Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juha Prittinen

Vanhat kaunat ja työpaikkakiusaaminen kaatoivat Hattulan organisaatiouudistuksen – hallinto-oikeus: luottamus puolueettomuuteen vaarantunut

Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoo Matti Puotilan olleen esteellinen päättämään Hattulan organisaatiouudistuksesta, joka vaikutti teknisen johtajan Juha Prittisen asemaan.

Mies tekee huoltohommia tuulivoimalan siivessä roikkuen köysien avulla

Porilaispoliitikon toimet syyteharkintaan: Osallistui esteellisenä tuulivoimakaavan käsittelyyn, ja jo hyväksytty kaava kaatui

Martti Lundén (sd.) osallistui kaupunginhallituksessa Ahlaisten Lammin tuulivoimakaavan käsittelyyn, vaikka oli esteellinen. Jo hyväksytty kaava kaatui oikeudessa esteellisyyden takia.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Meilahden huvila-alueen rakennustyöt voi aloittaa – Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valitukset alueen kaavasta

KHO hylkäsi asiassa tulleet valitukset ja katsoi myös, että apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ole ollut esteellinen osallistuessaan paljon julkisuutta saaneen rakennushankkeen päätöksentekoon.

Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden emeritusprofessori Olli Mäenpää

Hallinto-oikeuden asiantuntija: Oikeuskansleri liikkui Berner-ohjeistuksessaan "lain tulkinnan reunamilla ja rajamailla"

Emeritusprofessori sanoo, että oikeuskansleri Tuomas Pöysti antoi ministeri Bernerille turhankin myötäsukaista ohjeistusta, kun tämä siirtyi ruotsalaiseen SEB-pankkiin vuonna 2019.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Korkein hallinto-oikeus: Apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ollut esteellinen Meilahden kaavapäätöksissä, suhde Pihla Viitalaan ei ollut läheinen

Useiden valitusten mukaan apulaispormestari oli vaikuttanut läheisen ystävänsä talon rakennusoikeutta koskevaan asemakaavaan Helsingin Meilahdessa. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kysymys ei ollut niin läheisestä ystävyydestä, että se olisi tehnyt Sinnemäen esteelliseksi.

MOT, tuulivoima, Yle TV1

Maalahteen kaavaillun tuulivoimapuiston käsittely palautuu kunnanhallituksen käsiteltäväksi esteellisyyksien takia

Tuulivoimapuiston kaavoituksesta päätettiin virheellisesti koska osa päätöksentekijöistä ovat esteellisiä. Hanke ehti edetä aina kunnanvaltuuston käsiteltäväksi ennen kuin esteellisyydet huomattiin. Nyt käsittely palautetaan.

Kuvassa on suojelupoliisin päämaja Helsingin Punavuoressa osoitteessa Ratakatu 12 syyskuussa 2020.

Suojelupoliisin ylietsivä tuomittiin sakkoihin virkarikoksesta, ei valita hovioikeuteen – tuomion taustalla oli miehen omistama koirayritys

Suojelupoliisin ylietsivä ei valita hovioikeuteen käräjäoikeuden langettamasta tuomiosta. Käräjäoikeus katsoi ylietsivän toimineen esteellisenä virkatehtävässään. Suojelupoliisi pohtii, voiko ylietsivä jatkaa virassaan.

Timo Hirvonen

Korkein oikeus: Merivoimien entinen esikuntapäällikkö syyllistyi neljään palvelusrikokseen – tuomittu selvisi ilman rangaistusta

Hovioikeus oli tuominnut viime syksynä Merivoimien entisen esikuntapäällikön sakkoihin neljästä palvelusrikoksesta. Korkein oikeus kumosi nyt sakkorangaistuksen.

Valtuustosalin nuija.

Pätevää äänestystä ei saatu aikaan: Muuramen tilinpäätössotku putoaa nyt tulevan valtuuston syliin, puheenjohtaja: "Olen tosi pettynyt"

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan mukaan yksi valtuutettu käveli ratkaisevasta äänestyksestä ulos ja paikalla ei siksi ollut riittävästi esteettömiä valtuutettuja.

Kuvassa on suojelupoliisin päämaja Helsingin Punavuoressa osoitteessa Ratakatu 12 syyskuussa 2020.

Suojelupoliisin ylietsivälle vaaditaan tuomiota virkavelvollisuuden rikkomisesta Fennovoimaan liittyvien virkatehtävien hoitamisessa

Ylietsivän osittain omistama yritys tarjosi Fennovoimalle koirien kouluttamiseen liittyviä palveluita. Syyttäjän mukaan ylietsivä oli esteellinen Fennovoiman ydinturvallisuuteen liittyvissä virkatehtävissään.

Hattulan kaavoituspäällikkö Juha Prittinen

Syyttäjä: Hattulasta irtisanotun Prittisen vastine ei loukannut lautakunnan jäsenen kunniaa

Hattulan elinvoimalautakunnan jäsen Reijo Hallenberg (kok.) pyysi poliisia tutkimaan, syyllistyikö Hattulan kunnan irtisanottu kaavoituspäällikkö Juha Prittinen oikaisuvaatimuksessaan kunnianloukkaukseen. Kirjoituksen ei katsottu olevan loukkaavan.

Jan Vapaavuori kuvattiin Ylen Pasilan toimispisteen sisäpihalla 25. marraskuuta 2020.

Pitäisikö yrityksiin siirtyville kuntajohtajille asettaa karenssi? Konsultiksi ryhtyvä Vapaavuori: "Varmaan tämä on asia, joka on hyvä selvittää"

Valtionhallinnossa karenssikäytäntö on jo olemassa, mutta kuntapuolella sellaista ei ole. Kuntaliiton mukaan voisi kuitenkin olla vaikeaa määritellä, minkälaisia tehtäviä karenssit koskisivat. Lisäksi karenssiajan palkka toisi kustannuksia kunnille.

Vanha tiilitalo Kouvolan Kasarminmäellä

Yle sai haltuunsa kaupunginjohtajan viestin päättäjille – kirjoittaa, että muualla talokaupoissa "olisi otettu iloiten vastaan kaupunginjohtajan tällainen tarjous"

Kouvolan kaupunki päätti myydä kaupunginjohtaja Marita Toikalle talon. Yksi kaupunginhallituksen jäsenistä vaatii päätöksen kumoamista. Hänen mielestään kaupunginjohtaja yritti vaikuttaa asian ratkaisuun.

Finanssivalvonnan logo

Financial watchdog takes control over supervision of investment firm

The Finnish Financial Supervision Authority says Privanet failed to comply with regulations several times.

Kyltti ennakkoäänestyspaikasta

Vaalitoimitsijoita tarvitaan kuntavaaleissa aiempaa enemmän – haasteena varahenkilöiden kouluttaminen riskiryhmäläisille ja äänestyspaikkojen koronaturvallisuus

Kuntavaaleissa tarvitaan vaalitoimitsijoita ja varahenkilöitä koronan takia aiempaa enemmän. Myös esteellisyydet ovat edelleen haasteena.

Uleåborgs tingsrätt

Kittilän kuntajupakan Eilavaara-osuus käsiteltäväksi Ouluun, Lapin käräjäoikeuden tuomarit ovat esteellisiä

Pääkäsittely alkaa Oulun käräjäoikeuden tiloissa helmikuun alussa.

Seminaarin koulun rakennukset ilmasta käsin kuvattuna.

Hämeenlinnan strategiajohtaja Markku Rimpelän virkarikosepäily syyttäjälle

Rimpelä edesauttoi Seminaarin koulun tilojen vuokraamista ollessaan liikesuhteessa kiinteistön omistajan kanssa.

Vettä kaadetaan karahvista.

Vuosikausia kiistellyn tekopohjavesihankkeen ympärillä kuohuu: Tampere arvioi vesilaitoksen toimitusjohtajan kaksoisroolin

Tampereen Veden ja tekopohjavesiyhtiö Tavasen toimitusjohtaja Petri Jokela kiistää mahdollisen esteellisyyden.

Vesilasi johon tulee vettä kraanasta.

Tampere päättää tekopohjavesiyhtiö Tavasen lisärahasta epäselvyyksistä huolimatta

Päätösesityksessä viitataan Tampereen Veden teettämään selvitykseen. Tampereen Veden ja Tavasen toimitusjohtajana toimii sama henkilö.

Timo Hirvonen

Merivoimien entinen esikuntapäällikkö sai sakot neljästä tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta

Hovioikeuden mukaan Hirvonen hyväksyi oman poikansa palkankorotuksen.

FISin pääsihteeri Sarah Lewis Lahden MM-hiihdoissa.

FIS-pomo Lewisin erottaminen tuli Sami Jauhojärvelle yllätyksenä: "On tapahtunut jotain sellaista, josta FIS ei ilmeisesti halua kertoa eteenpäin"

Sarah Lewisin erottamisella oli iso vaikutus myös Kansainvälisen hiihtoliiton FISin puheenjohtajakisaan.

Lieksan kaupunginvaltuusto kokoontuu kaupungintalolla.

Valitus Lieksan tarkastuslautakunnan erottamisesta ei mennyt läpi

Hallinto-oikeus on kumonnut Lieksan tarkastuslautakunnan erottamisesta tehdyn kuntalaisvalituksen kokonaisuudessaan.

vesikasvillisuutta evijärvessä

Evijärven säännöstelykorkeudesta noussut kiista etenemässä taas valtuustoon - Ely etsii sopua jo tänään

Ely-keskus etsii sovinnon siemeniä Evijärven säännöstelystä nousseeseen riitaan. Tarkoituksena on saada lupa nytkähtämään eteenpäin.

Helsingin hovioikeus

Syyttäjä: Merivoimien entinen esikuntapäällikkö vahvisti esteellisenä oman poikansa palkankorotuksen ja sukulaismiehen päällikkönimityksen

Lippueamiraali kiistää syytteet. Puolustuksen mukaan Puolustusvoimissa kiinnitettiin huomiota esteellissyyssäännöksiin vasta esitutkinnan alettua.

Sateinen Evijärvi

Järven pinnan korkeus ajoi kuntalaiset kahteen leiriin Evijärvellä – pikkukunnan päätöksentekokin meni solmuun

Evijärven pintaa haluttaisiin nostaa 10 senttimetrillä. Nosto parantaisi järven tilaa, mutta aiheuttaisi vettymistä rantapelloilla.

Markus

Fifa määräsi entiselle pääsihteerilleen pitkän toimintakiellon ja lähes miljoonan euron sakot

Kansainvälinen jalkapalloliitto irtisanoi Markus Kattnerin neljä vuotta sitten.

Merivoimien lippu liehuu tuulessa.

Korkea-arvoiselle upseerille syyte Merivoimien virkarikosepäilystä

Upseerin syytetään tehneen henkilöstöasioihin liittyviä päätöksiä esteellisenä. Hän kiistää syytteen.

Suksen voitelua

Kansainvälinen hiihtoliitto linjasi: Maastohiihdon fluorivoiteen totaalipanna voimaan 2022-23

FIS päätti viime syksynä, että fluorivoiteet kielletään ympäristö- ja terveyssyiden vuoksi.

Keminmaa, logo

Kuntaliiton lakiyksikkö: Keminmaan valtuuston olisi pitänyt käsitellä kunnanhallituksen puheenjohtajiston erottamiseen liittyvä vastaesitys

Kuntaliiton lakiyksikön mukaan menettelyvirhe voidaan korjata käsittelemällä asia uudestaan valtuustossa.

Kuvassa Martti Uusitalo

FIS:n hallituksen jäsen Martti Uusitalo kiistää väitteet esteellisyydestään fluorivoidepäätöksessä – "Ei ole ensimmäinen kerta, kun tämmöistä täysin posketonta spekulaatiota yritetään esittää"

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallituksen jäsen Martti Uusitalo on saanut toiminnastaan kritiikkiä, joka liittyy FIS:n kohun herättäneeseen päätökseen kieltää fluorivoiteet.

Porin kaupunginvaltuutettu Markku Tanttinen (sd.)

Luukkonen: Ropo ei voi tehdä oikaisuvaatimusta Tanttisen jääviysepäilystä

Valtuutettu Mikael Ropo (kok.) katsoi, että "Pensselisetänä" tunnettu Markku Tanttinen (ikivihreä) toimi valtuustossa asiassa, jossa oli jäävi. Tanttinen kiistää väitteen.

Kuvassa on S-ryhmän PKO:n tunnus.

Kuntapäättäjät ovat sankoin joukoin ehdolla pohjoiskarjalaisen S-ryhmän edustajistoon – poliittisia luottamustoimia ei tuoda mainoksissa esiin

PKO:n viestintäjohtajan mukaan edustajistossa olevilla kuntapäättäjillä ei ole eturistiriidan vaaraa, sillä kuntapäättäjät jääväävät itsensä tarvittaessa.

Kittilän kunnanvaltuuston kokous lokakuussa vuonna 2017

Kittilässä vaaditaan syytteen saaneet kuntapäättäjät hyllytettäviksi

Helmikuussa syytteen saivat muun muassa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Aki Nevalainen ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala.

Porin kaupunginvaltuutettu Markku Tanttinen (sd.)

Porissa kiista kerrostalotontin vuokrapäätöksestä – "Pensselisetä" Tanttinen: En ollut jäävi

Kyse on Kaanaassa sijaitsevan kerrostalotontin vuokraehtojen käsittelystä Porin kaupunginvaltuustossa.

Lähihoitaja pitelee potilaan käsistä

Kunnallisvalitus Keminmaan sote-palvelujen ulkoistamisesta kaatui hallinto-oikeudessa

Oikeus jätti osan valitukseen sisältyvistä asioista tutkimatta ja hylkäsi muun muassa esteellisyyttä koskevat valitusperusteet.

Tilaajajohtaja Markku Rimpelä

Kuntaliitto: Hämeenlinna voisi hakea korvauksia Markku Rimpelältä, jos häntä vastaan nostetaan syyte

Kuntaliiton antama lausunto Rimpelän esteellisyydestä julkaistiin.

Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja Markku Rimpelä

Kuntaliitto: Rimpelä oli todennäköisesti esteellinen Seminaarin koulun vuokra-asiassa

Hämeenlinnan kaupunki ei ryhdy tässä vaiheessa enempiin toimiin, vaan odottaa poliisin esitutkinnan valmistumista.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo Parolannummella.

Selvitys: Apulaiskaupunginjohtaja Isosuo ei ollut esteellinen Hämeenlinnan linja-autoaseman päätöksenteossa

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki Juha Isosuon roolista selvityspyynnön joulukuussa.

Kittilän kunnan vaakuna kunnantalon seinässä.

Hallinto-oikeus kumosi Kittilän päätöksen – yhdyskuntainsinöörin valinnassa esteellisiä päättäjiä

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi jo toisen päätöksen, joka liittyy Kittilän kunnan yhdyskuntainsinöörin valintaan.

Seminaarin koulun rakennukset ilmasta käsin kuvattuna.

Hämeenlinna julkisti asiakirjoja Seminaarin koulun vuokraamisesta

Markku Rimpelän aiemmin salassapidetty selvitys kaupunginhallitukselle on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marinin uusi hallitus.

Hallitukselta heti periaatepäätös: Ministerit sitoutuvat kertomaan aikeistaan siirtyä toisiin hommiin hallituskaudella

Ilmoitus aikomuksesta siirtyä muihin tehtäviin ja tarvittava selvitys tulee antaa hyvissä ajoin etukäteen.

Seminaarin koulun rakennukset ilmasta käsin kuvattuna.

Hämeenlinnan kaupunki teettää selvityksen Seminaarin koulun vuokrausasiasta

Julkisuudessa on epäilty, että Seminaarin koulun vuokraamisessa vuosina 2011–2012 olisi ollut epäselvyyksiä.

Kaskisten valtuusto.

Suomen pienin kaupunki ei taivu kuntaliitokseen – Kaskisten ja Närpiön liitto kaatui tiukan äänestyksen jälkeen

Kaskisissa kuntaliitoksen vastustajat voittivat värikkään kokouksen jälkeen niukasti yhdellä äänellä. Närpiössä oltiin selkeästi kuntaliitoksen kannalla.

Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen.

Appeal court upholds fine in ex-Customs boss' negligence case

The appeal court changed the ex-customs boss' conviction to one based on a lighter charge.

Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen.

Hovioikeus tuomitsi Tullin ex-pääjohtajan sakkoihin – Hartikainen syyllistyi huolimattomuuteen

Helsingin käräjäoikeus katsoi aiemmin, että Tullin entisen pääjohtajan Antti Hartikaisen menettely oli tahallinen.

Hitas-asuntoja Helsingin Katajanokalla.

Helsingin valtuusto lykkäsi Hitas-järjestelmästä päättämistä tulevaisuuteen – 17 valtuutettua poistui salista jääviyden takia

Kokoomuksen Otto Meren aloite niin sanotun Hitas-järjestelmän lakkauttamisesta puhutti Helsingin valtuutettuja keskiviikkoiltana. Valtuusto päätti kuitenkin siirtää purkamispäätöstä tulevaisuuteen.

keskusrikospoliisin logo seinässä

Merivoimien virkarikosepäilyt etenevät syyteharkintaan

Lippueamiraalia epäillään neljästä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Anonyymi valokuva hautajaisista, Virtain kirkko, Jyväskylä, 22.3.2019.

Vaalilautakunta: Tornion kirkkoherranvaalissa esteellisiksi väitetyt virkailijat tekivät oman ratkaisunsa

Tornion kirkkoherranvaalin vaalilautakunta on mielestään noudattanut ehdotonta puolueettomuutta vaalissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle