Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kun Lilli Hatinen, 23, muutti Helsinkiin, elämisen kalleus iski tajuntaan – käteen ei jää juuri mitään ylimääräistä

Korona mutkisti myös opiskelijoiden arkea entisestään. Yle seuraa kuukauden ajan 23-vuotiaan Lilli Hatisen taloudellista arkea.

Lappeenrannan Steinerpäiväkoti löysi uudet väliaikaistilat – joulukuussa palaneen päiväkodin lapsille uudet tilat hiihtoloman jälkeen

Lappeenrannan Steinerpäiväkoti on löytänyt uudet väliaikaistilat läheltä entisiä tilojaan eli varuskunnan terveysaseman alakerrasta. Lapset ulkoilevat samalla pihalla kuin ennen joulukuussa syttynyttä tulipaloa, joka tuhosi heidän päiväkotinsa.

Senaattikiinteistöt suunnittelee myyvänsä palaneen Lappeenrannan Steinerpäiväkodin – yläkerta paloi käyttökelvottomaksi

Joulukuussa palaneen Lappeenrannan Steinerpäiväkodin paloraivaukset on tehty, ja rakennus on toistaiseksi käyttökiellossa. Kuntotutkimukset on tarkoitus saada valmiiksi maaliskuun loppuun mennessä.

Palaneella Lappeenrannan steinerpäiväkodilla on vaikeuksia löytää sopivat tilat – nyt etsitään uusia väliaikaistiloja

Lappeenrannan palaneen steinerpäiväkodin väki tähtää tässä vaiheessa uusiin väliaikaistiloihin, sillä steinerkoulu tarvitsee päiväkodille lainaamansa tilat takaisin itselleen.

Tulipalo vei tilat alta – steinerpäiväkoti etsii edelleen uutta paikkaa Lappeenrannassa

Päiväkoti toimii steinerkoululla niin kauan, kunnes pysyvämmät tilat löytyvät.

Lappeenrannan Steinerpäiväkodin kohtalo on yhä auki – rakennuksen pelastamiseksi tehdään kaikki mahdollinen

Lappeenrannan keskustassa viikko sitten palaneen Steinerpäiväkodin korjausmahdollisuuksia selvitetään huolellisesti, koska kyseessä on suojeltu rakennus.

Kauppalantalon vanhoista hirsistä valitaan parhaat uuteen koulurakennukseen Seinäjoella – "Ensin mietittiin, kannattaako niitä edes varastoida"

Sata vuotta vanhat hirret käydään läpi yksitellen. Steinerkoulun kantaviksi runkorakenteiksi niistä ei enää ole, mutta sisäverhoiluun ne sopivat.

Turun Tekun alueen kehittämisessä uusi käänne – virkamiesjohdon kannattama kilpailuehdotus hävisi murskaluvuin äänestyksessä

Kaupunkikehitysjaosto valitsi voittajaksi TKU-Rakennuksen ja SL-Yhtiöiden pistetaloihin tukeutuvan ehdotuksen.

Säveltäjä Kaija Saariaho: "Inspiraatiota täytyy oppia ohjelmoimaan"

Säveltäjälle ei suositeltu synnyttämistä.

Joensuun steinerkoulu löytyy syksyllä yhdestä osoitteesta

Yhtenäiskoulun kaikki oppilaat käyvät jatkossa koulua Tulliportinkadulla.

Kristillisen koulun opetuslupa jälleen selvitykseen Lappeenrannassa

Kristillinen koulu on hakenut kuusi kertaa perusopetuslupaa.

Uuden Steiner-koulun rakentamistöihin päästään ehkä jo toukokuussa Seinäjoella

Koulunkäynti on tarkoitus aloittaa uusissa tiloissa elokuussa 2020.

Vaasan Steinerkoulu saa pian uudet tilat

Uudet tilat ovat Vöyrinkaupungilla. Koululaiset muuttavat rakennukseen keväällä.

Tiirismaan lukio menestyi STT:n lukiovertailussa

Kymmenen menestyneimmän lukion joukkoon sijoittui myös Lahden Rudolf Steiner -koulu.

Uusia ylioppilaita kiinnostavat tekoäly ja politiikka: "Ei minulla ole syytä muuttaa täältä minnekään"

Yle Uutiset kävi haastattelemassa uunituoreita ylioppilaita Espoon Steiner-koulussa.

Oppilaat uhkailivat teräaseella kahdessa porilaiskoulussa

Koulupäiviä jatketaan normaalisti eikä kukaan ole loukkaantunut. Poliisi tutkii tapauksia.

Lasten perunapelto keskelle kaupunkia – Kupittaan istutustempaus muistuttaa historiasta

1900-luvun alussa Kupittaalle kylvettiin 400 palstaa perunaa. Alueen ensimmäisistä perunaviljelmistä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta.

Yllätys maatilalla: "Keväällä ei ollut yhtään mitään, mutta nyt täällä on ihan sairaasti kaikkea"

Loppukesän sateet ovat hidastaneet sadonkorjuuta. Latva-Kivistön tilalla pääsivät steinerkoululaiset kuitenkin jo leikkaamaan itse kylvämänsä viljan.

Steinerkoulun tulipaloa epäillään tuhopoltoksi

Lappeenrannan Steinerkoulun pihalla oleva ulkorakennus syttyi palamaan torstai aamuna viiden jälkeen. Rakennuksessa ei ole sähköjä eikä mitään muutakaan, mikä olisi voinut sytyttää palon.

12-vuotiaat lintubongarit kiikaroivat lintuja jo ennen koulupäivää

Aamuvirkut lintuharrastajat Aleksanteri ja Elias ovat kevätaamuina Iidesjärvellä tarkkailemassa lintuja jo ennen kuin koulupäivä alkaa. Tampereen Rudolf Steiner -koulun viidesluokkalaisille lintutietäjille kevät on mielenkiintoista aikaa, mutta tarkkailtava ei lopu vaikka suurin muutto onkin jo ohi.

Pyöräily vaatii tasapainoa, tarkkuutta ja ketteryyttä – onnistuuko sinulta? –video

Liikenneturvan alakoululaisille julkaisemaa pyöräilyn taitorataa testattiin keskiviikkona Oulun steinerkoululla. Kaikkein hankalimmaksi osoittautui ajaa pienelle korokkeelle asetetun keinulaudan yli.

Siemenet maahan ja multaa päälle – myös koululaisten kylvöt jäävät nyt säiden armoille

Eteläpohjalaisilla tiloilla kevätviljoista on kylvetty jo noin puolet. Jalasjärveläisellä Latva-Kivistön tilalla toukotyöt etenivät tänään loppusuoralle, kun apujoukotkin olivat parhaasta päästä. Steinerkoululaisten viljat on nyt kylvetty ja satoa odotellaan syksylle.

Vastaisku kyläkoulun sulkemiseen: Steinerkoulu Letkun kylälle?

Tammelan Letkun kyläläiset ovat sitä mieltä, että on paha lähteä perustelemaan, miksi kylään halutaan tavallinen yksityinen alakoulu. Jos kylään perustettaisiin erikoiskoulu, vaikkapa steinerkoulu, sillä sen sijaan olisi jo nostetta. Kyläläiset joka tapauksessa suunnittelevat yksityistä koulua, koska Tammelan kunta aikoo sulkea Letkun kyläkoulun.

Steinerkoululaiset Rovaniemellä samoihin tiloihin matkailuopiskelijoiden kanssa

Rovaniemen Steinerkoulu aloittaa torstaina kevätlukukautensa uusissa tiloissa. Koulu muutti joululoman aikana Ounasvaaralta Viirinkankaalle samaan rakennukseen Matkailun tutkimus- ja koulutusinstituutin kanssa.

Steinerkoulu lopettaa lukionsa Porissa taloussyistä

Porin steinerkoulu sulkee lukionsa, kertoo Radio Pori. Syynä on oppilasmäärien väheneminen ja valtionavun supistuminen.

Suomen kylähullu: "Positiivinen pöhköys on tarpeellinen luonnonvara"

Onkemäen koulun vanhempainyhdistys peukutti Inka Valtamon kylähulluksi, vaikka koulu suljettiinkin. Nyt tilalle puuhataan steinerkoulua ja Valtamo puolestaan peukuttaa positiivisuudelle.

Rovaniemen steinerkoulu muuttaa Keltakankaalle

Rovaniemenellä toimiva steinerkoulu muuttaa vuodenvaihteessa Lähteentieltä Keltankaalle. Steinerkoulu toimii tällä hetkellä tiloissa, joita ei vuoden 1949 jälkeen ole peruskorjattu. Koulu on jo pitkään etsinyt uusia tiloja.

Steinerkoululaisten kesäloma ohi

Kouluvuosi alkaa perjantaina Rovaniemen Steinerkoulussa. Muissa Rovaniemen kouluissa lukuvuosi alkoi jo keskiviikkona.

Jyväskylän Steiner-lukio lopettaa

Jyväskylän Steiner-lukio lopettaa toimintansa. Lukion oppilasmäärä on liian pieni taloudellisesti kestävään toimintaan. Abiturientit kirjoittavat ensi keväänä, mutta alempien luokkien oppilaat vaihtavat koulua.

Koululaiset juoksevat rauhan puolesta

Kansainvälinen Rauhanjuoksu ulottuu maanantaina Oulun korkeudelle. Mukana on neljä oululaiskoulua. Juoksu alkoi vapppuaattona Vaasasta ja päättyy äitienpäivänä Helsinkiin.

Steinerkoulu palkittiin hyvästä kouluruoasta

Helsingin Rudolf Steiner -koulu on palkittu edistyksellisestä kouluruokamallista. Koulu sai keskiviikkona Suomalaisen ruokakulttuurirahastolta 6 000 euroa palkintona "kouluruokailun toimintamallin kehittämisestä ja toteuttamisesta".

Poriin uusi yksityinen ympäristöpäiväkoti

Poriin ollaan perustamassa uudenlaista luonto- ja ympäristöpäiväkotia. Perustajat lupaavat päiväkoti Farelman vastaavan kysyntään, jota on steinerpedagogisesti suuntautuneesta päivähoidosta Porissa.

Uusi tilavampi taidekoulu Nuottasaaressa tuntuu jo kodilta

Oulun taidekoulu muutti vuodenvaihteessa Nuottasaaren koulun tiloihin. Samassa rakennuksessa toimivat myös Oulun Steinerkoulu ja Myllytullin koulun yksiköitä.

Lappeenrannan Steinerlukio lopettaa toimintansa

Lappeenrannan Steinerlukioon ei oteta uusia oppilaita syksystä 2015. Steinerlukion toiminta lakkaa viimeistään vuoden 2018 keväällä, kun nykyiset oppilaat ovat suorittaneet ylioppilastutkinnon.

Vaasan steinerlukio lopetetaan – jopa puolet steinerlukioista miettii, pystyvätkö jatkamaan

Vaasan Rudolf Steiner -lukion johtokunta on päättänyt, ettei hae lukio-opetuksen järjestämislupaa. Toisen asteen rahoitusmallin muutokset purevat rajusti nelivuotiseen steinerlukioon.

Helsinkiin nousi eksoottinen koulurakennus – opiskelu alkoi jurttakoulussa

Helsingin Laaksoon Rudolf Steiner -koulun pihalle on noussut perinteinen mongolialainen jurtta. Se toimii koulun homeremontin hieman eksoottisempana väistötilana, kun osa koulusta on remontissa.

Vanhukset ja lapset leikkivät yhdessä – leikkilähettiläiden työ käynnistynyt hyvin

Leikki halutaan nostaa nykyistä suurempaan rooliin suomalaisten arjessa. Koko Suomi leikkii -hankkeessa tarjotaan yhdessäoloa esimerkiksi vanhuksille ja lapsille. Työnsä aloittaneet 10 leikkilähettiä ovat saaneet iloisia ilmeitä aikaan.

Koululaiset ovat itse parhaita kiusaamisen sovittelijoita

Vertaissovittelussa oppilaat oppivat itse myöntämään ja sopimaan koulun arjessa esiintyviä ongelmia. Sovittelussa on mukana jo 600 koulua.

Turun Steiner-koulu sai kunniamaininnan luomuruuan SM-kisoissa

Turun Steiner-koulun ruuasta yli 80 prosenttia on luomua. Tästä huolimatta kärkisijat meinivät Tampereelle ja Hyvinkäälle.

Rovaniemi jakaa heijastimia

Rovaniemen kaupunki jakaa heijastimet kaikille ekaluokkalaisille. Viime vuonna heijastimet jaettiin kaikille peruskoululaisille.

Koulut alkavat Keski-Suomessa – yli 3 000 ekaluokkalaista opintielle

Koulutyö alkaa Keski-Suomessa tällä ja ensi viikolla. Ensimmäiset koulut avaavat ovensa torstaina.

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan uudet ylioppilaat

Ylioppilastutkintolautakunta on lähettänyt perjantaina lukioille tiedot kevään ylioppilaskirjoitusten tuloksista. Yle Pohjanmaa julkaisee alueensa reilun 1700 uuden ylioppilaan nimet. Lukiot juhlivat ylioppilaitaan toukokuun viimeisenä päivänä.

Poliisi Vantaan seudun steinerkoulusta: Ei rikokseen viittaavaa

Epäilyttävä laukku säikähdytti koululaiset Vantaalla. Poliisi on tutkinut koulun pihalta löytyneen laukun. Koululta ei löytynyt mitään rikokseen viittaavaa.

Poliisioperaatio vantaalaisessa steinerkoulussa

Oppilaat joutuivat pysyttelemään sisätiloissa uhkaavan tilanteen vuoksi, kun tuntematon mies jätti epäilyttävän paketin roskakatokseen.

Koululaisia Rovaniemeltä Monacon ruhtinaan vieraaksi

Ryhmä rovaniemeläisiä koululaisia vierailee ensi viikolla Monacossa, ruhtinas Albert II:n vieraina. Ruhtinaan nimeä kantava säätiö rahoittaa arktista tutkimusta, ja erityisesti nuoriin liittyviä hankkeita.

Rudolf Steinerin tavoitteena oli hyvä elämä

Rudolf Steiner oli merkittävä ajattelija, joka vaikutti 1900-luvun alkupuolella. Hänen vaikutuksensa näkyy edelleen vahvana muotoilussa ja arkkitehtuurissa. Ekologisuus ja hyvinvointiin keskittyminen ovat tehneet Steinerista jälleen ajankohtaisen. Espoon modernin taiteen museossa Emmassa on avattu laaja Steinerin vaikutusta valottava näyttely.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle