Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viking Gabriellan lähtö Helsingistä epäonnistui

Allas Sea Pool sai osumaa jättimäisestä risteilijäaluksesta toissa viikolla ja pysyy suljettuna, kunnes vahinkojen kartoitus on valmis

Risteilijäalus M/S Gabriella törmäsi Allas Sea Poolin edustalla oleviin rantarakenteisiin tammikuun puolivälissä. Törmäys aiheutti vaurioita, eikä kylpyläaluetta voida avata vielä helmikuun alussa.

Riihimäen uimahalli

Riihimäen uimahallin lisäherkut vielä avoin kysymys – suunnitelmat on, rahat puuttuu

Uimahallin remonttisuunnitelmissa pidetään auki mahdollisuus rakentaa tilaussaunan altaaseen säädettävä pohja ja lämminvesialtaan rakentaminen kylmävesialtaan yhteyteen. Ne vaatisivat lisärahoituksen.

Ahveniston maauimalan uima-allas.

Ahveniston maauimalan altaan tutkimukset alkavat Hämeenlinnassa

Ahveniston maauimalan edellinen remontti valmistui seitsemän vuotta sitten. Uimalan kunnostusta valvoo Museovirasto, koska maauimala on suojeltu rakennussuojelulailla.

uimareita ja uimavahteja Uimastadionilla.

Helsinki selvittää, voisiko Uimastadionin pitää auki ympäri vuoden – tuhannet kaupunkilaiset haluaisivat stadikalle myös talvella

Helsinkiläiset saavat Oma Stadi-äänestyksessä päättää lähes 9 miljoonan euron rahapotin jakamisesta kaupungin kehittämiseen. Kaupunkilaiset halusivat muun muassa selvityksen Uimastadionin ympärivuotisesta aukiolosta.

Kouvolan Urheilupuiston uimahallin sisäänkäynti ulkoa

Kaupunginjohtaja ehdottaa uutta uimahallia Kouvolan Urheilupuistoon – suurimman valtuustoryhmän puheenjohtaja: "Päätös voi vielä siirtyä ensi vuodelle"

Uuteen virkistysuimalaan kaavaillaan muun muassa kilpailut mahdollistavaa 50 metrin allasta. Kustannukset ovat nousseet viime keväästä. Päätöksiä uimahallista yritetään tehdä jo parin viikon kuluttua.

Arto-Tolsa -areena.

Lausunto: Arto Tolsa -areenan kenttäremontti aloitettava pikaisesti – myös aurinkokatsomo uusittava

Kotkan elinvoimavaliokunta kehottaa kaupunkia aloittamaan Arto Tolsa -areenan kenttäremontin mahdollisimman nopeasti. Se suosittelee myös, että vanha aurinkokatsomo korvataan uudella katsomolla.

En person simmar i en simbassäng.

Katariinan uimahallin sisäaltaat ovat taas auki, mutta kuinka kauan? Toimitilapäällikkö: "Nyt ollaan lisäajalla"

Vanha Katariinan uimahalli Kotkassa on tulossa käyttöikänsä päähän. Puheet uudesta hallista vilkastuvat, mutta Kotkan päättäjät toppuuttelevat vielä.

Vanajaveden rantaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinna on viimein saamassa kelluvan ravintolan ensi kesäksi

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ravintolan, saunan ja uima-altaiden kokonaisuuden poikkeusluvan Engelinrannan alueelle. Kokonaisuus toteutettaisiin kuitenkin vaiheittain.

Uimahalli Koskikara sisältä.

Nyt pitäisi liukastelun loppua – Jämsän uimahallin lattiaa karhennettiin vielä kerran: "Ensituntuma on aikaisempaa pitävämpi"

Liukas lattia on aiheuttanut ongelmia uimahalli Koskikarassa viime kesän remontista saakka. Lattiaa on nyt karhennettu kaksi kertaa, edellisen kerran tammikuussa.

Kyltti Lahden maauimalan altaan vieressä.

Lahden maauimalassa vilkas kesä – kävijöitä piisasi enemmän kuin ennen koronaa

Kävijöitä oli reippaasti enemmän kuin vuosi sitten ja myös koronaa edeltävän kesän 2019 kävijämäärä ylittyi kirkkaasti.

Ihmiset uivat uimahallissa

Kotkan Katariinan uimalan sisäallasta voidaan vielä käyttää – uimahallin kunnon laajempi tarkastus tehdään ensi vuonna

Kotkan uimala Katariinan sisäallas sai vielä elinaikaa ainakin ensi kevääseen. Ensi vuonna tehtävät laajemmat kuntotutkimukset selvittävät, mikä on uimahallirakennuksen kohtalo.

Kuvassa on näkymä Hankoon.

Talousvettä on kulunut Hangossa kesä-heinäkuussa niin paljon, että syksyllä saattaa uhata vesipula

Syksyllä voi tulla vesipulan lisäksi myös laatuongelmia, kun talousvetenä käytetty pohjavesi laskee normaalia alemmaksi.

Uimahalli Vesihiisi Rovaniemellä

Vesihiiden ulkoaltaisiin pääsee taas pulikoimaan

Rovaniemen uimahalli Vesihiiden ulkoaltaat on avattu uudelleen keskiviikkona puolen päivän aikaan. Altaat olivat suljettuna perjantaista lähtien bakteerilöydöksen vuoksi.

Rakennustyömaa uimahallin pihalla. Betonipalkkeja.

Haminan Linnoituksen uimahallin ulkoallasta rakennetaan parhaillaan – lokakuussa valmistuva allas antaa mahdollisuuden kylmän veden uintiin

Uimahallin laajennus käsittää ulkoaltaan, porealtaan ja saunan. Ulkoallas on tarkoitettu käyttöön pitkälle syksyyn. Uimaan voisi päästä ehkä jo tänä syksynä.

Ihmisiä vedessä Hietaniemen uimarannalla.

Coronavirus and blue-green algae—is swimming safe in the capital?

Helsinki is telling swimmers to avoid four beaches over poor water quality.

Ihmisiä vedessä Hietaniemen uimarannalla.

Sinilevää rannoilla, suolistobakteereja joessa ja korona-altistumisia maauimalassa – missä Helsingissä uskaltaa vielä uida helteillä?

Neljää Helsingin uimarantaa ei suositella uintikäyttöön suolistobakteerien vuoksi ja helle lisää sinileväkukintoja. Asiantuntija kehottaa noudattamaan yleisiä varovaisuusperiaatteita uimaveden suhteen.

kartta ja sijaintimerkki

Uimahalli Vesihiisi suljettu perjantaina – ulkoaltaasta tehty bakteerilöydös, sisäaltaat kiinni varotoimenpiteenä

Rovaniemen uimahalli Vesihiisi on perjantaina suljettu bakteerilöydöksen vuoksi. Ulkoaltaat avataan, kun vedenlaatu saadaan jälleen kuntoon. Sisäaltaat avataan jo huomenna lauantaina.

Maauimala Lahden mäkimontussa.

Lahden maauimala saa osallistavan budjetin ansiosta temppuradan heinäkuuksi

Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunkia kehitetään asukkaiden ideoiden pohjalta.

Oulun torinrantaa suunniteltu merikylpylä.

Oulun merikylpylän investoinpäätöstä odotetaan syksyllä – Nordic Urbanin toimitusjohtaja: omistajiksi lähtee myös oululaisia sijoittajia

Torinrantaan on suunnitteilla ympärivuotisesti avoinna oleva 25-metrinen uima-allas ja oheispalveluja. Merikylpylän piti olla valmis jo tänä kesänä, mutta korona toi mutkia matkaan.

Lapuan maauimala 17. kesäkuuta 2014

Lapuan suosittu maauimala ei avaa oviaan tänä kesänä, syynä heikko viime kesä

Kymmenen vuotta sitten valmistuneeseen maauimalaan olisi pitänyt tehdä myös korjaustöitä ennen avaamista. Heikko viime kesä ei tuonut luottamusta valmistella maauimalaa käyttövalmiiksi alkanutta kesää varten.

Visualisering av en flytande restaurang i havet.

Vaasan kelluva saunaravintola sai rakennusluvan

Vaasan sisäsataman kelluva saunaravintola on mahdollisesti todellisuutta ensi vuonna. Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi asian yksimielinen.

Uimari uimastadionilla altaassa.

Ennennäkemätön uima-allasvillitys valtasi Suomen – osa malleista on jo loppuunmyyty

Altaiden myyjät kertovat, että koronaa edeltävästä ajasta kauppa on jopa yli tuplaantunut. Polskimispaikan saa pihalleen halvimmillaan muutamalla satasella. Kalleimmat altaat maksavat terasseineen jopa 50 000 euroa.

Kotkan Katariinan uimahalli

Katariinan uimahallin sisäaltaat jäivät pois käytöstä Kotkassa – kuntotutkimuksissa selviää, avataanko niitä enää lainkaan

Pahimmassa tapauksessa Katariinan uimahalli voitaisiin joutua sulkemaan kokonaan talviajaksi, kun maauimalan allas ei ole käytössä.

Utebad, simbassänger utomhus.

Turun Kupittaan maauimala avautuu tänään tiistaina

Alkuvaiheessa Turun Kupittaan maauimalassa on käytössä 300 hengen henkilömäärärajoite.

Helsingin uimastadion avautui 1. kesäkuuta 2021.

Tältä näytti, kun uimastadion aukesi Helsingissä – Kisailu ensimmäisestä hypystä altaaseen alkoi jo aamuyöllä, uimarit: "Kesä alkaa tästä"

Helsingin Uimastadion on avannut ovensa asiakkaille. Uimahallit ja maauimalat voivat uusien koronarajoitusten puitteissa olla avoinna puolella normaalista asiakasmäärästä. 

Lahden maauimala 1.6.2016

Lahden maauimala aukeaa 1.6. – myös uimakouluja saa järjestää

Kesän alun odotettu hetki on pian käsillä, kun maauimala avaa ovensa ensi tiistaina. Turvavälit ja hygienia on syytä pitää kunnossa myös maauimalassa asioidessa.

Kuvassa on yleiskuvaa Uimastadionilta, missä ihmiset ottavat aurinkoa ja uivat.

Covid restrictions set to ease in the capital region

Museums, libraries and swimming pools will once again be accessible to the public.

Kuvassa on yleiskuvaa Uimastadionilta, missä ihmiset ottavat aurinkoa ja uivat.

Pääkaupunkiseudulla avataan julkisia tiloja ja harrastustoimintaa: museoihin, kirjastoihin ja maauimaloihin pääsee jälleen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi torstain kokouksessaan löysentävänsä koronarajoituksia hieman. Julkisten tilojen osittaisen avaamisen lisäksi yksityistilaisuuksien henkilörajoitus nousee sisätiloissa 10 ja ulkona 50 henkilöön.

Kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Trampoliinit sivuun, korona sai ruotsalaiset innostumaan uima-altaista – Ruotsissa valmistaudutaan taas svemesteriin eli lomaan kotimaassa

Arkea maailmalta: varautukaa ruuhkiin, jonotuksiin ja ajanvarauksiin, sillä Ruotsi tulee olemaan tänäkin kesänä täynnä kotimaassa matkailevia ruotsalaisia, kirjoittaa Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Vattenparken FantaSea i Jakobstad

Pietarsaaren Fanta Sean alue avautuu kesäksi leirinnälle ja uimareiden käyttöön

Pietarsaarelaisia 1980-luvun lopusta palvellut vesipuisto poistuu maisemasta jo kesäksi, sillä sen uima-allas sekä vesiliukumäki poistetaan käytöstä. Alue varataan leinrintäkäyttöön. Myös Kittholmassa uimassa käyvät voivat liikkua alueella.

Maauimala.

Riihimäki avaa maauimalan toukokuun lopussa

Altaita on alettu täyttää jo pikkuhiljaa.

Rauman uudistettu maauimala

Rauman maauimalalle hoitaja kolmeksi seuraavaksi vuodeksi

Uimala otettiin viime kesänä uudelleen käyttöön peruskorjauksen jälkeen.

Uimahalli Koskikara sisältä.

Uimahallin allasosaston lattia on nyt karhennettu Jämsänkoskella

Lattiapinta oli remontin jälkeen niin liukas, että uimarit liukastelivat ja kaatuivat kävellessään. 

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lieksan uimahallissa kuolemantapaus

Ihmisen kuolema ei tapahtunut allasalueella.

FantaSea vattenpark i Jakobstad.

Pietarsaari puntaroi vesipuisto FantaSean ja leirintäalueiden tulevaisuutta – maauimala on avautumassa ehkä ensi kesänä

Vanhan sataman alueen tärkeimpiä kehityskohteita on vesipuisto FantaSea ja sen leirintäaluepaikat.

titlecard för video

Avoinna olevissa kylpylöissä huolehditaan hygieniasta ja turvaväleistä – Vaasan Tropiclandiassa pohditaan tarkkaan, milloin olisi hyvä aika avata

Hankalan koronatilanteen takia Vaasan Tropiclandia on toistaiseksi suljettu. Muut kylpylät palvelevat syyslomalaisia.

Uimahalli Koskikara sisältä.

Jämsä: Koskikaran uimahallin liukkausongelma helpottaa – uudet pesumenetelmät karhentavat lattiaa

Koskikaran uimahallin allasosaston lattia uusittiin viime kesänä.

Rovaniemen kaupungin uimahalli Vesihiisi

Remontti ohi – uimahalli Vesihiisi aukesi Rovaniemellä

Halli suljettiin koronaepidemian vuoksi maaliskuussa.

Kajaanin Uimaseura harjoittelemassa Otanmäen maauimalassa.

Kajaanin Uimaseuran urheilijat harjoittelevat kesän väistöaltaassa Otanmäen maauimalassa

Harjoitukset ovat iltaisin, jolloin koko allas on uimareiden käytössä.

 Kumpulan maauimala / Helsinki 30.05.2020

Helsinki poisti maauimaloiden henkilömäärärajoitukset – uimareiden määrää altaissa voidaan edelleen rajoittaa

Kaupunki muistuttaa, että asiakkaiden tulee yhä pitää turvaväliä muihin. Ruuhka-aikoina uijien määrää kuitenkin rajataan altaissa.

Riihimäen uimahalli

Riihimäen uimahalliin pääsee nyt polskimaan – saunat vielä kiinni

Riihimäen uimahallin kuntosali ja saunat pysyvät suljettuina heinäkuun loppuun asti.

Utebad, simbassänger utomhus.

Turun maauimaloihin pääsee lisää uimareita

Yleisörajoituksia muutetaan maanantaina.

Kajaanilainen Ohto Sorvari Paltaniemen uimarannalla.

Koronan riski on pieni uidessa ja jäätelökioskille jonottaessa – muista silti nämä viisi asiaa rannalla

Uimarannalla pätevät samat ohjeet kuin muualla. Vältetään isoja ryhmiä ja pidetään turvavälit.

Asiakkaita Pub Keitaan terassilla

Terassit, pubit ja kahvilat aukesivat parin kuukauden koronatauon jälkeen – katso kuvista, miten suomalaiset ottivat vastaan rajoitusten helpottamisen

Koronarajoitusten lieventyminen ja lämmin kesäpäivä saivat ihmiset liikkeelle eri puolilla Suomea.

Radamed Samaniego Castillo / Uimavalvoja /Kumpulan maauimala / Helsinki 30.05.2020

"Jännittää hirveästi", sanoo uimavalvoja – katso tästä, miten Suomi avautuu maanantaina

Moni julkinen paikka avaa ovensa jälleen yleisölle. Katso tästä jutusta lista, mikä kaikki muuttuu.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Hiivaa, hometta ja bakteereja – Helsingin uimahallien puhtaudessa on toivomisen varaa

Näytteitä otettiin 26 Helsingissä sijaitsevasta uimahallista ja noin kolmasosassa näytteistä kokonaisbakteerimäärät olivat suuria.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle