Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elina Mäkinen Marjaniemen uimarannalla. Avanto taustalla.

Keho menee shokkiin ja muisti pätkii – hyinen suoritus jäävedessä oli päätepiste Elina Mäkisen, 29, rajojen kokeilulle

Kukaan nainen ei ole uinut mailin matkaa yhtä kylmässä kuin Elina Mäkinen. Hän on kerännyt jäätävillä suorituksillaan yli 1,8 miljoonaa sosiaalisen median seuraajaa.

Jääkiipeiljä nousemassa ylös Korouomalla.

Suositun Korouoman jääkiipeilijät ovat huolissaan uteliaiden matkailijoiden turvallisuudesta – putoava jää voi osua alla oleviin ihmisiin

Posion Korouoman alueella on harrastettu kiipeilyä 1980-luvulta lähtien, ja alueella on yli 100 kiipeilyreittiä. Alueen matkailijamäärät ovat viime vuosina nousseet huomattavasti.

Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa istuu Puoli seitsemän -ohjelman pinkillä sohvalla.

5 tuntia putkeen porrastreeniä jopa viitenä päivänä viikossa – näin treenaa vuorikiipeilijä Lotta Hintsa

Entinen Miss Suomi Lotta Hintsa on nykyään vuorikiipeilijä. Harrastus muuttui ammatiksi, kun paljastui, että hänen fysiikkansa on kuin luotu vuorikiipeilyyn. Hintsan erinomainen hapenottokyky saattoi kehittyä lapsuusvuosina Etiopiassa.

 Telma Särkipaju kuvaa Enni Rukajärveä

Telma Särkipaju imee vaikutteita Enni Rukajärven "pohjattoman tiedon laarista" – innostus kisarinteisiin roihahti yhteisestä selfiestä

Enni Rukajärven, 32, roolina on toimia mentorina lumilautamaajoukkueen nuorille laskijoille, kuten 17-vuotiaalle Telma Särkipajulle.

Mies ja vesiskootteri ilmassa jäervepäällä pää alas päin

Kun Jesse Haapala ajaa jet ski freestyleä, kyse ei ole mökkirantojen hurjastelusta – huipulle pääsy vaatii akrobatiaa ja rahaa

Suomessa on parikymmentä aktiivista jet ski freestylen ajajaa. Lajin liitosta muistutetaan, että tosissaan harrastavat noudattavat turvaohjeita ja harjoittelevat luvallisilla paikoilla, eivät mökkirannoilla.

Katso ranskalaisen vapaasukeltajan pulahdus 120 metrin syvyyteen

Ranskalainen sukeltaja rikkoi syvyyssukelluksen maailmanennätyksen – ainutkertainen video näyttää 120 metriin yltävän suorituksen

Arnaud Jerald kilpaili kategoriassa, jossa sukelletaan mahdollisimman syvälle räpylöiden avulla. Bahamalla järjestetyssä vapaasukelluskilpailussa kilpailijat saavat tehdä useita sukelluksia.

Kuopiolainen Mikko Ylihärsilä kilpailee purjelennon nuorten MM-kilpailussa Tsekissä.

Kuopiolainen Mikko Ylihärsilä kilpailee purjelennon nuorten MM-kisoissa Tšekissä

Kisat järjestetään Tšekin Taborissa. Mikko Ylihärsilän kesän lennot ovat sujuneet hyvin, ja mitalikaappia koristaa aiemmin tänä vuonna saatu SM-hopea.

Nuorisoa skuutteineen Kemin skeittiparkissa.

Betoninen ulkoparkki kerää kiitosta kemiläisnuorilta – skeittari Noel Rahikainen, 15: "Onhan se mukava, kun on kunnon parkki"

Kemin keskustaan talvea vasten rakennettu betoninen skeittiparkki on ollut ilmeisen odotettu harrastus- ja hengailupaikka. Koleista kevätpäivistä huolimatta parkilla on ollut joka päivä kävijöitä.

Eileen Gu katsoo yläviistoon kypärä päässään.

Äiti kehotti varmistelemaan, mutta krooninen ylisuorittaja otti riskin ja onnistui – historiaa tehnyt Eileen Gu, 18, on olympialaisten tärkein mainoskasvo

Yksi hyppy voi tehdä kiinalaistuneesta urheilijasta hetkessä sankarin tai konnan. Eileen Gu onnistui omassaan ja nousi Kiinan suosikiksi.

Shaun Whiten upean olympiauran viimeinen lasku Pekingin halfpipe-finaalissa

Lumilautailija Shaun White on poikkeuksellinen julkkis, jota myös vihattiin juuri siksi – katso uransa päättäneen legendan kaikki olympiasuoritukset

Shaun White on yksi USA:n tunnetuimpia talviurheilijoita. Häntä kuvaillaan lajinsa parhaimmaksi kilpailijaksi, joka ei kuitenkaan ole aina ollut kilpakumppaniensa suosiossa. Uran suurin tahra oli vuoden 2016 häirintäkohu.

Näin paljon lumilautailu on muuttunut 24 vuodessa

Rene Rinnekangas teki tempun, joka on mahdoton tietokonepelissä – katso, miten hämmästyttävän loikan lumilautailu on ottanut 24 vuoden aikana

Lumilautailu on mennyt 24 vuoden aikana hurjasti eteenpäin olympialaisissa. Rene Rinnekangas onnistui 10-vuotiaana tempussa, joka oli vuonna 1998 olympialaisten hittihyppy.

Simo Peltola katsoo peilin kautta kameraan.

Olympiajoukkueen tuntemattomin, mutta myös sympaattisin? Simo Peltola, 21, raahaa Harry Potter -reppuaan kisoihin ja yllättää haastattelussa

21-vuotias freeski-laskija Simo Peltola pääsi Suomen olympiajoukkueeseen viime hetkellä. Katso jutun videolta, kun Peltola ja valmentaja Juha Mourujärvi päättivät kikkailla hotellin käytävällä hetki ennen Pekingiin lähtöä.

Carola Niemelä laudan päällä tekee temppua.

Kuka on olympialaisten maapaikkaan tarrannut Carola Niemelä? Valmentaja kertoo rovaniemeläisestä sisupussista, jonka sanavastoon ei kuulu luovuttaminen

Lumilautailija Carola Niemelä ylsi lauantaina uransa parhaaseen maailmancup-suoritukseen slopestylessa, kun hän oli Calgaryn finaalissa viides. Päävalmentaja Antti Koskinen kertoo, millaisesta urheilijasta on kyse.

Jon Sallinen laski Calgaryssa freeskin maailmancupissa kuudenneksi

Katso, millaisessa extremelajissa suomalainen hurjapää tarrasi olympiapaikkaan kolme viikkoa solisluun murtumasta – "Pienet marginaalit, että voi käydä tosi huonosti"

Jon Sallinen laski Calgaryssa joulukuun lopussa ensimmäistä kertaa urallaan freeskin half-pipessä finaaliin. Samalla varmistui käytännössä olympiapaikka.

Enni Rukajärvi tähtää olympiamitaliin, muttei haluaisi menettää lumilautailun rentoutta

Mitalitoivo Enni Rukajärvi tasapainoilee lumilautailun rentouden ja olympiatavoitteiden välillä: "Toivottavasti ei täysin vakavoiduta"

Lumilautailija Enni Rukajärvi lähtee Pohjois-Amerikan ja Sveitsin kisojen kautta tavoittelemaan olympiamitalia Pekingistä. Edessä on ensimmäinen reissujoulu.

Läheltä

Jääpurjelautailija ajautui sulaan Säkylän Pyhäjärvellä

Lautailija selvisi ilman suurempia vahinkoja pulikoinnistaan kylmässä vedessä. Onnettomuus sattui Kristallirannan läheisyydessä Säkylässä.

Krista Pärmäkoski tuulettaa viestipronssia Oberstdorfin MM-kisoissa.

Ylellä laaja hiihtopaketti – ota tästä talteen vilkkaan talven päivittyvät lähetysajat

Hiihtolajeja seurataan tämän talven aikana Ylen eri alustoilla ahkerasti. Hiihtolajien kausi Ylen kanavilla alkoi lokakuussa Keski-Euroopasta freestylen ja alppihiihdon maailmancupeista ja päättyy huhtikuussa Rovaniemen SM-hiihtoihin.

Matti Suur-Hamari

Valmentajan yllättävä kuolema mullisti elämän – Matti Suur-Hamari kunnioittaa rinteessä ystävänsä muistoa: "Mikko oli todella rakas ja tärkeä"

Tuore isä Matti Suur-Hamari lähtee paralumilautailukauteen täysillä vauva-arjen keskellä. Pekingin paralympialaiset ovat 35-vuotiaan Matti Suur-Hamarin kauden päätavoite.

Montolan kaivos

Tukes: Montolan sukellusturman taustalla riittämätön varautuminen – virastolta suosituksia kaivossukellusten turvallisuuden parantamiseksi

Tukesin onnettomuustutkintaraportti keväällä tapahtuneesta sukellusonnettomuudesta on valmistunut.

Telma Särkipaju poseeraa talvisessa maisemassa lumilaudan kanssa.

Lumilautailija Telma Särkipaju, 16, treenaa nyt aikuisten maajoukkueessa, mutta tärkein on ennallaan: "Nautinto ja ilo – niinhän se on kaikessa"

Hyvistä hermoista on lajissa apua, sillä epäonnistumiset ja kaatumiset ovat hinta, joka oppimisesta on maksettava.

Sami Ylämurto.

Sami Ylämurron elämä mullistui täysin vuorikiipeilyonnettomuudesta – kiipeilypari oli lähes varma menehtymisestä, poliisitkin varautuivat pahimpaan

"Haluan nähdä elämäni uutena mahdollisuutena. Olen onnellinen ollessani elossa ja omilla jaloillani."

Kajaaninjoesta löytyy haastavia kohteita sukelluksen harrastajille

Parhaita sukelluspaikkoja salataan, jotta niitä ei pilattaisi – näiden hylkyjen luokse johtaa kuitenkin merkitty reitti ja opastuskierros

Luonnonvesissä sukeltaminen paljastaa menneisyyden menetettyjä puolia. Ihmiselämän merkit kiehtovat sukeltajia, mutta tieto parhaista sukelluspaikoista saattaa pysyä vain harvoilla ja valituilla.

Kartassa onnettomuuspaikka, Vääksy ja Lahti

Laskuvarjohyppääjä roikkui puolitoista tuntia 20 000 voltin sähkölinjasta Asikkalassa

Voimakas ja kääntynyt tuuli sai hyppyoppilaan ajautumaan reitiltään sivuun. Hyppääjää ei voitu irrottaa johdoista ennen kuin niistä oli katkaistu virta.

Ihmiset katselevat kuumailmapallon kuoren suulla ylöspäin maassa olevan pallon sisälle.

Vain kolme ihmistä lentää kuumailmapalloa ammatikseen Suomessa, ja heillä on aina sama juoma lennolla – nyt yksi heistä paljastaa miksi

Hämeenlinnalainen Olli Luoma on yksi kolmesta kuumailmapalloilun ammattilaisesta Suomessa. Ennen nousua hän tarkistaa lentokieltoalueet, tuuliennusteet ja asiakkaidensa painon.

Ihmisiä lost in Kainuu -kilpailun lähdössä

Seikkailukilpailu Lost in Kainuu vei taas sadat kilpailijat erämaahan – tänä vuonna seikkailukärpäsen puremat lapset pääsevät myös mukaan tunnelmaan

Osallistujamäärältään Suomen suurin seikkailukilpailu on parhaillaan käynnissä Suomussalmella. 11. kerran järjestettävässä kisassa lapsille on ensimmäistä kertaa oma seikkailurata, jossa tunnelmaa haetaan muutoin kuin extreme-tehtävillä.

Ruu Ahlstedt skeittaa kaaressa vaneri seinien ympäröimänä. Seinillä on isoja valokuvia skeittihallin rakennusvaiheista.

Finland's first skateboarding high school opens in Tampere

Getting involved in the sport doesn't necessarily mean having to be an excellent skater, according to the coaches of the new programme in Tampere.

Vaasan Onkilahteen valmistuvan skeittipuiston keskeneräinen työmaa aidattuna.

Vaasassa Onkilahden rakenteilla olevan skeittipuiston työmaalle on tunkeuduttu ja työmaan aitoja rikottu

Rakenteilla olevassa skeittipuistossa oleskelu on turvallisuusriski. Alueella tehdään mm. sähkötöitä ja liikuntasaumojen kittaukset eivät ole vielä kuivuneet.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan paloauto hälytysvalo päällä

Laskuvarjohyppääjä pelastettiin puusta Oulunsalossa Oulussa

Pelastuslaitoksen mukaan henkilön hyppy oli jostain syystä osunutkin metsäalueelle. Lähistöllä on laskuvarjohyppääjien harjoitusalue. Henkilö ei saanut vammoja tilanteessa.

Rullalautailija Sky Brown 9-vuotiaana.

Teinitähti aikoo saavuttaa ensimmäisen olympiamitalinsa jo 13-vuotiaana – edes kallomurtuma ei hetkauttanut skeittauksen ihmelasta

Somehitti Sky Brown on muun muassa Suomen Lizzie Armannon merkittävimpiä kilpakumppaneja taistelussa skeittikullasta.

Lizzie Armanto on naisten skeittauksen tienraivaaja.

Tony Hawk kertoo Yle Urheilulle, miksi Lizzie Armannon tarina on olympialaisten hienoimpia – “Jos ihmiset tietäisivät, mistä hän on selvinnyt”

Lizzie Armanto on paljon muutakin kuin Suomen olympiatoivo. Amerikansuomalainen on lajinsa tienraivaaja, joka onnistui uhmaamaan todennäköisyyksiä myös matkalla Tokioon.

kuvassa metsää, jossa kulkee keskellä maastopyöräreitti.

Maastopyöräilyn suosio kasvaa Kainuussa – reittejä on kunnostettu ja opastuksia parannettu

Esimerkiksi Kajaanin kaupunki ylläpitää kahta MTB- ja lähiretkeilyreittiä Lohtajalla ja Pöllyvaarassa. Reitit on merkitty maastoon erivärisin nuolin sekä puisin opastekyltein.

Tony Hawk poserar med svart bakgrund.

Skeittaajalegenda Tony Hawk arvioi Tokion kultasuosikit – mainitsi Suomen Lizzie Armannon nimen

Maailman tunnetuin rullalautailija Tony Hawk on Tokiossa paikalla seuraamassa lajinsa ensiesiintymistä olympialaisissa. Legendaarinen skeittaaja uskoo, että Lizzie Armanto yltää mitaleille.

13-vuotias Momiji Nishiya reilaa Tokion olympialaisten street-kilpailussa.

Olympiakultaa vain 13-vuotiaana! Nuoret skeittarit hurmasivat Tokion historiallisessa kisassa – "Skeittaus kuuluu kaikille"

Naisskeittarit pääsevät ennennäkemättömään valokeilaan Tokion olympialaisissa. Streetissä voittajaksi nousi vain 13-vuotias Momiji Nishiya, joka toivoo yhä useamman tytön kokeilevan lajia.

Skeittaus: Miesten streetin mitalistien parhaat temput

Nämä pysäytyskuvat ja hidastukset paljastavat uusien olympiatähtien huimat taidot – pilkoimme skeittauksen silmiä hivelevät temput osiin

Miesten streetin kärkikolmikko Horigome, Hoefler ja Eaton latasivat skeittauksen finaalissa taululle liudan järisyttäviä temppuja. Yle Urheilu purki mitalistien kolme parasta temppua osiin.

Nyjah Huston.

Tokion uutuuslajin kultasuosikki eli lapsuutensa eristyksissä ja elämä valui sivuraiteille – yksi voitto muutti perheen suunnan: "Pelasti henkemme"

Tokion olympialaisten kultasuosikki Nyjah Huston sai rastafarilaisen kasvatuksen. Hän ei pidä nykyisin yhteyttä kontrolloivaan isäänsä.

Jos Pinja Antikainen, 12, selvittää hiidenkirnujen haastereitin, isä on luvannut viedä hänet kiipeilymatkalle Eurooppaan

Pinja Antikaisen, 12, kesähaasteen palkintona odottaa kiipeilymatka Espanjaan – olympialaji kiipeily innostaa yhä useampia lapsia ja nuoria

Kiipeilyharrastus on nosteessa koko maassa. Uusien kiipeilyhallien avaaminen tuo lisää harrastajia lajin pariin. Etenkin lapset ja nuoret ovat lajista kiinnostuneita. Arvion mukaan kiipeilijöitä on Suomessa jo yhtä paljon kuin jääkiekkoilijoita.

Rullalautailija Lizzie Armanto

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto varmisti paikan Tokioon

Lizzie Armanto sijoittui tällä viikolla sulkeutuneessa olympiarankingissa viidenneksi.

Elmo Kaikkonen skeittaa Rovaniemellä Antinpuistossa

Rovaniemen skeittareilta vietiin harjoittelupaikka – kaupunki on luvannut uuden paikan Antinpuiston tilalle

Rovaniemeläiset skeittarit ovat vedonneet kaupunkiin, että he saisivat pitää 'epävirallisen' skeittipaikkansa Antinpuistossa, sillä Rovaniemen 'virallinen' skeittipuisto Ounasvaaralla on ruuhkainen.

Skeitin SM, toukokuu 2021.

Hengästyttävää temppujen ilotulitusta ja villejä voitonjuhlia – katso näyttävät kuvat ja videot skeittauksen SM-kisoista

Rullalautailun eli skeittauksen SM-mitalit ratkottiin kuluvana viikonloppuna Tampereella. Mukana nähtiin niin lajin vanhoja konkareita kuin tulevaisuuden tähtiä.

Jaakko Ojanen streetin Suomen mestariksi

Katso parhaat palat skeittauksen SM-kisojen streetin finaaleista

Yle näytti skeittauksen SM-kilpailut Yle Areenassa. Tästä jutusta löydät parhaat palat ja kokonaiset lähetykset skeittauksen SM-tapahtumasta.

Skeittauksen SM: Park finaalit, naiset

Katso tallenne: Skeittauksen SM-finaalit alkoivat Tampereella

Yle välittää skeittauksen SM-kilpailut Yle Areenassa. Perjantain naisten parkin finaalin voi katsoa uusintana oheisesta videosta.

skeittaus pääkuva

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai alkaa seurata skeittausta? Lähes kuka tahansa voi oppia uuden olympialajin termit ja perustemput

Rullalautailu eli skeittaus on tuhansien mahdollisuuksien laji, joka sopii nuorisoimagostaan huolimatta kaiken ikäisten harrastukseksi.

Tuuli Petäjä-Siren

Petäjä-Siren harmissaan toisen MM-kisapäivän päätteeksi – "Olisi ollut hyvä parannella asemia top kympissä"

Tuuli Petäjä-Siren jatkoi tasaisia otteitaan purjelautailun MM-kisoissa Cadizissa Espanjassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle