa jatkuvat.

Pirkanmaalla vain neljä uutta koronatartuntaa

Pirkanmaan pandemiaryhmä kertoo tänään tiistaina kello 15.30 uusimmat tiedot koronatilanteesta ja tartuntalähteistä. Samalla selviää, tuleeko suosituksiin lievennyksiä. Yle seuraa tilaisuutta suorana. 

Kaksi uutta tartuntaa Sodankylässä – mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua paikallisissa liikkeissä

Tartunnan kantajilla on ollut käytössään suu-nenäsuojus. Kaikkia lieväkin oireita potevia kehotetaan hakeutumaan koronatestiin.

Kevennetyt kokoontumissuositukset voimaan Etelä-Pohjanmaalla

Yksityistilaisuuksiin voi osallistua nyt 20 henkilöä aiemman 10 henkilön sijaan. Nyrkin uusi suositus on voimassa 16. toukokuuta saakka.

Kainuussa on menty viikko ilman uusia koronatartuntoja – ilmaantuvuusluku on laskussa

Vapunalusviikolla Kainuussa tehtiin yli 1 500 koronavirustestiä, eikä tartuntoja todettu. Jos sama meno jatkuu, ilmaantuvuusluku laskee keskiviikkona perustasolle. Epidemian tasoa määrittäessä arvioidaan myös jäljitettävyyttä ja positiivisten testien osuutta kaikista testeistä.

Essotella kolme uutta tartuntaa – koronapiikin saanut jo puolet yli 16-vuotiaista

Essoten alueella ei kukaan ole koronan takia tällähetkellä sairaalahoidossa.

Oulussa kahden sairaalan koronaryppäässä uusia tartuntoja – kaikkiaan yli 40 tartuntaa jo todettu

Oulun kaupunginsairaalassa havaittiin torstaina uusia tartuntoja kahdella potilaalla, sekä kolme uutta jatkotartuntaa. Kaikkiaan kaupunginsairaalan ketjussa on nyt 32 tartuntaa. Oulun yliopistollisesta sairaalasta on lisäksi ilmoitettu 12 tartuntaa sairaalaryppääseen liittyen.

Jyväskylän koronatilanne yhtä rauhallinen kuin viime kesänä – tällä viikolla on vahvistettu vain kolme uutta tartuntaa

Vähäisestä tartuntojen määrästä huolimatta vielä ole aika lähteä turuille ja toreille kokoontumaan, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Koronatartuntojen määrä on jälleen kasvussa Kanta-Hämeessä

Viime viikolla Kanta-Hämeessä todettiin yhteensä 37 tartuntaa. Tällä viikolla kolmen päivän saldo on jo 23 tartuntaa. Myös ilmaantuvuusluku on noussut viime viikosta. Viimeisen kahden viikon periodilla luku on 39.

Kainuun prikaatin koronatilanne on rauhoittunut – tällä hetkellä varuskunnassa ei ole sairastuneita tai altistuneita

Ryppäässä sairastuneita oli 34 ja altistuneita yli 200. Kaikki varushenkilöt eivät olleet tyytyväisiä tilanteen hoitoon. Koronatartuntojen hoidosta tehtiin tutkintapyyntö poliisille. Viimeisimmät tartunnat varuskunnassa todettiin yli kolme viikkoa sitten.

Oulun sairaalaryppäässä yhdeksän uutta koronavirustapausta – Oulun kaupunginsairaalassa jo 28 tartuntaa

Kaikkiaan Oulussa oli eilen 11 uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Aiempaa herkemmin tarttuva koronaviruksen brittimuunnos on jo valtavirtaa kaupungissa.

Etelä-Karjala on yhä koronaviruksen leviämisvaiheessa – monia rajoituksia jatketaan, koska virusmuunnokset voivat heikentää tilannetta nopeasti

Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula muistuttaa, että koronavirus muuntuu herkästi ja erilaiset virusmuunnokset voivat heikentää nopeasti alueellista epidemiatilannetta. Siksi rajoituksia on syytä jatkaa myös toukokuussa.

Imatran vastaanottokeskuksessa on todettu koronavirustartuntoja

Vastaanottokeskuksessa tehdään keskiviikkona joukkoseulonta.

Koronatartunta johti joukkoaltistumiseen Alavuden lukiossa

Ensimmäisen vuosikurssin oppilaat ovat etäopetuksessa 7. toukokuuta saakka.

Ikkunan avaaminen voi pelastaa tartunnalta, koronavirus saattaa levitä luultua enemmän ilmateitse – katso, miten virus tarttuu kotona ja bussissa

Kuvia tutkimalla ja laskuria käyttämällä saat käsityksen siitä, miten koronavirus tarttuu esimerkiksi bussissa, kotona tai koululuokassa.

Viikonlopun koronaluvut: 13 uutta tartuntaa, kaksi potilasta sairaalahoidossa

Kymenlaakso on koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Viikonlopun koronasaldo 44 Pirkanmaalla

Maanantaina kerrottiin 18 uudesta tartunnasta.

Kainuun koronatilanne luisuu huonommaksi – kaikki tartunnat ovat kuitenkin jäljitettävissä

Positiivisten testien osuus kaikista testeistä ratkaisee, onko Kainuu kiihtymisvaiheessa.

Koronalle altistuneita koululaisia karanteeniin Kangasalla

Sariolan koulussa Kangasalla on altistunut koronavirukselle alle 15 henkilöä

Jääkäriprikaatissa on todettu yksi koronavirustartunta

18 henkilöä on asetettu tartunnan vuoksi karanteeniin.

Oulussa tuli ilmi viisi joukkoaltistumista torstaina – karanteeniin asetettiin yli 200 ihmistä

Terveysviranomaisten tietoon on tullut myös useita altistumisen mahdollisuuksia.

Kajaanin koronaryppäässä mahdollisesti yksi uusi tartunta

Kainuu on edelleen koronavirusepidemian perustasolla.

Pirkanmaan koronaluvut nyt korkeita – uusia tartuntoja 36

TAYS kehottaa välttämään kohtaamisia edelleen.

Oulun kaupunginsairaalassa on todettu kolme koronatartuntaa, jotka liittyvät yliopistollisen sairaalan osaston 5 tartuntoihin

Kaupunginsairaalan ja OYS:n osasto 5:n potilasliikenne on keskeytetty. Kaupunginsairaalassa on vierailukielto.

Olfaktorinen impromptu gis-mollissa ja H-duurissa, eli haiston ja maiston menö & paluu

Kajon matkakokemuksia hajuttomasta & mauttomasta maailmasta.

Oulun koronasuositukset pysyvät ennallaan 2. toukokuuta saakka

Oulussa on ilmennyt pääsiäisen seurauksena lievää tartuntojen nousua, mutta epidemiatilanne on edelleen hyvä.

Koronaepidemian perustaso häämöttää Pohjanmaalla

Infektioylilääkäri Juha Salonen pitää perustasolle paluuta hyvin ajankohtaisena, mutta muistuttaa samaan hengenvetoon myös tartuntatilanteiden arvaamattomuudesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle