Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Timo Heinonen ja Petteri Orpo eduskunnan täysistunnossa.

Oppositio syytti hallitusta velan paisuttamisesta, Saarikko: "Velkasyntisten pöydässä on jokainen puolue eduskunnasta"

Hallitus vastasi kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike nytin välikysymykseen julkisen talouden velkaantumisesta.

Ville Tavio eduskunnassa 27. lokakuuta 2022.

Perussuomalaiset esittää hallitukselle omaa epäluottamuslausetta eikä osallistu kokoomuksen välikysymykseen

Perussuomalaiset katsoo, että kokoomuksen linja pikemminkin lisää julkisen talouden ongelmia kuin ratkaisee niitä.

Krista Mikkonen.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 100–70 äänestyksessä katurikollisuudesta

Opposition mielestä hallitus on epäonnistunut katujen turvaamisessa eikä Suomen maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikka ole ollut onnistunutta.

Keskustan Antti Kurvinen välikysymysäänestyksen aikana 09.12.2022 Eduskunnassa.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 99–73 välikysymysäänestyksessä maatalouden ahdingosta

Oppositio syytti välikysymyksessä hallitusta välinpitämättömyydestä ja toimettomuudesta maatalouden tukemisessa. Hallitus sai kuitenkin odotetusti eduskunnan luottamuksen.

Riikka Purra jättää välikysymyksen.

Oppositio yrittää jälleen kaataa hallituksen, vaatii nyt vastauksia katujengien ja ryöstöjen kuriin saamiseen

Opposition mielestä hallitus on epäonnistunut katujen turvaamisessa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra katsoo, että maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaa pitää kiristää merkittävästi.

Kokoomuksen Janne Heikkinen, kristillisdemokraattien Peter Östman ja Sari Essayah, perussuomalaisten Riikka Purra ja Kike Elomaa ja liike nytin Harry Harkimo jättivät välikysymyksen eduskunnassa marraskuussa.

Oppositio jätti välikysymyksen maatalouden kriisistä ja ruuantuotannon turvaamisesta – "Maataloudesta on tullut hallituksen riitelyn uhri"

Opposition mukaan hallitus on ollut välinpitämätön maatalouden ahdinkoa kohtaan koko hallituskauden ajan.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko puhui aluksi.

Ylen tiedot: Hallituksessa välirauha ennallistamisesta, keskusta puolustaa yhteistä linjaa opposition välikysymystä vastaan

Keskustan eduskuntaryhmä arvioi, että hallituksen vastaus ennallistamisasetukseen on tiukentunut entisestään.

Sanna Marin puhuu Eduskunnan välikysymysistunnossa 5.10.2022.

Hallitus kokosi rivinsä, mutta keskusta jätti lopullisen kantansa auki opposition välikysymykseen – hallituksen jatko selviää keskiviikkona

Hallituspuolueilla on ollut suuria vaikeuksia saada aikaiseksi yhtenäistä vastausta opposition viime viikolla jättämään välikysymykseen luonnon ennallistamisesta. Alustava sopu näyttää kuitenkin löytyneen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä, kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä ja Liike Nyt -eduskuntaryhmä jättivät hallitukselle välikysymyksen koskien energiamarkkinoita, sähkön hintaa ja hallituksen Fortum-politiikkaa 20. syyskuuta 2022.

Oppositiolta välikysymys sähkön hinnasta ja hallituksen Fortum-politiikasta

Perussuomalaiset on tehnyt hallitukselle välikysymyksen, joka koskee energiamarkkinoita, sähkön hintaa ja hallituksen Fortum-politiikkaa. Välikysymyksen ovat allekirjoittaneet myös kristillisdemokraatit ja nyt liike.

Regeringen, med Sanna Marin och Annika Saarikko i mitten, sitter och samtalar i riksdagen.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 94–67, katso miten äänet jakautuivat välikysymyksessä bensan hinnasta

Luottamusäänestystä edelsi vilkas keskustelu keinoista, joilla sähkön ja polttoaineiden hinnan nousun haittoja voitaisiin lievittää.

Sanna Marin puhuu eduskunnassa.

Pääministeri esitteli hallituksen suunnitelmat – turvallisuuspolitiikka sähköisti eduskunnan keskustelua, Niikon tviittiä pidettiin rimanalituksena

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikon (ps.) Twitter-viesti Ukrainan tilanteesta tuomittiin kovin sanoin eduskunnan keskustelussa hallituksen tämän vuoden suunnitelmista.

Hallitus vastasi 24. marraskuuta perussuomalaisten, kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike Nyt -puolueen välikysymykseen eduskunnassa.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä – oppositio vaati hätätilapykälää, jos turvapaikkahaku uhkaisi Suomea

Välikysymyksessä oli mukana neljä oppositiopuoluetta eli perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike.

Riikka Purra puhuu mikrofoniin, ympärillä opposition edustajia.

Opposition parties call for heightened preparedness at the border

Among other assurances, the opposition wants to make sure Finland can suspend the processing of asylum applications under certain circumstances.

Sisäministeri Maria Ohisalo vastausvuorossa eduskunnan täysistunnossa.

Hallitus selvitti perussuomalaisten välikysymyksen maahanmuutosta – eduskunnalta luottamus äänin 89–68

Perussuomalaiset ja Liike Nyt kyseenalaistivat hallituksen maahanmuuttopolitiikan ja sen, onko Suomella varaa humanitaariseen maahanmuuttoon. Hallitus selviytyi välikysymyksestä odotetusti.

Välikysymys maahanmuuttopolitiikasta ja taloudesta

Ohisalo kiistää, että Suomi olisi irtautumassa eurooppalaisesta maahanmuuttolinjasta – perussuomalaiset esitti epäluottamusta

Välikysymys kyseenalaisti erityisesti suunnitelmat perheenyhdistämisen ehtojen helpottamisesta. Hallituksen esitys on kuitenkin vielä kesken ja annetaan eduskunnalle myöhemmin syksyllä.

 Liike Nytin Harry Harkimo ja perussuomalaisten puheenjohtja Riikka Purra tiedostustilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa Helsingissä 7. lokakuuta 2021.

No-confidence vote sought over government's immigration policy

Parliament will consider a motion of no confidence proposed by the opposition Finns Party and Movement Now.

 Liike Nytin Harry Harkimo ja perussuomalaisten puheenjohtja Riikka Purra tiedostustilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa Helsingissä 7. lokakuuta 2021.

Liike Nyt liittyi perussuomalaisten välikysymykseen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta

Välikysymyskeskustelu käydään eduskunnassa ensi viikolla. PS:n ja Liike Nytin lisäksi kokoomuksen Heikki Vestman arvostelee hallituksen esitystä.

 Pääministeri Sanna Marin (kesk.), kuntaministeri Sirpa Paatero (vas.) ja työministeri Tuula Haatainen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. kesäkuuta. Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 103-75.

Government wins Sote confidence vote

Opposition parties submitted an interpellation request over the government's proposed reform of social and healthcare services.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko ja elinkeinoministeri Mika Lintilä eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. kesäkuuta.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 103 – 75, katso miten äänet jakautuivat sote-välikysymyksessä

Opposition mielestä hallituksen sote-uudistus ei täytä sille asetettua tavoitteita, kuten vähennä kustannuksia eikä nopeuta hoitoonpääsyä.

Keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.

Kokoomus moitti hallitusta kustannusten räjähtämisestä, jos sote "runnotaan läpi", keskustan mukaan uudistus etenee, koska kokoomus ei ole hallituksessa hämmentämässä

Eduskunnassa on käyty keskustelua opposition jättämästä sote-välikysymyksestä. Oppositio antoi hallituksen sote-mallille täystyrmäyksen. Hallitus taas arvosteli erityisesti kokoomusta siitä, että sille ei kelpaa perustuslakivaliokunnan läpäisemä malli.

Kokoomuksen Petteri Orpo ja PS:n Jussi Halla-aho eduskunnassa. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Opposition parties table interpellation request over Sote reforms

The long-running attempts to reform Finland's social and healthcare service provision face yet another obstacle.

Kokoomuksen Petteri Orpo ja PS:n Jussi Halla-aho eduskunnassa. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Oppositio tekee välikysymyksen sote-uudistuksesta: "Hallituksen malli vie huonompaan suuntaan"

Perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike jättävät huomenna hallitukselle välikysymyksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisesta. Opposition mielestä hallituksen sote-malli rikkoo enemmän kuin rakentaa.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä. 19.5.2021

Government wins confidence vote over economic, employment policies

The motion was tabled by the NCP, Christian Democrat and Movement Now parties, with the Finns Party submitting a separate motion.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä. 19.5.2021

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 106-75, oppositio oli tyytymätön kehysriihipäätöksiin – katso, miten kansanedustajat äänestivät

Välikysymyksessä olivat mukana kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike. Niiden mukaan hallitus on kyvytön tekemään päätöksiä talouden vakauttamisesta ja työllisyysasteen nostamisesta.

Oppositio haastoi hallituksen kehysriihipäätöksistä

Kokoomuksen Orpo: "Emme halua, että Suomi lähtee osaksi uusvasemmistolaisia talouspolitiikan kokeiluja"– Yle seurasi välikysymyskeskustelua

Kokoomus jätti välikysymyksensä hallituksen talouspäätöksistä kehysriihessä toissa viikolla. Välikysymyksessä arvostellaan hallituksen päätöksiä puoliväliriihessä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen, kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Sari Tanus ja liike nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt tekevät välikysymyksen: "Hallituksen kyvyttömyys tehdä päätöksiä uhkaa hyvinvointivaltiota"

Oppositioryhmät peräänkuuluttavat menokehyksiin palaamista ja sellaisia uudistuksia, jotka tähtäävät työllisyysasteen nostamiseen ja velkaantumisen pysäyttämiseen.

Riksdagsledamoten Päivi Räsänen (KD) i riksdagen. Hon talar i en mikrofon.

Kristilliset tukee kokoomuksen välikysymystä talous- ja työllisyyspäätöksistä

Kristillisdemokraattien mukaan hallituksen tekemättömät päätökset puoliväliriihessä johtavat valtionvelan kasvuun, mikä lisää puolueen mukaan tulevien hallituksien vaikeutta kattaa julkistalouden alijäämää.

Petteri Orpo

HS: Kokoomus jättää ensi viikolla välikysymyksen kehysriihestä

Puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan hallituksen kehysriihipäätökset johtavat veronkorotuksiin, luottoluokittajien heikentyneeseen uskoon Suomeen ja mahdollisesti miljardien eurojen lisämenoihin.

Pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen – opposition välikysymys EU-elvytysrahoista ei horjuttanut hallituksen rivejä

Oppositiopuolueet tekivät hallitusta vastaan kaksi epäluottamuslause-esitystä EU-elvytyspaketin vuoksi.

Pääministeri Sanna Marin eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 16. helmikuuta 2021.

Perussuomalaiset vaatii EU-elvytyspaketin hylkäämistä, Marin: Paketti perussopimusten mukainen, Tavio: Erikoista

Keskusta syytti, että perussuomalaiset käy välikysymyksellä kuntavaaleja. Halla-ahon mukaan keskusta on "kuntavaalipaniikissa".

Kuvakooste Sanna Marin ja Jussi Halla-Aho.

Hallitus vastaa kolmen oppositiopuolueen välikysymykseen EU:n elpymispaketista

Kokoomuksen on myös tarkoitus jättää tänään oma epäluottamuslause-esityksensä.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston aula.

Keskiviikko 10.2.2021 (radio)

Isännöintialalla on paljastunut hintakartelli. Oppositio on jättänyt välikysymyksen EU:n elpymispaketista. Jääkiekkoilija Mikko Koivu lopettaa uransa.

Eduskunnan täysistunto 10.2.2021

Yle seurasi kiistelyä EU-elpymispaketista: Oppositio moitti huonosti neuvotelluksi, "Kenen pussiin te pelaatte", kysyi Tuppurainen perussuomalaisilta

Oppositiossa ei olla lainkaan vakuuttuneita siitä, että elpymispaketti jää kertaluonteiseksi ratkaisuksi.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (vas), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, opetusministeri Li Andersson, pääministeri Sanna Marin, sisäministeri Maria Ohisalo sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Ensi vuoden budjettia aletaan ruotia eduskunnassa – seuraa ainakin näitä kolmea asiaa

Hallitus ja oppositio ovat erimielisiä talous- ja työllisyystoimista.

Kansanedustajat valmistautuvat äänestämään eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. lokakuuta 2020.

Finnish government wins first Covid-era confidence vote

Opposition parties tabled the motion over the government's plans on how to stimulate the economy and increase employment.

Kansanedustajat valmistautuvat äänestämään eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 2. lokakuuta 2020.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen korona-ajan ensimmäisessä luottamusäänestyksessä – katso miten edustajat äänestivät

Eduskunta äänesti iltapäivällä opposition tekemästä talous- ja työllisyyspolitiikkaan liittyvästä välikysymyksestä.

Pääministeri Sanna Marin (SDP) kuuntelee, kun valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) vastaa opposition välikysymykseen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 30. syyskuuta 2020.

Opposition slams government’s employment, economic plans

The first interpellation debate since the coronavirus pandemic began was marked by tense exchanges between party leaders.

Pääministeri Sanna Marin (SDP) kuuntelee, kun valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) vastaa opposition välikysymykseen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 30. syyskuuta 2020.

Välikysymyskeskustelussa pääministeri Marin ja kokoomus jälleen napit vastakkain – Yle seurasi hetki hetkeltä

Korona-ajan ensimmäinen välikysymys koski hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikan tavoitteita.

Harry Harkimo, Päivi Räsänen, Riikka Purra, Kai Mykkänen ja Petteri Orpo Kokoomuksen, Perussuomalaisten, Kristillisdemokraattisen ja Liike Nyt -eduskuntaryhmän tiedotustilaisuudessa Helsingissä 18. syyskuuta 2020.

Työllisyyskeinoista edessä ankara väittely – kolme keskeistä kiistakohtaa hallituksen talouspolitiikasta

Hallitus vastaa iltapäivällä opposition välikysymykseen taloustoimista.

Koko oppositio kovistelee hallitusta työllisyysohjelmasta

Oppositio jätti välikysymyksen hallituksen työllisyyspolitiikasta, Orpo: Epäonnistuminen, Purra: Koronaa käytetään savuverhona

Oppositio syyttää hallituksen hylänneen talous- ja työllisyystavoitteensa. Välikysymys on ensimmäinen korona-aikana.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Opposition parties to challenge government over budget targets

All four opposition groups in Parliament will join an interpellation questioning the cabinet’s spending plans.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Oppositio tekee välikysymyksen hallitusohjelman talous- ja työllisyystavoitteiden hylkäämisestä

Oppositio järjestää tiedotustilaisuuden perjantaina kello 10. Oppositio järjestää tiedotustilaisuuden perjantaina kello 10.

Japanin Tokiossa osoitettiin tiistaina mieltä olympialaisia vastaan.

Tiistai 24.3.2020 (radio)

Hallitus aikoo sulkea ravintoloita ja eristää Uudenmaan. Presidentti ja rouva Ahtisaarella on koronavirus. Perussuomalaiset perui välikysymyksen. Olympialaisia siirretään vuodella. WWF vei kameran sääksen pesälle. Egenland pyytää matkavinkkejä.

Ville Tavio

Perussuomalaiset vetää pois välikysymyksensä koronatilanteen takia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoo olevansa valmis tukemaan yhdessä rintamassa toimia kriisin selättämiseksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho puhuu puhelimeen ryhmäkokouksensa aikana eduskunnan käytävällä Helsingissä torstaina 12. maaliskuuta.

Perussuomalaisten välikysymyksen käsittely lykkääntyy koronatilanteen takia

Alkuperäisen aikataulun mukaan hallituksen oli määrä vastata välikysymykseen turvapaikkapolitiikasta tiistaina.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio eduskuntaryhmien välikysymystiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Keskiviikko 11.3.2020 (radio)

Suomessa ei rajoiteta yleisötapahtumia koronan pelossa. Kiinan Hubein maakunnassa koronarajoituksia puretaan vähitellen. Turkki pitää rajan auki, kunnes EU suostuu sen vaatimuksiin. Perussuomalaiset jätti välikysymyksen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio eduskuntaryhmien välikysymystiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Finns Party files no-confidence motion over Greek border refugees

Only a single MP from outside the Finns Party is joining the demand for a government response.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle