Uusimmat artikkelit
Yritykset toivovat verotuksen keventämistä
Enemmistö kyselyyn vastanneista yrityksistä alentaisi erityisesti työn verotusta.
Juuso Joonan kolumni: Toivomme toistuvasti uuden teknologian ratkaisevan vanhan teknologian luomat ongelmat
Meille tarjotaan uusia, riskialttiita teknologioita avuksi ongelmiin, joihin olisi myös jo käytössä olevia, turvallisia ja helppoja ratkaisuja. Varovaisuus jää luvattujen ”hyötyjen” varjoon.
Osa yritystuista on haitallisia ja jarruttaa kehitystä, sanovat asiantuntijat – ekonomisti purkaisi tukia metelistä piittaamatta
Yle kysyi ekonomisteilta haitallisista ja huonoista yritystuista. Yritystukea jaetaan vuosittain miljardeja euroja.
Tuhoavatko palkankorotukset Suomen kilpailukyvyn ja helpottuuko pienituloisten ahdinko? Kolme kysymystä ja vastausta palkoista
Kaupan alalla työntekijät saavat kuukausipalkkaansa prosenttikorotusten lisäksi myös 165 euroa kuukaudessa. Eurokorotukset helpottavat etenkin pienituloisten asemaa.
Wärtsilä sai tunnustuksen uudesta logistiikkakeskuksestaan
Wärtsilä on onnistunut muun muassa vähentämään logiistiikkaan liittyviä kustannuksia Sustainable Techology Hubissa käytettävillä uusilla teknologioilla.
Millaisen paketin EU rakentaa yritysten tueksi? ”Saksan tukivolyymin pelätään häiriinnyttävän sisämarkkinat”, sanoo tutkija
Yhdysvallat on aloittanut vihreän siirtymän kilpavarustelun. Ylen aamussa keskusteltiin siitä, miten EU reagoi suurvaltojen kamppailussa.
Euroopan unioni suunnittelee uhkarohkeaa askelta, jossa Suomi voi olla iso häviäjä
Yhdysvallat on aloittanut vihreän siirtymän kilpavarustelun. Myös EU-maille suunnitellaan mahdollisuutta käyttää valtiontukia aiempaa avokätisemmin.
Lappilaiset yritykset vähentävät valaistusta ja lämmitystä – mahdolliset sähkökatkot vaikeita teollisuudelle ja hotelleille
Lapin kauppakamarin kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa lappilaisista yrityksistä aikoo rajoittaa energiankulutustaan. Lisäksi yritykset nostavat hintoja ja investoivat energiatehokkaisiin ratkaisuihin.
Varsinaissuomalaiset yritykset hamuavat yritysostoilla kipeästi kaivattuja osaajia
Turun kauppakamarin kyselyssä 20 prosenttia yrityksistä harkitsee yritysostoja.
Duell Oy:n listautuminen pörssiin nosti yrityksen liikevaihtoa, mutta tulos laski hieman – markkinoiden epävarmuuden uskotaan jatkuvan loppuvuonna
Tiedotteen mukaan näkymät vuodelle 2022 jatkuvat epävarmoina johtuen COVID-19:sta, taloudellisesta tilanteesta ja Ukrainan sodasta.
Sodan vaikutukset näkyvät varsinaissuomalaisissa yrityksissä kustannusten nousuna ja kallistuvina myyntihintoina
Eniten hinnannousupaineita on yrityksillä, jotka ovat energiariippuvaisia.
Analyysi: Palkkaneuvotteluissa kaikkien riita kaikkia vastaan – ministerit haluavat pysyä katsomossa
Kilpailun avaaminen näyttää johtaneen kaaokseen työmarkkinoilla. Työnantajat halusivat työehtosopimusneuvotteluihin lisää joustavuutta ja paikallista sopimista. Pian kaikilla on ikävä tupoa.
Useat yritykset ovat lupailleet MM-kisojen aikana uusia työpaikkoja – Uros-skandaalista oli jopa hyötyä Tampereelle
Yli kymmenen yritystä on keskustellut Tampereen kaupungin kanssa investoinneista ja mahdollisista työpaikoista.
Pohjanmaan kauppakamari: teollisuusyritysten tilauskannat ja liikevaihto hyvällä mallilla – hinnankorotukset ja yleinen epävarmuus luo haasteita
Yli 80 prosenttia alueen yrityksistä kertovat tilauskannan kasvusta. 70 prosentilla liikevaihto tulee kasvaman. Tulosta nakertaa kuitenkin komponenttien ja raaka-aineiden hinnanousu.
Finnveran aluejohtaja: Ukrainan sota sai yritykset painamaan jarrua kasvusuunnitelmien toteuttamisessa
Finnveran aluejohtaja toivoo yritysten investoivan kriisistä huolimatta. Kannattava yritys voi saada rahoitusta myös selvitäkseen viennin tyrehtymisestä.
Kainuulaisten pk-yritysten kasvuhakuisuus on nousussa, mutta samaan aikaan työvoimapula pahenee
Kevään yritysbarometrin mukaan kainuulaisten pienten ja keskisuurten yritysten odotukset etenkin kannattavuuden kehityksestä ovat muuta maata kielteisempiä.
Turun kaupungin tytäryhtiö Arkea suunnittelee taas työehtosopimuksensa vaihtoa
Arkean omien laskelmien mukaan työehtosopimuksen vaihto laskisi enintään kymmenen prosenttia henkilöstön palkkoja tai voisi jopa joissain tapauksissa nostaa työntekijän kokonaisansioita viidellä prosentilla. Viimeksi Arkea suunnitteli työehtosopimuksensa vaihtoa vuonna 2019, mutta perui suunnitelmansa.
Pienissä apteekeissa pelätään kilpailun vievän asiakkaat – “Apteekki on monilla paikkakunnilla ainoa terveyspalvelu”, sanoo apteekkari
Mikäli itsehoitolääkkeiden hintakilpailu avataan, apteekit saavat itse päättää myymiensä lääkkeiden hinnan. Tähän saakka myös itsehoitolääkkeiden hinnan on määrännyt valtio.

Tamperelaisyritys solmi suuren luokan Netflix-sopimuksen – tekee digitehosteita Tom Hardyn tähdittämään jättibudjetin toimintajännäriin
Erikoistehostetalo Troll VFX:n sopimus on Suomessa harvinainen. Amerikkalaisen tuotantoyhtiön mukaan Suomi on nyt Hollywoodin näkökulmasta hyvin kiinnostava, mutta osaavaa työvoimaa ei ole täällä riittävästi.
Suomen viennin odotettu kasvupyrähdys on tyssäämässä raaka-ainepulaan – miljoonan kone saattaa odottaa muutaman sentin arvoista osaa
Teknologiateollisuuden jäsentiedustelun perusteella yritysten saamat tarjouspyynnöt johtivat entistä huonommin tilauksiin. Taustalla on raaka-ainepula ja hintojen nousu. Etlan mukaan suomalaisyritykset ovat kärsineet koronan häiriöistä monia muita vähemmän.
Mustasaarelainen maahantuontiyhtiö Duell suunnittelee listautumisantia – tavoitteena kilpailukyvyn ja näkyvyyden parantaminen Euroopassa
Mustasaarelaisyhtiö tuo maahan moottoripyöriin, moottorikelkkoihin ja kilpaveneilyyn liittyviä tarvikkeita.
Tekniikan alan koulutuksen käynnistämiseen Itä-Suomen yliopistossa vahva tuki alueen kauppakamareilta ja elinkeinoelämältä
Kuopion alueen ja Pohjois-Karjalan kauppakamarit puoltavat yhteisessä kannanotossaan tekniikan alan koulutuksen aloittamista Itä-Suomen yliopistossa. Kannanotto luovutettiin Savo-Karjalan kansanedustajille torstaina Helsingissä.

Etelä-Pohjanmaan alueellinen maaseudun kehittämissuunnitelma on valmistunut, jatkossa lisää panostuksia kestävään kehitykseen
Etelä-Pohjanmaan maaseudun kehittämisen painopisteiksi on määritelty ruokaprovinssin kehittäminen, yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäminen sekä maaseudun elinvoima ja asukkaiden hyvinvointi.
Sitkeä pula komponenteista ja raaka-aineista jarruttaa vientiyritysten menestystä – kysyntä olisi kasvussa
Teollisuuden tuotantomäärät eivät ole nousseet koronaa edeltävälle tasolle Suomessa eivätkä maailmalla, kertoo Teknologiateollisuus ry. Tilausmäärät ovat kesällä kasvaneet, mutta selkeää kasvuspurttia ei ole syntynyt.
Anjalan paperitehtaalle ja Inkeroisten kartonkitehtaalle 21 miljoonan euron investointi – tavoitteena päästöjen vähentäminen
Hankkeen työt Anjalan ja Inkeroisten tehtailla on suunniteltu aloitettavan tänä kesänä. Töiden arvioidaan valmistuvan vuonna 2023. Samalla Stora Enso investoi Ruotsiin 26 miljoonaa euroa.
Pohjois- ja Itä-Suomessa pelätään kansallisen jakotulkinnan heikentävän Suomen uskottavuutta ja pienentävän jatkossa EU:n jakamia aluetukia
Hallituksen odotetaan linjaavan alueiden EU-tuen jaosta vielä kesäkuun aikana. Myöntöperusteiden mukaan raha on tarkoitettu Pohjois- ja Itä-Suomen kehittämiseen. Rahaa haluttaisiin kuitenkin myös Etelä- ja Länsi-Suomeen.
Suomi houkuttelee naapurimaita vähemmän ulkomaisia sijoituksia – OECD kehottaa Suomea säätelyn purkuun
OECD listaa raportissaan toimia, joilla kehitystä voidaan kääntää ja parantaa jo markkinoilla olevien yritysten toimintaa. Talousjärjestön mukaan keskeinen keino siihen on sääntelyn keventäminen ja kilpailuesteiden purku useilla aloilla.
UPM:n Jussi Pesonen paperikoneiden sulkemisista: Tuomiopäivän puheet liioittelua – hallituksen on turvattava teollisuuden kilpailukyky
UPM:n toimitusjohtaja perää hallitukselta kilpailukykyä kohentavia päätöksiä. Hänen mukaansa yhtiö ei tällä erää suunnittele eurooppalaisten tehtaiden sulkemista.

KPY-konserni teki viiden miljoonan euron voiton ja jakaa koko summan osuuskorkona omistajille
KPY:n hallitus esittää osuuskoroksi yhtä euroa osuutta kohti.
VR:n toimitusjohtaja vaihtuu – Rolf Jansson siirtyy Aspo Oyj:n johtoon
Uuden toimitusjohtajan haku käynnistyy VR:n mukaan heti.

Hissiyhtiö Kone aloittaa yt-neuvottelut – enimmillään 120 paikkaa häviää
Samalla avautuu Koneen mukaan kuitenkin uusia työpaikkoja.

Aurinkokeräimiä valmistavan Savosolarin liikevaihto kasvoi viime vuonna
Yhtiön kilpailukyvyn kerrotaan parantuneen kehitys- ja tehostamistoimien myötä.
Metsäjätti UPM:n kylmä viesti: Paperien kysyntä vähenee edelleen ja kulukuurit jatkuvat – "Kaikki yksiköt arvioidaan samalta viivalta"
Suomalainen UPM on yksi maailman suurimmista metsäyhtiöistä, joten sen tilinpäätöstiedotteesta voi päätellä koko toimialan tuloskunnon.

Martela aloittaa yt-neuvottelut, 40 työpaikkaa uhattuna
Konsernilla on Suomessa 380 työntekijää.
Traficom asetti liikennöintivelvoitteen viidelle maakuntakentälle valtion tuella – oikeusministeri Henriksson: "Tätä päätöstä on odotettu"
Huhtikuusta ensi vuoden loppuun asti Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion sekä Kajaanin lennot toteutetaan valtion tuella.

Pelaaja-agentit kertovat synkän näkymän liigalisenssiä tavoittelevan jalkapallo-HIFK:n tilanteesta pelaajamarkkinoilla: "Todella epävarma kortti pelaajalle"
Yle Urheilun haastattelemien pelaaja-agenttien mielestä HIFK:n on vaikea saada kasaan Veikkausliigatason joukkue ensi kaudeksi.
Puhelinoperaattorit pihtaavat parasta liittymätarjousta asiakkailtaan, ja se ärsyttää myös Kuluttajavirastoa: Jakaa ihmiset kahteen kastiin
Vapaassa markkinataloudessa saa tarjota ja hyväksyä sopimuksia. Kilpailu- ja kuluttajavirasto haluaisi nykyistä reilumpaa tilannetta varsinkin passiivisten asiakkaiden kohdalla.
Onko yritysten huoli palkoista ja kilpailukyvystä sittenkin turhaa? Raportti paljastaa Suomen kilpailukyvyn olevan hyvässä iskussa – Ruotsikin jää taakse
Suomen heikkous löytyy työmarkkinoilta paljastaa tuore tuottavuusraportti.
Lehtisepät-painotalo sai yt:t päätökseen – 15 ihmisen työt vaakalaudalla
Lehtisepät painaa muun muassa Keskisuomalaista ja Maaseudun tulevaisuutta.
UPM:n Jussi Pesonen: Uuden biopolttoainelaitoksen paikka pohdinnassa – “Meillä on vaihtoehtoina Keski-Eurooppa tai Suomi”
UPM:n tulos ja liikevaihto valahtivat. Luvassa on sekä säästöjä että investointeja.
Yritykset koronakriisissä: Stora Enso pitää palkkaneuvottelujen siirtymistä yrityksiin positiivisena asiana
Yhtiön mukaan Suomessa vuorotyötä tekevien paperityöläisten vuosityöaika on 26 tuntia vähemmän kuin Ruotsissa ja 100 tuntia vähemmän kuin Saksassa.

Nokia: 5G-teknologia voi lisätä rajusti maailman bruttokansantuotetta
5G tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia siirtää, käsitellä ja tallentaa suuria määriä dataa.
Umicore vahvistaa Suomen-tehdastaan: koboltinjalostus ja osa tuotteiden valmistuksesta siirtyy Belgiasta Kokkolaan
Lisäys mahtuu pitkälti automatisoidun tehtaan tuotantokapasiteettiin.

Kirjeenvaihtajalta: Voisiko Euroopan brändäys nostaa EU:n uuteen kukoistukseen – komission puheenjohtaja hakee apua sadan vuoden takaa Bauhaus-liikkeestä
Jos paras eurooppalainen osaaminen, äly ja suunnittelu istutetaan saman katon alle, voiko siitä syntyä made in Europe -brändi, pohtii EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen.
Stora Enso sulkemassa sanomalehtipaperikonetta ja keräyspaperimassaa valmistavaa siistaamoa Hyltessä Etelä-Ruotsissa
Käynnistettävät yt-neuvottelut, jotka vaikuttaisivat yhtiön mukaan enintään 140 työntekijään.
Suomen talous tarvitsee koronarokotetta toipuakseen, sanoo Pellervon taloustutkimus
Suomen hintakilpailukyky paranee tänä vuonna, PTT arvioi.
Maakuntajohtaja: Satakunnan teollisuus tarvitsee osansa elvytyksestä, jotta tilauskirjat saadaan nousuun
Maakuntajohtaja Aro-Heinilä sanoo teollisuuden tilanteen jääneen osin syrjään julkisessa keskustelussa, kun päähuomio on kiinnittynyt esimerkiksi matkailualan ahdinkoon.

Yle seuraa: Neste harkitsee Naantalin jalostamon sulkemista, koska fossiilisten öljytuotteiden kysyntä laskee ja kilpailukyky ei riitä
Neste aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 470 ihmisen irtisanomiseen. Yhtiön mukaan Naantalissa toiminta voisi keskittyä terminaali- ja satamatoimintoihin.

Pohjois-Savon pienten ja keskisuurten yritysten suhdannenäkymät ovat laskeneet
Panostukset yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi ovat kuitenkin kasvaneet.

Koronatilanne on pirkanmaalaisille yrityksille edelleen vakava paikka
Suurimmissa vaikeuksissa on tapahtuma- ja messuala.