Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pääministeri Petteri Orpo ja valtiovarainministeri Riikka Purra eduskunnan kyselytunnilla.

SDP:n Tuppurainen tivasi pääministeri Orpolta: Mitä vammaispalvelulain siirtäminen kertoo johtajuudestanne?

Pääministeri Orpo vakuutti, että kyse ei ole vammaisten palveluiden leikkaamisesta vaan lain soveltamisalan tarkentamisesta.

Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo (vas.) sekä Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ja puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko tiedotustilaisuudessa Eduskuntatalon Valtiosalissa Helsingissä 27. syyskuuta 2023.

Keskustalta ja Liike Nytiltä yhteinen välikysymys soten lähipalveluista

Tämä on Orpon hallituksen ensimmäinen välikysymys. Talousahdingossa olevat hyvinvointialueet etsivät parhaillaan säästöjä soten lähipalveluista.

Prime Minister Petteri Orpo in Yle studios on Thursday 14 September 2023.

Petteri Orpo lupaa lisää veronkevennyksiä budjettiriihessä

Pääministeri Orpon (kok.) mukaan työttömyysvakuutusmaksujen ylijäämä tulee tarkoittamaan veronkevennyksiä työntekijöille ja työnantajille. Puolueiden puheenjohtajat haastoivat toisiaan A-Talkissa.

Wille Rydman halaa Mari Rantastata.

Kaksi keskustalaista äänesti väärin, Purra kutsui Biaudet'n toimintaa ”rikkomukseksi” – tässä tärkeimmät perjantain äänestyksistä

Eduskunta on äänestänyt: sekä Petteri Orpon hallitus että ministerit Riikka Purra ja Wille Rydman saivat eduskunnan luottamuksen.

Petteri Orpo, Riikka Purra, Anna-Maja Henriksson ja Sari Essayah.

SDP:n Tuppurainen arvosteli hallitusta kyselytunnilla rakennusalan auttamisen hitaudesta – elinkeinoministeri Rydman: toimiin on jo ryhdytty

Oppositio nosti eduskunnan kyselytunnilla esille myös sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoituksen.

Wille Rydman A-studiossa ma 17.7.2023.

Ministeri Wille Rydman väitti Suomessa olevan tahoja, jotka levittävät hallituksesta valheita – näin hän selittää

Rydmanin mukaan valheita on päätynyt ulkomaiseen mediaan, kuten saksalaiseen Süddeutsche Zeitungiin, joka on yksi Saksan suurimpia sanomalehtiä.

Uuden hallituksen tervehdyskäynti tasavallan presidentin luona.

Oppositio ihmettelee hallituksen jatkuvaa likapyykin pesua – Harkimo: Eduskunta pitäisi kutsua koolle

Keskustan Annika Saarikko ehdottaa, että kaikki eduskuntapuolueet allekirjoittaisivat uudelleen rasismin vastaisen julkilausuman.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä A-studion haastattelussa.

Orpon hallituksella edessään pelisääntökeskustelu – PS:n Mäkelä: Luottamuksen rakentaminen vaatii vakuutuksen RKP:lta

Hallituspuolueiden edustajat vakuuttivat A-studiossa maanantaina, että hallitus on toimintakykyinen. He kuitenkin myönsivät, että hallituskumppaneiden on tärkeä keskustella yhteisistä pelisäännöistä.

Boris Nemtsov, taustalla Kremliä ja mielenosoittajia. Nemtsovilla parransänkeä ja harmaa tukka.

Kukkameri ilmestyi salamurhatun poliitikon muistomerkille Moskovassa: ”Jos hän olisi ollut presidentti, näitä mielettömiä asioita ei olisi tapahtunut”

Moskovan viranomaiset eivät poistaneet oppositiopoliitikkoa muistelemaan tulleita ihmisiä Kremlin edustalta.

Riksdagens halvtomma plenisal.

Eduskunnan kyselytunnilla oppositio vaati kurinpalautusta kouluihin, hallitus korosti rahoituksen lisäyksiä

Eduskuntavaaleihin on aikaa kuusi viikkoa, ja puolueiden vaaliteemat nousivat esille myös eduskunnan kyselytunnilla.

Sanna Marin.

Energiakriisi, Nato ja hallituksen horjuminen – katso hetket, joista politiikan myrskyisä syksy muistetaan

Eduskunta jäi tänään joulutauolle tiiviin syksyn jälkeen. Inflaatio ja sähkön korkea hinta ovat leimanneet politiikan viime kuukausia. Oppositio on yrittänyt kaataa hallitusta välikysymyksin.

Krista Mikkonen.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 100–70 äänestyksessä katurikollisuudesta

Opposition mielestä hallitus on epäonnistunut katujen turvaamisessa eikä Suomen maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikka ole ollut onnistunutta.

Keskustan Antti Kurvinen välikysymysäänestyksen aikana 09.12.2022 Eduskunnassa.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 99–73 välikysymysäänestyksessä maatalouden ahdingosta

Oppositio syytti välikysymyksessä hallitusta välinpitämättömyydestä ja toimettomuudesta maatalouden tukemisessa. Hallitus sai kuitenkin odotetusti eduskunnan luottamuksen.

Kristillisdemokraattien Sari Tanus eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 8. joulukuuta 2022.

”Monen suomalaisen joululahjat jäävät ostamatta” – oppositio vaati hallitukselta uusia toimia sähkölaskuista selviämiseen

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan yrityksille on annettu viesti, että hallitus on avoin uusille ydinvoimahankkeille. Investoijaa ei kuitenkaan näytä löytyvän.

Riikka Purra jättää välikysymyksen.

Oppositio yrittää jälleen kaataa hallituksen, vaatii nyt vastauksia katujengien ja ryöstöjen kuriin saamiseen

Opposition mielestä hallitus on epäonnistunut katujen turvaamisessa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra katsoo, että maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaa pitää kiristää merkittävästi.

Pääministeri Sanna Marin ja valtiovarainministeri Annika Saarikko eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 7. joulukuuta 2022.

Marin: Jos pelisääntöjä vielä kerran rikotaan, tätä hallitusta ei enää ole – lue hallituskumppanien reaktiot

Keskusta liittoutui opposition kanssa, kun eduskunta äänesti hallituskriisin aiheuttaneesta luonnonsuojelulaista.

Ministerit Annika Saarikko, Krista Kiuru ja Maria Ohisalo eduskunnan kyselytunnilla.

Valtiovarainministeri Saarikon mukaan energiayhtiöiden ylisuurille voitoille tulee lisävero

Sähkön saatavuuden ja hinnan lisäksi kyselytunnilla puhuttiin valtion velkaantumisesta ja hyvinvointialueiden riittämättömästä rahoituksesta.

 Maryja Kalesnikava.

Vangittu valkovenäläinen oppositiojohtaja joutui yllättäen tehohoitoon, ja lähipiiri vaatii nyt lisätietoja

Maryja Kalesnikava on yksi naisista, jotka johtivat historiallisia mielenosoituksia Lukašenkaa vastaan Valko-Venäjällä vuonna 2020. Hänen isänsä on viimein päässyt keskustelemaan lääkäreiden kanssa.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko ja keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska eduskunnan täysistunnossa Helsingissä

Hallitusta ryöpytettiin jatkuvasta velanotosta – Saarikko kuittasi takaisin: Oppositio ottaisi saman verran velkaa ensi vuonna

Eduskunnassa väiteltiin kiivasti siitä, miten valtiotaloutta pitäisi hoitaa, kun oppositio esitteli vaihtoehtobudjettejaan.

Kokoomuksen Janne Heikkinen, kristillisdemokraattien Peter Östman ja Sari Essayah, perussuomalaisten Riikka Purra ja Kike Elomaa ja liike nytin Harry Harkimo jättivät välikysymyksen eduskunnassa marraskuussa.

Oppositio jätti välikysymyksen maatalouden kriisistä ja ruuantuotannon turvaamisesta – "Maataloudesta on tullut hallituksen riitelyn uhri"

Opposition mukaan hallitus on ollut välinpitämätön maatalouden ahdinkoa kohtaan koko hallituskauden ajan.

Markus Lohi ja Timo Heinonen.

Oppositio pommittaa hallitusta taas uudella välikysymyksellä – nyt kyse maatalouden tukirahoista

Hallitus ei ole päässyt toistaiseksi sopuun maatalouden uudesta tukipaketista. Päätöksiä lisätuesta saatetaan tehdä vasta ensi vuonna, mitä oppositio pitää liian myöhäisenä.

Sanna Marin pitää puhetta eduskunnassa.

Orpo tivasi kyselytunnilla, onko riitelevä hallitus enää toimintakykyinen – pääministeri Marin ei aio laittaa pillejä pussiin

Kyselytunnilla keskusteltiin kiihkeään sävyyn paperittomien terveyspalveluiden tarpeellisuudesta ja luonnon ennallistamisasetuksesta sekä hallituksen sisäisestä riitelystä.

Pääministeri Sanna Marin eduskunnassa Helsingissä 9. marraskuuta 2022.

Pääministeri Marin luonnon ennallistamisasetuksesta: Ei-kanta jo nyt – se vasta olisi huonoa EU-vaikuttamista

Oppositio mukaan hallitus löi laimin Suomen etujen ajamisen luonnon ennallistamisasetuksessa. Hallituksen luottamuksesta äänestetään perjantaina kello 13.

Eduskunnan kyselytunti

Pääministeri Marin eduskunnan kyselytunnilla: Tarvitsemme ensi hallituskaudella myös leikkauksia

Marinin mukaan ensi hallituskaudella pitää tarkastella paitsi menosäästöjä mutta myös veronkiristyksiä.

Timo Heinosen some-postaus kummastutti budjettiväittelyssä

Eduskunta aloitti budjetin käsittelyn – Saarikko: "PS:n politiikalla oltaisiin Putinin taskussa", Purra: "Ette ole noin tyhmä"

Ensi vuoden tulo- ja menoarvion loppusumma 80,5 on miljardia euroa. Isoja ja ennakoimattomia rahoja menee muun muassa puolustukseen, energian hinnannousun korvaamiseen sekä kohonneiden korkomenojen kattamiseen.

Sari Sarkomaa (kok.), Kai Mykkänen (kok.), Päivi Räsänen (kd.), Ville Tavio (ps.) ja Arja Juvonen (ps.) jättivät välikysymyksen eduskunnassa syyskuussa.

Oppositio jätti välikysymyksen vanhus- ja terveyspalveluiden kriisistä – kokoomuksen Sarkomaa: "Jos ei ole hoitajia, ei ole palveluita"

Hallituksen syksy alkaa kahdella välikysymyksellä. Toinen koskee terveyspalveluiden kriisiytymistä, toinen energiapolitiikkaa.

Ville Tavio

Perussuomalaiset vaatii hallitukselta selvitystä eduskunnalle Uniper-kriisistä – Tavio: "Oliko hallitus toimintakykyinen Marinin juhliessa?"

Oppositiopuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmä kokoontuu tänään Lappeenrannassa. Puolue vaatii selvitystä Uniperin tilanteesta.

Perussuomalaisten Sanna Antikainen kysyy eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Oppositio tivasi lastensuojelun uudistamisesta ja oppimisen tuesta – PS:n Antikainen: "Miksi hallitus ei ole antanut rahaa ja resursseja?"

Peruspalveluministerin mukaan lastensuojelulain uudistaminen käynnistetään tällä vaalikaudella. Opetusministeri odottaa oppimisen tukea selvittäneen työryhmän tuloksia ennen toimia.

Krista Mikkonen puhuu eduskunnassa.

PS vaatii Suomen rajoja kiinni siirtolaisjoukon edessä: Miksi tämä on mahdollista Puolassa? Sisäministeri syytti oppositiota hybridivaikuttamisesta

Kyselytunnilla toivottiin myös Suomen jäsenhakemuksen ripeää hyväksymistä Nato-maissa. Päivitimme juttuun kyselytunnin annin.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) puhumassa eduskunnassa.

Turvapaikanhakijoilla painostamisesta syntyi suuri kiista eduskunnan kyselytunnilla

Pääministeriä sijaistavan Annika Saarikon mukaan hallitus on valmis sulkemaan Suomen rajan, jos rajan yli tulemista käytetään vihamielisessä tarkoituksessa.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Hallitus turvaa hoitajalakon aikana hoitoa lakimuutoksella, PS vaatii pakolaiskiintiön nollausta ukrainalaisten tulon takia

Kansanedustajia puhutti myös ukrainalaisten pakolaisten opiskelu, päivähoito ja työnteon sujuvoittaminen. Päivitimme kyselytunnin annin tähän juttuun.

Sanna Marin eduskunnassa.

Kaikkonen Natosta: Mitään yhden yön menettelyä ei ole olemassa – eduskunta keskusteli turvallisuuspolitiikasta

Ilmassa on paljon kysymyksiä Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan vaikutuksista ja turvallisuustilanteen muutoksesta. Eduskunta keskusteli aiheesta tiistaina.

Ulkoministeri Pekka Haavisto, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ja elinkeinoministeri Mika Lintilä eduskunnan kyselytunnilla.

Kyselytunnilla käytiin kiivasta keskustelua energiasta, Lindtman: Venäjän letkuista irrottautuminen on myös turvallisuuskysymys

Eduskunnan suullisella kyselytunnilla keskusteltiin myös Suomen varautumisesta hybridioperaatioihin.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä.

Turvapaikanhakijat ja sote-uudistus kyselytunnin aiheina, joulukysymys pukista ja bensasta hauskuutti kansanedustajia – katso video

Kokoomuksen Petteri Orpo pelkäsi, että sote-palvelut ovat vuoden päästä kaaoksessa. Vuoden viimeisellä kyselytunnilla esitettiin myös perinteinen kepeä joulukysymys.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen puhui eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Oppositio tivasi kyselytunnilla ministereiltä eripuraisesta metsälinjauksesta ja syytti heikosta ennakkovaikuttamista EU:n ilmastoasetukseen

Hallituksen keskiviikkona päättämä linjaus EU:n kestävän rahoituksen luokitteluun kuumensi kyselytunnilla. Oppositio iski hallituspuolueiden erimielisyyteen.

Pääministeri Sanna Marin vastausvuorossa eduskunnan suullisella kyselytunnilla

Lääkäreiden saaminen syrjäseudulle, maakuntavero ja äänestysinto aluevaaleissa huolestuttivat kyselytunnilla

Kyselytunnin aiheisiin nousivat myös matkusrajoitukset. Hallitus päätti höllennyksistä torstaina. Oppositiossa katsotaan, että Suomi on jo myöhässä matkailun avaamisessa.

Sanna Marin

Kulttuurin, urheilun ja tapahtumien ahdinko kiihdytti kyselytunnilla – Saarikon mukaan tilanne epäreilu, Marin vetosi alaan: Vielä hetki malttia

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi, että tilanne on epäreilu, kun jalkapallokatsomot ammottavat tyhjyyttään mutta vieressä terassit täyttyvät. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) pitää merkittäviä helpotuksia tapahtuma-alalle mahdollisina, jos koronatilanne sen sallii.

Mika Salminen ja Sanna Marin

Hallitus esittää liikkumisrajoituksia, Marin vetoaa: terveydenhuolto on uhattuna, jätetään juhlat ja illanistujaiset nyt väliin

THL:n arvion mukaan liikkumisrajoitukset vähentäisivät kontakteja nykyisestä noin neljänneksellä.

Eduskunnan täysistunto 11.2.2021

Yle seurasi kyselytuntia: Kokoomus moitti kotihoidon rapautumista – perussuomalaiset: Hallitus vihaa turveteollisuutta

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ihmetteli, miksei kokoomus laittanut vanhustenhoitoa kuntoon hallituksessa ollessaan.

Eduskunnan täysistunto 10.2.2021

Yle seurasi kiistelyä EU-elpymispaketista: Oppositio moitti huonosti neuvotelluksi, "Kenen pussiin te pelaatte", kysyi Tuppurainen perussuomalaisilta

Oppositiossa ei olla lainkaan vakuuttuneita siitä, että elpymispaketti jää kertaluonteiseksi ratkaisuksi.

Eduskunnan täysistunto 9.2.2021

Yle seurasi valtiopäivien avauskeskustelua: Puhemies joutui ojentamaan Ano Turtiaista, Marinin mukaan mitään työllisyystoimea ei suljeta pois

Valtiovarainministeriön raportti, jonka mukaan Suomi on jäämässä muista Pohjoismaista jälkeen, huolestutti eduskunnassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle