Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Asunnoille tarvitaan tilaa Helsingissä, ja siksi valtavat sähkökaapelitkin kaivetaan nyt maan alle – kallis operaatio ainoa laatuaan Suomessa

Valtava sähkön kantaverkko kaivetaan ensi kertaa maan alle. Monimutkaisen palapelin tuloksena toisaalta pääkaupungissa vapautuu tonttimaata.

Sähkön siirtomaksuihin alennuksia Lahti Energia Sähköverkon toiminta-alueella – uusi halpuutus luvassa heti ensi vuonna

Lahti Energia Sähköverkko laskee sähkön verkkopalveluhintoja marraskuun alusta. Sähkön siirtomaksu halpenee keskimäärin neljä prosenttia.

F-Securen Mikko Hyppönen: Verkkopalvelujen keskittyminen Piilaaksoon on netin heikko kohta – Facebookin kyykkäys "aivan poikkeuksellinen"

Facebookin palveluiden kaatuminen kuudeksi tunniksi osoitti sen, miten haavoittuvaisessa tilanteessa olemme. Tulevaisuudessa internet on yhtä tärkeä kuin sähköverkko, ja se pelottaa jopa F-Securen tutkimusjohtajaa Mikko Hyppöstä.

Voimakas aurinkomyrsky voi kaataa sähköverkot ja pilkkoa internetin – Suomessa tutkitaan, miten odotettuun myrskyyn pitäisi varautua

Poikkeuksellisen voimakas aurinkomyrsky osuu Maahan 100 - 150 vuoden välein. Edellinen voimakas geomagneettinen myrsky koettiin 162 vuotta sitten. Suomen Akatemian rahoittama hanke selvittää, miten nykyinfrastruktuuri kestäisi tapahtuman.

Ilmastonmuutos tuo Päijät-Hämeeseen sekä uhkia että mahdollisuuksia

Suomen ilmastopaneelin tuoreen raportin mukaan ilmastonmuutoksen vaikutukset tuntuvat myös Päijät-Hämeessä. Sopeutuminen uhkiin vaihtelee kaupunki- ja maaseutualueilla.

Kun valot sammuvat myrskyssä, korjaajat lähtevät etsimään kaatunutta puuta – miksi osa taloista saa sähköt jo ennen kuin puu löytyy?

Lappeenrannan Energiaverkot alkaa varautua häiriötilanteisiin, kun odotettavissa on tuulta yli 15 metriä sekunnissa.

Sähkökatkoja ja muutama puunraivaustehtävä – varoitus voimakkaasta tuulesta jatkuu Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalaan luvataan tiistaiksikin kovaa tuulta. Toistaiseksi tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja ja pelastuslaitokselle muutaman puunraivaustehtävän.

Kova tuuli aiheutti sähkökatkoja

Kovimmat puuskat ja samalla pahimmat katkoalueet olivat Kuopiosta länteen päin Koillis-Savoon ja Pohjois-Karjalaan ulottuvalla alueella.

Voimakkaat myrskypuuskat lähestyvät Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata – tuulen suunta hankala puille

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu jopa 21–26 metriä sekunnissa tuulennopeuksiin. Luoteesta puhaltava tuuli on puustolle erityisen hankalaa. Myös Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa puuskat voivat yltyä maa-alueella myrskylukemiin.

Muuntamossa ollut eristevika vei aamulla sähköt Leppävirralta

Noin 1 300 Savon Voima Verkon asiakasta oli aamuyhdeksän aikaan sähköttä Leppävirralla. Sähkökatkos johtui muuntamossa olleesta eristeviasta. Sähköt saatiin palautettua vajaassa tunnissa.

Kajavella ja Loisteella valmistaudutaan muutokseen, ensin vaihtui toimitusjohtaja

Loiste-yhtiöiden sähköverkkoliiketoiminnan johtajaksi ja Kajave Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty energia-alan muutoksissa aiemmin toiminut Timo Jutila. Jutila korvaa Loisteen ja Kajaven toimitusjohtajan tehtävät jättävän Heikki Juntusen.

Sähkömittareiden etäluennan ongelmat ovat tavallisia – asiakas voi huomata sen sähkölaskussa

Tampereen Sähköverkko Oy:llä on 160 000 mittaria, joista noin 3 000 on jatkuvasti jostain syystä poissa luennasta. Silloin asiakas saa arvioon perustuvan laskun. Mittarit sinänsä hajoavat harvoin, mutta etäluennassa voi olla monenlaisia ongelmia.

Katutyömaa vaikeuttaa yrittäjien elämää Rovaniemellä, mutta myös ymmärrystä löytyy

Rovaniemen keskustassa on käynnissä katujen perusparannus, joka vaikuttaa varsinkin Rovakadun liikenteeseen. Työmaat vaikuttavat kadulla toimivien yrittäjien toimintaan.

Kuormittuvan sähköverkon käyttöä voidaan tehostaa – LUT-yliopiston tutkimuksessa löydetty lupaavia kehitysideoita

Sähkön kulutuksen kasvaessa voimakkaasti myös sähköverkon kuorma kasvaa, jolloin toimintavarmuutta on parannettava.

Joensuussa oli päivällä yli 4 000 taloutta sähköttä – Caruna etsii vian syytä

Sähköt onnistuttiin palauttamaan kaikille talouksille vajaan tunnin jälkeen. Sähköt olivat poikki muun muassa eteläisen ruutukaavan, Penttilän, Vehkalahden, Nepenmäen ja Hukanhaudan alueilla. Vian syytä ei toistaiseksi tiedetä.

Sähkömarkkinalain uudistus mietityttää Savon Voima Verkon toimitusjohtajaa: "Jos siirtohintoja hillitään, mistä rahat investointeihin?"

Sähkömarkkinalain uudistus on hillitsemässä sähkön siirtohintojen korotuksia tulevaisuudessa. Energiayhtiöt ovat rahoittaneet siirtomaksuilla myös säävarman sähköverkon rakentamista. Jatkossa raha investointeihin voi olla tiukemmassa.

Wärtsilä toimittaa isoja kaasumoottoreita voimalaitoksiin Italiaan

Maakaasulla toimivat SG50 -moototrit pyörittävät kuutta voimalaitosta, joilla tuotetaan sähköverkkoon säätövoimaa.

Ukkosmyrsky Aatu oli niin raju, että sähköverkkoa korjataan edelleen Sysmässä ja Hartolassa

Juhannusviikon rajuin ukkosmyrsky aiheutti miljoonavahingot. Elenia pahoittelee sähkökatkojen venymistä ja lupaa maakaapeloinnin jatkuvan.

Viime keskiviikon Aatu-myrsky oli verkkoyhtiölle pahin sitten vuoden 2010 Astan: 3,5 miljoonan vahingot, vikojen korjaus jatkuu yhä

Järvi-Suomen Energian pienjänniteverkon vikoja saatetaan joutua korjaamaan vielä pitkäänkin. Aatuksi ristitty myrsky jätti enimmillään sähköttä 30 000 yhtiön asiakasta.

Sähköt saatu palautettua lähes kaikkiin kotitalouksiin Kainuussa, pahimpia Paula-rajuilman vaikutuksia korjataan edelleen

Paula-rajuilma pyyhkäisi tiistaina Suomussalmen ja Puolangan rajalla Suolijärvellä sähköverkkoa käyttökelvottomaksi noin kahden kilometrin matkalla. Sähkölinja joudutaan rakentamaan kokonaan uudelleen.

Järvi-Suomen Energian verkkoinvestoinnit näkyivät Vieno-myrskyssä: "Sähköttömiä olisi ollut vähintään kolminkertaisesti", sanoo verkkojohtaja

Suur-Savon Sähkö investoi sähköverkkoonsa kahdessa vuodesssa ennätysmäiset 130 miljoonaa euroa.

Oulun Energia varautuu uusiin myrskytuhoihin ja lisää metsureita raivaustöihin ja työntekijöitä vikapalveluun

Maanantain ukkosmyrsky katkaisi sähköt noin 3 500:lta Oulun Energian asiakkaalta. Sähköt saatiin palautettua illan ja yön aikana, mutta tilanne ruuhkautti vikapalvelun, johon nyt on lisätty henkilökuntaa. Myös metsureiden määrää on lisätty.

Tutkimus: Aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö kannattaa käyttää itse tai myydä sähköverkkoon – akut maksavat vielä liikaa

Aurinkosähköä varastoivien akkujen hintojen tulisi pudota reilusti ennen kuin tavallisten pienvoimaloiden käyttäjien kannattaa hankkia niitä.

Kajave raivaa puustoa sähköverkkojen alta

Pienjännitejohdoilla puustoa raivataan noin metrin leveydeltä ja keskijännitejohdon alta noin kymmenen metrin alueelta. Vierimetsän reuna-alue oksitaan ja vaaraa aiheuttavat puut poistetaan. Poistettava puusto kuuluu maanomistajalle.

Vieno-kesätuuli katkoo sähköjä Kainuussa – massiivisilta tuhoilta on ainakin tähän mennessä säästytty

Sähkökatkot keskittyvät Kuhmoon, Sotkamoon ja Suomussalmelle. Yksittäisiä vikoja on myös Hyrynsalmella ja Paltamossa. Vieno-tuulen ennustetaan laantuvan klo 20 mennessä.

Vieno-myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja korjataan eri puolilla Pirkanmaata – "Pannaan peukut pystyyn, että pahin olisi tässä"

Pirkanmaalla on tällä hetkellä sähköittä noin 5 000 Elenia-verkon asiakasta. Myrskyn ajankohta tekee siitä tavallista vaarallisemman sähköverkkojen kannalta.

Vieno-myrsky Keski-Suomessa: Tuhannet taloudet yhä ilman sähköä, vikojen korjaus voi kestää paikoin ainakin keskiviikkoon – Muuramessa iso koivu rysähti rivitalon päälle

Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli tiistaina yli sata vahingontorjuntatehtävää. Myrsky katkoi sähköt tuhansilta asiakkailta.

Yle seurasi Vieno-myrskyä: Noin 3 900 taloutta ilman sähköä, myrskytuulet laantuneet, pelastuslaitoksilla oli kiireitä ympäri Suomen

Vieno-myrsky alkoi riepotella Suomea maanantain ja tiistain välisenä yönä. Myrsky aiheutti sähkökatkoja ja tehtäviä pelastuslaitoksille eri puolilla maata.

Oulun seudulla sähköverkkopalvelumaksut halpenevat – vt. toimitusjohtaja: "alennukset ovat pieniä, mutta oikeansuuntaisia"

Oulun Energia Sähköverkko Oy laskee verkkopalveluhintojaan heinäkuun alusta kolmisen prosenttia. Yhtiön vt. toimitusjohtaja Anna Pasma kertoo, että vaikka alennukset eivät euromääräisesti ole suuria, on suunta oikea.

Myrsky katkoi sähköjä Kymenlaaksossa – noin 5000 taloutta oli ilman sähköä

Kova tuuli aiheutti odotettua suuremmat vahingot sähkölinjoille. Kymenlaakson Sähköverkon alueella sähkövikoja oli eniten itäosissa. Torstaiaamuna sähkökatkoja oli edelleen Pyhtäällä ja Haminassa.

Sähkön siirtomaksut alenevat Lappeenrannassa ja naapurikunnissa

Lappeenrannan Energiaverkot Oy:n hinnanalennus laskee kaikkien sähkönkäyttäjien siirtomaksuja 10 prosentilla.

Yli 3200 kodin sähkökatko Jyväskylän keskustassa lauantain ja sunnuntain välisenä

Kaapelivaurio aiheutti pari tuntia kestäneen sähkökatkon Jyväskylän keskusta-alueella. Varhain maanantai-aamuna sähkönjakelu tapahtui yhä varayhteyksin.

Taiwanin sähköverkossa häiriöitä – hallitus pyytää kansalaisia pysymään rauhallisina

Taiwanin saarella joudutaan ottamaan käyttöön kiertävät sähkökatkot.

Toini-myrskyn vahingoittamien suurjännitepylväiden pystytys alkaa Rymättylässä

Koko urakka on määrä saada valmiiksi juhannukseen mennessä.

Oksia karsitaan sähkölinjoilta Kymenlaaksossa – lyhyet sähkökatkot mahdollisia

Alustavan arvion mukaan työt jatkuvat juhannukseen saakka.

Vaurioituuko sähköverkko? Sammuvatko satelliitit? Avaruusfyysikko Minna Palmrothin mielestä ison aurinkomyrskyn ongelmiin pitäisi jo varautua

Palmroth johtaa huippuyksikköä, joka tutkii ja kehittää myös keinoja vähentää Maata kiertävää avaruusromua.

Sähkönsiirtoyhtiö Rovakaira teki 5,5 miljoonan voiton: Rovaniemelle, Kittilälle ja Sodankylälle yhteensä yli miljoonan euron osingot

Yhtiö kertoo investoineensa seitsemän viime vuoden aikana noin 70 miljoonaa euroa sähköverkkojensa parantamiseen.

Savon Voiman tulos heikkeni koronavuonna, säävarmaa sähköverkkoa saatiin rakennettua yli 800 kilometriä

Savon Voiman liikevaihto kasvoi viime vuonna, kun konserni osti Joensuun kaukolämpö- ja sähköntuotantoliiketoiminnat Fortumilta.

Pureva pakkanen ehkäisee sähkökatkoja Itä-Suomessa – loppuviikosta sähköyhtiöt toivovat vesisateita

Itä-Suomi välttyy laajoilta sähkökatkoilta, kunhan lumi ei sada räntänä maahan.

Kiuruvedellä rakennetaan säävarmaa sähköverkkoa

Uutta maakaapelia rakennetaan noin 80 kilometriä seuraavien kahden vuoden aikana.

Professori ehdottaa isoa muutosta sähkölaskuun – kalleimpia siirtohintoja laskuttavalle yhtiölle tulee jatkuvasti valituksia: "Monesti kaupoillakin joku tarttuu hihasta"

Elinkeinoministerin työryhmässä istuva professori Pertti Järventausta kehottaa sähköverkkoyhtiöitä parantamaan palvelun läpinäkyvyyttä.

Vaasan Sähköverkkoa valvoo ja ohjaa robotti

Vaasan Sähköverkko on ottanut käyttöön verkkoa ja sen vikatiloja valvovan ja korjaavan kytkentärobotin.

Sähköautolle löytyy jo useita erilaisia latausvaihtoehtoja: Sähkökiukaan kanssa vuorotellen kotipihassa vai suurteholaturilla huoltamon pihassa?

Lahtelaisen Kempowerin suurteholatureiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti – tuotantokapasiteetti pian viisinkertaistuu.

Lauhtunut sää on aiheuttanut sähkökatkoja muun muassa Jämsässä, Petäjävedellä ja Viitasaarella

Sähkökatkojen syynä on sään lauhtuminen ja lumen putoaminen puista sähkölinjoille.

PKS Sähkönsiirron toimitusjohtaja on vaihtunut

Uutena toimitusjohtajana on aloittanut tammikuussa Pertti Menonen. Arto Gylén jättää yhtiön.

Naantalissa suurjänniteverkon kaatuneita mastoja korjataan useita kuukausia

Carunan mukaan korjaustyöt on aloitettu, mutta tarkempaa valmistumisaikataulua ei vielä voida antaa.

Satoja koteja oli tunteja ilman sähköä Rovaniemellä

Vika saatiin korjattua aamukahdeksan aikaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle