Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pastanvalmistusta Raisiossa. Prosessia seuraa Ravintoraision käyttöpäällikkö Klaus Tuikka.

Pastapula hellitti, mutta kehno viljasato saattaa tyhjentää hyllyjä uudelleen – katso, kuinka makaroni saa muotonsa

Kuukausia viivästynyt Ruokaraision pastalinjaston remontti vaikutti osaltaan kesän pastapulaan. Sateisen syksyn vesittämät satonäkymät voivat puolestaan heikentää pastatuotteiden saatavuutta jatkossa.

Lähes tyhjässä hyllyssä on muutama makaronipussi. Hyllyssä on lappu, jossa pahoitellaan makaronin huonoa saatavuutta.

Makaronipula näkyy vieläkin kaupan hyllyillä – eikä hamstraus helpota ongelmaa yhtään

Kestää vielä aikaa, että makaronin saatavuus palautuu normaaliksi.

Ihmisiä lihakaupan ikkunan edessä.

Tietosi Italian keittiön ihanuuksista ovat todennäköisesti valetta – professori kertoo totuuden pizzasta ja tiramisusta

Italian kansallismielinen hallitus suunnittelee epämääräistä hanketta, jossa halutaan tuoda tarkastajat italialaisravintoloihin ulkomailla. Vastakkaisia näkemyksiä esittävä professori joutui viharyöpyn kohteeksi.

Lautasellinen keitettyä spagettia, jonka päällä on parmesaania.

Italialaistutkija julkaisi somessa uuden keitto-ohjeen pastalle – jopa elintarvikeyhtiö Barilla otti kantaa

Italian sähkönkulutus laski viime vuonna. Se johtui osin säästötalkoista, mutta myös poikkeuksellisen lämpimästä syksystä.

En man håller i havreax

Luke satsaa kauran tuotteistamiseen Jokioisilla

Luonnonvarakeskus perustaa Jokioisille ekstruutiokeskuksen, jonka laitteilla kaurasta voidaan puristaa esimerkiksi muroja tai naksuja. Mielenkiintoinen tuotekehittelyn kohde on jatkossa myös esimerkiksi kaurapasta.

Aleksanteri Ronkainen pitelee ämpäriä ja yhtä sientä käsissään.

Intohimoinen kokki, citysienestäjä hakee pasta-ainekset metsästä ennen päivän kiireitä – myrkkysienet hän tunnistaa puhelimen sovelluksella

Elokuun sateet pelastivat kauden sienisadon. Myöhäissyksyn lajit kasvavat aina lumentuloon saakka.

Myllyn Paras Oy:n toimitusjohtaja Miska Kuusela.

Suomen suurin makaronitehdas puskee pastaa nyt myös yöllä – Toimitusjohtaja: Alku oli ihan mahdoton, seitsenkertaisia tilausmääriä

Makaronilaatikko näyttää olevan suomalaisten lohturuokaa, pastaa myydään poikkeusoloissa liki 40 prosenttia normaalia enemmän.

Annos valmista tomaattipastaa kera oliivien.

Tekaise arkiruoaksi lihaton tomaattipasta

Nopea ja maukas arjensankari.

Annos papupastaa lautasella kastikkeen kera

Helppo ja nopea kasviskastike papupastalla

Proteiinit saat kaupan päälle.

Vastanostetut perunat.

Suomalainen huippukokki kuorii perunat vain pakon edessä: “Perunan kuoren alapuolella on kaikki oleellinen”

Peruna on klassikko, josta on moneksi. Kesän perunasadosta odotetaan hyvää. 

Maitokahvi

Italiassa opin, että olen aina syönyt väärin – lukuisat ruokasäännöt vievät maidonkin kahvista

Italialaista small talkia on kysyä, mitä söit tänään, kirjoittaa Ylen Italian-avustaja Jenna Vehviläinen.

Mies tarkistaa Itä-Pakistanilaisessa tehtaassa nuudelien kuivumista Lahoressa.

Nuudelit katossa ja viikon muita uutiskuvia

Kuluneella viikolla Pakistanissa valmistettiin herkkuja paastokuukauden päätösjuhlaan ja Ranskassa muisteltiin Normandian maihinnousua. Kokosimme viikon näyttävimmät uutiskuvat yhteen.

Napolin kaupunkimaisema

"Italian toiseksi vaarallisin mies" jäi kiinni – Rikollispomo Marco di Lauro pidätettiin pasta-annoksen äärestä ja kissojen seurasta

Camorra-päällikkö Marco di Lauro pakoili poliisia yli 14 vuotta. Hänet pidätettiin Napolissa.

Friteerattuja perunankuoria

Peruna carbonara – arkiruokaklassikon uudet kuviot

Tämä versio valmistetaan pelkistä kasviksista.

Tuulianna Tola astianpesukoneen ääressä, kädessään lasagne.

Tiesitkö, että astianpesukoneessa voi tehdä ruokaa? Valmistimme lasagnea - katso kuinka kävi

Puoli seitsemän -ohjelma testasi, pitävätkö urbaanilegendat ruuanvalmistuksesta astianpesukoneella paikkansa. Kypsää tuli, mutta kauneuskilpailuissa ruuat eivät pärjäisi.

Portion med gnudi

Tee tarjolle gnudeja – oikotie kotitekoiseen pastaan tuorejuustolla

Tämän ”valepastan” maku yllättää.

kouluruoka

Kajaanin koululaiset syövät perunan sijaan pastaa ja riisiä

Lihapyörykät, lasagne sekä uunimakkara ovat koululaisten ja opiskelijoiden suosikkiruokien kärjessä.

Annos pekonipastaa sinisellä lautasella, joka on valkoisella puupöydällä

Parhaista parhain pekonipasta

Helppo, halpa ja hyvä arkipasta

Ravintola Rooman Piazza Navonalla.

Saisiko olla naurista ja nokkosta? Rooman nuoret kokit nousivat kapinaan, sillä "kukaan ei jaksa vetää samaa pastaa joka päivä"

Nuoret roomalaiskokit ovat laittaneet ruokalistat ja ravintoloiden aukioloajat uusiksi.

Annos pestopastaa

Kioski FOOD: Pestopasta-resepti

Klassinen pestopasta.

Vihanneksia ja yrttejä työpöydällä.

Valmista isoäidin herkullinen pastakastike - pasta all´ortolana

Pastakastike, joka maistuu sekä kasvis- että lihansyöjille.

Grafiikka

Osaatko syödä itsellesi makoisat unet? Unitutkijan vinkit päivän aterioille

Uniprofessori lorauttaa pastan päälle ruokaöljyä ja nauttii iltapalalla omenaa ja banaania.

Aino-Maija Rauramaa

Tässäkö tuleva hittipasta – nopean proteiinipastan keittoaika vain 10-15 sekuntia

Anna-Maija Rauramaa, 20, voitti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun järjestämän ruokainnovaatiokilpailun kehittämällä supernopean pastan. Arviointiraati kiinnitti huomiota erityisesti tuotteen valmistuksen nopeuteen.

Mikko tutustuu lähemmin Igoriin.

Sananen – Eläimistä ja ihmisistä

Kun delfiinit uivat, ajatuksetkin lipuvat syvään päähän. Sieltä on äyskäröitävä helmet, kuinka suhtautua eläimiin ja niiden oikeuksiin.

Nuudelikeitto.

Nuudeleista on tullut kaikista arvokkain vaihtotavara Yhdysvaltain vankiloissa

Vankiloissa tarjottavan ruoan määrä on vähentynyt ja huonontunut vuosikymmenien aikana, kertoo tutkija. Se on luonut kysyntää ruoalle uutena vankilavaluuttana.

Pasta-annos lautasella.

Vältä pastaa ja pullaa lounaalla, jos haluat pysyä virkeänä koko päivän – Miksi nopeat hiilarit väsyttävät?

Miksi väsymys iskee ja aivot tuntuvat puuroutuvan lounaan jälkeen? Mitä aivoissa tapahtuu, kun lounaalla vetäisee tuhdin kulhollisen pastaa? Voiko nopeiden hiilihydraattien tyhmentävä vaikutus olla pysyvää? Tässä aivotutkijan vinkit siihen, kuinka jaksaa koko työpäivä syömällä oikein.

ruoka-annos

Makaronilaatikon paluu – lasten tahto vapautti klassikon vilttiketjusta

Ikisuosikki makaronilaatikko ehti olla poissa Järvenpään koulujen ruokalistoilta vuoden päivät, mutta ensi syksynä se palaa koululaisten lautasille lasten toiveesta. Klassikko on ollut ongelmissa myös muualla kuin Järvenpäässä.

Indomena Instant Noodle -nuudeleita.

S-ryhmä takaisinvetää erän nuudeleita virheellisen pakkausmerkinnän vuoksi

Nuudelierän maustepusseista saattaa löytyä jäämiä selleristä, mikä voi olla haitallista sellerille allergisille henkilöille.

Lasagnea haarukassa.

Ruokayhtiö kuluttajille: Syökää lasagneamme vain kerran viikossa

Muun muassa Dolmio- ja Uncle Ben's -kastikkeita myyvä elintarvikeyhtiö Mars aikoo merkitä joitakin ruokiaan suosituksin, joissa kuluttajia kehotetaan syömään niitä vain erikoisherkkuna kerran viikossa. Suklaapatukoihin vastaavia suosituksia ei tule.

Vaasassa Isolahden kpoulun keittiössä kaksi keittäjää tekee hyvää ruokaa oppilaille

Koululaiset haluaisivat lasagnea ja tortilloja useammin – silti perusruokakin maittaa

Vaasan koululaiset ovat varsin tyytyväisiä heille tarjottuun ruokaan. Uusimman kyselyn mukaan koululaiset ovat tyytyväisimpiä henkilökunnan palveluun, ruokasalien viihtyisyyteen ja ruokailuun käytettävään aikaan. Ruoan mausta ja ulkonäöstä koululaisilta herui pienimmät pisteet.

Kuvassa makaronilaatikkoa.

Puoli seiskan klassikko: Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on arkiruokien kuningas

Rössypottua

Pasta pitää pintansa – koululaiset uskaltavat maistaa myös eksoottisia makuja

Pasta eri muodoissaan on monen lapsen herkku. Oululaisessa koulussa ykkönen on makaronilaatikko. Perinneruuista lohikeitto ja puuro ovat monen suosikkeja, mutta rössypottu on inhokki. Eksotiikka ei pure, mutta kyllä sitäkin voi kokeilla.

Keitetyt perunat tarjolla.

Saisiko olla chilisuklaaperunapiirakkaa? Perunan kulutuskäyrä ei käänny helpolla nousuun

Perunan kulutus on Suomessa laskenut tasaisesti 1950-luvulta lähtien. Pasta ja riisi korvaavat perunan yhä useammin ruokapöydässä. Peruna-alalla on lyöty viisaat päät yhteen ja yritetään keksiä keinoja perunan menekin lisäämiseksi.

Teemu Selänne 2006.

Pienikokoisen hyökkääjän NHL-unelma kävi toteen – perhetuttu Selänne löysi syyn ketsuppipullosta

Brendan Leipsic tutustui jo lapsena Teemu Selänteeseen, joka juhli 21-vuotiaaksi kasvaneen hyökkääjän ensimmäistä NHL-maalia Twitterissä.

Petri Kivimäki

Näkökulma: Laihduttajan karppauspäiväkirja – tälläkin dieetillä kilot karisevat

Yle Lappeenrannan toimittaja Petri Kivimäki kaivoi esiin muutaman vuoden takaisen hittidieetin ja alkoi karpata. Viidessä viikossa lähti reilu seitsemän kiloa.

poika ottaa ruokaa kauhalla koulussa

Kouluruoka voi olla myös kompromissi – "Palautelaatikko täyttyi pizzatoiveista"

Sama keittiö voi tehdä ruoan yksivuotiaalle päiväkotilapselle, koululaiselle, terveyskeskuksen vuodeosastolle ja vanhuksille. Silloin ei ihmetoiveisiin taivuta, vaan tehdään jokaiselle sopivaa ruokaa.

Kuvassa kolme kananmunaa pöydällä, taustalla mitta-astiassa makarooneja, vieressä näkyy osa punaista joulutähteä.

Puhalla pölyt isomummun reseptivihkosta ja tee lihatonta, makeaa makaronilaatikkoa joulupöytään

Jos tutut joululaatikot eivät innosta tai ne kaipaisivat jotakin uutta rinnalleen, mitäpä jos kokeilisit isomummojen aikakauden sweet and sour -herkkua, sokerilla ja suolalla höystettyä makeaa makaronilaatikkoa.

Annos (katka)rapupastaa, jossa paljon silputtuja vihreitä yrttejä. Taustalla tarjoilija.

Ruokakulttuuri

Videoita italialaisesta ruoasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle