Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Polttoainetta kuljettanut säiliöauto räjähti tiistaiaamuna Haitissa

Haitissa kymmenet kiiruhtivat keräämään bensaa kumoon kellahtaneesta säiliörekasta – sitten sattui räjähdys, joka vei 75 ihmisen hengen

Kuljettaja oli menettänyt säiliöauton hallinnan väistäessään mopotaksia. Kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta, sillä osa loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Kerrostalon julkisivun eteen on laitettu muovinen huppu.

Räjähdyksessä Varkaudessa vaurioitunut kerrostalo on päätetty korjata – urakka kestänee kuukausia

Tarkka korjausaikataulu on vielä arvoitus. Talo vaurioitui räjähdysonnettomuudessa lokakuun lopussa. Räjähdyksessä kuoli asunnon vuokralainen, noin 30-vuotias mies.

Vaneri on asennettu onnettomuusasunnon ikkunan eteen, jossa räjähti. Työmiehiä rakentaa talonympärille rakennustelineitä.

Räjähdystalon tulevaisuus on vielä auki Varkaudessa – korjaaminen voi maksaa satoja tuhansia, myös purkaminen on vaihtoehtona

Varkauden Kauppakadulla olevan talon osakkaat puntaroivat talon tulevaisuutta. Lokakuun lopussa räjähdyksessä vaurioitunut talo on vakuutusyhtiön mielestä korjattavissa. Asia on yhtiökokouksen käsissä.

Hannu-Pekka Björkman

Sadat suomalaiset haluavat tehdä elokuvaa Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä – pääosiin on jo kiinnitetty ammattilaisia

Uutta elokuvaa tähdittää muun muassa näyttelijä Hannu-Pekka Björkman. Työryhmä julkistaa pääosanäyttelijöitä maanantaina Lapualla.

Soile Merilä ja Marja Kelkka seisovat kadulla hotellin edessä.

Varkauden kerrostaloräjähdyksestä viikko – asukkaita auttanut sosiaaliohjaaja: "Asiat voivat muuttua hetkessä kenellä tahansa meistä"

Varkaudessa räjähdyksessä ja tulipalossa vaurioituneen kerrostalon asukkaat ovat kaupungin tietojen mukaan löytäneet uudet kodit. Kaikki hotellissa tilapäismajoituksessa olleet ovat kirjautuneet ulos.

Räjähdyksen aihettama suuri reikä kerrostalon seinässä.

Höyrystynyt bensiini voi syttyä jopa kipinästä – asiantuntija neuvoo, miten polttoainetta voi säilyttää kotioloissa turvallisesti

Varkauden kaltainen onnettomuus voisi Pelastusopiston yliopettajan mukaan käydä kotioloissa bensiiniä säilyttäessä. Bensiini höyrystyy helposti avonaisen astian kautta.

Räjähdyksen aihettama suuri reikä kerrostalon seinässä.

Varkauden räjähtäneessä asunnossa kuvannut on voinut syyllistyä rikokseen – poliisilla ei ole oikeutta tutkia asiaa omin päin

Varkaudessa räjähtäneessä asunnossa on kuvattu ja video on julkistettu, vahvistaa poliisi Ylelle. MTV Uutiset kertoi videon levinneen ainakin Snapchatissa.

Varkauden kerrostaloräjähdyksessä vaurioituneen kerrostalon räjähdyskohta.

Varkauden kerrostaloräjähdys oli harvinainen poikkeus – yleensä räjähtävien asuntopalojen taustalla on keskuslämmityksen kattila tai kaasuvuodot

Tilastojen valossa Varkauden kaltaiset kerrostaloräjähdykset ovat harvinaisia. Varkauden kerrostaloräjähdyksen todennäköisin syy on poliisin mukaan höyrystynyt bensiini.

Timo Vartiainen seisoo kerrostalon pihamaalla.

Asukkaat pakenivat Varkauden räjähdystalosta ilman vaatteita ja puhelimia – talon asukas: “Ei ole kotia tänään, en tiedä, onko huomenna”

Räjähdys ja tulipalo järkyttivät kerrostalon asukkaita Varkaudessa. Asukkaat joutuivat pakenemaan kodeistaan. Heille on järjestetty tilapäismajoitus ja kriisiapua.

Räjähdyksessä loukkaantuneita siirretään sairaalaan.

Kabulissa kaksi räjähdystä ja tulitusta sotilassairaalan läheisyydessä – Isis-K iski samaan sairaalaan vuonna 2017

Talibanin mukaan räjähdysten kohteina olivat siviilit. Ainakin 25 ihmistä kuoli ja 50 haavoittui aamulla paikallista aikaa tapahtuneessa välikohtauksessa.

Bensa syynä Varkauden kerrostaloräjähdykseen.

Varkauden kerrostaloräjähdyksen syy oli höyrystynyt bensiini – Poliisi: "Motiivista ei ole tietoa"

Sunnuntaina Varkaudessa sattunut kerrostaloasunnon räjähdys johtui todennäköisesti höyrystyneestä bensiinistä. Se, oliko teko tarkoituksellinen vai vahinko, ei ole vielä selvillä.

Ilmastokokouksen mainoksia kadulla Glasgowssa.

Maanantai 1.11.2021 (radio)

Nuorten määrä. Ilmastokokous. Räjähdys kerrostalossa. Asiantuntijat ja uni. Sää.

Räjähdys aiheutti mittavat vauriot Varkauden Kauppakadulla sijaitsevaan kerrostaloon

SPR järjestää tukea Varkauden kerrostaloräjähdyksestä kärsineille

Tarjolla on keskusteluapua ja tukea asukkaille, joiden kodit kärsivät tuhoja räjähdyksessä.

Göteborgin pelastusviranomaiset ja poliisi pitivät tiedotustilaisuuden kerrostaloräjähdyksen jälkeen 28. syyskuuta.

Göteborgin pommi-iskussa vakavasti loukkaantunut nainen on kuollut

Poliisi selvittää edelleen syyskuun lopun kerrostaloräjähdyksen syitä ja tapahtumien kulkua. Kuolleena löydetyn epäillyn uskotaan toimineen yksin.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen tunnus ambulanssin kyljessä.

Jyväskylässä Keljonlahden voimalaitoksessa sattui pölyräjähdys – kukaan ei loukkaantunut

Kukaan ei voimalaitoksessa loukkaantunut tilanteessa. Myöskään tehdasalueen ulkopuolelle ei aiheutunut vaara pölyräjähdyksestä.

Brandman i skylift spanar in i ett brinnande hus.

Poliisi etsii edelleen viisikymppistä miestä, jota epäillään Göteborgin räjähdyksestä – TT: miehen uskotaan olevan yhä Ruotsissa

Poliisin edustaja arvioi, että mies olisi hakeutunut poliisin puheille, jos olisi syytön.

Ei tiedetä tarkkaan, miksi saksalaisten asevaunu räjähti Ristijärvellä, mutta sen jälkiä löytyy yhä esimerkiksi peltotöissä.

Kainuun prikaati todisti perimätiedon oikeaksi Ristijärvellä – pellolta löytyi ammuksia, jotka ovat peräisin saksalaisten junanvaunun räjähdyksestä

Vuosikymmenten saatossa Ristijärven Jokikylän pelloilta on kyntötöissä noussut monia yksittäisiä räjähteitä. Siksi prikaati on nyt käynyt läpi peltoa ja joen pohjaa.

Kerrostalo, josta nousee savua

Poliisi aloittanut Göteborgin räjähdyspaikan tutkinnan, yksi loukkaantunut yhä tehohoidossa

Poliisi epäilee räjähdystä tahalliseksi. Räjähdyspaikalla ei voitu aiemmin aloittaa teknistä tutkintaa, koska räjähdyksen sytyttämät palot riehuivat kerrostalossa pitkään.

Lähikuva S-marketin ostoskorista ostoksineen.

Tiistai 28.9.2021 (radio)

Tuulivoima. Sähköautot. Ruuan hinta. Rahapeliongelmat. Räjähdys Göteborgissa. Sää.

Göteborgissa räjähdys kerrostalossa

Parikymmentä viety sairaalaan ja satoja evakuoitu Göteborgin kerrostaloräjähdyksessä – ei voinut tapahtua "luonnollisista syistä"

Räjähdyksen sytyttämä tulipalo levisi kolmeen rappukäytävään. Palo saatiin hallintaan vasta iltapäivällä. Tutkijat ovat sulkeneet pois kaasuräjähdyksen mahdollisuuden ja poliisi on aloittanut tapauksesta tutkinnan.

Entinen Yleisradion eläköitynyt toimittaja Pekka Havukainen

Mikkelin vuoden 1986 panttivankidraama tuli tapausta todistaneen toimittaja Pekka Havukaisen uniin – historiallinen tapahtuma tallentui puolivahingossa

Elokuisena perjantaina 1986 huppupäinen mies ryösti pankin Helsingin Jakomäessä. Pankkiryöstö päättyi seuraavana päivänä pakoauton räjähdykseen Mikkelin torilla.

K-market Itäväylän ja K-market Uusi-Summan kauppias Sari Savinen.

Kaupat voivat nyt kieltäytyä myymästä leivinjauhetta nuorille – pullopommien räjäyttely lähti käsistä: "Päädyimme yksissä tuumin myyntikieltoon"

Lapset ja nuoret rakentavat kotitekoisia räjähteitä ympäri Suomea, ja se huolestuttaa poliiseja. Osa kaupoista kieltäytyy jo myymästä pommin tarvikkeita alaikäisille.

Poliisin välineistöä kuvituskuvassa.

Poliisi varoittaa vaarallisesta Tiktok-haasteesta, jossa nuoret räjäyttelevät muovipulloja: ainakin yhdelle lapselle tullut kasvoihin palovammoja

Poliisi haluaa muistuttaa, että räjähdykseen liittyy aina loukkaantumisriski. Lisäksi nuori voi saada kemikaaliroiskeista vakavia iho- tai silmävaurioita. Sisä-Suomen alueella on tehty lukuisia ilmoituksia asiasta. Pommeista on tullut myös lukuisia omaisuusvahinkoja.

lähikuva poliisin virka-asusta

Itä-Suomen poliisi varoittaa vaarallisesta sometrendistä – räjähdys voi aiheuttaa vammoja silmiin, iholle ja korviin

Somevideoita matkimalla on rakennettu yksinkertaisia, mutta vaarallisia pullopommeja. Pommin valmistamisessa käytetään muun muassa tavallista viemärinavausainetta.

Yhdysvaltai ilmahyökkäyksessä tuhoutunut auto Afganistanin Kabulissa.

Yhdysvallat myönsi Kabulin viimekuisen lennokki-iskunsa virheeksi – surmasi 10 siviiliä, joista useimmat olivat lapsia

Yhdysvallat väitti alun perin, että isku kohdistui äärijärjestö Isisin taistelijoihin. Nyt Pentagon myöntää, että kukaan surmansa saaneista ei todennäköisesti ollut Isisin riveissä.

Ilmakuvassa on Pasilan asema sumuisena aamuna.

Helsingissä viikonloppuna raikuneen valtavan pamahduksen mysteeri alkaa selvitä – Ursa: ääni paikallistettu Pasilaan noin 300 metrin korkeuteen

Ursan mukaan räjähdys on selkeästi tapahtunut maanpinnan yläpuolella, matalalla ilmakehässä. Todennäköisin syy on jonkinlainen raketti tai ilotulite.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapissa harjoitellaan onnettomuuksien varalta

Lapissa järjestetään tällä viikolla sekä aluehallintovirastojen valmiusharjoitus että puolustusvoimien paikallispuolustusharjoitus.

En talibankrigare övervakar platsen där bombdådet utanför Kabuls flygplats inträffade.

Yhdysvallat on surmannut Afganistanin Isisin suunnittelijan lennokki-iskussa

Kabulin lentokentän lähialueella sattuneessa räjähdyksessä kuoli yli 100 ihmistä. Myöhemmin maan itäosissa tehtiin toinen isku. Molemmissa iskuissa osallisena oli Afganistanissa toimiva Isis-haara.

Finländska soldater hjälper människor på Kabuls flygplats.

Perjantai 27.8.2021 (radio)

Kymmeniä ihmisiä kuoli Kabulin terrori-iskussa. Suomen evakuoinnit loppuivat. Tanska lopettaa kaikki koronarajoitukset.

Kabulin räjähdyksessä loukkaantuneita

Ainakin 13 amerikkalaissotilasta ja yli 100 afganistanilaista kuoli itsemurhaiskussa Kabulissa, USA:n mukaan räjähdyksiä oli vain yksi – tämä tapahtumista tiedetään nyt

Suomen puolustusvoimien suojausjoukko ei ollut osallisena Kabulin lentokentän lähialueella sattuneessa räjähdyksessä. Isisin paikallinen haara otti iskun nimiinsä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Jääkäriprikaati jatkaa sodanaikaisten ampumatarvikkeiden raivaamista Rovaniemellä

Raivaamisen aikana paikannetaan ja raivataan maahan ja vesistöön upotettuja sekä räjähdyksissä sinkoutuneita sodanaikaisia ampumatarvikkeita.

Kartalla Pakistan.

Pommi räjähti šiiojen kulkueessa Pakistanissa, ainakin kolme kuollut ja haavoittuneita kymmenittäin

Ašurajuhlaa viettävät šiiat ovat osallistuneet uskonnollisiin kulkueisiin eri puolilla Pakistania. Enemmistö pakistanilaisista on sunnimuslimeja.

Poliisin hälytysvalo

Poliisi hävitti räjähteitä avolouhoksella – Ilmajoella ihmeteltiin torstai-illan ääniä

Joskus poliisi joutuu hävittämään haltuunsa saamat räjähteet välittömästi, vaikka iltamyöhään.

Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Pauliina Salonius, käsikirjoittaja Anne Koski-Wood, ohjaaja Panu Raipia

Lapuan patruunatehtaan tuhoisasta räjähdyksestä tehdään näytelmä – käsikirjoitus sai alkunsa yllättävästä yhteensattumasta

Näytelmä patruunatehtaan räjähdyksestä saa kantaesityksensä ensi vuonna Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Ajatus näytelmästä tuli käsikirjoittajalle ja teatterin taiteelliselle johtajalle samaan aikaan.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Puolustusvoimat räjäyttää käytöstä poistettuja räjähteitä Kittilän Hukkakerossa

Asiaton oleskelu ja liikkuminen vaarallisella alueella on kielletty.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Pelastuslaitos sai ilmoituksen räjähdyksestä Kouvolassa – voimakkaan äänen ja savupilven syy hämärän peitossa

Ampumaradantiellä kuvatuissa turvakameratallenteissa näkyy sadevesikaivon kohdalta nouseva savupilvi, jota seuraa voimakas räjähdyksen ääni. Vesiyhtiö jatkaa tapahtuneen selvittämistä keskiviikon aikana.

Elokuussa 2020 räjähdys tuhosi Beirutin sataman

Beirut vuonna nolla – tuhosiko vuosi sitten tapahtunut sataman räjähdys myös Libanonin tulevaisuuden?

Beirutin räjähdyksen uhrien omaiset vaativat yhä syyllisiä oikeuteen. Sataman tuhon itsekin kokenut Kirkon ulkomaanavun koordinaattori Emma Pajunen muistuttaa kadotetusta sukupolvesta: lapset ja nuoret olisi saatava nopeasti kouluun.

Työntekijät pystyttävät muistomerkkiä Beirutin satamassa.

Pieni Libanon on vapaassa pudotuksessa, nyt uhkaa myös vesihuollon romahdus

Vuoden takaisen Beirutin satamaräjähdyksen jälkeen elinolot ovat heikentyneet entisestään. Talouskriisi on saavuttanut maailmanhistorialliset mittasuhteet, eikä maahan ole saatu muodostettua uutta hallitusta.

Kolme henkilöä asettelee kukkia maahan muistotilaisuudessa.

Anders Behring Breivikin hirmuteoista on kulunut tänään kymmenen vuotta – uhreja muistetaan Norjassa monin tavoin

77 ihmistä kuoli Oslon keskustassa ja Utøyan saarella heinäkuun 22. päivänä vuonna 2011. Breivik tuomittiin 21 vuoden vankeuteen.

Kallijärven uimapaikka

Keminmaassa evakuoitiin kerrostalo, kun lapset toivat kotiin käsikranaatin rannalta – Lapista löytyy sotien aikaisia räjähteitä yhä lähes viikoittain

Poliisin mukaan uimapaikkaa on turvallista käyttää, sillä tiedossa ei ole lisävaaraa, vaan kyse on ollut yksittäisestä kranaatista. Puolustusvoimat raivasi räjähteen kiireellisenä, eikä tilanne aiheuttanut vahinkoja ihmisille tai omaisuudelle.

Jebel Alin satama Dubaissa.

Dubain satamassa tapahtui voimakas räjähdys tuleen syttyneessä konttialuksessa – henkilövahingoilta vältyttiin

Viranomaisten mukaan räjähdyksen aiheuttanut tulipalo on saatu hallintaan eikä henkilövahinkoja ole tiedossa. Jebel Alin sataman toiminta pyritään palauttamaan normaaliksi mahdollisimman pian.

Aarnintien asukkaista moni kuuli keskiyöllä sattuneen räjähdyksen, ihmisiä kerrostalon pihalla

Oikeus hylkäsi 21-vuotiaan miehen syytteen Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjäytyksestä Torniossa

Oikeuden mukaan räjähde oli koko ajan toisen syytetyn hallussa. Toinen räjäytyksestä syytetty mies kuitenkin kuoli ennen oikeudenkäyntiä, joten oikeus ei antanut asiassa tuomiota hänen osaltaan.

Aarnintien asukkaista moni kuuli keskiyöllä sattuneen räjähdyksen, ihmisiä kerrostalon pihalla

Torniossa Rajavartiolaitoksen vuokra-auton alle laitetusta räjähteestä vaaditaan kahdelle miehelle ehdotonta vankeutta

Syytettyjen tarkoituksena oli kohdistaa teko lainvalvontaviranomaiseen, syyttäjä katsoo. Haastehakemuksen mukaan he ovat valinneet teon kohteeksi ajoneuvon, jonka he ovat tienneet olevan Rajavartiolaitoksen käytössä.

Toisen maailmansodan aikaisia Natsi-Saksan armejan räjähteitä löytyy yhä Lapista. Sodankylän Jääkräprikaatin pioneerit tarkastelevat 105 mm tykinkranaattia  14.8.2015 Pohjois-Lapissa.

Jääkäriprikaati raivaa sodanaikaisia räjähteitä Rovaniemellä

Ylilammen alueella paikannetaan ja raivataan räjähdyksissä sinkoutuneita ja mahdollisesti haudattuja sekä vesistöön upotettuja sodanaikaisia ampumatarvikkeita. Alueella on ollut saksalaisten varastoalue.

Poliisi. 22.4.2021.

Poliisi: Jyväskylän Tikkakoskella tapahtuneessa autoräjähdyksessä kuoli keskisuomalainen mies – voimakkaan räjähdyksen aiheutti ehkä dynamiitti

Poliisi on edelleen vaitonainen viime viikolla Jyväskylässä paljastuneesta autoräjähdyksestä. Tapauksessa ei epäillä edelleenkään henkirikosta.

Räjähdyksessä loukkaantunutta tyttöä vietiin sairaalaan Kabulissa Afganistanissa.

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa tuhoisa pommi-isku tyttöjen kouluun: ainakin 50 kuollut

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan valtaosa iskun uhreista on Kabulissa sijaitsevan koulun naispuolisia opiskelijoita. Mikään taho ei vielä ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Toni Kurkimäki ja Mikko Jokipii Seinäjoen vanhan keskussairaalan edustalla

Lapuan Patruunatehtaan räjähdyksestä kertovan elokuvan kuvaukset alkamassa ensi keväänä – "Elokuvassa on asioita, joita ei ole ennen ollut julkisuudessa"

Vuosia vireillä ollut hanke tehdä elokuva Patruunatehtaan räjähdyksestä pääsee alkuun kulttuurirahaston avustuksen turvin. Luvassa on tositapahtumiin pohjautuva fiktiivinen rakkauskertomus aiheesta, joka on myös tekijöilleen varsin henkilökohtainen.

Suojapukuun, kaasunaamariin ja kypärään pukeutunut mies seisoo räjähtäneen näköisessä maisemassa tuhoutuneen betonisen rakennelman edessä.Taustalla näkyy metsämaisemaa.

Bulgarialainen asekauppias, räjähtävät asevarikot, GRU:n yksikkö 29155 – Agenttitarina repii Venäjän ja Itä-Euroopan maiden diplomaattisuhteita

Ammusvaraston räjähdys Tšekissä vuonna 2014 on johtanut diplomaattikarkotusten sarjaan. Räjähdys on kytketty Venäjän sotilastiedustelun haluun estää ammusten vienti Ukrainaan. Keskiössä on asekauppias, joka yritettiin myrkyttää kahdesti vuonna 2015.

Emilian Gebrev.

Bulgarialaiset syyttäjät epäilevät venäläisiä neljän asevaraston räjäyttämisestä – epäilty yhteys myös asekauppiaan murhayritykseen ja Tšekin räjähdykseen

Bulgarian räjähdykset tapahtuivat paikoissa, joissa varastoitiin Ukrainaan tai Georgiaan vietäviä ammuksia. Syyttäjät epäilevät, että venäläisten epäiltyjen tarkoituksena oli estää sotatarvikkeiden vienti näihin maihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle