Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tampereen areena käsittelee sponsorinsa epäselvyydet kerralla ja "mahdollisimman pian" – Uros-yhtiöllä pieniäkin laskuja maksamatta

Tampereen areenan nimisponsorina toimivan teknologiayhtiön taustalta paljastui taas maanantaina uusia talousongelmia. Tampereella kaikki ongelmat käsitellään samalla kertaa.

Facebook lupaa 10 000 työpaikkaa Eurooppaan – kilpajuoksu "metaversumin" johtopaikasta on jo käynnissä

Metaversumilla tarkoitetaan tulevaisuuden mahdollista virtuaaliseen todellisuuteen perustuvaa uuden sukupolven internetiä, joka hämärtäisi rajoja fyysisen ja digitaalisen maailman välillä.

Teollisuusliitto uskoo yleissitovuuden syntyyn TES-rintamalla: Neuvotteluihin vielä matkaa

Teknologiateollisuuden mielestä TES-neuvottelut voitaisiin aloittaa koska tahansa. Teollisuusliitto vaatii mukaan lisää yrityksiä. Perinteisesti suurimmat vientialat ovat määränneet palkkalinjan, 1,9 prosentin näkymästä ei oltu yhtä mieltä.

Teollisuusliiton mukaan työehtoneuvotteluja ei voida vielä aloittaa, koska työnantajapuolen uudesta yhdistyksestä ei ole riittävästi tietoa

Puheenjohtaja Riku Aalto arvioi, ettei uuden työnantajaliiton jäsenpohja ole edelleenkään riittävän laaja neuvottelemaan sopimusta.

Työmarkkinapomot eivät pidä Stora Enson palkkaratkaisua mallina muille aloille: ”Päänavaus tulee varmasti kemianteollisuuden ja teknologiateollisuuden ratkaisuista”

Teollisuuden ensimmäinen sopimus on määrittänyt yleensä myös muiden suomalaisten palkankorotuksia, mutta nyt se ei kelpaa muulle vientiteollisuudelle suunnannäyttäjäksi.

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Uroksen toimitusjohtaja uskoo rahoituksen vielä löytyvän, eikä hänen mukaansa yhtiö aio alaskirjata satojen miljoonien voittojaan. Uroksen suurin velkoja on käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Valtiokonttori.

Teknologiateollisuuden neuvottelut työehdoista junnaavat – osapuolet ovat eri mieltä jopa siitä mitä tapahtuu, jos sopimusta ei synny

Teknologiateollisuuden työehtosopimus umpeutuu marraskuun lopussa, mutta neuvotteluja uusista työehdoista ei ole vielä edes aloitettu.

Työehtoneuvotteluissa väännetään jälleen kättä – liipasimella voivat olla sauna- ja yölisät, tässä 7 huomiota, jotka jokaisen on hyvä tietää

Metsä- ja teknologiateollisuus ovat matkalla kohti yritys- ja liiketoimintakohtaista sopimista. Työntekijäpuoli pelkää, että se johtaa palkka-aleen, työnantajan mielestä meneillään on kehitys, joka takaa hyväpalkkaisten töiden pysymisen Suomessa.

Menestyvä digiyritys ei liity perinteiseen sopimusmenettelyyn, vaan sorvaa itse työehtonsa: "Työntekijöillämme on varaa valita työnantajansa"

Tamperelainen metallialan yritys liittyi Teknologiateollisuuden työnantajiin, sillä se haluaa antaa sopimusneuvottelut asiantuntijoiden käsiin. Digitalisaatioyritys taas aikoo sopia työehdoista paikallisesti.

Teknologiayhtiö Urosta uhkaa selvitystila tai poisto kaupparekisteristä, jos se ei toimita tilinpäätöstietoja takarajaan mennessä

Oulussa toimivalta yhtiöltä puuttuu edelleen vuoden 2019 vahvistettu tilinpäätös. Yhtiön on toimitettava puuttuvat tiedot 13. tammikuuta mennessä, tai se voidaan asettaa selvitystilaan tai poistaa kaupparekisteristä.

Saksan vaalitulos voi vauhdittaa vihreää siirtymää – "Kysynnän kasvusta hyötyisi myös Suomen teollisuus", katsoo Teknologiateollisuus

Vientialoja edustavassa Teknologiateollisuus ry:ssä Saksan vaalitulokseen suhtaudutaan varovaisen myönteisesti. Suhtautumisessa EU:n velkakuriin ja teollisuuden asemaan ei ole näillä näkymin tapahtumassa suuria muutoksia. Vihreiden pääsy hallitukseen voisi puolestaan vauhdittaa puhtaan teknologian investointeja mikä olisi mahdollisuus myös suomalaisyrityksille.

Teollisuusliitto syyttää työnantajaa palkkakierroksen hajaannuksesta ja vannoo puolustavansa jäsentensä etua – "Mitään keinoa ei ole suljettu pois"

Teollisuusliiton mukaan teknologiateollisuuden työnantajat ajavat toimialaa kohti sopimuksetonta tilaa. Työnantajayhdistyksen johtaja rauhoittelee ja uskoo yleissitovan työehtosopimuksen syntyvän.

Tampereen areenan nimikkosponsorin Uroksen satumaiselta vaikuttanut taloustilanne herättää useita kysymyksiä – areena: yhtiö hoitanut velvoitteensa

STT:n tietojen mukaan teknologiayhtiön kassavirta ei ollut vuonna 2018 uskottava verrattuna 120 miljoonan euron ilmoitettuun liikevoittoon. Tampereen areenan mukaan markkinointiyhteistyökumppani on hoitanut velvoitteensa Tampereelle.

Teknologiayhtiö Uros vaihtaa toimitusjohtajansa nopealla aikataululla, mutta vaikenee vaihdon syistä

Oulussa toimiva Uros on nimennyt uudeksi toimitusjohtajakseen yhtiön teknologia- ja maajohtaja Rauno Jokelaisen. Hän aloittaa tehtävässä jo lokakuun alussa. Uros ei tiedotteessaan mainitse mitään nykyisen toimitusjohtajan Jerry Raatikaisen asemasta.

Heikki Valkama: Edelleen maailma on täynnä pikkutalebaneja, joiden mielestä sukupuolten erot tarkoittavat sitä, että naiset eivät voi pärjätä tietyissä töissä

Joidenkin teknologiajäbien juttuja kuunnellessa tuntuu välillä siltä, että kaikkialla tasa-arvo ei ole edennyt 1900-luvun alun asetelmista. Onneksi teknologia-alakin muuttuu, kirjoittaa Valkama blogissaan.

Teknologiateollisuus pelkää Suomen näivettyvän osaajapulaan – Nokia: Jos emme saa työvoimaa, työt tehdään sitten muualla

Teknologiateollisuuden mukaan tuleva osaajapula ratkaistaan työperäisellä maahanmuutolla. Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimuspäällikön mukaan Suomessa työnantajat ovat ehkä tottuneet siihen, että koulujärjestelmä tuottaa valmista työvoimaa.

Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys saanut 200 yritysjäsentä – työntekijöitä yli 33 000

Yleissitovuus on säilymässä kaikilla teollisuusaloilla, mutta palvelujen puolella tilanne on vielä epävarma.

Teknologiateollisuus irtautui osittain työehtosopimuksista, mutta harva työnantaja hyppää uuteen – järjestö vannoo yhä paikallisen sopimisen nimiin

Teknologiateollisuudessa lasketaan, kuinka moni yritys haluaa yhteiseen neuvottelupöytään. Metsäteollisuudessa neuvottelut takkuavat UPM:n ja Paperiliiton välillä. Uusien mallien työmarkkinasyksy on aluillaan.

Sitkeä pula komponenteista ja raaka-aineista jarruttaa vientiyritysten menestystä – kysyntä olisi kasvussa

Teollisuuden tuotantomäärät eivät ole nousseet koronaa edeltävälle tasolle Suomessa eivätkä maailmalla, kertoo Teknologiateollisuus ry. Tilausmäärät ovat kesällä kasvaneet, mutta selkeää kasvuspurttia ei ole syntynyt.

Seinäjoelle varmistumassa jättimäinen teknologiainvestointi, julkistus ensi viikolla

Kansainvälinen toimija julkistaa ensi viikolla investoinnin, jonka arvo voi Seinäjoen kaupungin mukaan nousta miljardiluokkaan.

Koronan vaikutukset odotettua pienemmät – Etelä-Savon elinkeinoelämällä valoisa lähitulevaisuus

Ely-keskuksen selvityksen mukaan tulevan vuoden odotetaan kääntävän elinkeinoelämän tilanteen nousujohteiseksi. Esimerkiki teknolgoiateollisuudessa tilausmäärät ovat jo nousseet ja metsäsektorilla hakkuuaikomukset ovat nousussa.

Ylen kysely: Ay-pomot ennustavat työtaistelujen täyteistä syksyä ja kevättä – "Nyt ollaan ytimessä, mihin työntekijät ovat liittonsa perustaneet"

Ammattiyhdistysjohtajat uskovat, että ensi keväänä ja syksynä nähdään viime vuosia enemmän lakkoja. Ay-johtajat perustelevat näkemystään työnantajien irtaantumisella valtakunnallisista työehtosopimuksista. Iso osa työnantajista ei taas ymmärrä, miksi työtaistelumäärät kasvaisivat.

Reuters: Miljardööri Jack Man kerrotaan joutuvan syrjään omasta yhtiöstään

Kiinan tunnetuin miljardööri Jack Ma voi joutua luopumaan perustamastaan IT-jätistä Ant Groupista. Hänen siirtymisensä syrjään voi pelastaa yhtiön toiminnan jatkumisen.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies perää hallitukselta rokotepassia erityisesti vientiyritysten tarpeisiin: “Exit-strategia ei ole valmis”

Ykkösaamussa vieraillut Häkämies kaipaa myös päätöstä rokotteiden alueellisesta kohdentamisesta.

Torstai 25.3.2021 (radio)

Hallitus ehdottaa liikkumisrajoituksia. Teknologiateollisuus irtautui työehtosopimusneuvotteluista. Lasten vanhemmat väsyvät. Siitepölykausi alkaa.

Analyysi: Teknologiateollisuuden uusi "kahden järjestön malli" lisää painetta syksyn liittokierrokselle

Teknologiateollisuus ei lähde Metsäteollisuuden tielle. Ainakaan täysin, kirjoittaa politiikan toimittaja Robert Sundman.

Teknologiateollisuuden työmarkkinapommi herättää jyrkkää vastustusta – YTN: Palkansaajien asema heikkenemässä merkittävästi

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL syyttää Teknologiateollisuutta työmarkkinajärjestelmän tahallisesta horjuttamisesta.

Teknologiateollisuudelta merkittävä lahjoitus turkulaisyliopistoille

Tavoitteena on kannustaa yliopistoja strategiseen yhteistyöhön ja vahvistamaan kumppanuuksia.

Liperiläinen teknologiayhtiö Kaptas osaksi kansainvälistä miljardikonsernia

Uusi yhtiö jatkaa toimintaansa Joensuun lisäksi myös Turussa.

Ylen aamu tänään: Hallituksen julistama koronasulku alkaa – ja kuntavaalit siirtyvät yllätyspäätöksellä Katso lähetys tästä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vaalien siirrosta. Virpi Suutarin uusi dokumentti sai äänensä Kansanradiosta.

Teknologiayhtiö haluaa, että puolet työntekijöistä on naisia – "Jos koodaamisessa ei huomioida tasa-arvoa, vinoumat siirtyvät algoritmeihin"

Nyt yhtiössä on 24 000 työntekijää. Jos naisia on puolet, yhtiö menestyy paremmin, sanoo maajohtaja.

Metalliteollisuudessa uskotaan markkinoiden elpymiseen – Stera Group tekee miljoonien investoinnin Tammelaan

Turussa pääpaikkaansa pitävä Stera Group on kansainvälisesti toimiva mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistuskonserni.

Google uhkaa estää hakukoneensa käytön Australiassa – syynä suunniteltu laki, joka pakottaisi sen maksamaan uutissisällöistä

Australian pääministeri Scott Morrison kuittasi nopeasti takaisin sanomalla, että "emme vastaa uhkauksiin".

Japanilainen Sumitomo SHI FW osakkaaksi vaasalaiseen jätteenpolttoyritykseen

Japanilainen Sumitomo SHI FW on ostanut vähemmistöosuuden vaasalaisesta Woima Corporationista. Yhtiön suunnittelu ja myyntityö jää Vaasaan.

Helle: Paine paikallisen sopimisen lisäämiseen ennennäkemätön, Riku Aalto kehottaa katsomaan Ruotsin palkankorotuksia

Teknologiateollisuuden mukaan osalla yrityksistä ei ole varaa vuosi sitten sovittuihin palkankorotuksiin.

Uudenkaupungin autotehdas menestyy, eivätkä hanskat tipu työajan päättyessä – Näin toimii paikallinen sopiminen teknologia-alalla

Joka viides teknologia-alan yritys neuvotteli palkoista työpaikalla, moni yritys päätyi isompaan palkankorotukseen kuin työehtosopimuksessa.

Yritykset koronakriisissä: Ravintoloille rokote on valo tunnelin päässä – teknologiateollisuus uskoo nopeaan nousuun

Ravintolayhtiö NoHo Partners uskoo, että markkinan toipuminen alkaa ensi kesänä.

Analyysi: Metsäteollisuuden irtiotto muuttaa merkittävästi suomalaisen sopimisen kulttuuria – Onko edessä palkanalennuksia vai lisää joustavuutta?

Ensin työnantajat halusivat eroon tupoista ja nyt liittotason neuvottelutkin ovat liian jäykkiä, kirjoittaa taloustoimittaja Hannele Muilu.

Teleste aloittaa yt-neuvottelut lomautusten jatkamiseksi

Edelliset yt-neuvottelut käytiin yrityksessä maaliskuussa.

Paikallisen sopimisen tuomista työpaikoista puuttuu näyttö – "Kuinka paljon se tuo työpaikkoja, jos sovitaan työaikapankin käytöstä tai lomarahojen siirtämisestä?"

Teknologiateollisuus toivoo yritysten tekevän paikallisesti liittojen sopimaa pienempiä palkankorotuksia ensi vuodelle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle