Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Leikkihevonen neuvolan lattialla hoitaja työskentelee taustalla.

Turkulaiskeksintö käytössä jo yli puolessa hyvinvointialueista – lasten käytösongelmat vähentyneet selvästi

Voimaperheet-malli on kehitetty neuvolaikäisten lasten käytösongelmien tunnistamiseen ja ennaltaehkäisevään hoitoon. Tulokset ovat olleet hyviä.

Poliisin hälytysvalo

Poliisi otti kiinni useita nuoria häiriökäyttäytymisen takia Ylivieskassa Kauppojen yö -tapahtumassa – yhtä puukotettiin, vammat lieviä

Nuoret käyttivät poliisin mukaan päihteitä ja aiheuttivat häiriötä Ylivieskan keskustassa perjantai-iltana. Poliisi otti kiinni useita häiriötä aiheuttaneita, joista osa oli alaikäisiä.

Kaksi poliisia työvaatteissa.

Lapin poliisilla oli kiireitä viikonloppuna, Vaaran sahalla Tervolassa savusi

Rovaniemellä sattui useita pahoinpitelyitä ja häiriökäyttäytyminen työllisti poliisia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Tummahiuksinen nuori nainen hymyilee ja katsoo kameraan.

Nuoret nähdään ongelmana turhaan, moittii Turun nuorisovaltuuston puheenjohtaja Aisha Abudu, 18

Turku panostaa nuoriin muun muassa parantamalla harrastusmahdollisuuksia.

Ilotulitteita taivaalla.

Poliisilla vilkas uusivuosi Kainuussa: virkavaltaa työllistivät ilotulitteet ja rattijuopot

Poliisin mukaan alle 18-vuotiailta löytyi ilotulitteita runsaasti, vaikka alaikäinen ei saa pitää hallussaan niitä.

Hansakortteli kauppakeskus Turun keskustassa.

Poliisi: Turun keskustan turvallisuustilanne edelleen kehno

Turun keskustassa on tapahtunut vuoden aikana useita häiriökäyttymisiä ja jopa rikoksia. Poliisi lisäsi valvontaa keskustassa jo alkuvuonna.

Oppilaiden kenkiä koulun lattialla.

Turun NMKY kerää tietoa katujengitoiminnasta ja kehittää työtapoja ongelman ratkaisemiseksi

Tarkoituksena on jalkautua ja kohdata sekä tukea ja ohjata niitä nuoria, jotka oireilevat väkivaltaisella käytöksellä ja häiriökäyttäytymisellä.

Tiekyltti Hyrynsalmella.

Hyrynsalmella ollaan huolissaan päihteiden käytöstä: kunnanjohtaja kertoo, että ihmiset kokevat tietyt tilanteet uhkaaviksi

Kuntalaiset ovat tuoneet ilmi havaintoja käyttäjistä ja käyttöön liittyvistä lieveilmiöistä. Aihetta on käsitelty muun muassa sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä loppusyksyn aikana.

Ilmasta otettu kuva suuresta nuorisojoukosta, joka on kerääntynyt palavan mopon ympärille.

Näpistyksiä, törkeitä väkivaltarikoksia, vahingontekoja – nuorten tekemien rikosten määrä kasvoi räjähdysmäisesti Tampereen naapurikunnissa

Yhä useampi pirkanmaalainen nuori päätyy tekemisiin poliisin kanssa. Kuulustelupöydässä lapsen kovimmaksi puolustajaksi paljastuvat yllättäen vanhemmat.

Blockfest yleisöä.

Poliisin ensimmäinen ilta Tampereen Blockfesteillä oli kiireinen – joukkotappeluja, alaikäisiä festarialueelle pyrkijöitä ja sillalta hyppijöitä

Poliisin tietoon ei ole tullut yksittäistä vakavaa väkivallan tekoa ja tapaturmaa. Tehtäviä ja kiinniottoja oli kuitenkin normaalia perjantaita enemmän.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Viranomaisilla riitti Pirkanmaalla tehtäviä läpi juhannusaaton - eikä kiireiden odoteta vielä loppuvan

Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan juhannusaatto oli kiireinen. Lämmin sää ja alkoholi nosti poliisien tehtävämäärää merkittävästi verrattuna normaaliin kesäviikonloppuun.

jalkoja ringissä

Turun nuorisotyöntekijät jalkautuvat koulun päättymistä juhlivien nuorten pariin viikonloppuna

Nuoristyöntekijät pyrkivät olemaan läsnä nuorten juhlinnassa. Turku lisäsi jo aikaisemmin keväällä jalkautuvien nuorisotyöntekijöiden määrää keskustassa.

Ihmisiä katsomassa jääkiekon MM-ottelua Tampereen keskustassa. Auribnko paistaa.

Toinen MM-kisaviikonloppu oli Tampereella tavanomaisen vilkas – suuri väkimäärä ei suoranaisesti lisännyt poliisin tehtäviä

Poliisia työllistivät viikonloppuna useat rattijuopumukset ja tieltä suistumiset. 

Poliisi valvoo Oulun keskustassa

Poliisi: Oulussa ei ole havaittu varsinaista jengiytymistä, ilmiötä halutaan ehkäistä

Valtaosa nuorisosta on poliisin mukaan fiksuja, ja vain pieni joukko väkivaltaisesti käyttäytyviä nuoria aiheuttaa ongelmia.

ei tunnistettavia ihmisä kauppakeskuksessa

Oulun kauppakeskus Valkeassa on turvapainike, jolla voi ilmoittaa häiriökäyttäytymisestä vartijoille

Valkeassa häirintätapaukset ovat vähentyneet. Häiriökäyttäytymisestä tulee ilmoittaa heti vartijoille.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Vappu oli rauhallinen Oulun poliisilaitoksen alueella – tehtäviä jopa edellistä vappua vähemmän

Vappuaattona kuitenkin Jokilaaksojen alueella oli useita kotihälytyksiä ja pahoinpitelyjä selvitettävänä. Myös rattijuopumustehtävät työllistivät tällä alueella. 

Poliisi istuu poliisiautossa.

Lisääntynyt valo, pitkät pyhät ja sulat tiet työllistivät poliisia pääsiäisenä Kainuussa

Poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että Kainuussa tehtävät liittyivät kotihälytyksiin, rattijuopumuksiin ja häiriökäyttäytymiseen.

Turun Hansakorttelin nimikyltti

Turku huolissaan nuorten häiriökäyttäytymisestä – aloittaa eri toimijoiden kanssa turvallisuussuunnitelman teon keskusta-alueelle

Useat nuoret ovat kohdanneet lähiaikoina Hansakorttelissa muiden nuorten tekemää väkivaltaa ja varkauksia. Häiriökäyttäytymiset kauppakeskus Hansassa ovat olleet laajasti esillä julkisuudessa.

En polis och en polisbil syns delvis

Poliisin mukaan viikonloppu oli suhteellisen rauhallinen pohjalaismaakunnissa

Koronarajoitusten päättyminen sai ihmiset liikkeelle, mutta mitään suuria ongelmia ei ilmaantunut. Viikonloppuna järjstettiin myös muutama mielenilmaus Ukrainan tilanteen johdosta.

En slalombacke med ankarlift. Nere vid backen står en pistmaskin parkerad.

Vaasan Öjbergetillä ongelmia nuorten häiriökäyttäytymisen kanssa

Jos häiritsevä käytös hissijonossa tai rinteessä ei huomauttamisesta huolimatta lopu, on henkilökunnalla oikeus takavarikoida häiritsijän hissikortti väliaikaisesti.

Ihmisiä kävelee kauppakeskuksessa.

Poliisi lisää valvontaa Turun Hansa-korttelissa ja Porin Puuvillassa: nuorten tekemiä näpistyksiä ja toisiin nuoriin kohdistuneita rikoksia

Isoissa kauppakeskuksissa ja niiden läheisyydessä on viime aikoina ilmennyt poikkeuksellisen paljon nuorten häiriökäyttäytymistä. Virkavalta kehottaa vanhempia seuraamaan lastensa tekemisiä.

Pallo maalin katolla.

FC Lahden fanin väkivaltaisen riehunnan esitutkinta saatu päätökseen – juttu siirtyy nyt syyttäjän harkittavaksi

Syyskuisesta tapauksesta on tehty rikosilmoitus yhdestä henkilöstä. Myös FC Lahti reagoi voimakkaasti tapahtumiin jo muutaman päivän kuluttua epäillystä pahoinpitelystä.

Yrittäjä Riikka-Maria Lemminki seisoo kotonaan olohuoneessa ja katsoo kameraan.

Kauppakeskuksen toimitusjohtajaa uhkailtiin, yrittäjän päälle heitettiin rahaa – koronapassin vastustajat ryhtyivät häiriköimään yrityksiä

Yrittäjiä ja työntekijöitä on häiritty ja uhkailtu koronapassin käyttöönoton vuoksi. Maran toimitusjohtajan mukaan häiriköt eivät ymmärrä, kuinka tärkeä passi on.

Korian asema

Vapaaehtoiset ratkovat nuorisotilojen puutetta Kouvolassa – suunnitteilla uusi tila ja laajemmat aukioloajat

Korialla vapaaehtoiset puuhaavat uusia tiloja nuorille. Valkealassa puolestaan etsitään vapaaehtoisia pitämään auki kaupungin nuorisotiloja.

Poliisiauto partioi Jyväskylän keskustassa.

"Kansa on jälleen löytänyt yöelämän" – Jyväskylän MM-ralliviikonloppu työllisti kuitenkin poliisia tavallista vähemmän

Yhteensä poliisilla oli tehtäviä perjantaiaamun ja sunnuntaiaamun välisenä aikana noin 500. Ralliviikonloppua rauhoitti tavallista myöhäisempi ajankohta.

Poliisiauto partioi Jyväskylän keskustassa.

Korona on lisännyt levottomuutta kaupunkien keskustoissa – Jyväskylässä poliisi poisti kesäkuukausina keskimäärin kolme häiriköijää päivässä

Keskustoissa viihtymistä haittaa epäsiisteys, avoin päihteidenkäyttö ja häiriökäyttäytyminen. Asiat ovat olleet esillä monissa suurissa kaupungeissa. Jyväskylässä rauhattomuuden on todettu vähentäneen asiointia keskustassa.

Eläinlääkäri Tuulia Appleby vastaa pieneläinklinikalla.

Ammattiopiston uusi pieneläinklinikka Kannuksessa tuo helpotusta alueen eläinlääkäripulaan

Suurin osa potilaista on koiria ja kissoja. Klinikan eläinlääkäri on perehtynyt käytöshäiriöiden hoitoon, apua on tarjolla esimerkiksi ääniä pelkääville eläimille.

FC Lahden peli urheilukeskuksen nurmella

FC Lahti ei halua enää hymistellä faniensa törttöilyjä ja sulkee kannattajakatsomonsa toistaiseksi – "Joukkueen kannattaminen ei ole Lahdesta kuolemassa"

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava FC Lahti sulkee kannattajakatsomonsa toistaiseksi. Päätös herättää kannattajissa ristiriitaisia tunteita, mutta pitkäaikainen kannattaja ymmärtää seuran päätöksen.

Joona Myllylä, Elimäen yhtenäiskoulu Otto Siren, Elimäen yhtenäiskoulu Aaro Suominen, Elimäen yhtenäiskoulu

Koko kylä kutsuttiin kasvattamaan nuoria, kun ilkivaltaa ei saatu kuriin – nuoretkin toivovat puuttumista: "Mahdollisimman isolla kädellä"

Poliisi on saanut ilmoituksia yläkouluikäisten pahoinpitelyistä ja ilkivallasta Kouvolassa. Kaupunki yrittää nyt keksiä keinoja ongelmatapauksiin yhdessä asukkaiden kanssa.

lähikuva poliisin virka-asusta

Nuorison moporalli työllistää Itä-Suomen poliisia – useimmiten pelkkä puhuttelu riittää

Mopoiluun ja nuorison häiriökäyttäytymiseen on puututtu satoja kertoja tänä vuonna. Poliisin mukaan useimmiten tapauksissa on riittänyt kansalaisten kanssa käyty keskustelu.

Mies aukaisee Kelan ovea.

Kelan henkilökunnan kokema uhkailu on kaksinkertaistunut koronatilanteen pitkittyessä – etuusjohtaja: "Asiakkailta unohtuu, että kelalainen on ihminen"

Uhkailu on lisääntynyt niin, että asiaan puuttui myös Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta. Osansa häiriökäyttäytymisestä ovat saaneet myös muut viranomaiset ja esimerkiksi koronajäljittäjät.

Roskat vain jäljellä rockfestivaalista

Rovaniemen superviikonloppu sujui odotettua paremmin – festivaalikansa työllisti poliisia

Pelättyjä liikkenneruuhkia ei syntynyt. Varmistettuja koronatartuntoja toistaiseksi vain yksi.

Den rödgula flaggan signalerar att badvakt finns på plats på badstranden.

Turun rantavalvojat joutuivat huomauttamaan vanhempia lasten valvonnasta aiempia vuosia enemmän

Lapset ovat olleet vedessä ilman aikuisen valvovaa silmää. Valvomattomuuteen jouduttiin puuttumaan erityisesti Ispoisten uimarannalla.

Poliisin hälytysvalo

Pohjanmaan poliisilla lähes 260 tehtävää perjantain ja lauantain välillä – maakunnissa pahoinpitelyjä ja huumausainerikoksia, Kurikassa ampuma-aserikos

Pohjanmaan poliisilla on ollut Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa kiireinen kesäviikonlopun alku.

Dj Jannica Tapaninen Hernesaaren ravessa.

Luvattomat teknobileet valvottavat helsinkiläisiä kesäyössä – nyt ulkoilmajuhlien järjestäjät kertovat intohimostaan ja siitä, miksi kemut jatkuvat

Yön yli jatkuvat epäviralliset ulkoilmakemut ovat nousseet korona-aikana Helsingin suosituimpien illanviettotapojen kärkeen. Niitä on syytetty äänisaasteesta ja roskaamisesta.

Kyltti Lutakonaukion sulkemisesta Suomipop-festivaalin ajaksi.

Poliisilla kiireinen viikonloppu Jyväskylässä: reilusti yli 250 tehtävää, putkan ovi kävi tiuhaan

Päihtyneet ja häiriökäyttäytyminen työllistivät virkavaltaa viikonloppuna Jyväskylän seudulla. Kaupungin keskustan alueella poliisi sai paljon ilmoituksia myös metelin aiheuttamista haitoista.

Festarikävijät haluavat luottaa siihen, että kaikki toimivat turvallisesti yleisötapahtumassa

Kajaanin Lammen Loiskeet -festivaali sujui rauhallisesti – koronatilanteen paheneminen aiheutti lippujen peruutuksia

Viikonloppuna järjestetyn Lammen Loiskeet -festivaalin pääjärjestäjä Jouko Palorinne on tyytyväinen tapahtumaan. Häiriökäyttäytymistä ei juuri havaittu. Kainuun koronatilanne aiheutti kuitenkin viime hetken lippujen peruutuksia.

Vekaranjärven varuskunnan keskusaukio. Kuvan etualalla panssarivaunu ja taustalla varuskunnan ruokala.

Humalainen varusmies kävi toisen varusmiehen kimppuun Karjalan prikaatissa – molemmat ovat palanneet palvelukseen

Karjalan prikaati tutkii viime perjantaina Vekaranjärven varuskunnassa sattunutta pahoinpitelytapausta. Tapaus ei ole ainakaan toistaiseksi edennyt poliisitutkintaan.

Ystävykset nauttivat Spritzer juomaa ravintolan terassilla.

Kesän alku sai pohjalaiset korkkaamaan – poliisilla yli 200 tehtävää viime yönä

Lämmin sää ja kesän korkkaus sai myös pullot aukeamaan vilkkaasti varsinkin Seinäjoella ja Vaasassa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla päätyi toistakymmentä ihmistä putkaan.

Poliisi.

Itä-Suomen poliisilla oli vilkas vappu – tehtäviä yhdessä yössä lähes 300

Vappuyönä koko Itä-Suomessa kirjattiin muun muassa 56 kotihälytystä.

Skumppalasi puistossa

Vappujuhlijat pitivät poliisin kiireisenä pohjalaismaakunnissa – saldona runsaat 180 tehtävää

Kokkolan kauppatorilla ihminen putosi kaupunginsalmi Suntiin perjantaina, mutta sivulliset saivat hänet ylös vedestä.

Tyhjät kuohuviinipullot odottivat ottajaansa Musiikkitalon edessä Helsingissä marraskuussa 2020.

Vappuväkeä runsaasti liikkellä Itä-Suomessa – virkavallalla liki 300 tehtävää

Poliisin näkökulmasta vappuaatto oli viimevuotista hieman vilkkaampi. Ravintoloihin kertyi jonoja, mutta mitään hallitsematonta ryntäystä ei syntynyt.

Poliisin hiha ja auto takana

Poliisi ja nuorisotyöntekijät lisäävät läsnäoloa Oulun keskustassa, jossa on keväällä havaittu alaikäisten väkivaltaa

Poliisin mukaan alaikäisten keskuudessa on havaittu Oulussakin huolestuttavaa väkivaltaa ja jengiytymisen piirteitä, mikä on lisännyt turvattomuutta keskustassa. Poliisi, nuorisotyöntekijät ja vapaaehtoiset tekevät yhteistyötä tilanteen ratkaisemiseksi.

Kamppi

Harva on huomannut Helsingin keskustan kummallisen näköiset rautanupit kaiteissa – niillä ohjataan ihmisiä toimimaan halutulla tavalla

Kaupunkisuunnittelulla ohjataan ihmisten käyttäytymistä. Helsingin pysäkkikatosten nojatuet ovat esimerkki tästä.

Joensuun kartta, johon merkitty Kanervalan kaupunginosa.

Poliisi jahtasi aggressiivista miestä sunnuntaina Joensuussa

Poliisi etsi miestä Kanervalassa usean partion voimin, mutta ei saanut häntä kiinni.

Poliisiauto Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen pihalla.

Kaakkois-Suomen poliisilla poikkeuksellisen kiireinen joulu

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni ihmisiä rikos- ja häiriökäyttäytymisen vuoksi enemmän kuin kesäviikonloppuna.

Huppupäinen nuori mies, tiiliimuuri.

Oulun kaupunki haluaa auttaa rikoksilla oireilevia nuoria – NURRI-hankkeessa tuetaan myös nuorten perheitä

Kohderyhmä on 12–29-vuotiaat nuoret tai nuoret aikuiset, joiden taustalla on rikoksia tai häiriökäyttäytymistä.

Kuvassa poseeraavat Nicolas Anelka, Amina Ciyow ja Shakur Ahimana Helsingin keskustassa 11. marraskuuta 2020.

Kysyimme aseman nuorilta jengiytymisestä, ryöstelystä, väkivallasta ja maahanmuuttajien syyttelystä – "Kuka tahansa voi tehdä rikoksia, at the end of the day"

Nuoruutensa Steissillä viettänyt artisti Mercedes Bentso lähti kanssamme selvittämään, mistä nuorisouutisoinnissa on kyse.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) saapuu hallituksen neuvotteluihin Säätytalolle Helsingissä 23. lokakuuta 2020.

Sisäministeri Ohisalo: Asiantuntijoiden mukaan Helsingin rikolliset nuoret ovat pääosin maahanmuuttajataustaisia – “Huolestuttava kehitys, johon monien viranomaisten yhteistyöllä pyritään puuttumaan”

Sisäministeri Ohisalon mukaan ongelmia ennaltaehkäistään esimerkiksi sekoittavalla asuntopolitiikalla, jolloin asuinalueet eivät pääse eriytymään liikaa toisistaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle