Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Niin sanottu haamupyörä Helsingin Mellunmäen kuolonkolaripaikalla elokuussa 2022.

Virhe suojatien merkinnöissä saattaa olla kohtalokas – Helsingin kaupunki myöntää, että Mellunmäen turmaristeys on jäänyt vaille päivitystä

Pyöräilijä kuoli Helsingin Mellunmäessä sunnuntaina suojatiellä, jonka merkinnät olivat harhaanjohtavat. Helsingin kaupunki myöntää, että turhien merkintöjen poistaminen ainakin kymmenistä risteyksistä on edelleen kesken, vaikka laki sitä jo vaatii.

Vaasalainen Matias Jungar hymyilee värikkään kukkaniityn keskellä.

Vaasan kaupunki on varannut 5 000 euroa asukkaiden ideoiden toteuttamiseen – ehdotuksia kerätään verkossa

Kaikki ehdotukset kerätään tietopankkiin, jota käytetään myöhemmin muun muassa kaupungin palveluiden kehittämiseen.

Oulun kaupungin keskustan kattoja lännestä itään päin kuvattuna.

Oulussa kaupungin henkilöstön liikunta- ja kulttuurietu palautetaan ensi vuoden alusta

Taannoinen päätös edun poistamisesta ei ole tuonut kaupungin kassaan toivottuja säästöjä. Ratkaisun katsotaan tuoneen Oululle pikemminkin mainehaittaa.

Raitiovaunu 4 Aleksanterinkadulla.

Yllättävä suunnitelma: Helsinki saattaa tarjota työntekijöilleen melkein ilmaisen joukkoliikenteen ainakin vuodeksi

Ilmaisella joukkoliikenteellä Helsinki haluaisi houkutella ihmisiä joukkoliikenteen käyttäjiksi ja nostaa samalla ratikoiden, bussien ja metron käyttöä pandemiaa edeltävälle tasolle.

Koulun oppilas pitää puhelinta kädessä.

Kuopion kaupungille tullut kyselyitä kaupunkilaisten palautteiden sulkemiselta yleisöltä – kaupungin mukaan henkilötietoja vaarantui

Kaupunki on ilmoittanut tapahtuneesta niille henkilöille, joiden henkilötietoja on ollut kirjattuna palautteen julkisessa palauteteksti-kentässä.

SM-liigan ottelun tyhjät katsomot, peli SaiPa–HPK 5.1.2022.

Lappeenrannassa paljastui salainen suunnitelma rakentaa jäähalli kauppatorin paikalle – päättäjät tietoisia asiasta, taustatahosta ei tietoa

Uuden jäähallin sijoituspaikka on herättänyt kiivasta keskustelua Lappeenrannassa viime vuosina.

Huumeruiskujen keräysastia Voisalmessa

Keräysastiat vähentävät huumeruiskuja luonnossa, mutta Kymenlaaksossa niitä ei ole missään – nyt kaupungit pohtivat muutosta

Käytettyjen huumeruiskujen keräysastioista on saatu hyviä kokemuksia. Ne toimivat, kunhan astiat vain sijoitellaan oikein.

Pitkä rivi sähköpotkulautoja pysäköitynä marketin eteen.

Kanalistakin sähköpotkulautoja on jouduttu onkimaan, mutta muuten Rauman ensimmäinen skuuttikesä on sujunut maltillisesti

Sähköpotkulautoja tarjoaa vuokralle Raumalla kaksi yritystä. Tänä vuonna alkaneesta lautailusta ei ole tullut isoja ongelmia.

Maailman rauha-patsasta siirretään.

Kiistelty Maailman rauha -veistos lähti Helsingistä, väliaikaisesti – historioitsija: "Se on saanut aika väkeviä poliittisia mielleyhtymiä"

Patsas on aiheuttanut voimakkaita mielipiteitä varsinkin Ukrainan sodan myötä. Kaupunkihistorioitsija Laura Kolben mukaan kaupunkiin kuuluukin mahtua historiallisia kerrostumia. Veistos todennäköisesti palautetaan lähelle sen alkuperäistä sijaintia.

kokkolan kaupunki ilmasta

Kokkolan talousvire viime vuotta parempi

Kaupunki uskoo yltävänsä ylijäämäiseen tulokseen korkokulujen kasvusta huolimatta.

Skolmat i en skolmatsal och elever tar åt sig sallad och mjölk.

Moni kunta joutuu tarkistamaan syksyllä, mihin tarvitaan lisää rahaa ja mistä voi nipistää – hintojen nousu voi muuttaa jopa koulujen ruokalistoja

Inflaatio ja karkaavat kustannukset näkyvät myös kunnanvaltuustojen pöydillä. Aiemmin tehtyjä talousarvioita saatetaan joutua tarkistamaan ja etsimään uusia säästökohteita.

Ilmakuva Påttin vedenpuhdistamosta Vaasassa.

Vaasan Påttin jätevedenpuhdistamon tutkimus on poikinut 46 palautetta – hajutarkkailu jatkuu vuodeen loppuun

Kaupungilta toivotaan, että hajuhavaintoja kirjaavat järjestelmään lähiasukkaiden lisäksi myös muut lähialueen toimijat. Asukkaiden havaintoja kerätään karttapalvelun avulla vielä tämän vuoden loppuun.

Kuokkalan Jyväskylässä silta ilta-aikaan.

Autoilija saa odottaa, kun Toyotan rallitiimi kokoontuu kameran eteen – Kuokkalansilta suljetaan noin puoleksi tunniksi ensi keskiviikkona

Kesäaikana kaupungissa suljetaan teitä usein tapahtumien takia, mutta samanlaiset hakemukset kuvausten takia ovat harvinaisia.

Pieniä perunankaalia viljelylaatikossa.

Riihimäellä etsitään jälleen kauneinta pihaa

Riihimäen kotipihakilpailu on yksi Suomen vanhimmista pihakilpailuista. Sitä on järjestetty säännöllisesti yli 60 vuotta.

jalkoja ringissä

Nuorisovaltuusto herättelee Tampereen päättäjiä: Lisää panostuksia nuorten asioihin

Tampereella asuu noin 86 000 alle 29-vuotiasta lasta ja nuorta.

Ilmakuvassa on Helsingin Tuomiokirkko ja Kauppatori toukokuussa 2020.

Antti Junttilan tilille kilahti Helsingin palkkasotkussa kymppitonni, eikä kukaan vastaa, mitä sille pitäisi tehdä: "Hyvin kuumottavaa"

Helsingin kaupungin palkanmaksusotku näyttää vain sakenevan. Palkkaa ovat saaneet myös henkilöt, jotka eivät tällä hetkellä ole kaupungin palveluksessa. Rahat aiotaan periä takaisin.

Pieksämäen Bola-halli.

Hiekanpään liikuntakeskus avaa ovensa syyskuussa – hallin omistaja toivoo kaupungilta apua, jotta urheiluseurat saataisiin hallille

Aiempi yrittäjä meni konkurssiin keväällä, nyt toimintaa vetää uusi vasta perustettu yritys.

Lakikirjoja Korkeimmassa oikeudessa

Sairaanhoitaja vaatii Tampereen kaupungilta yli 50 000 euron korvauksia: syyttää määräaikaisten virkasuhteiden lainvastaisesta pilkkomisesta

Tampereen kaupunki kiistää nimittäneensä sairaanhoitajan määräaikaisiin virkasuhteisiin ilman hyväksyttäviä perusteita.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Tampere menestyy, sillä se näki valon tunnelissa – kiitos neljän rohkean naisen

Pienet enemmistöt tekevät usein historiaa – ja yhtä usein heidät sitten unohdetaan, Mörttinen muistuttaa.

Vuosi sitten sattuneen tuhotulvan jäljet näkyvät Keski-Euroopassa.

Keski-Euroopassa tulvi vuosi sitten – pormestari ei vieläkään nuku sateella

Yli kaksi sataa ihmistä kuoli Saksassa ja Belgiassa – katastrofi jätti jälkeensä korjausurakan ja autioita kyliä.

Liedon kunnantalon pääsisäänkäynti ja kirjasto.

Lieto muuttui perjantaina kaupungiksi, kun päätöksestä ei valitettu – varsinaisesti muutos näkyy vasta elokuusta alkaen

Liedon valtuusto päätti toukokuussa vaihtaa Liedon kunta-nimityksen kaupungiksi. Lopullisen sinetin asia saa, kun Lieto ilmoittaa asiasta valtiovarainministeriöön.

Oululaiset ovat innostuneet palstaviljelyharrastuksesta – katso videolta, miltä näyttää Mustasuon palstalla

Ruuan hinnanousun uskotaan lisäävän innostusta ruuan viljelyyn itse – Oulussa suosituimmat viljelypalstat on viety käsistä jo pitkään

Viljelyharrastuksen aloitus tälle kesää on vielä mahdollista. Vapaita viljelypalstoja on yhä noin kolmisensataa.

Lippalakkipäinen mies soittaa helteisenä kesäpäivänä kitaraa Kokkolan kävelykadulla.

"Jos olet tarpeeksi hyvä kadulla, silloin osaat soittaa", sanoo kitaristi Niko Riippa – moni kaupunki toivottaa katusoittajat tervetulleiksi

Kaikkien aikojen tapahtumakesä saa massat liikkeelle, mutta katusoittaja ilahduttaa intiimimmin. Ammattimaisia katusoittajia on Suomessa vain vähän.

Ranskalainen Waldo Tarchouni ja amerikkalainen Brynn Stancombe olivat vasta kohdanneet toisensa Helsingissä.

Kuumassa kesäyössä juhlitaan, treffaillaan ja tehdään fyysistä työtä – kuvasimme kaupunkia tunteina, joina valtaosa meistä nukkuu

Kaupungin öinen äänimaisema on täynnä ihmisten puheensorinaa, pyörien suhahtelua, liikenteen melua ja työkoneiden piipitystä. Lähdimme yöksi hulinaan mukaan ja selvitimme, mitä kesäyössä tapahtuu.

Naistenlahden voimalan piippu

Ylen selvitys: Tampereen tytäryhtiöt tuottivat jo enemmän rahaa kaupungin kassaan kuin Helsingin yhtiöt, syynä korona ja sähköyhtiöt

Yksi selittäjä on se, että koronapandemia iski pahemmin pääkaupungin tytär- ja osakkuusyhtiöihin.

Mari Kamaja HAMKista ja Kati Tiitola Linnan Kehityksestä testaavat festarialueella metalliputkien varaan kiristetyllä verkolla loikoilua tyynyjen kera.

Kaupunki ja HAMK vakuuttavat Weekendissä, että Hämeenlinna on hyvä kaupunki opiskella ja asua

Weekend Festival alkaa Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa perjantaina. Linnan Kehitys ja HAMK rakensivat festivaalialueelle kohtaamispaikan.

Mies torikojulla ulkona Lappeenrannan kauppahallin edessä.

Kaikki pääsevät kehittämään Lappeenrannan torialuetta – Toripäivä-tapahtuma kerää ideoita ja palautetta suunnittelijoille

Lappeenrannan kauppatorin kehittämistä vauhdittavassa tapahtumassa voi osallistua esimerkiksi yhteisöllisen taideteokseen, joka elävöittää tulevaisuudessa kauppahallin edustaa.

Tiilirakennus ja kävelytie.

Ukrainalaisia auttavan Repsikka-yhdistyksen tilaongelmaa koskevat neuvottelut jatkuvat elokuussa – tiloja tarvittaisiin myös ruoka-apuun ja psykososiaaliseen tukeen

Hyväntekeväisyysyhdistys Repsikka on välttänyt yhdistystä kesä-heinäkuun vaihteessa uhanneen lähdön Lappeenrannan linnoituksen tiloista. Repsikan ja Lappeenrannan toimitilojen välisiä neuvotteluja jatketaan kesälomien jälkeen.

lapsia jonossa leikkipuistoruokailussa

Puistoruokailua lapsille toivotaan Ouluunkin – kuntalaisaloitteen tekijä: "Se olisi kädenojennus lapsiperheiden suuntaan"

Puistoruokailun järjestäminen voisi on auttaa lapsiperheitä kesäarjen ruuanlaittohaasteissa ja ruokakulujen vähentämisessä lasten ollessa paljon kotona.

Läjä huonosti pysäköityjä sähköpotkulautoja.

Helsingin keskustan sähköpotkulaudat aiheuttavat edelleen kaaosta – nyt osa yrityksistä haluaa rajoittaa lautojen määrää Helsingissä

Yritysten mukaan monissa eurooppalaiskaupungeissa on rajoitettu lautojen maksimimäärää lisenssimallin avulla ja kilpailutettu palvelua tarjoavat sähköpotkulautayhtiöt.

Sähkökäyttöinen potkulauta Kajaanin keskustassa

Sähköpotkulaudoille ohjeistuksia Kajaanissa: kaupungin mukaan yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin

Tarve ohjeistuksen laatimiselle tuli, kun sähköpotkulautoja vuokraavat yritykset ovat rantautuneet ja kiinnostuneet kaupungista.

Helsingin uudenmaankatu Sinebrychoffin puiston suunnasta kuvattuna.

Itä koetaan turvattomimmaksi asuinalueeksi Helsingissä – alueiden välillä on edelleen suuria eroja

Joillakin alueilla joka kolmas kokee turvattomuutta viikonloppuiltaisin, kun taas taas toisilla ainoastaan kolmisen prosenttia vastaajista ilmoittaa näin.

Havainnekuva.

Maatullin koulun, päiväkodin ja leikkipuiston rakentaminen alkaa elokuussa – uudet tilat lähes tuhannelle oppijalle

Uuden rakennuksen toivotaan vahvistavan alueen positiivista kehitystä. Maatullin peruskoulussa on keväällä annettu valmistavaa opetusta myös maahan saapuneille ukrainalaislapsille.

Mikkelin veturitallit yleiskuvassa.

Prisma-asemakaavamuutos sai Mikkelin kaupunginhallituksen hyväksynnän

Seuraavaksi kaava esitetään julkisesti nähtäville, sekä siitä pyydetään viranomaislausunnot.

Lapin käräjäoikeudessa käsitellään Rovaniemen kaupungin sijoituksia.

Vastaajat käräjäoikeudessa: Rovaniemen miljoonasijoitukset olivat kaupungin ohjeiden mukaisia ja perusteltuja

Konserniasiamies Heli Välikankaan mukaan sijoitukset olivat kaupungin ohjeiden mukaisia. Myös entinen kaupunginkamreeri Jussi Päkkilä piti kiistanalaisia sijoituksia perusteltuina.

Isokankaan luonnonsuojelualueella Oulun Sanginjoella vanhaa metsää.

Oulu kutsuu asukkaat mukaan kaupungin metsien hoito- ja käyttösuunnitelman päivitystyöhön

Oulun kaupunki päivittää metsien hoito- ja käyttösuunnitelmaa vuosille 2023–2033.

Kuvassa on Helsingin Kaivopuisto toukokuussa 2020.

Helsingin merialueen tila on huolestuttava – syynä ovat esimerkiksi rakentaminen, runsas veneily ja ravinnekuormitus

70-luvulta alkanut veden laadun kohentuminen on pysähtynyt ja paikoitellen veden laatu on lähtenyt heikkenemään viime vuosien aikana.

Mies luistelee Luistelumadolla.

Turku aikoo asvaltoida Kupittaan kolmoskentän – alueelle kaavaillaan jäärataa ja tapahtumia

Aluetta voisi käyttää myös parkkipaikkana suurten tapahtumien yhteydessä.

Annukka Säätelä asettaa mustaa kypärää päähänsä. Päällä vaalea popliinitakki. Taustalla torimiljöö.

Jurrilasit paljastivat, kuinka vaarallista sähköpotkulaudalla on ajaa humalassa

Sähköpotkulautayhtiön mukaan yhä harvemmalla kaupunkilaisella on ajokortti, joten liikennesäännöt ovat monelta lautailijalta hukassa.

Magdalena Radziszewskan toteuttama Jellyfish-valoteos Oulun Lumo-taidefestivaaleilla marraskuussa 2019.

Oulun Lumo-valofestivaali on mukana laajassa eurooppalaisessa kulttuurihankkeessa

Oulun kaupungin järjestämä Lumo-valofestivaali on mukana 18 eurooppalaisen kaupungin yhteisessä kulttuurihankkeessa ULYSSES: A European Odyssey.

Självständighetsplan i åbo

Turku avaa viime vuodelta ostolaskutietoja – jatkossa tiedot julkistetaan tilinpäätöksen yhteydessä

Ostolaskut kertovat veronmaksajille, mitä kaupungin rahoilla ostetaan ja keneltä.

Jukka Jalonen.

Riihimäen kaupunki perustaa Jukka Jalosen nimeä kantavan stipendirahaston

Riihimäen kaupunki järjestää keskiviikkona 15. kesäkuuta kansanjuhlan jääkiekkomenestyksen kunniaksi.

Havainnekuva Piispanmäen monitoimitalosta.

Rakennuskustannusten raju nousu vaikeuttaa Kokkolan historian suurinta kouluhanketta – urakka kilpailutetaan uudestaan

Yli 900 lapselle suunnitellun monitoimitalon rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä.

Mikrofoneja Oulun kaupungintalon valtuustosalissa

Oulun kaupunki haluaa aloittaa taas lähikokoukset – etäkokousmahdollisuus olisi vain perustellusta syystä

Oulun kaupunginhallitus käsittelee tänään maanantaina kokouskäytäntölinjauksia. Pahimpaan korona-aikaan moni kokous järjestettiin etäyhteydellä.

Kuukkarin talot avaavat ovensa yleisölle

Kuukkarilaiset avaavat kotiensa ovet sunnuntaina – tutustu Porin kuudenteen kaupunginosaan kävelykierroksella

Porin keskustan kyljessä sijaitseva asuinalue hiekkakatuineen avaa kotiensa ovet ensimmäistä kertaa Kuukkarin Wanhat Talot -tapahtumassa sunnuntaina.

Pienellä Roobertinkadulla Helsingissä on kesäkatu, johon on laitettu istutuksia ja penkkejä. Tie on suljettu toisesta päästä, mutta autoilija ajaa jalkakäytävän kautta.

Autoilijat oikaisevat surutta kesäksi avatun kävelykadun kautta Helsingissä – kuski raivasi kukkaruukut tieltään, autoletka seurasi perässä

Helsingissä Pienelle Roobertinkadulle tuodaan nyt kukkaruukkujen tilalle betoniporsaita. Kesäkaduista pyritään saamaan oppia kaupunkisuunnitteluun myös tulevaisuudessa.

Niitty, jossa kukkivia kukkia.

Nuhjaantuneiden parvekenarsissien sipulit voi kierrättää – Oulun kaupunki istuttaa narsissit Ainolanpuiston kupeeseen

Plaatansaaressa on keräysastia narsissien sipuleita varten, se sijaitsee huvimajassa. Oulun kaupunki puolestaan lahjoittaa tulppaanien sipuleita, kuten viimekin vuonna, samoin orvokin- ja lemmikintaimia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle