Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Raisa Omaheimon kolumni: Kesävaatteet kuuluvat kaikille ja jokainen voi pukeutua kesällä juuri niinkuin itse haluaa

Kesävaatteet tuottavat ihmisille monenlaista päänvaivaa. Auringossa olisi ihanaa pukeutua viileästi, mutta sosiaalinen paine tekee tämän monille vaikeaksi, kirjoittaa Omaheimo.

Laura Hallamaan kolumni: Viettelysten Instagram

Maailmamme on kyllästetty kuvilla. Pelkästään somepalveluihin ilmestyy miljardeja kuvia päivittäin. On vaikea kuulla omia toiveitaan, kun algoritmit syöttävät viimeisen päälle harkittuja kuvia, kirjoittaa Hallamaa.

Ravintoloiden mainoskuvissa saattaa poseerata raaka peruna tai hiuslakalla kiiltäväksi suihkittu pihvi – Lue ammattilaisen parhaat kuvausvinkit kotikeittiöön

Valokuvaaja Harri Hinkka tietää kikat kauniiden ravintolamainosten takana. Kotona annosta ei tarvitse tuunata syömäkelvottomaksi.

Joko teit nämä neljä testiä? Oletko varakkaampi kuin luulet, erotatko mainoskuvan ja kuinka vihreässä kunnassa asut?

Kokosimme neljä tänä vuonna julkaisemaamme testiä välipäivien ajan kuluksi.

Yle selvitti: mainoskuvia tuskin erottaa Instagramin muusta kuvavirrasta – testaa, kuinka helposti ne jäävät sinulta huomaamatta

Suomalaiset Instagram-vaikuttajat tekevät kaupallista yhteistyötä säännöllisesti, mutta maltillisesti.

Cuties-elokuvan markkinointi raivostutti vanhemmat, syyttävät Netflixiä lasten seksualisoinnista – nyt koko leffan julkaisu halutaan estää

Ohjaaja Maïmouna Doucourén palkittu elokuva on joutunut somemyrskyn silmään. Moni ei kuitenkaan ole nähnyt sitä.

SAK vetää kritiikin kohteeksi joutuneet mainoskuvat pois, mutta kampanja jatkuu – "Kuvilla saavutettiin, mitä haluttiin"

SAK toivoo, että kuvien käytön lopettaminen siirtäisi keskustelun takaisin lain sisällön ongelmiin.

Presidentti olikin mainoskuvassa vain kasvoillaan – Kampanjan tilannut Pelastusarmeija: Ei kai kukaan tätä dokumenttikuvana pidä

Presidentti Tarja Halosen pää lisättiin Pelastusarmeijan mainoskuvaan digitaalisesti. Halonen sanoo hyväksyneensä kuvan muokkauksen.

Porin Kallossa kuohuu taas – kahvila ja pursiseura eri mieltä koko kiistasta

Kallon Loiston yrittäjä Kari Hakala purkaa kiukkuaan Facebookissa. Naapuri rekisteröi kahvilan nimen itselleen, eikä ympäröiviä rakennuksiakaan saisi enää näkyä mainoskuvissa.

Mitä mainosten lihavat kaunottaret tekevät kauneuskäsityksellemme?

Hoikkien mallien rinnalla näkee yhä useammin myös rehevämpiä mainosvartaloita. Terveyssosiologian professorin mukaan ilmiö ei kuitenkaan yksiselitteisesti laajenna käsitystämme siitä, mikä on kaunista.

Vauvojen korkokenkiä myyvä verkkokauppa suututtaa kuluttajia – "seksualisoi vauvoja"

Pee Wee Pumpsin verkkosivujen mukaan pikkuprinsessoista tulee juhlien kaunottaria kenkiensä avulla.

Jäikö briljantti markkinointi-idea ajatuksen tasolle? Professori: Virheitäkin saa tapahtua

Markkinoinnissa on tärkeä tuntea oma asiakaskunta. Kaikkia ideoita ei kuitenkaan kannata toteuttaa.

Antti Karppiselle kultaa valokuvauksen MM-kisoissa Japanissa

Voittokuvan piti päätyä kuvaajan omalle seinälle, mutta näin ei lopulta käynyt.

Someäidit raivostuivat mainoskampanjasta – kohumainoksesta tehty useita kanteluita

Neljä kantelijaa on tänään jättänyt käsittelypyynnön Mainonnan eettiseen neuvostoon Helsingin kaupungin markkinointikampanjasta. Perheväkivaltaan liittyvässä mainoskuvassa äiti on uppoutunut someen.

Suomalaiset saunavastat menevät Saksassa kuin kuumille kiville

Etelä-Karjalassa tehtyjä saunavastoja menisi Saksaan enemmän kuin niitä pystytään toimittamaan. Lähes 30-vuotinen vientiperinne alkoi alun perin kiuaskaupoista. Vastojen tehtailu on tuonut talkooseuroille kaikkiaan satoja tuhansia euroja.

Mistä on hyvä kesäkeittiö tehty? – Se on lähellä, tarjoaa lupsakkaa seuraa eikä näytä sisustuslehden mainoskuvalta

Varmaan pahin virhe, jonka kesäkeittiötä rakentaessa voi tehdä, on sijoittaa se kauas kaikesta ja varustaa liian niukasti. Tai kiinnittää huomio vain ruokaan ja unohtaa ihmiset. Kesäkeittiön ei tarvitse olla sisustuslehden mainoskuvan näköinen – tärkeintä on viihtyminen.

Oulussa kuvattu Hollywood-elokuva ilmaiseen ensi-iltaan

Oululaistunut, palestiinalaislähtöinen Rami Jaber kiittää oululaisia tuesta ilmaisilla ensi-iltanäytöksillä. Hän haluaa myös lahjoittaa elokuvasta kuuluisaksi tulleen kultaisen Mersedes-Benz –autonsa Oulun kaupungille.

Konkarivalokuvaajan neuvo alan vaikeaan työtilanteeseen: Kannattaa kouluttautua mahdollisimman pitkälle

Valokuvaaja Ari Nakari on kuvannut teatterinäytelmiä jo 25 vuoden ajan. Pelkästään teatterikuvaus ei kuitenkaan elätä, vaan ansainto muodostuu useista eri lähteistä.

UFC-tähdellä meni hermo: "Tapan seuraavan joka kutsuu minua lihavaksi"

Lajin suurin naistähti Ronda Rousey kyllästyi painonsa arviointiin.

Sanna Ukkola: Lakkauttakaa monarkia!

Monarkia tulisi jo viimein lakkauttaa, sillä kenestäkään ei saisi tehdä eläintarhan häkkilintua pelkästään meidän ahnaan tunne-elämämme takia, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

Oululaiskuvaajan hauska tyyli puri kansainvälisessä kipailussa

Oululaisen valokuvaaja Onni Wiljami Kinnusen kuvat ovat saaneet tunnustusta Euroopan kovatasoisimmassa ammattivalokuvaajien kilpailussa eli FEP European Professional Photographers of the Year -kisassa. Kinnunen uskoo, että suomalaiset yritykset alkavat ymmärtää laadukkaiden kuvien merkityksen markkinoinnissa.

Mainoksista mukavasti rahaa myös kuvauspaikkana toimineelle kunnalle

TV- ja elokuvatuotannot saavat pienellä paikkakunnalla helpommin näkyvyyttä kuin lyhytkestoisemmat mainoskuvaukset. Lapin elokuvakomissiossakin työskennellyt, nykyinen Lumilinnanemäntä Teija-Liisa Paananen sanoo, että yllättäen mainosfilmien kuvauksista saattaa jäädä paikkakunnalle rahaa enemmän kuin elokuvista.

Route Couture – taidetta raadoista

Suomen käsityön museossa avautuva Route Couture -ryhmän näyttely esittelee valtateiden varsilta kerättyjen yliajettujen eläinten jäännöksistä tehtyjä vaatteita. Raatomuodilla tekijät haluavat kyseenalaistaa esimerkiksi turkiseläinten tarhauksen ja koetella nykyisiä kauneuskäsityksiä.

Suomi houkuttaa yhä enemmän kuvausryhmiä ulkomailta – Venäjä-pakotteet varjostavat sesonkia

Ulkomaisten videotuotantojen määrä Suomessa on kasvanut viime vuosina. Tuotantoryhmiä houkuttelee Suomeen erityisesti varma lumentulo ja talvimaisemat. Maailmalla suomalaisia tuotantoryhmiä pidetään myös tehokkaina ja moniosaajina.

Kuolemasta pitää voida ja uskaltaa keskustella

Saattohoito on valtakunnallisen yhteisvastuukeräyksen kotimainen pääkohde tänä vuonna. Hämeenlinnalaisen Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto pitää yhteisvastuukeräyksen saattohoidosta nostamaa keskustelua tervetulleena.

Kirkon kohukuvat ilmestyivät katukuvaan

Kirkon Yhteisvastuukeräys herättelee ihmisiä voimakkailla mainoskuvilla. Kampanjan suunnittelijan mukaan kuvien asetelma on harkittu ja haettu kirkon historiasta.

Huumoria ja äijämeininkiä - suomalainen mainoskuva voitti maailmalla

Oululainen Onni Wiljami Kinnunen on niittänyt kunniaa kansainvälisessä World Photographic Cup -kilpailussa. Mainoskuvasarjan voittanut ammattikuvaaja oli kisan ainoa pohjoismaalainen osallistuja, joka ylsi palkintosijoille.

Hollantilaistaiteilija ravistelee Kalevala-mielikuvaa postikorteilla ja mainoskuvilla

Kalevala on suomalaisille yhtä aikaa sekä pyhä että hieman tylsä. Hollantilaisen Miranda Vissersin näyttelyssä Kalevalan hahmot ja tarinat on tuotu tähän päivään nykyajan kuvilla.

Valioliigatähti "filmasi" ja höynäytti seuran henkilökuntaa

Puolustaja Micah Richards esittelee näyttelijänlahjojaan Manchester Cityn virallisella YouTube-kanavalla.

Nokian mainostwiitti kasvoi sarjassaan maailman jaetuimmaksi

Matkapuhelimistaan luopuva yhtiö vinoili amerikkalaiskilpailija Applelle Twitterissä niin osuvasti, että ennätysyleisö jakoi vitsiä eteenpäin. Se levisi Twitterissä laajemmin kuin helmikuun Super Bowlissa suurta huvitusta herättänyt keksimainos.

New Yorkin muotiviikkoa pääsee vain harva kuvaamaan - Jussi Ratilaiselle jo kolmas kerta

New Yorkissa järjestetään syyskuun alussa yksi maailman merkittävimmistä muotitapahtumista. Kaupungissa 5.-12.9. järjestettävä muotiviikko on tärkeä ponnahduslauta monelle aloittelevalle kuvaajalle. Jussi Ratilainen täydentää muotiviikolla portfoliotaan. 25-vuotias kuvaaja tähtää isoksi nimeksi.

Tapparanmies Ilveksen mainosjupakasta: "Enemmän se on huvittanut"

Kiekkokausi ei ole vielä edes virallisesti käynnistynyt, mutta kaukalon laidoilla kiehuu jo. Ilves julkaisi torstaina mainoskuvat, joissa näytettiin naljailevan KHL:ään siirtyvälle Jokereille ja Tapparan porkkanahousuille. Tappara Fan Clubin jäsen ei mainoksesta suuttunut.

SM-liiga ei sulattanut Ilveksen "kohumainoksia"

Ilves-leirissä pilkattiin torstaina Jokereita ja Tapparaa.

Ford pahoittelee sidonta-mainoksia

Fordin Intiaan suunnittelema mainoskampanja herätti kummastusta, ja pakotti yhtiön anteeksipyyntöihin, kun mainoskuvat päätyivät julkisuuteen ennen virallista mainoskampanjaa.

Brittivalokuvaaja tekee röntgenillä taidetta

Kuvauskohteet vaihtelevat hyönteisistä lentokoneisiin.

Bisnes rynni asukkaan edelle keskustarakentamisessa

Kun kaupan ala alkaa rakentaa kaupunkiin uutta keskustaa, ovat sen omat tarpeet väkisinkin etusijalla asukkaiden toiveisiin nähden. Tästä yksi esimerkki on Tornion ja Haaparannan yhteinen Rajalla-alue, jonka keskiössä on iso kauppakeskus.

Vain harva ammattilainen kuvaa enää mustavalkofilmille

Vanhan koulukunnan valokuvaajat ovat hävinneet lähes tyystin pohjalaisilta lakeuksilta. Suurin osa ammattivalokuvaajista on siirtynyt uuden tekniikan myötä digikuvaukseen. Yksi harvoista mustavalkofilmille kuvaavista on vielä jurvalainen Kalervo Puskala.

Vuoden tiedekirja kertoo kätilöistä ja synnytyksistä

Vuoden tiedekirja -palkinto on myönnetty professori Kirsi Vainio-Korhoselle teoksesta Ujostelemattomat. Kätilöiden, synnytysten ja arjen historia. Kunniamaininnan saivat kirjat saamelaisista sekä mainoskuvien lapsista.

Nokia: Mainoskuvat on otettu uudella Lumialla

Monet ammattikuvaajat ovat ihmetelleet kuvien tarkkuutta ja valaistusta.

Phelps ongelmissa mainoskuvien vuoksi - mitalit ja ennätys uhattuina

Michael Phelpsin internetiin vuotaneet mainoskuvat saattavat aiheuttaa uintitähdelle ongelmia. KOK:n sääntöjen mukaan Phelpsiä uhkaa jopa olympiamitaleiden menetys.

KOMMENTTI: Sharapova ja Errani - kaksi erilaista urapolkua

Ranskan avointen naisten finalisteilla Maria Sharapovalla ja Sara Erranilla on ikäeroa vain kymmenen päivää. Pelaajien urat ovat kuitenkin edenneet täysin eri tavalla.

Retusoimaton Cate Blanchett saa taputukset

Kansikuvatyttö aiheuttaa kohun yhtä lailla, jos häntä on retusoitu liikaa tai jos kuvaa ei ole käsitelty ollenkaan. Nyt viihdemedian kiinnostuksen kohteena ovat tunnistamattomaksi kaunisteltu näyttelijä Demi Moore sekä kollega täysin päinvastaisesta syystä.

Israel kielsi mainoksista liian laihat mallit

Israelin parlamentti on hyväksynyt lain, joka kieltää hyvin laihojen mallien käytön mainoskuvissa. Päätös on maailman ensimmäinen valtiollinen laki, jolla yritetään kitkeä liiallisen laihuuden ihannointia ja suojelemaan nuoria syömishäiriöiltä.

Uimahallialastomuus vapauttaa

Ihmiskehosta annetaan mainoksissa ja televisiossa hyvin yksipuolinen kuva. Katariina Katla iloitsee suunvuorossaan siitä, että uimahallissa median antama kehonkuva unohtuu - edes hetkeksi.

Uimahallialastomuus vapauttaa

Ihmiskehosta annetaan mainoksissa ja televisiossa hyvin yksipuolinen kuva. Kuvataitelija Katariina Katla iloitsee suunvuorossaan siitä, että uimahallissa median antama kehonkuva unohtuu - edes hetkeksi.

Äärioikeistopuolueen koditon mainoskasvo olikin miesmalli

Ranskan äärioikeistopuolue Kansallisen rintaman presidentti Nicolas Sarkozyyn kohdistama arvostelu on kokenut pahan kolauksen. Puolueen mainoksissa esiintyvä "Nicolas Sarkozyn politiikan vuoksi kodittomaksi joutunut mies" on paljastunut yhdysvaltalaiseksi malliksi.

Huippukamera ei tee mestarivalokuvaajaksi

Taito onnistua tilanteessa kuin tilanteessa erottaa valokuvaamisen ammattilaisen taitavasta harrastajasta, muistuttaa lahtelainen valokuvaaja Aki Loponen. Valokuvaa ei tehdä vieläkään tietokoneen ruudulla, vaan huolellisesti suunnitellussa kuvaustilanteessa. Hyvä kamera ei yksin tee kenestäkään mestaria.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle