Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Useat mopokuskit ovat saaneet sakkoja ja heitä on määrätty ajokieltoon Meri-Lapissa

Mopoja oli viritetty ja poliisi kiinnitti huomiota myös ajotapaan.

Lämmin sää näkyy poliisin tehtävissä – mopoilijat päristelevät häiritsevästi ja päihtyneet heiluvat nyrkit pystyssä Itä-Uudellamaalla

Useat pahoinpitelyt ja etenkin öiseen aikaan muita ihmisiä häiritsevä mopoilu ovat työllistäneet poliisia Itä-Uudenmaan alueella. Poliisi kehottaa vanhempia laittamaan nuoren mopon jäähylle, jos öinen ajelu ei muuten lopu.

Hotelli Vesileppis joutunut palauttamaan asiakkaille maksuja majoituksesta mopomelun takia

Mopojen melu on häirinnyt Hotelli Vesileppiksen asiakkaita. Hotelli aikoo selvittää asiaa Leppävirran kunnan kanssa.

Autoilija törmäsi mopoon ja poistui paikalta pysähtymättä Kuusankoskella – poliisi pyytää lisätietoja kahdesta rikoksesta

Poliisi pyytää lisätietoa kahdesta Kouvolan seudulla sattuneesta tapauksesta tällä ja viime viikolla.

Yökiihdyttelijät ovat alkaneet ottaa jo liikaa vapauksia – Forssan poliisi joutui poistamaan laittomia tiesulkuja

Forssassa autoilla kiihdyttelevät ovat järjestäneet viime aikoina laittomia tiesulkuja. Teitä on suljettu ajamalla autoja katuosuuden molempiin päihin, jotta normaali liikenne ei pääse kadulle. Poliisi on joutunut purkamaan sulkuja.

Helle ei ole aikaistanut hillasesonkia, mutta laatuun se saattaa vaikuttaa – Jesse Ylimäki, 16, tienasi viime vuonna moporahat hillastamalla, nyt tavoitteena on bensarahat

Lapin hillasesonki on alkanut ennätyslämpimästä kesästä huolimatta normaaliin aikaan. Pitkään jatkuneet helteet ovat saattaneet vaikuttaa marjojen laatuun avosoilla. 16-vuotias Jesse Ylimäki poimii hilloja myyntiin.

Mönkijävarkaat piinaavat Rovaniemellä

Rovaniemellä on tapahtunut kesän aikana useita mönkijävarkauksia. Lapin poliisi puhuu jo ilmiöstä.

Mopo- ja automiitit yleistyvät, ja nyt niistä huolestui Rovaniemen poliisi – "Joka kaupunkiin pitäisi saada moposuora", sanoo osallistuja

Jopa satoja osallistujia keräävät mopo- ja automiitit ovat työllistäneet poliisia eri puolilla Suomea. Poliisi on huolissaan tapahtumien turvallisuudesta. Miittejä kiertänyt Oskari Paakki, 20, näkee tapahtumissa hyvääkin.

Ajokorttilain uudistaminen sai tuhannet reputtamaan mopokokeet, nyt tilanne on kääntynyt parempaan päin

Ajokorttilain uudistus romahdutti mopokortin teoriakokeessa hyväksyttyjen määrät ja entistä useampi joutui uusimaan kokeen. Traficomilla havaittiin myös huijaamista teoriakokeessa. Nyt reputusten määrä on vähentynyt ja huijaamista kitketty.

Poliisi puuttuu yölliseen moporälläykseen Siilinjärvellä – keskusta tehovalvontaan

Mopoilevan nuorison häiritsevä käyttäytyminen on poikinut poliisille lukuisia valvontapyyntöjä Siilinjärveltä. Nyt poliisi ottaakin Siilinjärven taajaman tehovalvontaan ja toivoo, että vastuullisesta käyttäytymisestä keskusteltaisiin myös kotona.

Mopoilija osui pyörätuolin työntäjään ja lähti karkuun – pyörätuolissa istunut ja häntä työntänyt henkilö suistuivat jyrkän pientareen alas Kouvolassa

Kaksi henkilöä loukkaantui skootterin osuttua pyörätuolin työntäjään. Mopoilija ei pysähtynyt tapahtumapaikalle. Poliisi pyytää havaintoja tapauksesta.

Rattijuoppoja, omaisuusrikoksia ja mopo-onnettomuus – Rovaniemen poliisilla riitti töitä viikonloppuna

Katajarannalta anastettiin venetraileri veneineen lauantain vastaisena yönä. Samana yönä kello kahden jälkeen sattui Ounasrinteellä mopo-onnettomuus, jossa loukkaantui kaksi ihmistä.

Mopoilijat kaipaavat aluetta, jossa saa keulia luvan kanssa – "Kenenkään ei tarvitse sitten liikenteessä pelleillä ja vaarantaa itseään"

Seinäjoella selvitetään moposuoran perustamista, sillä mopoilu on kielletty esimerkiksi kauppakeskusten pihoilla. Ehdotuksen mopoalueesta teki MLL Seinäjoki.

Nivala haluaa olla idyllinen maalaiskaupunki maailmantähtien keikkakalenterissa – kuuntele Kuntarundin Nivalan vaalikeskustelu Yle Areenasta

Nivalassa mopolijat ovat vallanneet otsikot viime aikoina. Nuorille pitäisi saada vaikka motocrossrata ja tehokkaampaa tukea, jotta levottomuudet saataisiin vähenemään. Kuntaan toivotaan myös läpi yön auki olevaa bensiiniasemaa.

Auto- ja moporalli halutaan kuriin Kuopion uudella aallonmurtajalla – ajoa rajoitetaan nyt liikennemerkillä

Ajoa Kuopion matkustajasataman uudella aallonmurtajalla halutaan rajoittaa. Aallonmurtajalla on ajeltu tarpeettomasti ja joskus myös liian vauhdikkaasti. Rallista on aiheutunut meluhaittaa ja turvallisuusriskejä, sekä palauteryöppy Kuopion kaupungille.

Parkkipaikalle heitettyjä ruuveja ja tappouhkaus – mopoilijat kertovat videolla aikuisten vihasta: "Heidän pitäisi katsoa peiliin"

Mopoilijat ovat kuumentaneet tunteita tänä keväänä. Suuret miitit ja yölliset pärinät ovat hermostuttaneet esimerkiksi imatralaisia. Nuoret kertovat, että he ovat saaneet osakseen jopa uhkailua.

Moottoripyöräkauppa käy kiivaana, mutta romutuspalkkion piiriin menopeli ei kelpaa sitkeästä lobbauksesta huolimatta

Moottoripyörien kovaa kysyntää rajoittaa tällä hetkellä saatavuus. Maahantuojilla on varastot käytännössä tyhjinä, kun Suomeen saatavat moottoripyörät ja mopot menevät suoraan ostajalle. Syynä on koronakriisistä johtuva maailmanlaajuinen komponenttipula.

Poliisi jatkoi mopojen ja kevytmoottoripyörien tehovalvontaa Mikkelissä – komisario: huomattava osa oli jollakin tapaa epäkuntoisia

Valvonnan tarkoituksena oli puuttua räikeimpiin havaittuihin rikkeisiin ja häiriöihin, sekä tarkastaa valvonnassa tavattujen mopojen ja kevytmoottoripyörien kunto.

Rattijuopot ja hurjasteleva mopopoika työllistivät poliisia Meri-Lapissa

Poliisi pysäytti Torniossa ja Kemissä perjantain ja lauantain välisen yön aikana kolme rattijuoppoa ja yhden huumekuskin. Lisäksi nuori mopokuski yritti ajaa poliisia karkuun viritetyllä mopolla Torniossa.

Nuoret haluavat Kokkolaan 1980-luvun peliluolan ja ainakin kolme muuta asiaa

Hakalahden koulun uutisluokkalaiset toivovat nuorille uusia mahdollisuuksia. Nuoret haaveilevat 1980-luvun nostalgiasta, kesätöistä, vapaa-ajanviettopaikoista ja suljetusta harjoitteluradasta. Nuoret uskovat, että kun on riittävästi tekemistä, kännykällä ollaan vähemmän.

Mopoilijoille etsitään yhteistä harrastustilaa Imatralla

Nuorten toimintaolosuhteiden parantamista ja varainkeruuta varten on perustettu Imatran Mopotalli -yhdistys. Tavoitteena on saada Imatralle myös moposuora tai muu kokoontumisalue.

Sotkamossa ja Kajaanissa poliisi vei useasta moposta kilvet – se voi vaikuttaa myös auton ajokortin saamisessa

Poliisi valvoi liikennettä kansalaisten palautteiden pohjalta muun muassa koulujen läheisyydessä. Oulun poliisilaitoksen partiot tarkastivat Sotkamossa ja Kajaanissa 60 mopoa, jonka perusteella kilvet vietiin kuudesta viritellystä tai huonokuntoisesta moposta.

Poliisi on huolestunut epäkuntoisten mopojen suuresta määrästä liikenteessä

Valvontaiskuissa iso osa tarkastetuista mopoista menettää rekisterikilven puutteiden takia.

Auto ajoi kylkeen: nuori mopoilija ja kyydissä ollut loukkaantuivat kolarissa Mikkelissä, toisen vammat vakavia

Mopoilija oli lähtenyt kääntymään levikkeelle huomaamatta autoa. Törmäys oli sen verran raju, että sekä auto että mopo menivät lunastuskuntoon.

Oulun poliisi pyytää mopo- ja automiittien järjestäjiltä asiallista käytöstä – Kaakkurissa kauppakeskuksen pihalla useita ylinopeuksia viikonloppuna

Viime viikonlopun tehovalvonnassa poliisi havaitsi viitisentoista eri ylinopeustapausta Kaakkurin kauppakeskuksen pihassa Oulussa. Etelämpänä Haminassa loukkaantui vakavasti kaksi moottoripyöräilijää satojen nuorten mopomiitissä lauantaina.

Vanhasta bensa-asemasta tulee mopotalli, jolla on syvempi idea – nuorille opetetaan rassauksen lomassa, miksei keuliminen kannata

Haminan keskustaan tuleva mopo- ja pyörätupa pyrkii ennaltaehkäisemään nuorten liikenneonnettomuuksia. Tavoitteena on, että samalla he oppivat käyttäytymään vastuullisesti liikenteessä. Haminassa pidetyssä mopomiitissä tapahtui viikonloppuna vakava onnettomuus.

ABC:n pihalta alkoivat bileet, jotka jatkuivat 450 nuoren voimin pitkin Imatraa – hätäkeskuksen puhelin soi, poliisi jakoi kymmeniä sakkoja

Parikymmentä autoilijaa sai sakkoja tarpeettomasta ja häiritsevästä ajosta. Porukasta paljastui pari ajokortitonta ja poliisi otti talteen muutaman viritetyn mopon.

Satojen nuorten mopomiitti tyssäsi alkuunsa Haminassa, kun kaksi loukkaantui vakavasti – poliisi kertoo, miten mopotapaamiset ovat muuttuneet

Kaksi moottoripyöräilijää loukkaantui vakavasti kolarissa viime lauantaina Haminassa. Onnettomuus tapahtui mopomiitissä, johon osallistui satoja ihmisiä.

Joka kolmannesta moposta kilvet pois tehovalvonnassa

Poliisi puuttui mopolla rälläykseen ja mopojen kuntoon viikonvaihteen tehovalvonnassa Leppävirralla, Pieksämäellä ja Varkaudessa. Valvonnassa tarkastettiin kymmeniä mopoja. Noin joka kolmannesta otettiin kilvet pois.

Oulun poliisi valvoi mopoilijoiden viikonloppua: kymmeniä ajokieltoja ja sakkoja esimerkiksi törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista

Poliisi valvoi paikallisten asukkaiden toiveesta mopoilua Kempeleen, Limingan, Lumijoen ja Oulunsalon alueella. Viikonlopun aikana poliisi kirjasi yhteensä noin 70 kappaletta muun muassa ajokieltoja ja sakkoja.

Kevari hankitaan yhä harvemmin, mutta mopoilijoita vielä riittää – Joona Virtanen, 16: "Pääsee liikkumaan paikasta toiseen ihan miten lystää"

Kevytmoottoripyörien suosio on puolittunut viiden vuoden aikana. Mopoja hankitaan yhä tasaisesti, vaikka trendi on jo pitkään ollut laskeva. Yksi syy kaksipyöräisten suosion hiipumiselle on, että B-kortin voi saada ikäpoikkeusluvalla jo 17-vuotiaana.

Nuorilta kuskeilta on pistetty kortteja hyllylle rajuista ylinopeuksista Forssassa

Hämeen poliisi varautuu sakkolappujen jakamiseen vielä kiivaammin, kun mopoilijat lähtevät sankoin joukoin liikkeelle. Forssan keskusta-alueella poliisi on napsinut liikenteestä todella suuria ylinopeuksia.

Auto ja mopo törmäsivät Mikkelissä

Mikkelin Lähemäenaukiolla sattui maanantaina iltapäivällä liikenneonnettomuus, jossa henkilöauto ja mopo törmäsivät. Mopoilija jäi hetkeksi auton alle ja loukkaantui.

30 nuorta kokoontui siivoamaan parkkipaikkaa Kotkassa – saavat palkinnoksi viettää aikaa alueella

Nuoret keräsivät Jumalniemessä sijaitsevalta parkkipaikalta kaksi isoa peräkärrykuormaa roskia.

Kotkan nuoriso saa luvallisen paikan "parkittamiseen" – ensin on kokoonnuttava siivoustalkoisiin

Autoilla ja mopoilla kokoontuvasta nuorisosta on ollut häiriötä Kotkassa. Nyt nuorille on löytymässä oma paikka.

Jani Makkonen seurasi aikansa moponuorten ja kyläläisten välien kiristymistä – ralli rauhoittui, kun nuorille tarjottiin sitä, mitä he olivat vailla

Tampereen Kämmenniemessä ärtymys moporallista kärjistyi jopa kiusantekoon. Paikallinen yrittäjä vihelsi pelin poikki ja ideoi mopotallin navetan päätyyn.

Nuorten automiitit alkoivat taas: enimmillään koolla 100 autoa – hätäkeskukseen ilmoituksia ikkunoista roikkumisesta ajon aikana

Viime keväänä poliisi joutui muistuttamaan, että isojen kokoontumisten järjestäminen on kiellettyä.

Huonoja uutisia pyöräilijöille – pyörien ja varaosien toimitukset menevät jopa loppusyksyyn: "Piti tulla jo pari kuukautta sitten"

Perushuolto on helppo toteuttaa kotioloissa. Monimutkaisemmat toimenpiteet vaativat usein ammattilaisen osaamista, etenkin sähköpyörissä.

Mopojätkien toive etenee Lopella: kikkailulle rauhoitettu suora sai varovaista peukkua lautakunnalta

Tekninen lautakunta päätti selvittää vastuut ja etsiä sopivaa paikkaa. Asia käsitellään lautakunnassa myöhemmin uudelleen.

Uuden Variskan yhtenäiskoulun rakentaminen käynnistyy Vaasassa

Rakentamisen valmistelutyöt alkavat pihatöillä tänään keskiviikkona. Rakennustöiden aikana vanhemmat eivät turvallisuussyistä saa kyyditä koululaisia piha-alueelle.

Kokkolan sataman edustalla epäiltiin mönkijäkuskin uponneen jäihin – jäljet osoittautuivat vanhoiksi

Pelastuslaitoksen sukeltajat tutkivat alueen, eikä ketään löydetty.

Koululaiset käyttävät entistä tunnollisemmin heijastinta ja pyöräilykypärää – iän myötä turvallisuus kuitenkin unohtuu

Kolmasluokkalaisista suurin osa käyttää pyöräilykypärää, yhdeksäsluokkalaisista enää joka viides.

Jonnet ei tiedä (tai muista), mutta...

"jonne" on stereotyyppinen yläasteelaispoika, joka...

Vaajakosken onnettomuudessa menehtyneet olivat 17-vuotiaita – turmapaikalla huono näkyvyys ja 40 km/h nopeusrajoitus

Tiedot kahden nuoren kuolemaan johtaneesta moottoripyöräonnettomuudesta ovat tarkentuneet.

Nuorison parveilu huolestuttaa viranomaisia ja ärsyttää naapureita – nuoret itse ihmettelevät kohua

Lohjan Mäntynummen koulun pihalle on kertynyt syysperjantaisin jopa sata nuorta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle