Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Mulla on sellainen olo kuin J. K. Rowling olisi eronnut Harry Pottereista" – fanit puntaroivat uudelleen suhdettaan kirjoihin ja kirjailijaan

Transtaustainen kirjailija Susi Nousiainen sanoo seuranneensa hämmentyneenä kirjailija J. K. Rowlingin somepäivityksiä.

Pokemon Go -pelin valmistaja julkaisi Harry Potter -mobiilipelin

Uusi Harry Potter: Wizards Unite -peli käyttää edeltäjänsä tavoin AR-teknologiaa ja Googlen karttapalveluita.

Liisa Ihmemaassa -elokuvasta apua psykoosipotilaiden hoitoon

Elokuva on uusi keino psykiatristen sairauksien tutkimuksessa.

Dumbo kääntyy tummanpuhuvaksi Tim Burton -fantasiaksi – Disney jatkaa klassikkoanimaatioidensa kierrättämistä

Burtonin Saksikäsi Edward- sekä Jali ja Suklaatehdas -elokuvien maailmat vihjaavat, miltä sirkusnorsu Dumbon tarina tulee näyttämään.

Harry Potter on ollut kirjastojen kestosuosikki jo 20 vuotta ja on sitä yhä – "Samanlaista sukupolvi-ilmiötä tuskin tulee"

Teokset ovat keikkuneet lainatuimpien nuorten kirjojen TOP5:ssä Suomen kirjastoissa jo parikymmentä vuotta.

Jean Cocteau, Kaunotar ja hirviö Teemalauantaissa 7.1.

Runoilija-ohjaajan muotokuva ja ihana elokuvaklassikko.

Sampo – kulttielokuvan restauroitu kopio ensi kertaa televisiossa

Suomalais-neuvostoliittolainen suurfantasia Sammon taonnasta

Harry Potterista voimia saanut koulukiusattu fani liikuttui Ylen aamu-tv:ssä: Itkin puoli tuntia uuden elokuvan nähtyäni

Harry Potter -sarjaa jatkavaa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvaa on fanien keskuudessa odotettu innokkaasti. Ylen aamu-tv:ssä vierailleet fanit ovat omistaneet ison osan elämästään velhomaailmalle.

Joulunäytelmäperinne palaa Rovaniemen teatteriin

Teatterinjohtaja Kari Väänänen halusi tuoda Lappia-taloon takaisin 1990-luvun perinteen vuosittaisista joulunäytelmistä. Joulutarina -näytelmää pääsee katsomaan myös uudenvuoden aattona ja joulun välipäivinä.

Game of Thrones: kuudes tuotantokausi käynnistyy vuodenvaihteessa

Fantasiasarjan uudet osat Kakkosella ja Yle Areenassa.

Tim Burton Ylelle: "Minut leimattiin jo lapsena oudoksi"

Outous ei ole tietoinen valinta vaan sisäinen pakko, kertoo perjantaina ensi-iltansa saavan Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille -elokuvan ohjaaja.

Tunnetko velhomaailman? – testaa tietosi Harry Potterista!

Odotetun Harry Potter and the Cursed Child -näytelmän käsikirjoitus tuli Suomessa myyntiin sunnuntaina 31.7. Samana päivänä vietettiin sekä Harry Potterin että kirjailija J. K. Rowlingin syntymäpäivää. Muistatko vielä, mitä aiemmin ilmestyneessä seitsenosaisessa kirjasarjassa tapahtuu? Testaa tietosi Ylen velhovisassa!

Suomentaja uuden Harry Potter -käännöksen kimpussa: "Olen käynyt personal trainerilla, jotta jaksan istua"

Viimeisimmän Harry Potter -kirjan käännöstyölle on määritelty huippukireä aikataulu. Se hirvitti suomentaja Jaana Kapari-Jattaa, mutta hän päätti valmistautua kunnolla. Hän jätti muut työt pois, luki näytelmiä ja vanhoja Potter-kirjoja sekä kävi personal trainerilla, jotta jaksaisi istua.

Velhopukuiset jonottivat Harry Potter -käsikirjoitusta Helsingissä – mikä tarinassa yhä kiinnostaa?

Harry Potterin kohtalo koukuttaa edelleen. Ihmisiä kerääntyi jonoksi asti, kun uusi Harry Potter -näytelmän käsikirjoitus saapui kirjakauppoihin Suomessa. Yle kävi haastattelemassa uskollisia faneja.

Uusin Harry Potter julkaistiin – sadat jonottivat käsikirjoituksen julkaisua keskiyöllä (video)

Kun näytelmän käsikirjoitusten myynti aloitettiin keskiyöllä, sadat kirjakauppaan kokoontuneet fanit lauloivat Paljon onnea vaan. Julkistuspäivä on sekä Harry Potterin että kirjailija J.K. Rowlingin syntymäpäivä. Vähän aiemmin näytelmän avajaisgaala oli pidetty Lontoon West Endissä.

Ensimmäisestä Taru sormusten herrasta -elokuvasta on pian jo 15 vuotta – mikä Tolkienin maailmassa edelleen kiehtoo?

Tolkienin Keski-Maahan sijoittuvat fantasiakirjat ovat pysyneet lukijoiden suosiossa vuosikymmeniä. Tulevana viikonloppuna elokuvat nähdään jälleen televiossa Yle TV2:ssa.

Vihaan fantasiaa - katsoin Taru sormusten herrasta -leffat

Taru sormusten herrasta -leffamaraton

Tuesday's papers: Finland's surveillance plans, Metro expansion boss under fire, Finnish director's Chinese fantasy

A government working group says Finland needs to beef up its telephone surveillance measures, and recommends hiring of more than 100 cybersecurity specialists. The man in charge of Helsinki's troubled metro extension project says it's up to the board whether he should leave his job. Action movie mogul Renny Harlin is making a fantasy film in China.

Taru sormusten herrasta -trilogia ja Kakkosen muut elokuvat kesällä 2016

Fantasiaseikkailu kahden viikon ajan myös Yle Areenassa.

Virtuaalihahmot vielä harvinaisia kotimaisissa elokuvissa – Uudessa Rölli-elokuvassa heitä on seitsemän

Uusimpaan Rölli-elokuvaan luodaan digitaalisesti seitsemän hahmoa eli näyttelijää, joilla on puherooli. Virtuaalinäyttelijöitä on tulossa enemmän myös muihin kuin lasten fantasiaelokuviin.

Abit taikoivat itsensä lukulomalle Rovaniemen penkkaririehassa

Rovaniemen Lyseonpuiston lukio muuttui penkkaripäivänä Tylypahkan velhokouluksi. Nuorempia lukiolaisia tylytettiin oksennuksenmakuisilla karkeilla. Rehtori Albus Dumbledore aikoi loitsia opiskelut päätökseen kuoletustaialla.

Harry Potterin Kalkarosta näytellyt Alan Rickman on kuollut

Brittinäyttelijä muistetaan Harry Pottereiden lisäksi muun muassa elokuvista Die Hard ja Robin Hood. Rickmanin matalaa ääntä pidettiin ainutlaatuisena.

Japanilaisesta muodista LSD-trippeihin – Liisa Ihmemaassa on antanut vaikutteita moneen suuntaan

Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa -teos täyttää 150 vuotta. Alunperin lapsille tarkoitettua kirjaa on tutkittu, tulkittu ja analysoitu loputtomasti. Lisäksi sillä on ollut valtaisa vaikutus populaarikulttuurille. Suomalaisfanille Liisa on osa jokapäiväistä elämää.

Trumpia verrataan jo Harry Potter-pahikseen Voldemortiin

Kritiikki republikaanien presidenttiehdokaskisaa johtavaa Donald Trumpia kohtaa kiihtyy maailmalla. Useat tahot ovat tuominneet Trumpin puheet Yhdysvaltojen rajojen sulkemisesta muslimeilta.

Elijah Wood eli Frodo Reppuli: Suomalaisilla syvä suhde Taruun sormusten herrasta

Taru sormusten herrasta -elokuvissa hobitti Frodo Reppulia näytellyt Elijah Wood vieraili viikonloppuna Helsingissä dj-keikoilla. Tähtinäyttelijä aloitti dj-harrastuksen Tolkien-trilogian kuvausten aikaan.

Video: Harry Potterin kääntäjä paljastaa suosikkisanansa

Harry Potter -kirjasarja toi Suomen kieleen monia uudissanoja huispauksesta ilmiintymiseen. Kirjat kääntänyt Jaana Kapari-Jatta tykkää itse sanoista, jotka ovat siirtyneet käyttöön arkikielessä. Yksi sana on ylitse muiden – dementorin suomenkielinen vastine. Se paljastuu oheisessa videossa.

Elokuvan lavastekylä kävi kaupaksi

Kansainvälistä Nicolas North -fantasiaelokuvaa varten rakennettu lavastekylä on mennyt kaupaksi nettihuutokaupassa. Estar Studios -elokuvayhtiön konkurssipesä halusi kylästä nettihuutokaupassa vähintään 35 000 euroa, ja sen se sai.

Elokuvan lavastekylä myynnissä Levillä

Kittilän Levillä on myynnissä Estar Studios -elokuvayhtiön rakentama lavastekylä, jota oli tarkoitus käyttää kansainvälisen fantasiaelokuvan kuvauksissa. Yhtiön konkurssipesä myy nyt kylää nettihuutokaupassa.

Harry Potterilla uusia seikkailuja seikkailtavana – teatterinäyttämöllä

Ensimmäistä Potterista kertovaa näytelmää tekevät Rowlingin lisäksi Jack Thorne ja John Tiffany. Thorne on tunnettu näytelmä- ja elokuvakäsikirjoittaja, Tiffany puolestaan ohjaaja.

Potter-suomentaja perusti ammattikoulun Gambiaan: "Välillä hävettää olla suomalainen"

Jaana Kapari-Jatta tunnetaan Harry Potter -kirjojen suomentajana, mutta hän on myös perustanut ammattikoulun Gambiaan. Hänen mielestään Suomessa suhtaudutaan pakolaisiin jyrkästi.

"Olen pyöräilyn Voldemort, nimeäni ei mainita" – Lance Armstrong

Mitä yhteistä on pyöräilijä Lance Armstrongilla ja Harry Potterista tutulla Voldemortilla? Kummankaan nimeä ei saa mainita.

Harry Potter valtaa kirjastot – fantasiahahmo on edelleen suosittu kaikissa ikäluokissa

Pääkaupunkiseudun kirjastoissa vietetään tänään torstaina Harry Potter -päivää. Ohjelmassa on muun muassa taikaliemien sekoitusta ja pahuuden voimilta suojautumista. Harry Potter on lukukokemus, joka on vaikuttanut monien aikuistenkin elämään syvällisesti. Lukeminen voi auttaa omien pelkojen kohtaamisessa ja voittamisessa.

Moskovaan ei tulekaan Mordorin silmää

Valoinstallaatiota moskovalaisen kerrostalon katolle puuhanneet luopuivat ajatuksesta kiivaan vastustuksen vuoksi. Venäjän ortodoksikirkon mukaan kyseessä on demoninen symboli.

Oulu Sinfonia vie kuulijansa Tylypahkaan

Suosittujen Harry Potter -elokuvien musiikki viihdyttää lapsia ja nuoria torstaina Madetojan salissa. Oulu Sinfonia soittaa Atso Almilan johtamassa konsertissa musiikkia elokuvista Viisasten kivi, Salaisuuksien kammio ja Azkabanin vanki.

Mitä ihmettä? Harry Potterilla ja Aku Ankalla on suomalaiset puhelinnumerot

Suomalaisesta numeropalvelusta löytyvät ainakin Harry Potterin ja Aku Ankan puhelinnumerot. Kuvitteellisten hahmojen nimiä voi käyttää puhelinliittymän käyttäjänä.

Matka Kuuhun on taianomainen scifi-spektaakkeli vuodelta 1902 – väreissä!

Taikuri Georges Mélièsin varhainen erikoistehoste-elokuva.

Harry Potter -maailma avattiin Japanissa – video

Tuhannet kirjasarjan fanit kerääntyivät Harry Potter –teemapuiston avajaisiin Osakassa tiistaina.

Harry Potter palaa seitsemän vuoden tauon jälkeen

Brittiläinen Harry Potter -kirjailijatar J. K. Rowling antaa fanien kurkistaa aikuistuneen Harry Potterin elämään seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Suomalainen hatuntekijä sai yllätyskeikan Angelina Jolien Pahatar-elokuvaan

Kun suomalainen modisti Hannu Viitala sai puhelun kollegaltaan Lontoosta, oli tiedossa kaikkien aikojen työkeikka: hollywoodtähti Angelina Jolien uusi elokuva Pahatar. Ei tällaisesta keikasta kieltäydytä, sanoo Viitala. Jolien tähdittämä Pahatar saa ensi-iltansa keskiviikkona.

Näyttelijä Bob Hoskins on kuollut

Hoskins kuoli 71-vuotiaana. Brittinäyttelijä tuli tunnetuksi muun muassa rooleistaan draamasarjassa Pennejä taivaasta ja elokuvassa Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle