Uusimmat artikkelit
60-vuotiaassa Vaakon nakissa käydään kavereiden kanssa mopoillen, krapulaa hoitamassa ja hääpäivän illallisella – makkara sokerimunkilla pitää pintansa
Tampereen legendaarinen grillikioski viettää syntymäpäiviään huhtikuun lopulla. Sen luukulla on vuosikymmenten saatossa taltutettu myös valtiojohdon nälkä.

Kärkkäri täyttää 65 vuotta – makkaralla on oma asiakaskuntansa: "Oulun alueella kärkkärihulluus on voimissaan"
Kärkkärin valmistus uhattiin lopettaa 2003. Oululaiset keräsivät adressin kärkkärin valmistamisen jatkamiseksi. Nyt makkaralle pohditaan roolia osana Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.
Tässä kylässä ei nyhjötetä omassa talossa – Pilpalasta on Helsinkiin reilu 80 kilometriä ja puutalkoisiin saa apua
Pilpalan seudun kyläläiset osaavat tehdä yhteistyötä. Vuoden hämäläiseksi kyläksi nimetty seutu löytyy Lopelta. Kylien väeltä sujuvat yhdessä hikiset työt kuin juhlatkin.
Meat industry gears up for hot sausage demand on Midsummer holiday weekend
Sausage makers are preparing for tripled demand this Midsummer, with plant-based options still lagging behind in popularity.
Thursday's papers: Sote next steps, drunk scooter riders, Midsummer menus
Thursday's papers look into the future of social and healthcare services, e-scooter injuries and the tastes of Midsummer.
Tirisevä grillimakkara on joka juhannuksen horjumaton suosikki – tänäkin juhannuksena myynti kolminkertaistuu, kertovat lihatalot
Suomalaiset lihatalot alkavat valmistautua juhannukseen jo hyvissä ajoin, sillä se on selkeästi kesän kiireisin myyntiviikko. Broileri- ja kasvisvaihtoehtojen kysyntä on kasvanut vuosien varrella, mutta lihamakkara on edelleen juhannuksen myyntitykki. Myös pekoni ja luullinen liha maistuvat kuluttajille.
Kuntavaaleissa torimakkarat vaihtuvat Tiktokiin ja Facebookiin – viestintäasiantuntija: "Somessa ehdokas jää kiinni löysistä puheista"
Katleena Kortesuon mukaan korona hyödyttää konkareita ja someosaajia vaalikampanjoinnissa.
HKScan pakkaa jatkossa makkaroitaan puupohjaiseen muoviin
Mahdollisuuksia Forssassa leikatun lihan pakkaamiseen puupohjaiseen muoviin lihatalo selvittää edelleen.

Pitääkö kasvisnakit ja kasvispihvit nimetä uudelleen? EU-parlamentti äänestää pian kiistellystä ehdotuksesta
Parlamentti käsittelee ensi viikolla esitystä, joka rajoittaisi lihaa jäljittelevien tuotteiden nimiä.

Lieksan kouluissa syödään toiveruokaa ennen syyslomaa
Ruokalistalla ovat muun muassa uunimakkara, kananugetit ja tortillat

Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa
Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.
Isompia lihapaloja ja hitaampaa kypsyttämistä – hifistely on hiipinyt suomalaisten grillaukseen, mutta makkaraa ostetaan yhä 500 000 pakettia päivässä
Elintarvikekehityksen professori Anu Hopian mukaan ruoan voi saada meheväksi ja maistuvaksi millaisessa grillissä tahansa.

FC Lahti joutuu keskeyttämään ottelutapahtumien oheismyynnin: "Meidän tulisi käytännössä järjestää jostain huomiseksi 2 000 pöytää ja tuolia stadionille"
Tällä hetkellä seura ei voi myydä ottelutapahtumissa edes makkaraa.

Hallitus lieventää ulkoilmatilaisuuksien rajoituksia heinäkuussa: KPV valmistautuu ottamaan peleihin 1 200 katsojaa, Jaro 1 000
Lohkot erotetaan rauta-aidoin. Sisääntuloportteja ja myyntipisteitä Kokkolassa ja Pietarsaaressa on entuudestaan tarpeeksi.
Oopperalaulaja Jenni Lättilä on viettänyt kaksoiselämää jo ennen koronakriisiä – Taiteilija koronakeväänä 2020
Muusikoiden ajatuksia koronakeväänä 2020.
Finnish meat consumption takes tiny dip – pork still most popular
Beef and pork consumption fell in 2019, but a poultry boom is keeping meat stats high.

Tampere haluaa varmistaa, että koululaisille ja sairaalapotilaille riittää mustaamakkaraa
Kulutus on kaupungin ja sairaanhoitopiirin ateriayhtiössä yhteensä noin 7000 kiloa vuodessa.

Suomen ainoa ruokakoira torjuu sikaruttoa itärajalla – Aino nuuskii ja paljastaa Kuhmon Vartiuksessa liha- ja maitotuotteita
Vartiuksessa liha- ja maituotteita otetaan rajan yli tulevilta pois yli kilo joka ainoa päivä.

Asenteet muuttuvat yli tuhannen makkaran maassa – Saksan johtava lihanjalostaja valmistaa nyt currywurstia vain kasvisversiona
70-vuotias perinneherkku on inspiroinut jopa saksankielistä musiikkia.

Ihmiset panostavat juhannuksena ruokaan – "Soijanakki ei ole vielä korvannut grillimakkaraa"
Uudet perunat, punainen liha ja grillimakkara ovat juhannuspöydän kunkkuja.
Kolmekymppisten tilanne tällä hetkellä
Kolmekymppisvuorestako kansallinen ongelma?

Oliko kinkkupitsasi täyte sittenkin broileria? Ruokavirasto: "Nimi ei saa johtaa kuluttajaa harhaan"
Viranomaisten mielestä kinkkupitsan täytteen on oltava kinkkua, mutta useissa pitserioissa käytetään halvempia pitsasuikaleita.

Buchenwaldin keskitysleiriin kuuluneeseen rakennukseen aiotaan perustaa makkaramuseo
Mühlhausenin kaupunginvaltuusto toivoo, että museon perustajat etsisivät museolleen toisen sijoituspaikan.

Lidlin nautajauhelihassa salmonellaa, HK:n Kabanossi-makkaroissa ja grillinakeissa virheitä – erät vedetään myynnistä
Lidlin Bergman-merkkistä naudan jauhelihaa oli myynnissä viikoilla 2 ja 3. HK:n mukaan sen makkaraerässä voi olla soijaa tai maitoa.

Ryttylän Ykslammella kuutamohiihtoa
Latu-urat on tehty luistelijoille ja perinteisen tyylin hiihtäjille erikseen ja niiden hoidosta vastaa Ryttylän Kiri.

Finns eat too much red meat, study says
People in Finland need to change their dietary habits, according to the country's health institute.

Ravitsemussuositukset: Kasviksia ja kalaa enemmän – punaista lihaa, rasvaa ja alkoholia vähemmän
Tällä vuosikymmenellä suomalaisten ruokailutottumukset eivät ole kehittyneet välttämättä parempaan suuntaan.

Merikarvialainen Kari Mattila löysi piilotetun neulan makkarapötköstä: "Tajusin heti, että kyseessä on ilkivaltaa"
Neuloja on Merikarvialla löytynyt kahdesta leipomotuotteesta ja yhdestä makkarasta – poliisi tutkii tapauksia ja vartiointia kaupoissa on tehostettu.

Lakko tuntuu Pirkanmaalla kuudessa kunnassa: Ylöjärvellä makkaran grillausta ja soppatykki
JHL:n poliittinen lakko koskettaa Pirkanmaalla noin 300 yksittäistä työpaikkaa.
Mustamakkaroistaan tutun Tapolan perustaja Kyllikki Tapola on kuollut
Tapola kuoli 84-vuotiaana.

Älä tuo Venäjältä matkaeväänä jugurttia tai tuliaisena salamimakkaraa – Ruokakoira Aino on haistanut kesän aikana itärajalla jo parisataa kiloa luvattomia elintarvikkeita
Myös Viron matkailijan kannattaa jättää makkaratuliaiset ostamatta.

Hotsin syönnin maailmanmestarin ensikommentit: "Ei kovin hyvältä tunnu, mutta onhan tämä hieno saavutus"
Maailma sai ensimmäisen hotsin syönnin mestarin torstaina. Voittaja söi kolme hotsia ajassa 32 minuuttia ja 10 sekuntia.

Makkaran myynnin romahduttanut ohjelma, eläinten oloja parantanut kirja – media on järistellyt elintarviketeollisuutta usein, kulutustottumuksia harvemmin
Kohut tuotantoeläinten huonoista oloista aiheuttavat yleensä vain hetkellisen laskun lihan myyntiin.

Miten sinä vietät keskikesän juhlaa? Lähetä meille kuva tai kommentti
Sataako vai paistaako, onko sauna kuumana? Syötkö makkaraa tai mansikoita, entäpä palaako kokko? Teetkö juhannustaikoja, käytkö juhannustansseissa? Mitä ikinä juhannukseesi kuuluukin, lähetä meille kuva. Päivitämme juhannusfiiliksiä läpi viikonlopun tähän artikkeliin.

"Suomalaiset ovat lihansyöjäkansaa" – kasviksia grillataan aiempaa enemmän, mutta makkara pitää pintansa juhannuksen suosikkina
Maailmanlaajuisen terveysbuumin arvioidaan lisänneen kasvisten osuutta grillaamisessa.

Syö masu täyteen gyrosta, churrosia ja bratwurstia – Mikkelin kansainväliset markkinat alkavat
110 kauppiasta 35 maasta tarjoilee kansainvälisiä herkkuja Mikkelin satamassa.

Makkara on juhannuksen ylivoimainen ykkösherkku – hifistelijä grillaa raakamakkaraa, mutta suomalaisten suosikki on vanha tuttu
Juhannus on makkarakaupan ylivoimainen sesonki. Tällä viikolla kauppoihin on toimitettu 1,5 miljoonaa kiloa grillimakkaraa.

Grillimakkaroiden myynti on lisääntynyt lämpimän kevään ja alkukesän ansiosta
Kasvismakkaroiden osuus myynnistä on yhä pieni.

Hämeenlinnassa järjestetään hotsin syönnin MM-kilpailut heinäkuussa
Hotsi on hämeenlinnalainen erikoisuus, joka on keitinpiiras pätkällä makkaraa.

Asukkaiden viiden vuoden kampanja kannatti pikkukaupungissa – legendaarinen nakki palasi lihapiirakan väliin
Ilmainen nakki paistatteli julkisuudessa vuonna 2013.

Saksalaistieto: Lihan tuoteselosteen ”aromi” voi olla verta, luita ja teurasjätettä – ”Sitä ei voi pitää hyväksyttävänä”
Lihaa on aina yritetty pullistaa vedellä. Yksi syy on, että painavampi liha tuottaa valmistajalleen enemmän rahaa. Vesi ei kuitenkaan pysy lihassa itsekseen.

Venäjän media: Makkaraan piilotettu muistitikku vei Pietarin iskusta epäillyn jäljille
Venäjän media kertoo, että pidätetty 35-vuotias venäläismies on jo tunnustanut teon. Motiivi ei näytä kytkeytyvän ääri-islamilaisiin suuntauksiin.

Lihatalot etsivät uusia askelmerkkejä – toisaalta makkaran uskotaan pysyvän vielä "3000 vuotta"
Ruuan kulutustrendit hyppelevät nyhtökaurasta karppaukseen. Kuluttajien mieltymykset ailahtelevat, eikä lihatalojenkaan auta kuin yrittää pysyä mukana trendimaailmassa.

Poronsuoliverimakkarat ovat edelleen elävää perinnettä – "Vain todella laiska ei ota suolia talteen"
Perinne jatkuu niin kauan kun porot pysyvät terveinä, sanoo enontekiöläinen makkaramestari Anni Näkkäläjärvi.

New Finnish nutrition guidelines call for ethnic food "theme weeks" in daycare
The aim of the new guidelines from Finland's National Nutrition Council is to begin teaching youngsters from an early age to eat foods other than the traditional Finnish staples macaroni casserole, meatballs and sausages.

Raumon koululla osin mustuneesta omenasta syntyi syötävä kiisseli
Hävikkiruuasta puhuminen on alkanut purra. Torniolaiset kotitalouden valinneet kahdeksasluokkalaiset kertovat miettivänsä myös kotioloissa, voisiko raaka-aineen vielä hyödyntää, vaikka päiväys sanoo muuta.

Salamin pelikieltoa ei lyhennetty - oikeusturvalautakunta piti neljän ottelun pannan voimassa
KuPS:n valitus Gbolah Salamin pelikiellosta ei mennyt läpi.

Nakkikioskit ovat yhä suomalaisomistuksessa – niiden sielu on vieläkin makkara
Suomalaiset pikaruokayrittäjät pyörittävät pääsääntöisesti nakkikioskeja. Nakkari, snägäri, grillikioski. Nakkikioskilla on monta nimeä, vaikka asiakkaat eivät nakkeja juurikaan enää kysele.

Lauantai 24.6.2017 (radio)
Juhannusta on vietetty melko rauhallisesti. Mitä kuuluu suomalaiseen juhannukseen? Lontoossa on tyhjennetty tornitaloja, jotka eivät ole paloturvallisia. Viranomaiset antavat palkkioita kunnille, jotka ottavat lisää pakolaisia.