Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hallitus vastasi 24. marraskuuta perussuomalaisten, kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike Nyt -puolueen välikysymykseen eduskunnassa.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä – oppositio vaati hätätilapykälää, jos turvapaikkahaku uhkaisi Suomea

Välikysymyksessä oli mukana neljä oppositiopuoluetta eli perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike.

Riikka Purra puhuu mikrofoniin, ympärillä opposition edustajia.

Opposition parties call for heightened preparedness at the border

Among other assurances, the opposition wants to make sure Finland can suspend the processing of asylum applications under certain circumstances.

Sisäministeri Maria Ohisalo vastausvuorossa eduskunnan täysistunnossa.

Hallitus selvitti perussuomalaisten välikysymyksen maahanmuutosta – eduskunnalta luottamus äänin 89–68

Perussuomalaiset ja Liike Nyt kyseenalaistivat hallituksen maahanmuuttopolitiikan ja sen, onko Suomella varaa humanitaariseen maahanmuuttoon. Hallitus selviytyi välikysymyksestä odotetusti.

Välikysymys maahanmuuttopolitiikasta ja taloudesta

Ohisalo kiistää, että Suomi olisi irtautumassa eurooppalaisesta maahanmuuttolinjasta – perussuomalaiset esitti epäluottamusta

Välikysymys kyseenalaisti erityisesti suunnitelmat perheenyhdistämisen ehtojen helpottamisesta. Hallituksen esitys on kuitenkin vielä kesken ja annetaan eduskunnalle myöhemmin syksyllä.

 Liike Nytin Harry Harkimo ja perussuomalaisten puheenjohtja Riikka Purra tiedostustilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa Helsingissä 7. lokakuuta 2021.

No-confidence vote sought over government's immigration policy

Parliament will consider a motion of no confidence proposed by the opposition Finns Party and Movement Now.

 Liike Nytin Harry Harkimo ja perussuomalaisten puheenjohtja Riikka Purra tiedostustilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa Helsingissä 7. lokakuuta 2021.

Liike Nyt liittyi perussuomalaisten välikysymykseen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta

Välikysymyskeskustelu käydään eduskunnassa ensi viikolla. PS:n ja Liike Nytin lisäksi kokoomuksen Heikki Vestman arvostelee hallituksen esitystä.

Kamarikuoro Kampin laulu

Sunnuntai 3.10.2021 (radio)

Maahanmuutto. Kanalat. Sähköautot. Kuorolaulu. Sääennuste.

 Pääministeri Sanna Marin (kesk.), kuntaministeri Sirpa Paatero (vas.) ja työministeri Tuula Haatainen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. kesäkuuta. Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 103-75.

Government wins Sote confidence vote

Opposition parties submitted an interpellation request over the government's proposed reform of social and healthcare services.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko ja elinkeinoministeri Mika Lintilä eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. kesäkuuta.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 103 – 75, katso miten äänet jakautuivat sote-välikysymyksessä

Opposition mielestä hallituksen sote-uudistus ei täytä sille asetettua tavoitteita, kuten vähennä kustannuksia eikä nopeuta hoitoonpääsyä.

Keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.

Kokoomus moitti hallitusta kustannusten räjähtämisestä, jos sote "runnotaan läpi", keskustan mukaan uudistus etenee, koska kokoomus ei ole hallituksessa hämmentämässä

Eduskunnassa on käyty keskustelua opposition jättämästä sote-välikysymyksestä. Oppositio antoi hallituksen sote-mallille täystyrmäyksen. Hallitus taas arvosteli erityisesti kokoomusta siitä, että sille ei kelpaa perustuslakivaliokunnan läpäisemä malli.

Kokoomuksen Petteri Orpo ja PS:n Jussi Halla-aho eduskunnassa. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Opposition parties table interpellation request over Sote reforms

The long-running attempts to reform Finland's social and healthcare service provision face yet another obstacle.

Kokoomuksen Petteri Orpo ja PS:n Jussi Halla-aho eduskunnassa. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Oppositio tekee välikysymyksen sote-uudistuksesta: "Hallituksen malli vie huonompaan suuntaan"

Perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike jättävät huomenna hallitukselle välikysymyksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisesta. Opposition mielestä hallituksen sote-malli rikkoo enemmän kuin rakentaa.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Government wins confidence vote over economic, employment policies

The motion was tabled by the NCP, Christian Democrat and Movement Now parties, with the Finns Party submitting a separate motion.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 106-75, oppositio oli tyytymätön kehysriihipäätöksiin – katso, miten kansanedustajat äänestivät

Välikysymyksessä olivat mukana kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike. Niiden mukaan hallitus on kyvytön tekemään päätöksiä talouden vakauttamisesta ja työllisyysasteen nostamisesta.

Oppositio haastoi hallituksen kehysriihipäätöksistä

Kokoomuksen Orpo: "Emme halua, että Suomi lähtee osaksi uusvasemmistolaisia talouspolitiikan kokeiluja"– Yle seurasi välikysymyskeskustelua

Kokoomus jätti välikysymyksensä hallituksen talouspäätöksistä kehysriihessä toissa viikolla. Välikysymyksessä arvostellaan hallituksen päätöksiä puoliväliriihessä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen, kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Sari Tanus ja liike nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt tekevät välikysymyksen: "Hallituksen kyvyttömyys tehdä päätöksiä uhkaa hyvinvointivaltiota"

Oppositioryhmät peräänkuuluttavat menokehyksiin palaamista ja sellaisia uudistuksia, jotka tähtäävät työllisyysasteen nostamiseen ja velkaantumisen pysäyttämiseen.

Riksdagsledamoten Päivi Räsänen (KD) i riksdagen. Hon talar i en mikrofon.

Kristilliset tukee kokoomuksen välikysymystä talous- ja työllisyyspäätöksistä

Kristillisdemokraattien mukaan hallituksen tekemättömät päätökset puoliväliriihessä johtavat valtionvelan kasvuun, mikä lisää puolueen mukaan tulevien hallituksien vaikeutta kattaa julkistalouden alijäämää.

Petteri Orpo

HS: Kokoomus jättää ensi viikolla välikysymyksen kehysriihestä

Puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan hallituksen kehysriihipäätökset johtavat veronkorotuksiin, luottoluokittajien heikentyneeseen uskoon Suomeen ja mahdollisesti miljardien eurojen lisämenoihin.

Pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen – opposition välikysymys EU-elvytysrahoista ei horjuttanut hallituksen rivejä

Oppositiopuolueet tekivät hallitusta vastaan kaksi epäluottamuslause-esitystä EU-elvytyspaketin vuoksi.

Pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 16. helmikuuta 2021.

Perussuomalaiset vaatii EU-elvytyspaketin hylkäämistä, Marin: Paketti perussopimusten mukainen, Tavio: Erikoista

Keskusta syytti, että perussuomalaiset käy välikysymyksellä kuntavaaleja. Halla-ahon mukaan keskusta on "kuntavaalipaniikissa".

Kuvakooste Sanna Marin ja Jussi Halla-Aho.

Hallitus vastaa kolmen oppositiopuolueen välikysymykseen EU:n elpymispaketista

Kokoomuksen on myös tarkoitus jättää tänään oma epäluottamuslause-esityksensä.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston aula.

Keskiviikko 10.2.2021 (radio)

Isännöintialalla on paljastunut hintakartelli. Oppositio on jättänyt välikysymyksen EU:n elpymispaketista. Jääkiekkoilija Mikko Koivu lopettaa uransa.

Eduskunnan täysistunto 10.2.2021

Yle seurasi kiistelyä EU-elpymispaketista: Oppositio moitti huonosti neuvotelluksi, "Kenen pussiin te pelaatte", kysyi Tuppurainen perussuomalaisilta

Oppositiossa ei olla lainkaan vakuuttuneita siitä, että elpymispaketti jää kertaluonteiseksi ratkaisuksi.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (vas), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, opetusministeri Li Andersson, pääministeri Sanna Marin, sisäministeri Maria Ohisalo sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Ensi vuoden budjettia aletaan ruotia eduskunnassa – seuraa ainakin näitä kolmea asiaa

Hallitus ja oppositio ovat erimielisiä talous- ja työllisyystoimista.

Kansanedustajat valmistautuvat äänestämään eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. lokakuuta 2020.

Finnish government wins first Covid-era confidence vote

Opposition parties tabled the motion over the government's plans on how to stimulate the economy and increase employment.

Kansanedustajat valmistautuvat äänestämään eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. lokakuuta 2020.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen korona-ajan ensimmäisessä luottamusäänestyksessä – katso miten edustajat äänestivät

Eduskunta äänesti iltapäivällä opposition tekemästä talous- ja työllisyyspolitiikkaan liittyvästä välikysymyksestä.

Pääministeri Sanna Marin (SDP) kuuntelee, kun valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) vastaa opposition välikysymykseen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 30. syyskuuta 2020.

Opposition slams government’s employment, economic plans

The first interpellation debate since the coronavirus pandemic began was marked by tense exchanges between party leaders.

Pääministeri Sanna Marin (SDP) kuuntelee, kun valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) vastaa opposition välikysymykseen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 30. syyskuuta 2020.

Välikysymyskeskustelussa pääministeri Marin ja kokoomus jälleen napit vastakkain – Yle seurasi hetki hetkeltä

Korona-ajan ensimmäinen välikysymys koski hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikan tavoitteita.

Harry Harkimo, Päivi Räsänen, Riikka Purra, Kai Mykkänen ja Petteri Orpo Kokoomuksen, Perussuomalaisten, Kristillisdemokraattisen ja Liike Nyt -eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa Helsingissä 18. syyskuuta 2020.

Työllisyyskeinoista edessä ankara väittely – kolme keskeistä kiistakohtaa hallituksen talouspolitiikasta

Hallitus vastaa iltapäivällä opposition välikysymykseen taloustoimista.

Koko oppositio kovistelee hallitusta työllisyysohjelmasta

Oppositio jätti välikysymyksen hallituksen työllisyyspolitiikasta, Orpo: Epäonnistuminen, Purra: Koronaa käytetään savuverhona

Oppositio syyttää hallituksen hylänneen talous- ja työllisyystavoitteensa. Välikysymys on ensimmäinen korona-aikana.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Opposition parties to challenge government over budget targets

All four opposition groups in Parliament will join an interpellation questioning the cabinet’s spending plans.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Oppositio tekee välikysymyksen hallitusohjelman talous- ja työllisyystavoitteiden hylkäämisestä

Oppositio järjestää tiedotustilaisuuden perjantaina kello 10. Oppositio järjestää tiedotustilaisuuden perjantaina kello 10.

Japanin Tokiossa osoitettiin tiistaina mieltä olympialaisia vastaan.

Tiistai 24.3.2020 (radio)

Hallitus aikoo sulkea ravintoloita ja eristää Uudenmaan. Presidentti ja rouva Ahtisaarella on koronavirus. Perussuomalaiset perui välikysymyksen. Olympialaisia siirretään vuodella. WWF vei kameran sääksen pesälle. Egenland pyytää matkavinkkejä.

Ville Tavio

Perussuomalaiset vetää pois välikysymyksensä koronatilanteen takia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoo olevansa valmis tukemaan yhdessä rintamassa toimia kriisin selättämiseksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho puhuu puhelimeen ryhmäkokouksensa aikana eduskunnan käytävällä Helsingissä torstaina 12. maaliskuuta.

Perussuomalaisten välikysymyksen käsittely lykkääntyy koronatilanteen takia

Alkuperäisen aikataulun mukaan hallituksen oli määrä vastata välikysymykseen turvapaikkapolitiikasta tiistaina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio eduskuntaryhmien välikysymystiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Keskiviikko 11.3.2020 (radio)

Suomessa ei rajoiteta yleisötapahtumia koronan pelossa. Kiinan Hubein maakunnassa koronarajoituksia puretaan vähitellen. Turkki pitää rajan auki, kunnes EU suostuu sen vaatimuksiin. Perussuomalaiset jätti välikysymyksen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio eduskuntaryhmien välikysymystiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Finns Party files no-confidence motion over Greek border refugees

Only a single MP from outside the Finns Party is joining the demand for a government response.

Petteri Orpo ja Kai Mykkänen.

Kokoomus ei osallistu perussuomalaisten välikysymykseen Kreikan tilanteesta – Orpo: "Se sisältää linjauksia, joita emme pysty allekirjoittamaan"

Kokoomuksen Petteri Orpon ja Kai Mykkäsen mukaan perussuomalaisten ehdotukset tarkoittaisivat työttömyyden lisääntymistä Suomessa.

 Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnan suullisella kyselytunnilla 5. maaliskuuta.

Perussuomalaisilta välikysymys Suomen linjasta Kreikan tilanteessa

Torstain kyselytunnilla hallitukselta penättiin vastausta sihien, tukeeko Suomi Kreikan päätöstä olla käsittelemättä Turkista saapuneiden turvapaikkahakemuksia.

Pääministeri Sanna Marin piti eduskunnan valtiosalissa Helsingissä lyhyen tiedotustilaisuuden hallituksen al-Hol -linjauksesta 16. joulukuuta.

TV1:n Ykkösaamussa Sanna Marin: Mitä haluat kysyä?

Uusi hallitus oli viikon ikäinen, kun se jo vastasi ensimmäiseen opposition välikysymykseen. Onko Suomesta tullut poliittisesti epävakaa maa? Ykkösaamun vieraana on pääministeri Sanna Marin.

Utrikesminister Pekka Haavisto korrigerar glasögonen

Foreign Minister wins confidence vote over al-Hol furore

Pekka Haavisto received majority support from 110 MPs on Wednesday on the issue of the repatriation of Finns from Syria.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (SDP) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 17. joulukuuta.

"Aren't you ashamed?" PM Marin stands ground during heated al-Hol debate

Opposition parties came together to grill the government over a plan to repatriate Finns from a Syrian refugee camp.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (SDP) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 17. joulukuuta.

Tiistai 17.12.2019 (radio)

Hallitus on vastannut opposition välikysymykseen. Toimittajan ammatti on vaarallinen. Vaatimukset poliiksi tiukentuvat. Teräväpiirtotelevisio näkyy koko maassa ensi kesänä.

SDP:n pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa 16. joulukuuta.

PM Sanna Marin’s government wins first confidence vote

On Tuesday 105 MPs voted in favour of the new government’s programme.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (SDP) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 17. joulukuuta.

Eduskunta kävi tiukkasanaisen välikysymyskeskustelun – Pääministeri Sanna Marin kokoomukselle: "Eikö teitä hävetä?"

Välikysymyksen takana olivat kaikki oppositiopuolueet: perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike.

Ylen aamu - Nicklas Wancke ja Milla Madetoja

Ylen aamu tänään: Saattohoitoon annetaan uudet suositukset – Miten taata tasalaatuiset palvelut kaikkialle Suomeen? Katso lähetys tästä.

Eduskunta vastaa al-Holin leiriä koskevaan välikysymykseen. Järjestöt vaativat lasten palauttamista. Vieraana myös Hannu-Pekka Björkman.

Pääministeri Sanna Marin piti eduskunnan valtiosalissa Helsingissä lyhyen tiedotustilaisuuden hallituksen al-Hol -linjauksesta 16. joulukuuta.

Hallituksen al-Hol-linjaus: Selkeä tahtotila kotiuttaa lapset niin pian kuin mahdollista, aikuisten avustamiseen ei ole velvoitetta

Hallitus antoi kymmenkohtaisen periaatepäätöksen al-Holin leirillä olevien suomalaisten auttamisesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle