Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joonas Konstigin kolumni: "Ole oma itsesi" on mukavien ihmisten salajuoni, jolla mulkvistit saadaan esiin

”Ole oma itsesi” on hemmotteleva ajatus, mutta siihen hemmotteluun ei pidä suostua. Ole mieluummin paras itsesi, kirjoittaa Joonas Konstig.

Ina Mikkolan kolumni: Miltä uskottavuus näyttää? Ei ainakaan naiselta

Naisten on vaikea raivata tilaa asiantuntijamaailmassa. Nainen saa huomautuksia ulkonäöstään ja vaatteistaan helposti. Tällaista tylsää stereotyyppistä naiskuvaa pitää laajentaa, kirjoittaa Ina Mikkola.

Tuija Siltamäen kolumni: Aikuiset, jättäkää selfie-teinit rauhaan – oman naaman kuvaaminen ei ole noloa

Selfiet ovat jo kauan sitten lakanneet merkitsemästä vain kuvaa omasta lärvistä, kirjoittaa Ylen kolumnisti Tuija Siltamäki.

Maria Markuksen kolumni: Nukkuneen rukous terroripelon keskeltä

Terrorismin tarkoitus on levittää pelkoa, ja se toimii kuin itsestään, kirjoittaa Maria Markus.

Ulkonäkökompleksista voi tulla elämää suurempi – "On vaikea olla ihmissuhteissa"

Psykologin mukaan ulkonäkökompleksit ovat äärimmäisen yleisiä. Kaikki eivät ole haitallisia, mutta pahimmillaan paineet voivat johtaa vakaviin ongelmiin.

Tappaako Tinder romantiikan? Ei, sanoo tutkija – "Nopeaa selailua tapahtuu myös baareissa"

Yhä useampi tietää, miten toimii Tinder. Mutta onko pinnalliseksi syytetty deittisovellus sen pinnallisempi kuin tosielämäkään?

15 vuotta ilman ystävää elänyt Heidi puhuu avoimesti yksinäisyydestään – Julkisuus toi kavereita

Heidi Hyytiäinen tietää nykyään kenelle soittaa, kun haluaa kahviseuraa.

Some sai synninpäästön yksinäisyysillassa – ainakin osittain

Sosiaalisen median välittämän pinnallisen ihmiskuvan varaan ei yksinomaan voi rakentaa ystävyyssuhteita. Some kuitenkin auttaa ylläpitämään todellisiin kohtaamisiin perustuvia ihmissuhteita.

Sosiaaliset tilanteet jännittävät monia – pelko näkyy harvoin ulospäin

Psykiatrian erikoislääkärin mukaan suurin osa ihmisistä jännittää julkista esiintymistä. Häiriötasoisesta oireilusta voidaan puhua silloin, kun pelko aiheuttaa ihmiselle huomattavaa kärsimystä.

Pauliina sai tarpeekseen vatsansa kommentoinnista: "Naisten nyt ainakin luulisi ymmärtävän toista naista"

Naisen vatsan seutua on helppo arvioida ja arvostella, varsinkin jos siinä tapahtuu muutoksia, jotka viittaavat raskauteen. Arvioinnin kohteelle tämä voi kuitenkin aiheuttaa huonoa mieltä, etenkin jos vatsa on sairaudesta johtuen kipeä ja turvonnut.

Neljä keinoa saada ravintola menestymään – huippuravintola paljastaa reseptinsä

Vuoden ravintolan yrittäjäpariskunta tietää tasan tarkkaan menestyksensä salaisuuden. Keinot eivät ole tähtitiedettä, mutta silti moni ravintola kompastuu niihin. Huippuravintolan pahin kilpailija, yllättävää kyllä, löytyy kodeista.

Uproar in Lieksa after men watch tape of Somali women swimming

A Somali association in Lieksa has suspended women’s swimming sessions after it emerged that a council employee had watched film recorded on security cameras after they had finished. The council says it had to do so to investigate complaints about the women’s behaviour—but the women say this is a breach of trust and will not return to the pool until the matter is cleared up.

Ihmissuhteet muuttuvat elämänrytmin mukaan – Onko ystävyydestä tullut pinnallisempaa?

Jäävätkö syvälliset ystävyyssuhteet heitteille, kun kädessä on somevirtaa pursuava älypuhelin ja aika katoaa arjen pyörittämiseen? Aikuisten ystävyyttä on tutkittu vähän, vaikka ystävyyden merkitys korostuu elämän tiukoissa paikoissa.

Profiilikuvan vaihto ei ole turhaa – Pariisin iskun sureminen sosiaalisessa mediassa auttaa eteenpäin

Sosiaalinen media tekee surun näyttämisestä entistä helpompaa. Tutkija Suvi Uskin mukaan suremisen tavat muuttuvat nopeasti ja rajoja haetaan jatkuvasti.

Karhumiehet ovat homokulttuurin äijäosasto

Erilaiset seksuaalivähemmistöjen alakulttuurit nousevat esiin myös Suomessa. Yksi tällainen ryhmä on karhumiehet, joka on vaihtoehto joskus pinnallisena pidetylle homokulttuurin valtavirralle. Karhuristeily houkutteli paikalle myös runsaasti ulkomaalaisia osallistujia.

Dominic harrastaa sinkkuilua – vertaistoiminnasta toiveena raitis rakkaus

Sinkut ovat järjestäytyneet Lahden seudulla vapaamuotoiseksi joukoksi, jota yhdistää yksineläminen. Verkosto on luotu netissä Facebookissa ja nyt sinkut kokoontuvat harrastamaan yhdessä myös tosielämässä. Dominic Lehto haluaa hauskasta sinkkukaveriporukasta huolimatta olla lähitulevaisuudessa kaikkea muuta kuin sinkku.

"Viimeisen päälle puettuja miehiä ja naisia täynnä itseään kuin pirtupullo" – kansa teilasi Kokoomuksen

Lukijoiden mielikuvat Kokoomuksesta eivät ole kovin mairittelevat. Puolue saa ruoskaa mm. pinnallisuudesta ja todellisuudentajun puutteesta.

Au pairit Los Angelesissa -ohjelman Janita: "Minusta annetaan kova, ehkä jopa pinnallinen kuva"

Janita Palo lensi ulos au pair -perheestään, mutta kokemus opetti nuorelle naiselle paljon hänestä itsestään. Kuten sen, että omat siivet kantavat jopa Atlantin toiselle puolelle.

Tutkija nuorten yksinäisyydestä: "Ihmiskuvamme on kaventunut – ujoudelle ei ole enää tilaa"

Tutkija näkee, että 90-luvulta lähtenyt arvomaailman muutos on lisännyt nuorten kokemaa yksinäisyyttä ja esimerkiksi ujoille ja pohdiskeleville persoonille ei enää ole sijaa. Ihmiskuvamme on kaventunut, sanoo nuorisotyön tutkija Pirjo Junttila-Vitikka.

Suora linja luetutti Himasen raportin yleisöllä - "Lähempänä vasemmiston kuin oikeiston mielikuvakampanjaa"

Kymmenet keskustelijat tarttuivat Yle Uutisten haasteeseen ja poimivat Himasen raportista kommentoimisen arvoisia ajatuksia.

Psykopaatin aivot eivät tunne myötätuntoa

Arviolta 2 prosenttia väestöstä on psykopaatteja, mutta rikollisissa psykopaattien osuus on huomattavasti suurempi, ehkä jopa 15 prosenttia.

Mokaaminen pelottaa kokenuttakin esiintyjää

Monia ihmisiä vaivaa esiintymisjännitys. Vaikka oireet ovat yksilölliset, tunnistaa esiintyjä jännityksensä monesti hikoilevista käsistä ja pinnallisesta hengityksestä. Jännityksestä voi päästä eroon harjoittelemalla ja välttämällä liiallista valmistautumista.

Minullako kulttuurikoti?

Tekevätkö flyygeli erkkerissä ja seinällinen arvokirjoja asunnosta kulttuurikodin? Entä kelpaavatko kitara ja julisteet? Kulttuurikoti-käsitteellä on vanhahtava kaiku, mutta aihe puhuttelee yhä muun muassa sisustuslehdissä ja nettikeskustelupalstoilla.

NÄKÖKULMA: Sinuhe Siperialainen

Hankasalmen kirkonkylän kaukalo pimentyneessä helmikuun illassa. Pakkasta liki 30 astetta. Kansanjoukon keskellä värjöttelee pitkä hahmo puolittaisissa maalivahdin varusteissa.

Milana pitää kiinni arjesta

Uusi studioalbumi, Sinitaivas -konserttikiertue ja Euroviisukarsinnat tuovat säpinää laulaja Milana Misicin elämään. Vastapainoksi hän hakee arjen tuntua optikon työstään.

MM-futista korkkareilla

Heinze, Forlan, Sneijder, Camoranesi, Pirlo, Malouda, Drogba, Mokoena, Evra, van der Wiel, Albiol, Nakazawa, Assou-Ekotto…

Vihollinen!

Jos vihollisia ei ole, sellaisia osataan tarpeen tullen keksiä. Katalan vihollisen tarve on sisäänrakennettu sosiaalisiin kädellisiin. Pientä rajaa kannattaa silti pitää.

Taustapeili: Muskelivalmennuksesta kokonaisvaltaisuuteen?

Kun "muskelivalmennus" toimii, mutta Porilaisten Marssi ei soi niin missä silloin on vika, ja mistä haetaan apua? Olisiko jo aika turvautua kokonaisvaltaisempaan valmennukseen? Aiheesta olivat Pertti Tapolan kanssa keskustelemassa professori Matti Urrila, Suomen Ammattivalmentajat ry:n puheenjohtaja Anu-Liisa Uotila ja ampumavalmentaja Kimmo Yli-Jaskari.

Tutkijat huolestuneet tietokoneiden vaikutuksista aivoihin

Yhdysvaltalaiset aivotutkijat ovat esittäneet huolensa siitä, kuinka digitaalinen teknologia vaikuttaa aivoihin. Los Angelesin yliopiston psykiatri Gary Small uskoo internetin käytön vaikuttavan siihen, kuinka aivot toimivat.

Juppikulttuuri ei häpeillyt pinnallisuutta

Juppikulttuuri ei häpeillyt pinnallisuutta

Kultainen salonki puhuu luksuksesta

1980-luvun cityjulkkikset pohtivat ylellisyyden olemusta.

Renny Harlinin muotiohjelma

Harlin kysyi nuorilta, miksi he käyttivät merkkivaatteita

Kultainen nuoruus -dokumentti kurkisti eliittinuorten elämään

Joillekin raha on itsestään selvä etuoikeus.