Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruokavirasto löysi myynnistä kalakukkoja, joita ei saisi kutsua kalakukoiksi

Viraston mukaan nimisuojattujen elintarvikkeiden nimeämisessä on edelleen puutteita.

Taas hälytys tulipalosta kalakukkoleipomon takia Kuopiossa – palomestari: ilmoittaja toimii oikein

Uunin sytyttäminen kalakukkoleipomossa aiheuttaa usein ilmoituksia tulipalosta Kuopion keskustassa.

Kalakukkoleipomon uunin sytytyksestä tullut pelastuslaitokselle vakiohälytyksen aihe Kuopiossa

Pelastuslaitoksen mukaan leipomon savusta tulee "aika monta" hälytystä vuodessa.

Kuopioon avataan uudentyyppisiä hotelleja, samalla ravintolatarjonta laajenee: "Ajatuksena olisi, että me vähän tuunailtaisiin kalakukkoa"

Lappilaiseen ketjuun kuuluva hotelli avautuu pian asemanseudulle. Jynkkään on puolestaan tulossa putiikkihotelli.

Poliisi pukeutuu pinkkiin, huumemuuli Helsinkiin, Tauskin uusi kohusuhde – Aamu alkoi aprillilla

Sosiaalinen media on täyttynyt erilaisista aprillipäivän piloista. Kokosimme tähän artikkeliin hauskimmat ja puhututtavimmat veistelyt.

Kalakukkoaiheinen seinämaalaus hävisi purkutöissä

Nyt Kuopion ainoa seinämaalaus löytyy Suokadulta.

200-vuotias Kuopion tori koristellaan kesään: kukkataidetta ja uusi seinämaalaus

Kesän aikana torille tulee muun muassa uusia kukkaistutuksia, istuskelualueita ja lainakirjakaappi.

Kalakukkoleipuri Hanna Partanen saamassa muistolaatan Kuopioon

Laatta on tarkoitus kiinnittää Kasarmikadulla toimivan leipomon seinään kesällä 2019, jolloin Hanna Partasen kuolemasta on kulunut 50 vuotta.

Kalakukko-airways pojat lennättää – Tappara saapuu Kuopioon ilmateitse

Tappara matkaa lentäen toiseen finaaliotteluun KalPaa vastaan. Lähteekö myös joukkueen peli lentoon Kuopiossa?

Kuopion Tammimarkkinat saivat kansan liikkeelle – ja tietysti myös kalakukon leipojat

Tammimarkkinoiden viime vuosia suurempi yleisö kertoo, että ajankohdan muutokseen ollaan tyytyväisiä. Markkinoilla kisattiin jälleen myös vuoden parhaan kalakukkoleipurin SM-tittelistä.

Suomen kuuluisimman kalakukkoleipurin syntymästä 125 vuotta – katso videolta Hanna Partasen oma tyylinäyte

Kalakukkoleipuri Hanna Partanen on osa suomalaista ruokahistoriaa. Hänen aikanaan savolainen peruseväs levisi muuallakin maassa tunnetuksi perinneruoaksi.

Kerrostalon seinään syntyi Suomen kaupunkikuvassa harvinainen muraalimaalaus Kuopiossa

Muraalit eli seinämaalaukset ovat jo yleisiä Euroopan suurkaupungeissa. Suomeen muraalit ovat vasta rantautumassa. Tuorein teos on Kuopion keskustassa sijaitsevan kerrostalon seinään maalattu jättikokoinen kalakukko.

"Näyttelijän työ on etuoikeutettu ammatti" – Jarmo Perälä leikkii lavalla roistoa

Kuopion kaupunginteatterin uusi kiinnitys Jarmo Perälä pukeutuu näytellessään usein roiston nahkoihin. Hän pitää näyttelijän työtä etuoikeutettuna ammattina, sillä hänelle maksetaan tosissaan leikkimisestä. Perälän palo teatterin lavalla näyttelemiseen ei ole sammunut elokuva- tai televisioroolien jälkeen.

Juhannuksen ihmemaa onkin Latvia!

Juhannuksen pitäisi olla erityisen suomalainen juhla. Ylen Baltian-kirjeenvaihtaja hämmentyikin huomatessaan, että suomalainen juhannustunnelmointi kalpenee latvialaisen juhannushumun rinnalla.

Ulkomaalaistaustaisen työnhaku voi tyrehtyä ensimmäiseen puheluun – työvalmentajan avulla työttömästä tuli parissa viikossa kalakukkoleipuri

Kokki Tatjana Sharaskina-Hyvärinen kerkesi olla kaksi vuotta työttömänä, kunnes hän pääsi tutustumiskäynnillä vakuuttamaan työnantajan henkilökohtaisesti.

Selfie kesken pelin ja muut napapiirin sankarit

Rovaniemen Palloseura otti komean 2-1 voiton Kuopion Palloseurasta. Voitto varmisti RoPSin tämän kauden Veikkausliigan mitalin ja tulevan kauden europelit. Ottelua oli seuraamassa 4272 katsojaa.

KuPS haluaa kalakukkovelat maksuun – se voi maksaa RoPSille mestaruuden

Rovaniemen Palloseura kohtaa sunnuntaina Kuopion palloseuran. Voitolla RoPS varmistaisi mitalin ja europaikan ensi kaudeksi.

Savolaiset pitävät hengissä Sandelsin menuta, jota ei koskaan edes syöty

Kalaa,lintua ja nautaa, sitä pitää Sandelsin menussa olla. Taitava sotamarsalkka peittosi ylivoimaiset venäläiset yli 200 vuotta sitten. Nyt hän komeilee oluttölkin kyljessä, mutta herkkusuu on saanut myös oman Runebergin runoon perustuvan menun.

Perhe taisteli, kalakukko hävisi: kuntaraja siirtyy

Kuntarajojen siirrot ovat Suomessa harvinaisia, saatikka yhden perheen takia. Rautavaaralainen perhe päätti silti taistella suurta ja mahtavaa kalakukkoa – Kuopiota – vastaan kunnallisten palveluiden takia.

Vain Kuopiossa: Kalakukkouuni saa palokunnan liikkeelle kerta toisensa jälkeen

Aamuneljältä leijaileva savu säikäyttää usein keskustassa sijaitsevan leipomon naapurit. Uuni nielaisee kerralla jopa 40 pitkää halkoa.

Tikkanen tankkasi lörtsyillä ja kalakukoilla

Mitä Lukon Harri Tikkanen miettii ennen illan SM-liigataistoa KalPa - Lukko? Yle Urheilu vieraili Kuopion aamujäällä.

Leipäjuusto, juhannusjuusto ja rössy vailla nimisuojaa

Lörtsykohu ajankohtaistaa huolen Pohjois-Pohjanmaan perinneruokien nimisuojasta. Pro Agrian tiedotuskampanja EU-nimisuojasta ei ole toistaiseksi tuottanut tulosta.

Maaseudun uudet kehittämishankkeet jäissä – EU:n päätös junnaa

Maaseudun investointeja joudutaan siirtämään, koska EU-komissio ei ole edelleenkään hyväksynyt Suomen maaseutuohjelmaa. Nyt päätöstä odotetaan marraskuussa, mutta senkin jälkeen kuluu tovi ennen kuin maaseudun kehittämishankkeita päästään rahoittamaan.

Lapinlahdella saatiin pakettiin miltei miljoona euroa maksanut tieurakka

Lapinlahdella juhlitaan tänään mittavan Saaristotien peruskorjauksen valmistumista. Tie kunnostettiin ja päällystettiin ja lisäksi rakennettiin kaksi siltaa, jotka parantavat merkittävästi Onkiveden tilaa.

Kalakukkoja urheiluhengessä - "Jos kalakukkoa ei saa syödyksi, sen voi palauttaa"

Kulttuuri ja urheilu lyövät kättä Kuopiossa tänä viikonloppuna, kun samaan aikaan on suunnistuksen Jukolan viesti ja Kuopion tanssii ja soi –tapahtuma. Molempien tapahtumien osallistujille riittää savolaista perinneherkkua kalakukkoa.

Kalakukon nimisuojan hakijat: "Ajateltiin kunniaa ja mainetta"

Kalakukolle nimisuojaa hakeneen yhdistyksen tavoitteena oli lisätä suomalaisen ruoan arvostusta. Yhdistyksen puheenjohtaja arvioi, ettei nimisuojan merkitystä ole sisäistetty samalla tavalla kuin monissa muissa perinteisiä ruokiaan suojan piiriin hakeneissa EU-maissa.

EU:n nimisuoja kääntyi itseään vastaan: Suomen kuuluisin kalakukko ei ole kalakukko

EU:n nimisuojavaatimukset ovat lopettaneet lähes kokonaan kalakukon valmistuksen Kuopiossa. Kalakukon määritelmä on niin tiukka, että edes kaikkein tunnetuimmat leipomot eivät noudata sitä. Moni yrittäjä kiertää nimisuojan myymällä kukkoja muulla nimellä.

Leipomoliike Irene Partaselle löytyi jatkaja

Kuopiolainen torikauppias Jarmo Komulainen osti konkurssiin menneen kalakukkoleipomon. Hän jatkaa tunnetun kuopiolaisen leipomon toimintaa samoissa tiloissa ja samalla nimellä perinteitä kunnioittaen.

Ilomantsi mielii karjalanpiirakkapääkaupungiksi

Paikallinen perinneruokien tuntija ehdottaa, että Ilomantsin kunta julistautuisi piirookunnaksi. Alueella elää poikkeuksellisen rikas piirakkaperinne, jota kehitetään edelleen muun muassa piirakkakilpailulla.

Uunit jäähtyvät Irene Partasen kalakukkoleipomossa

Perinteikäs kuopiolainen leipomo on tänään viimeistä päivää auki. Konkurssiin menneelle yritykselle etsitään yhä jatkajaa ja sen tulevaisuus ratkennee ensi viikolla.

Leipomoliike Irene Partanen hakeutui konkurssiin

Kalakukkoleipomolla on kaikkiaan noin 150 000 euron velat. Työntekijöitä yrityksellä on yhdeksän.

Kauppalehti: Kalakukkoleipomo teki kovan tuloksen

Kuopiolainen kalakukkoleipomo teki pienellä miehityksellä yli puolen miljoonan euron liikevoiton viime vuonna, kertoo Kauppalehti.

Geokätköily koukuttaa: innokkaimmat harrastajat hakevat kätköjä ulkomailta asti

Geokätköily koukuttaa harrastajiaan. Yksistään Kuopion seudulla on nykyisin jo lähes 400 kätköä ja alan harrastajamäärät kasvavat nopeasti. Vuosi sitten harrastuksen aloittanut kuopiolainen pariskunta on löytänyt kätköjä vuoden jokaiselle päivälle.

Vanhat matkailumainokset huvittavat ja hurmaavat – mutta vieläkö joku tulisi näiden perusteella käymään?

Vuosikymmenten takaiset matkailumainokset saattavat näyttää nykykatsojan silmissä huvittavilta. Esimerkiksi Kuopiossa uskottiin vielä 1970-luvulla, että keskussairaala houkuttaisi turisteja tai että kaupunkiin tulisi esperantoa puhuvia matkalaisia. Vanhojen esitteiden värimaailmassa on sen sijaan ammennettavaa nykypäivänkin kuvittajille.

Kalaryssäyksessä maistuvat uunituore kalakukko ja savusuolattu kala

Perinteisen Kalaryssäys-tapahtuman avajaispäivä veti hyvin väkeä Kuopion Satamatorille. Tämän vuoden teemana on kalakukko.

Juankoskelle nousee kivimuuri skotlantilaisin opein

Juankoskelle Pohjois-Savoon rakennetaan 70-metristä perinteistä skotlantilaista kiviaitaa. Juankoskelaisia opastaa rakennuspuuhissa yksi Skotlannin tunnetuimmista kivirakentajista.

Savonlinna Satunnaisen matkailijan silmin

Toimittaja Juhani Mäkelä tutustuu Savonlinnaan.

Sosiaalihuoltoko paras hotelliasiakas Lahdessa?

Risto Lasila pitää lahtelaisia hotellihaaveita melkoisena haihatteluna. Paras hotelliasiakas Lahdessa on tällä hetkellä sosiaalitoimisto.

Norppa, muikku, kalakukko ja Aku Ankka samassa seikkailussa

Saimaa norppineen ja muikkuineen saa osakseen uudenlaista maanlaajuista ja mahdollisesti kansainvälistäkin huomiota. Huomenna ilmestyvässä Aku Ankka -sarjakuvalehdessä Aku ja veljenpojat sekä Roope-setä seikkailevat Etelä-Savon maisemissa ja kalakukkojen parissa.

Pääkaupungin savolaisin paikka löytyy Vinniltä

Savolaisen osakunnan kokoontumispaikka Vinni kokoaa Savosta Helsinkiin muuttaneet opiskelijat huomaansa. Osakunnan sääntöihin on kirjattu monipuolinen ja kehittävä harrastustoiminta. Parhaillaan opiskelijajärjestö valmistautuu 16.2. pidettävään vuosijuhlaan.

Tahkoa ei mielletä Savon matkailukohteeksi

Uuden mielikuvatutkimuksen mukaan Tahkoa ei osata sijoittaa kartalla Savoon. Sen sijaan Kuopio koetaan mielenkiintoisena kaupunkina, ja savolaisuuteen liitetään hyvin perinteisiä asioita, kuten kalakukko, murre ja sosiaaliset savolaiset.

Varpio on uusin savolaisinnovaatio

Kuopiossa on esitelty sampitäytteinen kukko, varpio. Uuden tuotteen mainostetaan yhdistävän Varkauden ja Kuopion parhaimmat puolet.

Hirvonen palaa Hakametsään - "Tunneskaala on iso"

Pikakomennuksella KalPan valmennusryhmään siirtynyt Sami Hirvonen palaa tänään Hakametsään. Tapparan vieraana on KalPa ja Hirvosella on edessään tunteikas ilta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle