Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Milk consumption drops, cheese on the rise

Finland is still one of the world's highest per capita consumers of milk, but changes are afoot.

Laktoositon maito oli liikaa viranomaiselle – pienleipomon lopetettava vuosia jatkunut karjalanpiirakan myynti välittömästi

Leipomo oli käyttänyt valmistamiseen laktoositonta maitoa, vaikka sitä ei karjalanpiirakan sisällä olevassa riisipuurossa saa olla.

Vispikerma näkyviin, kuohukerma piiloon? Kermavaahdon synty on kemiaa, mutta leipojalle kerman valinta lopulta makuasia

Ruotsiksi pääsee helpommalla, sillä myös kuohukerma on ruotsiksi vispgrädde.

Sadat lapset käyvät kesällä ruokakoulua

Keittäminen, paistaminen, maistaminen ja haistaminen tulevat tutuiksi lapsille ruokakoulussa. Kokkaustaitojen lisäksi alakouluikäisille annetaan tietoa ruuan alkuperästä ja terveellisestä syömisestä.

Valio vetää osan ”huijaustuotteistaan” Ruotsin markkinoilta

Oulun Valion tuotantolaitoksilla valmistetut laktoosittomat maitotuotteet on valittu vuoden ruokahuijaukseksi ruotsalaislehdessä. Naapurimaassa otsikoihin nousivat Kefir -tuotteet.

Ruotsalaiset happamina Valiolle: laktoosittoman ostaja maksaa turhasta

Samaa kefiiriä ja jogurttia on myyty kahdella eri hinnalla.

Valio yrittää hivuttautua eurooppalaisiin ruokapöytiin Janakkalan Turengin tuotteilla

Valion tehdas Janakkalan Turengissa on noussut ratkaisevaan rooliin, kun yhtiö etsii uusia vientimarkkinoita maailmalta. Turengissa tehdään UHT-tuotteita, joilla on pitkä säilyvyysaika ja joita sen takia voidaan vielä kauaksikin. Tehdas voisi jopa tuplata tuotantonsa.

Laktoosittomuus ei ole itsestäänselvyys – ratkaisuksi laktoosittomat lehmät?

Kotieläinbiotekniikkaan erikoistunut yliopistonlehtori Kari Elo Helsingin yliopiston Maataloustieteiden laitokselta ei pidä ajatusta laktoositonta maitoa lypsävistä lehmistä aivan mahdottomana.

Lidl hyvittää Milbona-maitopalautukset Satamaidon listeriaepäilyn vuoksi - katso takaisinvedetyt tuotteet

Osa Lidlissä myytävänä olevasta Milbona-maitotuotteista on Satamaidon tuottamaa. Porissa toimiva osuusmeijeri Satamaito vetää jälleen maitotuotteita pois myynnistä, tällä kertaa listeriaepäilyn vuoksi. Lidl korvaa palautetut maidot, jotka on pakattu 10., 11., tai 12. toukokuuta.

Venäläisviranomainen väittää: Valio myönsi maidon antibioottijäämät – Valio kiistää

Valion viestinnästä kerrotaan, että sen edustajia ei ole edes käynyt Venäjän elintarvikevalvojan laboratoriossa.

Maanantai 17.11.2014

Suomen ensimmäinen terrorismioikeudenkäynti alkoi. Itä-Ukrainan kapinallisjohtajia EU:n pakotelistalle. Venäjä: Valion smetanassa laktoosia. Finlayson julkistaa Tom of Finland -malliston

Sanctions-hit Valio dismisses Russian lactose claims

Finland’s dairy giant Valio has dismissed claims made in the Russian media that its lactose-free Smetana may in fact contain lactose. Lactose-free products are exempt from Russian counter-sanctions slapped on food products from the EU, but Russian authorities are reportedly questioning at least one product in Valio’s lactose-free product range.

Venäjän viranomainen kertoo löytäneensä laktoosia Valion laktoosittomasta smetanasta

Väitetyn laktoosilöydöksen on tehnyt Venäjän elintarvikeviraston Pietarin toimipiste, kertoo venäläinen teollisuusuutissivusto. Valion mukaan on tuotannollisesti mahdotonta, että laktoosittomaan tuotteeseen olisi päätynyt laktoosia.

Tetracycline was the drug found in Finnish dairy imports, Russian authorities claim

Dairy giant Valio insist that type of antibiotic is not used in Finland to treat cattle, and call for an independent re-analysis of their lactose-free imports.

Kaslink Foods sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna neljä yritystä. Yksi niistä on kouvolalainen Kaslink Oy. Palkittuja yrityksiä yhdistävät kova kasvu ja työntekijöiden arvostus.

Lauantai 25.10.2014

Suomen viranomaiset ovat kiinnostuneet rahoista, joita suomalaisilla on Sveitsin pankeissa. Venäjä sanoo, että se on löytänyt antibioottia suomalaisista juustoista. Laskuvarjohypyn uusi korkeusennätys on 41 kilometriä. Talviaika alkaa sunnuntaina.

Venäjältä lisätietoja Valio-tarkastuksista: "Rajalla tutkitaan, onko laktoosittomassa maidossa laktoosia"

Venäjän elintarvikevalvontaviraston johtajan mukaan tetrasykliiniä löydettiin Valion laktoosittomista tuotteista, jotka tuotiin Venäjälle lokakuun alussa.

Valio yrittää teettää Venäjän-maidoille uusintatutkimuksen – "Suomessa ei edes käytetä kyseistä antibioottia"

Venäläinen uutistoimisto Interfax kertoi eilen perjantaina, että suomalaisista maitotuotteista on löydetty antibioottia. Valio kiistää tiedon ja yrittää teettää maidoille uusintatutkimuksen puolueettomassa laboratoriossa.

Russian food inspectors claim to discover antibiotics in Valio cheese

Finnish dairy giant dismisses the findings as “impossible” and “incomprehensible” as Russian consumer officials consider whether to ban the import of Finnish lactose-free products. The allergy-friendly goods are currently exempt from a Russian embargo on western food imports.

Laktoosittomat tuotteet eivät pääse edelleenkään Venäjälle

Venäjälle menossa olleet laktoosittomat maitotuotteet on kohta kaikki myyty Suomessa. Terminaalissa on jäljellä enää joitakin pitkäleimaisia tuotteita.

Valio ei ole vieläkään päässyt viemään laktoosittomia maitotuotteitaan Venäjälle

Yhtiöllä ei ole tietoa, milloin asiassa voisi tapahtua muutos. Rajalta käännytettyjä laktoosittomia tuotteita on myyty alennuksella Suomen kaupoissa.

Valio ei saa vietyä laktoosittomia tuotteita Venäjälle – "Näin se taas ilmoitettiin"

Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinsuojeluviranomainen tiedotti laktoosittomien tuotteiden vientikiellosta perjantaina Valiolle. Kiellon kestosta ei Valion viestintäjohtaja Pia Kontusen mukaan ole tarkempaa tietoa.

Ravintolat tarpovat ruokatrendien suossa: "Vegaani jos tulee syömään, niin ollaan aika heikoilla"

Esimerkiksi vaatimus laktoosittomasta ruoasta on jo niin yleinen, että ravintolan on helpompi tehdä ruoasta laktoositonta aina kun se on mahdollista. Ravintoloiden on myös seurattava erilaisia trendejä, jotka voivat vaihtua tiuhaan. Ruokakulttuurin professori sanoo, että erikoisruokavaliot myös muuttavat suomalaista ruokakulttuuria.

Valio to decide fate of rejected lactose-free products

Trucks carrying lactose-free milk products by the Finnish dairy company Valio are to return to their Lappeenranta depot after being stopped at the Russian border earlier this week. The company must now decide whether to dump the products or donate them to charity. A separate permit from the Finnish Food Safety Authority Evira would be required to retail the goods in Finland.

Lappeenrannan terminaali odottaa rajalla käännytettyjä rekkoja takaisin

Rekkojen saapumisaikataulua ei Lappeenrannassa vielä tiedetä. Tuoretuotteiden myynti Suomessa vaatisi uuden luvan Eviralta.

Venäjän maatalousministeriö: laktoosittomat tuotteet osittain takaisin tuontikieltoon

Ministeriö tukee venäläisten maitotuottajien tekemää ehdotusta tuontikiellosta.

Valio: Venäjä vaatii uudenlaista sertifiointia

Valion mukaan yhtiön laktoosittomia tuoretuotteita kuljettavat rekat pysäytettiin Venäjän rajalle muuttuneiden määräysten vuoksi.

Valio’s lactose-free cartons stopped at Russian border

Four Valio trucks are being held at the Russian border at Vaalimaa. Russian authorities are not letting the trucks deliver lactose-free products to Russia because they claim Valio does not have the proper certification to transport lactose-free milk.

Venäläiset maidontuottajat haluavat estää Valion laktoosittoman tuonnin Venäjälle

Tuottajat pyytävät kirjeessään hallitusta muuttamaan päätöstään sallia laktoosittoman maidon ja maitotuotteiden tuonnin.

Valio to lay off 126 after Russian dairy sanctions

The Finnish dairy giant Valio will end the employment of 126 people on fixed-term contracts as a result of Russian sanctions on EU dairy exports. The company will also temporarily lay-off a further 50 workers. Before the sanctions around a fifth of Valio’s turnover came from exports to Russia.

Mitä Venäjä tarkoittaa laktoosittomalla? Virkamies: Vastaus vasta rajalla

Venäjä hölläsi elintarvikkeiden tuontikieltoaan sallimalla muun muassa laktoosittomat maitotuotteet. Kukaan ei kuitenkaan tunnu tietävän mitä Venäjä tarkalleen ottaen tarkoittaa "laktoosittomalla".

Valio jatkaa yt-neuvotteluja – koneet silti valmiina käynnistymään

Valio jatkaa edelleen yt-neuvotteluja, jotka se käynnisti Venäjän julistaman tuontikiellon jälkeen. Laktoosittomien maitotuotteiden vapauttaminen kiellosta saattaa kuitenkin vaikuttaa yt-neuvotteluihin, joiden on määrä päättyä ensi viikolla.

Valio laktoosittomista tuotteista: Toimituskatkos Venäjälle kompensoidaan muutamassa viikossa

Yhtiö aloittaa laktoosittomien maitotuotteiden viennin Venäjälle mahdollisimman nopeasti. "Kaikki kysyvät, onko se tämä päivä, onko se huominen päivä. Se on ihan tässä näin", sanoo Valion Venäjän-liiketoimintaa johtava Mika Koskinen.

Finnish dairy to resume some exports to Russia

The head of Valio’s Russian operations says this is “very good news” for the company, and could spur a reconsideration of ongoing redundancy talks.

Valio: Laktoosittomien maitotuotteiden vienti Venäjälle jatkuu mahdollisimman pian

Venäjä höllensi tuontikiellossa olevien elintarvikkeiden listaa keskiviikkona. Valio kertoo tiedotteessa, että ensimmäisenä vientiin saadaan laktoositonta maitojuomaa ja joguttia.

Venäjä höllensi tuontikieltolistaa: Laktoositon maito sallitaan

Venäjä julkaisi muutokset hallituksen verkkosivuilla keskiviikkona.

Venäjä lieventämässä tuontirajoitteita – laktoosittomat tuotteet kymmenys Valion viennistä

Valion mukaan tuoretuotteet kuten maidot ja rahkat ovat jo melkein lopussa venäläisissä ruokakaupoissa.

Kouvolalainen perhemeijeri Kaslink laajentaa – oma tuotemerkki kauppoihin

Kouvolalainen meijeriyritys Kaslink kertoi perjantaina aloittavansa maitotuotteiden valmistamisen omalla tuotemerkillään. Aikaisemmin yhtiö on valmistanut tuotteita muille yrityksille.

Retrotarjoilut palaavat juhlapöytään

Perinteiset, selkeät maut ovat nyt haluttuja juhlapöydässä. Viikonloppuna pitopalveluyrittäjä ei työtunteja laske.

Maitolähettiläs yhdistää lehmän tuotteeseen

Mistä maito tulee? Kaikille suomalaisille lapsille se ei ole selvää. Eikä se, miksi maitoa tulisi juoda päivittäin. Maitolähettiläs Kati Laine kiertää ympäri maata luennoimassa terveellisestä ruokavaliosta ja hyvistä elämäntavoista.

Valio vetää takaisin haisevaa maitoa

Tuotteet poistetaan myynnistä ja hävitetään.

Olisiko teillä vähälaktoosista heteromaitoa luomuna?

Juotko maitoa? Minkälaista maitoa? Ihan tavallista? Ei sellaista olekaan. Mari Vesanummi pohtii kolumnissaan maidon ostamisen vaikeutta.

Kaali- ja perunaruoat ottavat oppilaita päähän

Yläasteikäiset pitävät kouluruokaa pääasiassa hyvänä. Positiivista palautetta nuoret antavat varsinkin erilaisten vaihtoehtojen tarjoamisesta. Monien mielestä tasoa voisi silti parantaakin.

Shops import organic milk to keep up with brisk demand

The popularity of organic milk is growing rapidly in Finland. The country's largest retailer, the S Group, has begun importing organic milk from Germany in order to meet demand.

Laktoositon maitojuoma säilyy tavallista kollegaansa pidempään

Laktoositon maitojuoma säilyy avattunakin huomattavan paljon kauemmin kuin tavallinen maito. Ero säilyvyydessä perustuu maidon lämpökäsittelyyn. Tavallinen maito pastoroidaan noin 70 asteessa, laktoositon maitojuoma taas yli 100 asteessa.

Silakoille Salveen asti

Maailmanmatkaaja Merja Åkerlind kertoo suunvuorossaan siitä, kuinka hän tapasi taannoin uuslahtelaisen. Mies vaikutti tyytyväiseltä siihen, että oli eläkepäivillään jättänyt pääkaupunkiseudun. Asuintilaa ja -mukavuutta saa Lahdesta huomattavasti halvemmalla kuin Helsingistä. Mutta jotakin kuitenkin puuttuu.

Kaslink Foods laajentaa laktoosittoman maidon markkinoille

Kouvolalaisen Kaslink Foodsin menestystarina jatkuu. Yritys aikoo viisinkertaistaa tuotantonsa laktoosittomalla maidolla.

Kaslink Foods laajentaa tuotantoaan Kouvolassa

Kouvolalainen Kaslink Food aloittaa laktoosittoman maidon tuotannon keväällä. Nopeasti kasvanut yritys valmistaa maitopohjaisia tuotteita kauppaketjujen omistamille tuotemerkeille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle