Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Parturi-kampaaja Sini Pieviläinen levittää väriä Sari Leinosen hiuksiin. Molemmilla on kasvomaskit yllä.

Maski saa parturi-kampaaja Sini Pieviläisen kasvot kukkimaan – vaiva on niin yleinen, että sille on somessa keksitty jo oma termi: maskne

Monella maski hankaa, painaa tai hautoo kasvoja. Joillakin maski voi pahentaa esimerkiksi aknea tai ruusufinniä.

Nuori nainen kauhistuu näppylöitä kasvoissaan.

Akne teininä saa menestymään myöhemmin elämässä muita paremmin

Finnit maksavat itsensä tutkimuksen mukaan takaisin.

Susanne Aalto vuonna 2013 ja vuonna 2017.

Pahamaineinen aknelääke rasittaa maksaa ja altistaa sikiövauriolle – Susanne Aalto tyytyväinen hoidon lopputulokseen

Lääkäri tyynnyttelee isotretinoiinista kulkevia kauhutarinoita ja muistuttaa, että valtaosa potilaista paranee pysyvästi.

Kuvassa Ebay:n sivustolla oleva myyjän valokuva kosmetiikkatuotteesta, jonka suomalaismies osti.

Helsinkiläismies kokeili verkosta ostettua itsehoitotuotetta – iho alkoi halkeilla ja irrota

Svenska Yle uutisoi tapauksesta, jossa itse tehdystä kemiallisesta kuorinnasta koitui sairaalahoitoa vaativa reaktio. Verkkokaupasta tilatun hapon markkinointi kuluttajille kosmetiikkatuotteena on kielletty EU:ssa.

Vauva

Minikokoinen murrosikä saa vastasyntyneen hormonit sekaisin

Matkalla aikuiseksi lapsen täytyy selvittää kaksi puberteettia, joista toisen lapsi käy läpi jo vauvana. Minipuberteetin on arveltu johtuvan äidin hormoneista, mutta tuoreet löydökset viittaavat siihen, että kyse on vauvan omista hormoneista.

Irtoripsiä asennetaan

Moni panostaa kauneudenhoitoon, kun autonvaihtoon ei ole varaa

Kauneudenhoitoon panostetaan huonosta taloustilanteesta huolimatta. Itsestä huolehtimisen arvostus on lisääntynyt, ja tottuneet kauneuspalvelun asiakkaat löytävät tiensä yhä uudelleen kauneudenhoitoammattilaisen penkkiin.

ehkäisy

Epäilyttääkö hormonaalinen ehkäisy?

E-pilleri on yhä suosituimpia ehkäisykeinoja Suomessa, vaikka huoli lääkkeen vaikutuksista on kasvanut. Mitä ehkäisyvälinettä sinä käytät? Oletko huomannut hormonaalisen ehkäisyn haittavaikutukset? Pitäisikö miehille kehittää ehkäisypilleri?

Avattu e-pilleripaketti ja käyttöohjeet.

Miesten ehkäisypilleri tuskin toteutuu – huolestuttaako hormonaalinen ehkäisy?

Miesten ehkäisypilleriä on yritetty saada markkinoille vuosikymmeniä. Nyt näyttää siltä, että miesten ehkäisypilleri on pysyvästi kuopattu vakavien haittavaikutusten ja käytön epäkäytännöllisyyden vuoksi. Mitä mieltä olet?

Nenä ja suu.

Akne voi yllättää naisen kypsässäkin iässä

Kypsään ikään ehtinyt ihminen, useimmiten nainen, saattaa havahtua jokin aamu finniongelmaan. Muutokset hormonitasapainossa voivat puhkaista aikuisiän aknen, johon on onneksi olemassa tehokas lääke.

Jasmin ehkäisypillereitä

E-pillerikohu ei aiheuttanut vaihtopaniikkia

Maailmalla kohua herättäneet ehkäisypillerit eivät ole aiheuttaneet huomattavaa vaihtoryntäystä Suomessa. Kanadassa maan terveysviranomaiset ovat yhdistäneet parikymmentä veritulppakuolemaa uuden sukupolven Yaz ja Yasmin ehkäisypillereihin. 

Jasmin ehkäisypillereitä

Moni syö e-pillereitä muuhun kuin ehkäisyyn

Monet naiset syövät e-pillereitä erilaisten gynekologisten sairauksien tai vaivojen hoitoon. Naistentautien erikoislääkäri kaipaisi muutosta Kelan korvauspolitiikkaan.

Suklaata.

Suklaa saattaa auttaa pysymään hoikkana

Pääsiäismunien popsijoille ilouutisia, sillä tutkimuksen mukaan suklaasta on löytynyt jälleen uusi puoli: se saattaa auttaa pysymään hoikkana.

Vaikea akne saattaa altistaa itsemurhalle

Vakavaa aknea potevat yrittävät itsemurhaa todennäköisemmin kuin samanikäiset yleensä. Osin riski saattaa liittyä aknen hoidossa käytettävään isotretinoiini-lääkkeeseen, British Medical Journalissa julkaistut ruotsalaistulokset vihjaavat.

Porsaita

STT: Venäjä täsmensi lihan antibiootin tetrasykliiniksi

Venäläisviranomainen on kertonut löytäneensä Atrian sioista tetrasykliiniä. STT:n mukaan Venäjä vaatii suomalaisilta elintarvikeyhtiöiltä tiukempaa linjaa antibioottien käytössä.

Infrapunasaunassa hikoillaan ilman löylyä

Terveyssaunaksikin kutsuttu infrapunasauna nostaa suosiotaan Suomessa. Esimerkiksi muutamat kymenlaaksolaiset kuntokeskukset ovat hankkineet infrapunasaunan asiakkaidensa käyttöön.

Finnit eivät ole vain teinien ongelma

Teini-iässä lähes jokainen meistä painii finniongelman kanssa. Pieni osa ihmisistä kuitenkin kärsii aknesta lähes koko elämänsä ajan. Lappeenrannan johtava lääkäri Pekka Keränen kertoo aikuisiän finniongelmista ja niiden hoidosta.

Hedelmistä helpotusta akneen

Runsaasti hedelmiä, kokojyväleipää ja pastaa sisältävä ruokavalio saattaa lievittää akneoireita, ilmenee tuoreesta australialaistutkimuksesta.

Mattilalta löydettiin steroideja

Entiseltä yleisurheiluvalmentajalta Kari Mattilalta heinäkuun 18. päivä Vantaalla takavarikoidut dopingaineet sisälsivät synteettisiä anabolisia steroideja ja niiden johdannaisia muutamia kymmeniä millilitroja ampulleina sekä noin 60 kappaletta tabletteina. Testosteronia oli ampulleina vajaat 30 millilitraa.