Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ratamestarit Juha Lilja ja Saara Yli-Hietanen, Tampereen Pyrintö.

Kainuun Rastiviikko etsii majoituskohteita tuhansille suunnistajille Puolangalta ja lähialueilta

Rastiviikon lisäksi Puolangalla järjestetään Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikko ja Suomussalmen Hossassa Kainuu Trail- polkujuoksutapahtuma, jotka lisäävät majoituksen tarvetta.

Juoksijoita metsässä

Mynämäen Lukkari-Jukolan järjestelyt etenevät aikataulussa – ilmoittautuminen tarkoitus avata joulukuussa

Suunnistuksen suurtapahtumaa jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin, kun Rovaniemen Napapiiri-Jukola siirtyi koronaviruksen vuoksi.

Orienteringstävling, på bilden syns en station.

Lasten ja nuorten valtakunnallinen suunnistusleiri kesällä Kuopiossa

Leiri järjestetään koulujen ensimmäisellä kesälomaviikolla ja sille odotetaan 1500 osallistujaa.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Napapiiri-Jukolan aikataulu siirtyi kahdella kuukaudella, seurauksena nollatulos – järjestäjä: "Muutama sata tonnia jäi saamatta"

Ounasvaaran hiihtoseura ei saanut suunnistuskisasta toivomaansa tulosta. Napapiiri-Jukola -suunnistuskisa järjestettiin Rovaniemellä elokuun lopulla.

Ihmisiä lost in Kainuu -kilpailun lähdössä

Seikkailukilpailu Lost in Kainuu vei taas sadat kilpailijat erämaahan – tänä vuonna seikkailukärpäsen puremat lapset pääsevät myös mukaan tunnelmaan

Osallistujamäärältään Suomen suurin seikkailukilpailu on parhaillaan käynnissä Suomussalmella. 11. kerran järjestettävässä kisassa lapsille on ensimmäistä kertaa oma seikkailurata, jossa tunnelmaa haetaan muutoin kuin extreme-tehtävillä.

Juvan Urheilijoiden Topi Huttunen testijuoksee Juvan SM-sprinttien reittiä Juvan keskustassa.

Huiput tuovat hurjan lajin Juvan raitille – Ratamestari: “Rastivälit mennään Topi Raitasen vauhteja”

Lähes 2 000 kilpailijaa ratkoo suunnistuksen SM-mitaleiden kohtalot viikonloppuna Etelä-Savon maisemissa. Lauantaina sprinttisuunnistuksessa laji tuodaan keskelle Juvan kirkonkylän hulinaa.

Suunnistus, Jukolan viesti 2014, Kuopio, Jukolan viestin voittajat, Kalevan Rasti 1, Thierry Gueorgiou

Moninkertainen maailmanmestari Thierry Gueorgiou on Suomen suunnistusmaajoukkueen uusi päävalmentaja – "Tavoitteena olla paras suunnistusmaa vuonna 2025"

Suomen suunnistusmaajoukkue saa päävalmentajakseen moninkertaisen maailmanmestarin, ranskalaisen Thierry Gueorgioun. Gueorgiou on tehnyt Suomen suunnistusliiton kanssa sopimuksen, joka kestää vuoden 2025 Kuopiossa käytäviin MM-kisoihin saakka. 

Jukolan lähtö

Kymmeniä tuhansia osallistujia, kaksi massatapahtumaa, nolla tartuntaa – 3 syytä, miksi Rovaniemen superviikonlopusta ei tullut koronalinkoa

Pahenevassa koronatilanteessa järjestettävä musiikkifestivaali ja suunnistustapahtuma herättivät pelkoa koronatartuntojen leviämisestä. Rovaniemen superviikonlopun tartuntasaldo oli kuitenkin pyöreä nolla.

Nuorten MM-suunnistuksen sprintin hopeamitalisti Touko Seppä.

Touko Seppä suunnisti sprintin hopealle nuorten MM-kisoissa

Nuorten MM-kilpailu alkoi Turkin Kocaelissa sunnuntaina sprintillä.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Napapiiri–Jukola ja Simerock: tartuntoja nolla

Tapahtumista on kulunut nyt reilu viikko. Lapin sairaanhoitopiirin mukaan tapahtumiin ei voida edelleenkään liittää yhtäkään koronatartuntatapausta. Kaikkiaan tapahtumaviikonloppu houkutteli Rovaniemelle yli 30 000 henkeä.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Yhden uuden Rovaniemellä todetun koronatartunnan jäljet johtavat Jukolan viestiin

Toisen uuden tartunnan epäillään olevan peräisin Saariselällä järjestetystä Jänkhällä jytisee -moottoripyörätapahtumasta.

Koronatestiin meneviä ihmisiä jonossa, taustalla autoja.

Simerockin positiivinen koronatapaus olikin varmistustesteissä negatiivinen – superviikonlopun tapahtumista ei ole ilmennyt tartuntoja

Varmistustesti tehtiin henkilölle kahteen otteeseen, molemmat tulokset olivat negatiivisia.

Roskat vain jäljellä rockfestivaalista

Rovaniemen superviikonloppu sujui odotettua paremmin – festivaalikansa työllisti poliisia

Pelättyjä liikkenneruuhkia ei syntynyt. Varmistettuja koronatartuntoja toistaiseksi vain yksi.

Maailmanpyörä Simerock-festivaalialueella

Rovaniemen Simerockissa yksi koronatartunta, altistuneiden määrää selvitetään – Napapiiri-Jukolassa ei todettuja tartuntoja

Kaikkiaan kolmipäiväisessä Simerockissa kävi arviolta 17 500 katsojaa. Tähän mennessä kävijöiden joukosta on todettu yksi positiivinen koronatartunta. Napapiiri-Jukolasta ei ole kerrottu positiivisia tartuntalukuja, vaikka kävijöitä oli noin 15 000.

Otsalamput valaisevat Jukolan viestissä

Otsalamput kellistivät pimeyden Napapiirin Jukolassa – Näin kisaajat, yleisö ja talkoolaiset nauttivat suunnistuksen juhlayöstä

Seurasimme hämärästä aamunkoittoon, kuinka pimeys antoi Rovaniemen suunnistustapahtumalle ikimuistoiset kehykset. Tapahtumaa ei oltu aiemmin järjestetty syyspimeillä.

Jukola.

Stora Tuna on voittanut Napapiiri-Jukolan – Helsingin Suunnistajat ylsi kolmanneksi

Stora Tuna OK juhlii Rovaniemellä suunnistetun Napapiiri-Jukolan voittoa. Suomalaisjoukkueista Helsingin Suunnistajat sijoittui kolmanneksi.

Alfta Ösa OK voitti Venlojen viestin

Venlojen Viestin voitto Ruotsiin – Tampereen Pyrintö neljäs

Alfta ÖSA Ok voitti Venlojen Viestin Rovaniemellä. Ruotsalaisseurat ottivat kilpailussa kolmoisvoiton.

Kuvassa näkyy Jukolassa olevaa yleisöä. Suurimmalla osalla on kasvomaskit.

Koronatestaaja yllättyi laiskasta testi-innosta Jukolassa – osallistuja pitää koronaturvallisuutta hyvänä

Parin päivän aikana Jukolan tapahtuma-alueella olevassa testauspisteessä on käynyt viitisenkymmentä ihmistä. Lauantai-iltapäivänä ei ollut tiedossa olevia koronatartuntoja

Venlojen viesti

Katso tallenne: Venlojen viesti Rovaniemellä – voitto meni Ruotsiin

Napapiiri-Jukolassa on lauantai-iltapäivänä ohjelmassa Venlojen viesti. Katso poikkeuksellisesti elokuussa käytävää kilpailua kuvaa klikkaamalla!

Rap-artisti Yeboyah tunsi heti olonsa kotoisaksi Simerockissa: "On tosi tärkeää päästä bailaamaan ihmisten kanssa"

Raptähti Yeboyah: "Ei voi kuvata, miten tärkeä on päästä bailaamaan" – Koronatappioista huolimatta Jukolassa ja Simerockissa "pidetään kovat bileet"

Tapahtumien superviikonloppu kokoaa Rovaniemelle Simerockiin festariväkeä ja Jukolan viestiin suunnistajia kymmenin tuhansin. Järjestäjien tavoitteet olivat vieläkin suuremmat, mutta sen ei anneta lannistaa, sillä tapahtumia on odotettu pitkään ja hartaasti.

Vaaran perhe juoksee suunnnistusvarusteissa lehtimetsässä, kuvassa näkyy myös rastin merkki.

Suunnistavalle Vaaran perheelle Jukolan viesti on vuoden kohokohta: lähes koko perhe starttaa kisaan ja jää vielä sen jälkeen talkoilemaan

Sodankyläläinen Vaaran perhe on hulluna suunnistukseen. Äiti Annika, isä Keijo ja tytär Iina osallistuvat Napapiiri-Jukolaan, nuorimmaisen ikä ei vielä riitä. Vanhemmilla on takana jo parikymmentä Jukolan ja Venlojen viestiä.

Joensuu-Jukola

Maailman ykkösnainen joutuu jättämään Venlojen viestin väliin koronan jälkioireiden vuoksi – voittotaistelu aukeaa jopa suomalaisjoukkueelle

Perinteinen Jukolan viesti -suunnistustapahtuma käydään tulevana viikonloppuna Rovaniemellä. Venlojen yksi vahva ennakkosuosikki, ruotsalainen Stora Tuna saapuu viestiin ilman vahvinta lenkkiään, Tove Alexanderssonia.

Venlojen viestin yhteislähtö Hollolassa vuonna 2018.

Jukolan viestin koronaturvallisuus kuumentaa tunteita suunnistuspiireissä – "Häpeän aika paljon, jos pitäisi ilmoittaa työnantajalle"

Koronaviruspandemia on karsinut Napapiiri-Jukolasta lähes 5 000 osallistujaa. Erityistä huolta herättää päätös järjestää viestien massalähdöt porrastamattomina.

Drooni ilmassa Lapualla.

Poliisi kieltää drone-kuvauksen Napapiiri-Jukolassa

Mäntyvaara-Vennivaara-alue on viikonloppuna kiellettyä lentoaluetta, sillä tapahtumajärjestäjillä on silloin ilmassa omia kuvauslaitteitaan.

Jukolakavlen i orientering i Villmanstrand 2016.

Napapiiri-Jukolassa myös viikkomessu sekä keppihevosrata ja pehmoeläinsairaala

Napapiiri-Jukola pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Tapahtumaan odotetaan tulevaksi noin 12 500:a suunnistajaa.

Veera Klemettinen under orienterings-EM i Schweiz.

Suomalaiset sunnistivat palkintokorokkeelle maailmancupin viestissä

Veera Klemettinen, Amy Nymalm ja Ida Haapala sijoittuivat kolmanneksi Idren maailmancupissa.

Orienteringstävling, på bilden syns en station.

Joonas Ahola suunnisti Ruotsissa maailmancupin nelossijan

Suomen suunnistajamiehet olivat vahvassa vireessä Ruotsin Idressä järjestetyssä maailmancupin keskimatkan kilpailussa.

Juoksijoita metsässä

Rovaniemellä järjestetään yli 14 000 ihmisen massatapahtuma pahenevassa koronatilanteessa – Jukolan viestin koronaohjeiden noudattamista ei aiota valvoa

Vaikka Rovaniemen kaupunki on tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa, kokoontumismääriin liittyviä rajoituksia ei ole. Viranomaisten mukaan ulkona kilpailtava Jukolan viesti voidaan järjestää turvallisesti.

Hostel Cafe Kodin vastaanoton kyltti.

Rovaniemen keskustan hotellit lähes täynnä Jukola-viikonloppuna

Moni rovaniemeläishotelli on täynnä kaupungin superviikonloppuna, kun Rovaniemellä järjestetään samaan aikaan sekä Jukolan viesti että Simerock. Yksittäisiä huoneita löytyy vielä.

Napapiiri-Jukolan perusta, yötön yö jää toteutumatta

Maailman suurin suunnistustapahtuma kärsii vapaaehtoispulasta – Jukolan viestiin Rovaniemelle kaivataan lisää talkooväkeä

Napapiiri-Jukolan kaltaisten suurtapahtumien järjestäminen korona-aikana on haasteellista: yllä leijuu koko ajan pelko uusista rajoituksista ja talkooporukan saaminen on hankalaa. Osallistujamäärän lasku vaikuttaa myös suoraan tapahtuman talouteen.

Sandi Morris poistuu pettyneenä.

Seiväshypyn supertähti Sandi Morris loukkantui ja karsiutui finaalista – "Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä juoksuradan päähän"

Yhdysvaltojen seiväshypyn supertähti Sandi Morris kertoo hänen lonkankoukistajansa yliojentuneen, kun seiväs rikkoutui. Kipu säteili lonkankoukistajasta koko jalkaan.

Viktor Axelsen juhli tunteikkaasti olympiakultaa

Katso, miten olympiavoittaja puhkesi epäuskoisiin kyyneliin – "Tämä on liian hullua"

Tanskan Viktor Axelsenille olympiavoitto oli tunteikas paikka. Axelsen voitti sulkapallon kaksinpelin olympiafinaalissa Kiinan Chen Longin 21–15, 21–12. Katso Axelsenin reaktio olympiavoittoon oheiselta videolta.

Topi Raitanen tar sig över ett hinder.

Todella harvinaista suomalaisherkkua – Topi Raitanen oli finaalissa häikäisevästi kahdeksas: "Edellisten olympialaisten aikaan olin suunnistaja"

Suomen Topi Raitanen puristi 3 000 metrin estejuoksun olympiafinaalissa kauden parhaaseensa ajalla 8.17,44. Hän oli samalla finaalin paras eurooppalainen. Olympiakultaa voitti Marokon Soufiane El Bakkali.

Elisa Kiiskinen ja Venla Kankainen leimauspaikan teossa Vuokatissa.

Kolmas kerta toden sanoo: suunnistajien suurin leiri siirrettiin kahteen otteeseen Vuokatissa, nyt Leimaus-leiri toteutuu

Leiriä ovat järjestelleet talkoolaiset ja kesätyösetelillä palkatut nuoret.

Ennakkotestaaminen turvaisi elokuun tapahtumat?

Ennakkotestit puhuttavat suurtapahtumien alla, mutta kuka ne maksaa? THL: kotipaikkakunnalla otetuilla ennakkotesteillä olisi ratkaiseva merkitys

Elokuun suurtapahtumiin kokoontuu kymmeniä tuhansia ihmisiä ja ennakkotestiä ei osallistujilta vaadita. Koronapassista ei ole odotettavissa helpotusta pitkään aikaan, jos koskaan.

Ratamestarit Juha Lilja ja Saara Yli-Hietanen, Tampereen Pyrintö.

150 pyöräsuunnistajaa etsii rasteja sunnuntaina Tampereen Kaupin metsistä muiden ulkoilijoiden joukossa, sovun uskotaan antavan tilaa

Pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin osakilpailu käydään Tampereen Kaupin metsissä elokuun ensimmäisenä päivänä. Kisailijoiden ja muiden ulkoilijoiden yhteiselo sujuu parhaiten, kun ulkoilijat kulkevat reittien oikeaa laitaa. Järjestäjien mukaan polkujen kunto ei ole vaarassa.

 Tove Alexandersson oli omaa luokkaansa Tshekin MM-rasteilla

Suunnistajamiehet päättivät MM-kisat tasaisesti – naisista Ruotsin Alexandersson teki lajihistoriaa

Suomalaismiehet suunnistivat kärkikymmenikön molemmille puolille MM-kisojen pitkällä matkalla Tshekissä.

Kokkolan Tiikerit - en framgångshistoria.

Urheilukorttiin mukaan runsaasti keskipohjalaisseuroja – ideana saada urheilujärjestöille uusi varainhankintalähde

Tällä hetkellä Keskipohjalaisseuroista mukana Urheilukortissa ovat Kokkolan Tiikerit, Kokkolan Suunnistajat, Kokkolan Hermes, Nibacos, Kannuksen Ura ja Kalajoki Golf.

Suunnistaja Miika Kirmula.

Suomen suunnistusmiehet taipuivat neljänneksi tuimassa MM-mitalitaistossa

Suomen viestijoukkue Miika Kirmula, Elias Kuukka ja Olli Ojanaho oli pitkään kiinni suunnistuksen MM-mitalissa Tshekissä.

Suunnistaja Miika Kirmula.

Suomalaissuunnistajille vain kokemusta Tshekin metsistä keskimatkojen MM-finaaleissa

Parhaat suomalaiset olivat Miika Kirmula ja Amy Nymalm. Naisissa voitti myös sprinttikultaa voittanut Ruotsin Tove Alexandersson. Miesten kilpailun paras oli Sveitsin Matthias Kyburz.

kuva kartasta ja kompassista

Kainuun Rastiviikko kokoaa reilut 2 000 suunnistajaa Suomussalmelle – myös pyöräsuunnistajat ottavat mittaa toisistaan

Kainuun Rastiviikko järjestetään Suomussalmella Haverisen hiihtokeskuksen mäntykangasmaastossa. Rastiviikolle osallistuu reilut 2 000 suunnistajaa ja parisen sataa pyöräsuunnistajaa. Kuntosuunnistajia on hieman aiempaa vähemmän koronatilanteen takia.

Klemettinen naisten sprintissä suunnistuksen MM-kisoissa Tshekissä 3. heinäkuuta 2021.

Suomi seitsemäs MM-rastien sprinttiviestissä

Suomi on sijoittunut seitsemänneksi MM-suunnistuksen sprinttiviestissä Tshekissä.

Veera Klemettinen, arkistokuvaa

Klemettinen paras suomalainen MM-rastien avauksessa – sprintin mestaruudet Ruotsiin

Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen on avannut suunnistuksen MM-kilpailut sprintin kahdeksannella sijalla. Sijoitus oli suomalaisten paras Tshekin kisojen ensimmäisenä päivänä.

Venla Harju suunnistaa pitkän matkan finaalissa suunnistuksen MM-kilpailuissa Norjassa 2019

Suunnistuksen MM-kisat vauhtiin lauantaina Tshekissä – Marika Teini ja Venla Harju Suomen valttikortit

Suunnistuksen arvokisoissa Tshekissä mitellään kaikkiaan kolme henkilökohtaista kilpailua ja kaksi viestiä. Kilpailuviikko käynnistyy lauantaina alkavalla sprinttitaistolla. MM-kisatapahtumia voi seurata totutusti Ylen kanavilta.

Paula-myrskyn tuhoja Taivalkoskella metsässä

Pariskunta teki riskianalyysin ennen metsään menoa, mutta silti rajuilma vei melkein hengen: "Tajusin, että tapahtuu se kaikkein pahin"

Anu ja Markku Suomalainen olivat metsässä suunnistamassa, kun Paula-rajuilma iski. Kuin ihmeen kaupalla Suomalaiset pääsivät metsästä vahingoittumattomina. Nyt he kertovat kokemuksestaan ja siitä, miten huolehtia turvallisuudesta luonnossa liikkuessa.

Suunnistusrasti metsässä.

Saimaan Rastiviikolla suunnistetaan kunnon vuoksi – ratoja suunniteltu metsiin eri puolilla maakuntaa

Ratojen pituudet ja vaikeusasteet vaihtelevat, joten jokainen suunnistaja voi valita itselleen sopivimman haasteen.

Suunnistajia Jukolan viestissä 2016.

Jukolan viestiin osallistumassa 7 000 suunnistajaa vähemmän kuin viimeksi

Tapahtuman siirtäminen elokuulle on aiheuttanut perumisia, sillä tavallisesti loma-aikaan järjestettävän tapahtuman suunnistajat saapuvat Lappiin Etelä-Suomesta.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat

Pyöräsuunnistuksen MM-järjestelyt keräsivät kehuja ja kiitoksia – kilpailujohtaja: "Ihan tuli tippa linssiin, kun mietin talkoolaisten sitoutumista"

Kilpailijoita Etelä-Pohjanmaalla ja Kuortaneen urheiluopiston kisakeskuksessa oli saapunut 16 eri maasta, joten järjestelyt vaativat valtavasti lisätyötä koronaturvallisuuden takia. Tiettävästi MM-kisoihin liittyviä korona-altistumisia tai tartuntoja ei tapahtunut.

Emma Remes ottaa pesäpalloa kiinni pesäpalloharjoituksissa.

Kesäleirejä järjestetään sittenkin, mukaan pääsee kuplan kautta tai koronatestillä – Kainuussa Suomen ainoa pesäpallon alueleiri

Selänteen kiekkoleirille mennään kuplaan. Sotkamossa alkaa viikon päästä Suomen ainut alueellinen pesäpalloleiri, Kajaanissa on heinäkuussa valtakunnallisen leirin hulinaa. Suunnistusleiri on siirretty suosiolla elokuulle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle