Uusimmat artikkelit

Sokeriakin saa syödä – mutta miksi syöminen herättää niin paljon intohimoja?
Someaika korostaa ruokatrendien ääripäitä.

Tutkimus: Kasvi johtaa valoa juuriinsa, jotka "näkevät" maan alle
Valo ohjaa juurten kasvua, mutta on niin heikkoa, etteivät maan alla liikkuvat eliöt sitä havaitse, eivätkä bakteerit pysty sitä hyödyntämään fotosynteesiin.

Tutkimus: Mehiläisillä on tunteita
Brittitutkijat havaitsivat, että makea lisää mehiläisissä optimismia ja ripeyttä aivan kuten ihmisissä.

Sokerin käyttö kotitalouksissa vähentynyt – THL:n sokerivero ei saa kannatusta sokeriteollisuudelta
Sokerimarkkinoilla on tapahtunut muutamia muutoksia ja edessä oleva makeisveron poistaminen saattaa tuoda niitä lisää.

Ksylitoliprofessori paljastaa salaiset neuvottelut ja varjellut sokeritutkimukset
Ksylitolin historiaan mahtuu mielenkiintoisia käänteitä ja sokeroituja tutkimustuloksia sokerin terveyshaitoista. Maailman kuuluisimmaksi ksylitolitutkijaksi tituleerattu Kauko K. Mäkinen paljastaa tuoreessa kirjassaan muun muassa salaiset neuvottelut yhdysvaltalaisten terveysviranomaisten ja makeisjättien kanssa.
Tutkimus: Sokeroidut elintarvikkeet yhteydessä sydäntautikuolemiin
Osa lisätyn sokerin sydänhaitoista seuraa lihomisesta ja siitä johtuvista sydänriskeistä, mutta lisätyt sokerit saattavat olla muillakin tavoin haitallisia aineenvaihdunnalle, jos niitä nauttii liikaa.

Pikkuseikka paljastaa leivontareseptin laadun
Kauniskantinen leivontareseptikirja saattaa näyttää houkuttelevalta. Kauniit kuvat eivät kuitenkaan auta, ellei varsinainen leivontaresepti ole riittävän tarkka ja selkeä tai jos raaka-aineet ovat leipurille outoja. Alan ammattilaisen mukaan eräs pieni asia voi paljastaa reseptin laadun ja luotettavuuden.

Sokerilimuihin liittyy myös sydäntautiriski
Liiallinen sokerien nauttiminen on yhdistetty sydänriskeihin aiemminkin, mutta tulokset eivät silti aukottomasti osoita vaikutusten johtuvan juuri sokerista.
Tutkijat herättivät henkiin 30 000 vuoden ikäisen kasvin
Siperiassa kymmeniä tuhansia sitten uurastaneet oravat jättivät jälkeensä ainutlaatuisen perinnön, jonka tutkijat ovat nyt saaneet heräämään henkiin: oravien kätkemistä hedelmistä on kasvatettu elinkelpoja kohokkikasveja.

Liika sokeri yhteydessä nuorten sydäntauteihin
Sokerilla makeutettujen juomien ja ruokien runsas nauttiminen voi lisätä nuoren riskiä sairastua myöhemmin sydän- ja verisuonitauteihin.

Sokerikiintiökeskustelu avautumassa
Kotimaisen sokerijuurikassadon keruu on parhaillaan käynnissä. Suomen ainoa juurikassokeritehdas Säkylässä käy keskeytyksettä joulukuun puoliväliin asti. Syksyn aikana tehdas käsittelee koko maan 550 miljoonan kilon juurikassadon.
Kaksi miljoonaa kodittomiksi Intian tulvien takia
Pohjois-Intiassa ainakin kaksi miljoonaa ihmistä on menettänyt kotinsa monsuunisateiden aiheuttamien tulvien takia. Lisäksi tulvat ovat aiheuttaneet suuria tuhoja maanviljelykselle.

Itse tehty glögi maistuu aidommalta
Kovimpaan glögin himoon glögiä löytyy kaupan hyllystä. Jos kaupan glögi alkaa maistua joulua kohti mentäessä puulta, kannattaa kokeilla omia glöginvalmistustaitojaan.

Eväsreppu: Omenakakku
Helppo, pannarin tyyppinen omenakakku jonka voi halutessaan myös kääntää toisin päin. Hyvää vaniljakastikkeen kera.
Intiassa pahin kuivuus liki 40 vuoteen
Intia kärsii pahimmasta kuivuudesta sitten vuoden 1972, kertovat maan viranomaiset. Monsuunisateita on tänä vuonna saatu 23 prosenttia keskimääräistä vähemmän.

Säilö sato talteen
Kulunut kesä on tuottanut hyvän marjasadon. Säilöttävää siis riittää, ja moni ehkä miettiikin keksisikö sitä mehustamisen, hilloamisen ja pakastamisen lisäksi uusia tapoja saada talteen arvokkaat vitamiinit ja flavonoidit.

Metsässä hullaantuu marjapaljouteen
Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt! Metsän siimeksessä kun ei voi olla törmäämättä sieniin, mustikoihin, vattuihin ja puolukoihin. Metsä tarjoaa nyt parastaan ja tekee marjastajan ja sienestäjän lähes hulluksi.
Sokeri suolan seassa vähentää autojen ruosteongelmia
Ruotsin tielaitoksen tekemien testien mukaan autojen ruostevaurioiden syntymistä voidaan vähentää sekoittamalla tiesuolan sekaan sokeria.