Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruukintien jatke avataan liikenteelle Seinäjoen Kärjen alueella

Seinäjoen Kärjen kaupunginosaan saadaan uusi tieosuus, kun Ruukintien jatke avataan liikenteelle.

Teiden päällystäminen edistyy Itä-Suomessa, mutta kelit voivat vielä viivästyttää töitä

Teiden uudelleenpäällystäminen on säästä riippuvaista työtä.

Kokkolan keskustassa alkaa iso katuremontti – yksi korttelinpätkä uhkaa kuitenkin jäädä murskeelle kuukausiksi, sillä suunnitelmista on valitettu hallinto-oikeuteen

Valittajana on yhtiö, joka omistaa kaksi vanhaa rakennusta korttelista. Yhtiö pelkää rakennusten kärsivän katutöistä.

Parjatulla Papinsillantiellä Tammelassa on toivoa

Kuoppainen ja rosoinen maantie numero 2826 saatetaan lähiaikoina päällystää. Mahdollisia pinnoitustöitä varten tietä kuivatetaan parhaillaan. Maantiellä on vilkas liikenne, sillä sitä pitkin kulkee muun muassa paljon Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen välistä raskasta liikennettä.

Varsinais-Suomen elinkeinoelämä on huolissaan Väyläverkon investointiohjelmasta puuttuvista tiehankkeista – estävät kasvua

Turun Kauppakamarin ja Varsinais-Suomen Yrittäjien mukaan investointiohjelman rahoitus on riittämätön.

Keskustaan johtava päätie katkeaa nyt valtavaan monttuun Kotkassa – 20 000 autoilijaa ajaa hitaita kiertoteitä pitkin koko talven

Louhintatyöt jatkuvat syksyn ja alkutalven ajan Hyväntuulentien tietyömaalla Kotkassa. Tieremontti on aikataulussa. Paimenportin uuden sillan valaminen alkaa syksyllä.

Sompiojärventietä korjataan, kulku on ajoittain poikki

Sompionjärventiellä Sodankylän Vuotsossa on alkanut perusparannus.

Kun tieurakat jättivät autottomat vanhukset pussiin, kauppias järjesti kyytipalvelun: "Tämä on kuin nappi minulle", kiittelee Elsa Korva

Metsä Groupin sellutehtaan rakentamiseen liittyvien katu-urakoiden vuoksi monien kemiläisten pääsy lähikauppaan ja apteekkiin on käynyt vaikeaksi. Asiointikyyti helpottaa erityisesti yksinäisten vanhusten elämää.

Kempeleen Linnakankaan entisen louhosalueen hintaa puidaan oikeudessa tiistaina

Louhosalueen aiemmin omistanut Destia on haastanut kunnan maa-alueen hinnasta syntyneen erimielisyyden takia. Vuosia vireillä ollutta asiaa käsitellään nyt Oulun maaoikeudessa.

Varkaus muuttaa asvalttipintaisia katuja sorapintaisiksi

Neljällä kadulla asvaltti on niin huonossa kunnossa, ettei katuja voisi aurata talvella kunnolla. Saneeraus vaatisi muutakin kuin pelkän pinnan uusimisen, joten asvaltti poistetaan ja tilalle tulee murskepinta.

Aktiivipyöräilijä ihmettelee puutteellisia työmaamerkintöjä Kuopion kaduilla – viranomaiset eivät ole havainneet merkittäviä ongelmia

Kadunvarsityömaiden turvallisuus on eri viranomaisten mielestä hoidettu hyvin. Näin on erityisesti päiväkotien ja koulujen läheisyydessä. Kuopion polkijat on asioista kuitenkin eri mieltä. Vammaisneuvosto on havainnut puutteita opasteissa.

Ahlström myy Destian ranskalaisjätille – Toimitusjohtaja: "Itsenäinen yhtiö säilyy ja jatkaa isänmaan rakentamista"

Toimitusjohtaja Tero Kiviniemi uskoo, että 50 maassa toimiva kansainvälinen jättiyhtiö omistajana antaa Destialle uusia mahdollisuuksia. Destian silmissä siintää ainakin ratainvestointeihin liittyviä urakoita. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Turku poistaa Martinkadun vaarallisen suojatien

Kaupungin mukaan järjestely ei muuta merkittävästi alueen jalankulkuyhteyksiä.

Sateet viivästyttivät asfaltointeja – päällystystöitä tehdään Pohjois-Karjalassa pitkälle syksyyn

Kesä- ja heinäkuun poutasäät suosivat päällystystöitä, mutta viime viikkoina sateet ovat aiheuttaneet niihin keskeytyksiä. Päällystystöitä tehdään loppukesän ja syksyn aikana muun muassa osuuksilla Juuka–Vihtasuo, Heinävesi–Lajunlahti sekä Lieksassa osuudella Välivaara–Kitsi.

Rovaniemen keskustasta löytyi sodanaikainen räjähde

Rakentajien mukaan räjähde oli vain noin 30 senttimetrin syvyydessä aiemmin kaivamattomassa maakerroksessa.

Jättitehtaan liikenneurakat mullistavat satojen koulutien Kemissä – asiantuntija vinkkaa, miksi aikuisen on tärkeä olla esimerkkinä liikenteessä

Liikennepsykologi muistuttaa, että aikuisen omat käsitykset ja tavat liikenteessä tarttuvat ihan huomaamatta lapsiin. Hyvän esimerkin näyttäminen ja asiasta keskustelu ei ole myöhäistä aloittaa koulujen alettuakaan, mutta parhaiten se tehoaa kun se näkyy arjessa.

Forssa otti aikalisän Keskuskadun pyöräkatusuunnitelmiin

Keväällä valmistuneen katusuunnitelman mukaan Keskuskatu olisi muutettu pyöräkaduksi Kauppakadun ja Saunasillan välillä. Samalla vapaa kadunvarsipysäköinti olisi loppunut.

Liikennettä hidastava katutyö Mannerheimintiellä venyy elokuun loppuun

Töitä jatketaan 2–3 viikkoa arvioitua kauemmin.

Ärsyttävätkö Jyväskylän keskustan tietyömaat? Siihen on parasta tottua lähivuosina, koska rakentamiselle ei loppua näy

Täydennysrakentaminen keskusta-alueella lisää osaltaan katutöiden määrää. Pyöräilijät ja jalankulkijat ovat työmaista näreissään.

Kaupungin poukkoileva päätöksenteko hämmentää tiekuntia Rovaniemellä – Asukas: “Byrokratia vaatii aivan järjettömästi perehtymistä”

Rovaniemen kaupungin poukkoileva päätöksenteko yksityisteiden kunnossapidon avustuksissa hämmentää asukkaita. Kaupunkien välillä on eroja siinä, millaisia kunnostustöitä tuetaan rahallisesti.

Rovaniemi ei ehkä sittenkään maksa yksityisteiden hoitoa – kaupunginjohtajan sijainen käyttää otto-oikeuttaan elinkeinolautakunnan päätöksestä

Rovaniemen yksityisteiden hoidosta tehty päätös siirtyy kaupunginhallituksen käsittelyyn. Rovaniemen kaupunginjohtajan sijainen haluaa, että asia käsitellään uudestaan muun muassa siksi, ettei päätöksen kokonaiskustannukset ole selvillä.

Lahden eteläisen kehätien asvalttipinnassa on vaurioita – päällyste ei ole kestänyt auringonpoltetta

Kuuma kesä on aiheuttanut paikoin päällystevaurioita Lahden eteläisellä kehätiellä. Vaurioiden takia ajonopeutta on alennettu joissain kohdin kehätietä. Päällystevauriot pyritään korjaamaan tällä viikolla.

Tiesiltojen korjausvelan kasvua on onnistuttu hidastamaan Hämeessä

Tilanne Hämeessä on parempi kuin kymmenen vuotta sitten. Silti tienpidossa ja siltojen korjauksissa riittää haasteita.

Forssan keskustassa on ohjelmassa runsaasti katuremontteja kesällä – myös kymppitiellä ovat alkaneet päällystystyöt

Asfaltointikoneet siirtyvät vähitellen torin liepeille Sibeliuksenkadulle ja Säästöpankinkadulle. Kaduilla on paikoin ruuhkia. Autoilijoiden kannattaa myös varoa kuoppia, joita on syntynyt katupintojen jyrsimisen takia.

Kasitien parannustyö Mustasaaren Vassorin ja Vöyrin välillä etenee suunniteltua rivakammin – työ valmistunee lähes vuoden etuajassa

Mustasaaren Vassorin ja Vöyrin välinen kasitien osuus valmistuu jo tämän vuoden lokakuuhun mennessä. Tietyön suunnitteluvaiheessa vaikea maasto otettiin huomioon, mutta kaikki on sujunut ongelmitta, ja se on nopeuttanut aikataulua.

Valtatie 9:n ohituskaistahanke etenee: yksityisteiden liittymät suljetaan, asfaltointi ja jyrsintä haittaavat liikennettä

Valtatien 9 viereen rakennettuja yksityisteitä otetaan käyttöön Yliskylän ja Orituvan välisellä osuudella ensi viikosta alkaen. Jo nyt tiet ovat liikennöitävässä kunnossa.

Lomailija: tarkista kartasta kesän suurimmat tieasfaltoinnit – kallis öljy ja romahtaneet määrärahat lähes puolittavat maanteiden päällystykset

Kallistunut öljynhinta vähentää merkittävästi teiden uudelleenpäällystyksiä tänä vuonna. Myös määrärahoja on leikattu selvästi. Korjauksia on lykätty myöhemmäksi etenkin vähäliikenteisiltä tieosuuksilta. Päätiet pyritään pitämään kunnossa.

Pyöräilijät ja jalankulkijat oikovat Paimenportin tietyömaan kautta – kalliota aletaan pian louhia: "Kiertoreittejä pitää käyttää"

Paimenportin eritasoliittymän tietyömaalle ei saa missään nimessä mennä. Kiertoreittiä on käytettävä kaikkien turvallisuuden vuoksi. Alueelle on lisätty lisäopasteita, jotta kukaan ei enää erehtyisi.

Rovaniemen elinvoimalautakunta käsittelee yksityisteiden avustuskäytäntöjä

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion mukaan teiden kunnossapito ja uuden yksityistielain soveltaminen avustuksissa ovat herättäneet huolta ja kysymyksiä Rovaniemellä.

Laihialla tehdään valtateiden viimeistelytöitä

Korjaustyön aikana käytetään liikennevalo-ohjausta osan aikaa. Työ tarkoitus suorittaa juhannuksen molemmin puolin sääolosuhteet huomioiden.

Onko tässä Suomen kuumin työmaa? Nelostiellä Jyväskylän pohjoispuolella on meneillään maan suurin päällystysurakka

Paahtava helle ja lähes 150-asteinen asfaltti nostavat työmaan lämmöt saunalukemiin. Nelostien valtavaa asvalttiurakkaa helpottaa sen koko: työkohdetta voi välillä vaihtaa.

Asfaltointityöt ovat alkaneet Vaasassa

Katujen päällystetyöt aloitetaan Vaasassa viime vuoden tapaan kesäkuun aikana. Töitä tehdään jo Huutoniementiellä. Tänä vuonna keskitytään erityisesti suuriin kokonaisuuksiin.

Yhä useampi tiekilometri paikataan ajokelpoiseksi, kun rahaa päällystämiseen ei ole – ähtäriläisyritys patentoi menetelmän, joka helpottaa loputonta työtä

Teiden kunto rapautuu, eikä niistä huolehtimiseen ole tarpeeksi rahaa. VM-Asfaltti Oy kehitti teidenpaikkausmenetelmäänsä vuosia. Pahimmillaan ajokelvoton asfalttitie voidaan muuttaa soratieksi kunnostusrahojen puutteessa.

Destian työntekijät lakkoon, toimitusjohtajan mukaan lakko on laiton, ja sen perustelut ontuvat – JHL: "Mikään ei riitä"

JHL:n mukaan Destia aikoo muuttaa työehtosopimusta, mikä maksaisi työntekijöille ainakin satoja euroja vuodessa ja koskisi noin tuhatta ihmistä. Destian toimitusjohtajan mukaan päätöksiä sopimuksen vaihtamisesta ei ole tehty.

Imatralla aloitetaan katujen päällystystyöt – urakkaa edistetään aina, kun ei sada

Kesän tienpäällystysurakka alkaa Imatralla tällä viikolla. Ensimmäiset kohteet sijaitsevat Imatran pohjoispäässä.

Hervannan Baana -pyöräväylän suunnitelmat muuttuivat vain vähän lisäajan ottamisen jälkeen

Tampereella rakennetaan keskustan ja Hervannan välille pyöräilyn laatukäytävää. Vaikea paikka on puolivälissä, rinteessä sijaitsevalla Korkinmäen omakotialueella.

Forssan Keskuskadusta pyöräilykatu

Keskuskatua käyttävät runsaasti pyöräilijät jo tällä hetkellä. Kaupunki teki katusuunnitelman, koska kadun päällyste on huono, kadun valaistus on vanhaa ja liikennejärjestelyt epäselviä. Tätä nykyä Keskuskatu on kaksisuuntainen.

Jämsäläiset Keski-Suomen tyytyväisimpiä teiden talvikunnossapitoon

Väyläviraston valtakunnalliseen kyselyyn vastasi 8373 yksityishenkilöä ja 1356 ammattiautoilijaa.

Koillismaan soratiet poikkeuksellisen huonossa kunnossa

Osa Liikasenvaarantiestä Kuusamossa on jouduttu sulkemaan liikenteeltä. Teiden heikkoon kuntoon on vaikuttanut viime syksyn märät kelit.

Oulun Hietasaaressa Wellamontien palstaviljely peruttiin viime tingassa kaupungin tietokatkoksen vuoksi – viljelijöille tiedottaminen ontui

Hietasaari I:n palstaviljelijät eivät pääsekään alueelle kesäksi tekemistään varauksista huolimatta. Oulun kaupunki perui viljelmät yhtäkkiä tietöiden vuoksi, ja lisäksi tieto saavutti osan viljelijöistä puolen viikon viiveellä. Viljelykesän piti olla viimeisiä.

Asfalttiyhtiö lupaa ympäristön hajuhaittojen hellittävän kesäkuussa

Kariston alueella sijaitseva tuotantolaitos päästelee ilmaan höyryä, jonka haju häiritsee alueen asukkaita.

Nelostiellä Kirrinkallion louhintatyöt loppusuoralla – tältä uusi kallioleikkaus nyt näyttää

Nelostien muuttaminen moottoritieksi Jyväskylän pohjoispuolella alkoi valmistelutöillä vuonna 2018. Tien rakentaminen käynnistyi toukokuussa 2019.

Yliopistonkadun remontti valmistuu syksyllä Jyväskylässä – saneeraus alkoi yli kaksi vuotta sitten

Tietyö on vienyt toisen kaistan Yliopistonkadusta pois liikenteeltä.

Kalle Rovanperä starttaa ensimmäiseen ralliinsa MM-kärkenä – kolme syytä sille, miksi suomalainen voi olla upouudessa kisassa vahvoilla

Yle Urheilu perkaa kolme syytä, miksi Kalle Rovanperä voi olla rallin MM-sarjan uutuuskisassa Kroatiassa yllättävän vahvoilla.

Maanteiden päällystyöt käynnistyvät pohjalaismaakunnissa toukokuussa

Maanteitä päällystetään tänä vuonna pohjalaismaakuntien alueella kaikkiaan noin 222 kilometriä. Maanteiden päällysteisiin ja tiemerkintöihin on pohjalaismaakunnissa käytettävissä yhteensä noin 16 miljoonaa euroa.

Maanteiden asfaltoinnit romahtavat lähes 40 prosenttia viime vuodesta – katso kartasta suurimmat päällystyskohteet

Päällystys- ja paikkaustyöt vähenevät etenkin kanta- ja seututeillä. Kesän päällystystyöt alkavat kelien salliessa jo huhtikuun lopussa, mutta pääosin vasta toukokuussa.

Mobiilipeli yhdistää huvin ja hyödyn: tosielämän Pac-Manit keräävät tietoa katujen kunnosta napsimalla virtuaalimarjoja ja tienaavat samalla rahaa – katso, miten homma toimii

Sovelluksen avulla joukkoistetaan kuntalaisille datan keruu siitä, millaisia päällystevaurioita kaupungin kaduilta löytyy.

Yksityisteiden kunnossapitoon tarjolla avustuksia reilusti aiempaa enemmän Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Harkinnanvaraisuuteen perustuvia avustuksia on jaettavissa tiekunnille nyt 11,4 miljoonaa euroa. Viime vuonna summa oli noin viisi miljoonaa euroa.

Katuverkon kunnossapitoa kokeillaan Lappeenrannassa ja Imatralla pilvipalveluiden ja tekoälyanalyysin avulla – tarjolle tietoa katujen kulumisesta ja korjaustarpeista

Lappeenranta ja Imatra ovat ryhtyneet kokeilemaan, miten uusi teknologia voi tarjota tietoa katuverkon kunnosta ja korjaustarpeista.

Katutyöt hankaloittavat liikkumista Päijät-Hämeen keskussairaalan alueella

Linja-autoliikenteen vuoroihin ei tule muutoksia, mutta pysäkkejä siirretään joitakin kymmeniä metrejä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle