Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies maksaa itsepalvelukassalla ruokaostoksiaan.

Itsepalvelukassa on jo vakiovaruste Hämeen isoimmissa kaupoissa – omatoimisille tulee linjasto joka marketiin viimeistään seuraavassa remontissa

Osuuskauppa Hämeenmaan kaikissa Prismoissa on jo itsepalvelukassat, Hämeen Citymarketeista niitä on kaikissa yhtä kauppaa lukuun ottamatta.

Tuija Hanhisalo.

Pitkän uran kassalla tehnyt Tuija Hanhisalo on nähnyt nuorten hylkäävän kaupan alan, koska ”asiakas haukkui huoraksi ja varkaaksi”

Kaupan kassa saattaa olla joillekin päivän ainoa kohtaaminen. Asiakkaat purkavat usein etenkin vihaisia tunteitaan myyjiin, tietää Tuija Hanhisalo.

Nuori nainen hymyilee kameralle, ja silittää kissaa, joka makoilee tyytyväisenä kiipeilytelineessä asunnossa. taustalla näkyy pikkukeittiö, jossa on keltaiset kaapinovet.

Sesonkityöntekijä joutuu tinkimään asuntonsa sijainnista ja koosta – Lapin asuntopula vaikeuttaa kausityöntekijöiden palkkaamista

Asunto löytyy sesonkityöntekijälle usein sosiaalisen median kautta. Kimppakämpät ja asunnon sijainnista tinkiminen auttavat, mutta ne eivät sovi kaikille.

Nainen istuu ja nojaa leukaansa kevyesti kättään vasten ja katsoo hymyillen kohti. Taustalla näkyy keittiön yläkaappeja, naisen edessä on metallinen kassalipas.

Pankkikortin lukkiutuminen aiheutti kuukausien taistelun – ”Onneksi ruokaostokset eivät olleet siitä kiinni”, kertoo asiakastaan auttanut Jenna Laitinen

Vain kourallinen ihmisiä asioi enää pankissa paikan päällä, mutta heistä monille se on käytännössä välttämätöntä. Esimerkiksi OP- pankkiryhmä on karsinut konttoreitaan Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.

Ylen kolumnisti Roopen Lipasti henkilökuvassa.

Roope Lipastin kolumni: Mistä tuntee hyvän yhteiskunnan – instituutiot eivät nöyryytä

Keskellä laiskanpulskeaa hyvinvointia pitää muistaa, että ei pidä antautua demokratian nakertajille. Ei pidä antaa pienintäkään mahdollisuutta sille, että palattaisiin entisaikain autokatsastuksen maailmaan – saati johonkin kamalampaan.

Tampereen Sähkölaitoksen Lielahden voimalaitos kuvattuna ulkoapäin. Tiilistä rakennettu, massiivinen laitos, josta nousee useampi korkea piippu. Taustalla pilvinen taivas.

Sähkölaitoksen asiakkaat huolestuivat hintojen noususta – ruuhkautuneeseen asiakaspalveluun lisättiin työntekijöitä

Tampereen sähkölaitoksen mukaan ihmiset kysyvät asiakaspalvelusta eniten omaa sähkösopimustaan, vaikka sen voisi tarkistaa myös sähkölaskusta.

Puhelinta näprätään.

Oulun Veden nimissä on lähetetty huijausmielessä häiriöstä kertovia tekstiviestejä

Huijausviesteissä on pyydetty maksamaan lasku pankkitunnuksilla maksulinkin kautta. Linkkiä ei pidä missään nimessä avata.

Vaasan Te-toimisto ja Verovirasto saa uudet, yhteiset tilat Vaasan Virastotalosta. Odotustiloja.

Vaasan verotoimisto muuttaa virastotaloon Palosaarelle – palvelee jatkossa samoissa tiloissa TE-keskuksen kanssa

Muutto on osa valtion toimitilahanketta, jossa valtion tarjoamia palveluita halutaan saman katon alle. Parantuneen asiakaspalvelun lisäksi yhteiset tilat vähentävät kustannuksia.

Lähikuva älypuhelimesta.

Oulun Vesi ilmoittaa jatkossa häiriötilanteista myös tekstiviestillä

Häiriötiedotteet näkyvät edelleen myös Oulun Veden verkkosivuilla. Yli 16-vuotiaiden oululaisten kännyköihin pitäisi kilahtaa jo tällä viikolla erillinen tervetuloviesti. Palveluun voi rekisteröityä.

Porin Satasairaalan A-sisäänkäynti.

Satasairaalan puhelinliikenteessä voi alkuviikolla olla katkoksia

Satasairaala uudistaa puhelinjärjestelmäänsä maanantain ja tiistain aikana.

Valtion virastotalo Lahdessa

Valtion virastojen asiakaspalvelupisteet siirretään saman katon alle Lahdessa

Virastojen asiakaspalvelu Päijät-Hämeessä keskittyy tulevaisuudessa Lahteen ja Heinolaan. Lahdessa uusi palvelupiste avataan ensi kesäkuussa.

Helsingin vaakuna joulukuussa 2020.

Sarastian ex-pomo valittiin Helsingin palkanlaskennan johtoon – ei itse näe ristiriitaa, vaikka yhtiön järjestelmä aiheutti palkanmaksuongelmia

Helsingin kaupunki kertoi tänään torstaina palkanmaksuongelmien jatkuvan. Palkanlaskenta saa edelleen tuhansia yhteydenottoja puutteellisista palkoista.

Busseja Länsilinjojen terminaalilla.

Bussinkuljettaja vaati nuorta isää todistamaan, että vaunuissa on vauva – liikennöitsijä pyytää nyt anteeksi

Länsilinjoilla asiasta tullut palaute on otettu vakavasti. Yhtiö pyytää tapahtunutta anteeksi sosiaalisen median julkaisussa.

Vartijoita ja nuorisoa Tikkurilan rautatieasemalla.

"Turvallisuusalan ammattilaisen ei tarvitse olla iso mörkö" – uudessa turvallisuusalan perustutkinnossa korostetaan vuorovaikutustaitoja

Uusi turvallisuusalan perustutkinto korostaa vuorovaikutustaitoja ja asiakaspalvelua, sillä kansalaiset kohtaavat arjessaan yhä useammin vartijoita ja järjestyksenvalvojia.

Kolumnisti Ulla Järvi, Yle

Ulla Järven kolumni: Kannattaako lääkärin hymähdellä potilaalleen?

Hammaslääkärin tuolissa ei paljon keskustella. Potilaan kannattaa muutenkin harkita sanomisiaan, sillä hymähtelevä lääkäri käyttää asiantuntijavaltaa, kirjoittaa Järvi.

Tietotupa suljettu lappu ikkunassa

Kaupungin työntekijän saama uhkaus sulki asiakaspisteitä Riihimäellä

Uhkauksen saanut työntekijä ilmoitti asiasta poliisille, joka on jo saanut selvitettyä tilanteen. Asiakaspalvelupisteet toimivat normaalisti keskiviikosta alkaen.

Ylen kolumnisti Roopen Lipasti henkilökuvassa.

Roope Lipastin kolumni: Asiakas on aina väärässä

Kun laturi ei kuulu kännykkäpaketin hintaan, ollaan menty liian pitkälle, kirjoittaa Roope Lipasti.

Sähkölinja

Huolestuneet kuluttajat ruuhkauttivat ison sähkönmyyntiyhtiön asiakaspalvelun – edes hätiin palkatut apujoukot eivät purkaneet puhelujen sumaa

Ihmisten kysymykset koskevat muun muassa toimitusvelvollisuussähköä. Väreen toimitusjohtajan mukaan kysymysten määrä on ollut niin iso, ettei henkilöstön määrää ole pystytty kasvattamaan tarpeeksi.

Lattialämmityksen säädin

Sähkön hinnankorotukset ruuhkauttivat sähköyhtiön asiakaspalvelun

Sähkönmyyntiyhtiö Oomin asiakaspalvelu on ruuhkautunut pahasti. Yhtiö ilmoitti asiakaskirjeessä hintojen nostosta lokakuun alusta lähtien.

apteekkari palvelee asiakasta

Yhä useampi kysyy terveysvaivoihin apua apteekista, koska haluaa säästää kuormittunutta terveydenhuoltoa – "Apteekki on matalan kynnyksen paikka"

Terveysvaivoihin haetaan yhä useammin apua ensisijaisesti apteekista. Yhteyden tai ajan saamisen terveydenhuollosta koetaan vaikeutuneen ja moni kokeilee ensin itsehoitoa.

Kemin virastotalo remontissa, metalliaidat ja teltta edessä.

Kemin poliisiaseman asiakaspalvelu on aukaistu – sulkeminen johtui voimakkaasta hajusta

Kemin poliisiaseman palvelupäivystys ja lupapalvelut suljettiin tiistaina remontista aiheutuneen voimakkaan hajun vuoksi. Asiakaspalvelu avattiin keskiviikkona iltapäivällä.

Sisustusalan artesaani Tarja Vilénin kädessä on kännykkä ja vyöllä näkyy työkalut. Kuva otettu 27.1. 2022 työmaalla Lapinjärvellä.

Tampereella löytötavaroissa odottaa omistajaansa 50 kännykkää, Jyväskylässä 49 lompakkoa – moni tavaroista jää hakematta

Yleisötapahtumat ja aurinkoiset päivät ovat saaneet ihmiset liikkeelle. Löytötavaroitakin on kertynyt runsaasti.

Koulun oppilas pitää puhelinta kädessä.

Kuopion kaupungille tullut kyselyitä kaupunkilaisten palautteiden sulkemiselta yleisöltä – kaupungin mukaan henkilötietoja vaarantui

Kaupunki on ilmoittanut tapahtuneesta niille henkilöille, joiden henkilötietoja on ollut kirjattuna palautteen julkisessa palauteteksti-kentässä.

Kännykkään liitetty kuulon apuväline korvan takana

Puheluun vastaa yhä useammin nauhoite – Irmeli Wilenius ja moni muu on pulassa yleistyvien takaisinsoittopalveluiden kanssa: "Pieleen menee"

Terveysasemalta vastaa nauha, soittaja kuulee ohjeet ja näppäilee valintansa. Entäpä jos ei kuule? Hyvää kuuloa ja nopsaa sormea tarvitaan myös monessa yrityksessä asiointiin.

Lumiaura Tammelan torilla.

Hämeenlinnalaiset antavat vuosittain runsaasti palautetta kaupungille – kaikkia ei kuitenkaan voi julkaista

Palautteet koskevat enimmäkseen kaupunkirakenteen palveluita. Ylivoimaisesti eniten kaupungille annetaan palautetta kaduista ja liikenteestä.

Asunnot ja asuntokauppa suomessa 2019.

Koronakesinä asuntolainaneuvotteluun pääsyä sai jonottaa, mutta nyt tilanne on toinen – pankit palkkasivat lisää väkeä asuntorahoitukseen

Jyväskylän ja Mikkelin seudun pankeista kerrotaan, että asiakkaaseen ollaan yhteydessä tavallisesti 1-3 arkipäivän kuluessa luottohakemuksen saapumisesta.

Oulun Oulu10 rakennus

Vesivahinkoremonttia väistössä oleva Oulu10 muuttaa taas – Kelan toimitaloon siirrytään Saaristonkadun toimitilan sisäilmaongelmien vuoksi

Oulun kaupungin palvelupiste Oulu10 on pääsemässä takaisin vakituisiin tiloihinsa Torikadulle remontin valmistuttua syyskuun lopulla.

Mansikoita myynnissä toripöydällä, taustalla näkyy markkina-alue

Huutelua, haistattelua ja arvostelua – oletko sinä kohdannut kesätöissä epäasiallista käytöstä asiakkaalta?

Tilanteista avaudutaan monesti sosiaalisessa mediassa, mutta asiaa ei asiantuntijan mukaan kannata jättää siihen.

Pulkamontien terveysasema Rovaniemellä

Työvoimapula voi heikentää Rovaniemen terveysasemien puhelinpalvelua – takaisinsoitto voidaan joutua sulkemaan kesällä

Rovaniemen terveysasemille on saatu kesäajaksi sijaisia, mutta äkillisissä poissaoloissa sijaista ei usein saada.

Nainen katsoo kameraan ja hymyilee vihreässä alkukesän maisemassa.

Tutkija: Työnantajan vaatimukset "iloisuudesta" voivat aiheuttaa pahimmillaan pitkäaikaisia ääniongelmia

Etenkin nuorten naisten äänenkorkeus on 2000-luvulla lähtenyt taas nousemaan. Syitä on monia, mutta tutkijat pelkäävät, että ongelmia aiheuttavat myös työelämän vaatimukset.

Kela Itäkeskus.3.2.2021.

Kelan toimipisteiden kesäajan aukioloaikoihin muutoksia Varsinais-Suomessa

Kävijämäärä laski kolmanneksella Kelan toimipisteissä vuonna 2021. Kela kehottakin asioimaan verkossa tai puhelimella.

Osuuspankin konttori.

Asiakaspalaute vaikutti: Pohjois-Karjalan Osuuspankki aloitti oman puhelinpalvelun

Osuuspankin valtakunnallisen puhelinpalvelun sijasta pohjoiskarjalaiset asiakkaat voivat nyt soittaa oman pankin puhelinpalveluun. Neuvoja annetaan kaikista pankkiasioista, mutta palvelu on maksullista.

Kela Itäkeskus.3.2.2021.

Kesä tuo muutoksia Kelan palvelupisteiden aukioloaikoihin Lapissa

Osa Lapin palvelupisteistä on kesällä kiinni ja osa on avoinna vain ajanvarauksella. Kelan mukaan sen asiakkaat asioivat yhä enemmän verkossa ja puhelimessa.

Etäkotihoitoon tarkoitettu tabletti asiakkaan keittiön pöydällä.

Virtuaalisesta kotihoidosta on Turussa saatu hyviä kokemuksia – kaupunki aikoo hankkia lisää taulutietokoneita

Videopuheluissa voidaan muistuttaa lääkkeiden ottamisesta tai kotihoidon asiakkaat voivat tavata toisiaan virtuaalisesti. Säästöä on jo tullut.

Kelan lomakeita hyllyssä.

Kesä tuo muutoksia Kelan aukioloaikoihin Kainuussa – Puolangalla ja Sotkamossa palvelupisteet ovat osan kesää kiinni

Kelan mukaan asiakkaiden käynnit Kelan palvelupisteissä vähenivät viime vuonna kolmanneksella edellisvuodesta. Yhä useampi asiakas hoitaa Kela-asiansa verkossa tai puhelimessa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rauman terveyspalvelujen ajanvaraus on ruuhkautunut

Kaikkia takaisinsoittoja ei ehditä tehdä saman päivän aikana.

Kännykässä on karttakuva linja-auton reitistä.

Uusi kutsukyytipalvelu aloittaa Riihimäellä – vie matkustajan vaikka uimarannalle

R-kyydin reitit muodostetaan automaattisesti samaan aikaan ja samaan suuntaan matkustavien asiakkaiden tilausten perusteella.

Tampereen seudun joukkoliikenteen aikataulukirja

Hyvästi, paperinen Nyssen aikataulu

Painettu aikataulu tulee joukkoliikenteen mukaan kalliiksi tilanteessa, jossa digipalvelujen käyttäjämäärä kasvaa ja aikatauluihin tulee vähän väliä muutoksia.

Ihmiset jonottavat poliisin lupapalveluihin Jyväskylässä

Passia jonotetaan nyt kuin ilmaisia ämpäreitä – Jyväskylässä vuoronumerot poliisin lupapalveluun jaetaan aamuisin minuuteissa

Poliisin lupapalvelujen hakemusruuhkalle ei näy loppua. Ajanvarauksessa seuraavat vapaat ajat löytyvät heinäkuun lopulta.

Tarjoilijan käsi kaataa kiiltävästä termoskannusta kahvia kuppiin ravintolapöydässä, jossa näkyy myös aamiaisastioita.

Lapin koulutuskeskus Redun joukkueelle kaksi kultaa sekä pronssi Taitaja-kilpailuissa

Kultamitalit tulivat tarjoilussa ja matkailussa, pronssimitali asiakaspalvelussa ja myynnissä.

Leila Roininen i Tiklasparken.

Vaasalaiset ovat innostuneet antamaan kaupungille palautetta

Palautteissa oli sekä kiitosta että moitteita. Kiitosten osuus palautteista nousi viime vuonna 38 prosenttia edellisvuodesta.

Heka Oy:n siivoustyönjohtaja Tiina Tuomainen.

Turvattomuus lisääntynyt palvelualalla – työnantaja tarjoaa siivoojille itsepuolustuskoulutusta, sen käynyt siivooja: Opin varmistamaan pakoreitin

Palvelualalla moni kokee asiakkaiden käytöksen aiempaa epäystävällisempänä. Uhkaavien tilanteiden varalta Helsingin kaupungin vuokrataloja hallinnoiva Heka tarjoaa työntekijöilleen koulutusta, jossa harjoitellaan myös itsepuolustustaitoja.

Kelan lomakeita hyllyssä.

Kela on lähettänyt kymmenille tuhansille ihmisille puutteellisia liitteitä päätöksien mukana

Ongelma on johtunut tulostushäiriöstä, jonka vuoksi liitteiden kaikki parilliset sivut ovat tulostuneet tyhjinä, Kela kertoo.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden pääkonttorin ovi Hämeenlinnassa.

Vakuutusyhtiö Pohjantähti lakkauttaa 25 työtehtävää ja perustaa 13 uutta

Yhtiö keskittää toimintaansa Hämeenlinnan lisäksi Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Pohjantähdellä on noin 30 toimipistettä eri puolilla Suomea.

Jytaksin auto ajaa lumista tietä pois Sairaala Novan pihasta.

Kela-taksit ovat viime aikoina saapuneet sovitusti asiakkaiden luo – Kela: "Jos taksi ei tule paikalle, on otettava uudestaan yhteys tilauskeskukseen"

Vuodenvaihteen jälkeen asiakkaille ongelmat näkyivät yksittäisten taksimatkojen myöhästymisinä tai kyytien kokonaan peruuntumisina. Kelassa on huomattu, että korvaavan taksin saaminen nopeasti ei aina onnistu.

Tampereen poliisitalo ulkoa.

Poliisin löytötavaratoimisto Tampereella on auki jatkossa iltapäivisin

Muutoksella halutaan palvella paremmin työssä käyvien asiakkaita. 

Vaasan pääterveysasema

Vaasan ja Mustasaaren terveysasemilla supistetaan toimintaa tämän viikon ajaksi – henkilöstön sairaspoissaolot näkyvät myös yhteispäivystyksen toiminnassa

Henkilöstön sairastumiset pakottavat supistamaan toimintaa Vaasan terveysasemilla. Myös yhteispäivystyksessä on haasteita, ja ainoastaan kiireelliset tapaukset voidaan hoitaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle